- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
mephi666 #103 üzenetére
Az összetevők elkülönítésével kapcsolatban, a kezelési utasítások szerintem ezt csak azért hangsúlyozzák, mert időzített sütésnél van jelentősége, tehát amikor sokáig áll a keverék.
Továbbá egyes típusok gombnyomásra nem azonnal indítják el a dagasztást, hanem még vár, pihentet, hogy átmelegedjenek az összetevők. Noha a fűtést rá sem kapcsolja feltétlenül, csak bizonyos környezeti hőmérséklet alatt.
De ha én a dagasztást azonnal indítom, úgyis rögtön keveredik minden, ilyenkor nincs különösebb jelentősége a szeparálásnak. Szoktam csinálni úgyis, hogy előbb csak a száraz anyagokat mérem bele a digitális mérlegen. Utána fogom a sütőformát és elkezdem ferdén forgatni, hogy elkeveredjen nagyjából a tartalma. Majd ezután mérem rá a folyadékot.
Általánosságban a liszt tömegének 60 %-ával egyenlő a víz tömege, normál fehér kenyérre vonatkoztatva. Ehhez képest lehet azután korrigálni ha egyes lisztek / korpák módosítják a vízigényt.
#101 Frontiner
Sajátomban a hangkeltő lyukját letömítettem, gyurmaszerű tapasszal, így nem annyira fülsértő. Ilyen kis alkatrész a panelon (angolul buzzer néven fut):
Gép szétszedésével kapcsolatban elég barbár dolgokat láttam a témában, noha a Youtube-on is ma már sok videó mutatja be ezen gépek kulturált megbontását. Nem mondom, amikor saját HM 1000 gépem szét kellett szedni, előbb engem is felbosszantott a tervezőmérnök kis trükkje, ami által megnehezítette a bontást. De legyőztem végül sportszerűen (akkoriban még videós segítség nélkül).
-
kunberci
senior tag
válasz
mephi666 #109 üzenetére
Nálunk ez volt az eredeti recept, amit az egyik kolléganőtől kaptunk.
320ml víz
56dkg liszt BL 55
1/2 élsztő
3 evőkanál étolaj
2 só a kanál kisebbik felével
1,5 cukor a kanál nagyobbik felével.Ezzel a géppel úgy sütünk hogy:
360ml víz
60dkg liszt BL 55
a többi változatlan.
1-es program. -
válasz
mephi666 #103 üzenetére
Igen, de én margarint nem teszek bele, (bár lehet kéne, csak nem írja ez a recept). Margarinnal csak megkenem a kanalakat, hogy könnyebben kivehető legyen.
De egyébként annyi amit írsz, nedves hozzávalók alulra, bele a cukor, só, rá a liszt, rá az élesztő.
Itt a feladat az lesz, hogy találj olyan receptet, ami neked ízlik.
Mi végül egy olyannál kötöttünk ki, amibe olaj és ecet is kell, a szokásos hozzávalókon kívül.#104: nem próbáltam még gluténmentesen sütni, nincs vele tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest