Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz Johnny_vT #803 üzenetére

Én úgy írtam, hogy nem nagyítasz, hanem csak nézed a teljes tartalmat, de írhattam volna egy 18:9-es képarányú fotót, amit nem nagyítasz. Ilyenkor mindkét készüléken ugyanazt fogod látni, de ha belenagyítasz, akkor a sziget két oldalán lévő plusz területtel többet fogsz látni (landscape), ha meg álló helyzetben teszed, akkor a két tartalom teljesen azonos lesz, csak az iX-en lesz egy plusz státuszsornyi plusz felületed.

Igen, ez az alapbeállítás, FHD+ a neve és takarékossági okokból ez a default, ugyanis normál használatban nincs különbség QHD+-hoz képest. Ez nem fedi el a tényt, hogy QHD+ kijelzőről van szó 570ppi sűrűséggel, amire és amiről két kattintással lehet váltani.

Két malomban őrlünk. A DPI, amiről én beszélek, az az amihez az UI- van belőve. Állíthatod QHD-re, attól az még nem fog semmit változni. (Egyébként valóban tudod állítani a fejlesztői eszközök között, de nem érdemes, mert nagyon apró lesz minden, ha beállítod a natív DPI-t.)

Nem képet, hanem folyószöveget kéne itt összehasonlítani, ahogyan azt többször meg is tettük/tették itt a topikban és mindannyiszor bebizonyosodott, hogy az S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt.

S9 és S9 Plus esetén tök mindegy mit raksz ki, azonos lesz a tartalom, mert így van beállítva.
    S9 és iX között meg az utóbbin fér el több, ez itt is bebizonyosodott, olvass vissza, vannak screenshootok is.

S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt.

A fizikai méretkülönbség nem annyira számottevő, hogy ezt befolyásolná.
    De volt itt képernyőmentés ahol az iX-en befért a fejléc és több sorba is tördelte azt, amit az S9 csak egybe, mégis közel ugyanaz látszott. Teljes képernyős megjelenítésnél és azonos betűméretnél és tördelésnél 8-9 sorral többet jelenített volna meg, mint az S9.

Új hozzászólás Aktív témák