Hirdetés
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
Cunaja
Topikgazda
válasz juuzer #26122 üzenetére
Most is a Novárol írok. Azt mondták a Huawei-nél, hogy a Nova 5T, P30 kopi.
A P9 telepíti magát. Majd holnap folytatom, mert most jönne a B504 és az nagy.
A SIM-kártyát is pakolgatom, mert anélkül nincs frissítés.
Holnap délután B504 és jöhet a kínai rom.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
asynur
tag
válasz juuzer #26065 üzenetére
juuzer, emeritus:
Köszönöm a válaszokat.
Közben felhívtam a huawei ügyfélszolgálatot, ott azt mondták a számlán szereplő dátum számít sajnos (11.27), így a mai 12.03 sorozatszám alapján kiadott lejárati dátum nem valós, emiatt a postán (postapont, Huawei Komfort szerviz) történő garancia érvényesítés biztos nem megoldható, a közelben pedig nincs szerviz (kb 160km-re a legközelebbi…), de amúgy ott is jó eséllyel elutasítanának a garanciális javítást emiatt.
Kiderült még az is, hogy a „Huawei Szerviz Napok”(állítólag dec. 19-21 lesznek, ha valakit érdekel megkérdeztem) postázással nem megoldható, szóval vagy várok az emagra vagy összegyűjtöm minden kézügyességemet és megcsinálom magam.
Amúgy nem tűnik nagy ördöngösségnek, bár van pár csalóka videó, amin már előre szétszedett telót kapnak szét újra a videó miatt, egyedül az akku alatti ragasztó miatt tartok egy kissé a dologtól.
Tud valaki esetleg megbízható utángyártott akku-t linkelni vagy valóban gyárit, ami jó is?
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
-
PAtr0n
addikt
válasz juuzer #26023 üzenetére
SZia!
Arra figyelj, hogy normális forrásból végy kijezőt, mert én pórul jártam 2 utángyártottal. Konkrétan az egyik firssités után ha kézben van a teló, akkor néha össze vissza érzékel a digitizer. Ha leteszed valahová és nyomkodod, semmi baja.
Régebbi verzión tökéletes, szerintem az újabb release-eken valamit változtattak, amit nem visel az érintő jól. Soha nem találkoztam még ilyennel, olyannal viszont igen (Sony-nál), hogy csere után fos lett, de ha újrahúztam a rendszert nulláról, már jó is volt.
Javaslom őket , 3 kijelző jött már más-más készülékhez, hibátlanok voltak, gyárival megegyező minőség (az IPS tényleg IPS, az AMOLED tényleg AMOLED), minden kijelzőhöz csomagolnak szerszámot, és grátisz a kijelzővédő üvegfólia is.
Ráadásul most black friday van náluk"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
emeritus
tag
válasz juuzer #26017 üzenetére
Én biztatnálak a cserére, nem nehezebb, mint IPhone esetén. A bontásnál a vásárlás a kockázatosabb, sok a hamis "eredeti". Itt is érvényes: olcsó húsnak híg a leve. Megfelelő eladó a termék mellé a cseréhez szükséges eszközöket is mellékeli. (ezek megkönnyítik a munkát, amely nem ördöngősség, sok video segít, de a türelem és megfontoltság fontos.)
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
Mecong
újonc
válasz juuzer #26017 üzenetére
Szia!
Ha van hozzá kézügyességed, illetve eszközöd akkor nem nagy ördöngösség, itt van róla egy videó is. [link] Arra viszont figyelj oda hogy eredeti képernyőt vegyél, mert olvastam egy régi hozzászólásban anno hogy az utángyártott kijelzőknek problémás az érintőpanel része.
-
lacibacsi
addikt
válasz juuzer #25659 üzenetére
Amikor kiadták a készüléket, azt mondta az ügyintéző, hogy három hónap gari van az új akksira. Amikor rákérdeztem a kiterjesztett garanciára, akkor meg azt mondta, hogy "jaaaaa, akkor az akkumlátorra is annyi van".
Már csak arra nincs garancia, hogy amit mondott, az igaz-e...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Aryon87
félisten
válasz juuzer #25276 üzenetére
Kb a P20 egyezik meretileg, talan par mm-el nagyobb.
En esetemben a meret mindegy, P20Pro lenne az utodja.
(Pontosabban parome a telefon, csak en figyelek az ilyen dolgokra)Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz juuzer #25262 üzenetére
Én is ettől tartok. Persze nem csak akksi üggyel menne, de itt ugye rosszakat nem javasolunk. Lényeg, megpróbálok tenni azért, hogy csereutalvány legyen belőle.
Arra nem emlékeztek, hogy '17 nyarán mennyi volt a P9 a Telekomnál? Csak a P20Pro ára miatt érdekelne, hogy mekkora a difi, ha netán mégis csereutalvány lenne..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
juuzer
addikt
válasz juuzer #25214 üzenetére
Ha meg nem akkor nem baj, már másodtelefonként használom amúgy is. Vagy megcsináltatom a rommátört tesóját.
Ami viszont zavar, hogy nincs manapság már viszonylag aktuális hardverrel szerelt kompaktabb telefon :/ Ezért is sajnálom picit. 2 db 6-6,4"-es telefont magaddal cipelni meg nem fun.
Vamos a la playa.
-
bontabela73
aktív tag
válasz juuzer #24852 üzenetére
Szia!
A kártyafüggetlennné tétel lehetséges, függetlenül attól, hogy a készülék garanciális-e vagy hogy tart-e még a hűségidő. Tavaly novemberben raktam fel a telefonra C432 firmware-t, előtte C150 (Telekom) volt rajta. 2018 elején ellátogattam erre az oldalra, majd az utasításokat követve kitöltöttem a kért adatokat. Kb. 5 nappal később megjött SMS-ben a függetlenítő kód. Egy vodás SIM-et raktam a telefonba, bekapcsolás után a telefon rögtön az sms-ben kapott kódot kérte. A függetlenítés sikeres volt. Október elején volt akksicserén a telefon, hivatalos Huawei szervizben. A garancia NEM veszett el. Egyébként tavaly október 24-én lépett hatályba egy olyan törvénymódosítás, amely engedi a készülékek ilyen módon való (szolgáltató általi) függetlenítését, a folyamat nem jár garanciavesztéssel, és nem számít, hogy a hűségidő tart-e még vagy sem. A fent említett weboldalon kívül a folyamatot el lehet indítani a Telekom telefonos ügyfélszolgálatán is, ahol nagyon részletes tájékoztatást is ad az automata (melyik törvény, mikortól stb.)
A C432 firmware-re való átállás az összefoglalóban található.
Da pacem, Domine!
-
Pano
addikt
válasz juuzer #23316 üzenetére
Én a helyedben nem mentegetnék, illetve állítgatnék vissza mentésekből (google sem!), hanem totál új telefonként állítanám be.
Sajnos jó párszor hallottam, hogy a biztonsági mentésből való visszaállítás nem az igazi.
Tudom macera, de megéri.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz juuzer #23310 üzenetére
Elhiszem, bár fura, mert ugye én ilyeneket nem tapasztalok.
Lehet használsz valami olyan appot, ami szivatja a rendszert. Példának okáért én facebook appból csak a lite-ot teszem fel, mert a sima régóta okoz megdöccenéseket a rendszerben, még akkor is amikor elvileg nincs nyitva. Tiszta vicc az az app. Érthetetlen, hogy miért eszi be magát a rendszerbe.
Mióta nem használom simább a rendszerem minden telefonon és az akku időm is sokkal jobb.
Az új skype is megérne egy misét.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz juuzer #23308 üzenetére
Akkor ott valami sunyiság van a háttérben.
Mondjuk nekem eddig mindegyik androidom produkált micro lagokat, de P9 alatt nagyon ritkán találkozom velük és akkor se olyan vészesek, mint mondjuk samsungon, de aztán lehet, hogy "szeme" válogatja. Én alapból nagyon háklis vagyok rá.
Itthon 2 P9 van, meg 2 A8Az egyik P9-et most tegnap előtt komplett kicserélték egy újra, lehet eladásra kerül nagyobbra váltás végett. Közel 2 év garival biztos hamar elmenne.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
zsolti72837
addikt
válasz juuzer #23123 üzenetére
+(#23122) Septum15
Köszönöm szépen.
Már kell valami hosszabb kábel is, ezért kérdeztem.ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
z83gnj
csendes tag
-
zeon.hu
nagyúr
-
Wílson
csendes újonc
válasz juuzer #20526 üzenetére
szóval annyira nem jó a ramkezelésük sem, nocsak-nocsak, lassan fény derül az összes hiányosságára... az 1 giga ram annyira nem izgat, így is fényéveket fog verni a mostani LG F6-omra, amit annak idején a mobilarena vadászgépként aposztrofált (hát ööö... ma már biztos hogy nem az) és az én felhasználói szokásaim miatt a 4 giga talán nem is lenne indokolt.
Igen, ez tetszik, 95% hogy a hét második felében berendelek belőle egyet, csak addig még morfondírozok ezen az akkus dolgon, bemegyek a MM-ba valamelyik délután megsimogatni még egyszer és lehet hogy még fárasztalak benneteket 1-2 kérdéssel.
-
bollizolee
tag
válasz juuzer #20422 üzenetére
Akkumulátor probléma miatt küldtem be a P9-et a TMX-ba, rá négy napra kézbe kaptam zsír új akksival ,új készülékházzal ,új hangszóróval.Én tökéletesen meg vagyok velük elégedve. Volt náluk azóta egy P8 lite is tökéletes állapotban érkezett vissza hozzám.
Garanciázással kapcsolatban: nem kell a telefont semmilyen szolgáltatóhoz se elvinni, meg 170 km-ert utazni vele. A legelső postára el kell vinni ahol fel lehet adni huawei telefont és közvetlenül elküldeni a TMX- nak. Kis papírmunka van vele de annyit simán megér, hogy hamarabb lássuk újra a telónkat. -
Muerte68
addikt
válasz juuzer #20418 üzenetére
Gyártói garanciára közvetlen a gyártó vállal garanciát, amely bármelyik márkaboltban érvényesíthető, ilyen garancia legtöbb esetben az Apple(1év), Samsung(1 év), LG(1 év), HTC(1 év), Huawei (2 év, ha fődarab cserés a készülék, akkor nekünk kell visszaküldeni és mi küldjük az európai márkaszervizbe( 4-5 hét a javítási idő), ellenkező esetben javít mindent az itthoni Huawei márkaszerviz), CAT(1 év), Motorola (1 év, külföldön érvényesíthető), Sony(1 év) termékekre van.
A garanciális problémával cégünknek behozott készülékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz juuzer #20418 üzenetére
Nem gyártói gari-nem lessz házhozjövős szerviz ilyesmi hanem hozzájuk kell visszavinni,és ők küldik szervizbe+amit írtál hogy ha nagy a baj kiküldik külföldre-szerintem nagyon hosszadalmas körülményes a garanciájuk,vagy tudod érvényesíteni vagy nem .
Én elolvastam a gari feltételeket és azt mondtam inkább hagyjukHuawei készülékeire az un. pan-europai garancia érvényes, a gyártó hivatalosan szerződött magyarországi partnere a TeleMax. Amennyiben a kereskedőnél nem ebbe a szervizbe szól a garancia, illetve nem intézhető a bolt közreműködése nélkül, úgy a garancia valószínűsíthetően nem gyártói.
Összefoglalóban le van írvaSungoo-2 év garancia van a honlapon is dupla csilaggal
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Tikakukac
titán
válasz juuzer #19950 üzenetére
ami mondjuk a használt cuccoknál ugye cink, hogy nem tudni, hogy be lett e regisztrálva a 3 éves garira
Annyira nem nehéz feltenni azt a kérdést, hogy: be lett regelve 3 éves garira? És kész.
Én is így vettem a telót. A válasz igen volt, kövi héten lepapírozzuk azt is és csókolom. Van egy csutka karcmentes telóm még 2 év garival fele árban
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MK VII
veterán
válasz juuzer #19947 üzenetére
Én a helyedben vennék egy 3 év garis használt, jó állapotú L19-ces modellt.
Olcsóbban is megúszod és biztos garid van rá. MM vásárlás vagy edigitalos vagy valami ilyesmi, akkor nyugodt lehetsz a garit illetően.Igen az NFC a különbség a kettő modell közt.
[ Szerkesztve ]
-
C. Vieri
tag
válasz juuzer #19945 üzenetére
Sufni gsm-eknél nem csak az a gond, hogy nem 3 év gari jár rá, hanem hogy egyáltalán az alatt az idő alatt is necces sokszor a dolog, amit vállalnak rá. Értsd, eltűnnek idő közben, kibúvót keresnek, vagy full gagyi alkatrészekkel javítanak, szarul. Egyik se egyedi eset.
-
jegenye77
addikt
válasz juuzer #19942 üzenetére
Van pár lehetőséged!
90 alatt is van új P9. Ha használt is jó akkor azt még olcsóbban is megkapod.
Ugyan ennyi lehet kb a gyári alkatrészekből a javítás is.
Vagy megveszed az olcsó utángyártott cuccokat és abból dobod össze.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
JDMKid
tag
válasz juuzer #16292 üzenetére
a bekapcsológombon a piros csík, csak modellfrissített, új színű (kék, piros) P9-eken van. az induláskor kiadott színűeken (titán, szürke stb) nincs. meg a p9 pluson van még, tényleg.
[ Szerkesztve ]
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz juuzer #15580 üzenetére
A véleményem szerint nem egy kategória a Lite a rendessel. Van barátomnak, sem sebességben, sem kamerába, sem a kijelző minőségében nem közelíti meg a szintjét. Meg hát maga a minősége a telefonnak, a megjelenése is más szintet képvisel. De a maga árfekvésében teljesen jó a Lite. Csak hát ugye az a belső tároló semmire sem elég, illetve a kommunikációs képességek is elég gyengék az eredetihez képest (wifi, lte). Neked kell eldönteni, hogy a P9 megéri-e a felárat. Szerintem bőven. Van aki szerint nem. (Pedig egy Honor 8 az nem rossz, nekem személy szerint jobban tetszik, mint a P9.)
-
laci1892
őstag
válasz juuzer #13078 üzenetére
Őszintén szólva a Lumia 1020 egy baromi jó design-al ellátott telefon volt. Nekem szemre egyébként nagyon rendben van a szögletes forma. Talán a nem kis, de lapát kezem miatt a mérete miatt ( kicsi relatíve a p9 ) kényelmetlen néha. Nagyon off: de sajnálom hogy ( csak a kamera miatt ) nem született 1020-nak méltó utódja, mely ugyanakkora szenzorral volt ellátva. Jelen pillanatban az lenne az egyetlen telefon az egész piacot szemre vételezve amiért instant cserélnék. Mivel rengeteget vagyok úton szeretek fotózni. Az esetek 20%-ban vagy munkám során kiszolgál a DSLR. Minden más esetben kényelmetlen állandóan cipelni.
950/950XL alaphangon is egy vicc számomra a 1020 kamera képességeit nézve.
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz juuzer #13057 üzenetére
Fogdostam minap a p10-et és két dologra rá kellett jönnöm.
Az egyik hogy semmi komolyabb dolog nem indokolja p9-ről a váltást. Annyiszor megírták már előttem, de én is azt gondolom nincs szignifikáns előre lépés a p9-hez képest.
Másrészt... A formavilág viszont funkcionálisan is sokkal jobb lett. Frankón mondom a régi batár méretű note 4-em kényelmesebbnek találtam fogni mint ezt. Egyszerűen valahogy kényelmetlen... Lehet az én kezem tepsi de a lekerekített éleknek köszönhetően a p10-et esetében sokkal kényelmesebb volt az írás és a használat. ( Mondjuk csak ezért nem váltok )
-
Cunaja
Topikgazda
válasz juuzer #10018 üzenetére
Egyenlőre itt nem használ senki Custom romot, esetleg root után kigyomlált romot.
Amit rom fent van a telefonokon, az mindegyik megtalálható a Huawei szerverén.
Custom romot akkor érdemes csinálni, ha a végleges verzió kijön a 7.0-ás androidból. Itt jegyezném meg, hogy már van 7.1 is.
Szóval ha majd nem 2 hetente jön frissítés.
A rendszert is nehezebb mókolni, mert a Google is kezd a zártság felé haladni.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest