Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

[nagyon off olvasmány be]

(#3147) .:Ádám:.

Egy Tianhe H9008 volt a "kínai csoda". :U
    Igen, egy klón, de
    a.) ez volt az első Androidos telefonom,
    b.) ez volt az első kínai web shop-os vásárlásom,
    c.) egy barátom ajánlotta (a fiának bevált), hogy jó lesz az nekem is,
    d.) 200 USD-s limitben kerestem okostelefont, s azért az árért idehaza csak olyan telókat árusítottak, amik a harmat gyenge hardver miatt lettek volna "ipari hulladékok"
    d.) akkor még az volt a mottóm, hogy: Mindegy hogy kínai, vagy koreai a telefon, (mindkettő ország szülöttei vágott szeműek) ha jó benne a hardver! Mit számít az, hogy "A" brand-es -e a gyártó, vagy sem?!

Azóta a saját bőrömön megtanultam, hogy: nagyon nem mindegy a gyártó ország, ahogy az sem, hogy a gyártó cég "A" brand-es -e, vagy sem, valamint az is fontos szempont, hogy van -e, s ha igen, akkor milyen K+F van a gyártócégeknél.

Semmi koppintás nincs a hw-ben. Mind "legit" gyártótol való, az amoled kijelző is.
    Valószínűleg az én "kínai csodámnál" is "legit" gyártótól, vagy azoktól "lopva" vol a hw (a kamera talán Samsung) nem is a hw-vel volt a baj. Érdekesség képen leírom a hiba listát:

[I]Gyári hiba lista, H9008:

#1 USB csatlakozó hiba [4 hónapos korától]
    Következmény:
    Lehetetlen megcsinálni a ROM flash-t. (Ez szükséges, mivel a LED vezérlő alkalmazás nem működik jól.)
    Időnként, ha kikapcsolom a telefont, és megpróbálom tölteni, az akkumulátor nem töltődik fel 100%-ig. Alkalmanként, ha beállítom a "programozott bekapcsolás" és a "riasztás" funkciókat, és kikapcsolom a telefont, (mialatt töltöm azt) ezek a funkciók nem működnek. (A telefon nem kapcsol be automatikusan, és nem riaszt.)
    Néha, ha beállítom a "programozott bekapcsolás"-t, és kikapcsolom a telefont, a telefon hamarabb kapcsol be. Ilyenkor, ha kikapcsolom a telefont, újra bekapcsol.
    Pl. „programozott bekapcsolás” ideje: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek: 7:00. Kikapcsolom a telefont péntek este, és csatlakoztatom a töltőt. A telefon bekapcsol szombaton hajnal 3:36-kor. Felkelek a bekapcsolási dallam miatt, kikapcsolom a telefont, de a telefon utána újra bekapcsol.

#2 Kijelző ragasztás hiba. [1 hónapos korától.]
    Az üveg alatt baloldalt fent (kb. 3 cm hosszan) és jobb oldalt fent (kb. 7 cm hosszan) a ragasztó, (amely a kapacitív kijelzőt az üveghez ragasztja) felvált.
    Következmény:
    A kijelző széleinél a ragasztó látszik. Ez csúnya.

#3 Home gomb hiba [Az első pillanattól kezdve.]
    A home gomb lötyög.
    Következmény:
    Ha függőlegesen tartom a telefont és megérintem a kijelzőt, akkor hallatszik a lötyögés. Ha hang- vagy videofelvételt készítek és mozgatom a telefont, akkor a lötyögést rögzíti a mikrofon.
    Ha megrázom a telefont, jobban hallhatod a home gomb lötyögésének zaját.
    Néha a home gomb nem érintkezik jól.
    Ezek zavaróak.

#4 Bekapcsoló gomb hiba [5 hónapos korától.]
    A power gomb beljebb nyomódott, mint a hangerő gomb.
    Következmény:
    Nehezebb megnyomni a bekapcsoló gombot, mint a hangerő gombot.

#5 Kijelző vibrálása [Az első pillanattól kezdve.]
    Időnként a kijelző alsó részén, kb. 1-2 cm-es sávban (főleg szürke színnél) a kijelző vibrál. Ez mindig látható a naptárnál, ha beállítok egy új eseménynél az időpontot. („Idő beállítása” Kezdete / Vége)
    Következmény:
    Zavarja a szemet.

#6 Külső hangszóró hiba [Az első pillanattól kezdve.]
    Következmény: Amikor megszólal a külső hangszóró, - bizonyos zenénknél - a hang elején néhány tizedmásodpercig rezonancia hallható. Olyan, mint ha nem lenne megfelelően rögzítve a hangszóró.
    Megjegyzés: az előző telefonomnál nem hallottam ilyen vibrációkat. (Lsd. mellékelt hangot*. - Én ezt a hangot használom a naptár hangjelzésnek, és mindig hallom a hang elején a vibrációt.)

*csatoltam a webshopnak ezen (angolra fordított) levél után.

A Miért drága végül az olcsó kínai okostelefon? történet hosszú, terveztem belőle könyvet írni (komolyan) szóval ezt csak tekintsd bevezetőnek.
    Ma már nem szeretném megírni a könyvet, pedig olyan csattanók lennének benne, hogy az írói túlzás nélkül is ütne. Nem viccelek. :K

[nagyon off olvasmány ki]

(#3150) psg5
    Jól gondoltad. Csak ahhoz rootolni kell a V10-et, úgy meg a garanciának lőttek.

(#3151) saddybaddy
    +1 :D

(#3152) psg5
    Oda kell figyelni... :P

(#3153) parts
    A linken kitűnő szakmai írás található. :K

(#3154) Arween
    azt senki nem írta eddig hogy ha be van dugva ez a + eszköz akkor nem működik a fülesen a hangerő állítás meg a némítás :O Ez eléggé gáz mert így utazás,munka közben nem lehet normálisan zenét hallgatni ....
    Nem olvastad el figyelmesen a...
    Na mit? ;]
    A téma-összefoglalót!!! :K

Idézek belőle, (önmagamtól :B ):
    Vásároljunk egy extendert (például ezt vagy ha (I)headset(/I) funkciós fül/fejhallgatónk van, akkor például ezt)

Még linkeltem is a két típust!
    Magyarázat: nem mindegy, hogy 3 vagy 4 pólusú a csatlakozó. 3 pólusúnál csak a sztereó átvitel megoldott (L,R,közös föld) 4 pólusnál a headset vezérlés is.)

Az a szomorú, hogy:
    a.) sok időt eltöltöttem a téma-összefoglaló megírásával;
    b.) sok mindent teszteltem, s azt leírtam bele (pl. én is megszívtam először az extenderrel, mert előtte senki sem írta le ezt nekem, mégsem kezdtem el hőbörögni, hogy "ezt nem mondta senki!". Mérnök gondolkodással (is) rendelkezem, azonnal tudtam a hiba okát, és csak önmagamra mutogathattam, hogy erre nem figyeltem oda előbb.);
    c.) Nagyon hosszú és alapos a téma-összefoglaló;
    d.) Ennek ellenére a mai napig fel-fel jönnek olyan kérdések, amik ott már régen meg vannak válaszolva.

Ezek után, számomra nagy kihívás, hogy ne húzzam fel magam az ilyen - finoman számon kérő - kérdéseken, amikre már régen megválaszoltam a téma-összefoglalóban. :U

Konklúzió:

Kedves Érdeklődő!

Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma-összefoglaló-t,
    illetve használd a topikban a kereső-t!

(#3157) psg5
    Ötlet: Ha a V10-en szerkeszted a videót, és beállítasz lassított vagy gyorsított lejátszást a videó egy megadott részén, akkor az PC-n (és máshol is) lejátszható marad.

Új hozzászólás Aktív témák