Hirdetés

BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone

A csúcskategóriába Snapdragon 625-öt küldeni merész vállalkozás, de aki ezt a készüléket választja, nyilván nem a hardvert nézi elsőként.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A bemutató előtt még Mercury néven emlegették mai tesztünk alanyát: nem rossz, de egy üzleti készüléknek valószínűleg komolyabb nevet akartak adni. Így születethetett meg a KEYone, ami persze a magyar nyelvben több tréfás asszociációt szül, de összességében jó választásnak tűnik, többek között azért, mert az idei kínálatból tényleg az egyedüli androidos mobil a piacon, ami fizikai QWERTY gombsorral egészíti ki kezelőszerveit. Az MWC előtti rendezvényen jellemzően TCL-illetékesek voltak jelen, ez nem is véletlen, a hardveres háttérért most már teljes egészében a kínai gyártó felel, a KEYone-on pedig sok múlik, hiszen ez az első olyan TCL-BlackBerry, ami nem egy meglévő modell átcímkézésével, illetve némi szoftveres változtatással készült el, hanem kizárólag a kanadai cég logójával lehet majd megvenni, ennek megfelelő árazással.

A külsővel kapcsolatban nem lehet komoly panaszunk
A külsővel kapcsolatban nem lehet komoly panaszunk [+]

Aki azonban a KEYone mellett dönt, valószínűleg kevésbé fog foglalkozni azzal, hogy mennyibe kerül, sokkal inkább érdekli majd a fizikai QWERTY billentyűzet, a komoly megjelenés, illetve azok a szolgáltatások, amik egyedivé és különlegessé teszik ezt a telefont. Mi is rendkívül vártuk az újdonságot, a hazai forgalmazás kezdetének bejelentése után pedig rövidesen átvettük a tesztpéldányt.

Mindenekelőtt érintenünk kell egy érzékeny témát: a nemzetközi piacra dobás az ígérthez képest késett, de már így is több hete megtörtént, az első felhasználók közt pedig lehetett olyan, aki kellemetlen hibával találkozott: kimozdult, extrém esetben kiesett helyéről a kijelző. Ehhez elég volt egy kisebb lepottyanás vagy hasonló forszírozás, a TCL azonban szerencsére gyorsan reagált: a problémás esetek száma kevés, és azok is azonnali megoldásra kerülhetnek, a magyar felhasználóknak pedig egyáltalán nem kell aggódniuk, a hozzánk, hivatalos forrásból eljutó modellek már biztosan a javított példányok közül származnak, értelemszerűen némi extra ragasztóra volt szükség.

Minden fontos tartozék megvan
Minden fontos tartozék megvan [+]

Többféle régiójú KeyONE is létezik a különböző piacokon, de sem dual SIM-es, sem pedig QWERTZ-kiosztású gombsorral szerelt változat nem létezik, cserébe viszont akármelyiket is válasszuk, a B20 nem marad el. A kicsomagolásnál mindent rendben fogunk találni, a fekete dobozban kapunk magyar és angol nyelvű leírásokat, SIM-tűt, USB Type-C kábelt, váltakozó feszültségű, Qulacomm Quick Charge 3.0-s gyorstöltőfejet, és egy BlackBerry-logót büszkén viselő in-ear fülhallgatót, amihez különböző méretű szilikonharangok is járnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés