-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
#44059648 #17658 üzenetére
Nem máson töltöm ki mérgemet, de amióta világ a világ, a frissítésekkel csak rosszabbak lettek a telefonok. Egyébként meg teljesen rendben van a telefonom, köszöni szépen, csak nem azzal a szoftverrel használom amivel szeretném, ennek ellenére hivatalos OTA frissítés van rajta. 😉
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
#44059648 #17560 üzenetére
Persze, ha visszaállítgatnám, biztos jobb lenne. De több olyan programom is van, ami után a hatóságtól kell aktiválókódot szereznem(konkrétan van olyan, ami nem működik tovább, ha új ujjlenyomatot veszek fel-beleértve a Privatespace-t is.(ezt első kézből tapasztaltam). Emiatt nem játszik ez.
-
polk
csendes tag
válasz
#44059648 #17541 üzenetére
Szia! Igen, be van kapcsolva. Felvettem a kapcsolatot a Huawei ügyfélszolgálatával és ők mondták, hogy csak az alap dolgok jelennek meg, úgy mint óra, lépésszámláló, nem fogadott hívás, sms, időjárás, valamint ha töltőn van a teló, a töltésszint. Illetve fel lehet venni a hívást. Ezek megfelelően működnek. ...és igen, a többi appot nem jelzi, valóban nem lehet beállítani.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
#44059648 #17526 üzenetére
Szia, köszönöm a választ.
Igen, a két ujjas csíptetés funkciót lehetett bekapcsolni a hw_launcher_hide_apps sor értékének változtatásával, de sajnos akkor már így sem működik ezek szerint. Sajnos a private space nem megoldás arra, ha "rendet akarok csinálni".
A Nova prime-ot évekkel ezelőtt megvettem, de ott meg sajnos a gesztus vezérlés nem tökéletes (ahogyan egyik 3rd party launcher esetében sem, sajnos). Tudom, FNG-vel lehet rajta kicsit javítani, de nem 100% sajnos. Ha gyári launcher tudná az elrejtést, nem is keresnék mást. -
jeni
félisten
válasz
#44059648 #17522 üzenetére
Felhívtam a Vodafone ügyfélszolgálatot,mivel az eSIM aktivítást nem engedte ehhez már be kell menni a boltba.
A 2500Ft-t ismételten ki kell fizetni ha netalán elromlik a P40 Pro mobil ha használni akarod a fizikai SIM kártyát ismételten a javítási idő alatt. Ha vissza jön javításból a P40 Pro akkor újra aktiváltatva megint 2500Ft az ára az eSIM-nek.
Ide oda játszva már 7500Ft az össz. költségek.
Az eSIM nem függ az előfizetői csomagtól.
Egyes egyedüli feltétel az,hogy a mobil készülék alkalmas legyen arra. -
jeni
félisten
válasz
#44059648 #17519 üzenetére
hello
megtaláltam és nem díjmentes
2500Ft
ennek mennyire van köze a 4G vagy az 5G szolgáltatáshoz?
ettől független?
hátránya ,hogy más mobilban nem használhatom mivel az ha nem eSÍM képes teló akkor csakis a P40 Pro telóban mehet.
szüneteltetése esetén nincs ennek vissza kapcsolási díjközeltettsége?
a szüneteltetése esetén a korábbi fizikai SÍM aktiválódik?
pl.:az adott telefon meghibásodása esetén
lemondása esetén nem hozható vissza. ebben az esetben újabb 2500Ft költsége van. -
mirci18
addikt
-
Dzsekó
addikt
válasz
#44059648 #17167 üzenetére
"Nálam a Fájlok appon belül a Hálózati környezet akkor működött rendesen, amikor még a számítógépen Windows 7 futott. Akkor épp egy Huawei G8-asom volt. A Windows 10 telepítése után már egyik Huawei/Honor telefonomon sem ment a funkció. A számítógépet látta az app, de mindig 'A kapcsolódás sikertelen' üzenet volt az eredmény."
Na erre közben tudom a választ. Windows 10-ben be kell kapcsolni az SMB 1.0-t. Windows 7 még csak ezt ismeri, Windows 10-ben meg kilőtték, mert nem biztonságos, de vissza lehet kapcsolni, és akkor rákapcsolódik a telefon. Számomra az a fura, hogy ez a P30 Pro, illetve a fájlok csak SMB 1.0-t ismeri, elég elavult.
SMB 1.0 bekapcsolása Windows 10-ben: Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások -> Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása -> itt középtájon lesz az SMB 1.0. Kis + jellel ki kell nyitni és az összeset bepipálni 2-3 db van. Ezután PC-t újra kell indítani, és máris kapcsolódik a teló. Bármilyen rendszergazdai felhasználót és jelszót elfogad. -
mirci18
addikt
válasz
#44059648 #17180 üzenetére
Én általánosságban írtam nem személyre szólóan.
Akinek nem inge nem veszi fel.
Továbbra is tartom ennél a tipusnál de az előd modell Mate 10 pronál is hogy egy frissítés nem feltétlen hozott érdemi javulást inkább csökkent az üzemidő kamera rosszabb lett.A felsorolt dolgokat amiket leírtam a felhasználók túlnyomó többsége nem teszi meg ezért átlaguser.
-
mirci18
addikt
válasz
#44059648 #17114 üzenetére
Én nem vagyok frissítés rimánkodó.
Ha jön jön ha nem nem.
De ettől függetlenül az én és feleségem telefonján pár dolog alap:
1-Ujjlenyomatos azonosítás.
2-Biztonsági mentés a rendszerről felhőben. Külön a google rendszerében. (Google rendszerében kjülönösen fontos ha a fiókod később vissza akarod állítani.)
3-Fotók videók automatikus mentése onedrive tárhelyre.
4-Kétlépcsős azonosítás az appoknál és a telefonnál.
5-Biztonsági email cím használata. (Sok ismerősöm például se a telefonján nem adott meg másodlagos email címet se pl facebooknál így amikor a jelszavát nem tudta cseszhette az egészet.)
Ha ezeket betartod mindegy mi lesz a telefonoddal nem kell betojni. -
Dzsekó
addikt
válasz
#44059648 #17170 üzenetére
A jelszó nélküli mappa megosztás régen nem működik windows 10 alatt (biztonsági okok miatt kivették úgy, hogy elvileg beállítható, de hibát dob pl. a hálózati szkennelés), illetve ha beállítod, hogy jelszavas védelem nélkül legyen megosztás, akkor a következő windows frissítésnél visszapattan a jelszavas védelemre. Mivel sűrűn van windows frissítés, ezért a jelszó nélküli megosztás használhatatlan. Így létrehoztam egy új rendszergazda usert, amit csak ilyen csatlakozásra használok. Ezzel minden működik eddig mindenhol. Rácsatlakoztam fájlokkal, az is működik. Nálam az a probléma, hogy meg sem jelenik a gépem, tehát nem is tudok mire rácsatlakozni. Ennek az okát nem tudom.
xcsabo: Régen működött az egy szem rendszergazda userrel is, de mivel sok helyen nem akartak jelszót beállítani, ezért rászoktam arra, hogy új rendszergazdai felhasználó+jelszót generálok. Másik helyen ezzel próbáltam ki, azzal működik a fájlok csatlakozás. De kíváncsivá tettél, hétfőn kipróbálom saját 1 szem rendszergazda userrel. Az biztos, hogy jelszó kell windows 10-nél már régóta az ilyen megosztásoknál.
Mappa megosztás kockázatát ki lehet úgy kerülni, hogy amit látni szeretnél csak máshonnan, oda csak olvasási jogot adsz (nem lehet róla törölni kívülről), ahova meg menteni akarsz, az meg mindig üres legyen, amikor rámentesz, akkor rögtön át is helyezed onnan. Persze minden feltörhető, a wifi hálózat is, de mégis használjuk.
Én meg a felhőt utálom. Senki más harmadik személy ne matasson az adataim között. A nagyon fontos adataim megvannak 3 helyen, de fel nem töltöm sehova, mert az csak rám tartozik.
-
Dzsekó
addikt
válasz
#44059648 #17167 üzenetére
Kipróbáltam a Total Commaner+LAN-t. Működik. Fájlokkal megnéztem ma több másik wifin lógó win7-es és 10-es gépet, azokkal mind működött, csak az én gépem nem jelenik meg.
Másik érdekes dolog, hogy az én gépem mindig IP címmel jelenik meg, nem gépnévvel. Amit ma néztem PC-ket, azok mind gépnévvel jelentek meg.
A kapcsolódás sikertelen-t azért írja ki, mert nem jó felhasználónevet és jelszót írtál be.
A legegyszerűbb, ha létrehozol egy Huawei felhasználót windows 10 alatt, adsz neki egy jelszót és rendszergazdai jogot. A megosztott mappánál meg kiválasztod a mindenkit írás olvasásra vagy az adott Huawei felhasználót írás olvasásra. Tesztre először én mindig a mindenkit szoktam választani, ha az megy, akkor lehet szűkíteni. -
válasz
Igen, igazad van, hogy nézőpont kérdése, de én nem ítéltem el senkit, csak feltettem a kérdést, hogy mi hátrányom származhat nélküle...
Szerintem kissé paranoia, hogy éppen téged támadnak meg, de hidd el, hogy ha támadást akarnak eszközölni, akkor nem a telefon lesz az, hanem az az átjáró amin keresztül megy a forgalma. Egy jó kis cápát útnak indítanak megfelelően beállítva és lehet ám aratni vele.
Ami meg a vaktában való lövöldözést illeti, írtam fentebb, hogy nem tárolok sensitive infót a telefonon... Az nekem egy eszköz kapcsolattartásra, semmi több.
Ha netán érne valamilyen incidens, akkor majd beszámolok róla, de nem adok teret ennek, vagyis nem használok social médiát telefonon, vagy nem böngészek olyan weboldalakat amikről tudom, hogy kártékonyak lehetnek... Rendszeresen szoktam ellenőrizni a leakeket és ha olyan van, akkor cserélem is a jelszót. Nem mellesleg 32 karakteres jelszót memorizáltam ami kisbetű, nagybetű, szám és speciális karakterekből áll
Egyébként meg lehet utolsó biztonsági frissítésed ha beülsz egy kávézóba és rácsatlakozol a hálózatukra ami valójában egy másik asztalnál ülő laptopról van szórva és vígan netezel, de nem is tudod, hogy a forgalmad min keresztül megy át... Lehet ilyen szempontból is nézniNa de tényleg nem ítélek el senkit, ne értsetek félre, csak annyi, hogy én nem aggódom érte, amikor jön feldobom és kész
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szerinted mennyi olyan mobil van használatban, amire évek óta nem jön biztonsági frissítés és az Android is jó pár generációs lemaradásban van rajta?
Valahogy mégsem hallani ezen mobilok incidenseiről bár bevallom nem is igazán érdekel a téma, így nem kutakodom ez irányban, de ph!-n biztos lenne ennek olvasható nyoma
Egy szakértő elmagyarázhatná, hogyan is történnek a biztonsági frissítés hiánya miatti támadások
-
Dhampir
félisten
válasz
#44059648 #17028 üzenetére
A Honor Play is hasonló ügy (ami Android 9-en maradt) és a a 2020-as augusztusi patch óta más gyártói frissítés nem is jött ki rá.
Ám éppen írta egy fórumtárs, hogy a gyengébb Honor 8A-ra megjött a január-februári biztonsági csomag és nemrégen az áprilisi is. Mindez a Play gyártójának az olcsóbb, gyengébb modelljére.
Mindenesetre érdekes.
(#17041) bontabela73
A nyavalygás segít.
Érdekes, hogy Kína, a híres Saolin, a Csikung, a Tao, Konfuciusz, a Csan Buddhizmus csodálatos, gazdag tradíciójának örököse csak a sirámokra figyelne. Eléggé férfiatlannak érződne.
-
knox83
senior tag
válasz
#44059648 #17030 üzenetére
Szerintem nem szándékos ez. A frissítések korábban is csúsztak, nem olyan rendezetten jöttek mint a samsungon. Egyébként teljesen nyilvánvaló hogy a huawei már Kínára fókuszál mert ott fosnak a googlera. A honor lett volna az európai üzletág de ugye ezt a nagypapi Biden szépen megoldotta. Ezekkel a folyamatos és egyre több mindenre kiterjedő tiltásokkal nem sok mindent lehet kezdeni. Egyébként pl a romolás egy opció lehetne de sosem fogják engedi a bootloader nyitást...sajnálatos ez az egész de nincs más megoldás, más gyártótól kell majd telefont venni.
Még mindig sok a kérdés és szomorú, hogy a magyarországi support ennyire nincs a helyzet magaslatán. -
balintka
addikt
válasz
#44059648 #17030 üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Nem érdekes az, h nem lesz rá A11, jó nekünk a 10-es is, de arra adják már ki normálisan a frissítéseket. Még kb. 1 évig.
Lehet példát venni a Samsung-ról terméktámogatás terén, ami után kapaszkodtak eddig. Felháborító, h egy csúcskategóriás telefonnal így elbántak.
Harmony OS nekem meg nem kell, én GMS-sel vettem a telefont, nem kértem ilyet rá...
Én is tervezem a váltást, főleg emiatt, megyek vissza Samsung-ra (eddig is az volt minden telefonom, de a P30 Pro megtetszett, ezért is vettem meg tavaly). Megvárom milyen lesz az S21 FE.
-
válasz
#44059648 #16807 üzenetére
Nekem is a gyári rögzítő van és tökéletesen működik root nélkül. Értesítésekkel sincs bajom a gyári launcher-el szintén. A Nova nem garantált, hiába szép és jó, egyszerűen sehol nincs leírva, hogy ajánlja a gyártó, szóval ha gond van vele, akkor arról nem a telefon gyártója tehet.
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
#44059648 #16709 üzenetére
Köszi! Én a Chrome-ot valamiért nem szeretem, sokáig használtam Microsoft Edge böngészőt (meg windows phone időkben szerettem meg, itt nagyon tuti volt) de mostanában mintha kicsit akadna, és ez zavar. A Huawei böngészőjét viszont nagyon szépen, röccenes nélkül teszi a dolgát.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
#44059648 #16658 üzenetére
Úgy képzeld el, hogy írom ezt a hozzászólást, és egyszercsak elindul valami(most nyilván pont nem
). Majd csinálok egy restartot, sose árt.
@aureel
Mi Band4-em van, valóban alkalmas zenevezérlésre, de ezt véletlenül csak zuhanyzáskor sikerült elindítanom.
Még nem tapasztaltam, hogy magától kapcsolgatta volna be, de majd figyelem.Köszi mégegyszer a tippeket mindkettőtöknek!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#44059648 #16660 üzenetére
"Ez a módszer csak a felhasználó szeme elől tünteti el az appot (nem szerepel az app az appok listájában, sem a beállításokban, sem a Play Áruházban), de nem távolítja el a készülékről"
Biztosan jól értelmezed a linkelt oldalon írtakat?
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.projection.gearhead
Ez konkrétan uninstall-álja a készülékről. Viszont egy probléma előfordulhat ezt követően: lehet, hogy külső apk-ból kell majd visszarakni
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
#44059648 #16059 üzenetére
Köszönöm szépen a kielégítő ls részletes választ, az első hozzászólásban lenne a helye, egy kis javítással: a kontaktok appnak kell megadni a tárhelyengedélyt..
Ugyanakkor közben én is rájöttem, hogy hülye voltam, mert nem volt recorder appom, aminek úgymond a része a hívásfelvevő:ezért is látszik abból (is). Letöröltem, amikor ostobenkó módra (teljesen feleslegesen) leszedtem az EMUI 11 telepítése után a callrecordert. Aztán appgaleryből, a direkt előretelepített Huawei appok részből vissza tudtam tenni pikk-pakk.
Mindenesetre köszönöm neked is, még egyszer! -
Sztyepadzso
őstag
válasz
#44059648 #15846 üzenetére
Hi, a 11-es rendszert feltettem, majd leszedtem a recordert, és feltettem, amit a hozzászólásodban linkeltél. Felment, és bár nem próbáltam, de elvileg aktív a hívásfelvétel a beállításokban.
Namost, nekem ide, és így rakta fel:
Majd ha rábökök, így indul
Mintha az app rendszerbeállításai lennének.
Ez így hogy van, hol látom a felvételeket? -
válasz
#44059648 #15845 üzenetére
Köszi
Épp aktuális lesz, mert ebben a pillanatban jött meg az EMUI 11 updatem.
Másik kérdés. Annak idején az első SIM slotban másik szolgáltató SIM kártyájával inicializáltam a telefont és azóta folyamatosan arra jön az update, pedig már nem is használom. Hogyan lehet ezt kilőni és megetetni vele az aktuális szolgáltatóm, tudja valaki?
-
mrgoldy89
újonc
válasz
#44059648 #15475 üzenetére
Köszi a segítséget! Ez szerinted normális egy új telefonnal? Akkor lehetsges ha aktivizalodik a sim majd (szamhordozas miatt) akkor a 10es frissítéssel jó lesz az akkumulátor fogyasztas? Mert most ugye a DT. - s cucc miatt nem hitelesíti és én arra tippelek hogy az pörgeti az aksit! Csak új telonnal főleg ilyen aksival nem kellene szívnia este miközben nincs használva. :)
-
Occon adom
aktív tag
válasz
#44059648 #15385 üzenetére
Nagyon remélem, hogy a telefonra nem adják ki a kinai google androidot, mert ha törlik a Google play áruházat, a vásárlásaim licencei is ugranak, amit nagyon nem szeretnék. A P40-t megvettem, hát semmit se lehetett rendesen rápakolni, úgy ... az egész ahogy van, lehet 8K videója meg más de nekem a megvett szoftveres felület fontosabb a kinai androidnál.
Mégha a biztonsági frissítést adják , az oké, de másra nincs szükségem, alapban Google Android 10-l vettem, nem kellenek a frissítések! -
anonymus89
addikt
válasz
#44059648 #15397 üzenetére
Nem volt probléma sosem honor 8/p20/p20 pro egyikkels sem. Tesztelgettem mind üzemidőben mind gyorsaságban bar nalma az az első hogy ezeket kikapcsolom.
njnl: Na szerintem ma nekilátok és vegigpróbalgatom aztán jelentkezem. Mennyi idős a telefonod? Inkább a telefonálástól meg az arfigyelőtől merül nálam.
-
Dracula
őstag
válasz
#44059648 #15068 üzenetére
Köszi szépen! Igen, hallottam erről, de MÉG Androidos. Muszáj lesz felrakni a frissítést?
Lehet, egy idő után kötelezővé teszi. A 128 GB elég, és vehetek bele kártyát is. Most a 64-es kártyám se használom ki és a teló se. Igazából a RAM a nagyobb kérdés, de ok!
Főleg a kamera miatt érdekel, az U11 kameráját nagyon szerettem, anno az egyik legjobb volt, szép fotókat tudtam vele készíteni.Üdv!
-
szemesi69
addikt
válasz
#44059648 #14888 üzenetére
Nekem nem kell másik rendszer, nem azért fizettem a telefonért ennyit. Ha gugli mentesség lenne a lényeg vehettem volna már most is p40 sorozatból, a többit nem sorolnám. Ha rá akarnak kényszeríteni más renszerre viszem vissza oda ahol vettem és kérem vissza az árát, vagy kártérítési per ha nem hajlandók rá. Szerintem nem leszek egyedül ebben a témában.
-
válasz
#44059648 #14766 üzenetére
Persze, logikus amit írsz és az Android OS megbízhatósága mellett ugye még ott van a telefon is ami nagyon jól eltalált, ez is tesz egy lapáttal rá
Ez ugyanaz mint a windows újra telepítés... Sokan meg vannak győződve arról, hogy ők egy jól bevált verziót használnak és évente újra telepítik, mert az felgyorsítja a gépet... Aha, csak a belassulásért nem mindig a rendszer a hibás, mert pl. kollégám letöltési mappája úgy megduzzadt, hogy már nem volt elegendő szabad hely a rendszer meghajtón és mellette a másik partíción 250 Gb üres voltTovábbá nem is beszélve a kikapcsolt frissítésekről és sorolhatnám tovább...
K Norbi meg tényleg egy fogalommá vált itt és nem bántásként írtam neki a hobby-t, csak úgy kijött, de nincs bajom vele
Nézzétek, itt az én uptime-om és azóta is stabilan működik a telefon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest