- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ajalberto
csendes tag
-
ajalberto
csendes tag
válasz
hurrikan #24332 üzenetére
Hát akkor ennyi, marketing.
Ha továbbra is supportálja a p9-et, akkor a felhasználók nem fogják megvenni az újabb terméket, lásd nem egy hozzászólásban mondták már hogy megrendelték az újabb készüléket. Ergo a huawei "mézesmadzag" technikája működik. És miért ne működne? Az apple évek óta sikeresen csinálja, a samsunggal együtt.
-
sebijani1982
senior tag
-
CJ4567
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hurrikan #23372 üzenetére
Galaxy S7 Exynosos változatában(Exynos 8890) is Mali T880 van, csak több maggal (MP2 vs MP12), és az kapott Oreot, amúgy meg Mali T760-tól felfelé támogatott az OGL ES 3.2.
És Android 6.0 óta támogatott a 3.2, 7.0-tól meg 3.2 és Vulkan 1.0 támogatás kötelező.
És nekünk van mindkettő, most lőttem a képeket AIDA64-ben.
-
hurrikan
addikt
válasz
hurrikan #23370 üzenetére
XDA-n azt írták a múltkor az egyik posztban, de most nem találom, hogy a GPU OPEN GL ES támogatása a gond, ami nem támogatja a 3.2-t, ami az Android 8 alapfeltétele.
De ott a többször szóhabozott Nokia 2 ami Open GL VG -ből 3,0-t míg GL ES -ből 3,2-t. Ugyan ez a Kirin 955-nél 1.0 és 3.1. -
CJ4567
nagyúr
válasz
hurrikan #23179 üzenetére
Ez ott bukott meg, hogy a Kínai Oreo-ban már ott van az összes P9, beleértve az EVA-L09-et is. Meg mi az, amit nem támogatna a Kirin 955, amit egy Snapdragon 820 támogat? Vagy jobbat mondok, mi az, amit a Kirin 955 támogat, de egy Snapdragon 212 támogat?
Viszont valami Kínában is van, mert eltűnt Firmware Finderről a B520, és a B520 béta, de a B511, B511 béta, B510 béta fent van.
-
Cunaja
addikt
válasz
hurrikan #23050 üzenetére
Elvagytok mint a befőtt!
Majd eldől, mennyire beszari a Huawei.
Semmi köze a dolgokhoz, egyszerűen üzletről szól az egész.
A P9 a legjobban sikerült P-széria és ezért nem szeretnék, hogy fejlődjön.
Még mindig attól tartanak, hogy a user inkább marad P9-en, mint másikat vegyen.
Lesz Oreo csak direkt marketing szöveget nyomnak, hogy vegyél P10-et, P20-at és stb..., vagyis időt akarnak húzni.
A hardver nem támogatás, az kamu. -
ignisz
senior tag
válasz
hurrikan #22177 üzenetére
Én a saját tapasztalatom írom le. C432B395 OTA volt a telefonon mikor vissza mentem C432B136-ra. Onnan minden Full OTA raktam fel. C432B395 Full-nál megjelent a 3D panoráma, a fényképező pro módnál zárolható lett a fókusz, AWB és az expozició. Ennyit változott Full-lal.
-
Egon
nagyúr
válasz
hurrikan #22015 üzenetére
Ezt cáfolom.
OTA frissítés nem jött, IMEI-vel pedig approved volt a 392 az enyémre (386-on ragadt telefon). L19, 86-tal kezdődő IMEI. FF-el felment a 392, de nekem - a fórumtárssal ellentétben - nem frissül OTA-n 393-ra.
Szerk.: javítom magam, a proxy beállítva maradt, ahogy kikapcsoltam, megtalálta a 393-at is. -
ferrari0819
tag
válasz
hurrikan #22005 üzenetére
Hát figyelj, nekem 86-al kezdődik az imei számom és pontosan egy éve vettem a készüléket ami EVA-L19és C432-B386 volt rajta tavaly áprilisi biztonsági frissítéssel egeszen tegnapig. Egy éve semmi nem jött rá egyetlen egy frissítés sem! Tegnap meg fogtam és föl raktam a B392 ahogy végzett már jelezte is a B393-at az is föl ment és januári most már a biztonsági javítás.
Aki hasonlóan járt és nem ért a ROM-oláshoz (ahogy én sem ez volt az első és a telo is gyári volt még és most is az) annak segítek szívesen mert halál egyszerű és részletes leírás és videó van róla.
Remélem csak be ragadt a szoftver és innentől jönnek majd szépen.Ja és nekem nem jelzett és nem is látja a B397-et
-
2007ath
aktív tag
válasz
hurrikan #21939 üzenetére
"Csak akkor lesz hamarabb frissítésed, ha a CID-et átírod C432-re és független ROM-ot teszel rá."
Ennek ellentmond, hogy a telefonom IMEI-je 86-tal (8684...) kezdődik, EVA-L19C432B386 (vagyis európai, gyári független) rajta a szoftver, és tavaly július óta nem frissül.
-
ajalberto
csendes tag
válasz
hurrikan #21939 üzenetére
Ez így is van meg nem is.
Ha megnézzük a szolgáltatós rom-ok számozását, illetve az egyes régiók build-jeinek a számozását, nem lesz azonos, kihagynak bizonyos build számokat/más léptékben emelik.
Szerintem ez inkább lélektani hatással bír a tulajdonosokra(akik foglalkoznak vele) és itt elő lehet hozni az android biztonsági szintet, de kérdem én, ha root nélkül használja valaki a telefonját és a play áruházból telepít, ahogy az hivatalosan elő van írva és amely használat mellett a hivatalos garanciális feltételek is élnek, akkor mennyire lehet nagy a valószínűsége statisztikailag, annak, hogy valakinek kára származik abból, ha nem a legfrissebb a készülék biztonsági készültsége.
Másrészről lehet ecsetelni, hogy egy-egy szolgáltató milyen tempóban adja a frissítéseket az adott készülékhez, de szolgáltatók esetén azt se szabad elfelejteni, hogy amíg a gyártó frissítési felelőssége elsődlegesen a szolgáltató független készülékekre terjed, addig a szolgáltatóknak a termékpalettájukon található valamennyi készülék frissítéséért felelősséget kell vállalni, supportálni kell azt.
De javítson ki valaki, ha teljesen rosszul gondolok/tudok valamit.
-
válasz
hurrikan #3437 üzenetére
A pirosnak ez az árnyalata szerintem is nőies. Ha valaki szeretne kereseni hozzá kb. tone in tone passzoló férfi ruhát, akkor nem is fog találni és ez nem a véletlen műve... ez ugyanis nem ferrari piros. De mint lehet erre mondani... változik a világ.
Ma már nem gáz, ha a férfi rózsaszín ingben van, ahogyan nem is olyan rég a fehér telefon a nők kiváltsága volt, most meg már nem. El kell fogadni, hogy metroszexualitás már a kütyük világába is beszivárgott. Nem bántok én ezért senkit. No problem. -
brainticket
aktív tag
válasz
hurrikan #3392 üzenetére
Hello, én a Sennheiser MOMENTUM In-Ear-hez tudok egy kicsit okoskodni, van egy ilyenem
csak nem használom mert a fülemmel egyszerűen inkompatibilis a mérete.
a cx300 és hasonlókhoz képest megváltoztatták a szilikon méretét, a közepes nekem túl kicsi, és kiesik a fülemből, a nagy meg túl nagy.
Mivel így nem izolál (nálam) rendesen, nem tudom megmondani hogy mennyire jól szól
El akartam már adni, csak nem volt időm, kb épp hogy kipróbálva. -
rayman2006
tag
válasz
hurrikan #2979 üzenetére
A P9-nél van fényerő gond,hiába van felhúzva autó nélküli módba képernyőzár után mindig vissza veszi fényerőt.
Most még ha jól tudom nem lehet sajnos változtatni ezen.
Ezen lehet váltóztatni új Emotion UI 5.0 ami fog jönni?Ez nem tetszik mindig vissza veszi fényerőt.
Ez ami vissza tart vásárlástól S7-t néztem ki helyette eddig.
Mert ott jobb a fényerő. -
ORCA58
addikt
válasz
hurrikan #2974 üzenetére
Biztos nagyon jó lesz.
Nem tudom ki találta ki a névjegyeknél a kör alakú képeket, szerintem ronda és idegsítő. A fejlesztőket nem zavarja, hogy csak arc részleteket lát az ember? Engem nagyon. Ennyi erővel lehetne szívecske, vagy polip alak, akkor biztos egyedi lenni, bár haszna semmi. Tudom ez a divat ilyent kell csinálni. Legalább lehetne változtatni. Többek között ezért is használok más tárcsázót app-ot. -
törölt tag
válasz
hurrikan #2974 üzenetére
Mert ez még egy zárt béta falsh adatokkal. Azért nem jók még benne a jelölések, meg ha nyilvános szintetikus teszten nézik, akkor ne küldjön reális adatot a log.
Nyilvános betára meg biztos javítanak. Amúgy képek alapján nekem is tetszik, szerintem jól sikerült. Bár van még pár grafikai hiányosság, úgyhogy még szerintem sok minden változik.
Szerk.:
Volt egy korábbi verzió ebből, az nem ment fel egy telefonra sem.Szívesen feltennem én is, ha nem nyaralnék, de így nem merem megkockáztatni, hogy valamilyen nem teljes értékű dolog miatt hiányt szenvedek valamiben, vagy egyik nap leáll a telefon.
-
törölt tag
válasz
hurrikan #2962 üzenetére
Elvileg az még béta sincs, szóval hiányolhat. Valamikor hónapok múlva lesz béta teszt, amire lehet majd jelentkezni. Ősszel.
Meg majd kipróbálhatnád hogy megy -e a downgrade, de elvileg még nem szabadna letiltania. Szóval mennie kell.
Szerk.:
Főleg, ha mégis lesz alap droid 7.0 augusztusban. -
törölt tag
válasz
hurrikan #2700 üzenetére
bootloader szó nélkül?
fastboot oem relock ****************
Utána nézd meg, hogy relocked lett -e. Függetlenül attól, hogy failed lett -e vagy nem.
daninet:
Ebből nekem az jön le:"3 hónap kijelzőgarancia
A Huawei Aranykártya tagok a vásárlás napjától (a vásárlási bizonylat alapján) számított
három hónapig jogosultak a képernyő véletlen sérüléseinek javítására. Ez a Huawei
Aranykártya VIP tagság szolgáltatási irányelv csak az Aranykártya tagsághoz kapcsolódik,
és a képernyő olyan sérüléseire vonatkozik, amelyek véletlen leejtésből, leesésből,
ütközésekből, összenyomásból vagy más tárgyakkal való érintkezésből adódnak (beleértve a
telefon kijelzőjének és érintőképernyőjének sérüléseit). Az irányelv igénybe vételére
jogosultak egy ingyenes képernyőcserét vehetnek igénybe a Huawei valamely, arra
felhatalmazott szolgáltatási központjában."Aztán lehet inkább a Huawei -t kellene megkérdezni.
PAtr0n:
Ja hát hajszálkarcokra biztos nem, de mélyebbre karcolódás szerintem belefér a fentiekbe. -
daninet
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
hurrikan #2635 üzenetére
Azt a ROM is tudja változtatni. Lehet pl. HW - EU is. Magyar szoftver így kifejezetten ebben a formában nem létezik, de magyar szolgáltató kérhet egyedi ROM -ot. Viszont az is az EU ROM -ból készül.
Szerk.:
Sajnos a frissítés már más gyártónál is ennyire hektikus. HTC, LG, Sony..stb. Erről amúgy sokszor a szolgáltató tehet, ami Magyarországon elég gennyes módon működik. Bár a frissítést nem a szolgáltató adja ki, de az ő jóváhagyásukkal, többnyire tesztelésükkel indul meg.LG G4 Telenor, 5 frissítéssel van lemaradva, Huawei P7 kb. 9 -cel, amiben van 2 EMUI és 1 droid verzió ugrás is. HTC A9 Telenor 1 frissítéssel van lemaradva, Vodafone Sony E4 pedig 4 frissítéssel, Alcatel Pop C7 Vodafone 1 frissítéssel, de az szintén droid főverzió, LG G Pad 2 10.1 2 frissítéssel...stb.
-
törölt tag
válasz
hurrikan #2600 üzenetére
Update.zip -et nem kell szétbontani. Az egy telepítős tömörítés.
SD kártyára csinálsz egy dload mappát, abba bemásolod a zip -et, aztán szerviz menüből frissítesz. Huawei -nél 6 -os droid óta nincs helyi frissítés menü, így a szerviz menü váltotta fel.
Tárcsázóban *#*#2846579#*#* és Software upgrade.
-
törölt tag
válasz
hurrikan #2598 üzenetére
OTA csak saját recovery -re megy fel. Azt a custom recovery -k blokkolják. TWRP az esetek többségében az updatert is blokkolja, tehát pl. 3 gombos módszer sem fog menni, csak recovery csere után.
Gyártói recovery -re írtam a fentit. Tehát új EMUI -nál akkor is változik a recovery, ha nincs android főverzió lépés.
-
törölt tag
válasz
hurrikan #2596 üzenetére
Azért kérdeztem, mert olyankor a másik .app fájlt is érdemes feltenni.
Egyébként nincs sok jelentősége a C900 -nak, ha meg lesz teljes úgyis felmegy majd. Ellépzelhető, hogy valamelyikre rámegy, mert nem csak a cust blokkolhatja. Viszont OTA egy érzékenyebb dolog, annak mindig van előfeltétele, mivel többnyire nem teljes ROM -ot tartalmaz.
Huawei amúgy ritkán vált recovery -t. Főverzióknál és/vagy EMUI verziónál szokott.
Szerk.:
A számozások nem mindig következetesek. Lehet egy földrészen belül több régió is azonos custtal. Németeknél, spanyoloknál, angoloknál is előfordulhat. Illetve az egyik Huawei -nél a lengyel telefonok külön ROM -mal futottak. -
törölt tag
válasz
hurrikan #2583 üzenetére
Átszerkesztettem az egész hozzászólást...
1. linkre:
Azt írták itt korábban, hogy 900 -as lett. Van a zip -ben vendor vagy más mappa? Vagy csak 1 db nagy méretű app fájl?2. linkre:
Ezen a linken csak OTA van. -
törölt tag
válasz
hurrikan #2556 üzenetére
Idézek egy korábbi levelet egy másik Huawei telefonnal kapcsolatban. A téma kb. ugyanaz:
"Köszönettel vettük megkeresését, mellyel lehetőséget biztosított arra, hogy teljeskörű tájékoztatást nyújtsunk az Ön számára.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy jelenleg csak a kártyafüggetlen készülékeinkhez érhető el az új android 6.0-ás szoftver frissítés.
Amennyiben felteszi a kártyafüggetlen verziót a készülékére, akkor az garancia vesztéssel nem jár. Ezt a folyamatot azonban ügyfélszolgálatunk nem javasolja , támogatja.
Az ilyen esetek többségében már a telepítés közben hibába ütköznek az ügyfelek, vagy pedig a feltelepített szoftver nem működik megfelelően, mivel az nem kompatibilis a készülékével.
Amennyiben lehetősége van rá kérjük várja meg a Telekomos frissítést, esetleg érdeklődjön a szolgáltatójánál a szoftver várható megérkezését illetően.Amennyiben rootolná a készülékét, akkor az garanciavesztéssel fog járni.
Megértését előre is köszönjük!ÜDVÖZLETTEL ,
HUAWEI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT"Van rá lehetőség, hogy hibás telepítés ellenére felrakható a másik ROM, de ahhoz BL -t kell nyitni. Érdemi változást viszont nem hoz, tehát érdemes egy kicsit várni vele, ha nem menne fel.
Egyébként wipe után 3 gombos módszerrel javasolnám a próbálkozást. Mindenképp a nagyobbik, tehát nem az OTA verzióval. Remélhetőleg nem makkan meg, bár ritkán fordul elő.
A vége, a ROOT -os rész nem lényeges.
-
GSPLR
senior tag
válasz
hurrikan #2556 üzenetére
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a szolgáltatói frissítések óriási késésben szoktak lenni a General romokhoz képest (arról már ne is beszéljünk, hogy általában jóval rosszabbak is). Ezt a nem túl impozáns sort a piros vezeti, nekik te addig vagy valaki, amíg fizikailag ott vagy az alá írnivaló felett. Természetesen ezt személyes tapasztalatból írom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest