Hirdetés

BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat

A BB Key2 LE esetében pont annyi és olyan kompromisszumot kötött a gyártó, amivel megtarthatta az egyediséget, de összhangba hozta a teljesítményt, a funkcionalitást és az árat.

Hirdetés

Bevezető

A BlackBerry Key2 alapvetően kiváló készülék volt, vagyis tulajdonképpen még mindig az, csak az árazás sikerült erősre. Amit lehet onnan nézni, hogy egy Snapdragon 660-as konfiguráció közepes multimédiával, IP védelem nélkül mégis miért kerül a csúcskategóriában megszokott összegbe, sőt, gyártótól és modelltől függően (OnePlus, Xiaomi etc.) akár száz ezer forinttal többe; meg onnan is, hogy fizikai billentyűzettel és speciális szoftvercsomaggal szerelt készülék egy van: a BlackBerry Key2. És pont. Esetleg a KeyOne, de maradjunk aktuálisak.

A BlackBerry Key2 LE hátlapi részleteinek színe igazán harmonizálhatna a keret árnyalatával. Szerintem.
A BlackBerry Key2 LE hátlapi részleteinek színe igazán harmonizálhatna a keret árnyalatával. Szerintem. Egyéb kifogásom amúgy nincs. [+]

Azt érdemes már most tisztázni, hogy a Key2 és a Key2 LE egészen speciális, a kialakítás jelenleg egyedülálló a piacon, a célcsoport prioritásai pedig eltérnek az átlagostól. És akkor az átlagosba most mindenki mást beleértünk, akit eleve nem hat meg a BB fizikai billentyűzete és szoftvercsomagja, mindegy, hogy egyébként hardcore júzer, mobilfotós, egyszeri felhasználó, szelfimester vagy gamer. Nekik tényleg nem tudunk megoldást adni arra a számukra többismeretlenes egyenletre, aminek a végén még mindig az jön ki, hogy SD636 – IP védettség + közepes kamerák = 160 ezer forint.

A BlackBerry Key2 márkalogója sötét árnyalatú, míg a Key2 LE esetében hangsúlyosabb.
A BlackBerry Key2 márkalogója sötét árnyalatú, míg a Key2 LE esetében hangsúlyosabb. [+]

Elvitathatatlan, hogy a Key2 egyedi. Teljesen reális, hogy vannak olyan felhasználók, akik hajlandóak megfizetni a gesztusvezérléssel is támogatott fizikai billentyűzetet és azt a produktivitást, amit a BlackBerry Androira optimalizált rendszere kínál. A Key2 LE meg azoknak készült, akik mindezt szeretnék, de pont nem fért bele a keretbe a 250 ezres nyitóár. A Key2 LE körülbelül egy százassal szerényebb árcédulával mutatkozott be változatlan kialakítás mellett, viszont a fele lényeget azért észrevétlenül kispórolták. És nem a gyengébb hardverre gondolunk, mert az pont nem érzékelhető. Nem érintésérzékeny a billentyűzet, tehát nincs gesztusvezérlés, a teleobjektíves másodlagos kamerát pedig egy kiegészítő szenzorra cserélték. Cserébe lett portré mód.


[+]

A csomag tartalma és formátuma egyébként változatlan: az elegáns, bújtatóval védett, fekete dobozban a készüléken kívül egy 2 amperes, Quick Charge 3.0-s töltőfej kerül elő, Type-C USB kábel, illetve három gumiharanggal felszerelt mikrofonos, felvevőgombos, sztereó headset. És a készülék színétől független egyenfehér helyett minden kiegészítő ízléses feketében. A Key2 LE egyébként piros és pezsgőszínű részletekkel is választható a visszafogottabb palaszürke mellett. Az Atomic fantázianevű verziónál a gombok kontúrja is piros, nem csak az alumínium keret, ami nagyon vagányul mutat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés