- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ezt mondtam a hölgynek is. A gépen legyen a helyzetmeghatározás bekapcsolva.
Megvan!
Protekt a mobilon bekapcsolva.
Protektbe belépett a neten - pörög vagy fél órája a meghatározás, és ennyi.Nekem pikk-pakk megy. Mondjuk rajta van a telekomon.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #15196 üzenetére
Az nem ingyenes alap szolgaltatas?
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
icezozo
addikt
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #15194 üzenetére
Es ha van bis megrendelve?
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
lezerpiramis
őstag
válasz lezerpiramis #15192 üzenetére
BIS semmihez nem kell a Vodánál, ha BB10-ről van szó, sőt nemhogy nem kell, meg se nyikkan a telefon, ha a BB APN-t írod be.
-
nagyúr
Srácok! Feltöltős Voda Q5-ösön a Protekt nem találja a mobilt. GPS bekapcsolva a mobilon.
Nekem van BIS. Erre a szolgáltatásra kell másnak a BIS?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
domel
tag
Hi! Azt kérdezném, hogy BB Q5-be (vagy bármilyen BB telefonba) építettek-e gyárilag olyan lehetőséget, hogy lopás esetén lekérdezhető legyen a telefon poziciója? Androidon valamennyire el lehet rejteni egy ilyen telefont követő programot, de BB-n ez eleve reménytelen
-
lezerpiramis
őstag
válasz lezerpiramis #15183 üzenetére
Pontosabban meg jatszhat a 8707 is, de ahhoz nincs gyari akksim, csak az 1150 mAh-s a 8520-asbol, ugyhogy nem tudom egyelore megmondani, hogy jobban birja-e a 9700-asnal.
-
consono
nagyúr
válasz eventus #15181 üzenetére
Sokat ér a gyári gari, de 20-25 eFt-ot is? A PartNero-nál is több mint egy tizessel olcsóbb a Q5 mint a berryboltban, de az csak bolti gari, (bár velük még nem volt bajom), én meg még egy bő tizessel olcsóbban vettem... Papírom nincs a garanciáról, de az eladó vállalt rá, csak ez ugye bizalmi kérdés
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
Valahogy így, igen. Én itt az aprón vettem bontatlan full dobozost, igaz gari nélkül, de nagyon jó áron. A berrybolt.hu-n van független, gyári garis, de az meg drága...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
SÖ
addikt
A múltkor regisztráltam Passportra, egy levelet sem kaptam még
-
MODERÁTOR
válasz lezerpiramis #15163 üzenetére
Melyiket tartod a legjobb üzemidejű bb-nek? Azok közül amik legalább 3g-sek.
-
consono
nagyúr
válasz gercsak #15173 üzenetére
Persze, a google accountot hozzáadva ott vannak a telefonszámok is a kapcsolatokban. Én meg vagyok elégedve a telóval, telefonálni is jó, emailezni is és a gesztusokkal vezérelhetőség nálam nagyon addiktív lett
Navira én az Androidos Sygic-ot használom, de van ingyenes alternatíva is, pl. a droidos Navfree. A Blackberry worldben is van nav, pl. a Mireo, de azt nem próbáltam. A képernyő gyakorlatilag semmilyen problémát nem jelent a GPS progiknál, amit próbáltam mindegyik ment.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
consono
nagyúr
válasz gercsak #15170 üzenetére
Q5 és Google: igen, szinkronizálja a kontaktokat, működik rendben a levelezés a beépített klienssel. Üzemidő nálam 1-1.5 nap, két mailbox push szinkronizálása mellett, folyamatosan ekapcsolat Wifi, BT és mobilnet mellett.
-
gercsak
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy BB - Q5 készüléket, de mielőtt megveszem van bennem egy kis bizonytalanság, és szeretnék kérdezni! (Sajnos nincs időm a 1500 HSZ-t végig olvasni, így lehet olyat kérdezek ami nektek alap.)
A legjobban az érdekelne, hogy van-e lehetőség a google kontaktjaim szinkronizációjára ezen rendszeren?
Illetve rendesen együttműködik-e pl gmail fiókkal a mail kliense?
Valamint, az üzemidő a tapasztalatok alapján hogyan alakul a valós életben?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
BB9800
csendes tag
válasz lezerpiramis #15168 üzenetére
Köszönöm!Akkor lehet hogy a legegyszerűbb lesz szolgáltatótól vásárolni egy 9900-as készüléket valami normális csomaggal Bis szolgáltatással
Szomoúan látom hogy a tmobile kínálatában már csak 3 BB készülék vásárolható meg
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz BB9800 #15166 üzenetére
Egyik magyarországi szolgáltatónál sincs BIS feltöltőkártyához. A régi BB-k BIS+mobilnet esetén működnek 100%-osan, van néhány funkció, amelyhez sima mobilnet kell.
Ha a 9800-as QWERTY-je is bejött, akkor a 9900-asétól valószínűleg elájulsz, mert a 9800-asé ahhoz képest igen kényelmetlennek mondható (Mondjuk szerintem egyébként is az egy picit.)
-
BB9800
csendes tag
Nem kezdődik csak ez nekem még új és tetszik és szeretnék modernebbet Ebbe nemtudom mi belekötnivaló van
-
bigsee
addikt
Apa, kezdődik ...
[ Szerkesztve ]
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
BB9800
csendes tag
A helyzet a következő!Idáig csak érintős androidjaim voltak meg iphone (na azt soha többet!) Ez most nekem egy teljes felszabadulás gépelés terén!Sokat lódok viberen ezért fontos szempont a kényelmes gépelés!A 9800-on nagyon eltalálták a billenytyűket Én a jelenlegi helyzetfelállás alapján egy 9900-ra fogok benevezni Bis-t még intéznem kell / kéne!Ilyen létezik feltöltős csomaghoz is? Vagy mindenképp eőfizut kell kötnöm?
-
lezerpiramis
őstag
válasz BB9800 #15157 üzenetére
Hát a 9900-as és a Z10 üzemideje azért nincs a legjobbak között, BB-k közül meg pláne nem (bár vannak rosszabbak is, 9360-as pl.), persze sok dolog függ a felhasználói szokásoktól is, illetve egy második akksival lehet azért ügyeskedni.
Én 9900-asról váltottam Z10-re, egyikkel sincs/sem volt bajom. A váltás oka:
-Kellett a gyorsabb 3G/HSPA, mert ahol legtöbbet tartózkodom, ott igen jól megy a mobilnet (akár 20 Mbit/sec), így nem mindegy, hogy 14,4-gyel megy-e vagy még többel.
-A Hub szerintem még jobb, mint a régi BB-ken a Messages.
-Elég sok QWERTY-s BB-m van még (8520, 9300, 9720, 9780 stb.), jól jött egy full érintős.De ha most azt mondaná valaki, hogy holnaptól 9900-as lesz a Z10 helyett, akkor sem ugranék a Dunába Nagyon szerettem a 9900-ast, ahogy most a Z10-et is (az igazi szerelem a 9000-es volt, de afölött már eljárt az idő).
Ha nagyon sokat gépelsz, és bizonyos dolgok (ratyi kamera, nincs előlapi kamera, régebbi az OS) nem lényegesek, valamint rendelnél BIS-t is, akkor a 9900-as is jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
BB9800
csendes tag
válasz FET-MEN #15156 üzenetére
Melyik a jobb? melyiket ajánlanád? Nekem megtetszett ez a qwertz billenytyűzet tök jól passzolnak az ujjaimhoz Bánom hogy korábban android függő voltam Amire nekem kell egy telcsi azt a BB teljesen kielégíti fagyások laggolások és random újraindulások nélkül!Meg kell hagyni hogy az akkuidő is sokkal de sokkal jobb mint az android rendszert futtató készülékeké
-
BB9800
csendes tag
válasz lezerpiramis #15154 üzenetére
Szerintetek z10 vagy 9900?
-
BB9800
csendes tag
9800 torch ra sehogy nemlehet felvarázsolni az os 7-et? Kéne vennem egy modernebb bb-t?
-
Sakab
senior tag
9900 ra érdes feltenni ezeket a hybrod romokat?hirtelen ezt talaltam :[link] miváltozas van a gyárihoz képest?sajnos meg kiprobalni nemtudom mivel postan van a tel :/
-
zedii
aktív tag
BBM -nel a voice funkció az 3g nem megy? Lehetseges,h csak ha mindkét eszköz wifin van akkor mukodik?
-
BB9800
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy blackberry 9800torch készüléket Már egész jól kiigazodom rajta és nagyon szeretem!
Szeretném kipróbálni ezt a hybrid romot:http://forums.crackberry.com/hybrid-os-f224/transformer-exxtreme-9800-hybrid-os7-1-0-258-base-os6-0-0-723-a-706372/
De halvány lila gőzöm nincsen hogy hogyan is lehetne feltelepíteni!Tudnátok nekem segíteni benne?Előre is köszönöm!Kérlek vegyétek figyelembe hogy kezdő vagyok még
-
daenerys
tag
ha kapnék egy Z10-et, akkor én is csinálnám a SzederBlog channelt : ((((
-
Laurh
aktív tag
Érdeklődnék nagy tisztelettel, hogy van e még olyan csopi bbm-en ami nem veszett a feledés homályába? A PH-s csopi tudtommal teljesen kihalt.
(#15137) icezozo: küldök pin-t akkor kapok invet?
[ Szerkesztve ]
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
Maximus88
csendes tag
Kaptam a cégtől kétkártyás készüléket, tehát a BB megy. Ha netán valakit érdekel.
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/blackberry_mobiltelefon/blackberry_bold_9900_fuggetlen_2_akkuval_olcson_1960263200.html -
-
lezerpiramis
őstag
válasz bigsee #15112 üzenetére
Igen, mert ez a BB ID jelszava, amely kizarolag OS 7 es 7.1 eseten kapcsolodhat szervesen a BIS-fiokhoz, korabbi OS-eknel nem (lasd a korabban altalam leirtakat).
Mivel a BB ID BIS-tol fuggetlen dolgokhoz is hasznalhato (BB World megy Wi-Fin-n pl. BIS nelkul), igy nyilvan elfogadja a jelszot a telo
[ Szerkesztve ]
-
daenerys
tag
Mondjuk ha elő van fizetve a BIS-e, az érdeklődésed miatt azonnal mondja le, mert hátha megveszed a telefonját? Kicsit elszaladt veled a ló.
Az ilyen érdeklődőket én kicsit türelmesebben kezelem: ugyan nem mondom meg a véleményemet, alapvetően ezt gondolom én is róluk.
Ja és a poén az, hogy az ilyen érdeklődők nem is szokták megvenni a terméket, csak húzzák az ember agyát, de ebbe már ne is menjünk bele, mert elkezded bizonygatni az ellenkezőjét teljesen feleslegesen. -
icezozo
addikt
használ valaki OS10 telefont Pebblével?
http://qwankido.hu/
-
MODERÁTOR
Olyan eszközt tudtok, ami telefonon kívül tölti a 9780 akksiját? Amibe így bele lehetne tenni, mint amilyen a Z10-hez is lett gyártva.
-
daenerys
tag
Ha valakit érint a székesfehérvári PlayBook, már nem lesz jegelve (sajna nem tudok érte elmenni hamar...). De mivel szétkérdeztem az eladót és jó hírek jöttek a tabról, SzederBlog adminilag ajánlott a cucc!
-
Laurh
aktív tag
Pót akkumulátort szereték rendelni 9900-hoz, az öbölt nézegettem és nagyon széles spektrumban találtam akksikat az ár vonatkozásában. Kinézetre egy az egyben megegyeztek az eredetivel csak gyanússá vált, hogy pl hivatalos helyen 9k környéke míg öbölben 2k környékén vannak. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
MODERÁTOR
válasz lezerpiramis #15110 üzenetére
Közben más hiba is jelentkezett. A telefonszámok megmaradtak a fiók fenti törlése után*, és miután újra beállítottam a fiókot, a névjegyzék duplikált, mert újra letöltötte őket. Egy pár percig vacakoltam vele, hogy hol lehet törölni a régit, de aztán meguntam és csináltam egy resetet, csak az adatokat törölve és a telepített progikat úgy hagyva, így szépen meglesz minden kb 3 perc alatt.
*: ami tök logikus is, hiszen csak az email szolgáltatáskönyvét töröltem, a naptár és névjegyek maradtak. Megtaláltam a szolgáltatáskönyvek között SYNC néven a névjegyekét, de törlése esetén a régi fiók névjegyei nem törlődtek.
-
bigsee
addikt
Idegen kártyánál, illetve ha kártya nélkül indítod el, mindig kéri a BIS jelszót, egyébként csak a kijelentkezés (ha jól rémlik) illetve az adattörlés van mint opció. Én amikor cserélgettem a SIM-et, akkor mindig elfogadta a BIS jelszót és elindult a telefon. Természetesen BIS opciók nem működtek, csak a wifi-sek.
Az lehet, hogy a korábbi BIS reget ellenőrzi ily módon, nem tudom...
Sztem ez egy biztonsági dolog, hogy a telefonon lévő adatok biztonságban legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz bigsee #15101 üzenetére
Én a saját kártyámmal akartam beregisztrálni egy 9900-ást és nem ment. Az egy dolog, hogy nem volt előfizetésem sem, és nem engedte, hanem a jelszót kérte. Persze az én jelszóm nem volt jó. A szolgáltató azt mondta, hogy már be van regisztrálva a készülék, és amíg nem törlik addig nem tudok mit csinálni. Szóval idegen kártya sem segít.
-
MODERÁTOR
válasz lezerpiramis #15107 üzenetére
Őszintén bevallom, nem értem, de most amúgy is fáradt vagyok, később nekifutok még egyszer.
Amúgy megoldottam a következő módon, leírom, hátha máskor más is ebben a cipőben jár:
A "KB01655" help cikk írta le, és a "Transaction error - failure at service" volt a keresési kulcsszó. [link]
BlackBerry® Internet Service
On the BlackBerry smartphone Home screen, click Options>Advanced Options>Service Book. (For 6.0 and 7.0 device software, go to Options>Device>Advanced System Settings>Service Book)
Highlight the [CMIME] service book that displays the affected email address to the left, press the Menu key, then click Delete.
Log in to the BlackBerry Internet Service account by locating the Email Setup Application.(For 6.0 and 7.0 device software, go to the messages application and press the menu key, and select Options>Email Account Management)
Press Menu and select Service Books.
Click Send Service Books. A notification is sent to the BlackBerry smartphone after the service book is sent.
Exit the application and test the email address by sending a message.Tehát, ahogy a CMIME szolgáltatáskönyvet töröltem, eltűnt az email fiókok beállítás mellől a (1), tehát észrevette hogy most már nincs email fiók. Ekkor simán be tudtam regelni újból.
Hogy igazából mi okozta, azt nem tudom. De szépen lejöttek a levelek, naptár szinkronizál, névjegyek szinkronizálnak, ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz lezerpiramis #15107 üzenetére
Es igen, ha egy fuggetlen BB regelheto az adathalozaton (1. szintu reg), es valaki regisztralt hozza BIS-fiokot (2. szintu reg), amelyet nem toroltetett vagy koltoztetett mas BB-re, akkor azt csak az adott szolgaltato fogja tudni torolni. Ezektol szinten ovakodni kell (mar ha valakinek fontos az email-ezes - BB-nel ez meglehetosen gyakori ), mert ugye a vilag barmely tajan regelve lehet... Persze ha magyar az elado, akkor meg lehet kerni, hogy toroltesse a regisztraciot.
Ha az 1. szintu reg sem megy, akkor kuka a telefon.
-
lezerpiramis
őstag
Na, akkor sokadszorra is
Ket szintu regisztracio van a regi BB-k eseteben, a 2. nem johet letre az 1. nelkul.
1.:
Bekapcsolod a BB-t, amelyben benne van a BIS/BES-sel ellatott SIM-kartya. Megjon a regisztracios uzenet ("A keszulek regisztralva van a vezetek nelkuli halozaton."/"Your handheld has been registered with the wireless network.") az adathalozaton keresztul, megerkeznek az alapveto service bookok, innentol mukodik a BBM, a BB Maps, BES-t aktivalhatsz (ha BES-t rendeltel), megy a bongeszo BB APN-en stb. Ez az uzenet jon meg akkor is, ha a HRT szerkesztoben ujraregisztralsz. Ez az 1. szintu regisztracio nem torolheto, nem is kell torolni, ha wipe-olod a telefont, majd berakod ismet a SIM-et, akkor megint regisztral a telefon. Viszont ha nem koser a keszulek (gyarbol kilopott, matricaval rendelkezo stb.), akkor mar ez az 1. szintu reg sem johet letre, es igy a 2. szintu regisztracio is bukos. Neha megjon a reg uzenet, de az alapveto service bookok (Provisioning, TCP for BIBS, 5Click stb.) nem, erre is figyelni kell.2.:
A 2. szintu regisztracio a BIS-fiok, valamint a BIS-sel hasznalt email-cimek beallitasahoz kell. Ez az a regisztracio, amely "fogja" a PIN-t es az IMEI-t, valamint a SIM-et is (pontosabban az elofizetoi azonositot, az IMSI-t), es ez az, amelyet torolni tud a szolgaltato, de ez a reg kizarolag a BIS-es email-ezeshez kell. Ezt a regisztraciot meg lehet tenni vagy a szolgaltato BIS-es oldalan, vagy a telefon menujebol - utobbinal (OS 7 es 7.1 eseten) ez a BIS account hozzacsapodik a BB ID-hoz (az email-varazslo azzal kezdi a dolgot, hogy keri a BB ID-t), igy annak segitsegevel koltoztetheto, nem kell torolni a reget (regebbi BB-k vagy webes regisztracio eseteben koltoztetni kell a webes felulet segitsegevel a fiokot, vagy pedig a szolgaltato tudja torolni azt). Ilyen esetben viszont nem lesz hozzaferes a webes felulethez, tehat a BIS-fiok (email-cimek es azok beallitasa) csak a telefonbol menedzselheto.Igy tiszta?
-
MODERÁTOR
válasz lezerpiramis #15096 üzenetére
Kicsit szégyellem magam de ezt most nem értem, hogy mit kell töröltetni.
Amit a múltkor írtál, hogy lehet bbs email címet csináltatni (ez az instantemail-es), ilyenem nincs, csak gmail.
-
bigsee
addikt
Párhuzamosan használtam a kártyámat a zétízben és a kilincezerkilencszázban. Az hogy egyik sem volt letiltva PIN alapján az egyértelmű, a szolgáltatásnak kell élnie a SIM-en.
A PIN regisztrációról jön meg az SMS az első használatba vételnél. Azt nem tudom, hogyha előző tulaj töröltette-e a reget, az mennyire játszik ekkor...
[ Szerkesztve ]
-
daenerys
tag
-
Sakab
senior tag
válasz bigsee #15101 üzenetére
Ne szo**as eddig mindenki azt mondta itt a fórumba, hogy ha bevan regelve a világ bármely pontján bármely szolgáltatójánál a BB BIS-re a készülék PIN számával, és az nincs lemondva, addig én hiába rakok bele egy új kártyát új előfizetéssel nemfogja engedni a reget. De mindjárt vissza is tekerek és bemásolom amikor erről szó volt.
Jólvan megvan a hsz nem fogok senkit besarazni, de akkor vki elmondhatná pontosan, hogy egy aktív BIS-es BB be ha beleteszünk egy új kártyát, új előfizúval, új BIS-el akkor belehet e regelni, anélkül hogy az előzőz lemondtuk volna?
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Gratula, szereztél egy rajongót magadnak...
Egyébként nincs igazad, a kártyán kell lennie BIS-nek regisztrálva, azt bármilyen PIN-ű BB- be beteheted, működni fog!
Más: az mennyire jó - nekünk -, hogy a Foxconn gyárt telefonokat - nekünk végülis?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest