Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hurrikan
addikt
válasz Pubi78 #22495 üzenetére
Nekem sem volt sosem gond a GPS-szel.
iGO, Navigon, mindig minden tökéletesen ment, egyszer nem dobott el jelet.
Beltéren is tökéletes a GPS. Pokemon GO-ban is. Nincs rá panaszom.
(Telekomos P9 L09) első szériás azonnal amint előrendelhető volt megvettem.[ Szerkesztve ]
Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps
-
WolfLenny
aktív tag
Nougat-on ki lehet rakni a huawei sajat időjárását lock screen-re. Ha igen, hogy?
-
tmsk
újonc
Sziasztok!
Másnak is van/volt gondja a GPS-szel? Rendszeresen eldobálja a jelet, Waze-zel, GMaps-szel és IGO-val is, gyakorlatilag használhatatlan.
Restart nem segít, mindenféle GPS-beállítás sem. Tegnap csináltam factory resetet, a helyzet változatlan. '16 év végén vettem a telefont a UPC-nél, emlékeim szerint az elején nem volt ilyen gondja.
Build:EVA-L19C432B386
Köszi az ötletekért!
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefon valamiért nem hajlandó felismerni a gyári fülest. Kipucoltam már a jack aljzatot a fogpiszkálós módszerrel és már nem jött ki belőle több kosz viszont a gyári fülest így sem ismeri fel. Ha egy másik fülest használok azzal nincs ilyen gond. Viszont a gyári fülest meg tudom használni a laptophoz vagy akármi máshoz és ott működik szépen. Csak valamiért a telefon+gyári füles kombó nem hajlandó működni rendesen.
Tapasztalt már valaki hasonlót?Előre is köszi!
Üdv,
HorviHello darkness, my old friend...
-
zizike22
tag
válasz vidaila #22489 üzenetére
akkumulátor
Szia en is innen vettem meg bízható gyári és ez van benne es nagyon jó egyszeru a cseréje szoval nem volt gond azert mert lite az nem azt jelenti nem jo bele ugyan az a akku megy bele szoval ne aggodj en ezt ajánlom de nem kell meg fogadni ha nem akarod -
vidaila
senior tag
válasz Steelheart2 #22488 üzenetére
Valami webshop van ahonnan megbízhatóan lehet rendelni gyári akkut bele?
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Williams
aktív tag
válasz Williams #22368 üzenetére
Visszajött szervízből, B393-as szoftverrel. OTA-n megtalálta a 395-ös verziót. Le is tölti, de restart után ez van:
"Software install failed! Failed to check the update files. Please download the package again!"
Próbáltam két Wi-Fi hálózatról is, hátha "rosszul" jön le a file, de a helyzet ugyanaz. Akku fullon. Van rá valami megoldás? -
Zsoltg4s
tag
válasz vidaila #22484 üzenetére
Itt a fórumon több kollégánál a tapasztalat kb egy hét, postázással együtt.
Nem törölnek semmit, de kérnek biztonsági kódot, hogy be tudják kapcsolni a telefont, hogy kipróbálják. Tehát célszerű neked egy gyári vissza, mert bele tudnak nézni.
Én szombaton cseréltettem a Duna Plázába. Pont ezért, hogy ne kelljen törölni semmit és ne kelljen várakoznom. Nekem ennyit megért.
Kb tíz perc alatt kicserélték.
Vissza adták, bekapcsoltam, minden ok, fizettem.
8000.- forint volt a csere.
Gyári akkut raktak bele, fél év garival.
A gyári garancia ugrott, de az én esetemben nem gond, már csak egy hónap volt hátra. -
vidaila
senior tag
Mennyi idő alatt cserélnek ki garanciában egy akkut úgyértve meddig kell nélkülöznem a telefont míg visszakapom? Törölnek vmit a telefonon?
Sajnos 30-40%-nal már ujraindul ha fotózok és bekapcsolás után 0%-ot ir. Ha meg melóba megyek óránként 10% merül úgy hogy zsebbe van, nem is használom.[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Trevize1987
aktív tag
Gyors kérdés:
A P10-en is van ilyen (mármint jellemző e?) fa**olás mint a P9-en, hogy B386-on ragad meg ilyesmi?
-
dobdan1
csendes tag
válasz tamás86 #22477 üzenetére
Azért ez érdekes. Alaplap hiba, de android 6 alatt tökéletesen működött. Nem lehet, hogy különböző gyártók által készített gyro szenzor van az alaplapokra forrasztva és attól függ a működés, hogy neked mi jutott. Tömegesen nem lehetnek hibásak az alaplapok, elég gyakori a probléma. A többségnek működik rendesen?
-
tamás86
tag
válasz Fenyi Leopol #22472 üzenetére
Szia nekem is volt ez a problémám.Nougat frissités után jött elő.Alaplapcsere garanciában a megoldás.
-
dobdan1
csendes tag
Sajnos ez már egy régóta fenn álló probléma. Ha jól tudom android 6 alatt rendben volt. Nem csak a 360 fokos videóknál fordul elő, hanem a vr alkalmazások többsége is ezt a problémát produkálja. Leveleztem ez ügyben a huawei ügyfélszolgálattal, videót is küldtem nekik róla, de csak annyit tudtak mondani, hogy vigyem be a készüléket és megnézik. Gondoltam magamban tehetnek egy szivességet... miért vigyem be? Nem egyedi probléma... több külföldi fórum is foglalkozik a témával, sőt a honor 8 is ezzel a hibával küzd... akkor!!! Vegyenek kézbe egy p9-et és keressék meg a hiba okát, javítsák ki mert tuti szoftveres és adják közre... de akárhány frissítés érkezik a hiba továbbra is fennmarad!
De ha mégis valaki tud megoldást kérem ossza meg velünk! Köszönöm.
-
Fenyi Leopol
tag
válasz Fenyi Leopol #22474 üzenetére
Bocs, ez a jó link:
https://www.youtube.com/watch?v=eAD9ps8ZLdgFL
-
KrAt
veterán
válasz Fenyi Leopol #22472 üzenetére
Hozzaer a szemuveg a kijelzohoz?
-
Fenyi Leopol
tag
VR szemüveget próbálok. A 360 fokos videoknál eszeveszettűl pörög csak a film. Kézzel hozzányulva megáll. Mi kehet a problêma?
FL
-
headB
tag
Az Evie Launcher-el szenvedtem tegnap, ilyen hibát dobott állandóan. Még hard reset után elsőként ezt telepítve is folyton ezt a hibát dobta, holott már régóta ezt a launchert használom. Sokadik próbálkozásra, nem is tudom hogyan, de végül rá tudtam venni a telefont, hogy azt tegye amit akarok. Az engedélyekkel vacakoltam sokat, de most működik.
Telefonon gyorsabb: +36307917622
-
xtmod
senior tag
ff: alert. sorry, we do not have any firmwares for this model at the moment.
ez meg mi a szent sz...? még nem találkoztam ezzel.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bontabela73 #22464 üzenetére
Recovery a blogban, a 130 kell.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
bontabela73
aktív tag
válasz Cunaja #22457 üzenetére
Kedves Cunaja!
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Természetesen, 3 gombos módszerre gondoltam, elgépelés történt.
2 kérdésem van még:
1. A gyári recovery az az, amelyik a blogodban szerepel a "Gyári állapot visszaállítása" c. részben?
2. Az oeminfo csere után kell-e a B130 a B182 előtt, vagy esetleg mehet egyből a B182?Da pacem, Domine!
-
NGA
addikt
Nekem a Vodas az még mindig L09C02B354. Van azóta ujabb?
-
realist
őstag
válasz ferrari0819 #22459 üzenetére
Szia!
A kisebbnél nem gond, hogy kimaradt a mostani és a telepítendő között több verzió?
-
realist
őstag
Adott egy P9 dual sim a "szokásos" beragadt B386 -al (EVA-L19C432B386)
Ezt frissíteném FF-el EVA-L19C432B392 -re, hogy onnan már haladjak tovább OTA-val.
Kérdés, hogy elég az OTA-MF (292MB) vagy a FullOTA-MF (2 gb) kell nekem?
AMi még lényeges, hogy nagyon nem szeretnék hardreset-et, azaz nem akarom újra "belakni" a telefont.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bontabela73 #22456 üzenetére
5-ös pont után a gyári recovery-t kell visszarakni.
7-es pont 3 gombos és nem 2 gombos.
A többi jó!Tybor99: Majd ha a régió szám a végén lesz, az lesz Oreo. Pl. EVA-L09.8.0.0.801(C432) ez csak egy példa.
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
bontabela73
aktív tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem van, hogy ha C432-ről visszaállok Telekomos rom-ra (C150), HELYES-E a következő sorrend:
(Jelenleg C432B398 fut a telefonon)
1. Rollback
2. C150B130 telepítése 3 gombos módszerrel
3. BL nyitása
4. TWRP felrakása
5. C150 oeminfo felrakása TWRP-vel
6. C150B130 újbóli telepítése
7. C150B182 (ezt találtam a neten) telepítése 2 gombos módszerrel
8. OTA frissítés Android 7.0-ra.Előre is köszönöm a választ!
Da pacem, Domine!
-
busman
veterán
Beakadt valami,újra kellett csak indítani..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Nagyfejű
aktív tag
válasz ferrari0819 #22445 üzenetére
Nekem is megjött a b395
-
CJ4567
nagyúr
-
sebijani1982
senior tag
Napi érdekesség:
Huawei saját alkalmazásbolt
Örülünk?"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
tkonya
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem. Ez a "médiaszerver" ez mi? Időnként fut, lezabálja pikk-pakk az akkut, ki és bekapcsolás után minimális a fogyasztás. Tud valaki erről valamit? Mi használhatja, vagy indítja el?
Köszönöm előre is a segítségetek!Motorola Edge 30 Fusion
-
toldy
őstag
Sziasztok!
Az egészség alkalmazás ment felhőbe, ha újra telepítem vissza tudom nyerni az adatokat, vagy valahogy menthető, mióta frissült azóta a gps elégé megzakkant.
Köszönöm
Az élet nem habostorta.
-
Septum15
aktív tag
Korábban észre vettem már azt amit még mások is itt, hogy ha bluettothon rá vagyok csatlakozva egy hangszóróra, akkor a net szinte használhatatlan sebességre lassul. Ezzel még nehezen, de együtt tudok élni.
Mostanában viszont ha megy bármilyen letöltés a háttérben (Google Play, Spotify, Google Drive, ezeket próbáltam de szerintem minden mással ez lenne) akkor a telefon szinte használhatatlanul lassú, és laggol és kifagynak az appok.
Tapasztal valaki hasonló dolgokat?
Cunaja V7-en vagyok. Egy hónapja lett újra rakva a telefon, szóval nem a sok szemét miatt kéne ennek ilyennek lennie. -
Dell XPS
veterán
Szia Mester!
Ma visszamentem B398 -ra, majd újratelepítettem V7 -t. Telepítés közben alábbira lettem figyelmes a sorok között: "ellenőrzés kihagyása: nem található MD5 fájl"
Milyen problémára utal a megjegyzés? Végig ment, de nem volt az igazi. Végül egy V7 -es mentést raktam vissza.
Köszi!
más: Gondoltam leírom hátha valakit érint. Telekomos rom esetébe B367 -nél, ha FF -el lefrissítjük B369 -re akkor azonnal felajánlja a legutolsó legfrissebb lehetőséget, B377 -t. Egyik update sem NRVD90M jelzésű!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Cunaja
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Egy kérdés. Kicserélték a telefonom, és a filekezelő széfje nem megy. Állandóan azt írja ki, hogy frissítsem az alkalmazást. Mit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
cdfrank
csendes tag
válasz ferrari0819 #22359 üzenetére
Köszi a tippet én is megcsináltam és 394 van már rajta OTA-n keresztül...Kíváncsi vagyok, hogy megoldódik-e a túlzott merülés főleg autóban navigálás+bluetooth telefonálás és töltés mellett is merül...
-
sebijani1982
senior tag
válasz Tatyla #22423 üzenetére
Nekem 2 napja kellett törölni a Youtube appot, mert csak fekete képernyő volt a videó helyén, hang sem volt....
Azóta nincs gond"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
KrAt
veterán
Ahogy nezem, L19C432-re kijott a 395, majd a FF a 398-at is approvednek mondja..
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok ezt a wipe chase törlést hogy kell csinálni?miért jobb mint a gyári mindent törlö gomb.köszönöm elöre is!!!!
-
Tatyla
őstag
-
yanpec
aktív tag
válasz Cunaja #22419 üzenetére
Szia. Köszi az infót. Sajna ilyen adatot nem találok a kèszülèkről. Gondolom ha azt írod megoldható ha nincs rajta magyar, lehet rá másik Eu-s romot tenni. De feltètelezem ha Nème van rajta akkor magyar is lesz. 🤔
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Cunaja
Topikgazda
válasz yanpec #22418 üzenetére
Szia, az a lényeg, hogy mi a régió száma a L19 után. EVA-L19C??.
Gondolom nem Kínából szürke importos, kínai rommal.
C432 az EU-verzió és akkor semmi gondod vele. Ha nem C432, akkor is megoldható.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
yanpec
aktív tag
Köszi bízom benne, hogy lesz benne, mert a "rose gold" színt szeretnè, ès csak ezen a globalCentral oldalon találtam, ráadásul 20-30.000Ft olcsóbban mint itthon. Ha jól tudom az "L19" a dualsimre ès a global versiót jelöli. Amúgy Angliából jön 6-8 munkanap.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
yanpec
aktív tag
Sziasztok
Egy kis infóra lenne szüksègem. A páromnak akarok rendelni egy Huawei P9 32GB L19 kèszülèket. Osztrák oldalról rendelnèm nagyon kedvező áron 245€. Vajon lehet benne magyar nyelv, android 6.0 van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
tkonya
aktív tag
válasz Zsoltg4s #22407 üzenetére
Ismételt belakás...
Erre használom a biztonsági mentést, visszarak mindent, pár dolgot kell újra beállítani.( csengőhang, téma, pár dolog). Egy app van, amit sajna újra kell telepíteni, igo, újra kell térképet letölteni, a többi app rendben van. Nincs igo-d, akkor még ennyi gebasz sincs.Sd-re mentek, onnan megy a visszaállítás, és nincs xarakodás. Mint érdekességet írtam csak le😃
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 30 Fusion
-
Trevize1987
aktív tag
válasz Zsoltg4s #22412 üzenetére
Amúgy a P9 azon telefonok közé tartozik amiket egyszerű szétszedni. Megnézel egy-két guide-ot és elég kevés szerszám kell hozzá. Nincs ragasztó a kijelző szétszedésénél, az akksi alatt van csak a közkedvelt húzós ragasztócsík és kábé ennyi. Minimális feszegetés után kész is. Itt még a gyári akksi sem drága: [link] Mindenféle szaktudás nélkül persze nem akarlak erre terelni, de ha a készség megvan rá akkor tényleg egyszerű. Gari, meg úgyis halott ezek szerint. Csak érdekességképpen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Trevize1987
aktív tag
válasz bluemirage #22409 üzenetére
A számláról annyit, hogy ha kérsz, a legtöbb ilyen boltban, a kezdeti meglepetés után egy teljesen más összeget mondanak a kért telefonra. Nem egy helyen próbáltam. Túlmisztifikálni ugyan nem kell, csak nem szimpi hogy ha neked 100 Ft adótartozásod van már személyesen Tállaival beszélgetsz, ezek meg (mint a 30 milkás mercikkel flangáló kopaszok) vígan elvannak. A garanciális problémákról meg ugye már beszéltünk.
-
Zsoltg4s
tag
válasz Muerte68 #22410 üzenetére
Ezt a döntést hoztam én is.
Amint lesz időm, beviszem a 6. kerületbe, ott találtam egy Huawei szervízt. Ott tuti gyári akkut raknak bele, itt a Puremobilenél már abban sem bízom. Plusz a várakozás és a postaköltség. Csomagként kéne feladnom.
Így már nem is sok a 9000 ft. egy gyári akksiért fél év garival, fél óra alatt kész, megvárható, nincs reset. -
busman
veterán
Oreo frissítésről valami hír?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Muerte68
addikt
válasz Zsoltg4s #22407 üzenetére
Én beraknám az aksit-annyira nem drága,a gariból sincs sok+ki tudja a szerviz mit csinál vele esetleg feleslegesen.
Az újra belakást én is útálom
Meg az a három négy hét egy ideiglenes telóval sem jó dologLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
őstag
válasz Trevize1987 #22408 üzenetére
A számlát nem kell túlmisztifikálni...
Attól, hogy Áfa-s számlát adnak... mert a többség igenis is ad (nem ez a lényeg), attól még lehet a készülék olyan un. szürkeimportos', amit a márkaszerviz értelmezhet úgy, hogy neked abból hátrányod legyen... és ez a jelenség nemcsak a mobiloknál van.Meliora sunt bono inimica
-
Trevize1987
aktív tag
válasz Zsoltg4s #22399 üzenetére
Sajnos zug-gsm problem. Ahányszor csak ránézek az árukeresőn ezekre az áfacsaló, külföldről behozott, stb cégekre, mindig kiráz a hideg. Kérjél egyszer ezektől áfás számlát, elcsuklik a hangjuk
Szóval jó, hogy az embereknek lehet olcsóbban telefonjuk, de ahogy baj van vele, beüt a krach.
Remélem sikerül megoldanod!
-
Zsoltg4s
tag
válasz Zsoltg4s #22404 üzenetére
Felhívtam a Puremobile-t, ahol nem találják Imei alapján a készüléket, amit ők adtak el. De mivel a számla megvan, javíttatják garanciába, küldjem be és ők majd tovább küldik a megfelelő szervízbe. Ha Lengyelország, az sem gond, plusz két nap.
Előre láthatólag 3-4 hét...Hát nem tudom, ér-e annyit ez a szarakodás, hogy reset, posta oda-vissza, 3-4 hét várakozás, majd ismét belakás... (kb két hete volt teljes törlés és belakás)
Vagy 9.000 -ért gyári akkut rakassak bele negyed óra alatt, ami megvárható és így nem kell gyári visszaállítás.
Tudom, így megszűnik a gari, de úgy is már csak két hónap van... -
Numi
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam elmesélem Nektek tegnap hogy jártam.
A P9em akksija egy ideje kínlódik. Nem nagy kaland.. bevittem a debreceni Huawei szerviz központba hogy az akksi cserét és ha már szervizben jár a szoftver frissítést csinálják már meg.
A telefonom szó szerint makulátlan, nagyon vigyáztam rá. Tok, üveg fólia stb. tényleg hibátlan.
Kértem csere készüléket is. Minden frankó, minden jó amíg a hölgy elém nem rak 2 papírt az egyiken átadom a makulátlan P9 telefonomat a másikon átveszek egy viseltes P8 Lite csere telefont.
A jegyzőkönyv szerint az én telefonom alul, felül, oldalt, elől, hátul, mindenhol karcos, míg a csere telefon normál állapotban van. :-)
Mondom ez így nem jó.
Erre az a válasz jön, hogy mindenkivel ezt íratják alá.. fasza.
Úgyhogy körbe lefotóztam, lefotóztattam a telefont.. kíváncsi leszek hogy kapom vissza.
Remélem nem lesz gáz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest