Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz #31631410 #2879 üzenetére

Akkor utoljára kifejtem és zárom is ezt a témát.

A kiindulás alapja:
    #2848 Sanya felhasználó valótlanságot nélkülöző iróniája, melyet megtetézett az alábbi zárómondattal:
    „8 óra sot, de nem érzi a tiszteletlen(E2E4) fórumtárs, hogy ez hazugság?”

Erre válaszoltam azt, hogy egyrészt bizonyított a 8 óra SOT, tehát szó sincs hazugságról, másrészt a felhasználó olyan személyeskedő és sértő hangnemet engedett meg magának, amit nem vagyok hajlandó tolerálni.
    Mégis mitől lennék tiszteletlen?
    Azért, mert megosztottam egy valós tényen alapuló értéket?

Miért is? Mert hitetlenkedve fogad egy lehetetlenség - egy lehetetlentől? Kicsit sok vagy néha - a hasznos topikmunkad ellenére!
    Azért, mert:
    - még csak utána sem nézett, hogy amit leírtam, az VALÓS!
    - mert átment személyeskedőbe és sértegetőbe - ami szintén alaptalan, és előzmény nélküli. (Én nem szóltam be neki.)

Kicsit sok vagyok?
    Ez most komoly?

1. Felkértek a téma-összefoglaló megírására, s az elején le is szögeztem, hogy csak ezért vállaltam el a topikgazda címet. (Utalva arra, hogy eszem ágában sem volt terelgetnek az esetleges elszabadult indulatokat, de mivel ez a "titulus" ezt is megköveteli, hát megtettem.)

2. Volt már itt egy troll. Végtelen türelemmel toleráltam a beszólásait, és megcáfoltam a szakmaiatlanságait. Még a topiklakók is megjegyezték, hogy túl türelmes voltam. Csak akkor kértem moderálást, amikor már tényleg elgurult nála a gyógyszer. (Végül végleg kitiltották a Mobilarenáról, mert máshol is rossz fát tett a tűzre.) A Topikgazdák zárt topikjában azt tanácsolták, a hogy a későbbiekben ne legyek ennyire türelmes, azonnal figyelmeztessek, ha kell. Mivel most egy olyan eset állt elő, ahol eznnek szükségét éreztem, így meg is tettem. (Azért nyilvánosan, hogy ezzel egy finom célzást tegyek másoknak is arra vonatkozóan, hogy nem kellene ezt a vad hajtást tovább vinni.)

3. Amikor sorozatosan, újra és újra feljönnek olyan kérdések, amik alaposan meg vannak válaszolva a téma-összefoglalóban, akkor is türelmesen válaszolok, és felhívom a figyelmet arra, hogy a válasz megtalálható a téma-összefoglalóban.
    Tudtad, hogy a legtöbb topikban hogyan reagálják le a topikgazdák az ilyet?
    Ennyit írnak:
    Téma-összefoglaló!
    Szerintem lassan én is átveszem ezt az egyszerűbb stílsut, és nem fogom megmagyarázni minden tettem.

4. Felhatalmazásom van figyelmeztetni, és egyes esetekben moderálni is. Nem szeretek élni ezzel (ha visszaolvasol, nem nagyon találsz ilyet) de ha valakinek a beszólása kiveri a biztosítékot, akkor élnem kell ezzel.

5. Ha ezek után is úgy érzed, hogy "kicsit sok vagyok néha", akkor javaslok valamit. Menj el topikgazdának. Tegyél le te is legalább egy ilyen téma-összefoglalót az asztalra: (1 hétig írtam!) és a mai napig frissítem.
    Majd bemegyek oda abba a topikba, és hasonló szinten fogok írogatni. Meglátjuk, hogy fogod érezni magad.

Nem tartozom elszámolással a felhasználóknak a döntéseimet illetően. Máshol nem hinném, hogy így szépen elmagyarázzák még ezt is. Szerintem én is utoljára tettem.

Természetesen ezután is megteszek mindent, hogy a téma-összefoglaló továbbra is példa értékűen teljes legyen, és a kapott topikgazdai tevékenységem egyetlen szándéka az, hogy valós, egzakt alapokon nyugvó, személyeskedésektől és beszólásoktól mentes, kulturált kommunikáció folyhasson. Ezért meg is teszek mindent, és természetesen vállalom is topikgazdai döntéseimért a felelősséget, a moderátor, a (vezető) TOPIKGAZDA, és a MobilArena azon munkatársai felé, akik ezt számonkérhetik rajtam.

Utóirat: Remélhetően a téma-összefoglalóban a SOT kérdés alaposabb kifejtése pontot tehet ezen "kommunikációs vadhajtás" végre.(Az adatok megmaradtak, de még jobban nyomatékosítottam azok gyakorlati hátterét és jelentését.)

Új hozzászólás Aktív témák