Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Jelenleg CCwGTV eszközt használó vagyok, amit egyébként szeretek is és amikor még androidos eszközök voltak a házban, akkor nyílván fel se merült a gondolat…
… viszont időközben már minden Apple lett és hát gondolkodóba estem, hogy mi pluszt adhatna egy ilyen eszköz a jelenlegihez képest.
Ugye az AirPlay támogatás egyből adott lenne, bár képernyőtükrözést úgy nem igazán használtunk még droid vonalon se.
A fő használat kizárólag a YouTube és Netflix párosból tevődik össze.Jól gondolom, hogy használhatóság szempontjából már minimum a 2021-es modellel lenne érdemes szemezni?
Az egyel korábbi már 2017-es úgy látom és arra gondolok az talán már ott tarthat, hogy pár év múlva már korlátoznának rajta app-okat.
Engem pedig a 4K sem érdekelne, meg semmi egyébb fícsör se nagyon, 1080p-ben lenne használva és tárhelyt sem gondolom, hogy pl egy box esetében mondjuk 32GB ne lenne elég.
Ha mindenképpen 2021-es modell minimum, akkor tudja valaki milyen árakban mozog használtan, ami jó ár érte?Köszönöm és szép estét mindenkinek!
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #7496 üzenetére
Itt alapvető beállítási gondok vannak, mint láthatod, a sima DLNA sem sikerül megfelelően, pedig azzal is jó a lejátszás. SMB-vel is béke van, nem kell semmi extra, minden azonnal működik és olyan gyors, mint az NFS, már sokszor és több eszközön is teszteltem.
-
Csabroncka
addikt
válasz
toto0569 #7494 üzenetére
Szia NFS szerver, és béke van:
https://www.hanewin.net/nfs-e.htm
beállításokat ebből ki tudod mazsolázni:
https://prohardver.hu/tema/dune_medialejatszok_topicja/hsz_5192-5192.html -
toto0569
addikt
válasz
Foglalt név #7487 üzenetére
Mert az ATV-nek nagyon jó képe,a színei.
-
toto0569
addikt
Azt kérdezném tőletek,hogy ha a gépemről (win11) megosztott mappámból filmet szeretnék nézni az AppleTv4K-n Infuse lejátszóval,akkor kell e külön programot feltelepítenem (serviio, plex,stb...) akár gépre,akár a ATV4K-ra,vagy mind a kettőre?
Előre is köszi a válaszokat -
allein
addikt
Nagy a gyanú, hogy a root okozza. Nyomok majd neki egy gyári visszaállítást, meglátjuk mi lesz. Az E9~re kötött apple tv két oldalú ragasztóval fixen áll az E9 hátsó részén, ezt nem tudtam kipróbálni a másik LG-mmel. Szerintem nem apple tv lejátszó hiba.
#7474djnice DV megy gond nélkül a natív appok esetében
netflix, apple tv+, beépített lejátszó, nas - DV anyag.
értem, nyomok egy factory resetet.
-
allein
addikt
Felugrik a Dolby Vision felírat de ilyen a kép. Igazából az egyik sorozat miatt szerettem volna váltani az apple tv lejátszóra, apple tv+ for all mankind esetében a felírat kicsi, amikor az apple tv lejátszóról nézem, szintén apple tv+, a felírat nagyobb. Nem találtam opciót hol lehet módosítani a felírat méretet amikor közvetlenül az apple tv+ nézem.
Amikor leállítom a filmet, a kép egy mp-re átvillan zöld színre.
-
blakey
titán
Azon kívül, hogy értem, hogy lila a kép, sajnos nem tudom, hogy valójában milyen, lila árnyalatú egyes színek esetében, vagy egy lila réteg kerül a kép elé, stb.
Nem volt ilyenben részem, illetve de, olyan lejátszón, ami nem tudott DV-t és HDR10-ben lilás, zöldes képet adott. Ha arról van szó, akkor elképzelhető, hogy a TV HDMI-kimeneten nem vált DV-re és a HDR10-es megjelenítés hibás. -
allein
addikt
Sziasztok. Erre van valami ötletetek, lehet TV probléma:
DV képem egyik pillanatról a másikra hdmi-n lila. Hdmi ultra hd deep colour ha ON van, akkor a kép lila. Apple tv-m van mint lejátszó, csak hdmi-n jelentkezik a lila kép, legyen az apple tv+, netflix, infuse (hálózatról DV tartalom), 3 hdmi kábelt próbáltam ki, mindegyik porton. A tv beépített appok esetén, apple+, netflix, tv beépített lejátszóján, hálózatról lejátszás, a DV anyagtartalom rendben van. HDR hdmi-n rendben van. Mit javasoltok? LG E9 oled az alany.
Két apple tv lejátszóm van, mindkettővel jelentkezik a lila kép az E9 LG-n, a mésik LG-n nincs ilyen probléma. Az E9 rootolva lett az ambilight miatt, lehet ez az oka a mostani problémára? Az apple lejátszó kapott gyári visszaállítást, a lila kép fennáll.
Szerk; olvasom a netet, hogy nem egyedi eset
másnál is előfordult.
-
chatran
őstag
Az Apple tv HD még kompatibilis az ios18-cal. 2015-ben jelent meg, az iPhone 6 processzora van benne. Mondhatjuk, hogy ez a leghosszabb ideig támogatott Apple termék?
-
sony89
tag
válasz
Franky2Ster #7464 üzenetére
Úgy sem megy
-
sony89
tag
válasz
Franky2Ster #7464 üzenetére
Köszi
-
sony89
tag
Sziasztok!
Az RTL+ alkalmazást valahogy fel lehet tenni Apple TV 2022 -re ?
-
blakey
titán
válasz
Franky2Ster #7459 üzenetére
Router felületén esetleg megnézted, hogy mit ír kapcsolati sebességnek? Nem lehet, hogy a csatlakozás a "qka"? Amúgy igen, elég bosszantó tud lenni.
-
Franky2Ster
senior tag
Azért kicsit idegesítő, hogy pont azért vásároltam annó ethernetes kivitelt, hogy gyors és jó legyen a sebesség erre meg beszarik a csatlakozó és nem megy csak 100Mb/s-el.
-
blakey
titán
válasz
koncsik #7454 üzenetére
A mai lehetőségeket nem ismerem. Akár egy használt is megfelelő lehet, aprón nézz körül. A DAC topikot olvasgasd.
-
atirag
őstag
Üdv. Hogyan lehet az,hogy le van járva az előfizetésem és mégis tudom nézni a sorozatokat. Jelenleg a slow horses 3.részét kezdtem el. Pedig az előfizetéseknél Áprilisban lejárt.
-
Bocsánat előre is a láma kérdésért: Apple TV 4k 128GB-t ki tudja váltani egy Mac Mini 256GB SSD, Apple M2chip - infuse filmnézés, stream-ek, Tidal ilyesmi? Köszönöm előre is.
-
tomp
félisten
válasz
Franky2Ster #7446 üzenetére
Nem feltétlenül. Nekem se lett baja semmi másnak, a tv-nek sem. Csak a lejátszónak.
-
tomp
félisten
válasz
Franky2Ster #7444 üzenetére
Esetleg nem volt a hiba előtt nálad vihar?
Az tud érdekességeket okozni.
Pl nálam egy Ugoos boxnál a 4K képességet ölte meg. 4K-n nincs jel, 1080p-n van de zavaros a kép. -
Franky2Ster
senior tag
válasz
Franky2Ster #7442 üzenetére
A fenti hibához fűzném hátha más is jár így. Apple támogatást hívtam. Ők a gyári alapbeállítást javasolták sajnos nem segített. Valószínű ,hogy az ethernet csatlakozás ment tönkre valami kondi vagy chip ami ezért felelős, hogy tudja a nagyobb átvitelt az 1000Mb/s-et.
-
tomp
félisten
Disney+ app és a tvOS 18:
Egy DV tartalom vagy DV-ben és HD-ben indul vagy 4K-ban de SDR-ben...
Zseniális tud a Disney appot írni... -
Franky2Ster
senior tag
Kedves fórumtársak
Segítséget szeretnék kérni hátha valaki tudja a választ.
Arra lettem figyelmes, hogy az AppleTV 4K 1.Gen némelyik film alatt szaggatni kezdett. El kezdtem ellenőrizni a hálózatot nem megy csak 100Mb/s-el. Kábeles kapcsolat 1000Mb/s-el kellene hasítania. Gondoltam átrakom másik szobába másik kábelre. Ott is ugyan ez tapasztalható. A kábelezés biztosan jó Apple TV 4K 2.Gen megy szépen tudja az 1000Mb/s-et. -
blakey
titán
Már régóta várom az új Apple TV 4K-t, most nyárra vártam, de úgy tűnik, hogy késik, kérdés, hogy mennyit. [link]
-
blakey
titán
tvOS (Apple TV) alapból Airplayt támogat (fogad), tehát Airplay képes eszközről át tudod küldeni a videókat, képeket, hangokat. Ha az Androidos telefonodra lehet telepíteni olyan alkalmazást, ami Airplay-t biztosít, akkor minden megoldva, egyéb esetben sajnos nem, illetve de, iPhone-ra váltasz.
LG oled TV Chromecast-ot is tud.
A két külön platform nem feltétlenül probléma, pl. iPhone-ról tudok küldeni pl. zenét Android TV-re Airplay-el is, egyes iOS alkalmazások CC-t is támogatnak. -
sony89
tag
Szóval akkor a következő van...
Adott egy Apple TV 2022 ami össze van kötve egy Denon 4400 házimozi erősítővel a megjelenítő pedig egy LG C3 as OLED tv ill van amikor egy JVC projektor! Na most ha az Apple TV 2022 ön megy a youtube alkalmazás és ez van kirakva vagy a TV re vagy a Projektorra ! De nekem android telefonom van és ha az ottani Youtube alkalmazásban találok egy videót akkor azt simán nem tudom ( sőt sehogy) kirakni a Apple TV 2022 lévő youtube alkalmazásba! Tudom a az LG C3 tévére ki tudnám rakni, de én az Apple TV t szeretném összehozni az Android telefonnal....ami lehet nem lehetséges mert ugye két külön platform! -
dni
őstag
-
sony89
tag
Sziasztok!
Nekem egy Apple TV 2022 128GB van! De viszont androidos telefonom van!
Valahogy meg lehet azt oldani hogy az androidos telefont tudjam tükrözni az Apple TV re? Ill. ha a telefonon youtub-ot nézem azt kirakjam az Apple Tv re ...mert ugye alapból így nem látják egymást..Köszi
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre van szükségem. Vennék egy Apple TV-t, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a DAC-ra ki tudom küldeni róla a hangot. Az ATV-n van hdmi és egy ethernet csatlakozó. A hdmi értelem szerűen megy a tv-be, az ethernet meg a routerba. A kép és a hang így hdmi-n jut el a tv-hez. Nekem a tv-ből csak egy 3.5 jack kimenet van(bemenet van 1000), ami elég vékony keresztmetszet a dac-erősítő-hangfal szettemhez. A dac-on van bemenet optika és usb, de sajnos az ATV-n nincs ilyen kimenet.
Hogyan tudnám megoldani, hogy a kép a tv-re a hang meg a dac-ra menjen?
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok,
a mai apple bemutatót az apple tv-n hol kell keresni ha élőben szeretném nézni? z apple tv+ alkalmazásban vagy hol? Jelenleg nem látok ilyen közelgő eseményt vagy itt nem is szokott ilyen lenni? Bocsi a kérdésért de most szereztem be egy apple 4K tv-t és nem tudom hol lesz?
Köszi! -
Bocsánat, ez kifejezetten a TV GO kapcsán próbáltam, régen, majd ránézek mindjárt.
SZERK.:
Nagyon összevertem én mindent, elnézést. Nyilvánvalóan nagyon felületesek az ismereteimCsak használom, örülök.
Pár éve (nem AppleTV4k 128GB) iPhone (XI) kapcsán próbáltam talán Nvidia Shield TV-re küldeni TV GO adását, akkori emlékem ez a fizetős Chromecast valami.
Jelenleg ha nagyon akarom a TVGO-t nézni a TV-n, a Fire Stick 4k Max böngészőjéből nézem, problémamentes, szép kép.
Most próbáltam iPhone (XIII) "képernyő tükrőzése" alapon ráküldeni az AppTv-re a TVGO-t, csak a karikázás megy a képernyőn (és a TVGO-ban van olyan szolgáltató, pl. TV2, aki a "komolyabb" műsorait magára TVGO-ra sem engedi kirakni.Infuse-ban hol kell próbálkozni ezzel? Kösziii
-
blakey
titán
válasz
koncsik #7409 üzenetére
Ezt nem igazán értem, én használom iPhone-ról az Aiplayt és a CC-t is, attól függ, hogy milyen eszközre küldöm a jelet, viszont előfizetéssel még nem találkoztam. Nem értem, hogy ezt mire írod. Egyes appok már úgy vannak megírva, hogy tudják a Chromecast-et is, az Airplay mellett, pl. Infuse., de ez nem általános, viszont Airplay-t minden app esetében működik.
-
blakey
titán
Még azt nézd meg, hogy a különböző eszközök esetében mit használ az adott app, mert iPadOS (iOS) esetében vannak olyan appok, amik CC-t is tudnak az Airplay mellett. Érdemes megbizonyosodni arról, hogy melyikkel küldöd ki a jelet. Ha minden esetben Airplay, akkor az Apple TV-t másképp azonosítja. Sajnos nincs TV GO előfizetésem, így kipróbálni sem tudom, hogy pontosan mit tud. Pl. a Vodafone TV app is elég problémás, ebből a szempontból.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Mezga Aladár #7403 üzenetére
Én iphone-nal próbáltam ugyanezt. Valamelyik csatornával működött, vmelyikkel pedig ugyanezt a hibát produkálta. Én nem találtam rá megoldást, betudtam, hogy sz@r az app. (gondolom a T mindent próbál korlátozni, különben lenne külön app a tévékre, lejátszókra...)
-
blakey
titán
válasz
Mezga Aladár #7405 üzenetére
Nincs.
-
blakey
titán
válasz
Mezga Aladár #7403 üzenetére
iPad és Apple TV között az Airplay-t használod, míg a Samsung és az LG között a Chromecast-ot, feltételezem, így arra lehet következtetni, hogy az app az Airplay-t nem támogatja megfelelően. Nem tudom, hogy ezen mi segíthet, talán egy app újratelepítés, de gondolom azt már próbáltad.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok.
Van egy problémám.
A Telekom TVGO app-ját használom iPad 9 eszközön és használni szeretném a tükrözés funkciót.
Minden tökéletes egészen addig amíg a TV műsort szeretném nézni akkor csak a karikázás megy. Minden más app hibátlan pl a YouTube is.
Ez a probléma a tulajdonomban levő mindkét AppleTV4k-val fennáll.
Viszont egy Samsung és egy LGC3 tv-n hibátlanul müxik a TV műsor lejátszása.
Help. -
zazenke
őstag
vidhub-ot próbálta már valaki mostanába ? kíváncsiságból előfizettem rá 1 hónapot ami infuse árban van de a lifetime pl sokkal olcsóbb. De nem ez a lényeg hanem pl az hogy dolby visiont felismeri de nekem kicsit mintha fakóbb lenne a kép mint az infuse-al . Viszont sdr ben nem akar játszani mert azoknál mindíg hdr-re vált a tv. Ami furcsa hogy a plex szervert se bírtam értelmesen beállítani mert csak az utoljára megnyitott 6 db filmet látta. SMB viszont szépen megy vele. ISO-t nem játszik ez se nagy baj nálam ez ritka. Viszont hogy ne csak szidjam azért görcsöltem rajta mert infuse alternatívának gondoltam mivel pl amivel a plex mp4 el nem boldogul ennek ez nem akadály. Szóval van benne potenciál csak még reszelgetni kéne egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest