Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iGO Primo
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
duplaa
tag
Hali!
Valaki járt már így? Megrepedt a ház.
Egyszer már cseréltettem garanciában ugyanezzel a hibával (akkor is fehér hátlappal volt a gond). Akkor is ugyanitt repedt meg. A telefont nem ejtettem le, a hátlapot egyszer sem vettem le.
Esetleg gariztatásnál kérjek más színű hátlapot? Vagy mi a megoldás? -
sasa58
tag
Ezt én is észrevettem, sokszor nekem is a cellainformációk alapján pozícionál 1000 - 1500 m-es pontossággal. Ez is rossz, de sokszor ha műholdat talál, akkor is téved 1-10 km-t. Ja és ha talál is valamit (néha pontosan), akkor is vagy elindul a navigálás vagy nem. Tehát a pozícionálás is rossz, pontatlan és a navi programok (HERE, Sygic) is bizonytalanul, esetlegesen működnek.
Hardware és software, de melyik volt előbb: a tyúk v. a tojás? -
Virág et.
senior tag
Nekem ma a Here Drive navi közben dobta el a GPS-t. Hiába indítottam újra a szoftvert, ugyanúgy ki volt szürkítve a pozíció. Bezzeg a Google Maps-ban egyből aktív volt, utána visszaléptem a H. Drive-ba és ott is működött. A fene se érti a lelkét a dögnek.
Igazság szerint nyáron is eljátszotta már ezt, sok óra autópályázás alatt semmi gondja nem volt, bezzeg amikor hullafáradtan odaértem a becélzott városkához, akkor ugyanígy lefagyott. Meg még kétszer 5 perc alatt, ami miatt jól el is keveredtem az összevissza kis utcákban... kicsit se voltam ideges miatta.
Ja, és mindezt W8.1 alatt.
-
Ha rakoncátlankodik a navigáció, egy próbát megér a GPSinfo. Itt főleg a Mode és az accuracy értéke az érdekes.
Szobában:Ablaknál:
Nem lehet, hogy ez okozza az anomáliát? Mármint hogy nem a GPS-t használja, hanem csak a GSM tornyok adatait? Ha jól tudom a térkép programban nem jelzi, hogy melyik alapján navigál.
-
sasa58
tag
válasz
#65388800 #17892 üzenetére
Lehet, de akinek rossz, különböző szoftver és firmware változatokkal is rossz, frissítés után is. Vagy arra gondolsz, hogy valami feltelepített app, vagy beállítás bezavar?
Valakinek GPS vevőt is cseréltek, de az sem oldotta meg a problémát. Az enyém most van szervízben, de nem bízok benne, hogy meg tudják oldani a problémát. -
törölt tag
válasz
Bali27 #17889 üzenetére
Felhő is tudja zavarni a GPS jelet.
Én arra gondoltam azért talál nehezen jelet mert nem a vevő a rossz hanem a szoftver nem tudja kezelni a 3 fajta műhold jeleit.
GPS (amerikai)
Glonass( orosz)
Beidou (kínai)Mind a 3 fajta műhold jeleit tudja venni, de úgy tudom az amerikai és az orosz műhold máshogy határozza meg a pozíciót. Androidon be lehet állítani milyen műholdakat lásson, de itt nem láttam még ilyet
Itt van egy leírás is róla:
"Egyes műszerforgalmazók esetenként azt tanácsolják GPS+GLONASS vevőiket alkalmazó ügyfeleiknek, hogy ha nagyon lassan vált a lebegő pozíció fixre, vagy ismert pontra mérve túl nagy az eltérés a mért és az ismert pozíció között, akkor kapcsolja ki a vevőn a GLONASS jelfeldolgozást (vagy egyszerűen csak csatlakozzon GLONASS korrekciót nem sugárzó mount pointra)."
"A magyarázat a GPS és a GLONASS rendszer működési módja közötti különbségben keresendő. A GLONASS frekvencia felosztású (FDMA), míg a GPS kód felosztású (CDMA) többszörös hozzáférésű rendszer. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a GPS rendszer esetében mindegyik műhold azonos frekvencián sugároz holdanként más-más kódot (CDMA), míg a GLONASS esetében a kód azonos, viszont a frekvencia minden műhold esetében más (FDMA)."
-
Bali27
addikt
válasz
Habib[HUN] #17887 üzenetére
Ma net nélkül Waze-val tökéletesen navigált a GPS.. (Igaz a Wazeban nincs képernyő pihi mód
)
A szép tiszta idő is jelent valamit ezen a téren? -
mikersz1
senior tag
Hali.
Az extrákon belül a hangszínszabályzóban akarok kicsit állítgatni, de nem enged, mert amikor be akarok lépni, akkor jön az animáció, hogy eltűnik minden, és jön a következő ablak (ebben az esetben a hangszínszabályzó). Ezt eljátssza a következőknél is: eszköz értékelése; érintés; hívás és sms szűrő; lumia mozgásadatok. Valamit lehet tenni ellene? -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
ViragL #17886 üzenetére
Sajnos nincs. Mindenkinek a jelek szerint megvan a maga keresztje. Nekem a GPS pöpec. Cserébe rendszeresen beragadnak (nem frissülnek) a csempék. Levelezés, facebook, a naptár az újdonság, eddig nem csinálta.A gyári időjárás is csinálta már. Pedig szinte stock állapotban használom a telefont. Kb 1 hete volt egy komplett reset. 8.1 alatt is csinálta, bosszantó hogy nem javították. Pedig nagy rajongója vagyok ennek a telefonnak. A K750i óta ezt a telefont szeretem a legjobban.Még kb 9 hónap a szolgáltató rablánc. A jelenlegi kínálat mellet nagyon kicsi sanszot látok benne, hogy újra win platformot válasszak. A Surface projektben azért még van némi reményem, de csodát nem várok.
-
ViragL
tag
válasz
Habib[HUN] #17885 üzenetére
Nincs esetleg aktiválva az energiatakarékos "üzemmód"? Az leállítja a háttérben futó szolgáltatásokat, amik pl. a csempéket frissítik. Más tippem nincs, egy év alatt ilyet még nem tapasztaltam.
-
Habib[HUN]
senior tag
Üdv mindenkinek.
Egy egyszerű kérdésem van. A "beragadó" csempékkel lehet kezdeni valamit? Napokkal ezelőtt email státuszt mutat, születésnapot...stb. Ha átméretezem a csempét, akkor észhez térnek. Hogy is mondjam egy kissé bosszantó. 8.1 alatt is volt rá precedens 10 alatt is. Szeretem a rendszert, tényleg nagyon elégedett vagyok vele.Ez a része viszont "enyhén" bosszant mostanság.
-
sasa58
tag
válasz
kopidoo #17877 üzenetére
Érdekes ez a GPS probléma, nem sokan panaszkodnak rá. Lehet, hogy csak néhány százalék selejtes? Elsősorban a 730-ak közül.
Én is beadtam tegnap a szervizbe, mert már tele volt a t...köm, vele. Ráírattam a szervizlapra, hogy software, meg firmware frissítégetés nem segít. Hááát kíváncsi leszek. -
törölt tag
válasz
FireKeeper #17871 üzenetére
Hát nem tudom mert én régiót váltottam és ment. Nem is kellett nyelvet letöltenem. Ha jól tudom ment az UK angollal is. Holnap megnézem.
-
kopidoo
senior tag
Spotify-t hogy bírja nálatok a teló? Ha netezek mellette, meg emailt olvasok akkor újra szokott indulni.
-
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #17869 üzenetére
Régiót is váltottál?
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
abba belefutott már valaki hogy "beszéd nyelvet" (angolban speech) nem enged telepíteni a telefon? 10-es win van rajta. letöltésnél hibát ír ki. alapból UK angol van rajta, az US angolt nem tudom letölteni, így nem megy cortana sem. valami fórumon olvastam, hogy h segíthet ha az insidert megpróbáltam újratelepíteni, de nem jött be. ötletek?
apróság, de egyre inkább kezd idegesíteni....
-
OrLiX
tag
Srácok,
ELTŰNT A TELEFONOMRÓL A NET!
De komolyan, se wifi, se mobilnek, egik kártyán sem. Lumia 730-ról van szó, 8.1-gyel.
Előzmény annyi volt, hogy meg akartam nézni a wifi hálózatokat, ami látszik a lákásból és kerestem rá
programot az áruházban. Találtam egyet, Wifi... valami, de be kellet volna jelentkezni egy regisztráció után.
No, el is távolítottam, és azóta nincs netem.Újraindítás, kártyák ki-be már megvolt. Nem szeretnék gyári állapotot visszaállítani, ha nem muszáj.
Valami tipp esetleg valakinek? -
-
domojko
senior tag
válasz
this is life #17857 üzenetére
Igen ez igy volt eddig is. Nálam egyáltalán semmit nem csinál addig ameddig konkrétan a viber nincs a kijelzőn. Hiába fut a háttérben. A vissza nyil hosszan nyomva töltöm be a többi ablak közül, tehát tutti hogy fut a háttérben. Egyébként a windows10 mobile topikban sokan panaszkodnak hogy most lett valami a viberrel mert náluk is ez a szitu. Nem lehet h akinél működik annak egy régebbi verzió van fenn, én meg ugye az áruházból a legfrissebbet szedtem le? Megnéznéd a build számot? Nálam viber v4.5.4
-
d@minator
addikt
Ha kinagyítódik minden és megnőnek a csempék az mitől van és a mi a megoldás?
-
Imi1981
veterán
válasz
this is life #17859 üzenetére
Ja bocs benéztem .Amúgy nálam is normálisan működik a viber meg a mesenger is .Rendesen jönnek az értesítések .
-
válasz
Imi1981 #17858 üzenetére
Tudom csak Domojkonak valaszoltam, hogy nalam az ertesites es az uzenet egy resze mindig letoltodik, ertesit , de csak az app futtatasakor tolti le az uzenetet ... nala valamiert az ertesitesek se jonnek meg ... mikozben nalam igen es lassitott nettel is lazan skypeolok,viberezek (voip) telenor elofizuval ...
-
Imi1981
veterán
válasz
this is life #17857 üzenetére
De ez wp-n mindig is így volt .
-
-
kezman
őstag
válasz
domojko #17852 üzenetére
Én amint már írtam előzőleg belakott 8.1-ről a Frissítési tanácsadó segítségével raktam rá a 10-et, semmit nem töröltem nem volt HR sem, és simán megy minden, csak annyi hogy azokat az appokat kellett törölnöm amik nem mennek 10-en gesture beta stb, egy hete van fent kb, semmi gondom vele
-
domojko
senior tag
Wp10 telepítés menete mflex kolléga tollából:
1. Frissítés előtt, (ments mindent a készülékről) mindenképp csinálj HR-t (beállítások-névjegy-alaphelyzetbe állítás, az SD kártyát ne pipáld be), illetve a Recovery Tool-t feltelepíted a pc-re (ami a legjobb "gyalu" is egyben), majd frissíted a legújabb verzióra, ezt alapból kérni is fogja indítás előtt. Utána összekötöd usb kábellel a pc-t és a 640 készüléket.
Ha az RT program felismerte a telefont ráböksz a készülék képre. Recovery Tool letöltés2.Ekkor kiírja az aktuális, utolsó stabil 8.1 verziót. Indítsd el az RT programot,
A visszaállítás kb 5-10 perc lesz.3. Ha felállt a kész rendszer, akkor ez, mint írtam egy tiszta stabil 8.1 verzió még, utána csak a wifi-t és a microsoft fiókot állítsd be, hogy be tudj lépni az áruházba.. Belépés után töltsd le a FRISSÍTÉSI TANÁCSADÓT és indíthatod is feltelepülés után! MINDEN MÁS LÉNYEGTELEN! Majd navigálj a Beállítások---telefonfrissítéshez és nyomj a keresésre, ekkor feltelepül a 107-es build, ha sok fogaskerék és telepítés után végre felállt a kész rendszer és megjelennek az alapbeállítások akkor új telefonként - tehát a régi biztonsági mentéseket felejtsd el, beállítod a készüléket. Semmi mást ne csinálj!
4.Utána navigálj újra a frissítéshez és újból nyomj a keresésre, majd találat után feltelepíti a végleges, legfrissebb "stabil" w10-es verziót. Jelenleg most a .218, Ha végre ez is elkészült...
5. Utána az első dolgod legyen, hogy az áruházban az összes frissítést telepíted, különben nem fognak rendesen működni az applikációk!
Tehát, belépsz az áruházba, majd bal oldalt fent a "3 csíkra" nyomsz és ott a letöltések és frissítések opcióra tapizol, ha egyből nem jelennének meg a frissítendő applikációk listája. Ami elég tetemes applikáció frissítés lesz. Amíg nem végzett az összes app frissítéssel, semmi másba ne kezdj bele!6. Ha kész minden, akkor restart! Újraindítás után, lépj be újra az áruházba és ellenőrizd, hogy nem talál-e még további frissítést! Ha esetleg még ezek után is pár ikon üres lenne, csinálj egy HR-t!
7. Most már belaktatod a telefont és beállíthatsz rajta véglegesen mindent
-
Takvan
tag
Üdv. Nekem a freemail-es postafiók beállításával akadt problémám. 8.1 alatt működött. W10M alatt is ment egy darabig, aztán elkezdett vacakolni. Töröltem, újra beállítottam, elfogadott mindent, bejelentkezésnél sem reklamál, de szinkronizáláskor azt írja, hogy a fiókbeállításai elavultak. Javításkor újra kéri a jelszót, de nem történik semmi. A jelszó jó, PC -n simán működik (email klienssel is). Gmail, outlook, stb. fiókok normálisan működnek, csak a freemailesek háborodtak meg. Másnál működik? Felhasználónévnél próbáltam a teljes emailcímemmel is, csak a @ előtti résszel is, de ugyanaz. Portot meg kell adni valahol?
-
domojko
senior tag
válasz
this is life #17848 üzenetére
Az az érdekes hogy maga az üzenet sem jön meg addig amig meg nem nyitom a viber ablakot, nem csak az értesítés. Áruházban whatsappra azt írják hogy már kifejezetten wp10-hez készült. Az mondjuk szépen működik. Az igazság az hogy wp10-en a viber nekem még soha nem működött jól.1-2 nap max 1-2 hét. Utána ugyanezeket a tüneteket produkálta. Lövésem sincs h mi az oka.
-
válasz
domojko #17846 üzenetére
Hat tenyleg erdekes hogy neked nem mukodik , nalam ugyan ez a beallitas , es meg se kell nyitni pontosabban nem fut a viber megis jon az ertesites... valami sw anomalia lesz, de hogy mi okozza ?????? Esetleg probald ki az ertesitsi hang alapra ... igaz ennek nem kene befolyasolnia hogy megjelenik e az ertesites...
-
domojko
senior tag
válasz
this is life #17844 üzenetére
Nem tudom hogy mit kellene még beállítanom. Maga az üzenet sem jön meg. Direkt nem zártam be a vibert. Edge-vel böngésztem egy kicsit. Majd a vissza nyilgomb hosszan tartásával az ablakok közül töltöttem be a vibert. Amint betöltötte azonnal jött az üzenet Gyerekem küldte kb 15 perce az előtt hogy megkaptam. Szóval még háttérben is futott ennek ellenére sem kapom meg az üzenetet.kalm007: soha életemben nem használtam faszbukot és nem is fogok. Sem annak idej az ivivre myvipre, és társaira sem regisztráltam soha. Akivel napi szinten tartani akarom a kapcsolatot azzal meg is teszem.
-
-
bencze
senior tag
Hogy nektek milyen showstopper problémáitok vannak. Az sms meg szokott jönni elég megbízhatóan mindenféle platformon.
-
domojko
senior tag
Jah....én most a 10-el szopok megint. Nekem mindig ezt csinálja a 10. Mondjuk tegnap délután még a 8.1 volt fenn és kb egy óra késéssel jött meg viberen az üzenet. Bnőm üzent h mikor hol találkozzunk, de már a dolgunkat is elintéztük mire megkaptam az üzenetet. Csodálkoztam is mert 8.1-en nem jellemző h ennyit késsen. 1-2 perc elő szokott fordulni, de ennyi nem.
-
domojko
senior tag
Melyik szolgáltatónál vagy? Én telenor. Már el nem tudom képzelni h mi a jó istenért nem kapom meg az üzeneteket lezárt telefonnál. Küldő félnél csak akkor jelzi kézbesítve állapotnak ha feloldom a kijelzőt. Tehát addig meg sem érkezik míg le van zárva a kijelző. Nem értem ezt miért csinálja. Wtf. Szét basz az ideg.
-
NGA
addikt
Érdekes, nálam hibátlan a viber.
GPS: elindultam szigetvárról, és repülő módba kapcsoltam. Pécsett elinditottam a drive-t és kb 1 másodperc alatt mutatta, hol vagyok. Azaz azonnal bepozicionált. Nem értem, hogy ez másoknál miért nem működik.
-
domojko
senior tag
válasz
domojko #17823 üzenetére
No, azt hiszem ennyi volt. Számomra hihetetlen hogy nálatok működik rendesen a viber, pontosan a chat része. Nálam nem jó. Engedélyezve van hogy futhat a program a háttérben mégsem fut. Akár mikor nyitom meg akkor tölti be a névjegyzéket meg minden szart. Lezárt kijelzőnél a világ f@száért nem jön meg az üzenet. Itt ül bnőm mellettem, küldi az üzenetet, 5-10-15 perc, de semmi. Feloldom a kijelzőt, akkor sem, elindítom a programot, betölt, és akkor megtörténik a csoda, tadám már ott is van az üzenet. Ami létezik minden be van állítva. Telefonon is viberben is. Ez kritikán aluli akár ki akár mit mond. Szóval, a falon rajzolok egy szép céltáblát és hozzá b@szom.
-
meszipeti
aktív tag
válasz
meszipeti #17773 üzenetére
Megoldódott, megy rendesen, volt egy HR és azt vettem észre, hogy csak akkor indul a hangos navigáció, ha mozog a telefon. A 950 egyből mondja a magáét, akkor is, ha álló helyzetben van. Bár azon van mobilnet, ebben most nincs kártya, csak navira használom, nem tudom, befolyásolja-e.
-
martonx
veterán
válasz
janes1976 #17813 üzenetére
Félreérted. Maguk a windows mobile eladások ugyan gyakorlatilag akár meg is szűnhetnek (épp ennek vagyunk a tanúi jelenleg), csakhogy időközben a windows phone (és nem a mobile) tényleg megszűnt, és olyan mint windows mobile sincs, csak olyan van, hogy windows 10, ami viszont fut PC-n, tableten, telefonon, xbox-on, hololens-en, okos órán stb... Azaz teljesen lényegtelen, hogy mennyi telefont adnak el, az OS akkor is fejlődni fog, a Redstone akkor is ki fog jönni, új funkciók, javítások akkor is érkezni fognak, ha konkrétan egy darab Lumiat nem adnak el.
Gyakorlatilag az MS nem csak szemlélet módot váltott, hanem az OS-t is tökéletesen egységesre hozta. Az, hogy eközben a sok bába között az egyik gyerek (értsd telefon eladás) meghalt, meg már szinte mellékes, hiszen MS már inkább mini tabletekként, mini pc-ként tekint a windows-os telefonokra. És mint ilyen a PC fronton megkerülhetetlen tényezők, és a tablet fronton is feljövőben vannak (Ipad már a Surface-t másolja).
A windows 10 mobilon elég gyengén muzsikált eddig, az arm-os prociknak is fel kell nőniük a feladathoz (mármint, hogy valóban mini PC-ként működhessenek a mobilok), de ahogy a Surface-el a tabletek világába, úgy egy Surface phone-nal simán vissza tud törni a mobilok világába is a Microsoft, főleg ha az tényleg jó telefon lesz, tényleg jó OS-el. A jelek biztatóak szerintem, noha tagadhatatlan, hogy a készülék eladások földbe álltak a mobilon eddig erősen béta OS miatt, és az ehhez képest elmebeteg árképzés miatt.
-
martonx
veterán
válasz
domojko #17809 üzenetére
Meg is van az eredménye: http://mspoweruser.com/editorial-less-million-sales-month-microsoft-really-no-longer-phone-business/
-
domojko
senior tag
válasz
this is life #17822 üzenetére
Meglátjuk hogy fog muzsikálni. Most tölti le a 10-est. Köszönöm a kimerítő leírást.
-
válasz
domojko #17821 üzenetére
Akkor sorolom
Gps
Sygic , uwp sygic (ez utobbi valamiert gyorsabban talal gps jelet) terkepek.
Kamera
1shot,adobe photoshop,aida,extras and info,flashlight xt,lumia panorama es selfie,scanner,skype,uzenetek es skype .
Mikrofon
Diktafon, extras and info,kisalkalmazasok,skype,viber.
Mozgaskovetes kikapcsolva semmi sincs engedelyezve.
Beszed szabadkezi bevitel szinten offban.
Fiokadatok kikapcsolva
Nevjegyek
Blokkolas es szures,contacts es message backup,diktafon,extras and info,facse beta,messenger,onedrive,posta es naptar,skype,uzenetek,viber.
Naptar
extras and info,fb beta,kapcsolatok,kisalkalmazasok,posta es naptar,viber.
Hivadlista
Kapcsolatok,uzenetek .
Email
Kapcsolatok ,posta es naptar .
Hatterben futhat
Amazing weather,blokkolas,perfect tube, eq,fb beta,flashlight xt,gesture and touch,groove zene, kisalkalmazasok,sygic, ms fenykepek,ms kamera,ms telefon,viber, insider,ms terkepek,ora,telefonfrissites,aruhaz,uzenetek
Tartozekkezelo alkalmazas ures .
Hirdetsi azonosito
Kikapcsolva
Visszajelzes
Alapszintu ...
Nalam ezek vannak bekapcsolva , az osszes tobbi nincs engedelyezve . Remelem tudtam segiteni .
Lehet a megszokott appokat egyesevel kene telepiteni es nezni mi okozhat gondot , azt pedig nem telepiteni... -
domojko
senior tag
válasz
domojko #17820 üzenetére
Bocsánat kifutottam az időből. Szóval én is mindent a telefon memóriára telepítettem. Ezért nem értem h nálam mi a gond. Csak szoftveres probléma lehet. Valamelyik app összeakad a 10-el. Illetve az is érdekelne pontosan miket adtál meg a biztonsági beállításoknál. Miket engedélyeztél és Miket tiltottál.
-
domojko
senior tag
válasz
this is life #17817 üzenetére
Igen egy párszor már raktam fel 10-est csak kiváncsi voltam hogy te miként csináltad. Telepített használt app-ok: Adobe acrobat Reader, mindig tv, Bkk futár, műsorujság, otthon+(távhő), perfect music(zene), shazam, stop music(kilövi a háttérből a lejátszót), traffi hunter, tubecast(youtube), viber, whatsapp, vlc(videó). Tudom hogy engedélyezni kell az üzenet hangokat, nem ez a probléma. Volt h 2 nap de volt hogy 2 hét múlva egyszerüen nem jelzett bejövő üzenetet, még rezgéssel sem. Sms, viber, whatsapp. Addig működött rendesen. Nem tudom mihez kötni h mitől szart be. Mit értesz az alatt hogy törölted a Nokia felesleges appokat? Miket? Üzenethangnak mindenhova saját hangot adtam meg. De nem hiszem h ez lenne a probléma. Addig nem jelzett h van bejövő üzenetem míg a kijelzőt fel nem oldottam, rezgéssel sem. Már 3x álltam vissza ez miatt 8.1-re. Bosszantó hogy ha órákig nem nézek rá a telóra akkor nem tudom h kaptam üzenetet.
-
válasz
domojko #17816 üzenetére
Az ertesiteseket ak azutan tudod allitani ha mar kaptal uzenetet egyszer az adott appon amit akkor meg nem jelez hanggal, de utana az ertesitesi kozpontban az alapbeallitott hangot valamelyik rendszer ertesitesi hangra csereltem , igy jelez a messenger,viber, email es tsai , de appon belul is megneztem a beallitasokat ha kellett modositottam, illetve ha kert engedelyt a biztonsagi kozpont akkor megadtam .
Kalm
Elobb frissitettem sem mint az upgrade advisor trukkozes nelkul elerheto lett volna ☺ igy insiderrel toltam ra ... -
törölt tag
válasz
this is life #17817 üzenetére
Insider app nem is kell. Felrakod a 8.1-et ahogy mondtad. Utána Upgrade Advisor. elfogadod a dolgokat majd telefon menüje frissítés. Leszedi a .107-et és utána egyből a .218-at. A 164 itt kimarad.
-
válasz
domojko #17816 üzenetére
Nalam a .218 van fent , a menete , downgrade elotte 8,1-re,majd hr , ott frissitettem minden appot amit a store felkinalt, majd a datumot elore allitottam 100 evet es toroltem a felesleges nokias extra kiegeszitoket, majd insider telepitese, relealise preview , restart .107 telepitese, ismet hr , ez utan szuzen laktam be a rendszert nem biztonsagi mentesbol , appok csak manualisan telepithetoekre beallitva , elsore az aruhaz frissitese, aztan a system es egyebb appnak , amit lehet a belso sd-re raktam mert neha nyvajog a rendszer a sd-re. Ezutan insider ismet telepit , relealise preview ,ekkor jott a 164 ,es vegul a 218. Itt mar se hr se semmi nem volt , lumia kamerat, here cuccokat toroltem ... maradt a terkepek es a sygic , zenere groove ,videora ccplayer,idojaras amazing weather hd ,facebook beta a sima helyett,youtubera a perfekt tube ... a biztonsagi beallitasoknal egyenkent beallitottam hogy milyen adathoz ,hw elemhez melyik app ferhet hozza , hatterben csak azok az appok futhatnak amiket surun hasznalok, illetve olyanok amiknel szukseg van a multitaskra .
Emlegetted a meegot , a rendszer nem lett volna rossz , sot nagyon is jo lett volna, de addigra a nokia anyagi helyzete mar erosen gyengulni kezdett, s ha nem allnak ossze az ms-el (penzugyi lelegeztetogep)sajna elobb lehuzta volna a mobil uzletag a rolot, a nokia bealudt a touch smartphoneok hajnalan , es ezzel a hajo el is uszott, ezen csak rontott hogy lassan haladtak az s3 , majd az anna,belle elkeszitesevel... az ms is bealudt de ok lenyegesen erosebbek toke tekinteteben ... mind a ket nagy ceg a sajat lomhasaga miatt bukta a touch okos telefonok uzletet.
-
domojko
senior tag
válasz
this is life #17804 üzenetére
Látom elég sokmindent használsz 10-en amiket én is használtam. Hihetetlen h nálad vagy nálatok nem jelentkeznek hibák. Én mindig akkor raktam vissza a 8.1-et amikor elfelejtett értesíteni üzenet érkezéséről. Légyszives írd le hogy melyik build van fenn. Honnan mivel raktad fel. Mi volt a menete. Kezdve onnan h nekem most a 8.1 van fenn. Mik a lépések. Jah és hogy milyen programok vannak fenn, de pontosan. Felrakok mindent ugy ahogy neked van, beállításokkal együtt. De ha nem fog értesíteni sms viber whatsapp üzenetről akkor esküszöm falhoz vágom de izomból. Nem fogom sajnálni. 20x ezerért biztosan nem fogom eladni. Navinak sem jó már mert megbízhatatlan kiszámíthatatlan. Kizárt dolog h valakinél jó van akinél meg nem jó. A hardver azonos, csak szoftver különbségek lehetnek.
-
domojko
senior tag
válasz
janes1976 #17813 üzenetére
A Nokia inkább a MeeGo-t vitte volna tovább minthogy lepaktált a ms-al. Lehet h másként alakultak volna a dolgok. Lenne fasza jól működő Nokia okosphone.
Én is sajnálom. Sajnos csak a keserűség beszél belőlem. De bármit mondok nekem nagyon szimpi rendszer a wp. Kár hogy nem tudták időben normálisan összerakni. -
janes1976
őstag
Az egész ki lesz véreztetve mint annó a Samsung meg a Badánál. Tök ugyanaz történik. Miért csökkennek a WP eladások? Mit tesznek ez ellen? Leszarják. Ez a rendszer halott lesz nemsoká, már látszik. És ezt most tényleg nagyon sajnálom.
Persze vmit adnak a még megmaradt felhasználóknak. Ez olyan csurran-cseppen vmi. Sajnálatos l, hogy ez történik.
-
domojko
senior tag
válasz
Brandynew #17810 üzenetére
Ezzel csak az ms faszságát szerettem volna érzékeltetni. Természetesen béta a rendszer, és még sokáig nem is lesz kész. Csak ne védje senki az ms-t azzal hogy ez béta rendszer és azért vannak hibái, hiszen vadiúj és felsőkategóriás készülékekre is kiadta ahol lehetőség sincs stabil os -re visszaállni. Mellesleg az 550-650-el kapcsolatban is ugyanezeket a hibákat olvasom, billentyűzet fagyás, napi 4-5 random reboot. És ezeken már ugye nem a régi firmware van. Jah akkor meg azért mert még nagyon új? Én személy szerint hatalmasat csalódtam a ms-ben a 10-es mizéria miatt. Az egész cécó amit művelnek a vicc kategóriájába tartozik. Várom csak várom és egyre csak várom hogy jo legyen. De nem akar sikerülni nekik. Talán jobban kellene igyekezni? Vagy ha valami nem megy akkor hagyják a faszba az egészet. Ne hülyítsék a népet.
-
janes1976
őstag
Sztem rengetegen fognak oprendszert váltani (Ios, Android) a Microsoft balfaszoskodása miatt. Látszik, hogy tőből leszarja az egész mobil üzletágat. Múlt 7en olvastam pont erről 1 cikket.
Az alkalmazásoknál meg egyetértek azzal, hogy szándékosan nem fejlesztenek erre a platformra. Simán igaz.
Az alkalmazások többsége viccnek is rossz.
-
Brandynew
őstag
válasz
domojko #17809 üzenetére
A 735-tel és a régebbi készülékekkel az a gond, hogy firmware upgrade nélkül jött rá a Win 10.
A jelenlegi, 218-as verzió már viszonylag jó, de ne mond már, hogy az előzőt kész rendszernek nevezné bárki is, amikor eltünedezett a billentyűzet, néha a feloldóképernyő se jött be stb. Teljesen használhatatlan volt.
-
domojko
senior tag
válasz
Brandynew #17799 üzenetére
És az 550-650-950 is béta rendszerrel jött ki? Ők kinél hőbörögjenek hisz a 8.1-et nem is tudják felrakni mert nincs hozzá. Sántít egy kicsit ez az egész béta elmélet. Avagy ha igaz hogy béta akkor nem lett volna szabad kiadniuk új készülékekre mert ezzel a meglévő részesedésük is csak csökkenni fog. Ráadásul a 950 esetében egy felsőkategóriás készülékről beszélünk, ami marhára nem olcsó és egy félkész rendszerrel adják ki. Régebbi os- re visszaállítani pedig lehetőséget sem adnak. Szoval no komment.
-
Totis
aktív tag
válasz
this is life #17804 üzenetére
[this is life]
Köszi az infót!!!!
Én csak erre használom a telefont: levelezés [calendar-ral], telefonálás, böngészés, [Pinterest.], zenehallgatás, néha játék.
[MÁS]
Felhívtam a Nokia Care-t és kérdeztem a QI-s hátlapot. Van nekik 3500.-Ft de be kell vinnem a garis telefonom. Ez miért kell szerintetek? Le kell adni a régi hátlapot? Most fehér van rajta és nem szeretnék tőle megválni. Kékről nem is tudtam, hogy létezik gyáriba. Zöldet akartam alapból.
Asszony 640-jére is van narancs hátlap. jövő héten asszem elmegyek venni. -
-
válasz
Tottalino #17801 üzenetére
Mivel lassan tobb mint fel eve w10m-el hasznalom a tlefonom , latni a fejlodest , a mostani buildal meg boven beerte a 8,1 denim stabilitasat ,tempojat,uzemidejet , cserebe boven jott plusz funkcio . Nem vagyok power user , se e penisz meregeto , amire hasznalom , bongeszes ,levelezes , messenger, viber, skype , navi ,telefonalas , voip , fenykepezes ezen igenyeimet boven jol es stabilan kiszolgalja . E mellett a w10m-el pofasabb is lett mint a kolyok golya , egy ket plusz ficsor is jol jott , igy nincs okom panaszra .
Totis
Amugy a 107 updattel kerultek meg aszolgaltatokat , az atment a kezeik kozt , ra bolintottak de az utana jovokhoz mar nem kell rajuk varni. -
A214
aktív tag
üdv
A szürkéhez képest a többi színű hátlapok mennyire csúszósak ? -
Totis
aktív tag
válasz
this is life #17800 üzenetére
Ez jó...
Pont a szolgáltatós dologra nem gondoltam, de végülis hatalmas ötlet.
-
Tottalino
tag
válasz
this is life #17800 üzenetére
Csodálom a bizalmadat a w10 felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Raspberry Pi
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- Iphone 13 Pro 128gb
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest