Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
Dominó85 #4809 üzenetére
Hát ezen árkülönbség mellett, jobban megéri kerettel venni. Sokkal egyszerűbb úgy a csere, kevesebb a hibalehetőség.. esetleg ha egyszer-kétszer keményebb felületre lett ejtve a készülék és a keret megnyomódott (mint nálam mikor egyszer járólapra esett asztalról), akkor eltűnik a sérülés is.
Két előnye van az "olcsóbb" készülékeknek.
1. olcsóbb alkatrész
2. sokszor egyszerűbb szerelni mert nincs annyira egybeépítveEnnél a telefonnál mind 2 dolog fennáll..
Sajnos manapság sok "prémium" telefon ragasztott elől-hátul, bár már megtanultam, hogy hogy lehet azokat javítani, de nem szeretem. A régebbiek egyszerűbbek.. De 1-2mm helyet a gyártó feláldoz, hogy a készülék vékonyabb legyen, bár a javítása nehezebb lesz tőle. De nem érdekli, sőt, talán előnyként tekint rá, hisz kevesebben próbálják meg így otthon javítani a dolgot és nagyobb eséllyel vesz inkább újat ha "csak" az akku használódik el.
Mondjuk az akku dolgok is érdekes.. Sokan az első hibrid és tisztán elektromos autóknál aggódtak, hogy 2 max. 3 év múlva kuka az akkupakk és csere az egész pár milliónyi forintért. Az első hibridek már 10+ évesek, de sok esetben az akkuik még 80-90% körül járnak. Persze amikkel sokat mennek azoknál sokkal gyengébb is lehet, de relatíve kevés járműben lett cserélve az akku elhasználódás miatt.. Persze az előfordul, hogy egy-egy cella zárlatos lesz és cserére szorul, de az lényegesen kisebb költség. A teljes akku csomag csere nagyon ritka.
A telefonok akkui is szándékosan 2-3 évre tervezettek. Hisz a technológia tovább is bírná.De letértem a tárgytól
.. fúj-fúj fogyasztói társadalom..
-
cs.lev
tag
válasz
Dominó85 #4761 üzenetére
Azokat ismerem! Egy raklap hulladek az osszes, tele van kinai fosokkal. Senkinek nem ajanlom...
Akkor megint visszaterek a jo oreg MIUI7-hez.Amugy egy nagy szivesseget szeretnek kerni egy app-pal kapcsolatban. Nalam egyik MIUIn sem (se 7, se 8) indult el a Royal Bank of Scotland alkalmazasa es nem tudom miert! Egybol FC-zik. Tudom, valszeg senkit nem erdekel ez az app, de nekem most ideiglenes kulfoldi jelenlet miatt fontos lenne, de mint mondtam ha elinditom feljon a hattere a software-nek (kek valami) aztan FC (lehet a root miatt? :S ). Tenyleg nem kell semmi extra a teszthez, csak leszedni Storebol, majd launch, aztan mehet is az uninstall.
Ha valakinek van 2 perce, leellenorizne, hogy nala menne-e (MIUI-sok elonyben.
Elore is koszi!
-
cs.lev
tag
válasz
Dominó85 #4710 üzenetére
Kozben kiprobaltam a greeshan fele MIUI8-at ugyis, hogy elotte legyaktam mindent az SDkartyarol es formaztam, mintha szuz lenne. Sajnos a hibak igy is elojonnek. Konkretan a Settings alkalmazas FC-zik rengeteget.
Kar, hogy ez a MIUI8 nem lett jo a K3 Note-ra.Egy dologra volt jo, hogy nem tudom honnan tudja kiszopni a ROM, lehet az ujabb Androidok tudjak, de a battery app kiirja hany mAh-s az akksi, es mivel en is vettem nemreg "3700 mAh"-as akksit aliexpressrol, es szinten azt tapasztaltam, hogy egyaltalan nem jobb mint az eredeti, csak az elejen tunt annak, igy le tudtam ellenorizni.
Mind a gyari, mind ezen utangyartott akksira amugy a MIUI 8 szerint 3060 mAh-es kapacitas dukal! Meg ha a meres hibas is, egy biztos, mindketto ugyanolyan tudasu.Mas: van olyan ROM most ami anrdoid 6.0+, nem kell MIUI legyen, de megbizhatoan mukodik (OTA sem kell feltetlenul), es TWRP alol siman fel tudom rakni? Latom itt emlegetik sokan az S433, vagy valami hasonlo tipusut, ami gondolom a Cucou-fele rom lehet...
-
JKalo
tag
válasz
Dominó85 #4689 üzenetére
Hát úgy néz ki, hogy végső lehetőségként megpróbálnám az általad ajánlott "teljesen új Format All + Download-os Falshtool-os romtelepítést "
- TWRP -alól ez gondolom nem lehetséges, csak a ROM cserélése/telepítése (Flashtool) leírásod szerint ? A leírásban nem említed a Format All opciót, de gondolom ez is választható?
- A programok és a K3 Note szükséges driverei a Te Drivod-ról letölthetők
- valamint ugyaninnen az s433 -rom - Ez teljes format utáni felrakásra alkalmas Rom?Remélem ez megoldja a Back & Home billentyűket és nem fogom galyravágni a telót....
Válaszodra várva, légyszi javíts/pontosítsd ha valami nem fedi a valóságot.
Kösz
Kalo -
cs.lev
tag
válasz
Dominó85 #4702 üzenetére
Azon mukodik minden rendesen? Nem szaggat, es nem mutat rejtett orosz/kinai karaktereke itt-ott?
Csak mert megszunt a support, aztan azert kerdezem, hatha maradt valami megoldatlanul...Az egyik legutobbi problemam az volt, hogy pl. egy komolyabb alkalmazasbol (ami itt mondjuk egy jatekot, de akar a Browser-t is jelenti...szoval nem egy szotar alkalmazas mondjuk), ha a Home gombbal kilepek, akkor sokszor Just a sec...+porgettyu fogadott, hogy eppen tolti a home screen-t legyek turelemmel. A MIUI 7 akkor csinalt ilyet amikor bebootolt, tobbszor nem...
-
konzi
aktív tag
válasz
Dominó85 #4645 üzenetére
Ezt megertem, de akkor miért nem keresnek rá valakit aki elvállalja...de egyébként ilyet még nem hallottam hogy egy szakmai fórumban a hozzáértő és vállalkozó szellemű jelentkezőt nem engedik utazgatni a hozzászólásokat.
Ezek szerint még nem is volt itt SOHA topikgazda ??? -
Dominó85
addikt
válasz
Dominó85 #4636 üzenetére
TWRP-s Fájlok közé feltettem a MIUI V8 6.9.1-es verziót.
-
gagyilovag
aktív tag
válasz
Dominó85 #4634 üzenetére
Ezek már megtörténtek, az ő részéről a törlés,az én részemről a wipe,de hatástalan.
Az én fiókomba csak android eszközként található meg,gondolom a blokkolás miatt az összes többi név szerint,még a nagyon régiek is.
Az új verzió a fiók hozzáférés engedélyezve,majd este lesz tesztelve.
-
DraXoN
addikt
válasz
Dominó85 #4573 üzenetére
Ha Greeshan féle MIUI 8-ra gondolsz, akkor a 6.8.11-et ajánlom.
Az utána lévőkben mindig volt valami "komolyabb" bug.Én erre lennék nagyon kíváncsi: [link]
Az általa készített MIUI7et felraktam próbából, és nem tapasztaltam vele gondot, az akku idő is egészen normális.
Kíváncsi volnék a MIUI8ára, de csak "pénzért" adja. Bár nem feltétlen jelenti ez azt, hogy rossz is lehet, sajnos nem találtam információt. -
lukacsjeno
tag
válasz
Dominó85 #4566 üzenetére
A Wipe úgy volt, ahogy írja. Csak cache, dalvik cache, és data. System az nem. Nyilván az Internal storage-ot sem töröltem, és az USB OTG-t sem, de azt nem is használom. Az SD kártya csak úgy volt belakott, hogy adatok voltak rajta, appok nem. Én mindent a belsőre teszek, mert sokmindent nem használok, és elfér. Szóval az SD-n pár fotó volt, egy TWRP mentés az előző rendszerről, és a Nougat telepítő zippje, meg a gapps zip.
De az első bootnál már kiírta, hogy helyezzen be SIM-kártyát, holott mindkettő foglalatban volt. -
fejesg2
senior tag
válasz
Dominó85 #4560 üzenetére
Na meg is van a hiba. A Telefosról Digire váltottam szolgáltatót, mert szerencsémre a környékünkön is elindult a szolgáltatásuk. Telekomos router ki, Digis be. Szoláltatás indít, K3 Note azonnal csatlakozott. A Telekom routere volt a gyenge pont a sztoriban. SagemCom cucc.
-
szedmond70
újonc
válasz
Dominó85 #4531 üzenetére
MTK Enginer sem látja.
Ezt már előzőleg végig próbáltam csinálni., de nem fut le mert a végén kidob valami 100-as hibaüzenettel.
Ugy látom nekem ez a visszaállítás nem fog már menni.az 1 hetes telómat sikerült lenulláznom.
Vagy ha esetleg van valaki Pécs környékén aki kicsit is jobban ért hozzá mint én és eljátszana vele azt meghálálnám.
-
szedmond70
újonc
válasz
Dominó85 #4523 üzenetére
"Akkor a legegyszerűbb módszer, ha TWRP alól rootolod a telefont. Vagy ha nem szeretnéd rootolni, akkor Engineer Mode-ba bele kell lépni és onnan visszaírni őket egyenként"
Enginer módban sem mükxik. Am a 433 verziónál nem is találtam meg a "Radio information" menüt ahonnan a video szerint visszalehetne irni.
Föltettem hozzá egy régebbi verziót.Marad a TWRPs rootolás csak ahoz meg kellene egy részletes leírás hogyan kellene csinálni.
Kösz.
-
Vefy
csendes tag
válasz
Dominó85 #4511 üzenetére
Dominó85!
végül is megoldódott. De amit írtál format all + download kiirtott mindent újra a telómból (imei+mac+sn)
Szóval nem ajánlom senkinek!
viszont a sn write tool segített visszaírni mindent! csak találnom kellett egy modem db file-t a s433hoz. (orosz oldalon találtam meg)Köszi a segítséget!
G.
-
Vefy
csendes tag
válasz
Dominó85 #4502 üzenetére
Dominó85!
A drive-ról a 433at felrakva nem lett jobb a helyzet, bár imei megmaradt de a wifi mac random, bt cim ismeretlen, sorozatszám csupa nulla.
Honnan az ördögből tudnám a sorozatszámot megtudni? az aksi alatt még van egy két kód, azok lennének?
esetleg megnéznéd nekem hogy egyezik -e a beállításokban levő az aksi alatt lévővel?előre is köszi!
G.
-
Vefy
csendes tag
válasz
Dominó85 #4500 üzenetére
Kedves Dominó85!
Figyelemmel kísérem a fórum dolgait, láttam hogy sokakon segítettél már. Rajtam is hátha tudsz. Nagyon nagyon rossz dolgot tettem. TWRP-ben mindent töröltem (akkor még nem is gondoltam hogy tényleg mi mindent töröl). Tehát töröltem:
1, IMEI
2, WIFI MAC
3, BT cím
4, sorozatszáma többit még nem tudom, hogy mit kéne visszaállítani.
Az imeiket visszairtam már (*#06# mutatja), a többit azt hittem hogy megoldja a megfelelő rom felrakása, de nem jártam sikerrel. Tudnál nekem egy iránymutatást adni, hogy a 2,3,4 pontokat hogyan tudom megoldani? illetve hogy valami eszedbe jut-e még hogy ilyenkor mi szokott gond lenni?Válaszodat várva előre is köszönöm!
Gábor
-
guszti2
csendes tag
válasz
Dominó85 #4487 üzenetére
Az S433-ra frissítettem, amikor megjelent, talán kb 2 hónapja. Jobbnak, stabilabbnak tűnik mint a korábbi verziók. Mintha a fényképezőn is javítottak volna, de mivel nem figyeltem korábban, így nem tudok konkrétumot írni. Csak használom a telefont, semmi extra igényem nincs.
-
JKalo
tag
válasz
Dominó85 #4487 üzenetére
Hát igazából próbáltam "biztosra menni" ?!, a forumot olvasgatva sokan ajánlgatták a vibe mellett.
Egy stabil ROM-ot szerettem volna a TD-s helyett, remélem sikerült?! Iagazából minimális igények kielégítése a cél, de az problémamentesen végezze.
A Telót apósom részére/kérésére rendeltem. Legfőképp telefonálás, többnyire Palrotos kihangosítással, némi wifis netezés, ismerkedés ... -
mrbig25
őstag
válasz
Dominó85 #4487 üzenetére
Nyilatkozni tudok, de sajnos viszonyítási alapom nincs, mert ~3 hete került hozzám a teló, felraktam az s433-at és azóta használom. Egyelőre még nem kezdtem bele a ROM-ok próbálgatásába és igazából nem is érzem szükségét.
Nincs háttérben ragadó folyamat, idle nem nyalja semmi az aksit. Fagyás eddig egyszer sem volt, nem volt újraindítva az elmúlt ~3 hétben.
Értesítések időben megjönnek, de csak vibert és gmailt használok...az FB-vel nem foglalkozom.
Mobilnet / hálózat / hangminőség rendben. Wifi szintén rendben, stabil és gyors.A kamera szoftverben talán lehetne egy kicsit gyorsabb az AF, de ez valószínűleg más programmal javítható.
Ha van konkrét kérdés, akkor jöhet...ha tudok, válaszolok.
Egyébként MIUI-ból melyiket érdemes próbálni?
greeshan, pushpit, gooddeath? Van most 10. 13-as pushpit féle MIUI...lehet adok neki egy esélyt. -
JKalo
tag
válasz
Dominó85 #4483 üzenetére
Hát nekem most elvileg rendben felment, de a 2. vipe és a "nem szabad,hogy a telo elinduljon" kimaradt ?!
1. vipe ( Dalvik cache + system + cache + built in card (felső) )
2. install zip kiválaszt - Flash zip kiválaszt > flash
3 Reboot systemEzekután elindult rendben. Mit okozhat a kimaradt Reboot megszakítás és utána 2. vipe ?
Kösz a segítséget! Jó éjt!
-
JKalo
tag
válasz
Dominó85 #4479 üzenetére
Most 2x a "Dalvik cache" + "Cache" mellett a "system2-t is wipe-oltam, de úgyanaz :-(
Internal storage cache -alatt a felső "built in card" -t érted? Ez esetben, akkor csak az alsó 2 pipa maradjon ki 3x próbálkozásra?
Advance Wipe ben lehet pipálgatni a videón szerepló dolgokat.
Dalvik cache
system
cache
built in card
built in card
External sd card -
-
-
fejesg2
senior tag
-
-
cs.lev
tag
válasz
Dominó85 #4438 üzenetére
Feltettem tegnap ezt a ROM-ot de nem talalom ezt a DT2W feature-t! Hol van ez?
Miui 7 alatt (nem ezen a telefonon, hanem masikakon) a Display->System alatt lehetett bekapcsolni, de itt a MIUI 8 (6.9.29 Pushpit edition) alatt csak az auto-rotate screen van ugyanezen menupont alatt!Koszi
-
ssasi
csendes tag
válasz
Dominó85 #4429 üzenetére
Update-n azt értettem, hogy full wipe után tettem fel az újabb verziót. Abban hiszvén, hogy valamit javítottak benne azon a téren.
Mindegy, a lényeg még előttem van néhány rom flashelés. Ha nem jön össze, első körben megkérnélek, hogy nézd meg Te is. Második körben softveres gombokkal lesz használva, amivel ideiglenesen jelenleg is használva van.
-
ssasi
csendes tag
válasz
Dominó85 #4427 üzenetére
Ha jól emlékszem vissza a telefon s327 érkezett. Majd láttam, hogy van s431 rom, gondoltam frissítem a rendszert. Lehet itt követtem el hibát.
Kis olvasgatás után (orosz fórum) arra jutottam, hogy az s3.. és s4.. romok nem teljesen kompatibilsek egymással. De ez majd a holnapi nap majd kiderül, feltolok egy s327 romot.
De...meg is cáfolom az állításomat, mivel vannak olyan t3s modellek, melyekre gond nélkül felmennek, felmentek a 4-es széria romjai.
Már ha jól gondolom.
Már régen flasheltem ennyit egymás után...
-
ssasi
csendes tag
válasz
Dominó85 #4424 üzenetére
Az a mai nap tanulsága, hogy:
- előző napokban már letöltöttem couco92 féle s424 verziójú romot, amit felnyomtam a telóra, bootolás után minden gomb működött.
- következő lépésben a konzi által ajánlott (s427) romot tettem fel frissítés gyanánt, de ennél már nem működött az a bizonyos 2 gomb.
- gondoltam visszarakom az s424 romot, ha az alatt működtek a gombok.Jött a meglepetés, már ezzel sem akarja az igazságot.
Arra jutottam én is, hogy hardveres hiba nem lehet, mert akkor egyáltalán nem működnének.
Na de mi az, ami ennyire bekavarhat a dologba? Ha a két féle verzió hardveres ugyanaz! Big suck...
Az eladónak is írtam, hogy küldje meg azt a custom romot, amivel jött a telefon. Csak lesz ebből valami.
Következő kérdésem, twrp nélkül romot lehet buckupolni?
-
ssasi
csendes tag
válasz
Dominó85 #4414 üzenetére
Rendben, köszönöm a tanácsot.
Megmondom őszintén gondoltam rá, de nem mertem megcsinálni. Nehogy nagyobb bajt csináljak.
Akkor még ezt kipróbálom, hátha... Valami nagyon összekeveredhetett a rendszerben.
Ha még sem orvosolná a dolgot, ajánlanátok valami virtual butzon alkalmazást!?
Mi történik akkor, ha véletlenül a preloder előtt bentmarad a pipa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Revolut
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Playstation Dualsense PS5 kontrollerek
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest