- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"Ja, végülis egy fehér folyosó, amit át se festhetsz, tele ajtókkal jobbra és balra baromira otthonos."
Akkor legyen egy kényelmes luxusszálloda
(Ott sem festheted át a falakat)
Az utcán én nem szoktam otthonosan érezni magam, de ezek szerint megvan a hajléktalanok új smartphone rendszere
" Of korsz ez nem vitaindító kérdés, csak gondolkodj el azon, hogy másoknak mások a preferenciáik és ne ilyenekkel próbálj érvelni."
Én sem vitázni akarok, csak tréfálkozom.
-
Ulkesh
őstag
"Nem is kell mondanod, tudjuk már magunktól, hogy ami nem elérhető, vagy egyenesen tiltott, az egy szifonosnak automatikusan kikerül az elvárásai közül"
Miért, neked erre van igényed?
"Azt ne mondd, hogy ha most fel tudnál tenni egy RC2 4.0 szifon OS-t, akkor nem próbálnád ki."
Nem próbálnám ki. A bétás firmware-k hozzáférhetők legtöbbször, de egyszer sem raktam fel. Én munkára is használom a telefonom, nincs kedvem bétatesztelni.
"Neked ezt biztosan nehéz felfogni, de majd csak küld valamit az ájtúnz."
No igen, hisz nekem nem kell romfőzni, ha változtatni akarok a telepített rendszeren
"kipucolt, nagyon gyorstól a full extrás ROM-ig"
LOL
-
Ulkesh
őstag
Hát nem tudom, akinek ez fontos szempont, az használjon WM-et és élvezze
--
Egyébként nem mosdatok semmit, hibás döntés tiltani, ha már egyszer engedték. De igazából teljesen hidegen hagy, mert ilyen tartalmat akkor sem töltögetnék ha lehetne.
--
"Ha kedvem van, tudok ROM-ot frissíteni internet és PC nélkül, aztán automatikusan vagy manuálisan felpakolni a programjaimat memóriakártyáról."
Hát igen, ezt "almás bukósisakban" hajlamos vagyok elfelejteni, mert nálunk ilyesmire csak akkor van szükség, ha kijön egy újabb rendszerverzió. Itt nem pálya a hetenként 8-10 főzött ROM kipróbálgatása, mert éppen egyik sem felel meg valamiért, így sajna erre igény sincs túlzottan.
-
Ulkesh
őstag
Nagyon vicces, de ez inkább az Apple jogi osztályának lépése nem Jobs-é.
Ami ismerve az USA hozzáállását ezekhez a témákhoz nem meglepő, sőt inkább az volt furcsa, hogy egy darabig engedték. Gyanítom nem idióta szülőkkel szembeni perekre akarják elkölteni az App Store nyereségétPoénkodni meg akkor tessék, ha ilyen tartalmak elérhetők lesznek a Windows Marketplace-en, mert addig enyhén viccesnek hat. (Bár ki tudja milyen kapcsolat van a két Steve között
)
-
Ulkesh
őstag
"iPhone: nyilván nem csak ikonokból áll, de igazából a reklám (holy crap, nagyon durva ez a nő) teljesen jól érzékelteti a két elgondolás közti különbséget."
Szerintem is teljesen jól mutatja a reklám a különbséget.
Végül is az ember hol érzi jól magát? Otthon a lakásában, ahol minden helységnek funkciója van és úgy alakítja ki, hogy kényelmes és otthonos legyen, vagy egy nagyvárosi utcán csúcsforgalomban?
A videóban is a csaj első dolga a fülhallgató felrakása és az utcai zaj kizárása
-
Ulkesh
őstag
"a Windows 7 demózást sem a vezérlőpulttal kezdték."
Már a legelső Windows 7-es bemutatónál volt részlet a vezérlőpultból is
"egy több, mint 8 hónap múlva megjelenő rendszerről, képzeld el, hogy a látványos és érdekes dolgokat fogják megmutatni,"
Eddig a WinMo egyik legjobban hangoztatott előnye a testre-szabhatóság, ezt te is többször kihangsúlyoztad, akkor nem lenne egyértelmű, hogy a legújabb változatnál is kitérjenek erre, már csak azért is, mert a látványos megjelenés, animációk, áttűnések nagyon jól mutatnak egy bemutatón, csak a napi használatnál kicsit idegesítőek egy idő után és nem mindegy, hogy ez finomhangolható, vagy sem. Főleg, ha ilyen sok időt vesz el a rendszer kezelésénél, mint ahogy a videókban látszik.
De igazad van tényleg hagyjuk, mert csak elméleti alapú a vitánk, hisz sem te cáfolni, sem én védeni nem tudok igazából
Folytassuk majd, ha kézzel fogható lesz a dolog -
Ulkesh
őstag
"ácsi, te kezdted szarozni, hogy anélkül használhatatlan. ez feltételezés vagy konkrét tudás?"
Ácsi, a bemutatott riportokból, előadásokból, videókból én ki tudok indulni, te meg csak feltételezed, hogy ki lehet kapcsolni. A kettő nem ugyanaz.
"nemár, hogy a sajtótájékoztatós demóban bemutatják, mire képes. elképesztő. "
Valahogy azért fura, hogy a Settings menüt messzire elkerülik az összes videón, bemutatón mégis alapból feltételezed, hogy lehetséges.
Más rendszer bemutatója esetén érdekes módon erre is részletesen kitérnek (szinte mindegyik Android, Symbian, vagy Maemo bemutatón van részlet a beállításokról is).
Egyébként nagyon is elképzelhető, hogyha ezt tekintik az új rendszer leglényegesebb tulajdonságának (gondolom ezt nem vitatod, hisz ezt hangsúlyozzák mindenhol), akkor azt nem engedik megkerülni, hisz abból nekik nincs előnyük."nekem sem tetszik, de az én agyam rá tud állni, hogy esetleg ezek nélkül is kezelhetem a dolgot"
Ha hiszed, ha nem, ezt én is elfogadom, amit vitatok az az, hogy minden konkrét infó nélkül készpénznek veszel valamit ami akár nem is lehet igaz. Engem zavar, hogy bár eddig sarkalatos pont volt a rendszer testre-szabhatósága, mégis erről alig esik szó és a beállítási lehetőségeket igen gondosan elkerülik.
-
Ulkesh
őstag
"WTF?! úristen, te melyik bolygón élsz, ember?"
Ezt én is kérdezhetném
Az iMac megjelenésekor én is rühelltem a mindenhol megjelenő áttetsző dobozokat és iMac és iMac design majmolásokat."ez most mire akart hasonlat lenni? mert nem egészen világos."
Pedig egyszerű, a kocsidban is csak akkor járatod a motort amikor szükséges, nem örülnél neki, hogy a parkolóban is elindulna. A telefonodon sem igazán célszerű, hogy nonstop internetkapcsolaton lógjon, csak, hogy mindig tudhasd, hogy Pistike éppen mit csinál.
"NEM JELENTKEZEL BE ÉS AKKOR NEM JELENIK MEG."
Ez feltételezés, vagy konkrét tudás? Link?
Eddig ahány képet, videót láttam, mindegyiken szervesen be vannak épülve ezek a funkciók. Én elhiszem, hogy ki lehet kapcsolni, de erről spekuláción kívül van valami konkrét infód, esetleg videód?"arra leszek kíváncsi, akkor mit mondasz, ha a szifon os 4 is csupa szósöl service köré fog épülni."
Már írtam, hogy logótól függetlenül unszimpatikus ez a megoldás és itt sem tetszene, ezeket nem azért kifogásolom, mert Windows, hanem azért mert nem tetszik!
-
Ulkesh
őstag
"Én pontosan tudom. Ettől fügétlenül nem igaz. hogy az Apple, vagy akár itunes miatt nem használ már a világ CD-t."
A világ azért szokik le a CD használatról, mert legtöbben digitális formában (mp3) vásárolnak már zenét és így is akarják használni. Valami véletlen folytán meg a világ legnagyobb internetes zenei áruháza az iTunes, szóval, ha nem látsz párhuzamot, az a te problémád.
"Te komolyan azt hiszed, hogy azért épült le a floppy piac mert az iMac-b már nem tettek floppy meghajtót?"
Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon szemellenzős. De én még emlékszem, hogy az iMac megjelenése után a fél IT ipar azt kezdte másolni, közte azt is, hogy nincs floppy. Az USB is ezután kezdett robbanásszerűen elterjedni és szinte minden USB-s kütyü áttetsző iMac-es designt kapott. Persze, szerinted ez is véletlen és nem igaz
"Da akármit is írtál volna oda, az kapásból nem lett volna igaz."
Látod, ezért nem érdemes veled vitázni.
A partner vagy hülye, vagy hazudik, de igazad csak neked lehet"Ki is voltál már ban-ólva pont emiatt."
Nem egyedül, ott azért moonman is kavargatta a sarat elég rendesen
"Sőt az mondja talán rólad a legtöbbet, hogy képes voltál azért egy második accountott is csinálni, hogy magadat meg támogasd a vitákba, de szerencsére lebuktál és ki tiltottak a másikat. Ez aztán a beteges!"
Az a beteges, hogy hülyeségeket beszélsz minimális ismeretekkel.
Igen, valóban volt egy másodnickem, amit kizárólag hirdetésre használtam, a gond ott volt, hogy nem léptem ki és úgy válaszoltam egy kérdésre, de a válaszból is egyértelmű volt, hogy én írtam és ezt soha nem is tagadtam (főleg, hogy ha jól emlékszem a szakmai oldalra írtam be vele.)"Annyira mániád ez, hogy még priviben is neki által zaklatni (ezért kellet, hogy letiltsalak). "
Azt normális ember nem venné zaklatásnak, hogy topicon kívül megpróbálok szót érteni veled, de végül is nem lepődtem meg a reakciódon. Hülyeségeket írtál itt is és ahhoz ragaszkodsz a végsőkig, hibás adatokra hivatkozol és mindenki hülye aki mást mer írni. No ez jellemző rád.
"De lám, már megint bele estem a csapdádba, pedig jó párszor megfogadtam, hogy nem álok veled szóba."
Én megkérnélek, hogy legközelebb csak akkor tegyed, ha emberként tudsz válaszolni és értelmes érveid is vannak. Személyeskedésre, sárdobálásra nem kíváncsi szerintem senki sem.
Véleményt ettől még fogok nyilvánítani, akár a te hozzászólásoddal kapcsolatban is, de nem kötelező rá válaszolnod... -
Ulkesh
őstag
"te, egy Windows-os pda-hoz amúgy sem árt állandó internetkapcsolat, autót sem azért veszel, hogy üres tankkal tologasd az utcán."
No igen, de a kocsidat sem járó motorral hagyod a parkolóban, ugye?
"nem tudom, mit tolnak a pofánkba, facebook, twitter eddig is volt a htc-kben, nem jelentkezel be, azt' el is felejtheted, hogy ott van a program."
Valóban, ott akár le is törölheted, itt viszont lépten-nyomon beleütközöl, mert szinte mindegyik gyári alkalmazás szerves részeként szerepel.
Itt mit tiltasz le? A névjegyzéket, hívásnaplót, képeket, térképet?
Vagy mindegyik gyári szoftver helyett keresel egy külsőst amiben ezek nincsenek? -
Ulkesh
őstag
" Konkrétan a CD említette és nem is véletlenül, hanem egyszerűn hülyeséget beszélt."
Azért nem akkor hülyeség az, sőt, ha nem érted mit akar mondani, akkor ez inkább téged minősít.
Talán nézzél utána, hogy hány zenei albumot értékesít évente az Apple az iStore-ból és ehhez képest mennyi zenét vásárolnak CD-n.
Ma már a CD mint adathordozó elavult technológia, az, hogy a zenei kiadók még mindig erőltetik, az az Ő szegénységi bizonyítványuk. A vásárlók zöme még ha meg is veszi CD-n rögtön legrabbeli a tartalmát, mert a számítógépén kívül nincs már más audio eszköze amibe be tudná rakni."És igen floppy-t nem használnak már sokan, de annak sem sok köze van a Applehez."
Nem bizony, végül is nem ők voltak az elsők akik ezt az adathordozót végleg száműzték a gépeikből
Ezt nem azért írtam, hogy vitát indítsak, mert veled azt nem lehet és teljesen felesleges is, mert képtelen vagy legtöbbször értelmezni a másik fél írásait és személyeskedésen kívül másra nem vagy képes.
Mindenesetre használj egészséggel sok floppyt és CD-t
(De ha gondolod ások neked elő a pincéből egy szalagos egységet, ha gondolod, vagy küldök néhány lyukkártyát)
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
"Míg ezer éve már volt i-mate em (még álom sem volt az iphone) a világ nagy része nem ismerte. Azt sem tudták, hogy létezik érintős kijelző. Sokan a mai napig azt hiszik, hogy az valami apple találmány."
Ha nem is voltak elsők a kapcitív felület bevezetésével, de annak elterjedését, és az un. ujjbarát vezérlést nekik köszönhetjük. Az iPhone nélkül még mindig cerkás készülékek lennének zömében, vagy kizárólag. Ez kinek jó, kinek rossz, de ezt valóban ők érték el.
"De a legnagyobb talány a számomra mégis a BB. Míg a világ egyik felén piacvezető (USA), addig máshol meg az utolsók közt van. Nokiára ugyan ez az igaz. Képtelen az USA piacára normálisan betörni, felénk meg mindenkinek az van."
Mindkettő a hazai piac előnyeit élvezi, nem kell túlmisztifikálni.
"Egyáltalán nem az határozza meg, hogy melyik a legjobb, hogy mit vesznek az emberek, mert akkor mindenhol, ugyan az lenne a vezető. Sőt nincs is olyan, hogy legjobb."
Ezzel teljesen egyetértek, kis vitáink is ezt bizonyítják
"Nyomni kell a reklámot ezerrel és jó sok ember kezébe kell oda tenni (akár repi példányt). hiphop piac vezető lesz, bármilyen rendszer is van rajta (BB, iphone, Android, Symbian, W7, W6, Maemo)."
Azért ez önmagában nem elég, lásd Nexus One. Kell valami új, valami egyedi és lehetőleg minél kevesebb hibával, minél több ember szokásait figyelem bevéve. A reklám önmagában nem ad el egy terméket, mert az első pár ezer ember megveszi, aztán az elégedetlenkedő kritikák miatt a többi már nem.
-
Ulkesh
őstag
Elég hatásvadász összehasonlítás
Pár gondolat sorban.
- A lock screen mindkét platform esetén felesleges. Ha ki van kapcsolva a készülék kijelzője, akkor úgyis lock-olva van érintés ellen, ha meg be van kapcsolva akkor úgyis használni akarja az ember, egy jól megszervezett és testreszabható today képernyő többet ér (platformtól függetlenül).- Az, hogy ikonok felett buborékban, vagy kockákban nagyobb számokkal jelöljük az érkezett üzeneteket, elmulasztott hívásokat lényegtelen. A WP7 kezdőképernyője számomra kevésbé célszerűnek tűnik, az iphone még ha alkalmazás alapú is, több funkcióhoz enged hozzáférést egyetlen ránézésre és mozdulatra, mint a WM7.
- A címjegyzék az iPhone esetén jobb megoldás, mert az oldalsó betűsávval gyorsabb navigációt tesz lehetővé, gyorskeresés beírás alapján meg mindkét rendszeren elérhető.
- Az App Store lényegesen több információval szolgál (bár azért jobb megoldás lett volna, ha a WM7-en is beljebb lépnek egy konkrét alkalmazásra, mert így nem igazán korrekt az összehasonlítás a WM7 számára)
- A zenei részen kicsit máshogy festene a dolog, ha az album listát, vagy a fektetett módot mutatják. A WM7-es lejátszó annyival másabb, hogy integráltan támogatja a rádió funkciót (gondolom nem a web-es rádiókra vonatkozik a menüpont) és a vásárlási lehetőséget is a lejátszóba integrálták, erre iPhone-on külön alkalmazás szolgál.
- A képek kezelésénél nincs jelentős különbség a két rendszer között
--
Ami nagyon nem tetszik, az az inverz megjelenítés erőltetése, a fekete alapon világos szöveg szobai környezetben is fárasztóbb olvasási élmény, de szabadtéren még rosszabban kivehető.
Értem én, hogy valószínű az AMOLED kijelzős hardverek miatt ilyen, de ettől még nem lesz jobban olvasható és kevésbé fárasztó a szemnek. -
Ulkesh
őstag
"a a kérdés környezettet is megnézed, akkor azt is látod, hogy nem egy kíváncsi kérdés, hanem kifogás ként hozta fel."
Ha a kérdés környezetét megnézed, esetleg elolvastad volna a válaszom, akkor rájöttél volna, hogy nem az alkalmazásokat hiányolom, hanem a felületet, ahol az alkalmazások elérhetőek.
Az egy hasábban végtelen hosszan scrollozható felsorolást nem igen hinném, hogy a MS komolyan gondolja."hidd el, nem nekem kéne szégyellnem magam, hanem neked."
Hát persze, hisz ha nem értesz valamivel egyet, akkor személyeskedni és beszólogatni kell és persze, hogy ezért nem szégyelled magad. Meg is lepődtem volna ha igen.
"valószeg azért javasolták moonman-t mert hosszú múltja van ulkesh-el. "
Itt is kiderült, hogy nem egészen érted, amit leírnak, csak csípőböl tüzelsz.
Éppen az volt a kérdés, hogy moonman-ra miért is lenne erős a troll kifejezés, mert nem ritkán igencsak ő viszi a prímet. -
Ulkesh
őstag
válasz
vehement69 #352 üzenetére
Azért ha elkezded olvasni a topicot az elejétől, akkor láthatod, hogy bár nem lelkendeztem és valóban kritikával is éltem, de egész addig normális mederben folyt a társalgás, amíg pár MS bérenc el nem kezdett személyeskedni és vagdalkozni.
Ugye oalex? [link]
Az meg valóban az én hibám, hogy nem hagyom szó nélkül, ha beszólnak….
-
Ulkesh
őstag
"Megint nem állítasz igazat, hogy ez neked milyen nehezedre esik. "
Valóban?
[link]"A folytatás ott kezdődött, hogy bele kötöttél abba a mondatomba, hogy a HTC nek nagyobb (az ősz mobile piaci részesedése) mint az Aplle-nek."
Mivel nincs olyan, hogy összes mobil piaci részesedés, negyedéves, vagy éves eredményeket néznek, senkit nem érdekel egy cég 5-6 évvel ezelőtti eredménye.
Főleg, hogy az adott linken szereplő adatok hibásak, mert nem az összes iPhone-t veszi alapul csak egyet, szemben a HTC 30 valahány modelljével.
"Most mit csináljak veled, ha folyamatosan kevered?"
Feladom...
-
Ulkesh
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #333 üzenetére
"DE az tény, hogy iPhone több olyan korlátozást tartalmaz amit nemhogy egy WinMo-s mobil hanem egy 30-40ezer Ft-os zárt OS-es gép is tud. (pl. BT fájlküldés)."
Ez igaz, ugyanakkor több olyan dolgot is tud, amit a 180 ezres WinMo-s készülékek is csak most kezdenek beérni több-kevesebb sikerrel.
(Azt, hagyjuk, hogy ez a BT küldés egy túlmisztifikált dolog és nem igazán számottevő probléma ma már. Nekem speciel soha nem is hiányzott, tegnap felraktam az iBluenova-t ami ezt a hiányosságot pótolja, kipróbáltam és utána le is töröltem, mert nem használnám.) -
Ulkesh
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #329 üzenetére
"a HTC meg már elég régóta gyárt telefonokat és amit ki lehet hozni egy mobil OS-ből azt általában meg is teszik"
"a lényeg az, hogy sok" Windows Mobile "rajongó sincsen megelégedve alapból a készüléke tudásával, különben nem" használna főzött ROM-okat, nem használna registry patch-eket "egyik sem, itt a lényeg."
Ugye milyen érdekes egy mondat lett így?
"Példának ott a más sokat emlegetett HD2 ami a WinMo mobilok között a legjobb."
Azért van ott hiba bőven, lásd rózsaszín kamera és megjelenéskor eléggé béta szoftver.
---
Egyébként azt viccesnek találom, hogy az, hogy kritikával illetem a HTC-t ekkora lázadást szül, holott igazából nekem sincs sok bajom velük és ha most kellene másik készülékre váltanom, akkor az HTC lenne, igaz nem WinMo alapú
-
Ulkesh
őstag
"Ezért próbálod ide oda ferdíteni, ahogyan kedved látja.."
Nem, ez nagyjából annyit jelent, hogy az igazságnak három oldala van, a tied, az enyém és a valóság és ha sokat firtatod garantáltan megvágod magad
"A vita ott indult, hogy szokás szerűen kihúztál a segédből egy adatott:"
Amit el is ismertem, hogy tévedés volt.
A folytatás viszont a te negyedéves adataidon alapult.
"1. Mobile piac kontra Smart phone piac
2. negyed éves/éve eladás kontra ősz piaci részesedés"Nem, én belinkeltem egy oldalt, ahol a globális mobilpiac és a globális smartphone piac adatai szerepeltek (Q1), a kettőből ki lehet számolni a valós negyedéves adatokat, én erre utaltam, nem a Noé idejétől számított legyártott készülékek számával példálóztam, mint te.
-
Ulkesh
őstag
Még most sem értem, hogy mi jelentősége van annak, hogy a HTC 2002 óta mennyi készüléket gyártott? Nem véletlenül nem veszik sehol figyelembe ezt (a HTC részvényeseit sem vigasztalta 2009-ben az, hogy 2002-ben mennyit gyártottak
)
De ha sportszerű akarsz lenni és ragaszkodnál a saját álláspontodhoz, akkor nézd meg, hogy 2007 óta mennyit gyártott, tudod azóta, mióta Apple mobil létezik. Ja, hogy úgy már nem lenne igazad?
(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az általad linkelt oldal csak az iPhone 3G-t veszi figyelembe, az első generációs készüléket és a 3GS-t nem [link] így még érdekesebb, hogy ezzel érvelsz.)
-
Ulkesh
őstag
"Nem, nem hagytam figyelmen kívül, hogy egy egész napba beletellett, amíg kegyeskedtél esetleg éves adatot linkelni. "
Mivel a vita eleve negyedéves adatokból indult ki, így valóban, én is azokkal válaszoltam.
[link]"akkor emlékeztetnélek pár csúsztatásodra pl. Thinkpad-ekkel kapcsolatban, amikor sikerült oltári baromságokat benyögnöd, majd azzal hárítottál, hogy a kereső ezt dobta ki (két találattal lejjebb pedig ott volt a korrekt információ)."
Igen, 50 másikban meg az amit én linkeltem. Persze kereshettem volna addig, amíg nem találok olyat ami a te állításodat igazolja, de én 4-5 oldal megnézése után nem kerestem tovább. Ez van
"Vagy arra, amikor az egyik iPad-topikban mondott véleményemet (hasonlatomat) "kicsit pontatlanul" idézted a másik topikban, elvéve a kritika élét? "
Gondolom erre utalsz: [link]
Egyébként szó nem volt idézetről, csak azt írtam "A másik topicban kaptam példának a svájci bicskát és nagyon jó hasonlat."
Copyright jelzést nem láttam az ötleted mellett
"Csordaszellem?"
Nem konkrétan és kizárólag neked címeztem.
Valamiért az szemet szúrt, hogy engem bírálsz, de az adott vitában nem fejted ki az álláspontod. Lehet azért, mert akkor az ellenfelet is bírálattal kéne illetned?"De persze a bírálóid esetlegesen totálisan más álláspontja felett is elsiklasz, ami nem őket minősíti, hanem téged."
Hibás álláspontot nem fogok elfogadni akkor sem, ha 10 MS fanboy bizonygatja kórusban, attól még egy adott állítás nem lesz igaz.
-
Mellesleg minden hozzászólásom alatt van egy aláírás, ha valaki venné a fáradtságot, hogy értelmezi, akkor pár dologra rájöhetne
-
Ulkesh
őstag
"Afölött az egyszerű tény felett elsiklottál valahogy, hogy az előző linkelt statisztikád 2009. 1. negyedévét mutatja, és el kellett telnie vagy fél napnak, mire kegyesen elismerted."
Ott volt a 2. negyedév is csak tovább kellett volna kattintani, de hát valóban túl sok önállóságot feltételeztem az ide írogató emberkékről. [link]
Másrészt linkeltem az egész éves (2009) eladási adatokat is, amit nagyvonalúan figyelmen kívül szeretnél hagyni. [link]
Persze, hisz igen érdekes lenne nagyobb piaci részesedéssel illetni így a HTC-t, 3-ad annyi eladással a háta mögött.
"Az, hogy zsinórban bánsz "szabadon" a tényekkel, nem csak ebben a topikban, az pedig egy másik."
Azért szívesen meghallgatnám a véleményedet arról, hogy ezt most miért mondod.
Egyszerűen számomra érthetetlen, hogy van pár "érdekes" személy a fórumon, akik mondhatnak bármekkora baromságot, a többi fanboy gondolkodás nélkül áll mögé bólogatva.
Nem tudom miért kell nekem bizonygatni olyan tényeket, amit bárki kikereshet pár perc google-zás után és utána elnézően mosolyogna olyan kijelentéseken, hogy a HTC-nek kétszer nagyobb a piaci részesedése mint az Apple-nek. Nem, itt gondolkodás nélkül engem kell kiosztani, mert amit én mondok, az nem is lehet igaz, hisz én Apple és nem MS fanboy vagyok
A csordaszellem néha igencsak tanulságosan megnyilvánul -
Ulkesh
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #314 üzenetére
"Persze ha kikapcsolod a facebook meg egyéb soc. klienset tuti nem fog működni egy program sem."
Ezt nem mondtam, ellenben ha valóban megnézted a videkót, akkor láttad, hogy szinte az összes beépített alkalmazás szerves részét képezik a social networking tulajdonságok. Ha kikapcsolod ezek, vagy nem használod, akkor gyakorlatilag alapjaiban kiheréled az egészet.
"és fanboyságból éktelen ostobaságokat írni."
Nincs szó semmilyen fanboy-sággal, max a ti részetekről.
"ellenben nem lesznek ostoba és szándékos korlátozások rajta a tudásban"
Egyelőre úgy tűnik, hogy több korlátozás lesz, de majd meglátjuk (állítólag a pillanatnyi verzióban még copy/paste sincs, de hát lehet, hogy mostantól az is forradalmi újítás lesz a WinMo usereknek, ugyanúgy, mint, hogy nincs multitask és az is, hogy a felhasználói felület egy leporelló brossúra gyenge másolata
Hidd el, ha ez az iPhone 4.0 lenne, akkor már hirdetném a készülékem és keresném az utódját.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy a folyamatos adatkapcsolatot, a folyton izgő-mozgó-animáló desktop-ot mi fogja ellátni energiával, vagy kínai mintára minden WP7-es mobilhoz innentől két aksit adnak?"Gondolkodj már! HTC "kicsit" többet tett le az asztalra. Kiadott számos WinMo alapú és Android-os telefont"
A te szegénység i bizonyítványod meg az, hogy nem érted mi a különbség a piaci részesedés és a "letett az asztalra" között. Egyébként meg most őszintén mit is tett le az asztalra? Mi az amit a HTC vezetett be és könnyebbé tette a mobiltelefon használatot és ma a legtöbb készülékben viszontláthatjuk?
És még én vagyok fanboy?
"híresek a minősgükről"
Ja arról híresek
Gondolom anno a Trinity-men azért kellet gariidőn belül 3-szor burkolatot cseréltetni, a HD2 tulajok meg azért látnak mindent rózsaszínben ha fotóznak, de mazsolázgathatnék a fórumokról, ha akarnék. De igen, igazad van, tényleg minőségi termékeket gyártanak -
Ulkesh
őstag
"Megint mondom, biztos mindenki más a hülye ott is, csak ők nem."
Hát igen, aki meg piaci részesedés címén belinkel egy olyan felmérést ami az adott gyártó összes legyártott termékét veszi alapul visszamenőleg 5-6 évre és ezzel erősködve próbálja megvédeni az igazát, az vajon mi?
No mindegy.De csak hogy bosszantsalak
: [link]
A hű de menő kedvenc HTC-d mint olyan csak 3x kevesebb készüléket adott el 2009-ben, mint az Apple, de persze ettől még ők a nagyobbak ugyebár, mert te azt mondtad
-
Ulkesh
őstag
"Sosem fogd megérteni, ha még mindig nem érted, úgy hogy kérj meg valaki mást. "
Ja kérem, ha értelmes választ nem tudsz adni, akkor sorry…
De ettől még nem fogom megérteni azt, hogy a kevesebb miként lesz több
A HTC WinMo és Android készülékeket gyárt csak, az összes gyártó összes WinMo és Android készüléke a smartphone piac 11,8%-át jelenti (ennek csak egy szelete a HTC termelése), az Apple által eladott készülékek meg ugyanennek a piacnak a 13,7%-át.
A százalékos értékek az eladott készülékek száma alapján jön ki. Nos akkor elmondhatnád, hogy ez alapján végül is milyen úton következtethetnék más eredményre?
(Tekintsünk el attól, hogy ez 2009 második negyedévi adat és mindegyik cégnek változtak év végéig felfele az eredményei.) -
Ulkesh
őstag
Hát a hívás nem egészen könnyed megoldás.
Valakit fel akar hívni a címjegyzékből:
- Kiválasztja a People hub-ot
- Erre rámegy a Recent page-re
- Továbblép a All page-re
- Rábök a gyorskeresőre
- Beírja a kezdőbetűket
- Rábök a névre a leszűkített listában
- Kiválasztja a telefonszámotEz eddig WinMo-nál is lényegesen egyszerűbb volt
(Bár megnézném, hogy hívás gombra nyomva mi történik, remélhetőleg onnan gyorsabban elérhetők a kontaktok.)--
Az egy hasábos alkalmazáslista érdekes elgondolás, kíváncsi vagyok, hogy ezt mi módon magyarázza meg egy MS hívő.
--
Az inverz, sötét alapon világos karakterek és léniák szintén érdekes elgondolás, főleg a naptárnál, gondolom a designer-nek 10-ből 9 szemorvos ezt ajánlotta
--
Viszont a rendszer reakciósebessége végre teljesen jó és ahogy fentebb írták a scroll kezelés is jól meg lett írva.
Vajon a rendszer vektorosan van már megoldva? Én arra tippelnék, hogy igen. -
Ulkesh
őstag
"Te nagyon okos. Az megint smart phone amit link-keltél."
Worldwide Mobile Phone Sales
Talán mindkét táblázatot meg kéne nézned
De hogy segítsek:
Ha a Sony Ericcson 14,470.3 ezer készülékkel (nem csak smart, hanem összes) 5.4%-át birtokolja a tortának, akkor az Apple 3,938.8 ezerrel mennyit is?
Ne zavarjon meg, hogy az Apple csak a smartphone kategóriában van, hisz bármily fura, ők csak azt gyártanak"Elképesztő, hogy milyen hülye vagy"
Szerintem, ha hallgattál volna, akkor ez nem szállna most vissza a te fejedre
"Amire utána választódtam (másodszor és nem is neked) az meg már a Mobile Phone volt Világszerte ősz eladót darab az össze többi gyártóhoz képest."
Valahogy még mindig nem érted, hogy azt linkeltem be
"Amit most te linkeltél azon megint a smartphone van rajta."
Szerintem fuss neki még egyszer.
"Nemzetközi piaci részesedés gyártónként a teljes mobil piacon:"
Ez ellentmondás.
A HTC és az Apple is csak smartphone-t gyárt.
A HTC csak WinMo és Android készülékeket gyárt.
A smartphone részesedések alapján meg sem közelíti az Apple-t, akkor mégis hogy jön ki ez az adat? -
Ulkesh
őstag
"Na ja, biztos arra gondolt."
Nem, nem arra gondolt, másra gondolt és mást írt le
Reggel olvastam a mobil internet smartphone rendszerenkénti eloszlását és az az adat maradt meg, szóval, igen hülyeséget írtam."Ha az egész mobil piacot vesszük egybe, világszinten akkor ott még 0.2% sincs az Applenek (egészen pontosan 0.12%) 2010-ben. Attól még a HTC-nek egyedül is több van."
De azért te sem mész a szomszédba, ha rosszul kell számolni
Ha már belinkelted a pontos adatokat, akkor legalább meg is nézhetted volna.
Windows Mobile: 9%
Android: 2,8%
iPhone: 13,7%Szóval iPhone-ból egymagában többet adtak el, mint az összes WinMo és Android mobilból együttvéve, aminek csak egy kis részét gyártja csak a HTC.
Egyébként 1,47% körül van a mobiltelefon piacon az Apple, a HTC meg 0,72% körül, csak a pontosítás miatt
[link]
-
Ulkesh
őstag
"Az veri ki mindenkinél a biztosítékot, hogy míg egyik helyen olyan mondatokat ecsetelnek, hogy "a tények makacs dolgok", addig a másik helyen meg olyan érveket próbáltak felhozni a véleményük támogatására, amik nem fedték a valóságok."
Érdekes, hogy te olyan dolgokat veszel készpénznek ami spekuláció és a szemmel látható elemeket, amiket kritikával illetek azokat meg nem fogadod el.
""mert kötelezően néznem kell a FB meg a tweeters": nem igaz mivel személyre lehet szabni, azt, hogy mi jelenik meg."
Linkeld be, hogy hol lehet személyreszabni a névjegyzéket, eseményeket, képeket stb. ahol kihangsúlyozottan ott vannak ezek social networking elmek.
Az, hogy a kezdőképernyő testreszabható, az nem érdekes, eddig is megoldható volt eztán is az lesz.""mert ha kikapcsolom, akkor gyakorlatilag egy üres képernyőt fogok bámulni""
Ezt nem én írtam, de mivel az előbb felsorolt funkcióknál hangsúlyos szerepe van, ha nem töltöd ki pl. a névjegyzékben az adott partnerhez tartozó adatokat, akkor bizony nagy valószínűséggel lesz néhány üres oszlopod.
"mert nincsenek apps-ok"
Ezt sem írtam.
Azt írtam, hogy nincs helye a külsős alkalmazásoknak, a moonman által belinkelt egy hasábos görgetős lista nem éppen használható megoldás erre.
(Ez nem azt jelenti, hogy valóban nincs, csak azt, hogy nem mutattak erre használható megoldást.)
De nyugodtan linkelhetsz képet, ahol látszik egy olyan UI terület, ahonnan tudsz installált alkalmazásokat indítani."mert csak 8 app hoz lehet shortcut-ot adni"
Ezt sem én írtam, nem is igazán értem mit akart valaki ezzel mondani.
"mert 5-6 érintés kell a műveletek végre hajtásához, míg az iphonal csak 2"
Ezt sem én írtam.
Szóval örülök, hogy rengeteg dolgot nekem tudsz be, de egy részét nem is tudom ki írta, a másik részénél meg egyszerűen fel sem fogtad mit akartam írni
-
Ulkesh
őstag
"itt is van akinek kicsit kusza, de egyetlen egy sem csinálja azt amit te"
Mégis, mit is csinálok én?
Megfogalmaztam egy kritikát, amit pár habzó szájú MS bérenc anyázással fogadott.Érdekes, hogy többen, akik általában szemben állnak a véleményemmel, ugyanazt fogalmazták meg, mint én, illetve egyetértettek.
" veled ellentétben absz nyitottak és pozitívak."
Mire legyek nyitott és pozitív?
Azt már többször leírtam, hogy üdvözlöm, hogy végre elkezdtek fejleszteni.
Azt is kifejtettem, hogy akár még valami jó is kisülhet belőle, ha ezt még továbbcsiszolják.
Ellenben nem fogok tapsikolni egy öncélúan megvalósított UI-nak ami még papíron elmegy egy huszadrangú bulvárkiadványnál, de egy mobiltelefon grafikus felületeként durván zavaró, mert a jelenlegi állapotban csak ez jön le nekem."hiába, nem magyarok, látszik a mentalitásukon... az ilyen emberek mint Te, itt életképtelenek lennének."
Igen, ezt majd beszéljük meg 1 év múlva. Az MS végülis igen életképes a mobil piacon, ezt is alátámasztja a szédítő 2-3% amivel jelenleg képviseltetik magukat a piacon.
-
Ulkesh
őstag
Azért olvasva az itteni nem szemellenzős hozzászólásokat és a külföldi fórumokon megfogalmazott véleményeket, nem éppen az elégedett hangok vannak túlsúlyban
Persze még sok minden változhat, akár még nagyon jó dolgok is kijöhetnek ebből, de ez még az én szememben csak egy alfa állapotú koncepció, amit igényfelmérés miatt mutattak be.
Ha nem fog változni, az legyen az ő bajuk, mint már többen is megfogalmazták, hogy amíg nem kezdi a többi gyártó ezt majmolni, addig nem gáz, kell ilyen is.
Eddig a geek volt a célcsoport, most majd a trendi fiatalok lesznek, mivel ez nagyobb célcsoport, még sikeres is lehet -
Ulkesh
őstag
"könyörgöm lépjél már ki az apple miatt beszűkült tudatállapotból... csak egy pillanatra."
Jó lenne, ha felébrednél végre. Tök mindegy, hogy milyen logó alatt készült ez, ha az Apple mutatta volna be akkor is ez lenne a véleményem. A tények makacs dolgok.
"szerinted a világ egyik legjobb cégénél csupa hülye dolgozik?"
Nem, de attól még lehetnek rossz húzásaik. Ismerve az eddigi termékeiket, ezen miért is lepődnénk meg?
"az, hogy NEKED nem tetszik, ez van, szar ügy"
Egy tisztán szakmai véleményt írtam, tudod, veled ellentétben én tanultam szoftverergonómiát és kicsivel több tapasztalatom van ezen a téren, mint neked.
(De ha nem akarnál mindenképpen mást mondani folyamatosan, mint én, és olvasnád mások hozzászólásait is, akkor látnád, hogy ez nem csak az én véleményem.)"hálát adok az égnek, hogy valaki nem birka módjára rohant az alma után, hanem mert vállani újat."
Ezt én is írtam, hogy dicséretes, hogy megpróbálnak valami újat és egyedit összehozni.
"te egyszerűen totálisan alkalmatlan vagy arra, hogy ezt értsd. mások meg ránéznek és értik kapásból."
Te meg totálisan alkalmatlan vagy arra, hogy egy olvasott információt feldolgozz s megértsél. Senki nem beszélt arról, hogy érthetetlen lenne. Szerintem olvasd el még egyszer, hogy mit írtam….
"nyugodtan hidd el, a baj VELED van. annyira beszűkült már az on-off-fekete-fehér-igen-nemre az agyad, hogy a kreativitás szikrája minimálisan sincsen már meg nálad."
Minden bizonnyal, hisz végül is ez a szakmám
Jókat tudok mosolyogni az önjelölt szakértőkön."neked nem áll össze a kép, mert nem tudod feldoglozni az információt. "
Tisztán látszik, hogy fingod nincs arról, hogy mit írtam
"a butafon a te fejedben létezik"
És itt is…
Egyesek képtelenek logikusan gondolkodni és megérteni az írott információt és még azt hangoztatják, hogy az írott menü nekik jobb megoldás
Ne haragudj, de neked, ha lefestenék sem értenéd meg néha egy mondat lényegét. -
Ulkesh
őstag
"a ribbon történetét ugye ismerjük"
Igen ismerem, meg elég sok embert ismerek aki éppen emiatt nem hajlandó az újabb Office-ra váltani.
"a Win7 tálcát is hogy elrontották, nem is beszélve az Aero-ról vagy a Media Center-ről… "
A Win7 tálcája nekem igencsak ismerős, az Aero és a Media Center meg hát nem igazán sikerült annyira ergonomikusra, én nem hoznám fel max. ellenpéldaként"azt azért nehéz tagadni, hogy UI tervezésben a Microsoft elég jó szokott lenni."
Khmmm.
Erre inkább nem mondok semmit mert csúnya vége lenne…... -
Ulkesh
őstag
"sosem szerettem csak az ikonokat önmagában, de nekem az agyam valszeg defektes default van ahol kifejezetten inkább szövegre vagyok fogékony és nem az ikonokra."
Pedig nem véletlenül találták ki az ikonos és grafikus megjelenítést, mivel az nyelvtől független és az emberi agy számára több információt közöl rövidebb idő alatt.
(Gondolom ismered a mondást, hogy egy kép felér ezer szóval.)"francba, bekell iratkoznom ergonómia tréningekre, iszonyú jó dolgokat lehet ott tanulni.."
Az egészen biztos, de olyasmit, mint amit a WP7-nél láttunk nem fogsz ott tanulni
-
Az, hogy az adott képernyőn mindig minden esetben kilóg valami, az a legtöbb embert idegesíti és rendezetlenséget, kiegyensúlyozatlanságot sugall. A negyed képernyőnyi szétvágott feliratok egy magazin borítóján, vagy egy leporelló kivitelű nyomtatványon rendkívül jól mutat (végül is innen van az egész ötlet), de mivel ebben az esetben soha nem látod egyben az egészet, folyamatos hiányérzeted van és zavarja a szemedet (azt a mondást is ismered, hogy nem áll össze a kép, nos itt ez szó szerint értendő).
"a google most bizonyos tekintetben szerintem bajban van. ahogy nagyon sokan mások is, mert újra kell gondolják az interfészt."
Meg lennék lepve, ha bármelyik gyártó erre indulna el.
A WP7 UI-ja meglepő, teljesen újszerű, de ugyanakkor nem éppen ergonomikus és napi használatra nem igazán célszerű (inkább az öncélú jelző lenne rá megfelelő).
Igazából nem is hiszem el, hogy a jelenleg bemutatott felület komolyabb változtatások nélkül kerülne decemberben kiadásra.
Mindenképpen elismerésre méltó, hogy változtatni akarnak, de ez még rengeteg csiszolásra szorul, ha nem csak egy csilivili "butafon" rendszert akarnak kiadni. -
Ulkesh
őstag
"Te tudsz Facebookot nézni contactokból? És Twittert?"
És neked erre valóban van igényed?
" És a kezdőképernyőn lévő ikonjaid "élőek" vagy csak PNG az összes?"
Gondolom mostantól akkor 5-6 óránként kell keresned egy konnektort, mert a folyamatos adatkapcsolat, meg az izgő-mozgó tartalom ugyan jól hangzik, de a ma elérhető akksik nem éppen erre vannak kitalálva
-
Ulkesh
őstag
"Semmi nem igaz abból amit írtál."
Puffogtass a levegőbe, jól néz ki, csak felesleges, mert nem mondasz vele semmi konkrétumot
"Egyrészt olvasd el amit kumite írt neked. Nem a FB köré épül."
Olvastam és csak azért nem reagáltam, mert már unalmas.
Nem, valóban nem a facebook köré épül, hanem a social networking köré aminek az fb csak egy eleme. De tiltsál le mindent, azt megnézzük mennyire marad használható.
Kumite is igazából nekem adott igazat, mert tételesen felsorolta, hogy pl. iPhone-nál letiltod az alap funkciókat, akkor eléggé nehéz lenne használni, nos ha itt letiltod a hasonló alap funkciókat, akkor ugyan boldog lehetsz, hogy sikerült, csak éppen a használati értéke fog erősen csökkenni."Ez nem feltételezés, ezt mondták és mutatták is a Videón."
Ja, kis kockákat átrendezték, ha ennyiben ki is merül a testreszabhatóság, akkor egészségedre, légy vele boldog
"Hányszor kell még leírni, hogy felfogd. Személyre szabható a start lap."
Ki a túrót érdekel a startlap-ja? A névjegyzék, naptár, különböző események információs oldala, xBox Live stb. no azok mennyire alakíthatóak? Erről nincs információ.
-
Ulkesh
őstag
"neked valami fóbiád ez a közösségi szolgáltatás történet? téged is valaki üt, hogy használd?"
Amíg csak egy alkalmazás, ahol én döntöm el, hogy elindítom, vagy sem, vagy akár telepítem, vagy sem, addig senkit nem érdekel ez.
Azonban, ha szervesen beleépül a névjegyzékbe, naptárba, kezdőoldalra, levelezésbe stb., akkor egyrészt lehet, hogy ki tudod kapcsolni, csak akkor az adott funkciót nem fogod tudni rendesen használni, mert alapjaiban olyan szolgáltatásokra épül, amiket te kikapcsoltál.
A WP7-et nem ismerjük még, sok minden spekuláció, de használd pl. az Android naptárát úgy, hogy nem kívánod használni a Google szolgáltatásait és próbálj meg szinkronizálni PC-vel. Kikapcsolhatod a nem kívánt funkciót, csak éppen amihez társul onnantól gyakorlaitlag használhatatlan lesz.
-
Ulkesh
őstag
"nem látja be, hogy téved, mert még mindig ugyan azt a dudát fújja, hogy olyan is van benne amit Ö nem használ és ezért szar a rendszer (pedig már 100x le lett neki írva, hogy kikapcsolható/helyettesíthető)."
Már ne haragudj, de egyrészt ezt én belátom, csak, ha kikapcsolod, akkor az új rendszer lényegét heréled ki, amire a legtöbb most bevezett új funkciója épül, akkor meg minek váltani?
Másrészt az, hogy itt páran feltételeztek valami (konkrétan, hogy ezek a funkciók kikapcsolhatók), az nem jelenti azt, hogy igaz is. Semmit nem tudunk a beállításokról, testreszabhatósági lehetőségekről, mert erről semmit nem mutattak.
Innentől meg mindkettőnknek igaza lehet és ennyi erővel én is írhatom, hogy Te nem látod be, hogy nekem van igazam
Majd decemberben, mikor kézbe tudjuk venni, akkor lehet konkrétan véleményt ütköztetni, addig csak feltételezések vannak mindkét oldalról.
(Egyébként, ha visszaolvasol, akkor már az első hozzászólásomban is írtam, hogy maga az alapkoncepció, ahogy az új UI-t elképzelik nekem is tetszik, ami ellen kifogásom van, az a jelenlegi megvalósítás, amiről én is tudom, hogy még nincs kőbe vésve és sokat fog év végéig változni.)"de most jön a következő nagy ötletével. "ha kikapcsolom, akkor üres a képernyő"
Olvass vissza, ilyet én nem írtam.
"Egyszerűen elébe lehet menni dolognak egy kérdéssel: "Ha nem lenne benne FB meg hasonlóak gyárilag akkor tetszene?""
Tekintve, hogy az egész új rendszer alapjaitól a közösségi szolgáltatások köré épül, így elég buta kérdés, hogy nélküle mi lenne, hisz akkor semmi nem lenne, mert az egyéb dolgokból nem sokat mutattak, így nem is tudunk.
-
Ulkesh
őstag
"IPhone-topikban is ki szoktad fejteni árnyaltan a social networking feleslegességéről/eltúlzott fontosságáról alkotott véleményedet, vagy csak konkurens mobilok/operációs rendszerek topikjaiban? "
Az iPhone nem akarja minden funkció esetén kéretlenül az arcomba tolni ezeket a megoldásokat, majd ha igen akkor ott is fikázni fogom.
Az azért vicces, hogy egy pár dolog nem tűnik fel itt pár embernek. A MS ezen funkciók köré építi fel az új rendszerét, lehet, hogy ki lehet kapcsolni, de akkor gyakorlatilag kiheréled azt ami az egész lényege lenne a gyártó szerint.
A másik, hogy mindenki teljesen természetesnek veszi a testreszabhatóságot, pedig az összes többi rendszer esetén bemutatásra kerültek a beállítási lehetőségek, csak itt kerülték el teljesen, gyakorlatilag semmit nem lehet még tudni, hogy mennyire lehet átszabni a gyári felületet. -
Ulkesh
őstag
"Te szoktál gondolkodni mielőtt kérdezel?"
És te mielőtt válaszolsz?
"Az összes platformra van valamilyen FB (stb) megoldás (a kedvencedre is), aki nem használja az nem ("you can customize manually" elhangzot és be is mutatták)."
No igen, csak a "kedvencemen" nem az egész rendszer e-köré épül, ha nem akarom fel sem telepítem.
"Iphone első bemutatóján milyen alkalmazások voltak?"
Nem értetted a kérdést. Nem láttam felületet, ahol a külsős alkalmazások elérhetőek lennének a későbbiekben.
moonman linkelt egy shoot-ot de az nem hinném, hogy az lenne, elég viccesen festene 50-60 telepített alkalmazás esetén az egy hasábos ikonsort végigtekergetni -
-
Ulkesh
őstag
Itt van részletesebb demo: [link]
De nekem feltűnt valami, nektek nem hiányzik valami a bemutatóból és videókról?
Hol vannak az alkalmazások??? -
Ulkesh
őstag
"nekem ez a gui-rendszer annyira "merevnek" tűnik"
Az ötlet, hogy a GUI egy nagy lap legyen aminek mindig csak egy részét lássuk a kijelző ablakán keresztül nekem végeredményben tetszik. A megvalósítás viszont egyelőre nagyon idegennek és áttekinthetetlenek tűnik. El tudnék képzelni egy home screen-t ahol a teljes lapot lehetne látni a főbb funkciók ikonjaival és rövid információival és érintésre bezoomolna megmutatva a részletes tartalmat. Mert nekem attól, hogy folyamatosan egyfajta kulcslyukon kell nézegetni egy nagyobb egész részleteit és nem lehet az egészre rálátásom (csak a promó videóban mutatják meg mi az elképzelésük) enyhe klausztrofóbiás érzéseim voltak
-
Ulkesh
őstag
"én már azt is utálom, hogy az apple cuccokhoz iTunes kell, sztem az egyik legrosszabb zenelejátszó program amivel valaha találkoztam"
Ez igaz is meg nem is
Sajnos Windows-ra elég gyatrán sikerült portolni az iTunes-t ezért nem is vitatom a véleményedet, ellenben és OSX-en kiválóan elvagyok vele és nagyon szeretem. -
Ulkesh
őstag
"Örülnék ha végre lenne konkurenciája az Iphone-nak... mivel attól csak még jobb lesz "
Most már én is nagyon kíváncsi vagyok a 4.0-ra és az új készülékre. Jobs nagyon kivár és kivételesen mindenkit előre enged, szóval vagy tényleg akkora durranás van a tarsolyában ami miatt mosolyogva dörzsölgeti a tenyerét a mostani bemutatókat (MeeGo, Bada, Symbian^3, Windows Phone 7) látva és a végén elviszi a babért, vagy még nem készültek el időre a fejlesztéseikkel és csúsznak a bemutatással.
Mindenesetre a lecke fel van adva, mert a jelenlegi készüléküket és rendszerüket most éri be a konkurencia és vagy felmutatnak megint valami olyat amitől a mobil iparág fejreáll, vagy beállnak a sorba és a "4G" csak egy új készülék lesz a sok közül. -
Ulkesh
őstag
Nem a cikk alapján írtam a véleményem, hanem az előadás videója alapján.
Nem értem, hogy lehet egy teljes mobil rendszert olyan szolgáltatások köré szervezni, amit nem várhatunk el, hogy mindenki használ.
A többi rendszerben is rendszerszinten jelen vannak ezek (pl. Android), de nem uralkodnak azon el, hanem szépen megvannak a háttérben és ha nem akarja valaki használni, akkor nem kényszerítik rá.Persze ez még csak egy demonstráció volt, sok minden változhat még decemberig, de a most látottakról ezek a gondolatok jöttek elő nálam.
-
Ulkesh
őstag
Csak nekem tűnt áttekinthetetlennek ez a képekből összemozaikozott UI?
Aki nem használ Facebook-ot, MS Live-ot, XBOX-ot és egyéb csodálatos közösségi varázslatokat, az mégis mire fogja tudni használni ezt a rendszert? Levélnehezéknek?
Nagyon vártam a bemutatót, mert reméltem, hogy valami olyat láthatok, ami alkalmas arra, hogy felvegye a kesztyűt a jelenlegi húzó rendszerekkel (Android, iPhone OS), de ez első látásra nem igen tűnik annak.
A Nokia az új Symbian UI-val, ami ugyan a konkurencia ügyes összeollózása, de mégis szimpatikusabb és élhetőbb, használhatóbb rendszer.Sok vád éri az iPhone-t, hogy az Apple túlzottan magához köti, nos a végén megérjük, hogy szabadabb rendszer lesz, mint a Windows Phone 7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest