-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
eddie17 #17562 üzenetére
Cloud+ általában EU -n kívüli ROM -okban van, de az Play -re nem kerül fel.
Talán a Huawei vagy a kínai app centerben fent van.
Vagy valaki csinál róla egy backupot és kiszedi belő. Bár lehet ez nem fog menni, mert azt hiszem rendszer alkalmazás.
Tehát vagy valaki kiszedi a rendszer alkalmazások közül és backuppol, vagy a ROM -ból, vagy pedig valamelyik kinti app center.
-
törölt tag
válasz
eddie17 #17557 üzenetére
Én mindent beírtam már korábban a hozzászólások közé. Van még 4pda -n szintén korábbi, de ott gond van a cust -okkal és nem is nagyon javítható. Kínai és India hálózatra íródott.
Pl. Telenor hálózatba indított, vagy onnan érkező hívás csak 2G -n működik. Különben csak torz zajt hallasz. A 4G kapcsolóval meg nem lehet rendesen váltogatni.
Egyes esetekben a Google -vel is probléma van. Manuális telepítés és host átírás ellenére is.
Kínában ugye nem lehet hivatalosan készüléket forgalomba helyezni Google appokkal, mert tiltólistás pár éve. 99% -ban (nem csak Huawei -nél) rá lehet mókolni, de van mikor nem...
Szerk.:
Tehát nem L10 -ek, de alapvetően nem ezzel van a baj. Én L00, L05, L07 ROM -okat is használtam L10 -en. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #17525 üzenetére
Ha be tudsz jelentkezni a Huawei Cloud-ba, utána tudsz regelni a Huawei oldalára is.
Cloud leírás -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #17470 üzenetére
Cunaja leírása, remélem ez az.
-
Cunaja
addikt
válasz
eddie17 #13237 üzenetére
A kernel, az egy mag, de nem cseresznye.
A P7 gyári kernelje az alap amivel a készüléket kiadták. Azt írják át, meg esetleg a verziószámát. Minden fajta kernel a telefonhoz egyforma, mert a készülék paraméterei nem változnak. Semmit nem csinálnak vele, finomítják, omtimalizálják és új dolgokat írnak bele, esetleg rossz dolgokat kiszedik. Az alap ugyanaz.
Ha érdekel a téma, elküldhetem a gyári szűz kernelt, nincs romhoz társítva. A másik, ha a dátum és a verzió szúrja a szemed, a Cust mappában átírható, a mai dátumra is. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11474 üzenetére
Egyszerűbb parancsokban tudok segíteni.
Van topikja is itt.
Egyébként ha az ember egyszer ráérez, sokkal érthetőbbé válik
A lényeg, hogy esemény(ek)hez kell társítani a művelet(ek)et.
Egyszerű hangerő parancs mondjuk videó lejátszónál:
Esemény: alkalmazás fókuszba került (pl MXPlayer)
Művelet: hangerő beállítás (média)
Másik parancsban ugyanez visszafelé. Ez utóbbi azért is jó, mert jöhet be voip hívás (whatsapp, viber, stb.), amit az android médiaként kezel. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11472 üzenetére
E-robot a legfontosabb nálam, rengeteg mindent automatizálok és sok programot váltok ki vele. Pl ezzel meg tudtam oldani a voip hívásokat widgetről vagy hang paranccsal, amit egyébként nem lehet.
Be van állítva, mikor-hol-melyik alkalmazás milyen hangerővel fusson, legyen az média, gsm vagy bluetooth.
Na, ezt (még) nem lehet lollin, a fene se fog állítgatni mindig
(Persze még mindig tanulom, de a support tökéletes, Tamás a fejlesztő egyedi kéréseket is teljesít órákon belül) -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11470 üzenetére
Kinek mi fontos.
Én gyakorlatilag pc helyett használom, a napi 4-5 óra kijeleződő normális nálam.
Van kb 170 telepített alkalmazás, hogy úgy tudjam használni, ahogy szeretném, ahhoz kell a root.
Írni a swype+ dragon van fent, sokat diktálok írás helyett (főleg autóban jön jól) ez kezeli egyedül az írásjeleket is szóban. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11468 üzenetére
Hétköznapi használatra biztos jó lesz.
Jobb az akksi és RAM kezelés.
Ami mindenkit érinthet, az az értesítések kezelése, lolliban el van szabva.
Rootot igénylő dolgok-ha jól emlékszem-téged nem érintenek. Viszont ha egyszer szükséges lesz a root, mert ki szeretnéd használni az előnyeit, menekülni fogsz vissza KitKat-re -
ricsike1995
csendes tag
válasz
eddie17 #11189 üzenetére
Használható, de a videó lejátszásnál vannak problémák. Ezt szerintem már itt írták részletesebben, ezen kívül vannak kisebb hibák még(led értesítő nem működött stb). A gyorsasággal nem volt probléma, nálam kevesebb ramot evett, és gyorsabb válszidő is volt, mint a 3.0-nál.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11170 üzenetére
lolli alapból rosszul kezeli a dual sim-et, automatizálók rosszul kezelik a rootot igénylő dolgokat, xposed se megy vele talán, értesítéskezelés túlbonyolított,stb.
ja és a hárombetűs vagy megy rajta vagy nem.
Persze van pozitívum is, külső sd-re írás megy root nélkül is.
E-robot a legfontosabb alkalmazásom, lolli alatt túl sok a kompromisszum, hangerő szabályozás nem is megy automatikusan.
Persze az 5.1 hozhat javulást, de mivel most nincs tartalék telóm és 90%-ban erről intézek mindent, nem biztos, hogy én leszek az első tesztelő -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11139 üzenetére
előfordul, hogy többször is rá kell böknöm, mire normálisan fókuszál.
de ennél a képnél pl elsőre jó lett. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11018 üzenetére
Visszakerestem, miért is szedtem le a B615-öt:
"újabb hibák jöttek elő 615-ön: legördülőről ok nélkül eltűntek a widgetek (robot parancsok, voip gyorshívás,stb) többször is.
bár az advanced settings többet tud 615-ben, de stabilabb a 613.
+számomra fontos a notibar magassága, itt 144-ig állítható." (Azt hiszem, 88dpi volt a max 615-ben) -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #11018 üzenetére
Összefoglalóban keress rá a "KangVIP B613"-ra (van belőle 615 is, de arról valamiért visszaálltam).
FONTOS!! Telenor hálózatába indított, és onnan érkező hívások csak 2G alatt működnek!!! Telekom és Vodafone minden gond nélkül, és minden irányba működik 3G -n és 4G -n is. Mobilnet mindegyik módban működik, és a ROM minden szolgáltató kártyáját kezeli.
Beállítások --> Vezeték nélküli & hálózatok rész alatt, tehát a 4. sor ... Egyebek --> Mobilhálózat --> Preferált hálózattípus --> Csak GSM
Értesítőn a 4G gombbal visszakapcsolja az LTE -t.
Néhány újdonság:
- Kínai app center, meg néhány kínai app.
- Értesítési panelen 4G és Mipop kapcsoló.
- Profilok.
- Cast.
- Screen filter.
- Touchplus fólia menü.
- Driving mód.
- Huawei Cloud+
- KangVIP Tool rengeteg a felületet és működést érintő beállítással (pl. navi-, értesítési sáv) (új verzió). -
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #10980 üzenetére
Próbáld ki az Inbox by gmail-t.
Most már nem kell meghívó hozzá.Szerk.
Amit még megnézhetsz, hogy mi van beállítva alapértelmezettnek: Beállítások-alkalmazások kezelése-alul alapértelmezett alkalmazások, ezen belül email. -
repvez
addikt
válasz
eddie17 #10972 üzenetére
Nálam is az emailek csak akkor jeleznek ha az az első .Tehát az első emailnél cipog, majd ha jön a következő akkor már nem egész addig mig ki nem törlöm az értesitési mezőből ezután ujra jelez a következőnél.
Engem viszont az sokkal jobban bosszant, hogy hiába van védetté álitva és engedélyezve a push akkor sem kapom meg az üzeneteket a facebook és messanger alkalmazásoktól.
Csak akkor mikor megnyitőm az alaklamazást akkor hirtelen az összes addigi üzenetet és jelzést megjeleniti amit az utolsó ránézés óta kaptam, sőt az olyanokat is amit a számitógépen már megnéztem.Meg olyan appkat is állandoan megnyit amit soha nem is használtam
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #10974 üzenetére
Gmail app jól működik, inkább azt használnám.
Ha ragaszkodsz az outlookhoz, playről szedd le.
Ha csak bekapcsolt kijelzővel értesített, akkor a wifi alvó módnál nézz körül, fordítási pontatlanság miatt nálam a "Mindig"-re van állítva. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
eddie17 #10972 üzenetére
Beállítások-jogosultság és/vagy értesítés kezelő?
Biztonság-értesítési hozzáférés?
Esetleg használsz más értesítés kezelőt? Pl Tesla unread plugint. Annak a jogosultságát külön kell állítani (pl Nova launcherben).
Email alkalmazás beállításaiban nincs letiltva valami? Pl gmail-ben ki kell pipálni az "értesítések" mezőt. -
ufonauta
aktív tag
válasz
eddie17 #10968 üzenetére
Azt sajnos tényleg eltakarja. Viszont ezt az értesítő LED-et abszolúte nem értem mire jó (sokan favorizálják). Ha asztalra teszem a telefont, akkor úgyis mindig pofával lefelé, hogy jól halljam ha csörög. Így viszont a LED-et úgysem látnám. Én már az első androidos telóm óta használom a play-ről ingyenesen letölthető EasyReminder nevű progit, amin beállítom, hogy csipogjon 5 percenként nem fogadott hívásnál és üzenetnél, így nem maradok le semmiről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest