Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz Integra #202 üzenetére

Bocs Inti, vicces, amit vagdalkozásodban összehordasz. Kenj még rám valamit, kérlek. :U
    Nem vagyok almás, sőt. Azt meg hogy Ulkesh-sel együtt említesz, külön kikérem magamnak ;]
    Összesen két postot írtam a több, mint kétszáz hsz-ből, ez lesz a harmadik, s már az elsőt úgy kezdtem, hogy elnézést kérek a kifakadásomért. Most is csak azért írok, mert szerintem teljesen félreérted, amit mondani akarok.
    Valamint régóta winmo-s vagyok, sőt, egy winmo-ra fejlesztő cégnél dolgoztam.
    Tehát egyik sem talált.

A vagdalkozásod hárítása után visszatérnék a lényegi pontjaidra: nem, nem is a menüvel van gondom, mindkét hsz-ben írtam, hogy a menü is ezt a prioritássorrendet szimbolizálja, tükrözi, nem azt, hogy a menü nem tetszik. Nem is avval van bajom, hogy a közösségi vackok ott vannak, és mondjuk lejönnek reggel. Hanem avval, ismétlem harmadszor, hogy lehetett volna pl. a multitaskingot központi elemmé tenni, de nem így történt, a közösségi dolgok lett a kulcskérdés, sőt, a multitasking az eddigi hírek, előzetesek szerint még csak bele se került -- miközben az Androidban és a Palm WebOS-ben már egy ideje ott van. Ez a gondom vele, hogy a szósöl netvörking, a fészbuk meg a tvitter lett a fontos fícsör és központi elem, amikor sok más szvsz fontosabb dologra is rágyúrhattak volna.
    Remélem most már tiszta.

• .mf

veterán

válasz Integra #147 üzenetére

Kedves Inti,
    lennél olyan kedves elolvasni és értelmezni, hogy mit is írtam?
    A közösségi részt lesz**om, engem nem érdekel, nem fogom használni. Nem avval van a bajom, hogy az ott van. Hanem avval, hogy ezt teszik a kulcsponttá, miközben sokkal fontosabb dolgokat is tehettek volna, amiket viszont kihagytak. Az egész prioritássorrendjük zavar, amit a menürendszer is tükröz: első helyen a közösségi baromságok, legeslegutolsó helyen az irodai rész.

• .mf

veterán

Csak az első oldal hsz-t néztem át, lehet, hogy később ki lett tárgyalva, de most ki kell fakadnom, bocs.

"Persze ennyiben nem merül ki az újítások listája, egy jól kinéző, gyors rendszer manapság nem egy figyelemre méltó szolgáltatás, hanem egy olyan dolog, ami nélkül lehetetlen túlélni a piac elvárásait. A kulcsszó itt is inkább a social-networking, elsősorban a Windows Live és a Facebook. Az új Windows Phone erősen épít az efféle dolgokra, a Facebook például integrálva van a telefonkönyvbe, ami nem csak azért jó, mert így könnyen tudjuk szinkronizálni az adatainkat, hanem azért is, mert ismerőseink állapotát folyamatosan nyomon tudjuk követni.

A menürendszer legfontosabb szolgátlatásai hat új központi helyen lesznek elérhetőek. A „People” menüpont alatt a közösségi szolgáltatások, élő hírfolyamok és személyfüggő tartalmak lesznek elérhetőek a Facebook és Windows Live frissítésekkel együtt. A „Pictures” rész a képek kényelmes megjelenítésért és megosztásáért felel, a „Games” menüpontban az Xbix LIVE játékok válnak elérhetővé, míg a „Music + Video” elem a Zune multimédiás tartalmakhoz és közösségi funkciókhoz nyújt közvetlen hozzáférést. A „Marketplace” értelemszerűen az online boltot takarja, míg az „Office” menüpont alatt egy teljesen átdolgozott új irodai csomag lesz elérhető."

F***om. Agyamra megy ez a sok közösségi sz*r.
    96 vagy 97 óta van netem, láttam már sok hülye divathullámot, de ez a mostani közösségi f****ság számomra az egyik legidegesítőbb. Lesz*rom, hogy ki éppen mit csinál. Ezt valamilyen elvetemült még élvezi is, hogy másokkal tudatja féligemésztett félmondatokban? Esetleg más méghülyébb még örömmel olvassa is? Eszem-f***om megáll, ahogy Ford Fairlane mondaná. Ennek a közösségi baromságnak a nagyrészét kihagytam és egyáltalán nem is hiányolom, se fészbukon nem vagyok, nem iwiwezek aktívan, nem blogolok, nem twitterelek, nem zümmögök, stb. S erre a sok baromságra helyezik a hangsúlyt, ez a kulcsszó? Nem lehetett volna mondjuk nagyobb teljesítmény, sokkal gyorsabb rendszer, intuitívabb vagy legalább jobban elrendezett interfész, multitasking, több átportolt program, virtuális gép, x86-emuláció, vagy valami hasonló dolog, vagy ezek mind jelentéktelen, mellékes dolgok a közösségi baromságokhoz képest? Hová fajulunk?

Tetézi ezt még a menürendszer, első helyen vannak ezek a közösségi baromságok, és csak legeslegutolsó helyen a WinMo régi talán leglényegibb eleme (a mobil email mellett), az irodai részleg... ez a WinMo régi üzleti imidzsének az arconköpése.

Új hozzászólás Aktív témák