Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
Topikgazda
válasz losslessonly #26578 üzenetére
Most nincs időm hosszan kifejteni, ezért itt a link.
Nézd meg. Írd majd meg, mi a helyzet.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz losslessonly #26576 üzenetére
Szia!
eRecovery kell hozzá, meg egy Wi-Fi hozzáférés, ami nem rejtett és nincs jelszó. Viszont, otthoni magán hálózat legyen, ne nyilvános.
Itt eltudod olvasni a menetét, illetve a belépést. Ha ez sem segít. Írd meg.
Amíg rezeg és van fastboot, van remény. A hardver, rendben van, elvileg. A rezgés, elleni a hardver teszt végét jelzi.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz petyametyo #26572 üzenetére
Nekem Anyóka, mai napig nyomkodja, pedig van neki kettő másik. Imádja.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Meglivorn #26567 üzenetére
Google megoldja az akku cserét, de a megbízhatóság ( bekerülő akku ) az már más kérdés.
Nincs már új frissítés rá. Csinálj egy Factory resetet, akkor gyorsabb lesz.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Vladislav #26564 üzenetére
Azért én kicseréltetném. Amikor nekem oilyen volt, szintén beolvasta másik készülék. Ne várj rá magyarázatot, mert nem tudom, hogy miért csinálta. Ha nem vetted ki a simtálcát többször, akkor ott nem sérülhetet meg semmi. A végső megoldásban kell gondolni a hardver hibára. Lehet szoftver hiba is, mondjuk egy feltelepített alkalmazás.
Lépések amit csinálnék.
Sim csere, FR( factory reset ), telefon szerviz, telefon csere.
Az első kettő, ingyen van. Próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Látom írni se tudok már. Legjobb a kozkázat volt. Valaki még azt hiszi így írom.
A lényegre térve. Nem sokat nyernél vele, csak a romommal. Az megy rendesen.
Ez egy kompakt telefon. Nem nagy, nem kicsi, a kamerája szuper ( Cunaja rom tuningolt az is), az akku nálam is még 89%-os. Van Anyókámnak Nova 5T, Mi 10T Pro és még mindig a P9-el csinál mindent. Már a kártyát kivettem belőle, de akkor sem teszi le. Azt mondja, sose lesz még egy ilyen telefonja. Soha nem fagyott még, nem akadt meg neki. No persze, nem 8K videókat néz rajta és nem a legmodernebb játékokat nyomja. Nem is játszik. Azok már megfektetnék a telót.
Használd egészséggel amíg tudod. Szerintem azért még bírni fogja legalább 1-évig az akkumulátor.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Azért az nem sima ftissítés lenne. Régiót kellene váltani és ahhoz pedig a BL-t nyitni. Ha nem értesz hozzá nagyon, akkor meghalaszthatod véglegesen is.
Azon se jön frissítés már. A régió váltásnál a másik nagy probléma, hogy visszakell térned az alap romra, ami már nem biztos, hogy rendelkezésre áll. Keresni lehet, de nem tudom, mert nem néztem mostanában, hogy megvannak-e. Az asszony, mai napig nyomjodja napi szinten a P9-et, mert annyira tetszik neki. Igaz ezen Cunaja rom van és még sürög - forog.
Egyszóval, ha mégis úgy döntesz, hogy régiót váltasz, akkor olvasd el az összefoglaló ide vonatkozó részét. A BL nyitás kötelező, de lehet ma már csak a fizetős megoldásokkal lehet. Ezt sem néztem mostanában, ezért nem tudok neked biztosat írni.
Neked kell eldönteni, mit szeretnél. Kozkázat nagy, de rengeteg ( több százezer ) emberkének sikerült világszerte. Persze volt olyan is, aki majdnem, hogy könyörgött privátban, hogy élesszem újra a telefonját a Csipkerózsika álmából. 140K-ért akartak alaplapot cserélni, de nem kellett neki valójában. Megcsináltuk. Erre viszont már nincs időm, mert hosszú folyamat.
Ezt is tartsd szem előtt.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Szia!
Nyitva a BL?
Ha nincs, akkor az gond. Próbáld bekapcsolni csökkentett módban. Hangerő le és bekapcs egyszerre. Ha így sem indul, akkor hangerő fel és bekapcs, majd a recoveryben, cache törlés. Csak cache, nehogy wipe-t nyomj, mert az egyből gyalul.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz stage69 #26547 üzenetére
Szia!
A B506-ot ne keresd, mert a Huawei visszavonta. Elrontott Update volt.
505 az utolsó normálisan menő rom.
Azt kellene felrakni 3 gombos módszerrel, de abból is a full verziót.
Jelenleg azért nem mennek az alkalmazások, mert nem megfelelő régiós rom van rajta. Lehet valaki úgy rakta fel a C432-t rá, hogy előtte szolgáltatói rom volt rajta és nem váltót régiót.
A Linkek sajnos tényleg nem jók már. Valamelyik nap, le is törlöm a hivatkozásokat.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Vladislav #26527 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy csak most írok, de elvagyok foglalva az új autó vásárlás ideggel .
Szóval engedélyezd a fejlesztőeszközök menüt, abban pedig az usb-hibakeresést kapcsold be.
Amikor csatlakoztatod a telefont, akkor húzd le az értesítési sávot, és a fájlátvitelt válaszd.
A gyorstöltés, csak Huawei gyorstöltővel garantált. A kábel, nem baj ha nem gyári, de legyen minőségi és ne himi-humi gagyi.
Anyóka, mai napig használja a P9-et és megy a gyors töltés is. Akku csere volt a Huawei szervízben 1-éve.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bluemirage #26519 üzenetére
Sziasztok!
Nekem gyári akku lett berakva és semmi baja a kicsikének.
Nem mondom, hogy olyan gyors mint a mostaniak, de simán lehet használni. Anyókának a másod telefonja.
Azért fényképekben sem utolsó még. Mondjuk ugye nem gyári rom van rajta.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Szia!
Egyszer a kollégám rendelt már náluk, semmi gond nem volt. 2 nap alatt jött meg neki.
Ha neked is jó tapasztalatod lesz,illetve az alkatrészek is tökéletesen teszik a dolgukat, írd már meg légyszi, mert talán másnak is segítségére lesz itt a fórumon.
Amúgy abszolút nem drága.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Energy32 #26486 üzenetére
Szia!
Amikor cseréltettem, nem volt vírus és 1-óra alatt kész volt.
Viszont kérdezd meg őket, hogy van-e olyan hátlapjuk ami neked van.
Könnyen változhat a színe a készüléknek, mert ha a kijelző nem fogadja be az akkut, akkor azt is cserélnek. Ha nincs rendelkezésre álló készlet, olyat raknak rá, ami van.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz PAtr0n #26479 üzenetére
Szia!
A József körúti szervizben cseréltettem akkut, hogy milyen, azt nem tudom. Kaptam rá +1 év garanciát.
A huawei logó is lehet akár hamis terméken.
Viszont abban igazad van, hogy nem mindig az a jó, amit jónak mondanak.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bazsimano #26466 üzenetére
[Itt ír róla. Szerviz napok]
Dátumot nem írnak, szerintem még most is él.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Dzsozi56 #26464 üzenetére
Szia!
Igen, tipikus jelensége az akku elhasználódásának.
Más Huawei-nél is jelentkezett ez.
Ha kicserélik az akkut-t, jó lesz.
Arra kérlek, hogy csak hivatalos gyári akkut tegyél bele, vagy vidd be szervizbe. Az utángyártott akku, veszélyes lehet.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Technikai átállás miatt, a linkek nem lesznek elérhetők.Március 10-től az összes linkem megszűnik, ezért kérek mindenkit, akinek szüksége van valamilyen anyagra, addig töltse le.
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
A Magyar Telekom semmit nem tud az egészről.
Folyamatosan állnak le a 3G-sugárzással, és ha az összeset leállítják, akkor csak 2G, 4G elérhetőség lesz. Ha nem tudja a készülék a VoLTE funkciót, akkor csak 2G-n tud majd feljelentkezni és nagyon rossz lesz.
Viszont a külföldi utazások esetén, lehet kellemetlenség, de ez is kiderül idővel.
Azért érdekes, hogy semmit nem tud a Magya T-mobil a dologról. Azért a Huawei-P9, nem mai csirke, de még nem is kivénhedt tyúk.
Javaslom, akinek ilyen telefonja van és használja, az várja meg a január 29-et és utána kiderül, mi történik a nagyvilágban. Ha meg külföldre megy, akkor érdemes előtte informálódni.
A C432; C150;C02 régiós készülékek, tudják a VoLTE funkciót, szóval ez is érdekes, hogy miért van a listában?
Az is lehet, az egész egy nagy kamu.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
A pletyka igaz, de majd kiderül az igazság.
A P9 is VoLTE képes telefon, ha a szolgáltató bekapcsolja rajta.
Mai napig vannak a T-mobilnál olyan előfizetések, amiken nem hajlandó bekapcsolni a szolgáltatást, Pl. az enyém is ilyen, speciális előfizetés.
Itt viszont más kérdés is van.
Melyik verziókat lövi ki? Ugyanis a gyártó 3-évre vállalja a szoftvertámogatást(Nem rendszerfrissítés) a megfelelő működéshez. Ez ugye már lejárt. Akkor dobjuk el a fenébe és vegyünk másikat.
Ez sem teljesen így van. Ha megnézzük az EU és az USA, illetve más régiók közti szolgáltatások paramétereit, akkor láthatjuk, hogy eltérőek. Vagyis ami pl. az USA-ban nem csatlakozik fel P9 a T-s hálózatra, az még az EU-ban nyugodtan fent lehet.
Ezt az egészet, úgy kell elképzelni, hogy amikor olyan területre utazunk, ahol nincs támogatása a készüléknek, ott nem fog tudni felcsatlakozni a hálózatra.
Ha viszont tényleg nálunk is kilövi a T-mobil, a listán szereplő készülékeket, akkor szerintem 100-ezres nagyságban fog előfizetőt elveszíteni.
Van egy halom ismerősöm, akink 5-6-éves, sőt még régebbi készüléke van és nem engedheti meg magának, hogy ujjat vegyen, pláne nem a vírusos ínséges időkben.
Mit is fog akkor csinálni? Szolgáltatót vált és nem telefont.
Megint egy kérdés, amit fentebb is írtatok, a rom-verzió kérdése.
A Cunaja rom, totálisan kipucolt rom, illetve olyan dolgok is vannak benne, amit alapból nem tud a gyári rom, illetve a kernel is átírt.
Egyszóval tényleg előfordulhat az is, hogy egyes készülékek nem tudnak hálózatra menni, másik rommal meg igen.
Azért kíváncsi leszek erre.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Thunder86 #26400 üzenetére
Szia!
Most nincs nagyon időm.
Amit én csinálnék.
Az összefoglalóban ott van a romok listája, amiből kereshetsz magadnak T-mobos romot.
Arra figyelj, hogy visszafelé nehogy menjél.
Most a 360-as volt kipróbálva, nézzél nagyobb verziót, de arra figyelj, hogy PV rom legyen és Full-OTA.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Thunder86 #26392 üzenetére
Nos akkor nincs más hátra mint előre.
EVA-L09C150B360-FULL
EVA-L09C150B360-DataNyomd fel ezeket.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Thunder86 #26390 üzenetére
Szia!
Telefon kikapcs és recovery majd factory reset.
Ezután frissíteni fog.
Recovery = teló kikapcs. Hangerő fel és bekapcs nyomvatartása a recovery megjelenéséig.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Thunder86 #26385 üzenetére
Mert a B130-nál, nem került ki mindegyik IMEI-re a frissítés.
Ez egyértelműen Huawei hiba, de nem foglalkoznak vele.
A B183-nál elvileg javítva lett.
Ezért kell manuálisan frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Thunder86 #26383 üzenetére
Fentebb szerkesztettem.
Sajnos a letöltés lassú lehet. Figyelj oda, mert törölhet mindent a telóról.
Nem kell neki, de előfordulhat.
A szerviz is ezt csinálná.
A telefon legyen lehetőleg minimum 50%-on.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Thunder86 #26381 üzenetére
Szia!
Gondolom mivel B130 Ezért Telecom.
Most még az kellene nekem, hogy L09 (szinte 90%) vagy L19?Szerk!
Na figyelj! Kell egy mikro sd, ami minimum 4GB és ráfér a rom.
Csinálsz egy dload mappát a gyökérbe és letöltés után, kicsomagolva másolod az összetevőket a micro-sd dload mappába. Ezután a teló kikapcs és a 3 gombot egyszerre nyomva felrakod a romot, majd ezután a két összetevőt. Egyszerre csak egy legyen a dload mappában.
Ha végeztél, jönni fognak a frissítések.
Mindhárom kell egymás után. A sorrend fontos.
EVA-L09C150B183-FULL
EVA-L09C150B183-Data
EVA-L09C150B183-Data-HU[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz lumesz #26338 üzenetére
Szia!
Sőt érdemes ki is lépni a fiókból a gyári beállítások visszaállitásakor.
Amúgy legyél nyugodt, csak ezen a telefonon törlődik. A többi készüléken nem lesz baja.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Tybor99 #26309 üzenetére
Napi több privát üzenet jön, de most, hogy mondod már emlékszem.
Szoktam válaszolni, csak késés előfordul.
A kialakult helyzet miatt, nem mindig vagyok itt.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz SOAD19 #26307 üzenetére
Szia!
Ezt úgy kell értelmezni, hogy az adott intervallum között lejárandó garancia hosszabodik. Igen, akinek június 14-ig szól, az 1 napot kap.
Ha viszont mondjuk március 31-én járna le, most nem fog. Azért találták ki, hogy ne rohanj a szervizekbe, mondjuk akkut cseréltetni.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
[Ha valaki még érintett lenne. ]
Garancia!Tybor99:
Időm ugyan nincs, de a gyári romot kellene vissza varázsolni, majd a V14-et felrakni.
Valamelyik Alk. megpiszkálta a kamera szoftverét. Ugye Cunaja romon nem csinálunk FR-t, ezért ez az egy módszer marad.
Elsőnek a version.zip kell és a megfelelő gyári rom.
A leírásokban mindent megtalálsz. Az összes adat törlődik, kivéve a memóriakártyát.Cranium:
Ha nem jön magától, ami nem is fog már, akkor érdemesebb a szerviznek írni.
Más módszer az amit írtál, de komolyabb dolgok is vannak, aminél azért tégla is lehet.
Érdekes, azért az ügyfélszolgálatnak érdemes írni(megfelelő választ ne várj), majd válaszolnak, hogy szerviz kell neki.
Alternatív módszer amihez nem kell semmi külső beavatkozás, ha a HiSuite nevű programmal visszaállitod régebbi romra és azután nyomsz egy FR-t. Talán magához tér. Adatok elvesznek, legyen mentés. Van másik módszer is, de az már félő a téglásodás miatt. Mint írtad, nem értesz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz SOAD19 #26300 üzenetére
Sziasztok!
Beállítások >Alkalmazások és értesítések > Alapértelmezett alkalmazások.bluemirage is írta.
Az alkalmazásoknál a WPS-t megkeresed és az alapértelmezett részt törlöd.Amúgy én az Office alkalmazást használom, ami természetesen tud mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz taschner #26278 üzenetére
Szia!
Talán ez jó lehet neked.
A telefonon nincs ilyen lehetőség, de póbáld ki amit linkeltem.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Lackooo84 #26275 üzenetére
Figyelj már!
Nem unod még?
Ezzel a kérdéssel be is fejeztem.
Nem téged és a leírásodat minősítettem, hanem azt írtam le, amit nekem jeleztek.
Ellenben veled, folyamatosan a feszültséget gerjeszted mostanában.
Elismerem tudásod, de azért ne hasonlíts mindenkit magadhoz, mert ha nem tudsz valamit, akkor inkább maradj csöndben.
A leírásaimnak csak kb. 15%-t találod meg máshol, de akkor jelzem is az eredeti oldalt. Nem szoktam ötleteket és leírásokat lenyúlni és sajátomként előadni.
Egyszóval már nagyon unalmas vagy!!!
Nyugodtan osszál meg bármit, segíts a fórumokon, ezt + ,de a mostanában előadott személyeskedéseket fejezd be!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Tisztelt Mindenki!
Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ami itt a fórumon megjelent bármiféle mókolás és nem az én írásomból származik, azt mindenki csak saját felelősségre végezze el.
Jelenleg a legutóbbi mókolási leírást többen megcsinálták és hozzám fordultak, ,hogy nem indul a telefon.
Nekem nincs időm most ilyenekkel foglalkozni, ezért kérek mindenkit, hogy csak megfontolva cselekedjen, mert nem tudok segíteni.
Olyan üzenetet is kaptam hogy felrakta az illető a mókolt HiuSuite programot és az mindenféle személyes adatát kérte, hogy ez normális-e?
NEM!!! A HiuSuite program, az IMEI számon kívül, semmilyen adatot nem kérhet, illetve a vírusirtók sem jelezhetnek be rá. Fontoljuk meg az ilyen programok használatát is, mert ha véletlenül a PC megfertőződik valamivel, az rengeteg magán jellegű adatunkba kerülhet.
Felmerült az a kérés is, hogy akkor töröljem ezeket a hozzászólólásokat, hogy más ne járjon így.
Semmilyen tiltott dolgot nem tartalmaz, ezért nem törölhetem. Azért ész nélkül, én sem törölhetek akármit.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Trialbiker #26239 üzenetére
[Ezt is nyomd fel és jönni fognak a frissítések. EVA-L09C432B182]
95%-nál kicsit akadni fog, de megy majd tovább.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Trialbiker #26237 üzenetére
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Trialbiker #26235 üzenetére
Azt tudom, de szolgáltatónál vetted?
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Trialbiker #26232 üzenetére
L09 tág fogalom. Azon belül?
Szerk:
Töröltem a képedet, mert az Imei rajta volt.
Ne azt mutasd, most mi. Az érdekel, hogy a előtte mi volt. C432, C150, C002?[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Szia!
Remélem nem ide válaszolnak neked, hanem privátban, mert akkor nem kell azonnal törölni.
Egy kérdés, ha már ennyire dicséred a P9 fényképeit, elmondanád, hogy milyen rom van rajta?
Nekem van P7, egy P9 és egy Nova 5T.
A P7 és P9 saját rom.
Abban igazad van, hogy jó képeket csinál a P9, hogy de azért nem kell Honor 20 pro, hogy jobb legyen.
A Nova 5T azért tud jó képeket csinálni, de nem sokkal jobbat mint a tuningolt P9-em.
Ha a Novát tudnám tuningolni, az lenne az igazi.
Egyszóval ha maradsz és beszerzel egy jó P9-et, próbáld ki rajta a romomat, majd azokat a képeket nézd.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Lackooo84 #26201 üzenetére
A telefoné, mert kinyitják a telefont. Bármit csinálhatnak vele, de így nem fognak.
Sajnos (nem nekünk sajnos ) nem tudják különválasztani. Hiába csak az akkut cserélik, de belenyúltak a készülékbe és amíg az új akku garanciális, addig a telefon is.
Ismerősöm 2,5év után cserélt akkut, majd 3év 4 hónapnál bedöglött a kamera. Elvitte, hogy szerviznapon megcsináltatja, mert olcsóbb. Kért árajánlatot, mikor közölték vele, hogy érvényes a garancia és megcsinálták neki. Egyszóval, mikor az akkucsere miatt hosszabbodott a garanciája, az egész készülékre vonatkozott.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz emeritus #26191 üzenetére
Kivették a P9-et.
Vegyél másikat.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz arion123hu #26177 üzenetére
szépen!
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Nincs valakinek kéznél C432-es oeminfo zip fájl?
Melóban vagyok és itt nincs.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Huawei szerviznapok.
Filléres az akkucsere.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
Véleményem, csak gyári hivatalos alkatrész mindenből.
A kollégámnak, majdnem leéget a háza, mert a laptopja kigyuladt. Utángyártott akku volt benne, töltés közben felrobbant. Fél évig semmi baja nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
"Került hozzám egy p9 l19 telefon ami sajnos rendellenesen működik."
Került!
Akitől került, frissíteni akarta a romot és nem teljes rom lett feltéve. Azért nincs kamera és a Google is hiányos.
Valahogyan kellene a rom verzió száma, ha azt kitudnád lesni nagy segítség lenne.
Amúgy először a romot tegyük helyre és utána gyanakodjunk a hardverre.
Ami hibát és jelenséget felsoroltál, azt okozhatja a rom hiba is.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz cenzor #26126 üzenetére
Szia!
VersionB540. zip kell elsőnek.
Majd felrakni a gyári romot és utána a V14-et újra.
Ezt eltudod kerülni, ha egy teljes nandroid mentést csinálsz a V14 feltelepitése után egyből.
A data decrypt, azaz a titkosítás feloldás után, minden személyes adatod kinyerhető. Mikor mit csináltál, mikor mit néztél, az otthonod címe is akár. Ami a legkeményebb, a bankkártyád adatai és ōsszes jelszavad. Persze csak annak aki ért hozzá.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz juuzer #26122 üzenetére
Most is a Novárol írok. Azt mondták a Huawei-nél, hogy a Nova 5T, P30 kopi.
A P9 telepíti magát. Majd holnap folytatom, mert most jönne a B504 és az nagy.
A SIM-kártyát is pakolgatom, mert anélkül nincs frissítés.
Holnap délután B504 és jöhet a kínai rom.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz tpeter77 #26115 üzenetére
A credit érvényes 3 napig, a kód az már a tiéd lesz. Amikor látod a kódot majd, jegyezd fel. Most azt hiszem 5EURO.
Szerk.
Lackooo: Valahol ezt olvastam, de nem biztos.Szerk.
rokafiu77:#26118 Nem kell, ha megtalálod, jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Most jöttem ki a Huawei Központi szervizből. 1.5 óra volt.
Kapott a kicsike egy új akkut 2-év akku garival. Most haza megyek és már mókolom vissza rá a Cunaja V14-et. Ez a T-mobil rom valami förtelem.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz petyametyo #26091 üzenetére
Dehogy leszünk kevesebben, csak a technika fejlődik, a pénztárcánk meg soványodik.
A P9 örök, itt van mellettem és pihen.
Tegnap is azt nyomkodtam, szóval nem hanyagolom el.
Ahogy fejlődik az EMUI, jönnek új dolgok, de megszűnnek jó dolgok, ami most nagyon hiányzik.
Gyári romon lenni olyan nekem, mint a télapónak rénszarvasok nélkül létezni.
Rendesen szenvedek néha.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz emeritus #26061 üzenetére
Ez nagyon jó!
Ha felraknád a romomat, a P10-et nem is akarnád.Jeni: Ez igen, 2db P9. Melyiket adod a lánynak, annak aki mosogatni megy?
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Látom mindenki lecseréli a kicsikét. Szegény P9.
Azért aki kicserélteti az akkut a 3-év lejárata előtt, annak van egy jó telefonja.
Ha valaki nem akar menő játékokkal játszani és nem akar 4k videót, akkor ez még szuper teló.
Szerintem torony magasan veri az összes Huawei telefont, persze a maga kategóriájában.
Személy szerint nekem a root és a tuning hiányzik a Nova 5T-ből.
Ha nem is lenne sokkal jobb, de legalább lehetne mókolni.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz pilipi #26001 üzenetére
Képzeld, mivel vettem egy NOVA 5T-t, ezen Android 9 fut még pár napig. A P9-en ugye a saját romom van.(Android 8) Szinte fizikai fájdalmam van, úgy hiányoznak azok a dolgok, amik még normálisan működtek.
Most esély sincs rá, hogy megmókoljam a Novát, mert a Bootloader tiltott. Van egy boxom, de a szoftvere nem támogatja a Huawei új titkosítási módszerét, ezért semmi haszna. BL-t sehogy sem lehet nyitni, ami megoldás van a neten, az mind kamu.
Visszasírom a P9-et néha.
Persze ha mókolható lenne a Nova, egy szót se szólnék.
Javaslom, nyomd fel a Cunaja V14-et a telódra. Lehet macera, de sokkal jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Aryon87 #25975 üzenetére
Hm, mindenki azt veszi.
Nem sokan vesznek Nova 5T-t.
Arra figyelj, hogy nincs root lehetőség és egy darabig nem is lesz.Marci0723: Igen, ha van nekik. Ha nincs, akkor csere jegyet kapsz, a számládon lévő összegről.
Ezt már alaposan kitárgyaltuk, ha rákeresel megtalálod.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Marci0723 #25972 üzenetére
Ezek szerint igen!
Amúgy ha két és fél éve használod, akkor nem garis még véletlenül?
Ha annak idején aktiváltad a VIP-garanciát, akkor az első év a VIP volt és csak azután indult a két év.
Itt letudod kérdezni a garanciát.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Ha esetleg érdekelne valakit a reklám blokkolás root nélkül.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz emeritus #25968 üzenetére
Ezt használd a betűkre. EMUI 9.1-re nem jó, de ez a P9-et nem.fenyegeti, hogy azt használ.
Amúgy nevetséges, hogy nem tudom nagyítani az SMS szöveget.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Kedves Mindenki!
Elérkezett a búcsú ideje a P9-től.
Az Anyókámnak vettem ajándékba egy Huawei Nova 5T telefont és annyira megtetszett, hogy magamnak is vettem.
Így szegényke P9 a tartalék telefon lett.
3-év után is szuper!
Ez az érzékeny búcsú érinti a rom fejlesztés minden formáját, ami átköltözik a Nova 5T-re.
Természetesen minden rom és adat elérhető marad, mert nem a.fórumtól búcsúzom, hanem a kicsikétől.
Valamikor kap egy új akkut és úgy várja, hogy kezembe vegyem nosztalgiázni.
Összefoglalva:
Bármi probléma van, itt vagyok, csak kicsit késve reagálok.
Mindenkinek további sikeres P9-használatot, mivel ez a teló még simán fogja bírni évekig.
A Huawei egyik legjobb telója, ha nem a legjobb. (A minőség, müködés, kamera, dual aktiv és sorolhatnám.)Cunaja rommal meg észbontó. Ez nem reklám volt.
Ezt a Nova 5T-t is nagyon összepakolták. Egy kis móka vele és mégjobb lesz.
Huawei P9 a király!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Lackooo84 #25957 üzenetére
Ez jó kérdés, hívd fel őket.
Elvileg holnap mehetek a stabilizátort átvenni, nyomhatom vele a kicsikét.
(Osmo mobil 3.)
Most úgyis brutál dolgok készülnek a sufniban a kamera terén.
Horvi kolléga tudja, látta az eredményt.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Tybor99 #25937 üzenetére
Szia!
Elsőnek beállítások, Launcher kényszerített leállítás, gyorsítótár és adatok törlése, majd újraindítás.
Elfog állni a főképernyő elrendezés!!! ( HiSuite letudja menteni )
Ha nem segít, akkor újra kell húzni a romot.
Valószínűleg valami elíródott, vagyis belepiszkált a rendszerbe.
Ha semmi nem marad, akkor rom telepítés, ha azután is csinálja, akkor lehet hardver hibára gyanakodni.
Nem nyomunk FR-t Cunaja romon. Felrakjuk a megfelelő version.zip-et, majd a gyári rom vissza, ( itt is kilehet próbálni ) azután Cunaja rom.Minden alaposan megtalálható, ahol a rom telepítés is leírva.
-
Cunaja
Topikgazda
Most néztem.
Aki felrakta a V14-et, annak benne van a visszaállítás módja is.
Azért, hogy ne vesszetek el az erdőben.
[Cunaja V14 visszaállítása gyári romra]
Elsőnek a [Version_Stock B540.zipVersion_Stock B540.zip] kell és azután a leírást követve.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
-
Cunaja
Topikgazda
Sziasztok!
Túl sok minden van, próbálom rendbe szedni a dolgokat.
∂яσнυη: Nem lehet FR-t csinálni, ahogyan Lackoo is írta.
Ha csinálsz, vége is a dalnak.
A titkosítás feloldásra került, illetve a system is át van írva, amiből az FR-nél települnének az appok újra, de hiányozna pár dolog.
Vissza kell térni gyári romra, de azt se mindegy, hogyan csinálod.
Az akku csere miatt azért szokták kérni az FR-t, mert ők is nyomnak, mikor bekapcsolják a mobilt, ez miatt nem őket terhelné a felelősség, ha valami adatod elveszne.
Az új akkunak viszont kell is az FR, mert újrakalibrálja a rendszert.
Egyszóval gyári rom kell rá.
Viszont itt megint felvetődik a kérdés, hogy melyik? Kínai ami nem hivatalos, vagy a hivatalos EU-verziót.
Mindegy melyik kell, mielőtt valamit csinálsz, kérdezzél és ne legyen partizán akció, mert téglád lesz.
Szóval most lehet csak felrakom a B540-et aztán meglátjuk azzal hogy viselkedik
V12-ről, hogyan tudok V14-re áttérni?
Ne keverjük a romokat.
A B540 a V14 alapja és nem a V12-é. Itt elsőnek a V12 alap romjára kell visszaállni és azután a B540-re. Ez sem sima feledat, mert elsőnek a version partíciót kell helyreállítani.Tybor99:#25927 Ez így igen érdekes. Valami a Huawei főoldal appot zavarta meg. Van esetleg fent más Launcher?
balazsbence: #25909 V100 Nem lesz több rom, mert teljesen más köti le az összes időmet.
A V14 mai napig tökéletesen szuperál, semmi akadás és semmi furcsa dolog. Ez jól össze van rakva.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz zsolti72837 #25906 üzenetére
Sziasztok!
Szia!
Más fájlkezelő is ezt adja be, vagy ott normálisan megjelenik?
Egy telefon újraindítás és a kapcsolat újbóli felépítését próbáltad?[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt P9 tulajok!
Mostantól számítva másfél hónapig nem leszek, a fórumon és a privát üzenetekre se válaszolok!
3600 kérdésre kell a választ bemagolnom, szóval lesz mit csinálnom.
Ha végeztem a hatósági vizsgával, visszatérek.
Itt kérném azt, hogy aki tud az segítsen másoknak!
Akinek V14 van fent, az tegye fel itt kérdését, mert talán tud segíteni más V14-tulaj.
Egy fontos dolgot megjegyeznék!
Ez idő alatt, senki ne akarjon V14-re mást telepíteni, illetve gyári rendszerre visszatérni.
Ez nem egyszerű feladat, a megváltozott fájlrendszer miatt.
További szép nyarat Mindenkinek!Üdvözlettel:
CunajaA fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Lackooo84 #25767 üzenetére
Nem nekem kell leírni.aron0528:
Több helyen átverik az embert. Huawei Garancia
a felhasználó által nem eltávolítható, beépített akkumulátorok
Tessék végigolvasni és az orruk elé dugni.
A P9-nél 2-év az akku garancia. Ha aktiv volt a VIP-gari, akkor 3-év.
Az első év a VIP-garancia, azután a normál 2-év.
Aki ezt nem így kezeli az valótlant mond.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Jót nevettem!
Van aki ért hozzá, de aki nem ért hozzá, írja a sületlenségeket.
Ez kb. olyan, mint mikor utazok a vonaton és mindenki vasutas. Jobban tudja mi a csapkodás a Flirt vonatokon, mint maga a vasutas.
Mikor mondom neki, hogy a csápot szedi le a szakaszolás miatt, csak néz rám, mennyi hülyeségeket hordok össze és mi az a csáp. Viszont ellőtte még mindent tudott.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz haliho0 #25751 üzenetére
Szia!
Van egy rossz hírem!
Mint tegnap írtam, nem leszek másfél hónapig.
Ez már itt van!
Így nem tudok segíteni.
Azért nagy vonalakban.
Gyári B504 kell és áttérni kínai B540, majd V14.
Térj vissza teljesen gyári rendszerre
Privibe elküldőm a V14 leírását.Üzenetedet töröltem, mert rajta volt az IMEI!
Szerk:
Itt nem írhatom le, hogy mire használható egy megszerzett IMEI, mert az szabályellenes lenne, de semmi jó dologra. Biztos egyidő után rosszul járnál. Akár a TEK is rádtörhetné az ajtót.Jeni: Pont azért töröltem!
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz SOAD19 #25743 üzenetére
1. [EVA-L09C150B390 update.zip]
2. [data]
3. [Public]
Mindhárom zipet kicsomagolás nélkül, másold a külső-sd kártya dload mappába. Ezután jöhet a három gombos.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz SOAD19 #25741 üzenetére
Rom újrahúzás kell!
Nem elég az FR, mert az valójában csinál egy WIPE formázást és a meglévő rendszert építi újra a telefon, ami lehet hibás is.
Ha egy full rommal újra rakod az egészet, akkor a partíciók is újra formázodnak, íródik az egész.
Szépen tessék leszedni a mostani romod full verzióját, mindhárom részét, azután berakni a dload mappábba és 3 gombos telepítési módszerrel felrakni.
Ha nem lehet kikapcsolni, akkor is elindul a 3-gombos telepítés, csak újraindításnál, nagyon gyorsnal kell lenni.
Jelen személyem másfél hónapra kivonódik a fórumból 30-án, próbáld addig megoldani.
Vannak itt azért sokan akik segíteni tudnak.
Jön a kérdés, hol találod meg a full romot? Az összefoglalóban van egy olyan pont, hogy a telefonhoz elérhető romok.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz marco0007 #25733 üzenetére
Az a baj, hogy az akkucserénél, megszokásból is nyomnak egy update-t.
Most mindjárt megint megköveznek, de az akkucsere után is érdemes FR-t nyomni.
Aki nem érti az Android világát, az ne is ellenkezzen az FR-ellen!!!
Aki meg érti, az nem fog.
A lényeg, hogy az akkumulátor státusz és paraméterek megváltoznak és a fogyasztás is sokkal jobb lesz, ha 0-ról indulunk. Érdemes hagyni neki, hogy a rendszer építse fel magát a megváltozott paraméterek alapján.
Van más módja is, de az bonyolult.
Nem folynék bele bővebben.
A szervizben is frissítenek, de az nem elég, ezért néha előtte FR-t nyomnak.
Mindkét megoldás végzetes Cunaja romnál, ezért érdemes lecserélni. Ha megtudod velük beszélni, akkor nem fogják ezt csinálni, de neked érdemes lenne.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Szerintem semkinek nem volt annyit tégla a telefonja, mint az én P7-em és P9-em.
Jól mondod, ezt is szokni kell, de persze ezt idegileg ki kell bírni.
Olyan is volt, hogy se kép, se hang, se semmi.
Mégis megjavult szerviz nélkül, és rendesen megy.
Ha halott a telefon, sokat kell csókolgatni és felébred Csipkerózsika álmából.
A remény hal meg utoljára.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz csacsi67 #25724 üzenetére
Ja, oksa!
Holnap délelőtt ránézek. Napi 20-25 privit kapok, elsiklottam felette.SOAD19: Egyszer mindenki elkezdi valahol.
4-éve azt sem tudtam, hogy mi az Android.
Azóta elvégeztem egy Android fejlesztő tanfolyamot és láss csodát, még romot is csinálok.
Lehet 1-év múlva te leszel ilyen szinten.
Gondolom Lackooo84 sem így született, hogy érti a dolgát.
Lackooo84:[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz marco0007 #25718 üzenetére
Ne maradjon rajta, mert ha kap egy szoftverfrissítést, behal egyből és az lehet alaplapcsere is.
Melyik verzió van fent?
A visszatérés nem egyszerű feladat.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Azért mert nem tudod beüzemelni rendesen, az nem jelenti azt, hogy nem jó.
Mint írtam fentebb, teszteltem és megy.
El kell fogadni azt, hogy nem foghatom mindenki kezét, hogy éppen mit állitson és mit ne.
Nálam megy az automata és a manuális rögzítés is.
Az is lehet, hogy felraktál egy olyan alkalmazást ami bezavar.
Volt már erre számos példa.
Sajnos ezt csak te tudod kideríteni, mert te ismered a telefonodra telepített dolgokat.
Nálam megy, szóval szoftveresen jó.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Amit kérdeztél, az EU-romokon tiltott!
Mivel a Huawei P9 kínai gyártmány, igy teljesen törvényesen lehet rajta kínai rom.
A kínai romokra nem az EU jogszabály vonatkozik, ezért lehet rajta hívásrögzítés, ami működik is rendesen.(Most próbáltam ki.)
Valamit nagyon elnyomhattál.
A powerbank is érdekes, mert még soha nem csinált olyat, hogy válogatott volna. Ha áramforrást kapott, töltötte is.
4 fajta Powerbankom van, de mindegyik jó neki.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz #32839680 #25674 üzenetére
A P10 simán, de semmi pénzért nem vennék.
A P20 az már nehezebben, de azt is lehet azért. A pro verziót venném meg, de az ára nem tetszik.
Sajnos lehet kijelenthetem, hogy ha az árak ilyenek lesznek a Huawei szuper készülékeknél, akkor nem lesz többé Huawei telóm.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
On-ba tettem a hozzászólásokat, mert a szervizbe leadott és javított P9-ről szól. Így esetleg más P9- tulajdonost is érdekelhet.
Egy biztos, a szerviz bármilyen változtatást a készüléken, csak a tulajdonos hozzájárulásával tehet meg. Ezt a tulajdonos, az aláírásával engedélyezi.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest