Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    Na, elkészült a második adag kenyér, ez már kenyérre hasonlít kinézetre. Az első kb. úgy nézett ki mint Deadpool bőre :DDD

    Itt a másodiknál viszont valószínűleg segített az is, hogy a jelzéskor, mikor ki lehet venni a lapátokat, most kivettük, és pluszban még ~1 percben rá lett gyúrva a formára, hogy pofásabb legyen és úgy lett visszatéve. Mert alapból ez is kicsit amorf formában végezte a keverők által.

    Gondolkoztam azon, nem-e lehet hogy a relatíve kis adag miatt nem keveri úgy át teljesen a két lapát, mert 'kevés' a cucc hozzá és 'elveszik' a(z egylapátoshoz képest) nagyobb, hosszabb tálban. Lehet az 1250g-os változatot kellene kipróbálni, azzal mit csinál, jobban egyben marad-e, vagy azt is szétcincálja a két keverő.

    Közben olvasgattam meg néztem pár érdekességet.
    Egyik, hogy azt írták egy cikkben, jobb a lisztet alulra tenni, állítólag szervizesek mondták, hogy később megy úgy tönkre a szimering, ha nem a vízzel érintkezik. Másnál is láttam videóban, hogy simán először a liszt, majd a legvégén a víz, azt mondta hogy ő nem szórakozik ilyen hülyeséggel hogy elszeparálgassa egymástól a cukrot, sót, élesztőt, vizet. Minek, mikor beleöntés után már rögtön indul is dagasztás ami azonnal össze is keveri őket, amiben végülis van valami... ahogy abban is, hogy ha amúgyis összekeverem a liszttel az élesztőt, akkor már kb. tökmindegy hogy alá vagy fölé kerül a liszt.
    Aztán, olvastam olyat hogy általánosságban úgy lehet számolni, hogy 25g friss élesztő kb. 7g száraz élesztőnek felel meg, és ez 500g liszthez ajánlott. Szóval a 650g liszthez több élesztő kell 7g-nál.
    És volt olyan is, hogy érdemes minimális ecetet is tenni bele, az jobban beindítja a sikért, így szellősebb lesz.

    Mindenesetre vettem sok lisztet, élesztőt, sikért, lesz mit kísérletezni :D, bár holnap megyek üdülni, úgyhogy majd csak hétvégén :)

  • zseko

    veterán

    válasz Sdi #166 üzenetére

    Hát, gáz lenne ha nem tudná az 1kg-osat, mivel eleve az a legkisebb amit ír. A Hauser 750/1000-es, az megcsinálja az 1kg-os kenyeret.
    Az élesztő, a liszt, ugyanaz mint a Hauserben használt. A mennyiség volt más, és nem egy, hanem két keverős, valószínűleg emiatt nem lett teljesen jó. Holnap kísérletezünk :)

  • zseko

    veterán

    válasz kunberci #164 üzenetére

    Porélesztővel csináltuk. Vagy mivel :) Száraz élesztő. De majd holnap kipróbáljuk akkor lidlissel.
    Azt nem tudom, minek vár az elején negyedórát ahelyett hogy dolgozna. Hót felesleges.

  • zseko

    veterán

    Igaz van már egy Hauser kenyérsütőnk, de ma vettem egy ilyet, ebben nagyobb kenyeret is lehet sütni. Hát, az első próbálkozás minden volt, csak szép nem :) Nem dagasztotta meg rendesen, meg se kelt rendesen, és meg se sütötte rendesen. A Hauser elég jót készít, azt a receptet csináltuk minimálisan nagyobban, de kisebb lett a 'kenyér' mint amit a Hauser készít...
    Úgyhogy holnap megpróbálkozunk #107 mephi666 és #110 kunberci receptjével :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés