Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
simico
aktív tag
Nekem a frissítés óta csinálja azt néha, hogy az értesítési hang valami iszonyat halk. A csendes szobában előttem van az asztalon a telefon és alig hallani az értesítési hangot. Illetve egy-két alkalommal a csengetési hanggal is ugyanez volt, ha nincs előttem 30 centire a telefon akkor észre se veszem a bejövő hívást Ami érdekes, hogy nem mindig cisnálja. És egyértelműen a frissítés (és hard reset) óta van ez.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz oscarbeaty #32042 üzenetére
visszatenni nem tudod a regit, csak ha nyitod a bootloadert, es teszel fel valami fozott romot...sajna ez van.
Pachenkoooo!
en biztos, hogy ujrainditanam elsonek a telefont.
ha van custom recovery-d, akkor pedig cache es dalvik torlest erdemes csinalni.
ha ez sem, akkor factory reset.
ha ugy sem javul, akkor szerviz.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
oscarbeaty
csendes tag
Lehet csak az az opció, hogy mozgásra lecsökken a hangerő. Amint felemelem nekem is azonnal felére esik vissza.
Olvasva a tapasztalatokat az akkumulátorról, nem lehet vissza állítani a 4.1-et nem főzött telefonon? Nekem azzal sem volt bajom, most csak csodát vártam, ami elmaradt
-
Pachenkoooo
tag
válasz Pachenkoooo #32040 üzenetére
Na most az igazán fasza, megy a zene meg világít a képernyő, semmit nem csinálok vele csak a zene megy a fülesben, és percenként! merül egy %-ot..
-
Pachenkoooo
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy 25 perce vettem le a mobilt töltőről, és 20 %ot merült? Holott eddig ugyan ilyen használat mellett 5-6%ot?
Gondoltam rá, hogy valami alkalmazás beakadt, de a gsmam batteryben szembetűnően nincs semmi ilyesmi. Mit tudtok javasolni? Honnan tudhatom, ha esetleg az ajkai lett kuka? Csak mert 20ig még garanciás, és akkor viszem vissza. -
Tyer
őstag
Az miért lehet, hogytöröltem a zene mappámbol a vegyes mappát, miután lementettem a PC-re, átirtam a file infokat, majd visszatettem, és most van ami 2szer jelenik meg a lejátszoban, de nem játszhato le pár.
Hogy lehet ezt megoldani?Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Steve1207
veterán
válasz Heroldg18 #32032 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy eljárt a tegra felett az idő, de nagyon. Egy LG Optimus G már 80-ért van a sufniboltokban. Még egy-két hét és ott lesz, amennyit szánsz rá (vagy apró). Snapdragon S4, 2GB RAM, jó kijelző, egyszerűen veri az X-et.
Ha nem vagy a Sense felület mindenáron elkötelezettje érdemes alternatíva lehet.
.
-
-
doe2
tag
Ez a viperx rom nem szokott frissülni?
Mióta megjelent még adtak ki rá frissítést. -
Eagl3
veterán
Feltűnően elhalkult a telefonom hangszórója (mikor pl. csörög), olvastam, hogy elképzelhető, hogy csak a hangszóró nyílásai vannak eltömődve. Mivel tudom ezt megtisztítani?
-
Pistakiss
őstag
válasz Heroldg18 #32032 üzenetére
Háát!
Szerintem megéri."Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Heroldg18
tag
Hello mindenkinek!
Most állok egy ilyen telefon vásárlása előtt.
Mit javasoltok megéri megvenni egy jó állapotú fekete 32 gb-os készüléket 70 ezer forintért? A telefonra még kb másfél év garancia van! Minden tartozékával adnák.
Mik ennek a telefonnak a hátrányai?
üdv! -
Kronk
őstag
Ezért nem fogom átszerkeszteni az összes nevet, de nem is lenne logikus, de akkor másnak sem jó
Az időzónát megnézem majd, ha lesz az átállás a téli időszámítás, akkor mintha jól mutatná, mondjuk az tény, hogy automatán van, de akkor télen miért jó?
[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
ferob
őstag
A keresztnév mezőbe kell beírni a vezetéknevet és fordítva, majd a telefonkönyv beállításaiban a névjegy listát utónév szerint kell rendezni és a névjegy-név megtekintésénél a keresztnév először beállítást kell választani.
De ha ismered a vCard formátumot, akkor ha exportálod a telefonkönyvet, úgy egész hamar át tudod szerkeszteni a gépen.Az időzónás dologhoz, pedig nézd meg a telefon időzóna beállítását, mert lehet nincs jól megadva vagy épp az automatikus beállítás kavar be.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Én reggel 7kor vettem le töltőről, de kb 8-fél9 óta használom a telot, ezalatt szinte végig mobilneteztem, igaz energiatakarékos funkció bekapcsolása mellett, és jelenleg tartok 36%-nál ez egy jó 4-4,5 órás használat...ezt talán átlagosnak mondanám, de volt nekem is olyan hogy hirtelen leharapott 20%ot szinte a semmire.Az meg szinte alap hogy egy éjszakát kibír 0 vagy 1%-os fogyasztással, de aztán amint használod, akár egygyors email szinkronizációra máris észreveszed hogy 90%on vagy.
We are here for a good time, not a long time.
-
Kronk
őstag
Mit csinálhatok rosszul, ha:
Az embereknél a névjegyzék jó sorrendben van, (vezetéknév-keresztnév)
De a híváslistában már fordítva szerepel
És híváskor is is fordítva írja ki, értelemszerűenTermészetesen a kontaktok nevei a megfelelő helyre vannak írva
Másnál is ilyen?
Ötlet erre?Illetve, ha a facebookos eseményeknél +1 óra látszódik az eredetihez képest, pedig az eseménynél jól van beállítva az időzóna
[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
Kossuth
tag
Facebookos névjegyeket ad, de a facebook appot lehet törölni/letiltani így nem fogyasztja az akksit.
-
ferob
őstag
Ja, hogy még magyar is legyen.
A HTC terméktámogatás oldaláról elérhető magyarul az érintési gesztusok és egyéb gesztusok is, de akár a magyar Felhasználói kézikönyv is, ahol a 22. oldaltól kezdődően megtalálod ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
Szerintem meg naprakész, mert benne van az általad említett dolog is a Two-finger swipe rész alatt, ráadásul vastagon kiemelve.
Valószínű, hogy nem csak benyomtam egy linket, hanem azért válaszoltam a kérdésedre ezzel, mert megnéztem és ez rá a válasz, így legközelebb nézd meg és aztán mondd, hogy nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
Google első találat, de Touch gestures, Motion gestures.
-
Tyer
őstag
Valaki le tundá irni a Sense 5 Gesture-öket? Nem találom sehol...
KösziTyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Steve1207
veterán
Egy kis tapasztalat: az értesítéseim nem jöttek meg időben (Face, Hangouts), nem a rom gondja stb, körbejártam mindent. A lényeg, hogy töröltem az updateket, csak a gyári van, ahogy kiadták velük a telefont FB és Talk is. Valami eszméletlen jó lett az egész, értesítések egyből megérkeznek és BlinkFeedben éles képe van mindennek, nem ilyen pixelesebb vacak. Mivel mindig frissítettem egyből az appokat (gondolom amikor megkaptuk a frissítést már volt újabb), így ezt eddig nem vettem észre.
Biztos, hogy fogtak egy stabil változatot és azt hozták összhangba a BlinkFeeddel, de ekkora különbséget nem vártam és nem is merül annyira.Valaki ezt tapasztalta, megerősítené esetleg?
.
-
HUTCHDB
nagyúr
félkész állapotban vagyok a tegnap ígért írásommal.
nagyon száraznak tűnik a dolog, de sajnos ez ilyen.
ha valakinek ötlete, javaslata van, jelezze, tisztelettel várom az építő jellegű kritikákat!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Youri
veterán
-
kirkri
addikt
válasz No1joepapa #32015 üzenetére
Szerintem rajtad kívül nem sok embernek van ilyen CID-es telefonja, szóval ne nagyon várj választ, mert tapasztalatok nincsenek.
21 éve a Prohardveren! ™
-
No1joepapa
csendes tag
-
szrobi66
aktív tag
válasz -FreaK- #32012 üzenetére
Tegnap a 3ik factory reseten voltam túl, ugyan azokat az appokat használom, mint 4+-nál, sőt akkoriban tele volt "szeméttel" a teló. a world at arms, és az age of warring empire játékokkal játszok, amik elvileg folyamatosan netet használnak, de ezekkel játszottam 4+ sense és android 4.1.1 alatt is. Nagyon bízom valami optimalizáló frissítésben, mert így ez nagyon sz@r.
Nálam még a facebook is le van tiltva. Hasonlítottam a haver desire 500-át cpu z-vel, nála 2-5% alaphelyzetben a cpu használat, nálam 30% felett (nagyon ritkán ugrik alá), és tényleg olyan, mint Icee79 írta, mintha a +magot nem is használná, ráadásul a 4mag véletlenszerüen váltakozik...[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
válasz -FreaK- #32012 üzenetére
Nekem szinte semmi nincs fenn így nem is nagyon van semmi ami beragadhat, és ugyanez van mint szrobi66-nál.
Max a facebook ami folyton ott figyel.
Meg olyan mintha kiiktatták volna azt az 5. energiakímélő magot és lekapcsolt kijelzőnél is pörögne a gép, ahelyett hogy pihenne...
De szervizbe nem fogom vinni, biztosan, majd egyszercsak küldenek egy javítást.
A másik dolog meg az lehet hogy van olyan folyamat ami mégiscsak dolgozik, és a feladatkezelő meg az egyéb progik sem mutatják, hogy ne lehessen kilőni...NSA-nak könnyebb dolga legyen velünk
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
-FreaK-
veterán
-
szrobi66
aktív tag
Leveleztem a htc-vel a merülés ügyben, nekem is kb felére esett az üzemidő. Azt írták vigyem szervízbe, erre én: nem hiszem, hogy egy szoftverfrissítéstől tönkre megy az akksi...
Gondolkozom, hogy felteszek valami launchert, és tesztelem úgy egy pár napig, bár szerintem (is) kernel szinten csesztek el valamit, és akkor a launcher csere nem sokat ér. cpu z-vel szoktam nézni a proci aktivitást, és 30-50% körül mozog alap esetben, frissítés előtt ez 3-5%-on volt!! -
ferob
őstag
válasz lcee79 #32009 üzenetére
Ha a visszaállítás utáni első indításkor nem pörgeted végig a beállításokat és ott adod meg a google fiókod és előzőleg is be volt állítva a mentés, akkor ha most is kijelölöd a mentés/visszaállítást, akkor le fog mindent szinkronizálni a telefonra.
Általában, akkor szokott probléma lenni, ha utólag van hozzáadva a fiók, utána próbálhatod akárhányszor, mert nem lesz jó, de ez igaz pl. a dropbox-os ingyen tárhely aktiválásánál is.[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
A júliusi előtt tavaly júliusban volt utoljára (egy beragadt programbeállítás miatt), firmware frissítések, android és sense váltások miatt nem kellett feltétlenül factory reset.
Júliusban meghülyült teljesen azért kellett.
De annak ellenére, hogy amikor egy asus táblagépen beírtam a gmailem egyből leszinkronizálta az összes programot arra is, ami a telefonon fenn volt, sőt még a telefonom evő háttérképet is kitette magától, azt se tudom honnan vette
De mikor reseteltem a one x-et cseszett akármit magától visszaállítani
Persze szivesen lementettem volna előtte mindent, de sajna pont az volt a baj hogy teljesen használhatatlanná vált a telefon magától lapozott feldobta a billentyűzetet és magától irogatott stb stb...Szóval mentésre mikor kérte a jelszót magától 1 másodperc alatt beírt vagy 50 karaktert Gondoltam ezzel úgysem sokra mennékLényeg hogy ezért szervízbe nem fogom vinni, sosem viszem, általában én csinálok meg gépeket nem én viszek máshova
Majd ha nagyon ráérek (esélytelen 1,5 éves és 1,5 hónapos kislányok mellett ) akkor majd talán egy éjjel nyomok egy resetethttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
ferob
őstag
válasz lcee79 #32007 üzenetére
Én nem tudom mit vársz a dologtól, a júliusi alapbeállítások visszaállítása után már rég megléptem volna egy újabbat, de gondolom nem akarsz és rajtad kívül más maximum annyit tud tenni, hogy ezt javasolja vagy hogy vigyed be a szervizbe, ami szerintem ezért felesleges.
Szerk.: Ha letiltod, akkor a képek is elvesznek a névjegyeknél.
Én azért megpróbálnám visszaállítani a telefont, már csak a frissítés miatt is, főleg így, hogy úgyis visszaállít mindent a google fiókból a telefon.[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
válasz lcee79 #32005 üzenetére
volt 9 óra óta összesen 2 telefonhívásom, továbbra is kb 5-10 perc képernyőnél vagyok, de már 0%-ról 81-re merült....
Arról ne is beszéljünk, hogy ha bekapcsolnám a wi-fit meg a fényképezőt, ami egyből fel is nyomja a fényerőt és videóznék 2 percig akkor kb 60%-ra ugrana vissza a töltöttségi szint.
És közben 586 mb foglalt memóriám van, tehát semmi program nem is fut a háttérben sem.(#32006) ferob: facebookot ha teljesen letiltom, akkor leveszi a fényképeket a kontaktjaimról vagy megmarad? Mert nekem 90%-ban onnan szedi a képeket... És az kell(ene)
De azért nekem ez azért annyira nem logikus, mert nem folyamatosan lett gyengébb, hanem mondjuk hard reset előtt jobb volt aztán rosszabb lett, aztán meg a legújabb firmware-el újabb romlás.[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz lcee79 #32005 üzenetére
Egyrészt, akkor még új volt az akkumulátor a telefonodban, másrészt, ha az 8 óra után is 100%-ot mutatott, akkor ha elkezdted használni, elég hamar esett legalább 5-6%-ot.
A frissítés meg a használt akksi után ezek teljesen normális adatok, főleg ha nincs letiltva a facebook teljesen. -
lcee79
addikt
válasz simico #32002 üzenetére
Én hard resetet még július környékén nyomtam
és nekem is feltünt az, hogy már akkor csökkent az üzemidő
de most még attól is rosszabb, szerintem ha ráérnék használni a telefont munkaidőben többet, akkor naponta 2x is feltölthetnémNálam is amit nem használok le van tiltva, a gsam meg más egyéb sincs fenn direkt azért hogy nem fogyasszon az is feleslegesen
De valamit kellene csinálni mert elég gáz most az üzemidőm...
Nekem tetszik a sense 5 nincs vele bajom, sőt szerintem továbbra is ez a legjobb az összes más gyártó által gyártott egyedi felület közül, de ez az üzemidő ez siralmas...
Ha konnektor közelben vagyok dugom rá, nehogy lemerüljön, ha el kell mennem valahova...Amikor megvettem a telefont, nagyon bírtam hogy este 11-12 óra közt leraktam a telefont 100%-on és reggel 100%-on volt 6-7 óra közt. Amikor sokan panaszkodtak a gyenge üzemidő miatt....
MOst hogy folyton "javítanak" valamit már 10% merülés ugyanezen idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Tyer
őstag
válasz simico #32002 üzenetére
Én csak a rádió részhez szolnék hozzá, Gondolom GSam-bol van az info...(Ott nekem is feltűnt) Nézd meg a beépitettet. NEkem most 5%-ot jelez.
Jelenleg 38 óra készenlétnél vagyok 50%-os akksival, igaz kevés használattal, de ezek alapján nem mondanám,hogy a készenlét eszi. nekem Készenlétben 1%-ot eszik most is, frissités elött is.[ Szerkesztve ]
Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
simico
aktív tag
válasz lcee79 #32000 üzenetére
Kénytelen voltam én is frissíteni és az akkuidő nálam is látványosan kevesebb lett. Ami a vicc, hogy hard reset után egy kicsivel még rosszabb lett Ugyanolyan körülmények, ugyanazon a dolgok letiltva, ráadásul sok egyéb elfoglaltság miatt kevesebb telefonhasználat mellett.
Én két dolgot vettem észre egy hétnyi megfigyelés után. Egyrészt a rádiós rész fogyasztása drasztikusan megnőtt, 1 nap alatt 20-28%-ot tesz ki az összfogyasztásból, frissítés előtt ez 3-6% volt. Pedig ugyanott vagyok, 15 méterre a bázisállomástól, értelemszerűen max térerővel és felesleges cellaváltások nélkül. Másrészt valami vagy a kernelben vagy a Sense-ben (toronymagasan ez a két legnagyobb fogyasztó) állandóan beragad és maxon pörgeti a processzort 30-90 percen át. A legdurvább hard reset után volt, 4 óra alatt lemerült teljes töltésről a nem használt telefon mert egyáltalán nem ment deep sleep-be, végig 640 és 1300MHz-en pörgetve a procit. Tegnap egy teszt keretében 1:13 percet volt használva a telefon, ehhez képest 1:38 percet 1300MHz-en és további 1:04 percet 1000MHz-en ment a proci, tehát valami serényen ügyködött 1 órán át a nem használt telón. Frissítés előtt semmi ilyen nem volt.
Eléggé zavar, hogy kevesebb telóhasználat mellett több mint egyharmaddal kevesebb ideig húzza ki a teló készenlétben, ha meg használom is akkor feleannyit bír mint frissítés előtt. És mielőtt jönne valakitől a szokásos szöveg: nem mindenki bassza magát egész nap áramforrás mellett. Ez meg az ocsmány, lebutított Sense 5 (ami szerintem egyáltalán nem gyorsabb a 4+ verziónál) kezd erősen rávenni a bootloader nyitására és valami normális ROM felrakására. De az is biztos, hogy ez volt az utolsó HTC telefon a családban.
-
Zsirmanc
aktív tag
válasz No1joepapa #31998 üzenetére
Szia!
Első körben az európai piacos telefonok kapták meg a frissitést, aztán jött a többi, legutóbb az ázsiai régiók. Elvileg ott sem mindenki, mert vannak olyan országban forgalomba helyezett HOX-ok, amik nem kapják meg. Legutolsó infóm a HTC support-tól, hogy pl. az enyém, ami Indonéz piacra szánt teló, nem is lesz frissités, bár azóta egy forumtársnak ha jól értelmeztem jött ugyan ilyen CID és szoftver számú készülékére 4.2 és Sense 5. Sajnos én nem tudom leelenőrizni ezt most, mert az enyém képernyő sárgásodással éppen szervizben van. Szóval alapvetően az sem 100-as infó amit a support mond, de mondom nem tudom ellenőrizni. Ha nagyon izgatott vagy ez ügyben akkor a HTC magyar oldaláról tudsz irni a supportnak. Hamar válaszolnak, normálisak. A kérdésed mellé, hogy lesz-e upgrade a telefonodhoz, mindenképpen ird be az IMEI, Built, szoftver és szériaszámokat. Ezeket mind megtalálod a telefon névjegye alatt.
[ Szerkesztve ]
"WRC is for boys. Group B was for men." - Juha Kankkunen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest