Hirdetés
- Íme, a One UI 8
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobTail
őstag
válasz
Namelesske #91 üzenetére
AMOLED és AMOLED között is van különbség. 1020 és 930 között pl. ég és föld a különbség, akárhogy skálázzuk a 1020-at, nyomába sem ér a 930 színhűségének.
-
ctvagyok
őstag
Komolyan szuper telefon. Mindenben hozza amit kell ennyi pénzért. Tesztekbe lehetne egy tecsos kép is, mit tud olyan fényviszonyok között. Valami árukkal feltötött polcról. Vagy az nem legális?
-
törölt tag
Én ma próbáltam Media Markt-ban. Úgy ítéltem meg hogy kikapcsolt Dolby-s 620-nál jobban szól de bekapcsolt Dolby-s 620-nál rosszabbul. Nem tudom 520-ban van-e Dolby hangzásjavítás.
Szvsz ez az a terület amin kár volt spórolnia a Nokiának. Selfie-vel a fiatalokat célozták erre elkúrják a zene minőségét. Grat. Majd az x40-es széria -
Sztif
aktív tag
Csak átfutottam, de létezik hogy nem találtam tesztet az előlapi kamera minőségéről?
-
Rocky975
senior tag
Kérdeznék olyat aki 520-ról váltott.
A zene minősége és hangereje fülhalgatóval van olyan mint az 520-é?
-
hzsolti94
csendes tag
Én szombat óta nyúzom az enyémet, nagyon tetszik, a kijelző feketéje tényleg gyönyörű, az üzemidő elég jó, ami viszont zavaró, az a vastag káva alul és felül :/
-
Namelesske
addikt
-
törölt tag
Telefon hangzásáról fülessel dobnál majd pár szót? Akár ide kommentben is. Sok tesztet olvasgattam sehol sem írnak arról milyen zenehallgatásra a készülék.
(#89) puszta123: Nekem csak az a bajom ezzel a kijelzőn lévő navigombos dologgal, hogy van egy 1 pixeles csík a tetején ami baromira idegesít. Meg hogy hiába tüntetem el, elindítok egy appot vagy feloldom a kijelzőt és megint ott van. Én azt szeretném hogy csak akkor jöjjön elő ha én manuálisan felrántom. Nekem bejön ez a navigomb nélküli hangulat, az N9-et is imádtam ilyen szempontból.
-
puszta123
tag
Van külön beállítás hozzá (navigációs sáv), de szerintem a téma színű elég gagyi, azt összegányolták. Semmi koherencia nincs a csempék és az alsó értesítés sávval, túllóg , rálóg stb...de feketén atom jól néz ki, olyan mély feketéje van, hogy úgy néz ki még a káván vannak a gombok
-
batai15
félisten
AMugy a navbar( avagy a virtuális gombok) színe hogy állítható? valahol láttam hogy fekete helyett narancs sárga színü volt.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
jocoarsenal #83 üzenetére
Nem, az alábbi opciók érhetők jelenleg el:
-
puszta123
tag
Na örülök, hogy kinn van a teszt...igaz én már több mint egy hete tesztelem, Vodánál, 29k volt a legkisebb havidíjjal, ennyiért ajándék. A tesztből viszont hiányolom, hogy nem írták, hogy pentile mátrixos a kijelző, amire egyesek allergiásak! Nekem se a szívem csücske, de ilyen felbontás mellett egyáltalán nem zavaró, cserébe olyan a feketéje, hogy ihaj.
Ahogy olvastam, valaki panaszkodott az akkuidőre; nos nem tudom, hogy milyen paramágnesesség van arra, de nekem 35 órája megy egy töltéssel és 37%-on van az akksi (még 12 órát ír), folyamatos mobilnet, wifi, gps, volt benne 4 óra zenehallgatás, 5-6 óra kijelzőhasználat, videónézés, netezés, éjszaka 7 óra alatt 1%-ot merült, pedig semmit nem kapcsoltam ki rajta. A régi 520-asomhoz képest ég és föld. Valahogy nem vitt rá a lélek, hogy este egy egész napos használat után, 68%-kal tegyem fel tölteni. Amióta okostelefonra váltottam (és az nem ma volt) nem volt még olyan, hogy 2 napot kibírt volna a telefonom
Egyébként gyönyörű, gyors, nekem egyszer se fagyott ki, vagy egyáltalán akadt volna meg. GPS tényleg azonnal talál jelet, mire betölti a térképet (1 mp) addigra meg is van hogy hol vagyok. Zenelejátszásnál nekem nem csinálja hogy ott hagyja a letörölt dolgokat (520-nál csinálta).
Jó döntés volt megvenni ezt a telefont, én simán rásütöttem volna a különösen ajánlott plecsnit
-
jocoarsenal
csendes tag
Bocsánat a buta kérdésért, de sehol nem találtam a választ.
Azt értem, hogy a kamera "maximuma" 1080p/30fps, de tudja a készülék a 720p/60fps párosítást is, vagy ez nem elérhető? -
törölt tag
"Ha a kontrasztkülönbség túl nagy, a készülék automatikusan HDR fotót készít, de továbbra is elérhető az expozíciósorozat opció"
Ez nem a Lumia Camera egyik fícsöre lesz majd?
-
alevan
őstag
Bocs, cikkíró, jó a cikk, de hiányoznak a selfie-k! Egy selfie mobiltól elvárnánk több selfie fotót!
-
válasz
Namelesske #70 üzenetére
Amivel a 735 kijott, azzal a verzioval kapcsolatban irtam. Mivel ez annak a modellnek a topicja.
-
Márko88
aktív tag
Nem volt még, de azért egy droidos kommentet be kellett nyomni.
HÁT, én meg azt mondom, hogy valami borzalom még mindig, ahogy a WP kinéz ezekkel a kis kockákkal és az a menü is egy katasztrófa
de van aki ezt szereti van aki mást
Viszont maga a rendszer sebessége nagyon jó, ahogy az ismerőseimtől hallom.
-
Mister_X
nagyúr
710-hez képest? Tyűha öregem, üjra bele fogsz szerelmesedni s rendszerbe.
@lived1986: nem tudom, hogy te mit csinálsz, de nekem 26 órába telt eljutnia automatikus fényerővel, LTE-vel (és az idő több, mint felét WiFivel is), rengeteg netezéssel, appok töltögetésévell, fél óra beszélgetéssel, Skype-ozással 12%-ra. Most már töltőn csücsül. Ha 5 óra kijelzőidőt mondok, akkor nem mondtam sokat, plusz kijelző nélkül is jócskán dolgozott.
-
lived1986
csendes tag
Én is pár napja tulajdonosa vagyok egy 735-ös készüléknek.
Én itt kinn anligában vettem. Itt szerencsére külön adták a töltőfejet és hozzá a kábelt így nem kell két dolgot is cipelnem magammal.Jó kis telefon, de nem hibátlan. Én sajnos tapasztaltam már lefagyásokat, de ez általában töltéseknél van.
Valamiért ha töltök le valamit és közben mást is csinálnék hajlamos lefagyni a telefon, de aztán el indul nagy nehezen.Másik panaszom az aksija. Merül ám mint annak a rendje.
Mai nap amikor nem kellett végig repülő módban volt. A fényerő kicsi-re van állítva, háttér alkalmazásokat is kilőttem. Úgy hogy alig-alig használtam 30% lement.
Tegnap hogy végig csatlakozott az hálózathoz, mobilnet, játék, zene kb. 2-3 órába értve leszívta az aksit.
Nagyon fájó pont ez számomra. Remélem csinálnak hozzá valami aksis hátlapot amivel tovább bírja.Mivel én játszani is szoktam a telefonon kipróbáltam párat. Asphalt 8-al nincs különösebb gond. Megy szépen.
A modern combat 4-et ha SD kártyára telepítjük, nálam el se indul. Fekete képernyő, majd kidob. Telefonra telepítve már elindul, de van hogy néha beakad.Ami számomra elég érdekes az a zenelejátszó. Már rég letörölt zenéket még mindig jelzi a lejátszó listában. Ez azért cink egy kicsit.
A mobilnettel viszont nagyon csínyán bánik. Ez az adattömörítős dolog tényleg bevállik.
A kamera számomra szép képeket készít. Az előlapi is ott van, nem hiába selfi mobil.
A hanszórója jól szól és szép tisztán.
A navigációs sávtól először féltem hogy miért nem rakták arra az alsó 1 centire, de nem zavaró. Az alkalmazások elrejtik autómatikusan, de ha kell is egy pöccintéssel előhozható ill. el is tüntethető.
A navigációs szoftver jól megy rajta, gyorsan megtalálja a jelet és már mutatja is hol tartózkodunk.
Összeségében jó telefon is tetszik is, egyedül az aksi ami fáj igazán.
-
sohi83
tag
Remélem a karácsonyi áresésben ez is benne lesz... Alig bírom kivárni azt a kis időt. Kíváncsi leszek, mekkora különbség lesz a jelenlegi Lumia 710-hez képest.
-
válasz
Namelesske #67 üzenetére
Beallithato, ha akarod, eltuntetheto gesztusvezerlessel vagy fixalhato, a hatterszint is allithatod.
Nekem nem tunik benanak. -
Namelesske
addikt
Jó kis készülék, de a 8.1 még elég bénán kezeli az On Screen gombokat, ezért nem szívesen vásárolnék olyan készüléket ami ilyen. A 830 viszont egy álom. Ettől függetlenül lehet erre váltok majd.
-
rob210
nagyúr
válasz
Emberke83 #35 üzenetére
Én jelenleg 735 ről írok, egyetlen dolgot mondhatok az LTE nem parasztvakítás ahol én használom szinte mindenhol van már lefedettsége brutálisan gyors. A teló pedig képes is felhasználni a sebességet.
520 ról váltottam nagyon megérte. Igazi ár érték bajnok én simán rásütöttem volna a különösen ajánlottat. -
rnyk
tag
Jo kis telo lett ez es a kezdo ara is barati...
Anyam szereten belepni az tapicskolos-telefonok vilagaba es vacilalok, hogy 630 vagy 730 (esetleg adjam neki az oreg 920-amat).De ez nagyon meggyozonek tunik.
-
kkalman88
csendes tag
Mi a francnak ekkora mobil telefon?Hogy rak zsebre az ember egy ilyet
-
Mister_X
nagyúr
Amúgy nekem 625-ön mindig az volt a bajom, hogy a gombok nem világítanak. Most gombok nincsenek, de legalább világít
De tényleg jobb ez a megoldás, mert ha a navigációs gombok világítanának, akkor meg lehet az lenne a baj. Így meg el is tünthethetem videó / játék / net alatt és senkit sem zavar.
AMOLED pedig itt hatalmas nagy pozitívum.
-
bepken
veterán
amint kicsit jobban megközelíti a 60ezret, függetlenül, gyári garanciával, már meg is vettem a következő telefonomat
(ha mégse mozdulna lefelé olyan gyorsan, mint ahogy szeretném, akkor meg boldog L630 tulaj leszek)
-
Azie
őstag
Szaracsempe voltmár?
Ár értékben még nem a legjobb, de még mindig jobb, mint a droidok.
-
kár,hogy amoled kijelző.
-
razzorr
őstag
Jó lett a teszt hangulata,Köszi Bone123.
A telefon meg egyre jobban tetszik. Eddig 830fele hajlottam,de lehet elég lesz a 735 is. Pláne,hogy 35 magyar valutáért elhozhatom (a 830 meg 77rugó,szóval nem drága, jó mondjuk ez flotta)
Kicsit mindenben jobb mint a 720-am,így talán időszerű váltani. Az amoleddel meg a kijelzőbe integrált gombokkal meg meg lehet barátkozni. Mindenesetre szvsz nagy sikerű lesz ez a telefon,mert a 830 amennyivel drágább,annyival nem biztos hogy jobb is. -
vm93hun
aktív tag
A 730-nál azért nem lesz Qi töltés, mert a telefonon nincs rajta az a csatlakozási pont ami ezt lehetővé tenné. Kép.
-
Fr0z3n
őstag
Nagyon tetszik. Ezt kérem, ilyen áron, csak 6 colban. Köszi
-
btudos
nagyúr
válasz
Emberke83 #41 üzenetére
A hivatalos oldalon nincs a tartozékok között QI hátlap, a 735-nél van, úgyhogy esélyes, hogy igazad lesz.
-
Ricardo823
tag
Ez a telefon nagyon bejön.Lehet váltok Wp-re,habár 830 jobb lenne de nem 100k feletti áron.Ez viszont árban is korrekt.Köszi a tesztet.
-
Emberke83
csendes tag
Hiányolok pár dolgot a tesztből. Van benne iránytű? Nekem nagyon hiányzott az 520-ból. Jó lett volna egy kicsit hallani a QI töltőről is. Na meg engem speciel nagyon érdekelt volna az összehasonlítása a 730-al. Nekem azt sikerült kibogarásznom hogy abban nincs QI töltő. Igaz ez? Egyáltalán elérhető lesz nálunk a 730? Várható egyébként a későbbiekben 730 teszt? A Dual Sim miatt nálam nagyon esélyes. A 4G szerintem parasztvakítás, de a QI töltőről nem szivesen mondanék le.
-
hroberto
veterán
Na ezt már vártam. Nem rossz ennyiért.
-
Steelers
senior tag
Le kéne cserélnem a 630-am....
-
Rocky975
senior tag
Navégre...
Már nagyon vártam a tesztet, talán pénteken meg is érkezik a vodától rendelt 735-öm 64500 pénzért.
-
Mister_X
nagyúr
Nekem már itt csücsül egy példány az asztalon, ég és föld egy Lumia 625 után. Gyors, nem döcög, elég a RAM, nincs Loading..., az AMOLED panel is nagyszerű - mikor megvettem, szikrázó napsütés volt (égi jel!) egy darab felhő nélkül, egy könnycseppet elmorzsoltam a szemem sarkában, hogy látom a kijelzőt rendesen és ez komolyabban meg sem kottyan az aksinak. Aztán itt a fekete az fekete, nem pedig a szürke 51. árnyalata. Per pillanat 23 óraja megy és 16%-on van, ez folyamatos LTE kapcsolatot és majdnem folyamatos WiFi-t (este bekapcsoltam, hogy nyugodtan frissítgessem, fél kettőkor nyomtam ki) takar, használva is volt rendesen - kicsi Skype, sok-sok Internet Expoler, amikor nem volt kedvem elővenni az iPadet. Maximálisan meg vagyok elégdve vele.
Ja, és baromi könnyű, emlékeim szerint a 625 nehezebb volt és ez még képes Qi töltésre is.
-
batai15
félisten
Tetszik. Ha nem 830 lesz akkor ez lesz tutira a következő telefonom .
-
Blyan
félisten
Na, ez már jóval normálisabb árazás, mint az elszállt 830-cé.
-
Darellus92
aktív tag
Must have.
-
aelod
veterán
Korrekt! Meggyőzött pedig droidot használok pár éve...
-
Garadow
csendes tag
Hogy hogy nem sikerült a kezdőoldalra tett, tesztes képet egy lumia 730/735ről csinlálni??
-
trassher
addikt
Korrekt telefon lett 1-2 kivétellel. A töltő az egyik probléma. Eddig tudtak adni adatkábelt töltőfejjel most nem. Oké van az embernek otthon adatkábele de akkor már vigyen magával +1 madzagot. Másik számomra fájó pont a virtuális gombok megléte. A kameragomb nekem nem hiányozna, azzal sosem tudtam normális képet lőni. Amíg fókuszálás közben nyomvatartottam beremegett mindig a kezem.
Ezeket leszámítva elég korrektnek tűnik nem tudom lesz e értelme erre lecserélni a 720-am. A unibody kialakítás maradhatott volna itt is. -
boncser
aktív tag
Biztos hogy nincs benne hangszínszabályzó? A 625-ömben is van csak nem a zenelejátszón belül kell keresni hanem sajnos a beállításokban.
Egyébként én meg vagyok elégedve a rendszerrel, viszont a beállítások menü tényleg rettenetes , semmi logika, olyan mintha minden csak be lenne oda fosva. -
Švejk
őstag
Az úgy nem gáz egy kicsit hogy egy előlapi kamerára kihegyezett mobil tesztjében mindenről írtok csak az előlapi kameráról nem?
-
Ádám16
addikt
az N9 óta ez a forma tetszik a legjobban a telefonok közt. Szerintem ez nagyon el lett találva.
-
Garadow
csendes tag
Az utolsó oldalon vannak elírások az elsődleges és a másodlagos kamera résznél
-
C$abi
aktív tag
Köszi a tesztet! Már nagyon vártam a tesztet erről a telefonról, mert nagyon szimpi számomra, pár hónap múlva majd szeretnék WP-re váltani, és ez az a kinézett telefon, amelyiket majd megvenném, csak a nanoSIM foglalat az, ami egy kicsit lefele görbítette a számat. Valamint a tesztből néhol hiányzott pár szó, valahol máshol meg screenshotból sikerült olyat betenni, amelyik nem erről a telefonról lett csinálva.
(#11) emvy:
-
vm93hun
aktív tag
Na szóval: Ki volt az a barom, aki kitalálta ezt a NanoSIM-et?!
-
Fritz Teufel
addikt
"négyzet alakú dobozban" - esetleg aki látott már négyzet alakú dobozt, az kérem, jelezze!
-
bélus91
tag
Kártyásan korrekt áron nyitott
-
-Faceless-
őstag
válasz
quailstorm #4 üzenetére
-
Garada
őstag
Nem néz ki rosszul meg kell hagyni.
-
quailstorm
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Hiányolom a szelfiket, ha már ez az egyik fő profilja a telefonnak. A kameragombot még jobban hiányolom, ez nagy pozitívum szokott lenni. Egyébként énke (selfie)-telefonos kamera-összehasonlító tesztet nem terveztek?
A 830-cal ellentétben ez viszont nagyon baráti áron nyit, jó vétel a WP-sek számára. Szerintem jogos az Ajánlott plecsni. -
M3oH
addikt
Ennek már reálisabb/barátságosabb az ára, nem mint a 830é. Tetszetős és egyre vonzóbb a WP
-
hue2000
tag
Hát azért vannak konkurensei de nekem mondjuk külsőre ez tetszik a legjobban az összes hasonló tudású eszköz közül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Logitech G513 - 5.000Ft (apró hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest