- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
(#3281) Ixion77
Szép írás. A Te, valamint az én előző V10 kontra V20 elemzésemmel - szerintem - nagyjából le is írtunk szinte mindent. - Már amit tesztelés nélkül el lehet mondani.(#3295) s4tch
Azért én bízom benne, hogy a quad dac megoldást és a papíron tisztességes erősítőfokozatot sem azért pakolták bele a telefonba, hogy agyonvágják az egészet szoftveres színezéssel.+1
(#3297) hito
Rakás fölösleges kör, V10 pótlékok tömkelegeEnnyi! Pont.
Üdvözöllek újra a "nyerő csapatban".
(#3301) eladogeppc
A V10 akkumulátoros üzemideje semmivel sem rosszabb, mint a többi zászlóshajó okostelefoné.
(Isten bizony, teljesen objektív az, ami a téma-összefoglalóban szerepel erről a témáról - is...)(#3302) hito
Kedves "régi - új" fórumtárs!
Betyár jó az írásod stílusa.Egy kis ON-Topik:
Van ez a ((( LG V10 OFF topik: Hi-Fi vakteszt projekt )))
A jelentkezők illetve potenciális jelentkezők miatt, szeptemberre lett halasztva a vakteszt.
Most szeptember lett...
Azt hiszem, az objektív audio teszt, - most, hogy a V20 lassan kapható lesz majd itthon is - ha lehet, aktuálisabb, mint valaha.Aki még szeretne csatlakozni a tesztelői csapatba, annak innen is üzenem, hogy:
Itt az idő, most vagy soha!Topik formai tájékoztatás:
Konzultáltam az esetleges általános OFF topik létrehozásával kapcsolatban a "vezetősséggel".
A lényeg: nem lesz újabb OFF topik.Részletek:
- Ha nagy érdeklődés van a topikban, és többeket is zavar a rengeteg off akkor indokolt az off topik.
Nálunk napi átlagos ~20 hozzászólás érkezik a témához. Ez pedig egyáltalán nem sok.- Teljesen tiszta topikot (offmentes) gyakorlatilag lehetetlen fenntartani, az ismétlődő kérdésekről nem is beszélve.
Tehát ezen a téren lévő maximalista precíz hozzáállomásoztat ezúttal ünnepélyesen feladom. Sőt, a V sorozat második tagjának megjelenésével kapcsolatban megindult Off-áradatnak még örülök is, hiszen egyre inkább körvonalazódik másban is az, hogy a V10-nek bizony több szempontból még most is megvan a helye a piacon. Talán majd jövőre a V30... Talán...- A gyakran ismétlődő kérdezőkkel nem lehet mit kezdeni, ez a fórum életéhez hozzá tartozik.
Mint Topikgazda, a döntés az én kezemben van:1. Rövid válasz technika: téma-összefoglaló.
2. Válaszolok a kérdésre röviden, esetleg hivatkozva az összefoglalóra.
3. Figyelmen kívül hagyom.A 3-as opció az most nagy tanítás számomra, így úgy döntöttem, hogy ezentúl egyre inkább ezt szándékozom tenni (vagyis nem tenni). Megkérem a közösséget, hogy éljünk ezzel a "nem-tevéssel".
Köszönöm megtisztelő figyelmet!
További kellemes "baleset mentes" fórumozást kívánok!
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
válasz
Aryon87 #3262 üzenetére
Tényleg fent volt hajnal 3 után, félig meg is néztem. (Csak aztán dolog akadt, most meg már nincs fent.
)
Amit eddig láttam, az alapján egész jónak tűnik a V20.
Engem mondjuk preferáltan egyetlen része az, ami érdekel:
Hi-Fi Quad DAC – powered by the ESS SABRE 9218Csakhogy ezen pici plusz "örömért" eszem ágában sincs lecserélni a V10-et.
(Audio teszt van róla? V10 kontra V20 vak teszt? Amíg ez nincs, s amíg nem hallom füllel a minőségi különbséget, addig a Hi-Fi rész miatt sem váltanék.)
Számomra összességében a V20 nem tud annyival többet, hogy a V10 után megjelenjen a "must have it" érzés.Pro:
+ 32 helyett 64 GB flash memória (De egy minimum 128 GB-s microSD kártya mellett ez sem ösztökélő szempont.)
+ Sanapdragon 808 -> 820. (Bőven elég a 808-as proci is még egy jó darabig.)
+ Dupla hátlapi kamera. (Minek?)
+ Az akkumulátor +200 mAh elektromos kapacitása meg - szó szerint - nem villanyozott fel.
+ Android 7.0: Remélem, hogy a V10 is hamar megkapja majd.Kontra:
- A duraskin hátlap helyett a selyemfényű hátlap visszalépés.
- A kamera rész esztétikailag falra hányt borsó. (Persze sok választási lehetőség nem is adódott, ha már annyira erőltetik a dupla kamerát.)
- A hátsógombok száműzése oldalra harakiri az LG részéről.
- A kijelzőn az állandóan vízjelként középen lévő B&O Play logó túlerőltetett, mit több, túlhájpolt, és engem még videón is zavar, nem hogy élőben. (Első dolog lenne a skin-t kinyírni és helyette mást installálni.)Amit hiányolok a V20-ból:
- Nincs notfication LED
- A másodlagos kijelzőn - úgy tűnik - nem csinálták meg azokat a szoftveres fejlesztéseket, amikről a fórumon többször írtam/írtatok már. (Pl. Jobb személyre szabhatóság, üzenetek első pár szavának mejelenítése és onnan történő megnyitása, notification LED hiányában nagyobb, színes, villogó értesítési négyzetek.)Összegzés:
A V20 nem hiszem, hogy sok V10 tulajdonost el fog csábítani, viszont az LG G4 / G5 tulajoknak érdemes lehet elgondolkodni a V20 vásárlásán. Jöhetnek még a Samsungtól is vásárlók, akinek nem jött be annyira a cég legutóbbi flagshipjének "kenyérpirító" okos funkciójaSzóval nekik ajánlható lehetne a V20...
Ja, mégsem: a V10 ugyanis sokkal jobb szolgáltatás/ár anyában, valamint nem tud annyival kevesebbet, amiért érdemes lenne a jelenleg jelentős árkülönbséget ráfizetni. Emellett még számos téren jobb is, mint a V20. (Lsd. a fenti "Kontra" listát.)-----------------
Szerkesztés:
(#3264) OPiiPO : OK, de ott sem látom azt a videót, ami még hajnalban fent volt az Aryon87 által megosztott linken.[ Módosította: radi8tor ]
-
E2E4
aktív tag
válasz
eladogeppc #3211 üzenetére
Bocsánat.
Igazából nem konkrétan Rád akadtam ki, hanem arra, hogy újra, meg újra be-be jönnek olyan felhasználók, akik újra meg újra kérdeznek és kérnek olyat, ami már többszörösen meg lett válaszolva. Csak azért akadtam fel ezen, mert csupán pár hsz-el előbb hasonló sztori volt. (Arween személyében.)Válaszolva ismét relevánsan is: SOT screenshot-ok is vannak fent a topikban, amihez csak a keresőt kellett volna használni a "SOT" kifejezéssel.
Sőt, itt van pár SOT:
Azonban ismét nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy:
A SOT (screen-on-time = kijelző világítási ideje) érték megadásának nem sok értelme van, mivel az értéket egy többtényezős változó eredője adja.A SOT értékét többek között befolyásolhatja:
- Azonnal leválasztjuk a töltést, amikor az eléri a 100%-ot, vagy utána még rajta marad egy ideig. (kb. 30 + perc)
- A kijelző fényereje hány százalékos megvilágításon állt? (manuálisan)
- Automata módban, jellemzően benti, vagy kinti eset fordult elő, utóbbi esetben jellemzően árnyékos, vagy napsütötte helyen? (A legutóbbi eset a legkedvezőtlenebb, mivel ilyenkor az automatika akár 100+ %-ra is "felhúzhatja" a fényerő értékét, ami nyilvánvalóan jelentősen "akku zabáló".
- A tesztelés alatt volt -e beragadó app?
- Egyes appokat milyen intenzitással használunk? (Pl. egy UHD-s videó rögzítés jobban terheli az akkumulátort, mint egy HD-s.)
- Mennyi az akkumulátor tényleges elektromos kapacitása (Ez az idő múlásával egyre inkább eltér a gyári adattól.)
- Mennyire erőforrás igényes, ezáltal "akku zabáló" appokat használunk.
- stb.(#3214) tetobau
... itt a fórumon, néha kissé elgurult nálam a gyógyszer.
Ezt magam is látom.Azonban biztosíthatlak, hogy eléggé csodálkoznál akkor, ha egy kicsit is megismernél. Szóval itteni - tény, hogy időnként egóbol történő - kirohanásaimból nagyjából annyi valós képet kaphatsz rólam, mint amennyit egy vak, akinek elmagyaráznánk, hogy milyen japánban a cseresznyefa virágzása.
Ettől függetlenül értettem a célzást.
(#3212) luimapeiz és (#3213) Litván Zongora
Legyen meg a nép akarata. Hamarosan indulni fog egy másik OFF Topik is a V10 mellett.(#3215) gretzky77
Minden jót kívánok, s örülök, hogy - ha rövid időre is - itt voltál ebben a közösségben.
Sok sikertaz OP3-hoza Honor8-hoz!
(#3220) psg5
1,5 órán át ment töltés nélkül a teló navigációsként hétvégén 50% ra esett mikor megérkeztünk. Azonban egy óra múlva hirtelen leesett 10% ra. Ez miért?
A válaszhoz szerintem a Li-ion akkumulátor elektrokémiai reakcióit kellett volna megfigyelnünk, melyből megállapítható lenne az általad említett akkumulátor effekt. (Szerintem ezt más is képes reprodukálni, hasonló körülmények között.)Ja és hazafele, amikor ment a navi és színezőktől volt akkor nem töltött csak szinten tartott, ha lekapcsoltam navit, gps, wifi stb. akkor töltött lassan. Ez így normális?
Nem értem, mit jelent az, hogy "színezőktől", de az tény, hogy a navi, s ezáltal az aktív gps használat a légerőforrás-igényesebb ténykedések egyike. Ha csak egy mezei autós töltővel töltöd (500 mA, 1000 mA) akkor az nem fog tudni annyit tölteni, mint amennyire merül az akkumulátor, így töltés mellett is lemerülhet a telefon akkumulátora.
Tipp: Használj Qualcomm Certified autós töltőt, vagy olyan töltőt, amely képes legalább 2 A-es töltőáram leadására. -
E2E4
aktív tag
válasz
saddybaddy #3184 üzenetére
(#3184) & (#3186) saddybaddy
Tökéletesen átérzem azt, amit írtál.
Azt látom, hogy az, aki nem V10-et használ, tényleg még csak sejteni sem sejti azt, hogy lelkes újonc-tól a Topikgazda-ig miért írnak ilyeneket egy telefonról.
De még akár egy V10 tulaj sem látja ezt mindig, különben nem ínra olyat, hogy
Nekem személy szerint pl kezd egy kicsit erős lenni ez a hatalmas imádat ami itt megy a telefonnal szemben. Kicsit már fanatikus a dolog...Pedig ez van!
a V10 most ár-érték arányban verhetetlen - nem csak most. Amióta 130 ezer forint körül (sőt, most már alatta) van az ára, azóta "best buy"...(#3201) stemplar07
Köszönöm.(#3203) .:Ádám:.
Yes!!!(#3206) eladogeppc
Neeeeeeeeeeeee....
És újra kezdődik...
Kérek egy fiatal, csinos ápolónőt!
Vagy valami aranyos lányt, aki megvigasztal.
Van itt valaki?..."Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma-összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!"
Nagyon köszönöm.4-6 órát látok SOT-ot, de érdekelne nem ilyen körülbelüli érték, hanem konkrét.
FAQ: Mennyi üzemidőre képes a V10?
Ha látsz ennél bővebb választ bármely más telefon téma-összefoglalójában, akkor kérlek linkeld nekem.
Amiket leírtam, azok konkrét felhasználói visszajelzések.(#3209) eladogeppc
Most komolyan kérdezed, hogy ez alapján pontosan mennyi SOT-ra számíthatsz?Ezt sajnos senki sem mondhatja meg neked, mert nem csak attól függ, amiket megadtál.
Mindenki:
Azon tűnődöm, hogy létrehozom a "V10 fórumban ismételt kéréseket feltevők OFF topikja"-t, és ott lehetne ezeket úja, és újra, és újra megtárgyalni.
A törzs tagokat kérdezem: mi a véleményetek erről? -
E2E4
aktív tag
Kérésedet tudomásul vettem.
Bocsánatot kérek azért, mert megbántottad önmagad amiatt, amit mondtam neked.Kommunikációm ezentúl feléd maximum annyiban fog kimerülni, hogy ha ismét felteszel egy olyan kérdést, amire a válasz ott van a téma-összefoglalóban, aminek a tetején ott van az kiemelve, hogy "Kedves Érdeklődő! Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma-összefoglaló-t, illetve használd a topikban a kereső-t!" akkor odaírom kiemelve azt, hogy: téma-összefoglaló!!!
Ezt máshol is így csinálják, nem idézik be a választ, és még csak háttér információt sem írnak a problémáról (3 kontra 4 pólusú csatlakozó). Belátom, hiba volt, hogy válaszoltam neked. Jobb lett volna, ha magadra hagylak a problémáddal, és csak azt írom, hogy "téma-összefoglaló!" Pont. Ezután így is fogok tenni...
Pont.(#3163) gretzky77
Ne máááár. Ilyen vérmes lennék?(#3164) OPiiPO
Köszönöm.(#3165) tothak
Nekem személy szerint pl kezd egy kicsit erős lenni ez a hatalmas imádat ami itt megy a telefonnal szemben. Kicsit már fanatikus a dolog...
Mit jelent az, hogy fanatikus?Hát' ja. Lehet. Talán egy közömbös érzés jobb lenne a V10-el szemben, de akkor tutti, hogy nem lettem volna olyan hülye, hogy ennyit dolgozzak a téma-összefoglaló írásával. Akkor csak read-only, meg esetleg néha kérdező user lennék.
Őszinte leszek, picit bánom már azt a töménytelen időt, amit ebbe a topikba bele toltam, főleg akkor, amikor olyan hozzászólásokat írnak, hogy "tényleg túl van tolva a "de f@sza összefoglalót írtam" téma".
De ezek után igyekszem letisztultabb lenni a kommunikációban, és kevesebbet írni.
Bár éppen a hosszú és alapos írásaim voltak azok, ami kezdetben megtetszettek az itt lévőknek, s ezért is kértek fel arra, hogy írjam már meg a téma-összefoglalót. (Mivel előtte azt senki nem tette meg.)
Szerintem ez a telefon a mai napig érdemtelenül van tesztelve, jellemezve (Hi-Fi üzemmód bekapcsolása nélküli audio teszt) ezért szerettem volna a telefon tudásához/minőségéhez igazodó írást letenni az asztalra, ezért olyan hosszú és alapos a téma-összefoglaló, és ezért érint érzékenyen, ha hétről-hétre, újra és újra feltesznek olyan kérdéseket, amikre már ott a válasz "legfelül", vagy a kereső kidobná a topikban.
(#3166) Kisbea
a Lolipopot is lecseréltem a 6.0-ra.
(mikor 6 hete kb megjött a telefonom , nem foglalkoztam vele)
És nem csináltam gyári adat visszaállítást.
(A z-mel is így csináltam anno, és ok volt)
Akkor csak szerencsém van?Úgy tűnik, hogy igen.
(#3173) Litván Zongora
Ami viszont szerintem is csiszolást érdemelne, az a stílus. Topicgazdánk vehemenciája némileg fensőbbségesnek, arrogánsnak hathat az ide látogatók számára, mint ahogy sokan nem osztoznak a telefon iránti feltétlen elkötelezettségében sem. Ez egy fórumon, ahol gyakorlatilag nincsenek nonverbális kifejezési eszközök, kétségkívül feszültséghez, félreértelmezésekhez vezethet. Én hatékonyabbnak éreznék egy némileg megértőbb hozzáállást részéről, ám én is felhívnám mindenki figyelmét, hogy az itt előforduló kérdések 80%-át nem kellett volna föltenni, ha az illető venné a fáradságot az olvasásra írás helyett.Stílusban irányt szándékozom váltani. Köszönöm az építő kritikát.
ahogy sokan nem osztoznak a telefon iránti feltétlen elkötelezettségében sem
Ők azok, akik nem V10-et használnak?(#3179) OPiiPO
+1 -
E2E4
aktív tag
[nagyon off olvasmány be]
(#3147) .:Ádám:.
Egy Tianhe H9008 volt a "kínai csoda".
Igen, egy klón, de
a.) ez volt az első Androidos telefonom,
b.) ez volt az első kínai web shop-os vásárlásom,
c.) egy barátom ajánlotta (a fiának bevált), hogy jó lesz az nekem is,
d.) 200 USD-s limitben kerestem okostelefont, s azért az árért idehaza csak olyan telókat árusítottak, amik a harmat gyenge hardver miatt lettek volna "ipari hulladékok"
d.) akkor még az volt a mottóm, hogy: Mindegy hogy kínai, vagy koreai a telefon, (mindkettő ország szülöttei vágott szeműek) ha jó benne a hardver! Mit számít az, hogy "A" brand-es -e a gyártó, vagy sem?!Azóta a saját bőrömön megtanultam, hogy: nagyon nem mindegy a gyártó ország, ahogy az sem, hogy a gyártó cég "A" brand-es -e, vagy sem, valamint az is fontos szempont, hogy van -e, s ha igen, akkor milyen K+F van a gyártócégeknél.
Semmi koppintás nincs a hw-ben. Mind "legit" gyártótol való, az amoled kijelző is.
Valószínűleg az én "kínai csodámnál" is "legit" gyártótól, vagy azoktól "lopva" vol a hw (a kamera talán Samsung) nem is a hw-vel volt a baj. Érdekesség képen leírom a hiba listát:[I]Gyári hiba lista, H9008:
#1 USB csatlakozó hiba [4 hónapos korától]
Következmény:
Lehetetlen megcsinálni a ROM flash-t. (Ez szükséges, mivel a LED vezérlő alkalmazás nem működik jól.)
Időnként, ha kikapcsolom a telefont, és megpróbálom tölteni, az akkumulátor nem töltődik fel 100%-ig. Alkalmanként, ha beállítom a "programozott bekapcsolás" és a "riasztás" funkciókat, és kikapcsolom a telefont, (mialatt töltöm azt) ezek a funkciók nem működnek. (A telefon nem kapcsol be automatikusan, és nem riaszt.)
Néha, ha beállítom a "programozott bekapcsolás"-t, és kikapcsolom a telefont, a telefon hamarabb kapcsol be. Ilyenkor, ha kikapcsolom a telefont, újra bekapcsol.
Pl. „programozott bekapcsolás” ideje: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek: 7:00. Kikapcsolom a telefont péntek este, és csatlakoztatom a töltőt. A telefon bekapcsol szombaton hajnal 3:36-kor. Felkelek a bekapcsolási dallam miatt, kikapcsolom a telefont, de a telefon utána újra bekapcsol.#2 Kijelző ragasztás hiba. [1 hónapos korától.]
Az üveg alatt baloldalt fent (kb. 3 cm hosszan) és jobb oldalt fent (kb. 7 cm hosszan) a ragasztó, (amely a kapacitív kijelzőt az üveghez ragasztja) felvált.
Következmény:
A kijelző széleinél a ragasztó látszik. Ez csúnya.#3 Home gomb hiba [Az első pillanattól kezdve.]
A home gomb lötyög.
Következmény:
Ha függőlegesen tartom a telefont és megérintem a kijelzőt, akkor hallatszik a lötyögés. Ha hang- vagy videofelvételt készítek és mozgatom a telefont, akkor a lötyögést rögzíti a mikrofon.
Ha megrázom a telefont, jobban hallhatod a home gomb lötyögésének zaját.
Néha a home gomb nem érintkezik jól.
Ezek zavaróak.#4 Bekapcsoló gomb hiba [5 hónapos korától.]
A power gomb beljebb nyomódott, mint a hangerő gomb.
Következmény:
Nehezebb megnyomni a bekapcsoló gombot, mint a hangerő gombot.#5 Kijelző vibrálása [Az első pillanattól kezdve.]
Időnként a kijelző alsó részén, kb. 1-2 cm-es sávban (főleg szürke színnél) a kijelző vibrál. Ez mindig látható a naptárnál, ha beállítok egy új eseménynél az időpontot. („Idő beállítása” Kezdete / Vége)
Következmény:
Zavarja a szemet.#6 Külső hangszóró hiba [Az első pillanattól kezdve.]
Következmény: Amikor megszólal a külső hangszóró, - bizonyos zenénknél - a hang elején néhány tizedmásodpercig rezonancia hallható. Olyan, mint ha nem lenne megfelelően rögzítve a hangszóró.
Megjegyzés: az előző telefonomnál nem hallottam ilyen vibrációkat. (Lsd. mellékelt hangot*. - Én ezt a hangot használom a naptár hangjelzésnek, és mindig hallom a hang elején a vibrációt.)*csatoltam a webshopnak ezen (angolra fordított) levél után.
A Miért drága végül az olcsó kínai okostelefon? történet hosszú, terveztem belőle könyvet írni (komolyan) szóval ezt csak tekintsd bevezetőnek.
Ma már nem szeretném megírni a könyvet, pedig olyan csattanók lennének benne, hogy az írói túlzás nélkül is ütne. Nem viccelek.[nagyon off olvasmány ki]
(#3150) psg5
Jól gondoltad. Csak ahhoz rootolni kell a V10-et, úgy meg a garanciának lőttek.(#3151) saddybaddy
+1(#3152) psg5
Oda kell figyelni...(#3153) parts
A linken kitűnő szakmai írás található.(#3154) Arween
azt senki nem írta eddig hogy ha be van dugva ez a + eszköz akkor nem működik a fülesen a hangerő állítás meg a némításEz eléggé gáz mert így utazás,munka közben nem lehet normálisan zenét hallgatni ....
Nem olvastad el figyelmesen a...
Na mit?
A téma-összefoglalót!!!Idézek belőle, (önmagamtól
):
Vásároljunk egy extendert (például ezt vagy ha (I)headset(/I) funkciós fül/fejhallgatónk van, akkor például ezt)Még linkeltem is a két típust!
Magyarázat: nem mindegy, hogy 3 vagy 4 pólusú a csatlakozó. 3 pólusúnál csak a sztereó átvitel megoldott (L,R,közös föld) 4 pólusnál a headset vezérlés is.)Az a szomorú, hogy:
a.) sok időt eltöltöttem a téma-összefoglaló megírásával;
b.) sok mindent teszteltem, s azt leírtam bele (pl. én is megszívtam először az extenderrel, mert előtte senki sem írta le ezt nekem, mégsem kezdtem el hőbörögni, hogy "ezt nem mondta senki!". Mérnök gondolkodással (is) rendelkezem, azonnal tudtam a hiba okát, és csak önmagamra mutogathattam, hogy erre nem figyeltem oda előbb.);
c.) Nagyon hosszú és alapos a téma-összefoglaló;
d.) Ennek ellenére a mai napig fel-fel jönnek olyan kérdések, amik ott már régen meg vannak válaszolva.Ezek után, számomra nagy kihívás, hogy ne húzzam fel magam az ilyen - finoman számon kérő - kérdéseken, amikre már régen megválaszoltam a téma-összefoglalóban.
Konklúzió:
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma-összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!(#3157) psg5
Ötlet: Ha a V10-en szerkeszted a videót, és beállítasz lassított vagy gyorsított lejátszást a videó egy megadott részén, akkor az PC-n (és máshol is) lejátszható marad. -
E2E4
aktív tag
Ha önmagad kipróbálgatod a fotózási/videózási (és mindenekelőtt az audio!) képességeit, nagyobb örömöd lehet a V10-ben...
(Csak vigyázz, nehogy annyira megszeresd, mint itt egyesek. Pl. én is...)
(#3126) koxx
Ezért is jó, ha van a csapatban egy moderátor.(Csak reménykedem, hogy nekem sem kell majd a kukoricán térdepelni, mert alvás helyett - szigorúan off - kisregényt írtam a V10 kontra OP3 témában.
)
A magam részéről nem bánom, ha bejönnek ilyen felvetések.
Ami azt illeti, nem sok a fórumon a hozzászólás szám, a V10 inkább az öröm forrása, mint a bánaté (csekély számú problémát említenek meg a topiklakók) és így akár ez is színesítheti ezt a fórumot.
Én meg a hallgatásommal - Zrínyi kirohanása helyett - csinálhatok egy nem-tevés gyakorlatot. -
E2E4
aktív tag
válasz
gretzky77 #3128 üzenetére
Kedves fórumtárs!
Ha esetleg nyersen fogalmaztam, s ezzel megbántottalak volna, akkor kérlek, hogy bocsáss meg nekem. Most visszaolvasva önmagam, tényleg elég nyers és emocionális volt a véleményem, ami szigorúan magánvélemény, semmi több. Szóval: bocsánat.
Engem nem zavar, ha off-ban reális, tesztelésen alapuló összehasonlítást végzel a V10 és más telefon között.
Őszinte leszek, és elárulok néhány dolgot magamról, ami amúgy nyílt titkolok:
1. Már megégettem egyszer magam egy kínai csodával, amit "okostelefonnak" neveztek, de valójában csupán egy szépnek kinéző, ipari hulladék volt. Kétségem sincs hozzá, hogy Kínában is van minőségi gyártás, csak eddig én ilyennel még nem találkoztam. Amikor olcsóbb kínai gyártmányú terméket veszek, gyakran kiderül, hogy egyszerűen sz.r, (lsd. a legutóbb a QI töltő padot). Persze ez akkor az nem olyan fájdalmas, amikor csak pár ezer forintot kockáztatok. De amikor 200 USD összeget lapátolok ki az ablakon, az már egy más kategória. (Kanai "okostelefon".)2. A V10 engem megvett kilóra. Ezt leírtam az első hozzászólásomban is. Soha nem hittem volna, hogy egy elektronkái eszköz ilyen szinte "elcsábíthatna". Sőt, - s ezt is leírtam már - mielőtt V10-em lett volna, picit mosolyogtam is a fórumon olvasható, emocionálisan túlfűszerezett hozzászólásokat. Oszt' most meg majdnem - vagy legalább úgy
- úgy írok, mint a többi V10 tulaj.
3. Amikor a V10 MobilArenás tesztjét olvastam - akkor még csak kerestem egy jó kis okostelefont - csak a hiányosságait láttam:
- Nincs notification LED
- és....
És más semmi.Mondtam is magamban: "De kár! - De hát' nincs tökéletes telefon..."
Igen, a V10 sem az, mert bár a 2nd screen elegánsabb megoldás az értesítésekre, azért a jelenlegi szoftveres megoldással alkalmatlan arra, hogy méterekről informáljon.
A probléma csak az, hogy a legtöbb telefon számomra (!) - hiányosságai már a tesz elolvasása folytán is jóval több, s ebbe a OP3 is beletartozik. Idézek is a OP3 MA-s tesztjéből:- "alul-felül viszont élesebb alumínium burkolat,": Ja, mint a Huawei-ek. Kézbe véve, engem vágott, mint a veszedelem. Ergonómiailag nekem nem jön be!
- "A kiálló kameralencse már nem mindenkinek fog tetszeni" Nekem sem tetszik.
- "a csúszós hátlapot leszámítva kényelmes tartani. "Hol van ez a V10 duraskin hátlapjától?
- "Az előlapon ezúttal is 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző pihen, azaz a gyártó nem ült fel a QHD-s gyorsvonatra, ami a VR-kiegészítőt és a remek hardvert figyelembe véve fura, bár nem zavaró." Jajjj! Az FHD a hétköznapi életben nagyon OK, de ha már ennyire nyomják a VR-t, akkor: pont ez az a szegmens, ahol kellene a QHD. Szóval ez így egy öngól a kínaiaktól.
- "A színek élénkek, a kalibráció viszont kékes, aminek a korrigálására bizonyos keretek között van lehetőség a menüben, bár a OnePlus mérnökeinek kellett volna jobb munkát végezniük." Magyarul nem olyan élethű, mint egy Quantum IPS. Kösssszzz, de neeeem kell kínai AMO LED koppintás. ("RGB helyett RG / BG, azaz két szubpixeles elrendezést használ.")
- "extra világosság más AMOLED panelhoz hasonlóan ezúttal nincs" -> napfényben ez így gyér lehet...
- "Ha már AMOLED, akkor van ambient display, azaz beállítható, hogy az OP3-t felkapva, vagy a kezet a közelségérzékelő fölé emelve felvillanjanak az aktuális értesítések fekete fehérben, az óra kíséretében. " - Mesélj még.Bocs, de a V10 másodlagos kijelzője szerintem ennél fényévekkel elegánsabb megoldás.
- "Bár sokan elfogadtak volna egy picit vastagabb házat, a 3000 milliamperórás, elzárt akkumulátornál méretesebb teleppel" Hát' ja... Nem cserélhető akkumulátor: azonnal bukó nálam is.
- "és a 64 gigabájtos, UFS 2.0-es tároló sem semmi (52 gigabájt használható fel szabadon), még ha nem is bővíthető." Ja, hogy nem bővíthető a háttértár sem? Azonnali bukó - nálam.
- "Azt viszont hamar észrevettük, hogy a kelleténél sokkal szigorúbb a memóriamenedzsment, azaz megnyit az ember 7-8 kövérebb alkalmazást, esetleg még 1-2 játékot, és az első kiürül a háttérmemóriából. Mivel ugyanennyi appot sok 2-3 gigabájtos mobil is gyorsítótáraz, úgy tűnik, a OnePlus 3 alábecsüli saját képességeit. Carl Pei egy Tweet-bejegyzésben azzal magyarázta a bizonyítványát (amit a stockholmi gazdasági egyetemen állítottak ki), hogy a RAM-kezelés az akkumulátorkímélés érdekében ilyen szigorú. Akkor viszont minek 6 gigabájt, ha legalább 2 sosincs használva, a gyorsítótár korlátja pedig ennek a fele? " LOLKínai csoda...
- "Többféle gesztus elérhető kikapcsolt kijelzőnél: a duplakoppos feloldás,"Ezt persze sikerült ellopni az LG-től, ugye, "Copy/Paste", zéró szerzői jogvédelem / fogyasztóvédelem ország szülte cég, mi? Kár, hogy sok mást meg nem...
- "A VR tartalmak közül a YouTube 360-as videói és a kapcsolódó Cardboard játékok próbálhatók ki – ekkora felbontáson egyik sem nagy élmény, a headset ráadásul nem is túl kényelmes. A Loop VR nem egy Vive, és még csak nem is egy Gear VR." VR opció FHD-val. LOL... (De ezt fentebb már írtam.)
- "Kimaradt a mérési- vagy fókuszmód változtatása, a programozható fehéregyensúly és az expozíciósorozat – sőt: kézi módban a vakut sem lehet bekapcsolni furcsa módon." No komment!
- "Csökkent a minőségen a felesleges túlélesítés, ami a zajmentesítéssel kombinálva festményszerű hatást kölcsönöz az apróbb részleteknek." "az automatika este magas érzékenységgel és sok színes zajjal rögzít, 1/17 másodpercen maximalizálva záridőt. Az eredmények, ha nem is rosszak, hagynak kívánnivalót maguk után"
- "A kézi beállítások ugyanakkor megnyitják az utat a kitűnő esti fotók felé" Tényleg? f/1.8-as rekeszértékkel?
- "Az FM-rádió kimaradt, a videolejátszó meg a fapadosnál is fapadosabb. Mivel a DivX, az Xvid és az AC3 kódolásokkal nem birkózik meg, feliratokat pedig nem játszik le"
- "Fülest a gyártó nem mellékelt, a fejhallgatókra ugyanakkor tiszta, dinamikus, kiegyensúlyozott hangkép jut zörejek és érezhető áthallás nélkül, bár hangerőben egy HTC 10 vagy egy LG V10 többet kínál."
Csak hangerőben kínál többet a V10?
Bone123! Ez most komoly? Még mindig itt tart a MobilArena tesztelői csapata? Mi az Istenért téptem a számat eddig a V10-el kapcsolatban? Még most sem sikerült megtalálnotok a Hi-Fi kapcsolót?
Komolyan mondom, sírni tudnék a MobilArena szakmaiságán is! És ilyet egy amúgy még elég korrekt MA-s tesztelő írj le."A jó hangzásból a Dirac HD Sound is kiveszi a részét." Hogy mi a fa...m? Kész! Befejeztem!
- "Az iránytű, a gyorsulásmérő és a giroszkóp nem maradt ki, az infra viszont igen." Kapufa!
- "4 - 4,5 órás képernyőidőknél"Bone123! Ez most komoly? Képernyő? "Nooooormális?
" - mondaná besenyő Pista Bácsi.
No kérem! Besenyő TIM István, aki vagyok, az-az Besenyő Technikai Információkat Megmondó István, elmondanám önöknek, hogy egyetlen okostelefonon sincs képernyő, így képernyő idő sincsen!
Képernyő = CRT technológiát alkalmazó képcső, ami a régebbi TV-kben van. De az itt nincsen! Sem az OP3-on, sem a V10-en, de még a Nokia 3110-en sem, sehol sincs, nem volt, és nem is lesz ilyen eszközökben képernyő!Nem bírom itt tovább! Inkább megnézem megint a Besenyő Pista bácsi a hülyeségről-t.
.. Hú. Ez életmenő volt. Laár István! Az Isten áldjon meg Téged, felebarátom!
Vissza az OP3 teszthez:
"(Az megint más kérdés, hogy ha nincs egyetértés a gyártó és a vásárló között adott esetben a garancia kérdéskörében, akkor ott milyen jogorvoslati lehetőségek adódnak.)"
Megmondom: Semmilyenek! Kínában ez bukta!!! Próbáltam 2 magyar társhatóság közreműködésével is egy "kínai csoda" okos telefonnal kapcsolatban! Le se sz..ják a vásárlót Kínában! Jogorvoslat? Jog? Ugyan már! Ilyen ott nincsen!!!Na így vegyen bárki Kínából kínai csodát!!!
Ezzel szemben a V10, - ahogy írtam - audio minőségben, küllemben, kamerában, ütésállóságban - s ezen túlmenően:
- kamera "full manual" módjában;
- a kivehető kamerában;
- az FM rádióban;
- a micro SD kártyás bővíthetőségben;
- a távvezérlésre és adatátvitelre is alkalmas infában,
- a kitűnő hazai garanciális háttérrel
olyan köröket ver a kínai csodára, hogy az arról kódul.
Legalábbis szerintem.De felőlem mindenki azt vesz, amit akar. Azonban továbbra is fenntartom a véleményemet: aki V10 után egy OP3-ra vált, az szerintem nem érezte meg azt, amit a V10 nyújtani képes. Hangsúlyozom: ez a magánvéleményem.
A nyugalom legyen velünk a fórumon.
Asszem' én is megyek, és alszom még egyet, annyira megnyugodtam már.
Hajnal 2-kor ez még belefér. -
E2E4
aktív tag
+1
Meg hol tudná már azt a lencsét, ami a V10-ben van?
objektív f/1.8 kontra f/2.0.Meg hol tudná már azt az audio minőséget?
Meg hol tudná már azt az optimalizált rendszert?
Meg hol tudná már azt a prémium megjelenést?
Meg hol tudná már az ütésállóságot?
Meg....
(#3119) gretzky77
Ne haragudj kedves fórumtárs, de nyers leszek:
Ha egyáltalán csak gondolati szinten felmerült benned azt, hogy a V10 helyett egy kínai csodát vegyél, akkor szerintem a V10 nem neked való. Add el, bármi áron....A V10 új ára olyan 127 eFt körül mozog, a tiéd használt, van rajta egy karcolás, (a V10-en, vagy a bumperen?) de vannak extra dolgok is hozzá.
Nem írtad, mennyi idős, meg ugye fehér is, ami behatárolja a potenciális vásárlók körét.
Hát' szerintem olyan 110 eFt körül lehet a használt ára.
A továbbiakat kérlek, hogy egy beárazós topikban konzultáld meg.
Köszönöm. -
E2E4
aktív tag
H961N SAE verziónál is V20a-tól van Android 6.0. (Lsd. pl. itt.)
V10c verzió valóban még csak a Lollipop.
(Reméljük, majd ezt megerősíti neked egy duals SIM-es verziót használó fórumtárs is.)
(#3106) Arween
Mi az hogy!
Csak találd majd el a V10 megfelelő pozícióját.Honn vetted? (Link.)
(#3107) darthsmoke
Linkelnéd a vásárlás helyét?
A QI töltés alatt semmilyen anomáliát sem tapasztalsz?
Pl. amikor feltölt a V10, nem marad világításban az elődleges és a másodlagos kijelző?
Ajánlod másnak is a QI töltőpadot?(#3109) darthsmoke
Nem kezdtem el a matricával szenvedni, és esetleg tönkretenni a gyári hátlapot...Mégis hogyan lehetne tönkretenni a hátlapot egy matrica cserével?
Persze, mindennek van kockázata, de azért nem egy ördöngösség kicserélni a matricát.
Én valahogy jobban bízok a gyári duraskin hátlapban, mint egy kínai fröccsöntött műanyagban.A gyári az a "Quick Window View Flip Cover CFV-140 Protective Cover Case" egy picit drágább. Talán nem véletlenül.
Pl. a G4 esetében is nagy elánnal belefutottak a felhasználók a Nillkin és egyéb kínai utánzatokba a hátlap és a Quick Circle tok esetében, aztán pár hónapon belül megadták magukat ezek a jónak tűnő, olcsó, de mégsem tartós megoldások. A gyári az nem véletlenül kerül annyiba, na.
De legyen szerencséd, s intenzív használat mellett is tartson ki a tok pár hónap múlva is...(#3110) ronaldo
Hát' ez tényleg érdekes.Kedves V10 tulajdonos társaim!
Reméljük, hogy a 7.0-ás Android is simán jön majd OTA-n, és a V20 megjelenése után hamarosan a V10 fogja majd megkapni elsőként az új rendszert. -
E2E4
aktív tag
válasz
KPistike #3098 üzenetére
Üdv!
Mindenekelőtt hálásan köszönöm, hogy válaszoddal megtiszteltél.
Ilyen tartalmas, összetett mondatokkal operáló, szakmailag és stilisztikailag is egyaránt kitűnő írást, pláne egy válaszra adva, - azt hiszem, hogy - én még nem olvastam itt ezen a fórumon, azóta, hogy itt rezidens toplikgazdaként tevékenykedem.Kérlek, engedd meg, hogy mondataidat idézve válaszoljak azokra.
"- ahogy Te is mérlegelted G4 beszerzését anno -" igazán figyelmes gesztus ezt megemlíteni, ráadásul - ahogyan azt jómagam is gyakran megteszem - előszeretettel használod itt is a gondolatjelek tagolását.
Ha valaha is Topikgazda szeretnél lenni, és szükséged lenne ajánlásra, rám bizton számíthatsz. (Komolyan mondom, az imént meg is néztelek A Topikgazdák megbeszélő topikja nevű zárt fórumon, hogy TG vagy -e.)
"De az általam kikövetkeztetett ok: a mostani frissítés terjesztési metódusában a Te készüléked hamar sorra került a felelős szervernél."
Ez kitűnő megállapítás, csakhogy valami nem világos nekem.A téma-összefoglaló 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA fejezetében van egy erre vonatkozó rész, amit az LG Magyarország Ügyfélszolgálata adott, amikor telefonon konzultáltam ebben a kérdésben:
A legkedvezőbb ár kiválasztásánál vegyük figyelembe azt, hogy a teljesen automatikus, OTA frissítés eléréshez olyan készülékkel kell rendelkeznünk, amelyik regisztrálva vanaz LG FOTA rendszerében. Ez csak az LG Magyarországgal szerződött disztribútorok által forgalmazott készülékeket érinti. (Pl. MediaMarkt, Extreme Digital, stb.) Kétségtelenül ezen helyeken az ár jelentősen magasabb lehet a nem hivatalos forgalmazók (szürke importos) árainál, tehát kvázi ez az a "felár", amit a legkényelmesebb OTA frissítésért, a hivatalos LG garanciajegyért, és a teljesen legális forgalmazásért meg kell fizetni annak, akinek ez preferenciái részét képezi.A készüléket 2016. június 4-én vásároltam, természetesen egy szürke importos helyről, mivel nem voltam hajlandó megfizetni a 68 ezer forintos felárat - 132 eFt kontra 200 eFt - amely akkor a PartNero (mint szürke importos GSM üzlet) és a MediaMarkt (mint az LG Magyarországgal szerződött disztribútor) ára közötti erősen szignifikáns árkülönbségből adódott.
"Új készülékként már a G4 került be, de május 10-én az átvett készüléket kicsomagolva még Google fiókot sem adtam meg, már jelezte, hogy frissítene 6.0-ra, amit röpke 20 perc alatt meg is tett (tény, már februárban kijött e frissítés, majd negyed évvel később kisebbségben voltam már új tulajdonosi szerepben - ezért a kevéssé terhelt szerver rögvest sort kerített a készülékemre)."
Az LG V10-re gyakorlatilag márciusban vált hivatalosan is elérhető a 6.0-ás Android, - de ahogy írták itt a itt a fórumon, csak LG Bridge-n keresztül - tehát júniusban, - kb. 3 hónappal később - már ugyancsak kevéssé lehettek terheltek a szerverek. Ennek ellenére hetek alatt sem jött OTA semmi sem.
Ezután szántam rá magam az USB-s összeköttetéssel megvalósított LG Bridge általi frissítésre.Most pedig a V20b esetében, szinte azonnal lejött az update OTA-n...
Tehát a kérdés azóta is nyitott:
Mitől kezdte el a V10-em az OTA frissítéseket foganatosítani?(Csak nem olvassa az LG Magyarország ezt a - és több más - topikot, s látva itteni erősen pozitív marketinges színezetű tevékenységemet, jutalmul regisztrálta a V10-emet a FOTA rendszerükben?
)
(#3100) psg5
Tudomásom szerint a letöltések a belső tárhely egy adott fix mappájába történnek ( elérési út: /storage/emulated/0/Download) s annak helyének megváltoztatására lehetőséget adó opciót - eddig még - nem találtam. -
E2E4
aktív tag
válasz
Ixion77 #3092 üzenetére
"valószínűleg úgy 16000mAh-s, ahogy itt már 50000-es"
Ezért is írtam azt, hogy: - elméletileg - 16-szor is fel lehetne tölteni a V10 akkumulátorát
Tehát elméletileg.Amúgy ilyenem van, 20.000 mAh-s, és megvagyok elégedve vele. (Pontos kapacitást nem sikerült meghatároznom, de ha egy töltéssel a powerbank 2-3-szor feltölti a V10 akkumulátorát, már megérte azt a kis pénzt érte.)
(#3096) OPiiPO
Az a furcsa, hogy a 6.0-ás Androidnál nem ment az OTA, most meg azonnal lejött OTA-n a V20b frissítés. Közben pedig csak annyi történt, hogy regisztráltam a készüléket az LG Magyarország weboldalán.Ha nem emiatt, akkor mégis mitől került be a telefonom az LG FOTA rendszerébe?...
Vagy ha nincs benne az LG FOTA rendszerében a telefon, akkor mitől kezdett el működni az OTA update? -
E2E4
aktív tag
Biztos nem?
Akkor mégis mi lehet az oka annak, hogy amikor megvettem, és még nem volt beregisztrálva az LG-nél, az Istennek sem tudtam OTA-n leszedni a 6.0-ás Android rendszert, pedig hetekig csekkolgattam, most meg azonnal lejött a legfrissebb upate (V20b)? (Persze USB-s összeköttetéssel azonnal upgradelhetem az OS-t.)Neked a 6.0-ás Android is lejött OTA?
(#3088) luimapeiz
Hát... Ennyi pénzért (10.500 HUF) már lehet kapni jó ötször akkora elektromos kapacitású powerbankot, (pl. ezt itt) ráadásul simán kifutja három darab is.
Azzal a három powerbank-al pedig már - elméletileg - 16-szor is fel lehetne tölteni a V10 akkumulátorát, gyorstöltő üzemmódban, (2,1 A töltőáram!) ami ráadásul nem is venne igénybe sok időt. (5%-ról 100%-ra tölteni maximum 80 perc.) Emellett, a lemerült akkumulátorra csatlakoztatott powerbank töltése alatt, a V10 simán tovább használható, ha nem probléma a powerbank plusz tömege.
Sőt, vannak szituációk – és erről korábban már írtam a fórumon – ahol csak powerbank használható. Gyakorlati példa: Endomondo műholdas útvonal rögzítése.Persze tény, hogy ez a gyári akku pakk rendkívül elegáns.
(Csak véleményem szerint ár/érték arányban nem olyan ütős, mint a V10.)[ Módosította: Karma ]
-
E2E4
aktív tag
V20b majd ezek szerint jön a következő frissítéssel vagy azt valahol manuálisan kell telepíteni? Most kicsit zavarban vagyok,hogy a V20b is Otán jön-e.
Ez most komoly?
Már egy páran leírtuk, hogy a V20b jön OTA-n. (Ezért volt az örömködés - részemről is.
)
(#3075) psg5 és (#3076) luimapeiz !
Mivel a V20b mérete 311,8 MB, így nem egy kis light-pakk... Mindenképpen ajánlott feltenni, mivel - ahogy azt s4tch fórumtárs itt írta - egy komoly Androidos sebezhetőség van benne javítva!
Frissítés lehet:
1. OTA, ami jöhet:
a.) Manuálisan
b.) A megadott módon a telefon rákeresésével.2. vezetékes összeköttetéssel: az LG Bridge-n keresztül, USB-s kábel összeköttetéssel.
Mindezekről már többször szó volt a fórumon, s természetesen a téma-összefoglalóban is le van írva.
(#3077) .:Ádám:.
A kép poén bejön.Még Jean-Luc Picard-nak is a V10 jön be! (Többet már nem szeretnék erről írni, mert már kifejtettem többször. A V20-al sikerült az LG-nek a V10 sikerét elbaltázni. Ennyi.
)
-
E2E4
aktív tag
5 hozzászólással feljebb írtam le.
A megadott helyen rátapizol, s ekkor elkezdi keresni OTA a frissítést, s ha talál, kiírja, és lehet frissíteni.
(Szerencsésebbeknek meg magától jelzi, hogy OTA frissítés lesz.)Ami nem kábeles, az OTA.
Volt egy furcsaság: kikapcsoltam az elején a hangadást, de ma újra lett hang bill.érintésekor...az mitől?
Mert újra bekapcsoltad?Ilyen amúgy nekem is előfordult már vagy 1-2 alkalommal. Nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet: ismét levettem a hangot, oszt' jó napot. Az ok ismeretlen, de mivel szerintem ez egy nagyon alacsony prioritású probléma, nem is néztem utána. Lehet, hogy ezt is javították a V20b operációs rendszer verzióban.
(#3073) Arween
Nem. Az 1 SIM-esnél és a 2 SIM-esnél is ugyanott van az NFC és a QI tekercs csatlakozója. (Erre utaltam a téma-összefoglalóban is.) -
E2E4
aktív tag
válasz
GoneTom #3064 üzenetére
Regisztráltad már a telefonodat az LG Magyarországnál a weblapon?
Van egy olyan sejtelmem, hogy - ahogyan azt fentebb írtam - ha ezt megteszed, akkor a te telefonod is bekerülhet az LG FOTA rendszerébe, és akkor kaphatsz operációs rendszer frissítéseket OTA.
Regisztrálj, majd később próbáld meg frissíteni a V10-edet OTA. (Beállítások / Általános / A telefonról / Frisstési/App központ / Szoftverfrissítés / Frissítés ellenőrzése)
-
E2E4
aktív tag
válasz
joco1977 #3060 üzenetére
+1
És megy OTA!
Másnak is megy?Pedig a V10-em nincs is az LG FOTA rendszerében regisztrálva, és így Android Android 5.1.1-ről sem ment anno a 6.0-ra OTA, csak USB kábelen.
Ha most a garancia miatti regisztráció miatt betették a telómat az LG FOTA rendszerébe, akkor hatalmas pacsi az LG-nek.(Alapból USB kábelen próbáltam volna, de megint csak szembesülhettem azzal, hogy kellene több mint 6 GB szabad tárhely a C partíción... Windowst újrarakni meg "belakni" valahogy nincs nagy kedvem és egy teljes napot sem ba... balalajkáznék el rá.
)
A téma-összefoglalóban is frissítettem a legújabb Android verziót V20a-ról V20b-re.
Javaslom, hogy aki még nem tette meg, az frissítse a V10-ét. -
E2E4
aktív tag
+1
Mellesleg inkább voksolok a V10-ben lévő 4 GB RAM-ra, mint az Optimus G-ben lévő 2 GB-ra.
A magam részéről inkább használom a V10-et, és örülök minden "porcikájának". A Benchmark tesztek nem hoznak "izgalomba".
OnePlus 3... Ó, Kína legújabb csodája.
Kellesz nekem, te csoda... Mindjárt el is adom a V10-et, és megveszem azt helyette.
(Kéretik látni az iróniát.) -
E2E4
aktív tag
válasz
.:Ádám:. #3027 üzenetére
Köszöntelek a klubban, .:Ádám:.!
Jól esik olvasni olyan felhasználót, akinek az itteni tevékenységemmel valamit is segíthettem. Pláne, ha a vásárláskor is.
Aki legközelebb a PartNero-ból szeretne vásárolni, keressen meg bátran:
Privátban leírom a kereszt nevem, meg hogy nagyjából hogyan nézek ki,
Akkor majd fog rám emlékezni a tulaj.Nyugodj meg, a regisztrációnál nem oszt - nem szoroz az, hogy a készülék TIM-es (TIM, a varázsló is regisztrálható
) ahogyan az is mindegy, hogy a forgalmazó pecsétje mennyire látszik.
A regisztráció folyamata automatikus, a kutya sem nézi ezeket az LG-nél.
Mit kért az LG honlap? Sorozatszám meg számla szkennelve?
A szeknnelt számal csak azért kell, hogy ha netán a garanciáztatnád, akkor ne kelljen magaddal "cipelni" azt a hatalmas tömegű papírdarabot.(#3028) s4tch
Értem én az iróniát, de most mégsem értem.
Mégis mire "jajj"-oltál?
Amikor még Xiaomit néztem, akkor még nem tudta gyárilag a B20 LTE-t, csak nem tudja azóta?Ha igen, akkor bocsánatot kérek a példáért, s ha ezzel esetleg megbántottalak téged.
(Akkor már - magánvélemény! - csak azért nem vettem volna meg az anno kiszemelt példányt, mert pl. a hajlítás tesztje botrányos volt (nem szerettem volna pirítós kenyeret venni); a micro USB csatlakozója pont oda esett volna, ahol az autós tartó az alján megtámasztaná (r-go autóban, tartóban nem tudtam volna tölteni); illetve a MIUI felülete nekem nem jött be (ahogyan az sem, hogy akkor még egyes részeinél fel-fel tűntek csirke lábak, az-az kínai karakterek, ami nekem annyira nem OK.)
Emellett egyszer már csúnyán megjártam egy kínai csoda-fonnal, amit Kínából rendeltem, s amikor összejött 7 hónapon belül 6 (!) gyári hiba, megpróbáltam ott garanciáztatni. Erről egy hosszú cikket írhatnék, de inkább nem mennék bele. A lényeg: köszi szépen, de kínai telefont inkább nem!Szóval én nem sznobságból ignorálom a kínai csodákat: kipróbáltam, megtapasztaltam, és buktam vele pár tízezret. Abból inkább vennék most a V10-hez egy gyári QI töltő szettet...
)
(#3034) ronaldo
Sajnos, úgy tűnik, ez is csak egy kínai ipari hulladék!
Kicci, olcco, papíron jól néz ki, de amúgy egy rakás sz@r.Az itteni írásomat revideálnom kell:
most már a gyári kábelével is csinálja a hibajelenséget!
(Amikor a V10 akkumulátora feltöltött, akkor pár másodperces időközönként a másodlagos kijelzőn megjelent az a felirat, hogy "Az akkumulátor feltöltve" illetve felszólított rá, hogy válasszam le a töltőt a telefonról. Ezen túlmenően pedig: mind a másodlagos, mind a fő kijelzőt felélesztette, így az egyfolytában világított.
Tehát, a töltés végeztével, egész este világított a telefon fő kijelzője, mint fáklyás az éjszakában!)
Mindenki
Ki használ olyan minőségi QI töltést a V10-hez, ami - hosszabb tapasztalata alapján - tökéletesen működik?
Kérem, ha van ilyen, linkelje a terméket is.
Nem baj, ha nem olcsó, de legyen már végre jó!...(#3035) Arween
A buhera részben több helyen van erre utaló célzás. De rendben, kérésednek megfelelően beleteszem a tájékoztatást.Eredeti/ vagy után gyártott de QI matricával ellátott hátlapot vett már valaki?Az mennyire muzsikál szépen?
Utánagyártott QI matricát használok, vannak anomáliák a QI töltéssel. Azonban ez szerintem nem a QI matrica hibája (azt azért elég könnyű lehamisítani a kínai csoda gyártóknak, lévén csak egy réz "drót" megtekerve, bár lehet, hogy már ezt is elrontották) a hiba okát én a QI pad-ban látom.
Sajnos a kínai olcsó húsnak most is híg a leve.
(Még tesztelem egy ideig, de ha nem válik be, kukázom, és veszek egy drágábbat, de jót. S persze a téma-összefoglalóból is "kiírom".) -
E2E4
aktív tag
Így már csak tényleg halkan kérdezem meg szerintetek mennyire vad ötlet az Lg-hez fordulni ez ügyben?
Nagyon vad. Normál hangerőn feljebb már utaltam erre a fel nem tett kérdésedre (itt.)
Most akkor kifejtem - persze csak halkan.
Alap esetben a B20 (800 Mhz) LTE frekvencia a legtöbb arra gyárilag képtelen telefonnál soha nem varázsolható fel, mivel az egy külön antennát igényelne, azt pedig nem teszik bele a készülékbe, mert úgysem szükséges. Tehát hardveres hiányosság miatt itt meg is állhat a történet, r-go, aki olyat vett, és utána rájön, hogy "Ja, mégis jó lenne, ha lenne" az úgy járt. Pont. (pl. Xiaomi és hasonló kínai csodák.)A V10 esetében - és ez tényleg nagy szerencse - az LG valamiért olyan kombinált antennával adta ki a készüléket, mely a fentebb említett hiányzó frekvencia vételére is alkalmassá teheti a készüléket, de azt szoftveresen gyárilag tiltották, mert:
1. A célközönség országaiban a szolgáltatók nem is alkalmazzák a B20-as sávot.
2. A B20 licensz díj köteles, azaz LG-nek kiadás lenne, azt meg midnek fizetné meg, ha az adott országban meg nem is használhatná a felhasználó az említett sávot?!A H961N olyan országok célközönségének lett gyártva (pl. Kína, Hong Kong, stb.) ahol nem alkalmazzák a B20-as LTE sávot, így azt szoftveresen tiltották is a fentebb soroltak miatt. (Viszont cserébe az ottani user-ek igényeit kielégítendő, 2 SIM-et, és 64 GB flash memóriát kapott a V10.)
Európai ember ha ezt a V10-es verziót veszi a H960A helyett, akkor ezzel tisztában is van.Az LG Magyarország csak európai készülékek javítását vállalja garanciálisan, az EU-n kívülieket nem, és feltételezem, hogy az adott javítási specifikáció birtokában sincsenek, úgy hardveresen, mint szoftveresen.
De ha mégis megtudnák csinálni a szoftveres beavatkozást egy szervizes, azt nem tehetné meg, lévén az LG önmaga tiltotta le a B20-at a fent olvasható 2. pont miatt is.Nem csodálom, hogy még a szoftverguruk sem vállalják be. A V10 (főleg a H961N) sokkal kevésbé elterjedt az EU-ban, mint egy felkapottabb márka, emellett ha véletlenül valamit elbaltáz a bevakozás közben, akkor nagyon könnyen brick-elheti a V10-edet. Feltételezem, hogy nem örülnél annak, ha a telefonodat már csak levélnehezékként használhatnád.
Ha konkrét megoldással nem is, de a helyzet tisztázásával remélem, hogy tudtam segíteni.
Persze, ha nem hiszed, járj utána. (Hívd fel az LG Magyarországot.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
GoneTom #3020 üzenetére
Ha 50 Ohm-os fülest veszek az már jó, vagy tényleg csak az 50 felettiek lennének a jók?
50 Ohm felett "kapcsol" át az OP-AMP high-gain-be.
Pont 50 Ohm az kérdéses. Ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél 50 Ohm feletti fülest.Vagy vegyél 50 Ohm alattit, és a két kis kiegészítővel (a kettő ára 2000 Ft alatt van) megoldhatod a nagyobb meghajtást. (high gain)
(#3021) joco1977
Valóban, most látom, hogy ez megoldotta az LG is.
(Látszik, hogy nem volt még olyan kényszerem, hogy egy app-ot micro SD-re tegyek. Régebben, más telefonnál még csak külön telepített applikációval tudtam ezt megoldani, és úgy működött is. Ja, ott csak 16 GB volt a flash mérete.) -
E2E4
aktív tag
Kimaradt egy válasz, és lejárt a szerkesztési idő:
Hogyan lehet microSD-re játékot telepíteni?
- Először is, 32 GB flash mellett tényleg szükség lenne erre?- Ha mégis, először telepíted simán, ekkor alapból a flash memóriára menti. Ezt követően keresel, majd letöltesz a Google Play Áruházból egy olyan app-ot, ami azt tudja, hogy a flash-re telepített applikációt átmozgatja az SD kártyára.
-
E2E4
aktív tag
válasz
GoneTom #3007 üzenetére
Tényleg, Ti milyen képernyővédő üveget ajánlatok nekem a V10-re? A Nillkin az jó? Tudtok linket küldeni?
Téma-összefoglaló! (FAQ / Milyen kijelző védő fóliát vagy üveget vásároljak?)
A kameránál nem is látok sehol olyan lehetőséget, ahol be lehet állítani, hogy hova mentsen...
Ha belekerül a microSD, akkor látni fogom?
Hogyan lehet microSD-re játékot telepíteni?
Fotó üzemmód / fogaskerék (beállítások) / bal alsó ikon.
nyíl mutat a telefon körvonalába ikon: telefonra ment
nyíl mutat egy SD kártyába ikon: SD kártyára ment.(#3011) luimapeiz
Miért nem adnak hozzá gyárilag legalább 50 Ohm -os fülest ? (az lenne ám a nem semmi...)
Ja, simán adhatnának hozzá pl. egy AKG K 3003i-t is.hisz HiFi DAC 32bit lapul a telefonban és ezt a funkciót gyárilag a leghatékonyabban ki lehetne használni és minden vevő szája tátva maradna
Jajj...
A DAC-nak semmi köze sincs a csatlakoztatott fej/fülhallgató impedanciájához, valamint ahhoz sem, hogy azt high- vagy low-gain-ben hajtja meg. Erről az ESS Sabre 9602C OP-AMP fejhallgató erősítő gondoskodik.32 bit DAC: egyrészt nem nagyon van 32 bit-es hangforrás, másrészt még a 16 kontra 24 bit FLAC-et sem hinném, hogy minőségben, hallásra egykönnyen meg lehetne különböztetni egy sztenderd, "olcsóbb" 100.000 Ft alatti fülhallgatóval.
Sőt, sokan még a 320 kbps mp3 kontra 16 bit FLAC közötti különbséget sem veszik észre minőségben. Mondjuk ők valószínűleg más topikokban leledzenek jelenleg.(#3017) Litván Zongora
A számból, akarom mondani a klaviatúrámból vetted ki a szót. -
E2E4
aktív tag
QI töltési anomáliák – avagy van olyan eset, amikor a jó kábel a rosszabb
Korábban már írtam arról, (pl. itt) hogy milyen QI matricát és töltő padot használok, ami - a kezdeti nehézségek után - végül is bevált.
Mivel a QI töltő szetthez mellékelt USB kábel rövid volt, így berendeltem egy 2 méteres, minőségi kábelt. (Erről itt írtam.)
A BlitzWolf Micro USB kábel valóban minőségi, és szinte biztos, hogy a 2,1 Amperes áramerősséget át is viszi - ellentétben a "kínai csoda" rövidke és vékonyka USB kábelével. Azonban valami egészen szokatlant tapasztaltam a "bika kábel" használatakor:
Amikor a V10 akkumulátora feltöltött, akkor pár másodperces időközönként a másodlagos kijelzőn megjelent az a felirat, hogy "Az akkumulátor feltöltve" illetve felszólított rá, hogy válasszam le a töltőt a telefonról. Ezen túlmenően pedig: mind a másodlagos, mind a fő kijelzőt felélesztette, így az egyfolytában világított.
Tehát, a töltés végeztével, egész este világított a telefon fő kijelzője, mint fáklyás az éjszakában!Kicseréltem a BlitzWolf kábelt a gyári, rosszabb minőségű kínai kábelre, és a probléma megoldódott.
Következtetések:
A QI töltésnél a tényleges töltőáram függ:
a.) a QI matricától (ez specifikált kialakítású, így elvileg konstans a "képletben")
b.) az USB kábeltől (ez eltérő lehet!)Utóbbi lecserzésével a töltőáram megnőtt, a nagyobb töltőáram hatására pedig a V10 produkálta a fenti "anomáliát."
A BlitzWolf kábelének dobozkáján fel is van tüntetve az, hogy "charging at up to 2.1A" valamint hogy "Compatible with Qualcomm QC3.0 fast charging."
Tehát, egy QC3.0-ás gyors töltővel a telefon rövidebb idő alatt feltölthető, mivel ez a kábel biztosítani tudja azt az ármérősséget, amit a QC3.1 specifikációja megkövetel. Azonban vezeték nélküli (QI) töltés alkalmazásánál nem szerencsés a nagyobb áramerősség:
- sem a V10-ben lévő QI chip "egészsége" érdekében,
- sem pedig a töltés végeztével ébren tartott kijelző miatt. -
E2E4
aktív tag
válasz
#31631410 #2994 üzenetére
"Nem is értem,h miért terjesztették itt,h meg lehet csinálni!
Még az itteni nagyokos is hirdette"Ha az "itteni nagyokos" a Topik Gazda, akkor - lévén én vagyok - "hivatalból" le kell reagálnom a válaszodat.
Olvass, mielőtt hőbörögnél! Idézek a téma-összefoglalóból:
H961N: hivatalosan nem támogatja a B20 (800 MHz) LTE frekvenciát (de "bütykölhető" bele, lsd. BUHERA fejezetben)
Tehát ez csak egy lehetőség!!Buhera fejezet:
Innentől „mély víz, csak úszóknak!”
Figyelem! Az alábbiakban olvashatóak nem feltétlenül az összefoglaló szerzőjétől származnak, valamint jelen írás szerzője nem feltétlenül tesztelte azokat, csupán a nyelvi fordítást végezte el! Ez esetben a linkre megnyíló lapok elején, a forrás feltüntetésre került.H961N/H962 Dual SIM készüléken az LTE frekvenciák (B20 is!) engedélyezése
[Forrás] (!!!)Angolról fordította: E2E4
Tehát, összegezve:
- NEM próbáltam ki ezt, mivel eszem ágában sem volt olyan telefont venni, ami gyárilag képtelen a B20 (800 Mhz) LTE frekvencia kezelésére, és nem volt a közelemben olyan, aki ideadja a telefonját a kísérletezésre, de ha lett volna sem biztos, hogy bevállalom ezt a "mókát".
- A legtöbb telefonnál itt véget is ér a történet. Megvetted, így jártál. Pont. A V10 esetében van egy sansz: a hardver adott, de a B20 felvarázslását az LG nem fogja publikálni, és ennek meg is van az oka. (Licenc!)
A lényeg, hogy az ilyen beavatkozás - ahogy le is írtam a téma-összefoglalóban - a felhasználó egyéni felelőssége, és az, hogy erre fény derült, csakis annak köszönhető, hogy az angol nyelvű xda fórumon valaki közzé tette.
- A megadott leírás csak lehetőség, semmi több!
- Jómagam csak a fordítást végeztem el! Elég nehéz angol szöveg volt, piszok nehéz volt lefordítani úgy, hogy nagyjából érthető legyen.
- A fordítást csakis azért tettem meg, hogy ezzel segítsem azt, akinek erre szüksége lenne. (A fórumban korábban már kérte egy felhasználó, hogy fordítsa már le valaki az angol szöveget, mert nem érti. Akkor még nem voltam Topik Gazda. Amikor az lettem, akkor a Téma-összefoglaló írásakor szívességből megtettem.)Az írásod következménye:
Megkérlek arra, hogy ezt a minősíthetetlen stílust a továbbiakban mellőzni szíveskedj! (Figyelmeztetés 1.)Köszönöm.
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
Igen. Az a "valami képkorrekciós marhaság" (by Koxx) a megjelölt számmal azt mutatja, hogy hanyad magaddal szelfizel.
A két, 80 fokos kamerából a szoftver egy 120 fokos képet interpolál, a annak kvázi fókusza állítható így.2936 Koxx
Mármint ha nagyon nem akarja használni, mert amúgy az üzemidőben szerintem nem oszt, nem szoroz s NFC bekapcsolása.Apropó NFC!
Van valaki, aki aktívan használja a V10-et NFC tag-ekkel?
Ha igen, milyen NFC tag-eket használ, hogyan programozza, s azokkal hogyan vezérli a V10-et? -
E2E4
aktív tag
válasz
stemplar07 #2905 üzenetére
+1
Sírva-nevetek!
-
E2E4
aktív tag
válasz
#31631410 #2879 üzenetére
Akkor utoljára kifejtem és zárom is ezt a témát.
A kiindulás alapja:
#2848 Sanya felhasználó valótlanságot nélkülöző iróniája, melyet megtetézett az alábbi zárómondattal:
„8 óra sot, de nem érzi a tiszteletlen(E2E4) fórumtárs, hogy ez hazugság?”Erre válaszoltam azt, hogy egyrészt bizonyított a 8 óra SOT, tehát szó sincs hazugságról, másrészt a felhasználó olyan személyeskedő és sértő hangnemet engedett meg magának, amit nem vagyok hajlandó tolerálni.
Mégis mitől lennék tiszteletlen?
Azért, mert megosztottam egy valós tényen alapuló értéket?Miért is? Mert hitetlenkedve fogad egy lehetetlenség - egy lehetetlentől? Kicsit sok vagy néha - a hasznos topikmunkad ellenére!
Azért, mert:
- még csak utána sem nézett, hogy amit leírtam, az VALÓS!
- mert átment személyeskedőbe és sértegetőbe - ami szintén alaptalan, és előzmény nélküli. (Én nem szóltam be neki.)Kicsit sok vagyok?
Ez most komoly?1. Felkértek a téma-összefoglaló megírására, s az elején le is szögeztem, hogy csak ezért vállaltam el a topikgazda címet. (Utalva arra, hogy eszem ágában sem volt terelgetnek az esetleges elszabadult indulatokat, de mivel ez a "titulus" ezt is megköveteli, hát megtettem.)
2. Volt már itt egy troll. Végtelen türelemmel toleráltam a beszólásait, és megcáfoltam a szakmaiatlanságait. Még a topiklakók is megjegyezték, hogy túl türelmes voltam. Csak akkor kértem moderálást, amikor már tényleg elgurult nála a gyógyszer. (Végül végleg kitiltották a Mobilarenáról, mert máshol is rossz fát tett a tűzre.) A Topikgazdák zárt topikjában azt tanácsolták, a hogy a későbbiekben ne legyek ennyire türelmes, azonnal figyelmeztessek, ha kell. Mivel most egy olyan eset állt elő, ahol eznnek szükségét éreztem, így meg is tettem. (Azért nyilvánosan, hogy ezzel egy finom célzást tegyek másoknak is arra vonatkozóan, hogy nem kellene ezt a vad hajtást tovább vinni.)
3. Amikor sorozatosan, újra és újra feljönnek olyan kérdések, amik alaposan meg vannak válaszolva a téma-összefoglalóban, akkor is türelmesen válaszolok, és felhívom a figyelmet arra, hogy a válasz megtalálható a téma-összefoglalóban.
Tudtad, hogy a legtöbb topikban hogyan reagálják le a topikgazdák az ilyet?
Ennyit írnak:
Téma-összefoglaló!
Szerintem lassan én is átveszem ezt az egyszerűbb stílsut, és nem fogom megmagyarázni minden tettem.4. Felhatalmazásom van figyelmeztetni, és egyes esetekben moderálni is. Nem szeretek élni ezzel (ha visszaolvasol, nem nagyon találsz ilyet) de ha valakinek a beszólása kiveri a biztosítékot, akkor élnem kell ezzel.
5. Ha ezek után is úgy érzed, hogy "kicsit sok vagyok néha", akkor javaslok valamit. Menj el topikgazdának. Tegyél le te is legalább egy ilyen téma-összefoglalót az asztalra: (1 hétig írtam!) és a mai napig frissítem.
Majd bemegyek oda abba a topikba, és hasonló szinten fogok írogatni. Meglátjuk, hogy fogod érezni magad.Nem tartozom elszámolással a felhasználóknak a döntéseimet illetően. Máshol nem hinném, hogy így szépen elmagyarázzák még ezt is. Szerintem én is utoljára tettem.
Természetesen ezután is megteszek mindent, hogy a téma-összefoglaló továbbra is példa értékűen teljes legyen, és a kapott topikgazdai tevékenységem egyetlen szándéka az, hogy valós, egzakt alapokon nyugvó, személyeskedésektől és beszólásoktól mentes, kulturált kommunikáció folyhasson. Ezért meg is teszek mindent, és természetesen vállalom is topikgazdai döntéseimért a felelősséget, a moderátor, a (vezető) TOPIKGAZDA, és a MobilArena azon munkatársai felé, akik ezt számonkérhetik rajtam.
Utóirat: Remélhetően a téma-összefoglalóban a SOT kérdés alaposabb kifejtése pontot tehet ezen "kommunikációs vadhajtás" végre.(Az adatok megmaradtak, de még jobban nyomatékosítottam azok gyakorlati hátterét és jelentését.)
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló relevánsan frissült.
FAQ: Mennyi üzemidőre képes a V10?
A kérdés az eddigieknél is részletesebben megválaszolásra került.Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
válasz
saddybaddy #2886 üzenetére
Hivatalos specifikáció szerint 2 TB a micro SD bővíthetőség határa.
(Emlékeim szerint, itt a topikon egyvalaki osztott meg olyan információt, hogy ő egy 256 GB-s micro SD kártyával használja a V10-ét.)
Jól belehúztál a Hi-Fi zenehallgatásba...
-
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2857 üzenetére
Ja es a kamera lencsere is ragasztottam foliat, mert azt is adtak hozza.
Ezt az egy matricát - a fő üveg fólia törés tesztje után
- nem dobtam ki, mert nem tudtam, mire való. Gondoltam még jól jöhet valamire.
Most esett le, hogy mire való.Fel is tettem a kamerára ez egyik szimpatikus átmérőjű kis köröcskét.
Zsiráf barátom, hálás köszönet az elejtett instrukcióért.
-
E2E4
aktív tag
"A témaösszefoglaló mobil nézetben nem látszik,"
...Azonban láthatóvá tehető:
1. Görgess a lap aljára.
2. "Tap" jobb oldalt a "Teljes verzió" feliratra.
3. "Dupla tap", hogy szélességben kitöltse a weboldal érdemi része a böngészőt.
4. Ta taaaam. A téma összefoglaló felülről lenyitható. -
E2E4
aktív tag
válasz
saddybaddy #2850 üzenetére
Érdekes "feature", de ezzel sajnos a 100/75-ös hangerő korlátozás nem lesz feloldva, r-go a kerek hangerőszabályzón a 100% = rendszer hangerő 75.
Illetve, a finom szabályzás így is előehető volt a Poweramp-ban az EQ modulnál, sőt, a rendszernél is (Hi-Fi beállítások), bár kétségtelen, hogy így kényelmesebb zenehallgatás közben finoman hangerőt szabályozni, ha az szükséges.
Érdekes, hogy a hátlapi hangerő szabályozó gombokkal random módon 6 illetve 7%-ot lehet léptetni akár fel, akár le próbáltam.
Köszönöm a megosztást.
-
E2E4
aktív tag
Ez így jól hangzik.
(Még a végén lehet, hogy én is veszek egy ilyen bumpert.)
Az edzett üvegfólia neked nem gyűjti az ujjlenyomatot?
Azt honnan is rendelted rá? (Én egy Nillkin-t próbáltam rá tenni, de hamar rossz vége lett.)
Nem "tiszta térben" hogy sikerült úgy feltenni, hogy egyetlen "kósza" porszem se kerüljön az üvegfólia és a telefon kijelzője közé? -
E2E4
aktív tag
Utoljára beteszem a képeket. Úgy döntöttem, hogy itt is hagyom őket a további "akku-trollok" távol tartására:
A hozzászólás, ahol erről írtam, ITT OLVASHATÓ.
-
E2E4
aktív tag
Vagy ha ez nem a nagyotmondások topikja, akkor bocsánat
8 óra sot, de nem érzi a tiszteletlen(E2E4) fórumtárs, hogy ez hazugság?1. Valós adatokat osztottam meg, screenshot-okkalal, és leírtam a felhasználás módját is. Olvass vissza.
2. Minden írásomban igyekszem hitelesen írni, valós teszt adatok alapján, ahogyan a téma-összefoglalóban is ezt tettem.
3. Igyekszem mindenki véleményét tisztelni. Így a tiédet is tesztelem, de:
4. Milyen alapon nevezel engem tiszteletlennek?
5. Megkérlek, hogy az ilyen személyeskedő és troll stílustól tartózkodj ebben a topikban! (Figyelmeztetés 1.) -
E2E4
aktív tag
De nem az audio képesség a legfontosabb...
Ez így általános érvényű igazságként nem állja meg a helyét!
Nekem a vásárlásnál az audio képesség volt a legfontosabb érv, ami miatt a V10-et választottam, és vagyunk itt a fórumon páran, akik szintén ezen preferenciát vizsgálva vettek V10-et.(Ezért is kellemetlen az, hogy a legtöbb tesztben nem megfelelően tesztelték le az audio képességeket. Külön "ciki", hogy nem kapcsolták be a Hi-Fi üzemmódot.
Ez nagyjából olyan, mint ha egy sportkocsinál nem találják meg a "nitro" gombot, és úgy próbálnak meg száguldozni, közben meg azt veszik észre, hogy olyan a vas, mint a többi, nitro nélküli sportkocsi. Hát tessenek már bekötni magukat alaposan, és bekapcsolni azt a tagba szakadt nitro gombot, ha már ott van!) -
E2E4
aktív tag
mert akkor tuti kibontják a terméket és külön kértem, hogy bontatlan gyári legyen,
Az IMEI szám a bontatlan doboz oldalán van. Tehát ehhez nem kell kibontani az "original" csomagolást!
Ha jót akarsz magadnak garancia terén, akkor kérd, hogy a számlán tüntessék fel az IMEI számot!majd felvezetem rá utólag.
Majd ugye ezt el is fogadják hivatalosnak az LG-nél?Azért phonearena tesztjében lényegesen jobban jött ki a 6P...
Azért valószínűleg ők sem tesztelték le rendesen audio szempontból (Hi-Fi on!) a V10-et.
Amiket felsoroltam, azok javarészt technikai paraméterek. Eléggé szintetikusan adják a két készülék közötti különbséget.
Persze nem állítom azt, hogy a Google Nexus 6P az rossz lenne. Jó kis telefon az annak, akinek bejön a puritán szofver, és a faék egyszerűségű, unibody készülékház. Csak szerintem a V10-el nem összeegyeztettethető. -
E2E4
aktív tag
Az LG budapesti márkaszervizébe személyesen beviheted a V10-et, ha egy éven belül bármilyen garanciális probléma lenne vele. (Ez az LG álláspontja.)
A lényeg, hogy te magad rendelkezz magyar számlával, amin fel van tüntetve a készülék IMEI vagy sorozat száma.
(Ezt többször leírtuk már, és a téma-összefoglalóban is benne van.)A gsmhome ezek szerint nagyon nincs képben.
-
E2E4
aktív tag
Akkor jöjjön egy kis objektivitás, ahogy én látom a dolgot:
1. MIL-STD-810G / 516.6 katonai szabványnak megfelelő "ütésálló minősítés" van - NINCS!
2. a világ (egyik) legjobb hangnyelőségű telefonja - sztenderd hangzás
3. másodlagos kijelző annak minden előnyével van - nincs
4. 316L rozsdamentes acél oldalkeret és felső valamint alsó rész (dura gurad) - alumínium ház, ami egyébként mellékesen rákkeltő is. (Szóval tessék csak fogdosni, nyalogatni.)
5. szép dizájn - nem igazán (Na jó, ez szubjektív.)
6. ujjlenyomatokat nem gyűjti - hátul a felső üveg részen gyűjti
7. 16 MP kamera - 12,3 MP kamera
8. teljes manuál mód fotó és videó esetén is - fapados kezelhetőség
9. optikai képstabilizátor - nuku
10. éjszaka is értékelhető felvételek vannak - nincsenek
11. Kitűnően optimalizált és remek kiegészítésekkel ellátott rendszer - az alap Android faék egyszerűsége
12. IrDa távvezérlésre és adatátvitelre is - infra nuku
13. dual 5 MP-s előlapi kamera, 120 fokos halszem effekttel - szóló, 80 fokos sztenderd 8 MP-s kamera
14. Sanpdragon 808 remek Soc - Snapdragon 810 melegedő Soc, ami túlhevülés esetén a telefont is kikapcsolhatja!
15. 4 GB RAM - 3 GB RAM
16. micro SD-vel 2 TB.ig bővíthető - nincs micro SD kártyhely
17. cserélhető akkumulátor - nuku
18. FM rádió van - nukuCsak hirtelen 18 pontban látom jobbnak a V10-et.
Lássuk azt amiben a V10 elmarad a Google Nexus 6P-től
1. 515 - 518 PPI (LOL)
2. GPU Andreno 418 - 430 - Van, aki észreveszi a gyakorlatban a különbséget?!
3. 32/64 GB flash - 128 GB flash memória: De nem bővíthető!
4. akku: 3000 - 3450 mAh
5. BT 4.1 - 4.218 kontra 5 tulajdonság, ráadásul utóbbiból néhány a gyakorlatban kvázi észrevehetetlen.
Tehát megismétlem: Szerintem a Nexus 6P-t nem lehet még csak közelítőleg sem egy lapon emlegetni a V10-el.
Neked mint topicgazda tudnod kell, hogy a kijelentésed messze állt az objektivitástól.
A fentiek alapján is így érzed még?(#2810) koxx
Kivéve, a moderátor kolléga 0,99$-os menő szilikontokjátMert az annyi pénzért best buy.
(Meg amúgy is:
1. § A moderátornak mindig igaza van.
2. § Ha a moderátornak egyszer netán mégsem lenne igaza, úgy az 1. § lép érvénybe.)
-
E2E4
aktív tag
Valóban nem volt egyértelmű a megfogalmazásom, ami természetesen minőség tekintetében nem állja meg a helyét a Versus tekintetében. Véleményem leginkább az 1-2 Dolláros kínai csodákra vonatkozott!
Illetve a Versus esetén a "nylon bugyi hátlap" szerintem undorító.
De ez is csak egy vélemény. Ha neked tetszik, vedd meg.
Csak azt nem értem ilyenkor, hogy ha a kérdésem arra irányul hogy milyen alternatívát tudtok ajánlani a kicsit sem olcsó versus/illetve gyári tok helyett ami funkcióban és minőségben is okés, akkor miért jön nekem itt mindenki a "ne tegyél rá tokot mert ront az összképen" válasszal?
A mindenkiből én nem a te kérdésedre reagáltam. Pontosan leírtam azokat a fórumtársakat és a hozzászólásaik számát, amikre leírtam a magánvéleményemet. Szerintem egy picit "mellre szívtad" a dolgot. Leszögezem, felőlem azt veszel a telefonodra, amit akarsz. Ha neked a "nylon bugyi hátlap" tetszik, akkor vedd azt. Csupán a saját szubjektív véleményemet osztottam meg a témáról, s bevallom, inkább írok objektívabb és szakmaibb dolgokról, mint arról, hogy nekem mi tetszik, vagy nem. (Most sem közvetlenül a te kérdésedre reagáltam, hanem az azokra, mások által adott válaszokra írtam pár nyersebb (?) fogalmazású szót.)
Más topikokban a topikgazda simán off-topikba tenné az ilyen irreleváns, egyéni preferencián alapuló kérdést és a válaszok mindegyikét, sőt, van, ahol külön off-topik van az ilyen "csevegésre".
Mivel ez egy örömködős topik, s amúgy sem nagy a létszám és a hozzászólások száma, jómagam sokkal engedékenyebb vagyok ilyen téren.Ha kérhetem, ezzel zárjuk is ezt a nagyon off kommunikációt.
Köszönöm. -
E2E4
aktív tag
Egy másik topikban osztották meg ezt a videót és leírást. A videóban elismerően beszélnek a V10-ről, a műszeres audio teszt során.
Ezzel kapcsolatban már leírtam oda a véleményemet, de ide is szeretném megosztani. veletek:
A linkelt videó elég jó, de felvet pár kérdést:
1. Be volt kapcsolva a Hi-Fi üzemmód? (Nagyon nem mindegy, hogy ESS Sabre 9018C2 vagy csak egy WCD9320!)
2. Low-gain, aux, vagy high-gain módban mérték illetve hallgatták?
Ugye külső eszköz csatlakoztatásánál (mérő műszer) aux, fej/fülhallgató csatlakoztatásánál pedig - az impedancia függvényében low gain vagy high gain.
(Nagyon nem mindegy a kimeneti erősítés szempontjából sem, valamint máig nem tisztázott teljesen az, hogy Hi-Fi üzemmódban állandóan az ESS Sabre 9602C OP-AMP-on megy a jel, vagy csak high-gainen van így, "alatta" (vagy csak low-gainen) csupán a WSA8810 OP-AMP dolgozik.Az audio képességek mellett a V10 rendelkezik olyan "feature"-ekkel, amivel a többi tesztelt telefon nem.
Emiatt továbbra is azt állítom, hogy a V10, a jelenlegi áron, a mai napig a legjobb ár/érték arányú okostelefon.(#2800) OPiiPO: +1
-
E2E4
aktív tag
Olvastál valahol a szövegben olyan szót, hogy szutyok?
Ha nem, akkor miért is írod le?Igen, pl. a Versus az jó lehet, anyagminőség terén, de hogy esztétikailag ront a készüléken, az biztos! (Szerintem.)
"ez sem sérthetetlen készülék bármilyen minősítése is van...
" - Ezt senki sem állította. Csupán ezt írtam:
Persze ez erősen ízlés és használat függő.Szubjektív dolgokban pedig nincs szándékomban objektíven állást foglalni, r-go az én véleményem is csak egy, a sok szubjektív közül.
Pont. -
E2E4
aktív tag
(#2784) macilaaci
Erősen ajánlott az FR = Factory Reset (a rövidítés jelentése, és maga az Android upgrade előtti és utáni FR is le van írva a téma-összefoglalóban.)
Megvásárlás után egyből fel kellett volna tenni a 6.0-s Androidot LG Bridge-el, (ha OTA-n nem ajánlotta). Így sajnos újra be kell laknod a telefont.Vagy próbáld ki anélkül, saját felességre. Lehet, hogy fog működni, de ha esetleg anomáliákat tapasztalsz, akkor ne csodálkozz. Jobb a békesség, avagy az FR....
(#2793) psg5 Nem csak szerinted nem szép. Egyik nem gyári tok meg bumper rosszabb, mint a másik.
Szerintem tök felesleges erre a telefonra tok vagy bumper. Persze ez erősen ízlés és használat függő.
Jómagam pl. kb. úgy bánok a V10-el, mint a hímes tojással, bár egyszer már esett ki autós tartóból, mert elfelejtettem rászorítani, és ahogy indultam, azzal a lendülettel ki is esett. Kppant vagy kettőt, de még mikro karc sem lett rajta, azonban a combomon majdnem csinált egy sebet. Szóval én inkább önmagamat védem a telefonnal szemben.(#2796) OPiiPO
Talán az első megoldás, amitől nem veszíti el a készülék a szépségét.
Kérdések:
- A bumper és a fém keret közé szorulhat -e be porszem? Ha igen, karcolhatja a keretet!
- Leesésnél mennyire véd akkor, ha "pofára" esik a V10? A kijelzővel egy síkban van? (Ha igen, akkor semmit sem véd.)Az ár szerintem korrekt. Ez egy eredeti LG termék, nem egy távol-keleti, bizonytalan eredetű és anyagösszetételű, "copy-paste" termék, aminél a minőség olyan, mint az orosz rulett, csak itt a 6 helyen van vagy 3 töltény. És ha kilő a pisztoly, akkor az azt jelenti, hogy sikerült egy újabb, - bár jól kinéző, - de mégis ipari hulladékba futni.
-
E2E4
aktív tag
Még egy kérdés: most low gain-el hallgatom, és a számomra kényelmes hangerő az 40-45 állás közt van. Ez hogy módosulna high-gain-ben szerinted?
A 45-ös "low-gain" hangerőnek megfelelő hangerősség, számomra 25-ös állásban van akkor, amikor "high-gain"-be kapcsolok.
Tesztelve az alábbi paraméterek mellett: LG V10 / AKG K370 / Poweramp + Alpha 703 / Diana Krall - Wallflower: I Can't Tell You Why / FLAC: 44,1 kHz, 869 kbpsA hallható hangerő mértéke (voluma skála) szignifikánsan módosulhat az alkalmazott fej/fülhallgató illetve zene esetén. [Mastering kimeneti hangereje és módja (hangerőháború ki/be)]
Szakmai megjegyzés:
A hangerősség, illetve az erősítés mértékének "volume" skálán történő megadását illetve összehasonlítását kimondottan a felhasználó kérésére tettem meg. Tisztában vagyok azzal, hogy az erősítés mértékegysége a Bel, illetve annak a gyakorlatban prefixummal alkalmazott megadása, a dB (decibel). Azonban, mivel nem állt rendelkezésre olyan műszer, melyen ezt egzaktan mérni tudtam, így a hangerő skálát, mint szubjektív módot alkalmaztam a felhasználó kérésére.
(Mindezeket azért hangsúlyozom ki, mert a Mobilareana egy másik topikjában már megkaptam a kellő "kioktatást" azért, mert dB helyett a hangerő skálán merészeltem összehasonlítani a low-gain / high-gain közötti erősítés különbséget. Bár már akkor is tisztában voltam az erősítés mértékegységével, mégis kvázi eretneknek lettem beállítva azért, mert a hangerő skálát mertem elővenni az összehasonlítás alapjának.)(#2763) OPiiPO
Jaja, valószínűleg low-gain-ban marad. Elvileg a low-gain, aux, high-gain között impedancia alapján vált a DAC, de ennek még utána nézek.
Igen, impedancia alapján vált, de nem a DAC, hanem az OP-AMP. -
E2E4
aktív tag
válasz
joco1977 #2605 üzenetére
Jelentem: a töltőpadnak csak be kellett melegednie, (szó szerint*) mert hogy azóta nem dobta el a töltést, és ha időzítetten bekapcsolom, akkor a V10 azonnal felveszi a töltést.
Hangsúlyozom: semmit sem állítottam rajta, mégis megjavult. Érthetetlen.Tehát a téma-összefoglalóban ajánlott, matrica + töltőpad kombót örömmel tudom ajánlani mindenkinek, aki olcsón keres hatékony megoldást a QI töltésre.
*A töltés végére tapasztaltam azt, hogy a készülék felmelegszik, talán picit jobban is, mint a vezetékes töltésnél, de ez semmilyen negatív kihatással nem volt eddig. Sőt. Adott esetben a hideg tenyeret jól feltudja melegíteni.
-
E2E4
aktív tag
válasz
KPistike #2758 üzenetére
Költői kérdés: V10-re ilyen appokat mi értelme feltenni?
Tapasztalatom szerint, a kiváló optimalizáció, a 4 GB RAM, és az akkumulátor 3 Ah-s elektromos kapacitásának kombója feleslegessé, sőt kerülendővé teszi az ilyen alkalmazások használatát.
Bőven elégséges néhanapján a "Smart cleaning" futtatása. -
E2E4
aktív tag
Ha csak a Hi-Fi képességeket nézzük, még így is túl van árazva a G5... Mert ahhoz, hogy a V10-el "egy ligában" (bár a Head-Fi szerint némileg gyengébb minőségben) játszhasson a "Hi-Fi csapatban," kell az a Hi-Fi Plus barát is, aminek az ára meg nem nagyon ment lejjebb...
Így a G5 + Hi-Fi barát = nagyon nem ajánlott minőség/ár arány.
Ha pedig nem csak a Hi-Fi képességeket nézzük, akkor már több másban is elmarad a G5 a V10 mellett.
Ami a V sorozatot illeti:
Ha a V20 is megörökli a G5 "nem tetsző tulajdonságait", (meg kikerül a Hi-Fi rész egy külön megvásárolható Hi-Fi barát füle modulba) akkor sajnos úgy néz ki, hogy a V10-nek nem lesz olyan ellenfele, ami miatt érdemes lenne azt lecserélni. De még ha jó is lenne a V20, szerintem az első kb. fél évben még mindig a V10 marad a minőség/ár arányú bajnok...se high gain trükköt (ami szerintem nem szükséges, ha jó minőségű fej/fül hallgatót szerzel be)
Pedig de, szükséges lehet. A kolléga igénye a hangerő növelés volt, és ez a high-gain trükkel elérhető.
Sőt...Ha 24 bit-es vinyl rip-et hallgatsz olyan időkből, ahol még a hangerőháború nem játszott, ott bizony szükség lehet a hangerőnövelésre. (Tapasztalat.)
Abban viszont egyetértek, hogy mindez erősen fej/fülhallgató függő... -
E2E4
aktív tag
Nem biztos, hogy a hátlap csere jó ötlet. A feher színű V10 fém oldalkerete aranyozott színű, míg a feketéé króm szerű. Utóbbival a fekte szerintem elegánsabb.
És akkor még ott van a dura guard rész eltérő színe is! "Érdekes" lenne egy V10 fekete hátlappal, fehér "dura guard" résszel, és arany színű oldalkerettel.
-
E2E4
aktív tag
válasz
saddybaddy #2728 üzenetére
High-gain trükk egy - azt szépen toleráló - alacsony impedanciás fül/fejhallgatóval.
-
E2E4
aktív tag
Üdv a "klubbsn"!
Hi-Fi: a megadott linkre kell kattintani, és letölteni a PowerAmp-hoz sz Alpha 703 plugin-t, amit a telefonon a "külső forrásból származó alkalmazások telepítés"-ének engedélyezése után tudsz telepíteni.
Ha csak 3G-n van mobilneted, akkor a B20 hiánya - egyenlőre még - nem érintnt.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2713 üzenetére
Sajnos nem jobb a másodlagos kijelző a LED-nél, de ezt is többször kitárgyaltuk már. Több méterről nem látható a "2nd screen"-en lévő "hangyatöknyi" ikonka. Gyakorlatilag ez a V10 egyetlen, s legnagyobb hiányossága.
Reméljük lesz olyan modifikált Android rendszer, ahol nagy, színes "felületek" villognak majd a kis kijelzőn, s akkor ez a hiányosság is a múlté lesz. Kvázi értesítési LED-ként is funkcionálhatna a másodlagos kijelző egy része.
Ez pedig szoftvetesen megvalósítható lenne...
-
-
E2E4
aktív tag
Tényleg az.
Pici probléma, hogy ehhez rootolni kell a készüléket. Ez pedig több okból sem olyan "érdekes". (pl. garancia, biztonsági kérdések)
Igazán beletehetné már végre ezt a "feature"-t az LG a 7.0-ás modifikált Androidba, amit a V20 megjelenésével egy udőben, meg is kaphatna a V10. (Ezzel példát mutatva más gyártóknsk is abban, hogy a cég nem hanyagolja azon vásárlóit sem, akik az előd modellt vették meg.)
Egyuttal "beletehetnék" azokat a változásokat is, amikkel a V10 apróbb hiányosságait orvosolnák. (Ezt már leírtam korábban. Pl. az értesítési LED-et pótló, optikailag is feltűnő grafikai elemek megjelenése a másodlagos kijelzőn, ami méterekről tudatja, hogya "esemény" volt addig, amíg a V10-et letettük valahová.)
-
E2E4
aktív tag
B20 hiánya: több MA-fórumon tárgyalták már, ha rákeresel, láthatod.
A lényeg: vidéken (és amúgy alkalmanként sűrűbben lakott helyeken is) technológiai okokból (nagyobb terület lefedhető vele) ezt a frekvenciát használják. Ha a szolgáltató csak ezent a sávon ad LTE jelet, és a telefon nem tudja ezt kezelni, akkor azon a helyen búcsút inthetünk a gyors mobilnetnek (LTE).
Tovább is van, mondjam még?
Mivel két hazai szolgáltató a 3G-t már nem fejleszti, és a 3G lefedettség sem teljes, az olyan helyeken, ahol a gyors mobilnet B20-as sávon megy, de a telefon ezt nem tudja, ott lehet türelem játékot játszani a 2,5G-s GPRS "tempójával". Ez pedig visszarepíthet bennünket a millenium évébe, az-az 16 évvel ezelőtti csigalassússággal lehet csak "élvezni" a mobil internet "varázsát".Megelőzendő egy további kérdést:
A B20 megléte vagy hiánya csak a mobilnet sebességét befolyásolja, illetve később a telefonálásra is kihathat, amikor az is átkerül a 4G/LTE-re. Azonban a korábbi készülékek támogatása miatt, nem valószínű, hogy a 2G sávot egyhamar lekapcsolnák a szolgáltatók, r-go telefonálni lehet majd 2G-n a későbbiekben is. (Valameddig...) -
E2E4
aktív tag
A válasz az akkumulátoros kérdésedre épp úgy benne van a téma-összefoglalóban, mint a garanciális ügyintézés feltételei és módja.
Olvastad?2,5-8 óra SOT fordult elő a V10-nél felhasználó és felhasználás függvényében.
Átlagban 4-6 óra SOT megvan.
Ez cseppet sem nevezhető gyengének, sőt..
Azonban - mint majd' minden okostelefonnál - itt is érdemes esténként feltölteni az akkumulátort.Ha nagyon keveset használod, összejöhet több nap is, de ez nagyon felhasználó specifikus, és erősen függ a felhasználás módjától.
-
E2E4
aktív tag
válasz
#77081088 #2611 üzenetére
Ez már az első téma-összefoglaló megjelenésekor benne volt.
A V10-nél a fém keret tényleg fém, ráadásul 316L típusú rozsdamentes acél.
Most nézegettem meg a sajátomat. Nincs karc az oldalkereten sem, és természetesen tok nélkül használom, igaz, menet közben egy nadrágon lógó bőr tokban, illetve autóban egy stabil autós tartóban.
-
E2E4
aktív tag
válasz
#77081088 #2599 üzenetére
Egyébként aki használja is eme remek telefont mik a tapasztalatok mennyire sérülékeny,mennyire karcolódik?
Nekem még mikro karcok sincsenek rajta, annyira egyben van.
Keress vissza a fórumban, majd' mindenki meg van vele elégedve.
Olvasd el a téma-összefoglalót, s keress rá benne erre: MIL-STD-810GÖsszesen egy felhasználónak esett olyan szerencsétlenül a telefonja, hogy pókhálósra tört a kijelző feletti védő rész, de a kijelző még így is működött. Ha majd megjavíttatja, várjuk is az "élménybeszámolóját".
-
E2E4
aktív tag
válasz
joco1977 #2605 üzenetére
Nagyon precízen tettem fel a matricát, és ha a réz csatlakozónál lenne kontakt hibás, akkor nem menne át rajta áram, de egy felrak / levesz / újra felrak után rendben feltölti a telefont 100%-ra.
Sőt, a matrica réz lapkájánál már látszik is a V10 "réz tüskéjének" (csatlakozójának) a nyoma, pont középen.Szóval ez a hiba a legpiszkosabb fajta, amikor hol van, hol nincs.
Nem hinném, hogy a V10 (QI chipje?) lenne a ludas - ebben meg is erősítettél, amit köszönök - lehetséges, hogy a kínai csoda esetén áll fenn az "olcsó húsnak, híg a leve" mondás.
Még tesztelem egy ideig, aztán jelzek a forgalmazónak, hogy jöhet a csere darab. -
E2E4
aktív tag
válasz
stemplar07 #2592 üzenetére
Ebben az a vicc, hogy úgy néz ki, hogy nem vicc.
Ha a V20 olyan lesz, amilyennek kiszivárogtatták, akkor a V10-el könnyen megvalósulhat a V10 és V20 tekintetében egy Mátyás király idei mondás:
Egyszer volt Budán kutyavásár... -
E2E4
aktív tag
Ez a téma már többször meg lett válaszolva a fórumon, sőt a téma-összefoglalóban is benne van!
Utóbbiban olvashatók legnagyobb részét tesztelten vagy tapasztaltam, a garanciával kapcsolatban pedig telefonon konzultáltam.
Fogadd el gretzky77 fórumtárs válaszát, ő épp úgy, ahogy bárki más V10 tulaj, valós tapasztalatokat és információkat ad át.Ez nem az a fórum, ahol kamu menne.
Itt mindenki örül egy új tagnak, és hidd el, a mai napig lelkesünk a telefonjainkért (én is).
Én pl. úgy lettem topikgazda, hogy levett a lábamról a kis bestia, annyira jól szól. (Lsd. első hozzászólásomat.)
Őszintén mondom, nincs olyan telefon, amire jelenleg lecserélném a V10-et, beleérve a 400+ ezre forintos iPhone-t is. És nem azért, mert LG vagy V10 buzi lennék, egyszerűen nem volt még olyan elektronikai eszköz, ami ennyire bejött volna. -
E2E4
aktív tag
válasz
saddybaddy #2571 üzenetére
A téma-összefoglalóban a Hi-Fi audio fejezet, Szoftveres minőség javítás alfejezetnél lévő linkre klikk, regisztrál, majd klikk ide, kiválaszt a 703 Alpha-t, letölt, telepít, használ.
-
E2E4
aktív tag
válasz
ronaldo #2581 üzenetére
Ilyen hibát én nem tapasztaltam, de sajnos valami ezen QI töltő + V10 kombóban sem OK.
1. Ismét csinálta azt, hogy 10 perc után eldobta a töltést, majd ugyanoda (a "jó helyre") visszatéve, szépen feltöltötte 100%-ra. Vagyon miért?...
2. Időzített kapcsolóval kapcsolom be/ki estére a töltő padot, 8 óra hosszára. (Hogy ne legyen 24/24-ben áram alatt)
A probléma:
Ha ráteszem a telefont a töltőpadra azelőtt, hogy a töltőpad áram alatt lenne, nem indul meg a töltés. Csak akkor indul meg a töltés, ha a telefont leveszem majd újra visszateszem a töltőpadra.
Erre nincs semmilyen szakmai magyarázatom, mivel egyéb más mágneses elven töltő eszköznél (pl. elektromos fogkefe) ez a probléma nem áll.Akinek van QI töltője, kérem, tesztelje le ezt nekem, és írja meg, hogy tapasztalja -e ugyanezen hibajelenséget.
Köszönöm. -
E2E4
aktív tag
válasz
treeeb28 #2578 üzenetére
Ez meg mi a ....?!
Ha tényleg ilyen lesz a V20, akkor az LG megindulhat a HTC útján, a bukás felé!
- Moduláris akkumulátor, ami így nem hinném, hogy lenne majd 4000 mAh (Ha csak nem találtak fel új technológiát titokban, és kisebb helyen nagyobb elektromos kapacitást tudnak majd elérni.)
- Hi-Fi barát, amiért lehet perkálni majd vagy 60.000 Ft-ot, mint a G5-nél... Anélkül az audio képességek hozzák az alap sztenderd minőséget.
- iPhone 7 "dizájn díjas" hátlap a bili szerű optikákkal.Jelentem, jó eséllyel maradok a V10 aktív topikgazdája. Terv szerint hamarosan csináljuk majd a Hi-Fi vaktesztet, örömködünk, stb. Én legalábbis - ha a V20 ilyen lesz - semmi pénzért nem válok meg a V10-től egy V20 miatt, és van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül...
-
E2E4
aktív tag
A G4-nek nagyjából annyi köze van a V10-hez, mint egy Toyota autónak a Lexushoz.
A V10 megkapta a G4 kameráját és a SoC-t, és ennyi. Mind az alaplap, mind a kivitelezés más. (Ehhez még az LG-t sem kell megkérdezni.)
Természetesen minden ízlés dolga, bár számomra újszerű az, hogy a Huawei P8, a Nexus 6P és az LG V10-t nézve neked "igazából egyik sem tetszik igazán
"
Szerintem a másik két telefon megjelenésben, minőségileg, kül- és beltartalmat is nézve, egy lapon sem említhető a V10-el.
(Pl. amikor én Huawei-eket néztem, konkrétan vágta a kezemet az oldaléle, pedig nincs kis tenyerem. Hamar vissza is tettem a polcra.)Az autós tartóval kapcsolatban már írtam a topikban (a kereső sokat segíthet ebben) de most be is emeltem a téma-összefoglalóba. (Lsd. FAQ/GYIK elején.)
Ha még lenne kérdésed a döntés előtt, kérdezz bátran.
-
E2E4
aktív tag
FAQ/GYIK-ben:
- Milyen autós tartó ajánlható a V10-hez?Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
Első este után meglepett a QI töltő kínai "csoda"...
Este kb. 23% akkumulátor töltöttségnél tettem fel a V10-et QI padra. A töltés megindult, így hagytam is úgy. 6 órával később ránéztem a telefonra: a QI töltő piros LED-je (hálózat be) és a töltést jelző kék LED (QI töltés folyamatban) egyaránt világított, azonban a V10 az alábbi üzenettel "köszöntött": "Az akku feszültség alacsony.... 15%...."
Ezt követően a V10-et újra rátettem a QI padra, de kb. 10 perc után ismét "eldobta" a töltést a telefon.
Végül rátaláltam a helyes pozícióra: nem teliben tettem rá a telefont, (a töltő pad kb. akkora, mint a V10) hanem fentebb, úgy, hogy alul maradt 18 mm rész. Így 15%-ról 100%-ra, kb. 2,5 óra alatt a töltés sikeresen végbe ment.
Konklúzió: Ha a szóban forgó töltő padnál megindul a QI töltés, még ne örüljünk. Találjuk meg a megfelelő pozíciót. Ez tapasztalatom szerint a V10 feljebb helyezésével érhető el. (Alul maradjon kb. 18 mm távolság.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2540 üzenetére
Ez olyan, mint az orosz rulett kínai verziója.
Így képen jól néz ki, de a valóság kérdéses.Szerintem szívleld meg zoleeno1 fórumtárs tanácsát.
A BangGood az első olyan kínai webshop, amit én is mindenkikben ajánlok, a BlitzWolf meg agy olyan márka, amit szintén.(Konkréten egy hibás BlitzWolf autós szivargyújtó helyett olyan példaértékűen küldtek egy drágább modellt, hogy az összes kínai pénzlehúzó webshop tanulhatna belőle. Azóta is örömmel használom a QI kimenettel is megáldott szivargyújtó töltőt.)
USB kábelnek pl. ezzel te is jól járhatsz. (Én most rendeltem meg a QI töltőhöz, mert amit adtak a QI töltőhöz, az elég rövid volt. 2 méter már kényelmesen elhelyezhető.
Mellesleg a BlitzWolf kábelét mindkét irányból be lehet dugni, és valószínűleg a 2,1 Amperes áramerősség átvitele nem csak kamu. Persze az ár 1500 Ft körül van, de ebben van is anyag. A 18 hónapos garancia pedig elég jól hangzik egy kábel esetében is...)
-
E2E4
aktív tag
válasz
macilaaci #2541 üzenetére
van-e valakinek tapasztalata arra vonatkozóan, hogy mennyit esik általában az előd ára ilyenkor?
Konkrét biztos tapasztalat nincs, mivel a V10 a V sorozat első eleme, így nincs elődje, de még csak nagyon hozzá hasonló sem, de:
ahogy gretzky77 és koxx fórumtársak megírták, nem valószínű, hogy szignifikánsan esne a V10 ára a V20 megjelenésekor, hiszen már így is eléggé elérhető szinten van.Ha meg a V20-at tényleg sikerül elbaltázni a másodlagos kielőző hiányával, a 2 TB helyett csak 128 GB-s SD kártya támogatással, a csökkenő főkijelző mérettel, meg a gyengébb verzióban a RAM lefaragásával, esetleg még kiderül az is, hogy mondjuk megkapja a G5 "dizájnját" is, akkor nem csak hogy a V10 ár csökkenés nem várható, de simán ráléphet az LG a HTC bukó ágára is. De nyugtával dicsérd a napot. Reméljük, nem fogja az LG újból elkövetni azt a hibát, amit a G5-el elkövetett. (Dizájn, illesztés, rossz ár/érték arány (pláne a Hi-Fi barát modul árával együtt)). Szóval a V20 megjelenéséig bármi lehetséges, csak egy nagyon valószínűtlen: hogy a V10 ára drasztikusan csökkenjen.
-
E2E4
aktív tag
FAQ/GYIK-ben:
- Van vezeték nélküli (QI) vagy gyorstöltés?
- Mi ez a barkács megoldás a vezeték nélküli (QI) töltésre?
Témák bővültek, utóbbinál a QI+NFC matrica megrendülésével / felhelyezésével kapcsolatos videó / leírás is található már.
A QI+NFC matrrica felhelyezésével, és a QI töltéssel a V10 egy újabb örömöt adhat. (Végre elfejthetjük a kábelt a töltés esetén is.)
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2529 üzenetére
Mindenekelőtt az kell látni, hogy a micro USB csatlakozó nem azért áll stabilan a telefonban, mert az apró kontaktusok ott tartják, hanem a csatlakozó kialakítása folytán, ez pedig olyan, hogy elég stabilan képes tartani a micro USB csatlakozót a telefonban, és nehezen képzelhető el az, hogy egyszeri párnáról való lecsúszás folytán annyira kilazul, hogy nem tart már erősen.
Szerintem ez így nem garanciális probléma, (pláne, hogy a kontóakt tökéletes maradt) de mivel az LG-ről van szó, simán lehetséges, hogy kicserélik neked. Javaslom, hogy hívd fel telefonon őket, és beszéld meg velük ezt a problémát.
A V10 kitűnő optimalizálása folytán adódó remek akkumulátor idejét már többször kitárgyaltuk, és a legtöbb felhasználó simán képes átlag 4-6 óra SOT megtapasztalására (sőt, ez még akár 8 órára is adódhat.)
Ezt mi, fórum lakók, és V10 tulajdonosok már jól tudjuk, tehát nem szükséges újabb screenshot-okkal díszíteni a fórumot, ahogyan ez más helyeken is - konkrétan pl. a G4 fórumában - vissza-vissza térő felhasználói szokás. (Persze ha lelkesedésből megtetted, felőlem maradhat.)
[hajnali filozofálás on]
Ennek ellenére más fórumotokon (pl. a V20 bejelentésekor is) nagy elánnal hangoztatják a V10 "gyenge üzemidejét", s amikor leírom, hogy mik a valós felhasználói tapasztalatok, hogy a gyenge üzemidő valótlan állítás, sőt, még azt is bátorkodom megemlíteni, hogy innen jöttem, mi több, ezen fórum topikgazdája vagyok (aki megírta a TIR-t, és ezt is alaposan letesztelte) akkor erre a legtöbbször támadó visszajelzést kapok, amiken én már tényleg csak nevetni tudok. Amikor a tényekkel szemben valaki váltig állítja azt, amit hallott valakiről, akinek valaki mondta, hogy a V10 üzemideje gyenge, ami egy akkora igazság, amit nem cáfolhatnak meg holmi tények.
El kell fogadnom, hogy a MobilaArena fórumain sok esetben nem szakmai az értekezés, sokszor nem a valós tények hangoztatása folyik, hanem mindenféle mende-monda, amihez néhány fórumtárs úgy ragaszkodik, mint a kis óvodás (Vér Pistike) a lopott homokozólapáthoz. S bár a valós tulajdonos váltig állítja, hogy a lapát nem Vér Pitikéjé, s már kis tula apukája is közbe lép, hogy szó szerint kitépje Pistike kezéből a műanyag lapátot, hogy visszaadhassa a kisfiának, Vér Pistike továbbra is görcsösen szorítja kezeit, s hangosan ordítja mindenkinek azt, hogy "Márpedig az az én lapátom!"
Nem szeretnék az ilyen esetben sem pszichológus, sem tanító szerepébe kerülni, inkább csak mosolygok ezen, megpróbálva már le sem reagálni azt, s egyben ismét meglátom, hogy a sok embertársunk bár biológiailag felnőtt testben van, mégsem nőtt fel önmagában, s csak egy 7 évesnél fiatalabb, sértődött kisgyerek vezérli életét. Ez pedig nem csak a fórumokon, de ez élet más területein is tetten érhető.
Ide lenne felnőnünk![hajnali filozofálás off]
-
E2E4
aktív tag
válasz
Horovic #2522 üzenetére
Üdv a klubban!
Polár M400-as futóra: igen, ilyenek előfordulhatnak. tothak fórumtárs is tapasztalt hasonlóakat, pont az ő kérésére került bele a téma-összefoglalóba az ezzel kapcsolatos tájékoztatás.
Ha sikerül rájönnöd a hibára, tedd itt közzé.A másik, hogy amikor otg-n összekötöm a pendrive -al akkor a rajta lévő filmeket nem játsza le a telefon.
Ezt most próbáltam ki. Tökéletesen működik a filmlejátszás így is.
Végezz hibaserkést az OTG kábel és pen drive tekintetében,
valamint a telefonnál a sztenderd protokoll szerint. (Csökkentett üzemmód indítás, próba, app akadás nézés, a végén FR - update 6.0-ra (ha nem történt volna meg - FR.)
Jelezd, mire jutottál. -
E2E4
aktív tag
a.sebi
Informatívak az olyan hozzászólások, amelyek más gyártók "zászlóshajójának" (Samsung Galaxy Note 4) prémium és sok esetben az egekig magasztalt kijelzőjét szembeállítják a V10 kijelzőjével, egyben választ is adva az olyan felmerülő kérdésekre, hogy "Mégis miért használ egy "zászlóshajóban" az LG IPS technológiát az AMO LED helyett, ha utóbbi esetében is nagy gyártónak minősül?OPiiPO
Szerencse hogy nem vettem meg a Poweramp-ot, mert így most pont annyit ér, amennyit fizettem érte.
Második ember vagy a fórumon, akinek nem jött be ez a lejátszó.
(Nálam jelenleg 88,7 GB-nyi FLAC van a V10-en egy micro SD kártyán, és hallgatom is őket. Eddig még egyszer sem találkoztam az általad jelzett problémával, és nem is bántam meg azt a rongyos ezrest kifizetni a PowerAmp zenelejátszóért. Ettől függetlenül elhiszem, hogy akár olyan hiba is lehetséges, amit tapasztaltál.)Valaki nem tud egy normális lejátszót, ami tudja ezt kezelni?
Litván Zongora fórumtárs (a másik topiklakó, akinek nem jött be e PowerAmp) használja és javasolta a Player Pro-t a hozzá megvehető DSP Pack-el.
Az OFF-Topikban pedig felvetődött a Neutron zenelejátszó neve is.High gain-t nem aktiváltam, még mindig nem győzött meg senki sem, hogy 50Ohm alatti fejhallgatónál lenne bármi előnye. Elolvastam a másik topicot, még jobban elbizonytalanodtam. A saját fülemnek hiszek, így is nagyon jó.
Akkor talán hallgasd meg a saját füleddel a V10-et High-gain trükkel is, és a "másik topikban" írt "elméleti ömlengés" (egy teszt topikban) ne vegye el a kedved.
Én a mai napig használom a két kis kiegészítőt, és éppen vinyl ripnél, mivel pont ott van a legnagyobb szükség a nagyobb erősítésre a természetesebb, kompresszálatlan hang miatt.
(Az újabb zenéknél, amikor dinamikakopmresszorral "szétbarmolják" a hangképet, néha tapasztalok olyan apróbb torzítást high-gain trükknél közel maximum hangerőn, ami már nem szép, (mondjuk akkor már fáj a fülem a hangerőtől) de ez - tapasztalatom szerint - a zenei felvétel miatt keletkezik. Persze ez is fül- és fejhallgató függő. [Én most csak egy AKG K370-et használok.)A lényeg a V10-el kapcsoltaban szerintem az, amit leírtál:
Az általam hallgatott FiiO DAP készülékekkel párban van (X1, X3 v2).
Pont. -
E2E4
aktív tag
(#2497) a.sebi Az összefoglaló ráadásul rendszeresen frissül, releváns esetekben külön bejelentve. Ezeket érdemes is megnézni. (Amúgy az imént is frissült egy apróbb aktualizálással.
)
Ha megjött a telefonod, és van kedved, nyugodtan írhatsz élménybeszámolót. (Ez úgy is java részt élet-öröm topik, ahol csak nagy ritkán vannak negatív érzelmek.
)
(#2495) OPiiPO
Ahogy zoleeno1 kolléga írta, nem hinném, hogy innen bárki is megkockáztatott eddig egy olyan "no-name kínai csodát", ami felirat szerint 3500+ mAh-s, valós elektromos kapacitás alapján pedig talán még a gyári 3000 mAh-t sem képes produkálni. Szóval Te lehetsz az első tesztelő.
Várjuk a beszámolódat... -
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #2487 üzenetére
Ez itt csak egy jó 9 perces videó.
Egészen sokáig működőképes marad. -
E2E4
aktív tag
válasz
littleshagy #2484 üzenetére
A V10 megkapta a MIL-STD-810 katonai szabvány szerint ütésállóságot. A katonaságban általában nem "babra megy a játék" tehát elfogadhatjuk, hogy a V10 ütésálló. Nem hinném, hogy az LG hazudna, főleg ha egy külső céggel teszteltette le a V10-eket.
Hogy őszinte legyek, nem vagyok egy MIL-STD-810 teszt expert, (bár más területen dolgoztam már teszt specialistakén) csak józan paraszti ésszel gondolkodom.
Valószínűnek tartom, hogy többször, más-más körülmények között tesztelték a V10-et, és azt nézték, hogy adott számú leejtés esetén mennyi esetben marad "egyben" a telefon. (Végül is a tiéd is működőképes maradt, a kijelző használható, bár tény, hogy esztétikailag nagyon nem lett szép. Még az is lehet, hogy a katonaságnál ez így még működőképes állapotnak minősül, mert hogy a készülék amúgy tökéletesen üzemel.)Vannak olyan extrém körülmények (pl. egyenetlen kemény felület, sarokra esés) amikor nagy erők hatnak a telefonra. Pl. ha egy méretes kavics "befigyel" a kijelző alatt, s akkor nincs az a bumper tok, ami megvédené, mert fizikailag lehetetlen.
Úgy tűnik, nálad egy hasonló helyzet állt fenn.Mindazonáltal, mivel még autóból is ejtettek ki V10-ez úgy, hogy a kijelző ép maradt, így levonható a következtetés, hogy a készülék ütésálló, azonban van az a helyzet, amikor olyan erők hatnak, amikor sajnos már a védelem sem segít.
Természetesen megértem az emócióidat
, hiszen magam sem örülnék egy ilyen állapotnak. Akceptálom azt is, hogy az ilyen negatív tapasztalatnak többször "hangot adsz" úgy, hogy megosztod a fórumon, mivel más felhasználók esetben is ez szokott történni, avagy pszichikai tény, hogy egy negatív élményt több esetben osztunk meg, mint egy pozitívat. Szummázva - és összehasonlítva más gyártók más készülékeinek felhasználói élményeivel - a topik lakók élményeit nézve, elmondható, hogy a V10 egy remek készülék, és szinte egy hibátlan konstrukció, ahol nincsenek konstrukciós és/vagy gyári hibák, legalábbis ilyenekre eddig még nem derült fény.)
-
E2E4
aktív tag
(#2468) koxx
Sikerült úgy feltenned, hogy egy porszem sem került az üvegfólia és a kijelző közé?
Ha igen, megoszthatnád a metódust. (Tiszta térben dolgoztál?)(Én emiatt "teszteltem le" végül egy burkoló lapon, kalapáccsal a Nillkin-t, mert porszem(ek) kerültek alá, és így kukává vált.
)
(#2469) saddybaddy
V10: szerintem Victory lesz neked is..(Minden mást már többször leírtam, pl. a téma-összefoglaló FAQ-jában is olvashatod.)
(#2472) littleshagy
Az ép kijelző feletti törött Gorilla Glass 4 üveg cseréje lenne önmagában 55.000 Ft? -
E2E4
aktív tag
Pontosan.
Összesen 4 negatívum és csak 2 pozitívum a V10-hez képest.
Marad bizony a V10.(Már a V20 hírbejelentésnél is megkapóan sok troll-szerű felhasználóval találkoztam, most is elkezdték. Nem ugranál be oda rendet rakni, kedves moderátor kolléga.
)
-
E2E4
aktív tag
válasz
littleshagy #2448 üzenetére
Rossz ránézni.
Ha szerencséd van, a kijelzőt nem kell cserélned, mert a dupla rétegű üveg borítás megvédte a kijelzőt a sérüléstől. Ez esetben ellátta a funkcióját azzal, hogy az repedt meg, nem a kijelző.
Ha majd megcsináltattad, és van kedved, jelezd, hogy mit és mennyiért kellett cserélned.
Fel a fejjel!
-
E2E4
aktív tag
válasz
littleshagy #2439 üzenetére
Konkrétan honnan és hová esett a készülék?
A kijelző üveglapja tört szét, vagy csak a kijelző felett a Gorilla Glass 4 + további réteggel megerősített üveglap? A kijelző üzemképes maradt?
(Amúgy a fórumon Te vagy az első, akinél ilyen szintű sérülés történt. Az egyik kolléga autóból ejtette ki aszfaltos útra, és még úgy sem sérült meg ennyire a telefonja.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest