- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezekben bordásszíj van, ami megcsúszni nem tud. Ha a fogak kikopnak, akkor meg már a hangján is lehet hallani, hogy recseg, akadozik. Vagy elszakad és már nem is forgat egyáltalán. Arra próbálok utalni, ha ilyen baja van, azt észreveszed általában.
Némelyiknek idővel szétmállik az anyaga, én is így jártam, amikor a gépet nem használtam pár évig. Amikor eltettem, még jó volt, mire elővettem, elkezdtek leválni a fogai. Ragacsos szilikonolaj vált ki az anyagból, szinte szétrohadt szíj.
Ritkább az olyan konstrukció, (videókon többféle fémházas típusban láttam ilyen megoldást), amiben a bordásszíj gyárilag kifordítva szerepel, azaz sima szíjként, sima görgőn fut. Itt lehetséges idővel megcsúszás, gyengülő dagasztás, alábbi link erre is mutat példát:
https://haztartasitartozekok.cafeblog.hu/2013/12/02/kenyersuto-ekszijcsere-hazilag/
-
mephi666
nagyúr
láthatóan nem kever jól? kopp ugyanaz a recept, semmi nem változott? én azt figyeltem meg, hogy élesztők közt óriási a különbség: legjobban a haas+dr oetker élesztő vált be, a penny-s sajátmárkástól kireped minden és nem is keleszt akkorát... meg ami jót tesz: ha teljes kiőrlésű liszttel dolgozok, akkor víz, margarin, só, cukor megy alulra, majd rá a teljes kiőrlésű liszt egyenletesen, végül a sima liszt, rá pedig az élesztő... ha legalább 3-4 órát áll így, akkor az sokat dob az egész állagán, mintha azonnal indítanám a gépet
tk lisztnek jót teszt, ha ázik kicsit a folyamat előtt
ui: ja azt akartam, hogy már nem garis a gép? ha nem, akkor nem ér meg egy szétszedést, hogy pontosan milyen ékszíj is kellene bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest