- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT #803 üzenetére
Én úgy írtam, hogy nem nagyítasz, hanem csak nézed a teljes tartalmat, de írhattam volna egy 18:9-es képarányú fotót, amit nem nagyítasz. Ilyenkor mindkét készüléken ugyanazt fogod látni, de ha belenagyítasz, akkor a sziget két oldalán lévő plusz területtel többet fogsz látni (landscape), ha meg álló helyzetben teszed, akkor a két tartalom teljesen azonos lesz, csak az iX-en lesz egy plusz státuszsornyi plusz felületed.
Igen, ez az alapbeállítás, FHD+ a neve és takarékossági okokból ez a default, ugyanis normál használatban nincs különbség QHD+-hoz képest. Ez nem fedi el a tényt, hogy QHD+ kijelzőről van szó 570ppi sűrűséggel, amire és amiről két kattintással lehet váltani.
Két malomban őrlünk. A DPI, amiről én beszélek, az az amihez az UI- van belőve. Állíthatod QHD-re, attól az még nem fog semmit változni. (Egyébként valóban tudod állítani a fejlesztői eszközök között, de nem érdemes, mert nagyon apró lesz minden, ha beállítod a natív DPI-t.)
Nem képet, hanem folyószöveget kéne itt összehasonlítani, ahogyan azt többször meg is tettük/tették itt a topikban és mindannyiszor bebizonyosodott, hogy az S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt.
S9 és S9 Plus esetén tök mindegy mit raksz ki, azonos lesz a tartalom, mert így van beállítva.
S9 és iX között meg az utóbbin fér el több, ez itt is bebizonyosodott, olvass vissza, vannak screenshootok is.S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt.
A fizikai méretkülönbség nem annyira számottevő, hogy ezt befolyásolná.
De volt itt képernyőmentés ahol az iX-en befért a fejléc és több sorba is tördelte azt, amit az S9 csak egybe, mégis közel ugyanaz látszott. Teljes képernyős megjelenítésnél és azonos betűméretnél és tördelésnél 8-9 sorral többet jelenített volna meg, mint az S9.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy módosított állománnyal több GPU-ra is engedélyezhető az AMD-féle FSR 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Path of Exile 2
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- HP 65W töltő eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest