- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Felesleges volt, ha kellett volna, mondtam volna. - ezt még a hétvégén próbálgattam, majd visszarakom.
Ezen a képen a nyilvános, vagy a cél porttartomány legyen a 21?Mi a kábelmodem/router ip címe? (első három szegmense elég lesz) és mi a zyxel szerint? - Erre a kérdésre itt adtam választ.
A DynDNS IP-je 176.-tal kezdődik,
a kábelmodem IP-je 10.-tal,
internetkapcsolatom IP-je pedig 89.-tal.Statik IP - legrosszabb esetben a NAS-ban be tudom állítani.
És a leglámább kérdés: ha mindent beállítottam, akkor hogy érem el a routert kívülről?
Ftp: macilaci78.zyxel.me
felhasználó név: admin
jelszó: password
És ennyi?
Ha ez megvan, akkor olyan kérdésem lesz, hogy egyes felhasználókhoz hogy tudok felhasználót rendelni, aki láthatja és/vagy szerlesztheti. Alapelgondolás: lennék én, mint admin, lenne Párom a saját dolgaival és a közös dolgokkal (média, letöltések, stb) és lenne egy céges, amit kollégák, partnerek nagyritkán használhatnak (katalógusok például).
Második kérdés, hogyan tudom a nas gyökérkönyvtárát hálózati meghajtóként felcsatolni a Windows-ba? A főkönyvtárak megvannak (admin és a 3 média mappa). Lehet-e egyáltalán?
Harmadik kérdés, letöltések. Lejön egy valamilyen film. Az LG okos TV csak a média mappákat tallózza, az Admin mappát nem, de a letöltések pl az admin/downloads-ba futnak be...
Ha már letöltés: helyi hálózaton kívülről tudok-e letöltést indítani? Pl ftp-n keresztül csak egy mappába bemásolok egy torrent fájlt?
Twonky: ez csak PC-ről indítva játssza le a fájlokat?
Mobil eszköz (tablet Android 4.4, telefon Androig 5.0) hogy hozható össze a NAS-sal? Médiafájlok fogyasztása, illetve mobil eszközön lévő állományok (kép, zene, doksik) backupja?A szolgáltatós hibrid eszköz van beüzemelve, használva. A fiók mélyén lapul egy TP-Link 841ND router, amit lehetőség szerint nem vennék elő, de ha ez elengedhetetlen a boldogságomhoz, akkor előveszem.
-
macilaci78
nagyúr
Nyilván nem szar, csak én nem értek hozzá annyira sem, hogy a Te hsz-eddel tudjak érdemben mit kezdeni.
Itt indul a történet, itt jöttek további kérdések.
A UPC-s routerben nem volt port forwarding lehetőség, utána kérdezve a szaktopikban mondták, hogy IPv6 módban van, hívjam a szolgáltatót. A szolgáltató első szóra áttette IPv6-ba, meglett a port forwarding. A NAS admin felületén a 21-es portot átírtam 12345-re, majd a routerben is megadtam ezt a portot forwardingra.
Még ez előtt a zyxel cloud-ban végigmentem eszerint. A step10 le is futott, meglett a példa kedvéért macilaci78.zyxel.me nevű ddns, de az UPnP és csomagfrissítés pár perc futás alatt hibára áll. A nas-t közben nem dolgoztattam, a böngészőt nem frissítettem.
Ezek a csomagok vannak a nas-ra telepítve, egy része már a kicsomagoláskor rajta volt, egy másik részét feltettem. Először a fw-t frissítettem, rendben le is ment. Amihez PHP kellett, azt csak később, a PHP telepítése, engedélyezése után. A my cloud jelezte, hogy van frissítése, azt is lefuttattam.
A Logitech Media Server-re szerintem nincs szükségem, csak egy Logi egerem van, nzbget nem tudom, mi, gondolom, akkor anélkül is megvagyok, WordPress-t annyira ismerem, hogy tudjam, nem kell, a pyLoad majd akkor lesz érdekes szerintem, ha sikerül nekonfigolni a nas-t és a számítógépeket.Itt a szolgáltatói routerre vonatkozó infó.
Visszatérve a hsz-edre:
a nas ftp beállításánál a 12345 port van megadva, a port forwardinggal a nas-t a 192.168.0.14:12345 vagy a nas:12345 alatt érem el helyi hálózatban akár a Total Commander ftp kapcsolatai között is.
Kintről is megpróbáltam, a macilaci78.zyxel.me IP-címe nem egyezik a router IP-vel, de a kábelmodem IP-jével sem.VPN kiszolgálót belőni
SSH hozzáférés
ffp
Csak ezeket nem értem.
Kaptam segítséget a NAS520 topikból is.
Rögtön az alapfeltételek első pontjánál elakadtam: belső hálón fix IP címet kell beállítani a NAS-nak Az ide vonatkozó kérdést már a fent linkelt hsz-ben feltettem a szolgáltatói topikban. A router menüpontjait végigkattintgattam, de nem jöttem rá. -
z123456789
addikt
Nem natolt cím alatt egy fix IP címet értesz? Kérjem meg őket, hogy mellőzzék a natolást a hálózatomra nézve? Akkor igazából onnantól fogva mindennel könnyebb dolgom lenne nem?
Anno kértem őket, hogy helyezzék dmz-be a hálózatomat. A dmz és a nem natolás miben különbözik?FFP alól nekem nem szoktak sikerülni a dolgok, nem vagyok azon az értelmi szinten, hogy képes legyek azt megcsinálni, ezt már többször bizonyítottam vért izzadva.
-
z123456789
addikt
Szia!
Ez a téma akkor abba maradt, viszont még mindig fennáll a probléma.
Röviden, hogy emlékeztesselek:
külső hálóról nem érem el a NAS FTP megosztását. Eddig működött gond nélkül. Kiderült, hogy natolt a hálózatom. Viszont eddig is az volt, még is működött az elérés. Jelen esetben csak úgy tudom böngészni a megosztani kívánt fájlokat külső hálóról, hogy a NAS webes felületén jelentkezem be. Böngészőn, illetve (mondjuk) Total Commanderrel nem jön be. A TC fontosabb lenne, jobban szeretem azt a felületet. Változhatott esetleg a szolgáltató korlátozása, és azért nem érem most ezekkel a módszerekkel el, vagy miért lehet? Aktív passzív módot TC-ben itt tudom beállítani igaz? Milyen következtetéseket tudunk levonni, aktív/passzív csatlakozási sikereknél, csatlakozási hibáknál?
Sajnos csak otthon tudom kipróbálni, hogy mit produkál a két lehetőséggel. -
-
zsolt734
tag
Kipróbáltam végre a telnet parancsot, elvileg minden oké, elfeketedik a parancssor.
Az otthoni hálózatot elpakoltam másik ip-re, nehogy az legyen a gond.
Ezek után vpn-en keresztül, intézőben még mindig nem érem el a NAS megosztásait, böngészőből viszont az admin felületet igen.
Manuálisan hozzáadtam az útvonalat (route add...), tehát ez is megvolt.Nekem vpn beállítási gondnak tűnik, de nem tudom, merre menjek tovább.
Másnál egyébként megy a megosztás vpn-en keresztül?
-
interstate76
addikt
Nem értelek, mindketten tudjuk a választ: az NSA310-ben 1 db 3,5", a NAS520-ban pedig 2 db, 2,5/3,5" méretű hdd van, de pl. 2 db idle módban lévő 2,5"-es hdd miatt még nem kellene többet fogyasztania, mint egy működő laptopnak 1 hdd-vel. Én úgy tudom, hogy egy 2,5" 5200 rpm hdd idle módban kb. 1 wattot fogyaszt. Emiatt és a ventillátor miatt (az általam példaként felhozott laptop passzív) fogyaszt többet a NAS?
Magyarán a lényeg, hogy semmilyen NAS-specifikus, a hardvert idle módban is járató folyamat nincs, ami indokolná a kis pluszfogyasztást egy passzív laptophoz képest, csak a venti és az, hogy a 310-esben 3,5"-es HDD van, az 520-asban pedig 2 db? Hát, ez nekem továbbra is nagyon furcsa, de természetesen együtt tudok élni a tudattal.
-
zsolt734
tag
OpenVPN konfigurálási probléma volt, rossz subnet volt megadva.
Most ez már jó, az asztali gépen el is érem a megosztott mappákat, viszont a NAS-t még mindig nem tudom elérni intézőből. Böngészőből simán megy, tehát IP cím kavarodás szerintem nincs a munkahelyi és az otthoni hálózat között, de a NAS-on nyilvánosan megosztott mappákat nem tudom felvenni hálózati helyként.Szerk.:
A hibaüzenet hálózati hely felvételekor: " A megadott mappa valószínűleg érvénytelen. Válasszon egy másik mappát." -
Mr Dini
addikt
Mivel egy pure HTTP Get-tel kapja a médiát a DLNA kliens, így max úgy tudnám elképzelni, ha levágná a film elejét a DLNA szerver. Csak ugye ahhoz kevés a nas, meg akkor nem lehetne visszapörgetni a film már korábban megtekintett részére, amit előzetesen kivágott.
Ettől függetlenül lesek rá egy pillantást a napokban!
-
calvin76
tag
Megjött a hivatalos válasz a support-tól, ahogy várható volt, nem lehet egyszerűen áttenni a HDD-t.
Akit érdekel, ezt írták:"
First of all, you won't be able to transfer data from NSA310S to NAS520, it won't work.In this case, you should save all the information you need to forward to a PC, and afterwards save them all manually to NAS520.
In case you'll need further assistance, please contact us.
Kind Regards,
Adelka
Zyxel Technical Support
" -
Mr Dini
addikt
Igen, az egyből leesett, hogy a /etc egy ramdisk, de én nem arra gondoltam. Hiszen ez pl egy "backup" exports fájl crontabbal/start szkripttel való felülírásával megoldható...
Hanem, hogy ha az nfs szerver konfigjában (ami tegyük fel, read only-ban van felcsatolva), chrootnak meg van adva a /i-data/md0/nfs például (ugye biztonsági okokból, l. FTP), akkor már nem megy az egész. Viszont azt nem tudom, most hirtelen, hogy hogy is néz ki a konfigja.
-
Mr Dini
addikt
Nem. Ha a @Syl által írt web prefixet teszi a nasra, akkor először valóbam fel kell tenni a MetaRepository-t (ez lesz az egyetlen csomag a listában), aztán ha fent van és egyszer manuálisan frissítette a listát, akkor fog szépen megjelenni az FFp és társai.
Amire Te gondolsz, az az ftp2.zyxeltech szerver(azt hiszem).
-
-
stroge
csendes tag
köszi mindkettőtöknek a választ!
Tonyk, itt egy kicsit nem értem a logikát.
jah, most látom, szerkesztetted, így már világos, asszem.
csak nem bírom működésre. ha bármelyik fájlt hivatkozom meg, a tartalmukat látom szöveges formában.index.php a rootban, a public van megosztva. (
/myweb/public/
)<?php
$auth_cookie_code="948956217";
setcookie("AuthSession",$auth_cookie_code,0,"/");
header("Location: /myweb/public/downloaded/");
?>
a.htaccess a védeni kívánt mappában.AuthUserFile /i-data/md0/admin/jelszavak.txt
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "azonositas"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/myweb/public/downloaded/
RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !AuthSession=948956217
RewriteRule .* - [L,F]jelszavak.txt pedig a helyén, admin mappában. itt generálva.
hol rontom el?megvan, működik, viszont most a gyökérben, a kutyafüle (public/downloaded) mappa nem látszik, ha beírom url-ben akkor viszont létezik F
-
Mr Dini
addikt
Wow, ez egy nagyon jó ötlet!
Köszi!
De én még tennék rá ssl-t.
Illetve asszem webdavként is el lehet érni, tehát linux/win alól is el lehet érni, mint hálózati meghajtó (bár mondom, ebben nem vagyok biztos), arra meg nem hat a rewrite engine és azt tölt le/fel bárki, amit szeretne.
De az alapötlet nagyon tetszik és ezeket is ki lehet küszöbölni htaccess moddolással, úgyhogy köszi még egyszer!
-
stroge
csendes tag
Na melo után nekiestem, ahogy mondtad, a pingelés lement gond nélkül, és a film is ment vagy egy órát hibátlanul. kb proci terhelés nélkül, wifin.
Szerintem win7 hiba lesz inkább, az lett újrahúzva mostanában. hétvégén kivallatom.Erre a mywebes kérdésre van valami ötletetek esetleg? nem tudom, hogyan tudnék legalább egy jelszót rárakni. csatolva a screenshot.
köszönöm! -
törölt tag
Bocs a láma kérdésért! Le tudnád írni, vagy linkelni, hogy azt hogy kell? Mindíg problémás nekem a logküldés. Bemásoláshoz túl nagy, Gdrive szarul kezeli telón, a zipet ki kel csomagolni, stb.
Update: Közben utánanéztem, és nem tűnik pilótavizsgásnak.
Akkor csak arra lennék kíváncsi, hogy van -e vmi trükk, amire érdemes odafigyelni?
-
Sakab
senior tag
-
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Erre gondolsz?
"NAT ALG alatt keress FTP-t és engedélyezd." Hogy mi?
"Passzív és aktív módban is próbáltad?" Ez alatt mit értesz?
120 km-rel arréb vagyok, csak külső hálózatról próbáltam. De nem értem az előbb miért jutott el odáig, hogy kérte a belépéshez az adatokat?
Most meg semmi nesz.
-
z123456789
addikt
Minden klappol.
21-es port, és 21-es van kifelé publikálva is. Az IP pedig a NAS IP-je.
Nem történt.TM-et elérem, NAS webes felületét elérem... Csak az FTP-t nem. A NAS mindkét vinyóját le kellett gyalulnom pár hete, azóta nem próbáltam az FTP-t, csak most. Mindent beállítottam a régiek szerint, működik is minden, csak ez nem. Routerben nem állítottam semmit, illetve a NAS-ban sincs sok választási lehetőség azon kívül, hogy 21-es, vagy ne 21-es port legyen. De ezt hagytam, mert így ment régen is, és a portforwardnál is 21-es van kinti-benti portra állítva.
Érdekes...megváltoztattam a külső portszámot, és beugrott a kis ablak ami kéri a jelszót, és felhasználót. De a tartalomig már nem jutott el... :S
Korábban meg pont ez volt a baj, hogy a külső szám nem 21-es volt. -
Mr Dini
addikt
Igen, tudom, h rengeteg leírás létezik róla, de én nem ilyesmire gondoltam, hanem egy szűz FFp stickre felrakom az asciinema-t és miközben ő rögzít, én elkezdem telepíteni a minidlna-t. Ha kész, akkor pedig feltölti az asciinema oldalára és ezt a linket megoszthatom bárkivel, aki elakad a telepítésben. Szerintem ez egyszerűbb megoldás, mint ide egyesével leírni a függőségeket/esetleges hibák megoldásait.
-
R3plica70
aktív tag
Igen ezeket ismerem már, használtam 325-ösön, köszi
Egyedül a jelszó beállítást nem próbáltam még a gyári csomagban lévő TM esetében, de sztem megoldom valahogy.Az viszont továbbra sem érthető számomra, hogy a leírtak szerint miért nem mennek fel a csomagok uwsiteloader-rel
Az egész procedúrában ez akasztott meg, és zavar, hogy miért nem tudom megcsinálni
De majd a hétvégén több időm lesz olvasgatni utána.
Azért ha valakinek van ötlete mi lehet ez a jelenség pls ne tartsa magában -
R3plica70
aktív tag
Sorry, mint emlitettem linux tudásom egy nagy 0
A netet látja a NAS, az ffp telepítése és mc is ment.
Most közben felraktam a gyári csomagban lévő TM-et és azzal próbaképpen lehúztam egy torrentet, működik.
El kezdtem bogarászni annak a json fájlját kínomban. Megfigyelt mappa, letöltési mappa stb. beállításai. Nekem ez is megfelelne ha be tudnám állítani rá, esetleg még a felhasználó nevet és jelszó védelmet is.
Viszont miután letiltottam a csomagkezelőből majd visszaengedélyeztem a beállított módosításokat eltüntete és visszaállt a gyáriraLehet miniDLNA sem kell, mert kipróbáltam közben a Twonkyt és tökéletesen megy az LG TV-m lejátszóján a a magyar ékezetes felirat vele. Emlékeim szerint ez régen nem ment a 325-ösnél.
Nekem msára nem kell a NAS, otthoni hálózati megosztás, TV és mediaplayer lássa, TM menjen megfigyelt mappával és ennyi.
Amúgy nagyon gyors, perpill 100-110 megával tolom fel rá az adataimat
-
R3plica70
aktív tag
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal
Az alapvető probléma, hogy a
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
parancsok kiadását követően elindul a grafikus telepítő, de semmit nem telepit fel, leáll azzal a hibával, ami a posztomban beillesztettem képet.
Próbáltam egyenként is becsillagozva a csomagokat, de vagy hasonló hibát kapok, vagy csak simán kilép a grafikus felületből és megköszöni hogy használtam
De semmit nem telepít.Ennek megfelelően a slacker -a miniupnpc parancsra a "No packages found" hibát kaptam, nyilván mert nem sikerült a csomagok telepítése.
Ha abban tudnál segíteni hogy kézzel milyen csomagokat kellene felraknom, hogy a TM konfigurálása menjen, majd utána miniDLNA azt megköszönném.
Esetleg ötlet arra, hogy mi okozhatja azt a hibát hogy gyakorlatilag az uwsiteloader nem működik nálam -
Mr Dini
addikt
A glibc-vel óvatosan!
Van ugyan glibc-m, de ha felteszed és a PATH nincs jól beállítva, akkor utána nem fog menni sem a slacker, sem a funpkg, sem egyik uClibc-s program sem.
Amiről tudok, hogy br2, aki az uClibc-t fordítgatja, kiszedte a glibc támogatást az eggyel régebbi uClibc-ből. Így amit javasolni tudok, hogy frissítsd az uClibc-t, illetve a sollibs-t és próbáld meg még egyszer. Ha nem megy, akkor csinálunk egy glibc-t Neked.
A kamerás projekt nem szúrhatta el a dolgot, max ha frissítetted az uClibc-t a glibc támogatás nélkülire.
-
Mr Dini
addikt
Hmm, akkor valószínűleg a plex binárisa rossz...
@mindenki
Van egy jó hírem! (legalábbis remélem, hogy tetszeni fog Nektek) Ez pedig az, hogy nagy szenvedések árán, de sikerült slacker kompatibilissé tennem a repóm. Az uwsiteloader-be még nem tervezem berakni, de egy egyszerú paranccsal hozzá tudjátok adni a slackerhez a repót. Ez pedig a következő:
echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites; slacker -U
Ennek örömére készítettem egy bftpd fordítást a nasra. Ezt a fenti parancs kiadása után a slacker -aA mrdini:bftpd paranccsal tudjuk feltenni. A konfigot pedig a /ffp/etc/bftpd.conf -ban tudjátok megtekinteni/szerkeszteni. Azért ajánlom, mert nagyon egyszerű az eddigi slackeres ftp szerverekhez képest a konfigja.
Indítani a bftpd -d paranccsal lehet. Majd készítek hozzá start szkriptet is.
Szerk.: Ja és még valami. Ezen az oldalon láthatjátok a slackeres csomagjaimat, leírásostól, mindenestől. Itt lehet szemezgetni.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem használok plex-et, így csak arra tudok tippelni, h pl a wget binárisod régi. Először frissítsd a legújabbra, majd utána próbáld.
Ha meg nem oldódik meg a probléma, akkor
sh -x /ffp/start/plexmediaserver.sh
(Szükség esetén az sh végére biggyeszd oda az "install"-t.
Illetve a jogok stimmelnek? Próbaképp tegyél 777-et a .tmp mappára, ahova leszedné a binárist!
-
Fagyi
aktív tag
Letöltési helyként megadva, mint egy mappát. Ha letöltök valamilyen dokumentumot,stb., akkor oda menti-e közvetlenül. Ne kelljen lementeni majd másolni a NAS-ra.
3. Esetleg web-en vagy egyéb módon otthoni hálózaton kívülről elérés.? Fényképek felhő helyetti tárolása (júliusban megszűnik a nagy free ondrive elérés sajnos).
-
Sakab
senior tag
Na elvileg már fent van:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA325v2 NSA325-v2, firmware V4.80(AALS.1) ==
root@NSA325-v2:~# funpkg -i /i-data/md0/admin/proftpd-1.3.4a-arm-0.txz
Scanning /i-data/md0/admin/proftpd-1.3.4a-arm-0.txz ...
# Highly configurable GPL-licensed FTP server software
#
Installing proftpd-1.3.4a-arm-0Már csak a konfigolás a kérdéses
-
stroge
csendes tag
én nem találok ffp/tm-et, az ffp a usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp mappára mutat, ami alatt nincs tm
szerk: ezeket találtam:
/usr/local/apache/htdocs/adv,/pkg/Transmission/transmission/web/settings.json
/usr/local/zy-pkgs/gui/Transmission/transmission/web/settings.json
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/etc/transmission/settings.json
/i-data/db19d979/.zyxel/zy-pkgs/gui/Transmission/transmission/web/settings.json
/i-data/db19d979/.zyxel/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json
/i-data/db19d979/.zyxel/zy-pkgs/ffproot/ffp/etc/transmission/settings.json
/etc/zyxel/zy-pkgs/Transmission/settings.json -
stroge
csendes tag
szia, köszi!
leszedtem mindkettőt, ellenőriztem, nem volt fent egy verzio sem, aztán installáltam a 2.92-est. majd mondom konfigolom, de a settings.json nem változott, a jó konfig megmaradt. ettől még felment rendesen a tm?
a web interface szerint még mindig 2.82.
szerk: remélem, jó settings.json-t editelek a i-data/.system/zy-pkgs/config/Transmision mappában. -
~ # sh -c 'echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/egiga0/disable_ipv6'
~ # cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6
0
~ # cat /proc/sys/net/ipv6/conf/egiga0/disable_ipv6
1
~ # ifconfig
egiga0 Link encap:Ethernet HWaddr 58:8B:F3:DB:D8:EF
inet addr:192.168.1.201 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:15719 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:11075 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:532
RX bytes:4176909 (3.9 MiB) TX bytes:22852492 (21.7 MiB)
Interrupt:193ifdown not found
~ # ifdown egiga0 && ifup egiga0
sh: ifdown: not foundReset már megvolt, a két füttyentéses, teljesen 0 admin beállítással, minden automatán jelszó beírás után sem bír FW-t keresni. Adatokat nem féltem, még semmi nincs rajta és igazából egy időzített ki-be kapcsolós elkülönített backup cucc lesz majd részben (Rsync, ha egyszer össze tudom heggeszteni).
Egyre jobban hajlok afelé, hogy valami gebasz van az új firmwareben és az kavar be. Hozzá nem értésem persze nem akadályozza éles látásomat, szóval ez igazából egy halvány tipp.
-
-
Menüben hiába állítom át, akkor is marad a 0 érték. Van esetleg valami ötleted arra, hogy hogyan kéne tényleg kikapcsolni?
Edit: közben láttam a parancssori módosítást.
Ifconfig: kikerült az egiga0-ból az ipv6:
RX packets:14157 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:7024 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:3672860 (3.5 MiB) TX bytes:5682397 (5.4 MiB)
Interrupt:193
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:1234 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1234 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:263708 (257.5 KiB) TX bytes:263708 (257.5 KiB)Viszont így sem megy a dolog. Kellene neki egy restart? Vagy azzal akkor elveszik a beállítás?
-
Nincs FFP, a MetaRepository telepítésnél elakadtam. SSH alatt a ping ezt adta vissza:
A Zyxel felületéről nézve: ipv6 tiltva, ipv4: [link], DNS: [link], ping eredménye: [link], firmware keresés eredménye: [link].
Routerből MAC cím alapján fixen megkapja a 192.168.1.201-es ip címet.
SSH:
~ $ traceroute index.hu
traceroute: bad address 'index.hu'~ $ cat /etc/resolv.conf
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4/ $ ifconfig
inet6 addr: fe80::5a8b:f3ff:fedb:d8ef/64 Scope:Link
RX packets:5427 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:3313 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:1434953 (1.3 MiB) TX bytes:2131086 (2.0 MiB)
Interrupt:193
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:731 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:731 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:170843 (166.8 KiB) TX bytes:170843 (166.8 KiB) -
Beállítottam elsődlegesnek a 8.8.8.8-at, másodlagosnak a 8.8.4.4-et, de a helyzet változatlan, továbbra is azt írja ki firmware keresésnél, hogy Connection to the server hung. Pingelésnél a.root-servers.net: Failed to receive response from a.root-servers.net, please try another host or check the network status. Asztali gépről ugyanez a cím pingelése működik. Én ezt nem értem.
-
Amit ők kértek, hogy SSHval csatlakozzak a NASra és ott adjam ki a ping parancsot. De ugye van egy beépített is a Control Panel/ Network diagnostics alatt. Ott sem megy. Sőt, most nézem, hogy amikor beüzemeltem, akkor volt firmware update (04/15) gond nélkül, most viszont nem is talál frissítést: Connection to the server hung. Pedig nem változtattam a hálózati beállításokon.
10 centire van mellette egy DS214, ugyanabba a switchbe bedugva, annak nincsen ilyen gondja. Ugyanaz a mask, csak más IPcím és más port, de mindkét esetben van beállított port forward a routerben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest