- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Na, elkészült a második adag kenyér, ez már kenyérre hasonlít kinézetre. Az első kb. úgy nézett ki mint Deadpool bőre
Itt a másodiknál viszont valószínűleg segített az is, hogy a jelzéskor, mikor ki lehet venni a lapátokat, most kivettük, és pluszban még ~1 percben rá lett gyúrva a formára, hogy pofásabb legyen és úgy lett visszatéve. Mert alapból ez is kicsit amorf formában végezte a keverők által.
Gondolkoztam azon, nem-e lehet hogy a relatíve kis adag miatt nem keveri úgy át teljesen a két lapát, mert 'kevés' a cucc hozzá és 'elveszik' a(z egylapátoshoz képest) nagyobb, hosszabb tálban. Lehet az 1250g-os változatot kellene kipróbálni, azzal mit csinál, jobban egyben marad-e, vagy azt is szétcincálja a két keverő.
Közben olvasgattam meg néztem pár érdekességet.
Egyik, hogy azt írták egy cikkben, jobb a lisztet alulra tenni, állítólag szervizesek mondták, hogy később megy úgy tönkre a szimering, ha nem a vízzel érintkezik. Másnál is láttam videóban, hogy simán először a liszt, majd a legvégén a víz, azt mondta hogy ő nem szórakozik ilyen hülyeséggel hogy elszeparálgassa egymástól a cukrot, sót, élesztőt, vizet. Minek, mikor beleöntés után már rögtön indul is dagasztás ami azonnal össze is keveri őket, amiben végülis van valami... ahogy abban is, hogy ha amúgyis összekeverem a liszttel az élesztőt, akkor már kb. tökmindegy hogy alá vagy fölé kerül a liszt.
Aztán, olvastam olyat hogy általánosságban úgy lehet számolni, hogy 25g friss élesztő kb. 7g száraz élesztőnek felel meg, és ez 500g liszthez ajánlott. Szóval a 650g liszthez több élesztő kell 7g-nál.
És volt olyan is, hogy érdemes minimális ecetet is tenni bele, az jobban beindítja a sikért, így szellősebb lesz.Mindenesetre vettem sok lisztet, élesztőt, sikért, lesz mit kísérletezni
, bár holnap megyek üdülni, úgyhogy majd csak hétvégén
-
zseko
veterán
Hát, gáz lenne ha nem tudná az 1kg-osat, mivel eleve az a legkisebb amit ír. A Hauser 750/1000-es, az megcsinálja az 1kg-os kenyeret.
Az élesztő, a liszt, ugyanaz mint a Hauserben használt. A mennyiség volt más, és nem egy, hanem két keverős, valószínűleg emiatt nem lett teljesen jó. Holnap kísérletezünk -
zseko
veterán
Igaz van már egy Hauser kenyérsütőnk, de ma vettem egy ilyet, ebben nagyobb kenyeret is lehet sütni. Hát, az első próbálkozás minden volt, csak szép nem
Nem dagasztotta meg rendesen, meg se kelt rendesen, és meg se sütötte rendesen. A Hauser elég jót készít, azt a receptet csináltuk minimálisan nagyobban, de kisebb lett a 'kenyér' mint amit a Hauser készít...
Úgyhogy holnap megpróbálkozunk #107 mephi666 és #110 kunberci receptjével
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest