Új hozzászólás Aktív témák
-
zeorsdfd
senior tag
Ha jól értem, az eddig meglévő telefonoknál lesz Google Play, Gmail, Gmap továbbra is, de hogy most lesz -e Emui 9 azt nem sikerült kiderítenem.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék reális véleményt kérni a telóról (előny, hátrány). Kamera milyen? Hól érdemes venni?
Köszönöm. -
atala
addikt
válasz
raider21 #2595 üzenetére
Remélem nem lesz belőle semmi. Én is most vettem a telefont, és legalább 2 évre. Gyakorlatilag 0 Ft-ot fog érni, ha nem lehet rá programokat letölteni a play áruházból. Az android frissítés nélkül még elvagyok, de az appok, és a térkép nélkül már nem igazán.
Saját OP rendszer? Volt szerencsém használni a Samsungnak a "Bada" rendszerét. Alig volt rá app, frissítés meg semmi. -
raider21
aktív tag
Felfüggeszti a Huawei szinte összes androidos jogosultságát a Google, értesült a Reuters. A gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy a kínai gyártó azonnali hatállyal elveszti a jogot nem csak az Android minden ezután következő verziójának kiadásához, de nem lesz elérhető a Huawei telefonokról például a Play áruház, a Gmail és a Google Térkép sem.
Reuters: A Google lenullázza a Huaweit, elveszi tőle az Androidot -
Jarod1
veterán
Üdv! Képernyő kép mentéshez régen 3 új simításra megcsinálta, ezt kivették az Androidból vagy be lehet állítani valahol?
-
atala
addikt
Nem tudom, miért várjátok annyira a 9.0 frissítést.
Nekem az a tapasztalatom a telefonokkal, hogy verzió váltásnál be szokott lassulni. Ennek az az oka, hogy az új verziók már egy erősebb hardvert igényelnek. Sokkal gördülékenyebben fut a rendszer az eredeti szoftverrel.Igaz, még nem volt Huawei telefonom, így nem tudom ezzel mi a helyzet, de pl az előző Xiaomi telefonom nagyon simán futott amíg ki nem jött egy verzió váltás. Onnantól belassult. Volt, hogy 3-4 mp is kellett mire megnyitotta pl a tárcsázót.
Hiába csináltam egy teljes gyári visszaállítást, nem segített.
Szerintem én maradni fogok az EMUI 8-nál. Nem hiszem, hogy olyan plusz szolgáltatást fog nyújtani a 9, hogy frissítsem. -
minas
aktív tag
Egy problémába akadtam. Amikor átváltom a kamerát fotó módból videó módba, akkor a kamera ikonra kattintva egy pillanatra megjelenik a piros felvétel gomb és az időszámláló, de utána azonnal visszaáll alapállapotba, vagyis nem indul el a felvétel. Akárhányszor rányomok, csak ennyit csinál, nem indul el a felvétel. Ráadásul amikor újra előveszem a telefont, megint fotó módba kerül és nem marad videó módban.
-
ORCA58
addikt
Akiket zavar a bejövő hívásoknál megjelenő kép mérete, azoknak tudom ajánlani a [True Phone Dialer & Contacts] appot. Régóta ezt használom és a tegnapi frissítéssel bele került a Celle ID, amiben változtatható a kép alakja mérete helye. Kicsit szokatlan a használata, de ügyes, nekem tetszik. Egyébként ki is kapcsolható.
-
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sennheiser CX2.00i fülhallgató (ami iphone-hoz van agyonhirdetve a dobozán, de ez talán lényegtelen...), és egy poweramp lejátszó. A problémám az lenne, hogy míg a középső gomb a fülesen rendesen működik, leállítja-elindítja a zenét, 2rövidre előző számhoz viszi a zenét satöbbi, tehát érzékeli, de a hangerő gombokra viszont semmit sem reagál...nézegettem a programban a beállításokat, de nem tudtam életre kelteni
Van valakinek valami ötlete esetleg, hol tudnám beállítani h működjenek? Vagy esélytelen?Előre is köszönöm ha valaki tud érdemlegesen segíteni!
-
MR ME
aktív tag
Nem tudok róla h ilyen opció lenne sajnos, csak ha épp a kezedben van akkor látszik az értesítéseknél, illetve a szundit tudod kilőni....ln azt szoktam csinálni, hogy amikor kikapcsolom, úgy zárom le a kijelzőt, hogy az ébresztés meg van nyitva az előtérben, így amikor feloldom, rögtön az ugrik elém, és visszakapcsolom
-
atala
addikt
Tudnátok javasolni megoldást az alábbi problémára?
Sokszor van, hogy hamarabb felébredek mint ahogy ébresztene a telefon.
Nem lehet leállítani, csak ha kikapcsolom az egész ébresztést. Így meg elfelejtem visszakapcsolni.
Most vihetem magammal a telefont reggel a lakásban, hogy ha megszólal ki tudjam lőni.A Xiaomi telómon le lehetett állítani az ébresztést mielőtt még megszólalt volna. Csak lehúztam az értesítő sávot, és leállítottam. Ilyenkor csak az aktuális ébresztés lett kikapcsolva, másnap ugyan úgy ébresztett.
-
bl4ze
veterán
válasz
#73959936 #2566 üzenetére
Próbáltam, de az nem automatikus - manuális ergo nem követi a helyzetemet
Most az időjáráson ha lefelé húzom akkor sem frissíti a helyzetet.
Második képen a "kék diszk" sem frissített, 4x 5x megpróbáltam.
Csak az segített, hogy ki-be kapcsolatam az időjárástEz sajnos így nagyon fapados, gagyi
Jó lenne erre valami automatikus megoldás. Fejlesztő nem válaszol.
-
minas
aktív tag
Ebben a telefonban van véletlenül hangvezérelt tárcsázás, vagy ha nincs, van erre normálisan működő app? Esetleg létezik olyan program, amelyikkel szintén hangvezérlés útján lehet másik programot pl. fényképező stb. elindítani?
Más: A GPS ki és bekapcsolására a "helyinformáció" gomb szolgál? -
-
bl4ze
veterán
Tegnap én is töröltem a MiFit-et, és felraktam a Mi Bandage-t.
Úgy néz ki sikerült minden beállítanom, külön használom a Mi Bandage-et MiFit nélkül.Mi Fit-tel gondjaim voltak, nem volt stabil a kapcsolat, sokszor eltűnt az aktuális hőfok kijelzés
A Mi Bandage app-pal most újból folyamatosan, 100%-ban kint van az aktuális hőfok.Viszont lenne egy kérdésem : az időjárás részben azt veszem észre, hogy nem frissít helyet, helyzetet a legutolsó poziciót használja folyamatosan.
Értsd : tegnap este installáltam, akkor pozicionálta a helyet (lakásunk) és ma egész nap mozogtam Budapesten, és még mindig az előző esti hely időjárását "használta".
A "helymeghatározásnál" úgy tudok csak manuálisan frissíteni, ha a térképen a kék "diszk" "mentés" ikonra kattintok, akkor 1-2 próbálkozás után új/aktuális helyre vált. Magától nem frissül, nem követi a helyzetet a Mi Bandage? Ergo ha utazok, úton vagyok mindig a legutolsó hely időjárását fogja mutatni?
Nálam az időjárás lapon a második menüben a "Google" térkép üres, fehér. És egyébként a többi gomb nem is él, hiába nyomom meg semmire nem reagál, csak a kék "diszk" avagy "mentés" élő gomb.
A térképen nem látom a helyet ahol vagyok.Ez normális így, illetve hogyan/mennyi időnként nézi az app az aktuális helyemet? Helymeghatározás folyamatosan be van kapcsolva a telefonon : akku kímélő üzemmódban fut.
-
bendi007
tag
Sziasztok,a segítségeteket kérném. Hol tudom kikapcsolna az automatikus indulást a videó lejátszásnál az instagramon?
-
bl4ze
veterán
Ki használ itt EMUI alatt Amazfit Bip okosórát ?
Nálam egy idő után kilövi a MiFit-et, és sajnos ezzel együtt az aktuális hőfok eltűnik.
Akku kezelésnél be van jelölve a "MiFit", az app "lakattal" zárolt / védett, ennek ellenére a futó programok közül rendre eltűnik a MiFit, és a hőfok meg elvándorol. Már sok mindent próbáltam, semmi.Hónapokig jó volt, most pár hete jött elő és szét+% az ideg amiért ezt csinálja....
Akinél EMUI alatt fut és hibátlan, mondja már meg a MiFit/telefon beállításait
Thx
-
trialjony90
újonc
Sziasztok!
Zene lejatszoban nem jön elő az equalizer menupont, hiába dugom be a fülest... Van erre vmi megoldás, v ötlet? Kiprobaltam, más fülest, más zenéket, de nem... Mi lehet a problem? Igazából azért kérdezem, mert fülesbe elég hallkan szól a zene :( -
minas
aktív tag
Üdv,
Használ-e valaki Smart View flip tokot a telefonhoz, illetve ezzel együtt üvegfóliát is? Ha igen, még lehet gond nélkül kezelni a telefont a tok fedelén és az üvegfólián keresztül is? Elég érzékeny marad?
Kösz a választ előre is. -
426os
őstag
Hm, lehet, hogy több kijelző beszállító is van. Megkéne nézni a kijelző típusát mindkét telefonban, hogy egyezik-e, ha nem, akkor én lehet gariztatnám, ha zavaró (szemvédelem nincs véletlenül bekacsolva?).
Hirtelen ránéztem CPU-Z-vel és Aida64-el, egyik sem szolgáltatott erre vonatkozó infót, pedig emlékeim szerint korábbi telefonjaimnál ki lehetett olvasni.
Kérdezz rá az azonnali mobilos kérdések vagy a Melyik az az android alkalmazás? topicban, hogy tudnak-e ajánlani erre valamit. -
atala
addikt
Üdv!
Csatlakoztam én is a P20 Lite használók táborához.
Mivel most már két, tök egyforma telefon van itthon, szembe tűnt, hogy amit most vettem, a kijelzője nem annyira világos. Kicsit sárgásabb a színe. Oldalról még jobban látszik.
Természetesen ugyan az a szoftver van mindkettőn, egyforma fényerő, mindkettőn alapértelmezett szín hőmérséklet. -
brcz
tag
Sziasztok, ennél a készüléknél beállítható, hogy pl amikor smst írok akkor minden leütött karakternél rezegjen? Nem az érintéskor rezegjen funkcióra gondolok, mert pl mate 10 pron ez kivolt kapcsolva és mégis rezgett...
-
Doki42
őstag
válasz
30z.Samu #2533 üzenetére
Szia!
Én bátran ajánlom neked, főleg mostmár nagyon olcsó lett.
1.5 napot bír nálam átlagos felhasználással. Ha videózól akkor természetesen kevesebb. Hang felvétele elfogadható, szél zaj néha bezavar. Frissítések eddig jöttek szépen, egy hónap elcsúszással, 9.0 jön rá, hogy utána milyen lesz mi se tudjuk.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Gondolkodom azon, hogy veszek egy ilyen telefont, de elég rég használtam Androidot. Így felmerült bennem 1-2 kérdés.
-Mindennapos használatra mennyire alkalmas ez a telefon? Gondolok itt a netezésre, videónézésre stb. Játszani nem szoktam a telefonon.
-Az üzemideje mennyire jó ennek a telefonnak? Mennyire tud gazdálkodni az energiával a Droid?
-Videó felvételnél mennyire "gáz" a mikrofon része? Gondolok itt arra, hogy mennyire tisztán tudja felvenni a hangokat?
-Frissítéseket kapja rendesen?Köszönöm szépen előre is a válaszokat, ha esetleg valami még eszembe jut, felteszem.
-
MR ME
aktív tag
Nekem van ismerősöm aki foglalkozik ilyenekkel folyamatosan (értsd nem egy két kijelzőt cserélt már ki életében...), ha gondolod írj rám pm-et és átdobom a számát, a többit vele megbeszéled, de elég baráti áron csinálja... Neked mennyit mondtak a cserére mindennel együtt?
Magadtól ne álj neki kicserélni, én legalábbis azt tanácsolom! -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Ismerős kért meg, hogy segítsek neki a törött kijelzőt kicserélni. Boltban valami iszonyat árat mondtak neki.
Honnan érdemes rendelni, egy linket esetleg tudtok? (Aliexpressről?) Kék színű kellene. Van részletes leírás a cseréről vagy vigyem szervizbe inkább? Pesten mennyiért cserélnék ki ha viszem a kijelzőt?
Köszönöm -
bl4ze
veterán
válasz
Richie86 #2524 üzenetére
Teljesen gyors, gördülékeny. Fotók teljesen rendben vannak, minden szépen elfut rajta.
Én ha most vennék akkor Honor Play lenne a befutó, de nem bántem meg ezt sem - dual sim volt fontos + NFC.
Normál használat mellett 2 naponta töltöm, folyamatos 4G + wifi + GPS + Bluetooth bekapcsolva, 2 sim-et kezel. -
rembrant
tag
válasz
Richie86 #2522 üzenetére
Szerintem szép fotókat készít, bár nem vagyok fényképész. Viszont az akku nem az igazi, nem nyomkodom sokat de naponta tölteni kell. Minden felesleges funkciót kikapcsoltam, csak a wifi és az adatkapcsolat van bekapcsolva. Mivel naponta kb 1 órát böngészek gondolom az viseli meg. Most az Opera minit tettem fel, ezzel fogyaszt kevesebbet eddig.
-
Richie86
senior tag
Sziasztok,
Ti kik már hosszabb ideje használjátok a P20 lite-ot, mennyire vagytok vele megelégedve? Páromnak szeretnék egyet beszerezni. Neki ami fontos, és használja, az a közösségi alkalmazások (fb, messenger stb.) és a kamera. Tudom, hogy nem csúcskamerás masina, de azért lehet vele értékelhető képeket készíteni? Bármilyen vélemény, tapasztalat, tanács jól jön, megvegyük-e?
-
atala
addikt
válasz
petati94 #2520 üzenetére
Elég ellentmondás van a bolt állításában. Nekem azt mondták a telefonban (Mxstore), hogy a náluk vásárolt Huawei telefont, a Huawei szervizben nem veszik be javításra, a Telemax szervizeli. De nem bolti garanciás, nem hozzájuk kell vinni, hanem a Telemaxhoz, vagy leadni a MM-ban.
Viszont azt is mondták, hogy a Huawei is a Telemax-hoz küldi javítani a készülékeket.
Mindegy, megrendeltem, remélem nem lesz rá szükség.
A feleségemét még novemberben az Euronics-ban vettük, annak Huawei logos garancialevele van. Viszont ott egy tízessel drágább. -
petati94
tag
A MediaMarkt hivatalos viszonteladó, ezért ha ott veszel telefont, akkor az 99,99%,hogy gyártói garis. A Huawei (és még sok más gyártónak) hivatalos szervíz partnere a Telemax (aka. TMX). Emellett NEM csak a MM-ban lehet leadni a telefont. Bevihehted a készüléket hiba esetén a Huawei Service Centerbe is.
-
törölt tag
Ha nem huawei logós szervízpapírt adnak, akkor nem gyári garis...szerintem. az ide kell vinni, vagy oda kell küldeni, meg az ingyenesen elszállítjuk javíttatásra meg vissza, hogy is mondjam, lóga...éj szagú
occsón nem lehet gyári garist venni (2 év) még drágán sem biztos....
egyébként jó készülék. nem biztos, hogy szükség lesz szervízre gari idő belül.
-
atala
addikt
A feleségemnek már van egy ilyen telefonja, és most én is szeretnék venni egyet.
A bolt ahol kinéztem, azt mondja, hogy gyártói garanciás a készülék, de nem a huawei szervizbe kell vinni, hanem a Telemax szervizeli, és a Media Markt-ban kell leadni.
Akkor ezek szerint nem gyártói garis, vagy rosszul gondolom? -
426os
őstag
válasz
#52469760 #2507 üzenetére
Én is szemeztem anno az a2 lite-tal, végül 3 dolog miatt választottam a P20 lite-ot:
- Előtte is Huawei-em volt és nagyon elégedett voltam vele (2x annyi ideig volt meg, mint előtte bármelyik másik telefonom)
- Elvileg egy hangyányival jobb a kamerája (gyakorlatban nem vagyok benne biztos, hogy észrevehető a különbség)
- USB-C
+Sikerült nagyon jó áron találnom egyet, így nem gondolkodtam tovább.Akksiban valószínűleg jobb a Xiaomi, ha ez fontos, akkor lehet azt választanám. Én a P20 lite-ot 1,5-2 naponta töltöm (nem szokott teljesen lemerülni), de nem vagyok hardcore felhasználó.
-
ORCA58
addikt
Ma feltettem a 178-as frissítést. Nem jelezte, de rákerestem.
-
törölt tag
válasz
#52469760 #2507 üzenetére
Kérdezd meg a másik topicban is, hátha...
én ezt választottam anélkül, hogy tudtam volna az a2 lite-ról...
nem bántam meg.
-
törölt tag
sziasztok
ha képernyőt balra húzom discover jelenik meg.
ki lehet ezt kapcsolni valahol ? vagyis h.semmi vagy más jelenjen meg ?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kizárólag a formája különbözteti meg a többi olyan Huawei/Honor terméktől, amiben ugyanezt a hardvert és felületet találjuk meg. Ez viszont nem indokol ekkora felárat.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest