- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
válasz
koncsik #7943 üzenetére
En jobban orulnek annak, ha egy atv kepes lenne a passtrough-ra (direkt t nelkul csak neked csak most
), de 100% h elobb lesz uj shield (tuti nem lesz), mint hogy az apple megoldana ezt. Tipikus apple idiotizmus
Atkodolt, lebutitott hangot meg nem szeretnek. Ahhoz tul jo a rendszerem, pedig nem is csoda high-end
Anthem+Dynaudioval mellett draga a zidoo ? Nem maaarNem mindig toleralom a magasfoku inkompetenciat. Altalaban mosolyogni szoktam az ilyesmin
A jelenlegi 2019-es shield pro a mai napig tokeletesen tudja azt, amit az ember elvarna egy plex klienstol. A gond az, h nem nagyon van aletrnativa es ha leallitjak a gyartasat, akkor szerintem bajba kerul sok plexet hasznalo es minosegi mozit hallgato. A stream persze jo, de sajnos kozel sem hozza azt a minoseget, amire egy eredeti bluray kepes.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #7944 üzenetére
Ez a hardveres korlátozás okkal van, viszont nem liszensz, vagy hardveres/szoftveres hiány miatt. Az okot viszont nem teljesen értem.
- egyszer gondolkodtam ezen, talán valaki(k) úgy gondolta, hogy olyan hangformátumot kéne támogatni, ami a legegyszerűbb, minden eszközön biztosan működik és nem kell sokat állítani a menüben. Ez csak tipp, nem tudom, hogy valójában mi áll a háttérben. Az Apple Music-ot kiszolgálja, a Tidal-t kevésbé. Én az Apple TV-t streamingre és néha saját tartalomra használom, egyébként leginkább egy Amlogic boxot (mikor, melyiket tesztelem) CoreELEC-kel (zenére jobb) vagy, ha az adott eszközön jó az Android, akkor azzal, jelenleg egy Premier 4K Pro üzemel, amíg a Pro 8K Plus-ra nem jön az újabb tesztelni való. -
válasz
Csabroncka #7944 üzenetére
Hátha egyszer egetverő újdonságként "eladhatják"...
-
Csabroncka
addikt
Szerintem az Apple-is érzi, hogy hangban kezdi a technológia a streamert meghaladni. Azt nem teljesen értem, hogy "pletyka" szinten ebben is a kalózkodásra mit lehet fogni, de legyen úgy.
Egyébként valóban nagyfelbontású (és nem csak átkonvertált) tartalomnál kihalható a dinamika és kifinomultabb hangzás... csak teszem fel a kérdést mi szükség akkor az apple music, vagy Tidal nagy felbontású tartalmaira, vagy éppen nagyfelbontású 7.1 tartalmak létjogosultságának "Apple" és "úttörő" értelemben?
Ez a hardveres korlátozás okkal van, viszont nem liszensz, vagy hardveres/szoftveres hiány miatt. Az okot viszont nem teljesen értem. -
Én kíváncsi lennék egy új Shield-re, volt Shield-em, nem jött be, eladtam. Volt másfajta (zidoo, stb) mediaplayer-em is, mindegyikben volt szerethető rész.
Ami stabilan van, az az oppo+apple tv (utolsó) modell infuse-zal, teljesen kielégíti az igényeimet a 24bit LPCM - biztos van, akinek ez nem elég (Anthem+Dynaudioval használom).
Nagyon tetszenek a felsőkategóriás Zidoo-k, de drágák nekem.Nem érdemes a másiknak esni, mindenki leírta, hogy mi a meglátása, tapasztalata. Nem feltétlenül kell egyezni ezeknek, de a másik kioktatása és minősítgetése kerülendő.
Ami biztos, hogy az ATV nem "low cost streaming lejatszo soundbaros usereknek"...
Az is biztos, hogy a passthrough végén nincs "t" betű, nagyon elnézést kérek emiatt a megjegyzés miatt, de a blue-ray-t sem szeretem olvasni (nem itt és most fordult elő.)
-
blakey
titán
tudod egyaltalan mi az a mintavetelezes ?
- igen,Ez nem olyan dolog, hogy van vagy nincs
- ez a felvetés így helytelen, mert ha tudnád, akkor nem így merülne fel benned.Es akkor meg Te mondod, hogy nem vagom...jesszus...
- igen, mert csak ugyanazt írod, azaz a Shielden minden tökéletes, pedig nem és ezt már leírtuk többen, több helyen, ráadásul tesztek videók is vannak arról, hogy mibyen és milyen mértékben hibás a Shield is, többek között, ugyanúgy az Apple TV sem tökéletes bizonyos dolgokbanSemmilyen DV problema nincs a shield-el, barmennyire probalod ezt bemagyarazni magadnak.
- a DV probléma nem bemagyarázás, létező dolog, viszont te tényleg bemagyarázod, hogy nincs vele probléma.Tokeletesen lejatsza a DV anyagokat es a hanghoz hozza nem nyul, hala a gyari passtrought-nak.
- nem játssza le tökéletesen a DV anyagokat, és néha belenyúl a hangba (Plex), független attól, hogy az OS tudja a hangtovábbítást vagy sem.Az mar mas kerdes, hogy a rendszer Android, aminek en sem orulok, de mint plex lejatszo sajnos vagy nem sajnos az egyik legjobb.
- van nála jobb is, de akkor te képtelen vagy elfogadni. 10 éve Plexet használok, rengeteg készülékkel és alkalmazással használtam, teszteltem, maga a Plex, adatbázisnak nagyon jó, de a Kodi, Infuse (Plex szervert használva) köröket ver hang, kép és kodek támogatottság terén, valamint a minőség is jobb, érdemesebb azokat használni, ha minőségi megjelenítést és hangzást szeretnél.
Ertem, hogy apple fan vagy es probalod elhitetni, hogy a passtrought hianya nem gond, sot meg jo is !- úgy gondolod, hogy az vagyok? Miért, mert leírom, hogy nem ennyire egyértelmű, a rossz vagy a jó? Amlogic+CE-t használok, teljes DV rámogatottsággall igen P7 FEL-t is támogat, a Shield is?Mellet van Android TV-t futtató Dunem, Apple TV-m és még néhány Amlogi eszközöm, amiken különböző CoreELEC verziók futnak.
Igazad van. HD hang helyett sima DD hangot (mivel minden HD hangot letranszkodol DD-be) hallgatni nagy rendszeren tenyleg jobb lehet, de en ezt inkabb kihagyom
- ezt hol sikerült leszűrni, hogy HD hang helyett DD? Ilyet sehol nem írtam, és látszik, hogy tényleg nem tudod, hogy a hang miként kerül a hangsugárzókba, hogy megszólaljanak, ha ilyeneket írsz.(mivel minden HD hangot letranszkodol DD-be)
- ez nem így van, ezt megint hol olvastad? Nem AC3 lesz belőle, csak ha azt állítod be, 24 bites többcsatornás (akár 7.1) LPCM lesz.Tessek, csak hogy ertsd mit okoz a passtrought hianya apple tv 4k-n:
- nem Plexet kell lejátszásra használni, ott az Infuse Plex integrációval. Amúgy én értem, amit mond, te is?De inkabb jobb, ha elengeded ezt a temat es inkabb nezz valamit DD hanggal.
- nem fogom, mert tesztelek, úh, ezt most benézted, még sokat fogok írni a témában, akér itt, akár az Amlogic vagy Dune topikban, mert ezeket nyúzom, újabbnál újabb készülékeken. DD hangot nem értem, hogy miért írod, felesleges így "társalogni".En is csak akkor fogom piszkalni az apple tv-t ha majd normalis passtrought support lesz ra, de addig bottal sem
- nem is kell, mert már az elején kiderült itt is, hogy neked nem való.Ahogy az apple-t ismerem ez kb. soha nem fog megtortenni
- simán előfordul, hogy nem fogják, mivel egyelőre nem a médialejátszó piacát akarják lefedni, hanem a streaminget, és azt tökéletesen tudják, ahhoz ennyi kell, amennyi most van, de, hogy később hova, merre tart ez a világ, azt sajnos nem tudom.Marad low cost streaming lejatszo soundbaros usereknek.
- tévedés és rossz meglátás.En sajnalom a legjobban, mert egyebkent jo cucc lenne, es rogton cserelnem a shieldet, de ez van.
- remélem, hogy az itteni ex-Shieldes és jelenlegi Shieldel is rendelkező tulajok is megszólalnak, leírják, hogy ők, mit láttak, látnak jelenleg. Én leírtam, te nem fogadod el, pedig, csak vissza kéne keresned néhány helyen, mert sokszor le lett írva az Apple TV vs. Amlogic (+ CoreELEC) vs. Shield vs. Blu-ray lejátszó közötti különbségek, melyik miben jó, miben rossz és miért éri meg, vagy miért nem. Ha egy kicsit nyitottabban látnád a világot, akkor érzékelhetnéd, hogy a Shield felett elég rég eljárt az idő, vannak sokkal jobb eszközök. -
zacci
aktív tag
"A hang minősége egyáltalán nem nevezhető rossznak, sőt, egész jó. De, ahogy a Plex topikból is kiderült számomra, nem nagyon "vágod", hogy a mintavételezés hiánya vagy megléte pontosan mit is okoz, mert a Shielden sem felhőtlen és érintetlen minden hangformátum, főleg, ami a Plexet illeti, ahogy a DV problémák sem tűnnek fel számodra."
Nem nevezheto rossznak...LOL
tudod egyaltalan mi az a mintavetelezes ? Ez nem olyan dolog, hogy van vagy nincs
Es akkor meg Te mondod, hogy nem vagom...jesszus...
Semmilyen DV problema nincs a shield-el, barmennyire probalod ezt bemagyarazni magadnak. Tokeletesen lejatsza a DV anyagokat es a hanghoz hozza nem nyul, hala a gyari passtrought-nak. Az mar mas kerdes, hogy a rendszer Android, aminek en sem orulok, de mint plex lejatszo sajnos vagy nem sajnos az egyik legjobb.
Ertem, hogy apple fan vagy es probalod elhitetni, hogy a passtrought hianya nem gond, sot meg jo is ! Igazad van. HD hang helyett sima DD hangot (mivel minden HD hangot letranszkodol DD-be) hallgatni nagy rendszeren tenyleg jobb lehet, de en ezt inkabb kihagyom
Tessek, csak hogy ertsd mit okoz a passtrought hianya apple tv 4k-n:
[link]De inkabb jobb, ha elengeded ezt a temat es inkabb nezz valamit DD hanggal.
En is csak akkor fogom piszkalni az apple tv-t ha majd normalis passtrought support lesz ra, de addig bottal sem. Ahogy az apple-t ismerem ez kb. soha nem fog megtortenniMarad low cost streaming lejatszo soundbaros usereknek. En sajnalom a legjobban, mert egyebkent jo cucc lenne, es rogton cserelnem a shieldet, de ez van.
Reszemrol tema dobva. -
captainnemo
aktív tag
Igaza van Blakey-nek, nem azt akartam mondani az apple tv használhatatlan emiatt, vagy mondjuk rossz lenne a hangja. Az történik az apple tv mindent többcsatornás pcm-be konvertál, és sokakat ez zavar, engem is. Tesztelgettem van-e különbség aközött, hogy bitstream megy az erősítőbe vagy többcsatornás pcm, és én hallani vélek a különbséget, de az nem nagy. Atmos esetében, nem is nagy hallok különbséget. Viszont jó lenne ha ezt tudná, mert akkor jelen pillanatban nem lenne vetélytársa. Ha összességében nézem, akkor a lehető legjobb streaming képeségekkel rendelkező, médialejátszó.
-
blakey
titán
Vannak, akiknek kell az érintetlen hangtovábbítás és vannak, akik nem is tudják, hogy valójában mit és hogyan dolgoz fel az adott készülék. Tehát, értem, hogy neked kell az érintetlen hangtovábbítás, de…, tudod, hogy az Apple TV minden hangformátumot ismer, "csak" annyi a különbség, hogy nem az erősítőre bízza a jelfeldolgozást, hanem ő maga végzi el? Azaz képben vagy azzal, hogy minden hangformátum a megfelelő csatornaszámmal szólal meg eAC3+Atmos és LPCM 7.1-ig? A hang minősége egyáltalán nem nevezhető rossznak, sőt, egész jó. De, ahogy a Plex topikból is kiderült számomra, nem nagyon "vágod", hogy a mintavételezés hiánya vagy megléte pontosan mit is okoz, mert a Shielden sem felhőtlen és érintetlen minden hangformátum, főleg, ami a Plexet illeti, ahogy a DV problémák sem tűnnek fel számodra. Egyébként itt a topikban van néhány ex-Shield tulaj, de olyan is akad, akinek az is még megvan, szerintem megkérdezheted, hogy mi a véleményük. Nekem nagyon rég volt dolgom Shieldel, kb.5 éve, és akkor sem volt felhőtlen a lejátszás, azóta, meg, ahogy olvasom, csak rontottak rajta.
-
zacci
aktív tag
válasz
captainnemo #7936 üzenetére
Pontosan e-miatt erdeklodtem a passtrought irant. Valahol rebesgettek, hogy lesz benne gyarilag passtrought, de ugy tunik megsem. Pedig kell, hogy a cucc ezt tudja, kulonben nem megy ki normalisan a hang es az erosito nem tudja nativan feldolgozni. Ez foleg akkor gond (pl. nalam), ahol egy soundbarnal poppet komolyabb hangrendszert hasznal az ember. Jo lenne egy ilyen Apple TV, de igy nekem komoly visszalepes lenne.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #7932 üzenetére
Hát lehetséges, ez majd így lesz, de ez most globális beállítás. Ha ezt az apple megcsinálná, akkor az összes egyéb média player eszközről gondolkodni se lenne értelme, és erről tudnánk mert ez "mozis" körben, igazi game changer lenne, erről harsogna minden. A fenti miatt van egy külön lejátszóm, továbbá emiatt a streaminget is tv belső appjain szoktam használni, a család többi része miatt marad az apple.
-
.LnB
titán
válasz
Mezga Aladár #7934 üzenetére
Hogy tudtam.. Azta!
Jó, nekem ez az opció akkor nem fog számítani. -
.LnB
titán
válasz
Mezga Aladár #7932 üzenetére
Az mi? Nem értek hozzá. De érintetlenül küldi ki a hangot az eszközökre? Vagy nagyon mellé tippelek?
-
Mezga Aladár
veterán
audio passtrought
Valahol azt olvastam, hogy az applikációban kell majd beállítani. Plex, Infuse. -
Csabi1984
addikt
Ugyanezt tudom állítani. Egy nagyon jó optimalizált cucc. Egyszerse tudtam lefagyasztani. Amúgy nekem sose volt gondom, hogy (még) nincs passthrought. Az 5.1 az 5.1, a 2.0 az 2.0 ennyi
Amúgy a magyar szinkron hibája amikor az effektek elnyomják a párbeszédet. Szerencsére nem az eszköz hibája.
-
.LnB
titán
Én mostanság BT fülessel filmezek ha párom aludni akar mellettem. Sőt egy kis vicces sztori: Majdnem vettem egy sima Airpods 4-es fülest csak erre. Mert én azt hittem, hogy biztos csak azzal (vagyis apple fülesekkel) "kompatibilis" az AppleTV. De azért gondoltam kipróbálom a BT fülesekkel, amik vannak otthon, mielőtt rendelnék egyet. És láss csodát, nem kell ide Airpods.
Nem is értettem magamat, hogy miért gondoltam rögtön azt, hogy venni kell Airpods-ot.
Viszont amit most használok, JBL fülhallgatót. Egyszerűen nincs mély. Pedig más eszközzel kimondottan jó a basszus azzal a fülhallgatóval. Equalizer meg nincs, hogy bármit lehessen éllítani a hangszínen..Kíváncsi lennék, hogy Airpods 4-gyel milyen.
-
beci
őstag
Köszönöm.
Engem csak a hangkiemelés része érdekelne, a többi tudása nem. Azt tudja a tv-m és a hangrendszerem. Viszont esti tv nézés közben a feleségem jól érti a beszédet,én nem. Ha feljebb hangosítom, akkor neki már túl hangos. Az én hallásom így 50 felett már nem olyan mint 20 éve, de csak a beszédhang halk nekem. Esetleg még egy airpods pro-n gondolkodom. Vagy ez vagy az. -
.LnB
titán
Rohadt jó cucc. De! Azért leírom, hogy nálunk nincs komoly hangcucc. 2.1-es Soundbar van. És ezek a komolyabb, több hangcsatornás filmek esetében nagyon sokszor előfordult, hogy dübörgött minden, de a beszédet meg nem lehetett hallani. Na ez mióta megvan az Apple tv, megszűnt. A rendszer fürgesége mellett, ezt szeretem ebben a cuccban a legjobban. És a sima hangkiemelést használjuk, mert van egy erősebb opció is. Azt még sosem próbáltuk.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Mennyire hatékony a beszédhang kiemelés? -
zacci
aktív tag
válasz
captainnemo #7924 üzenetére
Akkor felejto, koszi!
-
tomp
félisten
Kint a tvOS 26.0.1!
This update addresses an issue where audio could be out of sync on certain video streaming apps and includes performance and stability improvements. -
tomp
félisten
Ezek szerint nem egyedi hiba...
-
tomp
félisten
Nálatok a Netflix hangja nem csúszik?
Ma figyeltem fel rá, hogy a kép és hang nagyon nincs szinkronban... -
Blossom
lelkes újonc
Segítséget kérek:
Az Infuse applikációval nem tudok lejátszani DVD és Blu-ray mappát.
Hogyan lehet beállítani?Csak az Infuse applikációt használom.
A frissítésnél nem tudom törölni vagy elrejteni a "megvásárolt",
de nem használt applikációkat.
Ezért az Infuse frissítés kissé bonyodalmas,
ha a rendszer szerint már régen frissítettem.
Olvastam, hogy Apple eszközön megoldható az elrejtés.
Sajnos nincs ilyen eszközöm.
Windows vagy Android alatt futó böngésző programmal vagy esetleg Apple
applikációval megoldható az elrejtés? -
sony89
tag
válasz
captainnemo #7915 üzenetére
Igen a bitstream hang megoldása sokkal jobb lett volna!
Ez így csak egy kis ráncfelvarrás lett.... -
captainnemo
aktív tag
válasz
nylontacsko #7909 üzenetére
A liquid dolog ami látható az ronda, de nem oszt nem szoroz amúgy, az általam várt újítás, az a bitstream hangkimenet lehetősége lenne, amit belengettek, mert láttak erre utaló jeleket a kódbázisban. A fenti miatt használok egy másik lejátszót az offline anyagokra, de sokszor a fenti miatt a TV rendszerét. A párom miatt megtartottam az Apple TV-t, mert megszokta.
-
.LnB
titán
válasz
Franky2Ster #7912 üzenetére
Nekem is otikai kábellel van összekötve, bár csak egy gyengusz 2.1-es soundbar. Nézelődtem reddit-en ez ügyben, de nem nagyon találtam hasonló problémát. A beállítások között a audio formátumot próbáltad állítani?
-
Franky2Ster
senior tag
Az összes alkalmazás tv-ből megy optikai kábel az erősítőbe. Frissítés előtt jó volt!
-
.LnB
titán
válasz
Franky2Ster #7910 üzenetére
Én szerencsére nem. Este Disney+ alól néztem filmet. Ezt melyik alkalmazás produkálja? Vagy az összes? Milyen hangsugárzó eszközzel?
-
Franky2Ster
senior tag
Frissítés óta 4mp után kihagy a hang 1mp-et. Áramtalanítás volt a hiba ugyan úgy meg van. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
nylontacsko
senior tag
Mi szükség lenne bármi "újdonságra", amikor minden működik, úgy ahogyan kell.
A főmenü liquid kinézete sem érdekes, arra a pár másodpercre... -
.LnB
titán
válasz
Csabroncka #7904 üzenetére
Alapból túl jó volt a rendszer, nem volt hova fejleszteni.
Én tényleg csak annyit vettem észre, hogy a fő app bar, ilyen üveg "skint" kapott.
Mondjuk más eszközön sem estem hanyatt az update-től. De tény, hogy a tvOS-en változott legkevésbé. A legnagyobb újdonság a karaoke.
Itt van egyébként az update hivatalos leírása: [link] -
tomp
félisten
válasz
tvOS majd valamikor ősszel jön.
-
válasz
+1 (alig jöttem rá hol látható a liquid izé)
Szakemberek, technikailag kell valamire figyelni, beállítások stb.? Vagy majd a tapasztalat mondja meg?
-
Csabroncka
addikt
Fiúk&lányok én vártam ezt TVOS26-ot, de annyira azért nem vagyok elájulva
-
sony89
tag
Nekem is 2022 és 128gb os LAN os modell van! Szerintem elég gyors... Streamingre a legjobb
De majd meglatjuk az új modell mit fog tudni...
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO Kozmosznarancs 256-512GGB Független 1év Apple Gar. Azonnal átvehető.Deák
- i5930, MSI X99, EVGA RTX 2080 Super Hybrid (Ritka), ssd + HDD, BeQuite Torony
- Insta360 X4 360 fokos akciókamera
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- Apple Watch Ultra eladó
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest