Új hozzászólás Aktív témák
-
Mivel sztereó a rendszerem így arra van állítva
Ezért írtam amit.aujjobba
Próbáld ki az ATV beállításaiban bekapcsolni a hangerő korlátozást. Nálam ez segített egy szintre hozni a párbeszédet és az effekteket.Hangos hangok csökkentése: Válassza ki a Hangerő-korlátozás lehetőséget, amellyel minimális szintre csökkentheti a hangeffektusok és a párbeszédek hangereje közötti különbséget, így a párbeszédek alacsony hangerő esetén tisztábban hallhatók.
-
aujjobba
addikt
Nem ide tartozik, ez mar boven LG TV topik, de vegigneztem mar minden hangbeallitast a TV-n, kikapcsoltam az AI hangot, virtual sorround-ot, Normal hangmodra allitottam, megse.
Hozzateszem ritka problema, nem minden filmnel jon elo, ha megis es nagyon zavaro akkor bedugom az airpods-t es az ATV-re csatlakozok'vagy rossz volt a szinkron' - nem, minden mas eszkozon jo volt a hang.
Egyebkent nehany honappal kesobb ez megjavult, valoszinuleg a plex kliensben vagy a szerverben hegesztettek valamit ezzel. -
-
Már az elején 3 perc környékén nagyon hangosak a lövések a körfolyósón, a páholyban meg normál hangerővel beszélgetnek.
Aztán a vonatos jelenet után, amikor a kórházi ágyon fexik. 8:30 környékén. Alig hallani mit beszélnek. És nem csak azért mert "beteg" és alig él, mert a mellette áló egészséges embernek is olyan halk a hangja. Utána a hajón bár kicsit halkan, de már érthető miket beszélnek.
12:40-nél a laborban megint nem érteni mit beszél a nővel, mert olyan halk (az angolban is, de nem annyira). Ha szobahangerőre tekerem akkor meg az fx(lövések) leüti a fejemet olyan hangos.Közben találtam áthidaló megoldást: Javul a helyzet, ha az ATV hang beállításaiban eleve sztereo-ra konvertálva küldöm ki a hangot, vagy bekapcsolom a hangerőkorlátozást.
Nálatok mire van állítva? -
-
devil-k
nagyúr
Nem egy dologról beszélünk. Az egyik egy tény, a másik pedig ízlés kérdése.
Tény és és ellenőrizhető bármelyik virágbolti BD/UHD remux NFO leírásában, hogy a magyar szinkron kbps "szintje" a béke s*gge alatt van az eredetihez képest. Csökkentett bitráta, kevesebb információ. Nem véletlen van "doboz hangja" a több pont valahányas mozirendszereken a magyar szinkronos filmeknek.
Pl.:
Lelki ismeretek (2021) c. film
magyar hangsáv DD 5.1. - 384 kbps
eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 5762 kbpsA magyar hangsáv kb. mint egy MP3-as fájl és az eredetihez képest 15x rosszabb, kevesebb információval. Ezek szerint keveset mondtam, hogy 10x rosszabb a minőség.
Néha, azért vannak kivételek is, amikor tudnak normális magyar hangsávot varázsolni a film alá.
Éhezők viadala- Futótűz (2013) c. film
magyar hangsáv DTS-HD MA - 3840 kbps
eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 4978 kbpsAz eltérés számszerűleg 1.3, ami szerintem nem hallható ki az eredeti hangsávhoz képest. Innentől kezdve világossá válik a dolog, hogy a 300.000 Ft-os rendszeresen és a 3 millió Ft-os rendszeresen (így tovább), miért olyan pocsék a magyar hangsáv minősége.
Ízlés kérdése, hogy van aki szereti a szinkronos filmeket és van aki nem és inkább feliratosan nézi a mozit az eredeti hangsávval. Én az utóbbihoz tartozik.
Szintén ízlés kérdése, hogy régebben jobb szinkronok voltak, mint ma. Ma már futószalagon, gyorsan kell szinkronizálni, amíg régebben több idő volt rá, hogy egy mesteri szinkront összerakjanak. -
devil-k
nagyúr
Túl van ez a Plex kérdés bonyolítva. Három szintes a ház, minden szinten van Apple TV4K, a földszinten pedig a szerver, amire le vannak töltve az anyagok. Bármelyik emeleten lehet mozizni, hibátlanul teszi a dolgát az Infuse. Minek kellene már ide a Plex? El sem tudom képzelni.
Szerintem évi 3.890 Ft nem sok egy lejátszóért. 2
mozijegy ára. Nálam havi 108 Ft/lejátszó. -
Imi1981
veterán
Amúgy ez az alapra állítás csak jót tett vele! Ugye használtan vettem és már az elején írtam, hogy nem olyan jó a képminősége mint például a mecool km6 deluxe - nak ami mellette van. Akkor én nem állítottam alapra mert féltem, hogy kell az eredeti felhasználó fiók de ők nem emlékszenek az adatokra. Végül nem kellett mert simán beléptem az enyémmel.
Most jó lett a képminőség! Nincs az a sima felületeken olajfolt hatás (nem tudom másképp leírni)! Lehetséges, hogy más tévén (teszkós márka volt nem jut eszembe a neve) üzemelték be és emiatt más volt a képe? Itt most első beallitasnál tv-hez igazított dolgokat (ezt írta ki) . Végülis mindegy mert most jobb lett a kép olyan mint amilyennek lennie kell és szabad hely is van 25 GB. -
Imi1981
veterán
És tényleg! Hát erre nem gondoltam mert ugyat ott kerestem ahol android tv netflixen van. És még jól is néz ki ez a homályosított de enyhén átlátszó üveg stílusú panel.
Infuse meg mrmc-nél ezt megtaláltam (ott állítottam a zoom-ot) de netflixnél eszembe se jutott.
Amúgy furcsa is volt hbo go - nál, hogy nincs logo. Azt hittem a hbo változtatott valamit. :)
Jó ez a cucc! -
Imi1981
veterán
Igen így már kiváló számomra! Tegnapig nem láttam(inkább nem néztem) , hogy ott van több lehetőség a zoomnál de már ezt is tudom. Amióta megvan ez a apple tv 4 hd azóta nem használom a mecool km6 deluxe boxom pedig az sem rossz. De az Apple tv sokkal jobban időzíti a freki váltást (rögtön film indításkor) és gyorsabban is csinálja (mint coreelec kb). Szóval médialejátszóként úgy működik mint coreelec és mellette jó tv okosító is! És mindezt egy kb 6 éves tv box - tól kapom meg ami gyors és röccenés mentes! Nem vagyok apple Fan de el kell ismerni nagyon jól optimalizált a rendszere.
-
Imi1981
veterán
Megkeresem köszi. Én keymap fájlt sosem csináltam hanem az addonban rendeltem hozzá a funkciót a gombhoz. Szóval kodin belül állítottam ezt be. Szerintem hagyom ezt mert úgyis csak a zoom +- raktam volna ki gombra de tényleg kevés a gomb így nem tudom hova. Hangerő gombra tudnám talán ha lehetséges de akkor meg az hiányozna. Amúgy tetszik már a távirányító! Egyedül az érintő panel alatti gomb túl hangos az nem tetszik. Azt csinalhatták volna lágyabbra /halkabbra. Amúgy már tök jól kezelem.
Az alkalmazásokat hol lehet frissíteni ha nincs bekapcsolva (most be van) az automatikus frissítés a beállításokban? Én nem tudom frissíteni egyenként?
-
Imi1981
veterán
Egyelőre nekem jobban bejön az mrmc de infuse is jó és havi 360 Ft - ot észre sem veszek úgyhogy előfizettem rá.
Én ugye emby-t használok inkább és az mrmc tök úgy és olyan sorrendben jeleníti meg mint ahogy az emby alkalmazásban is van és ez tetszik. Meg amit írtam a szinte fokozatmentes zoom amit azért szoktam használni kodiban is és ez is bejön .
Infuse - ban csak teljes zoom van vagyis egyből 16:9-re zoomolja ki ami sokat vág ki a képből. Ez az egy nem tetszik benne, amúgy szép és betonstabil az infuse.Mrmc-t most még lite - t használom /próbálom és az is tökéletesen működik. Szerintem én mrmc - t fogom inkább hssználni a fentebb írt okok miatt mert nekem ez fontos. Mrmc - ben az nem tetszik, hogy ha belépek plexel és emby-vel is akkor összekeveri /egybe mutatja. Infuse - ban ez szerintem külön mutatja egy emby és plex ikonnal ha jól gondolom ugye (még nem próbáltam) ?
Csabroncka
És keymap editior van benne? Az android tv verzióban van de itt nem találtam de csak gyorsan átnézem. Most meg dolgozok és nem tudom megnézni. Ha lehetséges a zoomot tenném ki gombra teljes képernyős lejátszásnál. Bár nem tudom lehet e itt ilyet. -
Imi1981
veterán
Távirányítóval gombnyomással nem lehet kikapcsolni vagy alvó módba rakni? Csak beállításokban látok ilyet de gombnyomásra nem. Vagy csak bizonyos idő után megy alvó módba automatikusan?
Kicseréltem a hdmi kábelt és vissza állítottam ycbcr-re és esküszöm most nem látom azt mint tegnap! Ez egy új hdmi kábel míg amit tegnap használtam már régi és poros volt a csatlakozó belseje is. Szóval úgy néz ki ez megoldódott. Vagy a franc tudja de nem látom 😄 .
Távirányítót már kezdem megszokni de asszonynak ez bizony nem fog tetszeni úgyhogy marad mellette a mecool km6 deluxe is egy ideig. -
Imi1981
veterán
Dehogy van kalibrálva. Amúgy színek meg úgy alapból a kép tök ugyan olyan a két tv boxon csak a apple tv - nél kicsit zavaros, kásás (vagy nem tudom hogy írjam le) volt a filmeknél háttérben a sima felületek. Ez nagyon enyhén látszott de én mindent észreveszek. Rgb magas-ra állítottam onnantól ez megszünt. Így már tökéletes a kép! Az a baj éjjel kettőig szórakoztam vele és hajnal 4-kor keltem mert mentem dolgozni szóval már fáradt voltam. Ma ha hazaérek mindent jobban /precízebben átnézek. Amúgy nagyon pöpec kis gép! Az is fura, hogy tök sok alkalmazást megtart a memóriában. Sokkal többet mint a mecool km6 deluxe pedig abban 4gb ram van. K! Távirányítót szokni kell és nekem jobban tetszene négy irányú gomb a simogatás helyett de ez nem probléma. A frekvencia váltás meg okosan működik ami tetszik! Netflixen csak a tényleges film lejátszásnál vált frekit és az automatikusan elinduló elozetrseknél nem! Ez mecool km6 deluxe - n nem így működik ami kicsit zavaró. Szóval nagyon bejön csak persze az OS-t is szoknom kell. Szerintem majd idővel veszek apple tv 4k - t.
blakey
Tetszik az infuse csak nekem hiányzik a precíziós zoom ami mrmc - ben van (meg ugye kodiban). Itt apple tv - n ráadásul jól működik nem úgy mint android tv - n ahol nyújtja a képet! Én ezt szoktam használni nagyon szélesvásznú filmnél úgy, hogy felére csökkentem a fekete sávokat. Az infuse-ra előfizettem a 360 Ft havonta lehetőséggel. Mrmc - t még nem veszem meg egyelőre mert még próbálgatok mindent. -
Imi1981
veterán
Úgy néz ki a rgb-re kellett állítani a rendszer videó beállításokban. Így már jó a kép és kettő lépéssel lejjebb vettem a fényerőt a tévén és így ugyan olyan mint a mecool km6 deluxe. Kipróbáltam a mrmc és az tetszik a legjobban (gondolom mert kodi féle). Jobban bejön mint az infuse mert meg tudom azokat a dolgokat csinálni mint kodiban.
Alab színformátumon a menüben is láttam, hogy nem tökéletesen tiszta a nagy felületek (enyhe sávosodás látszott) . Így rgb magas beállításon tökéletes! Ha hazaérek azért lecserélem azt a ezer éves hdmi kábelt amit kaptam hozzá.
-
Imi1981
veterán
A sima 4 is jobb mint a mi box s ? 4k és hdr nálam nem szempont mert ugye sdr full HD tévém van. Szóval a szoftver és a lejátszó alkalmazások, a képminőség és ugye ami nekem fontos lenne a frekvencia váltás lenne szempont. Nem találok infót róla, hogy a sima 4 tud e frekit váltani akár rendszeeinten vagy alkalmazásonként. Egy x96 max plus - t coreelec-el megéri cserébe a sima 4-re szerinted? Jelenleg használaton kívül van amúgy is meg azt veszek 14 ezerért.
. Igazából az egész ios tv OS érdekel. Sosem volt még apple termékem de érdekelt. Míg nyaralnak a baratomék akivel üzletelem az Apple tv - t addig nem tudom megnézni milyen matrica vagy távirányítója van, sőt semmit nem tudok megnézni. Ő meg nem tudja mert egyáltalán nem ért hozzá (meg most nem zavarom) . Annyira nem használták, hogy el van rakva valamelyik szekrénybe . Én meg hogy örülök majd neki 😄 . Ha sima 4 és nem a 4k akkor is örülök neki. Ha igazán megtetszik akkor idővel úgyis megveszem a 4k-t.
-
Joci??
senior tag
Elso alkalommal ugye be kell jelentkezni email/telefonszammal majd jelszo, ez teljesen normalis, de viszont nekem minden ujjabb nap ujra be kell irnom mindent, android eszkozon ilyet nem csinalt csak ha manualisan kijelentkezten. Nalad is mindig keri a felhasznalo nevet es jelszot, annak ellenere hogy azon az eszkozon mar egyszer bejelentkeztel? Koszi a valaszt
-
htw
tag
-
general
addikt
Minden képjavító fosadvány ki van kapcsolva természetesen, nem használom ezeket. De majd átnézem újra.
reggi 50Hz lesz az Európában, de nem tudom, konkrétan mire gondolsz..! Ha a 100Hz-es szappanopera-effektre, az még jó, hogy nincs bekapcsolva filmekhez. Ha nem arra gondolsz, akkor..? A filmek 24p-ben mennek, a TV tudja. -
tl-x
addikt
-
Segítsetek már tisztává tenni a "képet".
Adott egy kijelző, amint valamilyen (tételezzük fel, hogy rendes) kalibrátorral beállítottak, valamilyen szabvány szerinti értékre. Anno old_artist azt mondta nekem, hogy számít, hogy milyen forráson készült a kalibráció (AMD vagy NV kártyával használom a számítógépet monitor esetén). Média lejátszók esetén ez számít-e
Az AppleTV kalibráció esetén azt feltételezem, hogy bizonyos határok között (ha nagyon szélsőségesre állítom a megjelenítő képét, akkor nyilván nem) a forrás oldalon történik a "korrekció", ami végül akár színhelyes megjelenítést is jelenthet.
Mit gondolok rosszul?
-
djnice
veterán
Legyen így, én nem gondolnám hogy az a normális hogy lejátszócserekor mindig hozzá kell kalibrálni a megjelenítőt, egyszerűbb lenne ha a gyártók követnék a szabványt és nem nyúlnának bele feleslegesen a képbe.
Az eredeti képkockát csak a stream-ből tudom kimenteni, a többi képkocka pedig a hdmi capture eszközből jön, ez okoz némi különbséget a konverzió miatt, de a lényeg így is látszik, csak az Apple tér el olyan mértékben a referenciától, ami látható is. -
djnice
veterán
Persze lehet kalibrálni hozzá a kijelzőt, de miért kell eltérni színben az eredetitől? Amúgy az összes lejátszó képe színhelyes az eredetihez képest (Amlogic, Shield, Himedia, Zidoo, FireTV), kivéve az Apple TV-t. A fényerő különbség itt most nem releváns, azt a YUV<->RGB konverzió okozza.
-
Sickboy25
addikt
Koszonom a segitseget! Probaltam kezzel is, ha ugy kell, mint a Mrmc-nel. Ramegyek a mappara hosszan nyomom es kiadja, hogy metadata gondolom ez lesz az, de nem tortenik semmi.
Tehat akkor a mrmc-hez es az infuse-hoz nem tudok egyforma fajlneveket hasznalni? Mrmc-ben semmi gond nem volt mindhez talaltam, itt nagyon keveshez talalt pedig az osszes ugyanugy van elnevezve... probalgatom hatha sikerul... -
nylontacsko
senior tag
Számomra ez kezd egyre "kínaibb" lenni (elnézést az értetlenkedésemért
Amit említesz: "egy helyről, több eszközzel" ez stimmel. Külső merevlemez és ezen van minden olyan tartalom, amit a Tv-n el szeretnék érni. A külső merevlemez az iMac Minihez van csatlakoztatva. Öt eszköznek kellene látnia ezt a meghajtót (mind az öt iOS, illetve tvOS).
Akkor most hogyan legyen? Mi a legjobb megoldás (ha nincs szükség a serviiora), illetve sem a plexire, etc. (DLNA)
A kollégák említik itt, az Infuse-t, de ahogy nézem az is DLNA.
Köszönöm az esetleges útbaigazítást előre is.
Akár másoktól is -
nrbx
tag
tukrozeshez: neha elofordul, hogy ipad-on bongeszoben inditok el valami filmet (pl tv csatorna online archivjabol) ilyenkor ha kikuldom az ATV-re, mindig meglepodom milyen jo a kepminoseg. Ilyenkor gyakorlatilag az ATV jatsza le a videot, atveszi a tablettol? egyszer ugyanazt a forrast az iphone bongeszojeben inditottam el, es kuldtem ki ATV-re, de latvanyosan rosszabb volt a kep, mint ugyanaz, ugyanakkor tabletrol? ez mitol lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest