- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
vodrosjozsi #1225 üzenetére
Na, ezért nem tudnék modiskodni. A PH hétvégére rendszeresen bedob ilyen "csámcsognivalót". Ez teljesen rendben van, kell a cirkusz a népnek. A nép szórakozik, aztán meg jön az ejnyebejnye a szakmaiság miatt. Mintha egy bordélyban azt mondaná a tulaj:
-Csak semmi paráználkodás lányok! Most pedig lássuk, hogy mennyi a bevétel!
Én ezt az egészet másképp látom. Biztos, hogy nem zárnám be a cirkuszt, amíg azt látom, hogy kultúráltan szórakozik a nép. Szakmaiságot várni egy ilyen témától? Nemáááá! -
-
Somatom
veterán
válasz
Ricardo #1177 üzenetére
A notch annyira népszerű téma, hogy még a notcholó verseknek is külön topikja van.
-
Somatom
veterán
Azért az "vicces", hogy ezer hsz. -en keresztül megy a szájkarate, de egy gyakorlati kérdésre senki sem tudja a választ.
-
Somatom
veterán
Hogyan működik ez a helykihasználás a gyakorlatban? Írok egy példát. Elfordítom a telót (notch balra). Behozom Opera -ban a PH fórumot (asztali nézet, nem mobil). Fullscreen -be rakom az Opera -t, és ránagyítok a szövegre. Ekkor az Opera széltől, szélig rakja a szöveget, és a nagyításhoz áttördeli. Tehát, a szöveg mindíg széltől, szélig tart. Hogyan jelenik ez meg egy notchos telón?
-Kimarad a "plusz" kijelzőfelület és a notch szélétől indul a szöveg?
-A kijelző szélétől indul és a notch -nál eltolódik? Mi lesz aklor a jobb szélével?
-A notch figyelembe vételével tördeli át a szöveget? Mondjuk, eleve kényelmetlen lehet úgy olvasni, hogy a sorok máshol kezdődnek.
-A notch kitakar a szövegből és találgatni kell, hogy mi lehet a notch "alatt"? -
Somatom
veterán
válasz
aujjobba #1066 üzenetére
Ez a teherautós példa tetszik. A plató két szélét 80-80 cm szélességben megtoldjuk előre 50cm -rel. Ezáltal a két szélső raklap előrébb tud kerülni 50cm -rel. Hány raklappal több fér a platóra? Nulla. Ugyanannyi fér fel, csak mivel a végén a két szélső raklap beljebb kerül, ezáltal a végzáró nem tudja rögzíteni. Tehát, az amorf elrendezés miatt spaniferezni kell a raklapokat.
A notchot akkor találnám hasznosnak, ha a szigetbe beleraknának egy home gombot, és ha a telót jobbra forgatjuk fekvőbe, akkor a két másik navigomb mellé kerülhetne a kijelző két csücskébe. Ebben az esetben a megjelenő tartalom téglalap alakú lenne, nem amorf.
-
Somatom
veterán
válasz
vodrosjozsi #1049 üzenetére
Ha akarnék nyitni egy "necces" topikot, akkor bekezdeném logout blogként és betenném az aláírásomba. Ha van rá közösségi igény, akkor úgy is elterjed.
-
Somatom
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #1028 üzenetére
Nyilván valahol szórakoztató is.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #1007 üzenetére
Nekem van összehasonlítási alapom. A személyautómban ott van a szélvédőn a tükör, mint notch. Sokkal jobb a kamion szélvédője, mert azon nincs notch, így teljes a teljes felületen gyönyörködhetek a tájban.
-
Somatom
veterán
"Aztán hogy a felső 1db vastagabb káva"
Csak megjegyzésképpen írom, hogy ne merüljön feledésbe. Egy telónak melyik a "felső" kávája? Persze, értem, hogy mire gondolsz, csak arra utalok, hogy Androidon ez egyáltalán nem annyira egyértelmű. Másképp megfogalmazva, a notch elvesz a kijelző oldalának a közepéből. Az egyik kérdés az, hogy ezt hogyan fogják lekezelni az alkalmazások. Mondjuk, pl. ott az IGO, ami érzékeny a kijelző felbontására és méretarányára.
Ezért sztem jobb a káva és a konvex kijelző forma, mint a notch. -
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #898 üzenetére
Még szép, hogy a kijelző tartalmat jelenít meg és érintésérzékeny. Sztem az a baj, hogy valami tévképzet folytán Te azt gondolod, hogy az a notch része, mint hozzá tartozó elem, feature. Nem, ez nem így van. Az a felület két, szerencsétlen kijelzőmaradvány, amik a notch nevű betüremkedés miatt keletkeztek.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #892 üzenetére
Már bocs, de egy sziget bármelyik oldalán állsz, mindenképpen a szigeten vagy. Amiről Te beszélsz, az a szigettől jobbra és balra elterülő
tengerkijelző, aminek semmi köze a szigethez. -
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #885 üzenetére
A sziget, az a betüremkedés, aminek egyik oldala sem érintésérzékeny. A kijelző érintésérzékeny, de annak semmi köze a szigethez.
Azt olvastam, hogy az új TW már fekvőbe tudja forgatni a home -ot. De, ha nem, akkor egy custom launcher -rel ez síma ügy. Már az SGS 2 -t is így használtam (ADW, később Apex). Sok telón a gyári launcher is tudja. Nagyon hasznos, ha kitolod a képet monitorra. A linkelt videóról pont a fektetett nézetű kitöltés hiányzik. Gondolom azért, mert az iPhone ilyet csak médiatartalom (képek, videók) esetén csinál.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #875 üzenetére
Az edge a teljes felületén érintésérzékeny. Tehát utasításokat tud fogadni, és tartalmat tud megjeleníteni. Erre a notch nem képes. Értem én, hogy ha már megosztja a kijelzőt, akkor a maradék ficakokat próbáljuk meg hasznossá tenni. Csakhogy ez több problémát is felvet. Az egyik, mint korábban írtam, a home fordulásnál az asztal elemeinek átrendeződése. Engem ez érzékenyen érint, mivel szinte csak fekvő nézetben használom a telóimat.
Arra egyébként kíváncsi lennék, hogy iX -en screen mirroringnál mi jelenik meg a monitoron? Vagy, iPhone -okon olyankor sem fordul fekvőbe a home? -
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #872 üzenetére
Tényleg nehéz eset vagy. Ebben a megoldásban nem a kijelző belógó részeivel van a probléma, hanem közötte azzal a minekkel. Azt hívják notch -nak. Ha az nem lenne, akkor belógó kijelzőrészek sem lennének. Mégis, mit találnak ki azokra a kijelzőrészekre? 1x1 -es widgeteket?
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #864 üzenetére
Mi vaaan? Milyen funkciók? Ha a notch -ban levő hardverelemek a kijelző alatt is tudnának működni, akkor nem lenne notch.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #857 üzenetére
Ezt neveztem pazarlásnak. A kávának fölösleges az Amoled, elég a közönséges műanyag.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #851 üzenetére
Ha a notch alatt van a notibar, akkor mi jelenik meg a notch -tól jobbra, és balra? Androidon a notibar feletti, megjelenítés szempontjából kihasználatlan felületet kávának hívják.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #824 üzenetére
Még mindíg nem érted, hogy ez nem IOS, vs. Android, vagy iX, vs. S9 vita. Itt a notch vs. no notch a téma. Írhatnám, hogy iX notchal, vagy notch nélkül, de ez sem az igazi kérdés. A cikk a másolásról szól, vagyis a notch -ról Androidon. Mondjuk, egy S9 notchal, vagy notch nélkül. Azonos kijelzők esetén is teljesen különböző a szitu a két rendszeren, mivel Androidon egyrészt foroghat a home, másrészt teljes egészében kihasználható a notibar. Itt nem csak arról van szó, hogy valami véletlenül odakerülhet, hanem arról is, hogy a felhasználó is beleszólhat a megjelenő tartalmak elhelyezkedésébe. Lehet, hogy az Apple a megjelenő tartalom szempontjából egy egyébként kihasználatlan felületet áldozott be, de Androidon az a terület is hasznosítható.
-
Somatom
veterán
Nem értem ezt az emelt szintű matekot. Valaki segítene elmagyarázni egy konkrét példán? Van egy Apex launcherem, amin beállítom az ikonok számára a sor és oszlop számot. Beállítom, hogy margó nélkül tegye a szélekre a kezdő oszlopokat. A bal szélen szépen egymás alá kerülnek az ikonok. Aztán elforgatom balra a telót. Az elforduló home -on hol fognak kezdődni a szélső ikonok? Nem lesznek egymás alatt a sorok, vagy az egész kép eltolódik jobbra, hogy kihagyja a notch helyét? Sztem egyik sem lenne jó. Aztán ott van a notibar. Már alapból is varázsolni kell, hogy a fekvő módban megjeleníthető tartalom állóban is elférjen. Notchal ez végképp kilátástalanná válik.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #782 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az Amoled magát a kijelzőt, mint hardvert jellemzi, a túlszaturáltság viszont a kalibráción, azaz a szoftveres beállításon múlik. Vagyis, az Amoled technológia által nyújtott lehetőség nincs közvetlen összefüggésben a túlszaturáltsággal.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #770 üzenetére
"Háát, akit zavar a notch, annak egyre fogynak a lehetőségei, hogy milyen készüléket vegyen"
Fordítsuk meg! Annak a gyártónak, amelyik notchos készüléket akar értékesíteni, egyre szűkülnek a piaci lehetőségei.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #724 üzenetére
Sztem ez az arcfelismerős feloldás is hasonló minek, mint a notch.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #718 üzenetére
Samsungokon nincs Face ID? A notch -tól nem lesz a teló teljes felületén kijelző, csupán az addig a kijelző fölé helyezett hardverelemek helyét más alakzatban vették el a kijelzőből. A megjeleníthető tartalom szempontjából egy konvex forma mindenképpen előnyösebb, mint egy konkáv. Ez egyszerű matek.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #712 üzenetére
Én csak a notch -ra, mint megoldásra koncentrálok, az IOS nem nekem való. Nem szeretném, ha átterjedne Androidra.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #708 üzenetére
A notibar a teljes felületen kihasználható. Ha ebből elveszünk, akkor hasznos felületből veszünk el.
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #686 üzenetére
Hogyhogy nem forog a homescreen? Ha csinálsz egy screen mirroringot, akkor vagy állandóan forog a nézet és portréban kihasználatlan a TV kijelzője, vagy egérrel csatlakozva felcserélődik az X és Y tengely, és kezelhetetlen lesz a megjelenő kép. Vagy, beteszed fektetve egy autós tartóba, akkor is 90 fokkal elfordulva marad a home? Nemááá!!!!
-
Somatom
veterán
válasz
Totheground #682 üzenetére
Ezek a hsz -eid miért OFF -ok? Sokkal valóságosabbak, mint amiket itt ON -ban olvasni. Nem tudom elképzelni, hogy együtt tudjak élni vele. Eleve a notibar középső részét is használom (le/feltöltés megjelenítése, stb.). Aztán az alapértelmezett nézetem a landscape. Mi a helyzet a notchal a fektetett nézetben megjelenő tartalom esetén? Hogyan rendeződnek át pl. a főképernyő ikonjai? Mi kerül a notchot körbevevő felületre? Mi a helyzet screen mirroringnál? A TV -n nincs notch.
-
Somatom
veterán
Hogy érted azt, hogy honnan veszem? Te write only üzemmódban vagy? Itt linkeltem a cikket.
"Ez megmagyarázhatja, hogy a Samsung A3-as OLED kijelző gyára miért nem működik ebben a hónapban, miután évek óta teljes kapacitással dolgoztak a gyártósoron. Az A3 gyártotta az iPhone X 5.8 colos OLED megjelenítőjét."Vagy, talán arról lenne szó, hogy az Apple direkt szivatja a Samsungot? Ezt azért nem tartom valószínűnek, mert egy ilyen hír negatív hatással lehet a részvények értékére, ami az Apple -nek sem jó. "Véletlenül" a cikk egyik forrását épp a Nikkei közölte.
-
Somatom
veterán
Éppen Te tereled el a témát. Nem az a lényeg, hogy az iX -et az Apple gyártja, és nem is az, hogy a magas haszonkulcs miatt a kevesebb eladott termékből is hozzák az elvárt profitot. Itt a notch -ról van szó, és arról, hogy a notchot tartalmazó teló eladásai a gyártó várakozásai alatt vannak.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #534 üzenetére
Ami a Samsungot illeti, én úgy látom, hogy az S6 -os pofon után konzervatívabban reagálnak az ilyen dilikre. Nem ugrottak fel erre a notch vonatra sem, és a jack kimenet is megmaradt az S9 -ben. Az eladások pedig igazolják, hogy nem szükséges más gyártók dilijeit leutánozni.
-
Somatom
veterán
válasz
Parallaxis #511 üzenetére
A notch sem oldja meg, mivel jelenleg nem létezik ilyen technológia. Hasonló, mint a noname kínai telóknál a kávamentesítés. A kijelző üvegét ráhúzták a kávára. De, attól az még nem lett a megjelenitett tartalom szempontjából hasznos felület. A teljes kijelző szempontjából pont olyan kamu, mint az iPhone X -ben a notch.
-
Somatom
veterán
Úgy tűnik, hogy még az iPhone X -et használók közül sem mindenki tartja hasznosnak a notchot:
-
Somatom
veterán
válasz
Reinhardt #488 üzenetére
Nézőpont kérdése. Sztem nem a képernyőt nézzük, hanem a megjelenő tartalmat. Ahol nem jelenhet meg tartalom, az hiába van a kijelző üvege alatt, nem lehet képernyő szempontjából hasznos területnek nevezni. Akkor viszont csupán parasztvakítás, hogy a kijelző üvege alá integrálták.
-
Somatom
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest