BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít

Előszó, tartozékok

"Sosem láttam még ilyen telefont", mondta a barátnőm enyhén technokrata édesapával rendelkező, hatéves unokaöccse, amikor meglátta a kezemben a BlackBerry Q10-et. Valószínűleg az is felkeltette az érdeklődését, hogy ebéd közben már a család többi tagja is lelkesen nyomkodta a készüléket, miközben én azt magyaráztam, hogy mennyire jó dolog tud lenni a QWERTY billentyűzet egy olyan embernek, aki sokat gépel. Mert bár az elmúlt években fokozatosan elhagytuk a fizikailag is létező gombsorokat, sőt, már-már a gombokat is, még mindig van egy réteg, akik igénylik az ilyesmit. Ők azok, akik jó eséllyel jelenleg is egy régebbi BlackBerry vagy E-szériás Nokia készüléket használnak, a kanadai gyártó pedig valószínűleg erősen számít rájuk, amikor a Q10 értékesítése szóba kerül.

BlackBerry Q10
[+]

A Q10 ugyanis a klasszikus BlackBerry stílust viszi tovább a modern okostelefonok világába. Hardveres szempontból tulajdonképpen egy makulátlan összeállításról beszélünk, mely teljes mértékben megfelel a mai kor követelményeinek, az operációs rendszer pedig a Z10-es modellen bemutatkozott BlackBerry 10, mely fiatal kora ellenére egy rendkívül kiforrott kezelőfelülettel rendelkezik, szoftveres kínálata pedig hétfől hétre javul. A Q10 tehát egy érdekes összvér, mert amellett, hogy hangsúlyozza fizikai billentyűzetének meglétét, egy olyan operációs rendszert futtat, ami teljes mértékben a gesztusvezérlésekre épít, tehát még az iPhone-ok előlapjának alján lévő gombot is lehagyták róla. Hogy a kanadaiaknak mit sikerült kihozniuk ebből a leírva nagyon is érdekesnek tűnő koncepcióból, arra e cikkünk kíván választ adni.

BlackBerry Q10
[+]

Mivel a Z10-et annak idején doboz nélkül kaptam meg tesztelni, izgatottan vehettem szemügyre, hogy milyen minőségű az új BlackBerry masinák csomagolása. Külsőre megkapó, belül már kevésbé minőségi, de a célnak mindenképp megfelel a kartondoboz, melybe az indokolatlanul sok kézikönyv mellett kétféle hálózati töltőfejet, egy microUSB-kábelt, valamint egy nagyon kényelmes, kellemes, de nem kiemelkedő hangminőségű, nem hallójáratba ülő headsetet raktak bele a gyárban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés