BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Pár éve még rengetegen, köztük talán egyes rajongók is temették a BlackBerry-t, függetlenül attól, hogy az első BlackBerry 10 OS-sel szerelt készülékük, illetve maga a rendszer is nagyon ígéretesnek tűnt. A cég nem csapott különösebben nagy felhajtást azzal kapcsolatban, hogy a nehéz időszakot egyes konkurenseikkel ellentétben túlélték, senki nem vásárolta fel őket (bár erről ugye folyamatosan pletykálnak), tulajdonképpen ki lehet jelenteni, hogy most már köszönik szépen, jól vannak. Igaz, ez elsősorban nem a készülékkínálatuknak köszönhető, hanem az egyéb területeken elért eredményeknek, az autós iparágban ugyanis jelentős sikereket érnek el, de a vállalati megoldásaik is figyelemre érdemesek.

Blackberry Classic
[+]

Nem mintha a készülékkínálattal a skála szélességétől eltekintve komoly gond lenne, a jelenlegi portfólió korrekt okostelefonokból áll, de a kínálat nem különösebben nagy. Ott van ugyebár az Ázsiára szabott, viszonylag olcsó BlackBerry Z3, most fut ki a nagyobb tudású készülékek között jó üzemidőt kínáló Z30, az elsőre kissé megosztó, de a felhasználók egy kis csoportjának szívét azonnal megnyerő Passport. Jó készülékek, de egyik sem egy valódi game changer, tízmilliószámra teljesen esélytelen eladni őket – a cég vezérigazgató-helyettesével készített interjúnkból persze kiderült, hogy nem is ez a cél, még tesztünk tárgyával kapcsolatban sem, pedig itt reális esély is látszik arra, hogy a testvérmodellekhez képest kimagasló darabszámot adjanak el.

Blackberry Classic
[+]

A BlackBerry Classic ugyanis nevéhez méltóan a gyökerekhez nyúl vissza, frissítési lehetőséget nyújt nem csak a régebbi készülékeknél leragadt felhasználóknak, hanem azoknak is, akik bizonyos okostelefonos funkciókat nem tudnak elengedni, de rohadtul utálják azt, hogy az érintőkijelzőn sokszor nem bírnak felvenni egy hívást. Ez ugyanis döbbenetes módon az iparág egyik legkomolyabb kihívásának tűnik, még ha keveset is beszélünk róla; szinte mindegyik érintőkijelzős okostelefonra jellemző.

Blackberry Classic
[+]

Régi iskola ide vagy oda, tartozékok tekintetében a Classic is csak annyit nyújt, amennyit a piac manapság elvár; hol vannak már a készülékekhez mellékelt dokkolók, bőrtokok? Annyi baj legyen, a doboz ettől függetlenül korrektül néz ki és minden benne van, ami kell: hálózati töltőfejet, microUSB-s adatkábelt, a SIM-kártya kiszedéséhez szükséges tűt és sztereó headsetet is kapunk, ez utóbbi a BlackBerry prémium megoldása, az okostelefonok mellé adott megoldások között kimondottan jónak mondható, zenehallgatásra, sportoláshoz is használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • BlackBerry Passport - okmány-iroda

  A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.

 • BlackBerry Z3 - Ázsiára szabva

  Kedvező áron debütál a kanadaiak legújabb BB10-es készüléke, amelynek kijelzőméretét egyértelműen az ázsiai országok preferenciájára szabták.

 • A BlackBerry 10 operációs rendszer napjainkban

  A nemrég kiadott 10.2.1-es frissítés feltette az i-re a pontot, a kanadaiak operációs rendszere minden szempontból felnőtt a konkurenciához.

 • BlackBerry Z30 - nem csak nőtt

  Egy kicsit későn került piacra a kanadaiak csúcskészüléke, melyre azonban nem csak az 5 hüvelykes Super AMOLED kijelző miatt érdemes egy pillantást vetni.

Hirdetés