Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között

Bevezető, tartozékok

Az iOS és az Android utcahosszal vezet a okoskütyükön futó operációs rendszerek tekintetében, ám a harmadik helyen stabil bástyaként áll a Windows Phone, a BlackBerry és a többiek már jelentős lemaradásban vannak. Tavaly novemberi adatok szerint csak a Lumia sorozat több mint 50 millió eladott példánynál tart, nem véletlen, hogy a Microsoft rátenyerelt a Nokia mobilos részlegére, hiszen viszonylag jól csengő márkanevet, tapasztalt részleget kaparintottak meg ezáltal. A WP fejlődése más gyártók figyelmét is felkeltette, a Samsung nem mondott le az ilyen típusú telefonok gyártásáról, a pletykák szerint pedig az LG öt év szünet után újra gondolkodik azon, hogy ablakos szoftvert futtató masinát gyártson.

Microsoft Lumia 640 és 640 XL
[+] Microsoft Lumia 640 XL és 640

Hamarosan szinte minden Windows Phone 8-at vagy 8.1-et futtató készülékre jön a már csak Windows 10-nek nevezett rendszer, így a redmondi vállalat nem követi el azt a hibát, mint a hetesről nyolcas szoftverre átállásnál ő és Nokia. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy azért a gyengébb hardveres konfigurációval rendelkező eszközök esetén redukált kínálatra kell számítani a szolgáltatások terén, ám azért még így is jobb, mintha elesnének a felhasználók a frissítés lehetőségétől. Az egyesített ökoszisztéma ráadásul továbbra is igencsak előnyére válik a mobiloknak is, hiszen jól együtt lehet dolgozni a windowsos számítógépekkel, könnyű a dokumentumszerkesztés, a programok portolása.

Microsoft Lumia 640 XL vs. LG G3 vs. Microsoft Lumia 640
[+] Microsoft Lumia 640 XL vs. LG G3 vs. Microsoft Lumia 640

A Microsoft folytatja a középkategória erősítését, hiába várja már mindenki az új csúcsmodellt, az MWC-n még "csupán" a Lumia 640-et és a 640 XL-t mutatták be, melyek között nem csak méret, hanem kamerafelbontás és akkumulátor kapacitás terén is van különbség, de azért nagy vonalakban ugyanazt tudják. A kisebb verzió két kártyás verzióban került hozzánk az XXL GSM jóvoltából, a méretesebb testvér pedig egy SIM-et kezel, és a hivatalos képviselet biztosította számunkra.

Microsoft Lumia 640 és 640 XL dobozok
[+] Microsoft Lumia 640 XL és 640 dobozai

A két doboz szinte ugyanolyan, egyedül a termékekről készült fotók terén van eltérés a kettő között, a csomagolás alján mindkét esetben feltüntette a gyártó, hogy Qualcomm chipset dolgozik a masinákban. A telefont is rejtő tálcát oldalról kell kihúzni, majd ha készüléket kivettük a helyéről, akkor egy kis kartonlapot kell felemelni ahhoz, hogy a tartozékokat megpillanthassuk. Túlzás egyébként a többesszám, mivel a töltőn kívül csak egy használati útmutatót kapunk, ami azért egyáltalán nem minősül komoly ajándéknak. Lesznek persze bőven szoftveres extrák, amik majd ellensúlyozzák a hiányérzetet, de azért nem került volna sokba legalább egy microUSB kábelt beletenni a dobozba, pláne egy WP-s telefonnál, amit legkönnyebben így szinkronizálhatunk a számítógéppel. Az új Lumiák fekete, fehér, kék és narancssárga színekben kaphatók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés