Új hozzászólás Aktív témák
-
imre2016
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy az Apple TV-nek milyen TrueHD Atmos 4-5 ezres bitrátájú támogatása van, vannak-e korlátok, vagy mindent lejátszik?
-
dni
őstag
válasz
eboostr #7577 üzenetére
Köszi a tippet, kerestem ilyen tesztet, de meghaladta a képességeimet ez alapján történő beállítás.
Viszont reseteltem az ATV ide vonatkozó beállításait és a TV-n pedig bypassra állítottam a digital audio delayt. Most mintha jó lenne, bár nem volt időm azóta megnézni egy filmet, sorozatot, de gyors próba alapján jónak tűnt. -
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7588 üzenetére
Már leírtuk néhányszor, hogy mi a különbség, érdemes visszaolvasni. Mint írtam, egy szóval letudható a dolog, hogy érdemes-e cserélni, nem. Ráadásul nekem volt 2021-es majd 2022-es és vissza a 2021-esre. Nem ok nélkül váltottam vissza. Az újra várok, hogy kipróbálhassam, de tologatják. abban reménykedem, hogy új házba kerül, de kicsi az esélye.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Angelo69 #7585 üzenetére
Van néhány formátum, amit a korábbi egyáltalán nem képes megjeleníteni,
de mindjárt elmondják neked, hogy az újabb mennyire rossz a régihez képest.Hamarosan kijön egy még újabb verzió.
Talán még az év végén vagy a következő elején.( Apple TV 4K 4th Generation (2024/2025): Updates & Release Date Rumors )
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Van értelme lecserélni a 21-es modellt, a 22-re?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Parson
addikt
blakey, fennáll még ez a probléma (Apple TV 4K 3rd gen. QMS) ? Türelmes vagyok, de most már lassan vennék én is egy apple TV-t otthonra... nem hajt a tatár, de a Samsung TV-m lassan de biztosan egyre jobban igényelné a külsö eszköz általi felokosítást...
-
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi Apple Tv készülék első beállítása és a későbbi használatánál van szükség bármilyen másik apple készülékre?
Gondolkodom egy Apple Tv beszerzésén, de semmilyen másik almás eszközöm nincs.
Köszönöm a segítséget!
-
dni
őstag
Sziasztok,
ATV 2021 tvOS 18.1, Philips OLED705 Android 11, Polk Magnifi Mini AX + SR (HDMI ARC) szettet használok és némi lip sync csúszást érzékelek elsősorban (vagy kizárólag) Dolby Atmos tartalmaknál Netflix és Infuse alkalmazásokban. A beállításokban csináltam egy iPhone-nal történő kalibrálást, de ugyan úgy fennáll a probléma.
Ha az Android 11-et futtató TV-n használom a Netflix, vagy Jellyfin alkalmazásokat nem érzékelem a lipsync hiányát.Hogyan lehetne kiküszöböl azt a pár msecet, mert nem bírok végignézni még egy sorozat epizódot se így
(Párom persze észre sem veszi
)
Bonusz kérdés, az normális, hogy Dolby Atmos hangsáv kb. fele akkora hangerőjű mint mondjuk a 2.0?
-
galaxys80
veterán
Más nem találkozott még olyannal, hogy bizonyos filmeknél egyszerűen eltűnt a magyar hang választási lehetősége az Infuseban?
Természetesen korábban volt ilyen.
MrMc-ben teszteltem és ott nincs gond. -
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Sziasztok. Lett új tv-m ami HDR képes. Tulajdonképpen melyik felbontást is kellene nekem választani az Apple tv-ben?
Mert a 4K/HDR-t állítva rettentő színtelen a kép. Minden egyeztetés bekapcsolva.
Ha 1080/SDR-re állítom akkor tökéletes. HDR filmet elindítva az kiírja a tv, hogy HDR az infióba. -
Sasi001
senior tag
Samsung s95d + appltv4k 3gen + Infuse, átállítottam 59.94hz-re természetesen dinamika plusz képkocka egyeztetés be és olyan zökkenőmentes lett mint még soha. Eddig sima 60hz használtam. Csináltam egy visszaállítást és érdekes, hogy nem az 50hz-t hanem az 59.94hz-t hozza alapnak.
-
tomp
félisten
válasz
koncsik #7561 üzenetére
Csak 4K SDR.
Film indítás: buffernél ""HDR jel" üzenet a TV-től, majd mikor ténylegesen elindul a film már SDR.
Amúgy Android TV-n is vicces. 4K-s sorozatnál minden epizód a legkisebb SD minőségben indul. Akkor is ha már 6órán keresztül az megy. Ennyire kókány streaming appot még nem láttam... -
sony89
tag
Akkor az Apple tv le kell frissíteni a Skyshowtime-t hogy tudja s 4k HDR t? Nekem már olyan sz előfizetesem aminek tudni kéne....
-
blakey
titán
válasz
koncsik #7557 üzenetére
Önmagával a SkyShowtime-mal van gond, ugyanis a Google licensszel rendelkező eszközök sem 100%-osan támogatottak, nagyon furcsán kezelik a támogatott eszközöket. Támogatják a Fire OS-t, de az app nem elérhető az áruházban, támogatják az Android TV, Google TV-t, de nem megy a 4K HDR, nincs fps-váltás, támogatott a tvOS, de egyelőre nincs HDR, van 4K és fps-váltás, támogatja a webOS-t, van 4K HDR, nincs fps-váltás. De majd jó lesz. Mivel nekem volt előfizetésem, ami ugye 1399 Ft volt, így az 1999 Ft-ot még megéri.
-
Visszaszívok mindent, többet nem írok emlékezetből. Elnézést.
Az ATV-n frissítettem a Skyshotime app-ot, utána elindítottam a Mission Impossible utolsó részét (sehol nem látok az app-ban felbontásra vagy HDR-re utaló jelölést), egy pillanatra a TV kiírta a HDR10-et (ezt soha többé nem sikerült reprodukálni) - a TV info gombjára ezután a 3840 × 2160/24Hz/16:9-et kaptam (máskor 50Hz). Netflix DV jelölésű adásnál 3840 × 2160/50Hz/HDR(PQ)/16:9-t ír ki a TV.
Megnéztem Fire Stick 4K Max-on, utolsó gen., ez közvetlenül a TV-be van dugva és ráadásul sideloaded app a Skyshowtime, mert az appstore-ban unavailable-t mutat, hiába kompatibilis a kütyü, nem tudom miért...: Itt az app-ban már jelzi a 4k HDR-t ugyanennél a filmnél (MI), lejátszáskor a TV 3840x2160/60Hz/Dolby Vision/DD+ -t ír ki, egyértelműen jobb képminőséggel.
Viszont ez alapján azt mondom, hogy az ATV-s SST app-pal lehet a gond. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
tomp
félisten
Hmm délelőtt mutatta AppleTV-n, hogy mi 4K. Most ránéztem és már nekem sincs jelölés.
Szerintem év végén lemondom amúgy ezt az izét. Képminősége még 4K esetén is vicces...
Poén, hogy az Android TV-s Philipsen az app nem adja ki a Dolby hangsávot...
Ez így legfeljebb SkyBalkán+. -
blakey
titán
-
edmond3
csendes tag
Sziasztok! Apple tv4k tulajdonosa lettem a napokban. A MacBook-on lévő könyvtár (pl. filmek) tartalmát szeretném megosztani Apple tv-n ( azt szeretném hogy a Mac lecsukott állapotban is megosztható legyen) . Tudnátok segíteni mi a legegyszerűbb módszer erre?
-
divan
őstag
Látogass át ide.
Olvasd el az összefoglalót, de segítséget is kérhetsz. -
ati888
senior tag
Sziasztok!
Keresek lejátszót csak usb hdd-ről való lejátszáshoz. Ismerje és játssza le a letöltött .mkv filmeket és sorozatokat. Ennyi lenne a feladata, de ezt minél jobban tudja. Nincs semmilyen apple eszközöm, de valahol olvastam, hogy egy ilyen apple tv 4k jó lenne erre.
-
toto0569
addikt
A boltban tudták,hogy mikor vettem.Sőt...itt sem írtam,hogy akkor vettem amikor bementem.Azt is írtam,hogy "ha lenne jótállásom" (az pedig 1 év után megszűnik).
Régebben már írtam is a problémámról.
Egy töltéssel kb.8-9 hónapig ment és kb. 1.5 éves korában halt el az aksija. -
tomp
félisten
Nekem nem volt váltás mert eddig konkrétan nem volt SkyShowtime előfizetésem. FullHD-ért nem fizetek...
Érdekes a 4K kínálat mivel a főoldalon a "4K Prémium" menüpontban csak pár filmet sorolnak fel. Ennél több van fent.
Oké kimerül annyiban, hogy Transformers 1-4, Halálos Iramban 1-7, az új Star Trek filmek, Vissza a jövőbe 1 és 3, Top Gun, Mission Impossible filmek, Oppenheimer.
Ebből csak az Oppenheimer az ami 4K SDR. A többi 4K HDR10.
Ezen közül nagyon sok az 5.1. Ami viszont 2.0 az sem aac hanem Dolby 2.0.
Én azt mondom ez így MAX 2ezer Ft-ot ér meg. 1Ft-al sem többet.AppleTV-n kuka az app. HDR10-es tartalmat SDR-ben indítja. A hang rendben van csak a kép problémás.
Shield TV Pro-n nézem Kodival. -
blakey
titán
Milyen a 4K 1 hét elteltével? Megérte váltani? Azt látom, hogy HDR-t nem ígérnek, ez így is van? Csak 4K SDR érhető e? Mennyi a 4K tartalom? A hangokkal mi a helyzet, van 5.1 vagy csak 2.0? Már rég váltottam volna, viszont az olvasottak miatt lehet, hogy maradok az alap csomagban.
-
toto0569
addikt
Tegnap kíváncsiságtól vezérelve bementem a szegedi árkádban levő iStyle boltba ahol vettem a lejátszót.
Az Apple tv4k távkapcsolójában 1 töltés után behalt az akku (4 nap alatt lemerül)
Azt mondja a srác ,hogy csere akku nincs,új kapcsolót vehetek 25eforintért...
Ráadásul ha lenne jótállásom a készülékre az a távkapcsolóra akkor sem vonatkozna.
Szép hozzáállás... -
nOvOp
senior tag
IOS 18 óta tapasztalom, hogy pl. Netflix szinkronos film nézés közben, amikor megállítom a filmet és hosszabb ideig úgy marad (már a képernyővédő is megjelenik), majd elindítom, akkor megjelenik a felirat is (bekapcsolódik). Azt tudom, hogy jött vmi új funkció a feliratot illetően a 18-as rendszerrel és talán állítottam is rajta, de nem tudom, hogy mit. Tapasztalt vki ilyet?Tudtok ebben segíteni? (ATV2021)
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Agyalok egy kis otthonokosításon. Ennek kapcsán előjött - mivel több Apple eszköz is van a családban - hogy a Homekit vonalon indulok el (van már pár eszköz, mint HomeKit kompatibilis, és még ez nem 100%, csak gyűjtöm az érveket). Ehhez gondoltam, hogy egy Apple TV-t használnék, mint HUB. De mielőtt ebbe belevágnék lenne 1-2 kérdésem, amire nem feltétlen találtam megfelelő választ.
1, Ha HUB-ként használom az eszközt Loacal-ba működik-e megfelelően a rendszer, ha nincs internet?
2, Ha semmi extra dolgot nem tárolok rajta, csak a "szokásos" streaming appok vannak fent elegendő egy 64GB-s verzió?
3, Bár erre nem sok esélyt látok, de OneTV app elérhető? Esetleg webes platformon?
4, várható-e mostanában, hogy a 4K gen 3 helyett újabb készülék érkezik?
Köszönöm a válaszokat előre is -
tomp
félisten
A SkyShowtime app tud már AFR-t vagy még mindig barkács app szintjén van?
-
galaxys80
veterán
Az új 8-as Infuse -ban csak én nem találom a feliratok időzítésenek lehetőséget vagy tényleg eltűnt?
-
Köszi szépen, mindenképp ki fogom próbálni!
Egyébként csak kíváncsiságból még annyit, hogy a rendes AirPlay technológia mit tud pl játék szempontjából?
Mostanában kábelesen szoktam úgy, hogy iPhone-t TV-re dugok és úgy játszok, úgy nyílván azonnali minden, de AirPlay esetében mennyire vészes pl késés szempontból? -
“CC-re is telepíthetsz Airplay-t“
ChromeCast topikban nem sikerült ezzel kapcsolatosan választ találnom, viszont határozottan érdekelne azóta a dolog és nagyon köszönném, ha valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni.
Előfizetéses megoldás nem érdekel, de egyszer fizetéses, ésszerű összeg esetén még nem feltétlenül gond. -
Snoop-y
veterán
Valaki meg tudja erositeni azt, hogy h.265 kodolasu 4K adasok mennek-e az uj generacios modelleken? Ugy nez ki az elso generacios 4K verzio mar nem bir veluk. Barmelyik ilyen kodolasu filmet letoltom szaggat mint az allat. Speedtest 900Mbit/s -et mutat. probaltam mar Infuse-t is ujra feltenni volt reset is eredmeny ugyanez
-
Franky2Ster
senior tag
Apple TV 4K 1.gen UTP csatlakozó javításra Budapesten melyik szervízt ajánlanátok?
1000-helyett nem tudja csak a 100-at. -
Nagyon köszi mindkettőtöktől a megerősítést, hogy maradjak!
Igazából a kíváncsiság vezérelt, hogy vajon milyen lehet ugyanez Apple vonalon, de annyi plusz ráköltést nem ér meg (részemről) a téma valószínűleg tényleg.Az viszont meglepett, hogy ide is lehet telepíteni AirPlay-t, valamiért eleve úgy gondoltam, hogy ez olyan beton dolog, mint ahogy alma és droid között nincs normális fájlküldés lehetőség… mindenképp utána fogok nézni, ezt is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged