Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #2093 üzenetére

En is orulok neki, leirtak neked is szepen, nem er semmit az impedancia trukk, csak hangosabb lesz. Erre modosithatod szerintem az osszefoglalot is. nem lesz se dinamikusabb,se jobb hangu semmi.

Te el is olvastad azt, amit oda írtak, vagy folytatod a troll-stílust és a hazugságok írását???!!!

(#64229) schawo írja:
    A V10-ben két külön, fix erősítésű füles előfok van. Az egyiket akkor kapcsolja, ha kis impedanciát érzékel, a másikat nagy impedancia esetén.

A V10-ben a két opamp teljesen különböző, és a megfigyelések szerint a nagyimpedanciás álláshoz rendelt opamp amellett, hogy nagyobb gainje, kicsit jobban is szól.

Még az ottani Topikgazda úgy reagált, hogy "(#64229) schawo köszi az infót, ezt nem tudtam."

(#49935) schawo írta továbbá ezeket is:
    Korábban azt olvastam róla (keresem a forrást, de most nem találom), hogy low gain módban nem megy át a jel 9602-n, hanem más műveleti erősítőket (valószínűleg a Snapdragonba építetteket) használ. És szintén nem megy át a jel vonali módban, akkor is más opampok (szintén Snapisok) erősítik fel a DAC jelét a szükséges szintre. Tehát a 9602 fülespuffert csak high gain módban használja.

Szummázva:
    CSAK HIGH GAIN módban megy át a jel az ESS Sabre 9602C OP-AMP (fejhallgató erősítőn), a másik két üzemmódban, csak egy kommersz OP-AMP működik, ami gyengébb hangminőséget és dinamikát ad!!! (Ahogyan a kikapcsolt Hi-Fi üzemmódnál is. - Mondjuk kikapcsolt Hi-Fi üzemmódban a DAC is kommersz.)

Tehát high-gaiben a jel:
    - nagyobb lesz (hangerő többlet)
    - dinamikusabb lesz;
    - minőségibb (jobb) lesz.

S ezt mi, akik már próbálták ezt az üzemmódot, halljuk is.

Láthatod, hogy megint csak sikerült ordas hülyeséget írnod, mindezt úgy, hogy nem próbáltad ki a high-gain trükköt, de még csak olvasni sem tudsz azokból a topikokból, amit annyira ajánlottál.
    Éppen ezért nem módosítom a téma-összefoglalót, mert valóban jobb a hangminőség, nagyobb a dinamika high-gain üzemmódban, emellett a schawo fórumtárs általi írtak linkjét még sem ő, sem én nem találtam. Ha meg lesz, apróbb módosításként beírom azt a TIR-ben, és még jobban hangsúlyosabbá teszem, hogy érdemes élni a high-gain trükkel, és kihasználni a Sabre DAC mellett a Sabre OP-AMP-ot is, ahelyett, hogy egy kommersz OP-AMP-on menjen át a jel. Tehát a hallható minőségjavulásnak megvan a technikai, racionális magyarázata is.

Ezen újabb megnyilvánulásod után hatványozottan felhívom a figyelmedet a #2090-ben leírtakra!

Csak azért reagáltam a hozzászólásodra, hogy végre szakmailag is helyre legyen téve az ad-hoc módon írt szakmaiatlan "trollkodás cunamid".
    A high-gain vita végére így végre felkerülhetett a pont!

• joco1977

tag

válasz malphitee #2093 üzenetére

El is olvasod amit írsz? Önmagadnak mondasz ellent ("nem er semmit" <--> "hangosabb lesz"), mindezt úgy, hogy meg sem tapasztaltad azt, amit leírsz, hiszen nincs is ilyen készüléked. Egyszerűen csak irigykedsz. Bármit is mondasz a V10 képességeiről, hiteltelen és megalapozatlan.

Azt kellene tudatosítanod, hogy az LG V10 készülék egy TELEFON elsősorban, extra funkciókkal, mint pl. kiváló audió képesség. Kevésbé fontos egy 220eFt-os FIIO X7-hez hasonlítgatni, mert azzal biztos nem fogsz telefonálni, fotózni, vagy videót rögzíteni manuális módban. A többi hasonló képességekkel rendelkező okostelefonhoz van értelme hasonlítani, azokat pedig a HiFi területén lemossa a színről. A készülék használóinak nagy része, mint én is, amatőr zenefogyasztó, az a legfontosabb, hogy kiváló minőségben hallgathasson zenét, erre pedig az okostelefonok piacán jelenleg a V10 a legjobb megoldás. Ennyi.

Nem is értem, hogy ha ennyire utálod a készüléket (esetleg Önmagadat, hiszen saját tudatlanságodon nem tudsz felülemelkedni), akkor minek írogatsz ide. Csak saját magadat bosszantod fel, mert - azt hiszem mondhatom minden V10 tulajdonos nevében - mindenki elégedett ezzel a készülékkel, aki meg is vásárolta.

Ha bármilyen véleményed van a készülékről, akkor azt mindenképpen a továbbiakban a saját tapasztalataidra hagyatkozva oszd meg velünk, vagyis vásárolj egy LG V10 készüléket, majd pedig tesztelgesd néhány hétig, legalább olyan alapossággal, mint ahogy azt a topikgazda tette. Minden más "okoskodás" felesleges, céltalan és hasztalan.

• MaxxDamage

félisten

válasz malphitee #2084 üzenetére

Nem szoktam "okoskodni" csak "kérdezni" dolgokat (megfelelő mód) de ez rád nézve nem jellemző....sajnos!
    Nekem amúgy az LG HBS-900 is tökéletesen megfelel , de IE-7 is jó (alap esetben jobb kicsivel a hangzása és hangerő mint a BT fülesnek), de ezt az "impedance" által "érezhető" különbséget ki fogom próbálni és nem "okoskodni" szóval ezt a témát itt akár le is lehetne zárni!
    Köszönöm a H.Sz.-eket, fáradtságot és időt mindenkinek, megvan a lehetőség és ki lehet próbálni aki akarja ! ;)

L

• MaxxDamage

félisten

válasz malphitee #2064 üzenetére

a-a :N
    Amúgy milyen a V10 -ed ? (ha van.... :D ) Nem vagy vele elégedett? (sajnállak)
    Akárki akármit mond, megrendeltem (írásaim előtt) a két eszközt: Adapter + Converter

Saját magam fogom kipróbálni és már akárki akármit mond is..... a V10 összefoglalóra hagyatkozom és magam is le fogom tesztelni! (ez nem kiadás és a PowerAmp (teljes verzió) mellett ez a két kellék is kivitelezhető) egy Sennheiser IE-7 meg hab a tortán! Tudod miért jó ez a füles?

Remek gyártó nagy referenciával és munkássággal... (1945 nem most volt...és azóta helytáll, nem is kicsit tett már le az asztalra és minőségi cuccokat gyárt) inkább használok egy ilyet, mint egy pár ezer ft-os valamit).....mind1 is.

L

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #2075 üzenetére

Miert ha mast irok kitiltasz vagy mi :Y :Y
    Sem szándékom, sem jogosultságom nincs erre. Miért, úgy érzed, rászolgáltál volna erre? :U

igen hallottam ha figyelmesebben olvastal volna irtam a fiio x7 nek nyomába sem érhet.
    Ahogy másét is, úgy a te összes hozzászólásodat is figyelmesen elolvastam, de egyetlen egyszer sem említetted azt, hogy a V10-et, vagy bármi más olyan eszközt, amiben ugyanazon Sabre IC-k vannak, alaposan kipróbáltad volna.

Ez esetben akkor reagálok az előző, nekem célzott "hozzászólásodra".

(#2060) malphitee
    Elhiszem v10 nagyúr.
    Erre inkább nem reagálok.

Ezeket az okosságokat írd már be a szakmai fórumba, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt teszik rendbe fejedbe a dolgokat. :K
    Ezeket az "okosságokat" a head-fi-ben leírták mások, miután azt letesztelték; itt a fórumban az egyik fórum társ leírta, kipróbálta. működött. A topik összefoglalóba leírtam, kipróbáltam, működött.
    Itt nem elméleti hablatyolásokról van szó, hanem a gyakorlatban kipróbált módszerről.

Az idézett dolog nem tudom, hogy melyik topikból származik (talán egy off-topik hozzászólásban megadhatnád a forrás linkjét) és számomra értelmezhetetlen és zavaros a szöveg, valamint kissé "érdekes" annak stílusa.
    De megpróbálom értelmezni az egyik részét:
    10 egység megy át, vagy a telefonból 20 megy ki és az adaptered után csökken 10-re szerinted min változtat?
    Ha az adapter = impedancia illesztő, akkor ez azt jelenti, hogy a nyilatkozó személy nem ismeri a high gain trükköt, mégis megmagyarázza azt, hogy miért is nem működik az általa nem ismert dolog.
    Ha hó!!! Az impedancia illesztőn a büdös életben nem megy át jel! Csak addig van rá szükség, amíg a V10 átvált high-gain-be. Ezt követően a kimeneti jel csak egy (elméletileg) nulla ellenállású extenderen megy át, ami nem csillapítja a high-gai magasabb erősítését.

Hogy ez az egész min változtat? Csak azon, hogy kb. 67%-al nagyobb lesz a kimeneti hangerő, emellett nagyobb lesz a dinamika és a füllel hallható mély-közép-magas tartomány is magasabb lesz!
    Ha lenne megfelelő műszerezettség, ezt ki is lehetne mérni.

Van még egyéb ellenvetésed?

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #2069 üzenetére

Kedves malphitee!

Mielőtt "bármiben" is tovább mennénk, megkérlek arra, hogy válaszolj két kérdésre:

1. "Meghallgattad már a v10-et"?

2. Összehasonlítottad még az LG V10-ben lévő ESS Sabre 9018C2M DAC és ESS Sabre 9602C AMP kimeneti hangerejét/minőségét olyan FLAP DAC-el, (mobil Hi-Fi lejátszóval) amiben ugyanaz a két IC van?
    (Összehasonlítás: minkét eszközt - a V10-et és a másik audio eszközt - kipróbáltad, ugyanazon zenei hangfájllal, ugyanazon fül/fejhallgatóval, elégséges ideig ahhoz, hogy kellő mélységben tudj erről nyilatkozni.)

Tisztelettel megkérlek arra, hogy mielőtt bármit is írnál még ebbe a fórumba, a fenti két kérdésre válaszolni szíveskedj.

Válaszodat köszönettel várom/várjuk!

• OPiiPO

veterán

válasz malphitee #2064 üzenetére

1. ez itt a releváns szakmai topic, mivel az LG V10 DAC-ról van szó.
    2. részemről befejeztem a veled való parttalan és meddő vitát, pedig oly sokszor megfogadtam már, hogy közönséges mezei trollokkal nem állok szóba . . .

• OPiiPO

veterán

válasz malphitee #2060 üzenetére

Ez itt a szakmai fórum a V10-hez, teljesen felesleges terelned. Inkább köszönnéd meg hogy ennyi időt szánt rá, hogy rendbe tegye a fejedben a dolgokat.
    ( bámulom a türelmét hogy egy ilyen trollra mint te vagy ennyi időt fordított már eddig is )

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #2052 üzenetére

malphitee (#2052) & (#2054)

Megint sikerült „adnod az ívet” a hozzászólásaiddal. Mindent mérlegelve még hálás is vagyok érte, mert olyan „minőséget” képviselnek itt az írásaid, amik egyedülállóak ezen a fórumon. Kicsit „bicska nyitogatóak”, kicsit trollkodóak, mindezt – most legalább végre – egy halvány szakmai alappal burkolva. Jómagam csak utóbbi miatt szándékozom reagálni írásod egészére.

„érvekkel alátámasztották a hifi szakmai topikban, semmit nem ér a barkácsolâs az impadenciával.”
    Az érvek azok makacs dolgok. Ahhoz tartani magunkat kötelező, és még véletlenül se próbáljunk ki mást, mert akkor talán újabb élményeik lehetnének. Ja, nem!
    Hol olvastál és milyen szakmai érveket? Jómagam boldog is vagyok, hogy nem olvastam azokat, mivel szeretek kipróbálni dolgokat. Szeretek elmenni pl. egy high-end audio showra, szeretek meghallgatni akár irreálisan nagy értékű high-end audio komponenseket is, és továbbra is szeretek hivatkozni a saját füleimre.

„semmit nem ér a barkácsolâs az impadenciával.”
    De! Ér! Nem csak én állítom ezt – a saját füleimre hivatkozva – hanem mások is. Pl. az a fórumos társ is, aki olyan fülhallgatókat használ, mint az Audio Technica ATH-AD900x, vagy Audio-technica ATH-MSR7.
    Ezekre lehet sok mindent íni, de azt, hogy „ideje múlt”, hát’ azt nem nagyon.

„cseréld le az ideje múlt, gyenge minőségű ie7 fülhallgatod,”
    Én nem próbáltam még a jelzett fülest, de azért valamiért csak odagurítottak neki 4 csillagot az 5-ből, a „What Hi-Fi?”-n.
    7 év alatt „ideje múlt” lett? Ez nagyon szubjektív kijelentés, mint ahogyan a hozzászólásaid legjava is eléggé az.

„mert a mostaniak 5000ft ert tudják ugyan azt.”
    Tényleg? Hú, nekem meg még két a Sennheisernél régebbi AKG-m van, ami még a megvásárlásuk idején együttesen is olcsóbbak voltak, mint a fórumtárs Sennheiser-e. Most, hogy így „megvilágosodtam”, dobom is ki őket a kukába, és szaladok venni egy 5000 Ft-os „kínai csodát”. ;] (Csak vicceltem. ;) )

„Egy yamaha eph 100 fülessel orgazmusod is leehet akár.”
    Írásod egyetlen szakmai része, ami akár helytálló is lehetne. (Bár jómagam vagyok annyira maradi, hogy az orgazmus kiváltásához ragaszkodjak egy csodálatos női teremtéshez, még akkor is, ha olykor-olykor el-el ragadtatom magam egy-egy „fület nyaldosó” hangtechnikai élmény által.)

„Poweramp - eq nélkül, flac zene, radugod a fülest es elvezkedsz. Nem kell semmi mas butasagokkal foglalkozni.”
    Poweramp, flac: OK. EQ pedig finoman mehet, de már leírtam a téma-összefoglalóba, hogy miért. Sőt, még csak nem is vagyok ezzel az állásponttal egyedül. A high-gain trükk pedig nem butaság! Ezt leírni, anélkül, hogy még csak ki sem próbáltad, csak arra hallgatva, amit valahol olvastál, az lehet a butaság.

„nagyon nem érted még mindig. Olvasd el 5x amit irtam”
    Stílusos, előzékeny. :N

„tdk 0”
    Vagy nem. De mindegy is már a fentiek mellett...

Valaki írta itt a V10-es topikon, hogy nem olyan „baráti” a légkör, mint a G4-es fórumon, mivel itt fellelhető volt olyan „stílus” is, ami ott nem. Szerintem meg igen is baráti a légkör, még akkor is, ha a szóban forgó „stílus”-elem időnként fel-fel bukkan. Bíztatlak téged is, hogy csatlakozz ehhez a „baráti légkörhöz”, vagy ha nem teszed, akkor kérlek, ne vedd zokon, ha írásaidat le-le reagálom, s rá-rá mutatok annak „vadhajtásos” részeire.
    Megértésedet köszönöm.

• MaxxDamage

félisten

válasz malphitee #2054 üzenetére

Jah hogy úgy! :P
    Én kérek elnézést, bocsi, de dolgozom közbe így nem értelmeztem megfelelően amit írtál. :B

L

• MaxxDamage

félisten

válasz malphitee #2052 üzenetére

:R már jártam pár kört ebben az ügyben és egy 75 Ohm-os TDK fülest találtam (fejesből meg van 600 Ohm -os is) erre a "HiFi" célra és az Impedancia teljesülésre :P (kicsit még olcsóbb is mint egy IE-7 volt...) 100k alatt van , majd megveszem és tudok beszámolóval is szolgálni (akár)

L

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #1969 üzenetére

Röviden

Picit hosszabban - szakmailag:
    Egy g4 sokkal jobb vetel telefont nezve
    Szintetikusan szemlélve, csak 15 dologban nyújt többet a V10, mint a G4...
    (Lsd. TIR: FAQ/GYIK: "G4-ről váltanék V10-re. Miben nyújt többet a V10 a G4-től?"

vagy g5
    - ami még a külön megvásárolható, kb. 60 ezer forintba kerülő (!) B&O "Hi-Fi barát" modullal sem jobb Hi-Fi terén, mint a V10, még a head-fi szerint sem. (Meg aztán' tökre reális, hogy a telefon mellett viszel még magaddal egy plusz modult is, ha jobb hangminőséget szeretnél. Ja, nem. :U )
    - amiben még a G4-nél és V10-nél is kisebb elektromos kapacitású akkumulátor található
    - amiben (az elején ingyen hozzá adott) "fotó barát" modul nulla, hangsúlyozom: zéró mértékben növeli a készülék fotóképességeit. (Csak ergonómiai illetve minimális akkumulátor kapacitás növelő funkciója van, és egy újabb kütyü, amit vihetsz magaddal a telefonnal, ha ki szeretnéd használni ezen lehetőségeket.)
    - ami sajnos - az LG-t, mint céget maximálisan tisztelve - azt kell mondjam (többed magammal) hogy bazári kinézettel rendelkezik, pláne az arany színű. (Mentségére szóljon, hogy azért kézbe véve már mérföldekkel jobb érzetet ad.)
    - egyetlen pozitívum: Snapdragon 808 kontra 820. (Részletek: TIR - FAQ/GYIK fejezet: "Akkor az LG V10 mikroprocesszor tekintetében nem is használható csúcsmobilként?"

Költői kérdés:
    Volt már a kezedben V10 egyetlen percnél tovább, a boltokban fellelhető lopásvédelmi bumszli nélkül?

Először azt hihetnénk, hogy trollkodni jöttél ide, de ez már a harmadik fórumbeli hozzászólásod. Két kérdéses hozzászólás után egy kinyilatkozás.
    Kb. két napja még így kezdted:
    A telefon nagyon erdekel g3 rol valtanek.

No komment!

Epilógus: Szívesen az eddigi kérdéseidre adott válaszokat. Öröm segíteni egy olyan érdeklődőnek, aki a legutóbbi hozzászólásodhoz hasonló, lényegre törő bölcselettel ajándékozza a topik megértő közösségét. :U

• Doller

tag

Tiszta sor, hogy sokkal jobb a G4 vagy a G5. Hisz hetekig nézegettem a G4-et, de mikor a V10 ára lejjebb ment,a G4re rá sem néztem már. Akkor kijött a G5 teszt is. Azon is morfondíroztam vagy 1 (azaz egy) másodpercig.
    A G5 talán prociban jobb. Azon kívül semmiben. De mindegy, nem értünk hozzá.
    Ma, ha megjön, bánatomban sírva fogom átvenni ezt a 10est... :) :) :)

• joco1977

tag

Nekem volt G4-em, és azt kell mondjam, abszolút megéri váltani V10-re.

V10 és G5 közötti jelenlegi árkülönbözet is V10 felé billenti a mérleg nyelvét.

Aki viszont szereti a G4 készülékét, azt is meg tudom érteni.

• sixpak

nagyúr

Még véletlenül sem a kamera miatt vagy a méret miatt, esetleg a design vagy a strapabírósága miatt?

• Remekelek28

őstag

válasz malphitee #1956 üzenetére

Igen lehet 2 évvel is venni,5000 ft felárért,de ott a második évben már nem az LG hez kell vonned,hanem a monilket futár megy érte,majd vissza is viszi. Az a veszély viszont fenn áll,nem csak itt,hanem bármely gsm üzletnél,hogy becsődöl a bolt,igy ugrik a 2. év garancia. Az első év viszont teljes,akármi is történik.

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #1920 üzenetére

A legjobb minőség és dinamika előcsalogatásához a lenyitható TIR-ben, olvasd el a Hi-Fi audio részt, abban is kiemelten a Hardveres minőség javítás illetve Szoftveres minőség javítás alfejezeteket! Ugye ezt amúgy már meg is tetted, és már csak megerősítő válaszért írtál a topikba? :U

Mit jelent neked a "max hangot kjhozzuk belole"? Ha a minőséget, lsd. előző bekezdést, ha a hangerőt, akkor további max. hangerőhöz (hogy ne 75 legyen a volume skála teteje) routolni és mókolni kell a telefont. (Jómagam ezért soha nem rootolnám a V10-et.)

"Amj erdekel meg hifi mod bekapcsolasakor akkor is dolgozik a sabre ic pl ha youtubon hallgatok zenet vagy sporify,soundcloud?"
    Röviden: igen.
    YouTube-ot teszteltem, amennyire az ottani (általában gyér) hangminőségű fájlok füleimnek mutatni engedték, hallható a Sabre DAC+AMP páros bekapcsolása. Andrid 6.0 alatt nem kell DAC fix app sem. (Ezt is lsd. a TIR-ben!)

"Valaki hallott mar meizu pro5,6 ot? Annak eleg durva hangja van elvileg."
    Hallottam már emlegetni ezt a "kínai csodát" de meg még nem hallgattam, és a V10 után nem is szeretném már kipróbálni. (Nem sok értelme van a dobogó legfelső fokáról leereszkedni, és az alsóbb fokokon tobzódni. :N )
    "A V10 egy „high-end” Android készülék," ... "a világ legjobb hangminőségű okostelefonjává teszi," (szintén TIR) Ezek után van még kérdés?

"Milyen hangerore kepes ?" Megfelelően meghajt még egy fejhallgatót is, pláne a high gain üzemmódos trükkel.

Automatan hogy talalja kj milyen uzemmodba kapcsoljon low vag high gain? Úgy, hogy érzékeli a csatlakoztatott eszköz impedanciáját, és ez alapján vált a három üzemmód (és erősítési fokozat) között az AMP.

Valaki hasznalt dapot elotte? Minimum dx50 vagy fiio x3ii? Ha igen melyiknek jobb a hangja?
    stemplar07 fórumtárs igen, konkrétan egy Fiio X3II-at használt. Múlt időben: használt. Ugyanis miután megvette a V10-et, el is adta. Ő is komoly fejhallgatókat használ, s természetesen nem a YouTube/Spotify/stb. helyen fellelhető veszteséges tömörítésű hangfájlokkal, hanem veszteségmentes tömörítésűvel, ahol FLAC a belépő szint, és ahol el lehet menni a DSD-ig is...

Az jo h 1 eszkoz van nalad mindig ,nem kell kettot hurcolni, meg ha mukodik vele yt,spoty. Meg persze a hang.
    Fején találtad a szöget! Amit amúgy a V10-el kvázi meg is tehetsz, a rozsdamentes acél oldaléllel. ;] (Mert hogy mindezek mellett, az a remekmű még ütésálló is.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés