-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sinak
tag
Informatikában a váltószám 1024, azaz 1024MB = 1GB, 1024GB = 1TB és így tovább. Azonban az adattároló gyártók legyen az HDD vagy SD csak 1000-es váltószámmal dolgoznak. ezt rá is írják a termékre, vagy a csomagolásra. Tehát egy 16GB-os SD kártya valójában 15625 MB azaz: 15,2 GB.
-
sinak
tag
válasz
zeon.hu #11707 üzenetére
Nem állítható külön sajna a hangerő. Én már régóta próbáltam. Az megoldás lehet, hogy szerkeszt magának egy külön hangállományt, vagy akár többet amiknek a hangerejét a hangszerkesztőben állítja be. És ezeket cserélgetheti robottal. Én éjszakára szoktam lenémítani az üzenetjelző hangokat. A robot este 9 után átállítja az üzenetjelző hangot silent.mp3-ra ami nálam egy full süket mp3 állomány.
-
sinak
tag
És megint csak ismétlem magam
Egyébként a Google két nagy gyártóval LG és SAMSUNG közösen fogja megoldani. Ennél a két gyártónál ezentúl havonta lesz hibajavítás frissítésként kiadva. A többi gyártó köztük a Huawei is ki tudja, hogy mit fog kezdeni ezzel és a jövőbeni hasonló kritikus biztonsági résekkel
-
sinak
tag
Youtubozni nem fogsz, mert több más dologgal egyetemben nem működik! Esetleg böngészőn keresztül, de az ugye nem olyan. És még mindíg tartom a korábbiakban mondottakat. Olvasni olvasni olvasni:
EMUI 3.1 Itt le van írva pontosan, hogy kell a cuccot úgy felrakni, hogy a navi sáv eltüntetés működjön.
És a Bootloader-t ha egyszer kinyitottad az elvileg úgy is marad. Egy 3 gombos sima telepítés nem zárja vissza, sem a root.
-
sinak
tag
Szia
Szerintem ez mindenképp rosz ha 3.1 ről 3.0-ra akarsz visszatérni:
"Huawei Ascend P7 TWRP Recovery EMUI 3.1"
Ha nem STOCK Recoveryd van akkor szerintem nem fog menni.
De nagyon egyszerű a sorrend.
B805 ROM-on az SD kártya dload mappájába kell betolni a B800-as RollBack rom-ot majd ezt a telefon helyi frissítéséből feltolni a készülékre.
Ha ez megvan akkor a dload mappából a B800-at törölni és bemásolni a B609-es STOCK ROM-ot. Ezt már leginkább a 3 gombos telepítéssel kell feltolni.Ha végeztél WIPE és kész!
Működnie kell!
Ha mindenféle hibákat dob akkor valamit belemókoltál és valószínüleg szervíz lesz a megoldás. PL. ha nem megfelelő Recovery van, volt fenn az okozhat galibát.
Egyébként pedig az összefoglalóban minden tökéletesen és szájbarágósan le van írva. Tudom, hogy hosszú, de az elolvasására szánt idő mindenképp olcsóbb mint egy garivesztes szervizelés!
-
sinak
tag
Ha az XDA-s b621-et rakod fel akkor csak egy sima frissítőcsomagot tolsz rá a b609-es rendszerre ami annyit tesz, hogy a telepített programjaid a beállításaid megmaradnak. Így az esetleges hibás beállítások is.
Egy general verzió (méretbeli különbségből is látszik) viszont a teljes ROM verziót tartalmazza. Ha ezt rakod fel a 3 gombos módszerrel akkor egy totálisan üres beállítások előtti un. gyári állapotot kapsz. Sokkal biztonságosabb frissítés mint az OTA-n történő frissítés.
-
sinak
tag
Hali megjelent a B621 general verzió
-
sinak
tag
válasz
ricsi8800gt #10760 üzenetére
Védetté kell tenni.
-
sinak
tag
válasz
#86973952 #10744 üzenetére
A publikálás módjára. Sehol nem írták ki. Az XDA-n is elsőként egy huawei-es linkről lehetett leszedni. És egy-két napig (ma már nem) lehetett hozzájutni úgy, hogy belépett az ember a huawei.com-ra és azonnal elindult a letöltés.
A 3.0 -> 2.3 közti RolBack rendesen a huawei letöltő oldalakon publikálva van a többi ROM közt.
-
sinak
tag
Na végre volt időm a RollBack ROM-ot végigcsinálni. Immár újra B609-en vagyok és már minden tökéletes. Tegnap egyébként elutaztam és egy újabb hiba a 3.1-re amit előtte nem vettem észre. A GPS sem működik benne, legalábbis nálam. A Térkép is és az Igo is befagy ahogy a GPS-hez kellene nyúlnia.
-
sinak
tag
Mondjuk eleg erdekesen terjeszti a Huawei a rolback romot. Lepjetek a huawei.com oldalra es azonnal elindul a letoltes
-
sinak
tag
válasz
#86973952 #10691 üzenetére
Nem a mentés kavar be ugyanis már a wipe után a telefon kezdeti beállításai közben nem csatlakozik a Wi-Fi-re. Ekkor még semmi nincs visszaállítva mentésből, és a mentés is már 3.1-es. Pedig délelőtt még tökéletesen működött, de csináltam egy Wipe-ot majd a B805 újra feltoltam és még egy Wipe. Ezután megmaradtak a korábbi hibák és még ráadásul a Wi-Fi is elszállt.
-
sinak
tag
válasz
#86973952 #10676 üzenetére
Ami érdekes még a Wi-fi-vel kapcsolatban, hogy a Hot-Spot módban tökéletesen működik a teló. Ha a telefonról szórom a netet akkor akár tablet akár a PC minden tökéletesen csatlakozik és rendesen működik is. De ha a telón akaro Wi-Fizni akkor kiír egy üzenetet, hogy rossz minőségű csatlakozás kerülve. Ezt írja az itthoni 240-es UPC-s kapcsolatra amin egyébként még számtalan másik eszköz lóg tökéletesen
-
sinak
tag
Hali
Csak pár hiba amit ezalatt a pár nap alatt tapasztaltam. Remélem fogják javítani.
- YouTube kép befagy a hang továbbmegy (Médiatároló és YouTube Adat törlés és újraindítás után is)
- Mobiladatkapcsolat és forgalom csak bekapcsolt PINkódkérés esetén megy (legalábbis nálam)
- Mailszolgáltatások (Gmail, Inbox, Exchange) össze vissza értesítenek, leginkább akkor amikor felébresztem a kijelzőt. Ilyenkor kapom meg a korábbi akár 30-60 percel ezelőtti vagy régebbi mailek értesítéseit (védetté vannak téve, tehát mennie kellene az értesítésnek)
- Facebook üzenet értesítései ugyanezek. PC-n már elolvasom az üzenetet és órákkal később egyszercsak a mobilon bejelez a korábban már olvasott üzenetértesítés.
- Bejövő híváskor van hogy jobra balra simítással kell fogadni vagy elutasítani a hívást, van, hogy koppintással. Ugyan annál a kontaktnál is különbözik a fogadási mód.
- Hívásrögzítő appok (pl. Total Recall - megvásárolt) nem működnek rendesen. Ha kilövöm a futó alkalmazások közül nem marad a háttérben futó láthatatlan taskként és nem rögzít. Ez a 3.0-nál működött. Csak akkor rögzít ha folyamatosan nyitva van a főalkalmazás ablaka.Nekem már a 3.0 is lejött előre béta állapotban. Az ehhez képest már bétaként is szinte tökéletes volt.
Sajna késő bánat, ha előre sejtem, hogy ez a béta ellentétben a korábbival ennyire sok hibát tartalmaz akkor fel sem rakom. Nagyon várom, a végleges, hátha az már jó lesz, de ha nem akkor jöhetne már a RollbackJa természetesen volt Wipe is, már felrakás óta többször is, de minden hiba maradt
-
sinak
tag
Hali
Van valakinek infója, hogy a mobiladat kapcsolatot hogy lehet életre kelteni? teljes 1 napot működött , de most már végkép nem megy. Hiába indítom újra, hiába WIPE-olok semmi
-
sinak
tag
Hali
Nálam P7-L10V100R001C00B615 a BUILD szám. Erre meg fogom kapni OTA-n a frissítést. Jelentkeztem a BETA programba. az EMUI 3.0-t is megkaptam még a bétát a végleges előtt. De most nem jelzett még semmit sem a telóm.
Nem szoktam mókolni. Ez is elvileg hivatalos ROM, csak ezt kivételesen nem OTA-n frissítettem, hanem manuálisan SD kártyáról de helyi frissítésként a frissítő appból.
sinkaz
-
sinak
tag
Üdv.
Kérnék kis segítséget a bootloader nyitáshoz. Kértem és kaptam is kódot. Indítottam az adb-t.
Kiadtam a következő parancsokat
- adb devices
- adb reboot bootloader
- fastboot oem unlock (kód)Na és erre kaptam a következő hibaüzenetet:
"...
FAILED (remote: data parse fail)
finished. total time: -0.000s"Mi lehet a gond?
-
sinak
tag
válasz
KKrisz751 #8907 üzenetére
Nálam simán működik rendesen az e-robot. Szépen kapcsolgatja a wifi-t.
Azt vettem viszont észre, hogy ha ébrentartom a kijelzőt akkor nem kapcsolja. Ha magárahagyom a telefont akkor megy.
Elmegyek otthonról átáll 4G-re az utcán ha lát UPC-t akkor visszakapcsol wifire, majd ismét 4G ha hazaérek akkor a saját wifi-re. Szóval megy rendesen.
Én a példaprogija alapján állítottam be annyival kiegészítve, hogy a wifi-vel párhuzamosan a mobilnet-et is kapcsolgassa ki-be.
-
sinak
tag
Üdv!
Bocs ha már volt, de nem olvastam végig a topikot. Az érdekelne, hogy az értesítési terület hátterét lehet-e változtatni mindenféle ROOT és egyéb mókolás nélkül. Nekem a készülék témája sötét alapú de az értesítési terület pedig fehér
köszi előre is
-
sinak
tag
válasz
ferrari1 #1068 üzenetére
Ebben csak az a rosz, hogy fehérlistát kell létrehoznom. Namármost a munkámból kifolyólag minden hívást fogadnom kell, még azokat is akiknek a számát nem ismerem. Így fehérlista nem hozható létre
És az általad említett magyarázószövegben is benne van, hogy csak az engedélyezett számokról érkező hívásoknál csörög.
-
sinak
tag
válasz
philoxenia #1049 üzenetére
A "Ne zavarj mód" kilőve erre nem alkalmas. Mint mondtam a hívásokat akarom fogadni, de SMS és egyéb hangokat nem!
Az nem megoldás, hogy éjszakára manuálisan némítom az SMS és egyéb üzenethangokat majd reggel meg visszaállítom.
-
sinak
tag
Hali.
Tudnátok segíteni. Azt szeretném elérni, hogy a telefon egymástól függetlenül kezelje a csengetési és az üzenetjelző hangerőt. Sajna most egyben kezeli és amiatt az időzíthető profil menedzser progik sem tudják elnémítani csak az üzenetek hangját. Éjszaka ugyanis akarom, hogy csörögjön, de nem akarok az SMS-ek Mailek érkezésére ébredni. A mailek még csakcsak egy szinkronizálás kikapcsolásával kiiktathatóak, de az SMS-ek nem.
ROM:: B133
-
sinak
tag
Üdv. Pár napja vettem ezt a szépséget. Most egy jó profil menedzser progit keresek rá. Régebben a Volume Ace-t használtam de ez a P7-en nem működik rendesen, mert a beérkező hívások csengetési hangerejét együtt kezeli az üzenetek hangerejével. Nekem viszont az kellene, hogy éjszaka az üzenetek hangereje néma legyen a csengetés pedig halk legyen csak.
Erre valaki megoldást?
A Ne zavarj mód nem jó, mert minden hívást fogadni akarok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest