Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz Johnny_vT #816 üzenetére

16:9-es filmezéskor jobb az iX?
    - Nem, mert a kép egyötödét vágja le teljes képernyős módban. Ha nincs teljes képernyős módban, akkor pedig a notch melletti (szerinted extra) részek feleslegesek.

Felesleges, vagy sem, ott van és a videó pont úgy látszik, mint bármelyik másik hasonló képarányú készüléken, ergo nincs probléma. Ha meg teljesen belenagyítasz, akkor a te döntésed és elfogadod, hogy belóg a notch.

Álló formátumban meg plusz infó terület. Tetszik vagy sem, ez van.

Szöveg olvasásra jobb az iX?
    - Nem, mert ugyanazt (vagy a ppi és a képernyőméret eltérés miatt) kevesebbet mutat, mint a Galaxy-k.

A Galaxy S9-en van státusz sor és az alsó vezérlő gombok. Ha ugyanazt a szabad felületet akarod elérni, mint ami az X-nél alapból a rendelkezésedre áll, akkor ezeket el kell tüntetned. Ergo ha mással nem is, de egy státusz sorral kevesebbet fogsz rajta látni.
    Az más kérdés, hogy a két eszköz teljesen máshogy rendereli le a képet, mert míg az iOS natív DPI-vel jeleníti meg az UI-t, addig a Samsung lényegesen visszább veszi azt. Szóval a vicc az, hogy az X által megjelenített kép jóval nagyobb DPI-vel van renderelve.

Játékra jobb az iX?
    - Nem, mert a játék képébe vagy belenyúlik a notch

Nem jobb, de nem is rosszabb.
    Mivel itt a fejlesztőknek erre oda kell figyelniük, így semmi nem lóg ki a képernyő területről a sziget miatt. Egy ilyen teljes képernyős kialakítás esetén amúgy is meg kell fogni valahogy a készüléket, így max a hüvelykujjad takarja a szigetet :D

Értesítésekben jobb az iX?

Nem jobb, de a többség számára nem is problémás.
    A legfontosabb infók kint vannak, az meg, hogy 65%, vagy 68% az aksi töltöttsége, az a valóságban nem sokakat érdekel (a lényegi infók így is láthatók és biza 10-15 évig senkit nem zavart, hogy nem lát %-ot, gondolom most sem okoz komoly traumát).

18:9-es tartalomban jobb az iX?

Igen, mert minden bűvészkedés nélkül elérhető ez, míg mondjuk az S9-nél el kell valamit tüntetni hozzá (státusz bar, vagy vezérlők).

De hiszen az Apple azt mondja, hogy a képernyő széleit tolták fel, ezzel adva extra tartalmat!?

Ezt nem csak az Apple mondja, hanem bárki, aki logikusan gondolkodik.
    Az alap a 18,5:9-es képarányú kijelző, ha nem lenne a sziget, akkor is ez lenne az arány és a szigettel együtt is ez az alap. Ehhez ad hozzá a felső káva terhére két információs sávot pluszban a szigetes elrendezés.
    Ennyi.
    Lehet arról vitázni, hogy ez tetszik-e valakinek, vagy sem, hasznos, vagy sem, de ezt vitatni szerintem marhaság.

Na már most ez a technológia korlátai miatt nem jött össze, így kellett a FaceID, így kellett a több szenzor és így kellett a nagyobb hely mindezeknek. Így hát behozták a notch-ot a képernyő tetejére.

Itt nincs vitánk, ezt én is leírtam már és szerintem erre megoldás a szintén Samsung által fejlesztési stádiumban lévő átlátszó kijelző lesz. Azzal megoldható, hogy szükség esetén a szenzorok és a kamera előtt átlátszóvá lehessen tenni a kijelzőt. A hangszórónak elég egy vékony kivágás, ami a jelenlegi kávavastagságban elfér (ennél vékonyabb káva úgyis már a használhatóság rovására menne szerintem).

Új hozzászólás Aktív témák