- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Indiában szeretnek TV-zni
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
@asynur
@emeritus
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor bepróbálom én is.... Itthoni "eredetit" nem mertem bevállalni, mert eredetit már évek óta nem gyártanak, itthon mégis friss gyártásúak vannak... -
asynur
tag
válasz
Williams #26581 üzenetére
Szia!
Én nem rég beszereztem egy Nohon-t a P9-hez (aliexpress-ről) jókat írtak róla, de még nem szereltem be így sajnos nem tudok személyes tapasztalatot mondani.
Nekem még mindig ez van benne: https://prohardver.hu/tema/re_huawei_p9_9_pont_feketen-feheren/hsz_26209-26209.html
Igaz már csak 600-800mah körüli kapacitása van, de legalább nem robbant fel azóta se, ajánlani viszont nem ajánlom. -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Utángyártott akkuban van esetleg javasolt márka, típus, stb. amit érdemes P9-be venni? Látom, hogy van több márka a neten, de lövésem sincs, hogy melyiket érdemes venni...
Köszönöm! -
Cunaja
Topikgazda
válasz
losslessonly #26578 üzenetére
Most nincs időm hosszan kifejteni, ezért itt a link.
Nézd meg. Írd majd meg, mi a helyzet. -
losslessonly
csendes tag
válasz
Cunaja #26577 üzenetére
Szia! Köszönöm az információt.
Sajnos az erecovery képernyője csak 1 pillanatra bevillan és megint restart.
De sokszor még ennyire sem, csak a folytonos restart, hiába nyomom a megfelelő gombokat. Fastboot módba viszont mindig bemegy ha azokat a gombokat nyomom.
Létezik esetleg olyan hisuite verzió, amelyik támogatja P9 telefonnál a fastboot-os helyreállítást? Én olyat eddig nem találtam. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
losslessonly #26576 üzenetére
Szia!
eRecovery kell hozzá, meg egy Wi-Fi hozzáférés, ami nem rejtett és nincs jelszó. Viszont, otthoni magán hálózat legyen, ne nyilvános.
Itt eltudod olvasni a menetét, illetve a belépést. Ha ez sem segít. Írd meg.
Amíg rezeg és van fastboot, van remény. A hardver, rendben van, elvileg. A rezgés, elleni a hardver teszt végét jelzi. -
losslessonly
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
A fiam P9-es telefonján komplett kijelzőt és hátlapot kellett cserélnem. Bekapcsoláskor elindult, de alacsony akku töltöttség üzenettel ki is kapcsolt. Azóta nem lehet bekapcsolni, töltés után sem. Boot-loop állapotba került: zizzen, Huawei logo mejelenik, majd eltűnik, és ez ismétlődik.
Csak fastboot állapotba lehet tenni, a recovery nem indul el (egy pillanatra megjelenik, majd újra boot-loop). Elvileg fastboot-módban lehetne firmware-t frissíteni, de FRP és bootloader lock aktív és emiatt nem engedi a fastboot.exe.
Mashed potato programmal meg lett az unlock kód, de az FRP-t nem tudom kikapcsolni.
Létezik bármi olcsó vagy házi megoldás feléleszteni a telefont? A külföldi fizetős megoldások ára vetekszik a telefon értékével sajnos.
Model: EVA-L19, Build number: EVA-L19C432B386 -
válasz
petyametyo #26574 üzenetére
Írj rám privátban, ha komolyan érdekel... Volt benne gyári akksicsere is...
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
petyametyo #26572 üzenetére
Nekem Anyóka, mai napig nyomkodja, pedig van neki kettő másik.
Imádja.
-
gyu456
tag
Sziasztok!
Egy ilyen telefon mennyit ér most kb? -
Meglivorn
aktív tag
Üdv!
Itt a topikban többször szóba került hogy van még szervíz ahol vállalnak akksi cserét. Az létezik még?
Illetve ugye 7-esnél ujabb droid nincs a telóra, nem csak én nem találtam?
(eddig használtam, most cseréltem, és mielőbb továbbadom rokonnak, felfrissíteném amennyire lehet). -
Vladislav
tag
válasz
Cunaja #26565 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat! Közben kiderült a hiba oka. Egy alkalmazás blokkolta.
Tulajdonképpen az alkalmazás telepítése után, miután újraindítottam a telefont már jelentkezett a hiba, de nem gyanakodtam, mivel édesanyám elmondása szerint már többször előfordult, hogy a telefon nem vagy nagyon lassan olvasta be a SIM kártyát.
Próbaként töröltem a programot, és bejött. :-)
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Vladislav #26564 üzenetére
Azért én kicseréltetném. Amikor nekem oilyen volt, szintén beolvasta másik készülék. Ne várj rá magyarázatot, mert nem tudom, hogy miért csinálta. Ha nem vetted ki a simtálcát többször, akkor ott nem sérülhetet meg semmi. A végső megoldásban kell gondolni a hardver hibára. Lehet szoftver hiba is, mondjuk egy feltelepített alkalmazás.
Lépések amit csinálnék.
Sim csere, FR( factory reset ), telefon szerviz, telefon csere.
Az első kettő, ingyen van. Próbáld ki. -
Vladislav
tag
Sziasztok!
Olyan problémát tapasztaltatok már, hogy egyik napról a másikra a sim kártyát nem tudja beolvasni a készülék? Miután beírom a SIM kódot, megjelenik a SIM kártya feloldása felirat, de nem történik semmi. Hardveres hiba lehet?
-
Cunaja
Topikgazda
Látom írni se tudok már. Legjobb a kozkázat volt. Valaki még azt hiszi így írom.
A lényegre térve. Nem sokat nyernél vele, csak a romommal. Az megy rendesen.
Ez egy kompakt telefon. Nem nagy, nem kicsi, a kamerája szuper ( Cunaja rom tuningolt az is), az akku nálam is még 89%-os. Van Anyókámnak Nova 5T, Mi 10T Pro és még mindig a P9-el csinál mindent. Már a kártyát kivettem belőle, de akkor sem teszi le.Azt mondja, sose lesz még egy ilyen telefonja. Soha nem fagyott még, nem akadt meg neki. No persze, nem 8K videókat néz rajta és nem a legmodernebb játékokat nyomja. Nem is játszik. Azok már megfektetnék a telót.
Használd egészséggel amíg tudod. Szerintem azért még bírni fogja legalább 1-évig az akkumulátor. -
bld
csendes tag
válasz
Cunaja #26558 üzenetére
Ha ilyen macerás akkor meghagyom a mostani állapotában.
Így is teljesen megfelel az igényeimnek. Akkuja jó (2 és 1/2 éve lett cserélve márkaszervízben, most kb. 94%-os, 20-85%-os intervallumban töltögetem, egyszer merült le 2%-ra ugye azt nem köszönte meg).
Használom amíg bírja aztán csere. De remélem még sokáig meg lesz mert jó kis telefon ez.
Köszönöm a tanácsot és hogy időt szakítottál rám. -
Cunaja
Topikgazda
Azért az nem sima ftissítés lenne. Régiót kellene váltani és ahhoz pedig a BL-t nyitni. Ha nem értesz hozzá nagyon, akkor meghalaszthatod véglegesen is.
Azon se jön frissítés már. A régió váltásnál a másik nagy probléma, hogy visszakell térned az alap romra, ami már nem biztos, hogy rendelkezésre áll. Keresni lehet, de nem tudom, mert nem néztem mostanában, hogy megvannak-e. Az asszony, mai napig nyomjodja napi szinten a P9-et, mert annyira tetszik neki. Igaz ezen Cunaja rom van és még sürög - forog.
Egyszóval, ha mégis úgy döntesz, hogy régiót váltasz, akkor olvasd el az összefoglaló ide vonatkozó részét. A BL nyitás kötelező, de lehet ma már csak a fizetős megoldásokkal lehet. Ezt sem néztem mostanában, ezért nem tudok neked biztosat írni.
Neked kell eldönteni, mit szeretnél. Kozkázat nagy, de rengeteg ( több százezer ) emberkének sikerült világszerte. Persze volt olyan is, aki majdnem, hogy könyörgött privátban, hogy élesszem újra a telefonját a Csipkerózsika álmából. 140K-ért akartak alaplapot cserélni, de nem kellett neki valójában. Megcsináltuk. Erre viszont már nincs időm, mert hosszú folyamat.
Ezt is tartsd szem előtt. -
bld
csendes tag
válasz
Cunaja #26555 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
De mivel türelmetlen voltam igy Factory Reset lett, a készülék feléledt és rendben működik.
(átgondoltam mit veszítek és kiderült hogy semmi pótolhatatlant :) a BL nem nyitott )
Tapasztalat: akkuidő jelentősen megnőtt , szerintem gyorsabb is lett (eddig sem volt lassú).
A Telekom indítási animációja továbbra sem fut le, kb. félúton kimerevedik, de a készülék attól rendben elindul és hibátlanul működik.
A rom verzió C150B390 lett és frissítést nem talál már a készülék. Érdemes lenne frissíteni manuálisan (pl. C432B505-re) vagy hagyhatom a gyárin? 0 tapasztalatom van ezen a téren és nem szeretném újból meghalasztani. :) -
varjúdombi
csendes tag
Közel 6 év után megválok a P9-től. Még mindig működik egyébként, de már sokszor kevés a RAM. Tartaléknak még megtartom, szerintem sose fog elromlani
. OPPO Reno 5z- re váltottam le.
-
-
bld
csendes tag
Sziasztok!
Ma megfeledkeztem a telómról (EVA-L09) és arra lettem figyelmes hogy éppen kikapcsol. A készülék elég meleg volt és 2%-ra lemerült. Kikapcsolva tettem fel töltőre, majd kb 70%-nál megpróbáltam bekapcsolni (közben a töltőn maradt), de a bootolás megakadt kb. 3-4 másodperc után és a Huawei eRecovery menüje jön fel. Egyenlőre nem csináltam semmit vele mert nem tudom mi lehet a legjobb megoldás hogy visszahozzam az életbe ha egyáltalán lehetséges. Esetleg van valami ötletetek hogyan lehetne úgy megmenteni hogy az adatok is megmaradjanak rajta, vagy az nem lehetséges? A készülék menthető szerintetek? Előre is köszönöm a segítséget. -
stage69
csendes tag
válasz
stage69 #26550 üzenetére
Na, megkövetem magam, megoldottam a problémát.
Igaz, én vagyok figyelmetlen, de ilyen vackokat nem biztos, hogy éjszaka, meló után kell csinálni.
Szóval, most megy minden. Hogy miért? Leírom.
- Először dload - 3 gombos telepítés történt. Ez a telepítés közben hibát írt ki, de minden elindult, persze ugyancsak a hiányolt dolgok nélkül.
- Csináltam egy factory resetet eRecovery-ből - semmit sem segített
- Csináltam egy factory resetet a telefonból (gyári adatok visszaállítása), mert ez egy durvább (low-level format), mint az eRecovery-ből, persze ez sem segített
- Újra megpróbáltam a dload - 3 gombos telepítést, ezennel hiba nélkül végigment és minden működik.Hogy mi lehet valójában a gond? Nem tudom. De így simán helyrerázódott a telefon.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
U.i: én teljesen meg vagyok elégedve a régi telefonokkal...A P9 és a P10 is még nagyon jó teló a mai napig. Ráadásul én egy Xperia X Compactot nyúzok, mert utálom a nagy telefonokat. Azokat csak a család többi tagja használja
-
asynur
tag
válasz
stage69 #26551 üzenetére
Az alkoholos tipp nem rossz megjegyzem, legközelebb ha ilyesmi problémába futok megpróbálkozom vele.
Én anno utánaolvasva a vödör vízbe dobást jó megoldásnak találtam olyan esetben ha az akku már gyullad/füstöl ha nincs ennek nyoma akkor persze nem kéne mert pont ez indíthatja el a reakciót (és ugye ez már egy alacsony kapacitású és direkt 0-ra merített akku volt).
A homokot is jónak írják de azzal meg elvileg rendesen be kell temetni a már égő akkut amihez ki tudja van-e az adott pillanatban az embernek kellő lélekjelenléte. Megelőző tárolásra viszont valóban elsősorban a száraz homokot ajánlják.
( Persze ha valaki ilyesmibe kezd olvasson utána rendesen a dolognak és saját felelősségre kezdjen neki én csak leírtam, hogy én hogyan csináltam nem ajánlás volt)
-
stage69
csendes tag
válasz
asynur #26549 üzenetére
A P9 akku csere macerás, de elvileg simán megy, ha előtte egy kis iso-propanollal feloldod a ragasztót.
De én is kifeszegettem és az egyiknél megszakadt a képernyő szalagkábele annó, így a teló kuka...A P10-nél már értelmesebben, az akku felett van elvezetve ez a kábel.Ja, olvastam a leírásod. Ha jól emlékszem a vödör víz nem nagyon segít a Li akksiknál, mivel a lítium a vízben is ég, illetve a vízgőzzel reagálva berobbanhat, vagy rosszul tudom?
Egy vödör homokkal sokkal biztonságosabb...
-
stage69
csendes tag
válasz
Cunaja #26548 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy miért nem kapok értesítést ha válasz jön a kérdésemre...fura.
Szóval az 505-öt letöltöttem még korábban, pont azt, amit te is belinkeltél. Feltettem 3 gombossal, nem lett jobb, nem változott semmi.
Amúgy a másik két P9-ünkön az 506-van és nem lett visszavonva. Mármint nem írt soha semmit, hogy vissza lett vonva, mert rossz. Honnan van ez az információd?
Régiót váltani hogy lehet? Ha a háromgombossal nem megy, akkor van másik megoldás? Csak bootloader unlock, 182 fel utána 386 majd 505???
Köszönöm a segítséged!
-
asynur
tag
válasz
petyametyo #26544 üzenetére
Ha van rá lehetőséged akkor márkaszerviz, nekem ez nem volt opció, így magam csináltam meg egy vélhetően kínai utángyártott akkuval kb. három és fél évvel ezelőtt. A #26209 #26211 hosszászólásómban leírtam a tapasztalataimat a cserével kapcsolatban.
Az akku azóta is üzemel, már tovább bírta mint a gyári nincsenek fagyások, telefon újraindulások ahogy a gyárinál voltak amikor döglődni kezdett. A kapacitása azonban már erősen leesett az amúgy sem izmos ~2340 mAH ról kb. 1200 mAH -ra ( Accubattery-s mérés mindkettő). Elég sokat van töltőn egyáltalán nem kímélően töltögettem. Lassan érik az újabb csere.
Most már lehet rá kéne vennem magam egy custom rom felpakolására is mert a gyári már eléggé lassúcska, apropó kérdés: bootloader nyitó kód beszerzésére még mindig csak fizetős megoldás létezik?
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
stage69 #26547 üzenetére
Szia!
A B506-ot ne keresd, mert a Huawei visszavonta. Elrontott Update volt.
505 az utolsó normálisan menő rom.
Azt kellene felrakni 3 gombos módszerrel, de abból is a full verziót.
Jelenleg azért nem mennek az alkalmazások, mert nem megfelelő régiós rom van rajta. Lehet valaki úgy rakta fel a C432-t rá, hogy előtte szolgáltatói rom volt rajta és nem váltót régiót.
A Linkek sajnos tényleg nem jók már. Valamelyik nap, le is törlöm a hivatkozásokat. -
stage69
csendes tag
Sziasztok!
Mivel eléggé régi a telefon, így nem fűzök hozzá sok reményt, de hátha mégis szerencsém lesz.
Adott egy P9 EVA-L09. Használtan vettem, mert a lányom leejtette a sajátját és megrepedt a kijelző. Gondoltam veszek egy másikat, áttelepül minden aztán kész.Miután kézhez kaptam a telefont kiderült pár dolog:
- nincs meg a Kamera app, meg még ki tudja, hogy mi, nem keresgéltem tovább
- nem lehet belépni a Project menü-be, a tárcsázó egyszerűen visszadob
- nem működik a Bluetooth, NCF
- még ki tudja, hogy mi nem megy....Olvasgattam kicsit a neten, ez akkor fordul elő, hogy ha valaki rosszul tette fel a rendszert.
Na, gondoltam uccu neki, megoldjuk. Ekkor jöttek újra a problémák:- a gyári weblapos linkek már nem élnek, nem lehet onnan ROM-ot tetölteni
- más oldalról is csak az EVA-L09C432B505-öt lehet letölteni, a legújabb, a 06 nincs sehol
- megpróbáltam feltenni az 505-öt (három gombos megoldás), de valahol megállt és hibát írt ki. Mondjuk utána factory reset után meg működik és a verzió is 505. Előzőleg az 506 volt rajta, de az is hibás volt
- na, az 505-nél is ugyanaz a hiba, nem segített az újratelepítésSzóval, tudna nekem segíteni valaki, hogy honnan tudom megkaparintani az 506-os ROM-ot? Vagy mit tegyek fel és hogyan, hogy minden működjön?
Jól gondolom, hogy előzőleg rosszul tették fel rá a ROM-ot?
Minden segítségnek örülök, viszont ha nem jön össze szoftveresen, akkor kibelezem és átpakolom a másikból a dolgokat. A probléma az, hogy meg akarom csinálni szoftveresen és rá akarok jönni, hogy hogy lehet. Nem hagy nyugodni...A segítségeteket előre is köszönöm!
-
emeritus
tag
válasz
petyametyo #26544 üzenetére
Csak márkaszervíz a biztos megoldás. Megfontolható további lehetőségek is kerültek már szóba, segít a topic keresője.
-
petyametyo
aktív tag
Akku cserére valakinek ötlet javaslat ? Hol és mennyiért lenne érdemes megcsináltatni ?
-
Cranium
tag
Sziasztok, masod telefonkent hasznalom a P9-et, jelenleg EVA-L09C150B383-on vagyok, amit anno Firmware Finderrel raktam fel, viszont azota se talal uj frissitest, leszedtem ujbol a Firmware Findert de Failed Connection-t ir. Szerintetek csinaljak gyari visszaallitast aztan hatha megtalalja a frissiteseket? Manualisan frissiteni fosos vagyok
-
Robaj
addikt
Digis kártyát szeretnék használni a telefonban, de telekom függő.
Elkértem telekomtól a kódot:
"Tisztelt Ügyfelünk! 2017 óta kizárólag kártyafüggetlen készülékeket forgalmazunk. Tájékoztatjuk, hogy a megadott IMEI számhoz a feloldó kód nem áll rendelkezésünkre és sajnos az idő múlása miatt nem áll módunkban beszerezni azt. Megértését köszönjük. Üdvözlettel: Telekom"Még jó hogy 2016-os a telefon
Ezzel lehet valamit kezdeni?
A bootloader kód megvan, ha az kellene hozzá. -
Exian
addikt
Köszönöm!
Igen ez a 3/32-es lesz.
Meggondolom még, hogy érdemes e rendberakni. Amúgy újszerű, karcmentes állapotban van maga a telefon burkolata. Tetszik ez a fém ház.
A héten már cseréltem egy szintén Huawei (P Smart Z) telefonunkon kijelzőt, amit szintén a lányom tört össze persze
Mivel elég sűrűn törögeti őket, nem árt, ha van bőven tartaléktelefon...
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Van itthon egy ilyen készülékünk, törött kijelzővel. Valamikor régebben a lányom használta, de összetörte a kijelzőt, most került elő.
Szerintetek érdemes másod-harmad-negyedleges telefonnak megcsinálni? Ahogy néztem, kijelzőt tudnék rendelni hozzá 10e Ft alatt.
Főleg az érdekelne elsősorban, hogy melyik a legfrisebb Android, ami kijött rá?
Illetve még egy kérdés, amíg nincs kicserélve a kijelző, hogyan tudom kideríteni, hogy ez pontosan melyik típus a P9-ből? Dualsimes SIM fiókocska van benne, ebből gondolom, hogy DS, de vajon 3/32 vagy 4/64 GB-s verzió?
A hátulján EVA-L19 modellszám van írva. Abból lehet tudni pontosan, hogy melyik lehet?
Köszönöm!
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Vladislav #26527 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy csak most írok, de elvagyok foglalva az új autó vásárlás ideggel .
Szóval engedélyezd a fejlesztőeszközök menüt, abban pedig az usb-hibakeresést kapcsold be.
Amikor csatlakoztatod a telefont, akkor húzd le az értesítési sávot, és a fájlátvitelt válaszd.
A gyorstöltés, csak Huawei gyorstöltővel garantált. A kábel, nem baj ha nem gyári, de legyen minőségi és ne himi-humi gagyi.
Anyóka, mai napig használja a P9-et és megy a gyors töltés is. Akku csere volt a Huawei szervízben 1-éve. -
törölt tag
válasz
Vladislav #26527 üzenetére
Szia!
A P9-et már más használja a családban, de néha ránézek, hogy minden app fel legyen frissítve. Gyári USB-kábel és töltő van, nem tapasztaltam olyan jelenséget, amilyet leírtál.
Normális esetben töltés közben a 'Gyorstöltés' feliratnak meg kell jelennie a zárképernyőn, de CSAK akkor, ha az USB-kábel és a töltőfej gyári. A HiSuite kapcsolódás sikertelenségének is lehet az oka, hogy a kábel nem gyári.
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy P9-et (EVA - L19) használtan, de nem kaptam hozzá gyári töltőt. Hogyan tudom megállapítani, hogy alkalmas-e gyorstöltésre a készülék? (Töltés alatt nem írja ki a telefon, hogy gyorstöltés.)Emellett ha a számítógéphez csatlakoztatom a készüléket, a telefon automatikusan elkezd tölteni, nem kínálja fel a fényképek, dokumentumok beolvasását. A telefonra és a számítógépre is feltelepítettem a Hsuite programot, de nem ismerik fel egymást. Esetleg tapasztaltatok ilyet?
-
PAtr0n
addikt
Lenne egy P9, régen töröttként vásároltam még 3 éve, most átraktam asszonynak az elektronikát az övébe mert már tetűszar volt az övé, nyomtam egy factory reset-et, gondoltam tiszta lappal el tudom indítani asszony google fiókjával, de a mocskos google mindenképpen be akar jelentkeztetni egy olyan fiókkal ami már egyszer volt azon az eszközön használva, így nem tudok az első indításnál továbblépni.
Nyilván nem fogom elkérni az eladótól a fiókját, azt se tudom már kitől vettem.
Hogy a picsába kellene egy full clean wipe-ot nyomni a telón, hogy törlődjön minden adat? -
törölt tag
válasz
bluemirage #26523 üzenetére
Nagyon igaz. Ez a formázás dolog az akksiknál a régi NiMh (nikkel-metálhidrid) akksiknál volt. Valami olyanra emlékszem, hogy a legelső töltés sokáig tart, aztán mindig teljesen le kell meríteni, majd teljesen feltölteni.
A lítiumos akksiknál éppen, hogy nem tanácsos a teljes lemerítés-feltöltés. A többi tanács is nagyon fontos.
-
15 éve nem hallottam azt, hogy aksi formázva... és nem is szükséges, sőt tilos!
Az aksit lehetőleg nem töltjük fel teljesen soha. 30% alá ne ngyon merüljön. Éjszaka nem hagyjuk a töltőn. Lehetőleg annyira lassan töltjük, ami a felhasználási szokásunknak még megfelelő. A telefonhoz adott töltők ennek a feltételnek gyakran nem felelnek meg, sőt általában soha. Ott az a lényeg, hogy a telefon gyorsan fel legyen töltve (felhasználói élménynek hívják egyesek és a konkurencia harcnak is lehet nevezni). Így az akksi még éppen kibírja a garanciális időt.
Én pl. mindig is 1,5A x 5V-al töltöttem amióta megvan. Nekem ez megfelelő és nyilván nem a gyári töltővel. A gyárit töltő ennél izmosabban és emiatt gyorsabb tolja az akksit a szakadékba. Ami előbb utóbb eljön... de nem mindegy, hogy előbb... vagy utóbb.Ettől függetlenül két eltérő időben vett akksi lehet két eltérő minőség.
-
joy_k
tag
Szisztok!
En az elmult 1.5 evben 2 db aksit csereltem benne, mindketto ugyan azon cegtol lett vasarolva, az elso kb masfel het utan teljesen fel puposodott (gyors toltovel volt formazva), a masodikat pedig mar lassu toltovel formaztam, azzal most eyenlore nincsen baj. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
bluemirage #26519 üzenetére
Sziasztok!
Nekem gyári akku lett berakva és semmi baja a kicsikének.
Nem mondom, hogy olyan gyors mint a mostaniak, de simán lehet használni. Anyókának a másod telefonja.
Azért fényképekben sem utolsó még. Mondjuk ugye nem gyári rom van rajta. -
válasz
Aryon87 #26517 üzenetére
3 év után bármely telefon, bármely márka simán produkálhatja ezt a jelenséget.
Megfelelő töltési technikával lehet ezt kicsi késleltetni vagy rossz töltési szokással előrébb hozni... De előbb utóbb ez lesz. Valamikori zászlóshajókban megérheti 3 év után akksit cserélni, ha valaki ragaszkodik a telefonjához. Kizárólag szakszerűen és gyári vagy azzal egyenértékű akksira...
Én is így tettem a P9-nél 2020 nyarán. Nincs is vele gondom... még... -
Aryon87
félisten
Szuper. Muszáj elvinnem most már. Vasárnap Visegádon gondoltam csinálok vele egy képet, hogy lássam milyen a P40Pro-m mellett.
Lenyomom az expo gombot, őnagysága lefagyott, majd kikapcsolt.. Még hideg se volt, hogy ezért adja meg magát. Akkuja nagyon haldoklik, már egy picit több erőforrást igénylő feladattól is megadja magát. És már az se mindegy neki milyen töltőre rakom, a P40Pro töltője ad neki akkora bikát, hogy hajlandó legyen felszívni valami áramot...Önmagában még elvegetálgat 0 művelettel.
-
emeritus
tag
Visszaolvastam az itteni hozzászólásaidat, de nem világos, hogy mi az alapvető gondod. Pontosítanád? Írtál a töltőcsatlakozóról és a gyors merülésről, erre voltak válaszok. A támogatás appban a készülék legális állapota (csak hivatalos hazai beszerzés esetén van kedvezményes javítás/akkucsere) ellenőrizhető és egyszerű tesztek futtathatók.
-
emeritus
tag
-
Aryon87
félisten
Heyho!
Tudna valaki infót adni, mennyiért cserélik a teló akkuját? 3 éves múlt, 2020 karácsonyán lett cserélve a 2 éves gyári akku, de 1 évet se bírt ki az új (valszeg szar utángyártottat raktak bele).
Köszi. -
Pikaa
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy a telefon nagyon hamar merül, ezért gondoltam, hogy aksit cserélek. Aksit cseréltem, viszont semmi változás, ugyanúgy merül, azaz ha használom rendesen max. 1,5-2 óra (100%).
Mi lehet a problémája, ha nem az aksi?
Huawei P9 - L09
-
SOAD19
addikt
Köszi! Végül megoldódott a dolog, mert bluemirage fórumtárs megajándékozott egy gyakorlatilag új Spigen tokkal, ezúton is hálás köszönetem neki!
De, amiért újra betévedtem ide. Két évvel ezelőtt a nyaralás során, mikor is először voltam életemben tengernél kapott egy kis sós vizet a telefon. Így emiatt is emlékezetes lett a nyaralás.
A telefon kikapcsolt, és úgy is maradt. Idehaza szerencsére az egyik szervizben sikerült feltámasztani egy ultrahangos tisztítás segítségével. Viszont az ujjlenyomat olvasó funkció az megszűnt létezni, még a menüből is eltűnt a menüpontja. Ha jól rémlik, egyszer-kétszer volt hogy visszajött, egyszer talán még fel is tudtam venni az ujjlenyomatomat.
Néha bemegyek a menübe és ránézek, hátha visszajött. Most is ránéztem, és lám, megint elérhető, és fel is tudtam venni az ujjlenyomatomat. Működik is a képernyő feloldása, értesítési sáv lehúzása, stb. Újraindítottam a telefont, és továbbra is működik. Bár már vont hasonló esetet, akkor is működött 1-2 napig, de utána újra eltűnt a menüpont. Kíváncsi vagyok, most meddig fogja bírni, hátha már így marad. Jó névnapi ajándék lenne. Szurkoljatok, köszi! -
-
nRu3
addikt
Hali, az minek az előjele, bizonyos időközönként az az üzenet fogad a telon hogy az sd kártya sérült, formázzam, a sd kártya kezd viccelődni vagy a telo már bolondul nálam ?
-
Aryon87
félisten
válasz
emeritus #26503 üzenetére
József körúti szervizben volt cseréltetve az akksi.
Az eredeti gyári 2 évig bírta, a cserélt az már 1 év körüli korban kezdett vacakolni (kb januárban már produkálta a tüneteket, a hirtelen lemerülést, random kikapcsolást 40-60% között), és múlt hónapban már jóformán megadta magát.
Köszi a válaszokat, majd szerviznapon meg lesz csináltatva, ha hazajut németországból valamikor -
emeritus
tag
-
-
Williams
aktív tag
válasz
Aryon87 #26500 üzenetére
Szia!
Huawei szerviz napok keretében cseréltettem tavaly, kb. 3000ft volt így. Rendes áron 10k körül lett volna. Érdemes a közeledben lévő márka szervizzel beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest