- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
láthatóan nem kever jól? kopp ugyanaz a recept, semmi nem változott? én azt figyeltem meg, hogy élesztők közt óriási a különbség: legjobban a haas+dr oetker élesztő vált be, a penny-s sajátmárkástól kireped minden és nem is keleszt akkorát... meg ami jót tesz: ha teljes kiőrlésű liszttel dolgozok, akkor víz, margarin, só, cukor megy alulra, majd rá a teljes kiőrlésű liszt egyenletesen, végül a sima liszt, rá pedig az élesztő... ha legalább 3-4 órát áll így, akkor az sokat dob az egész állagán, mintha azonnal indítanám a gépet
tk lisztnek jót teszt, ha ázik kicsit a folyamat előtt
ui: ja azt akartam, hogy már nem garis a gép? ha nem, akkor nem ér meg egy szétszedést, hogy pontosan milyen ékszíj is kellene bele?
-
mephi666
nagyúr
válasz
BladePocok #116 üzenetére
mi a bagettre szoktunk rá újabban, hogy a géppel gyúratjuk meg a receptkönyvben leírtak alapján
300ml víz, 1ek méz, 1tk só, 1tk cukor, 540g bl55, 1cs (7g) élesztő... bő 1.5óra alatt gyúrja-keleszti a gép... formázom, fél órát kelesztem a tepsiben (3db bagett), bevagdosom, lekenem tejes-tojásos cuccal, picit pihentetem, végül 200fok alsó-felső sütés és 30perc alatt megsül jól
ez is fagyasztható
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
jaja, kísérletezés lesz első körökben: próbálkozunk valami sima fehérrel, majd a cél eljutni egy búzaliszt-teljes kiőrlésű/tönköly/graham/akármi keverékhez, ami szénhidrát szempontjából egészségesebb és szép szellősre meg tud kelni... van vagyon tuti sajtos rúd receptünk, amit sokáig 100% búzaliszttel sütöttünk, de ráálltam arra hogy 1/3 graham-et teszek bele és tökéletes... teljes kiőrlésűkben utálom, ha érzem a darabos állagát, de ezt észre sem venni
-
mephi666
nagyúr
mindig felugrott ez a topic, csomószor megfordult a fejemben, hogy csak kéne egy sütő (kovásszal volt már pár köröm, de valahogy nem éreztem még rá: legutóbb is olyan kenyér sikerült, amit eladhattam volna a rohamrendőrök részére pajzsnak) ...most elfutottam lidlibe egy ilyenért és kipróbáljuk (elsőre próbálok valami közepesre barnított "jól bevált fehérkenyért", lazább szerkezetűre állítva: annyi, hogy alulra víz, margarin, cukor, só, majd liszt és végül élesztő, start-vár-gép süt-örül?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- BestBuy topik
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 5
- Azonnali játékos kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest