- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmSpeedy
csendes tag
Senkinek sincs ötlete miért "tűnt el" a névjegyek összekapcsolása funkció a névjegy beállitások közül? Mindenkiből van kettő névjegy, de nem tudom összekapcsolni a fb-osokat a google névjegyekkel.
Megbuktam informatikai biztonság és menedzsmentből, de feltörtem a tanulmányi rendszert, és kijavítottam ötösre.
-
-FreaK-
veterán
Rosszul értelmezted amit írt..
"Főleg hogy a legtöbbet a 4.3-ból a tegra 3 csipszetes gépek profitálnak..."
Mivel a korábbi oldalon volt róla szó ha jól rémlik, ezért veszem biztosra hogy a TRIM-re gondolt.HUTCHDB
Akartam is már kérdezni, hogy próbáltad-e a már a MIUI-t mostanában mert HOX-on még nem próbáltam ki mert azt olvastam róla hogy laggos. Ezek szerint akkor ez még mindig így van, de ahogy látom nem is nagyon fejlesztik.
Egyébként mikor megvettem a Galaxy S1-emet, azt hiszem a második napon raktam fel (az akkor még nagyon bugos) MIUI beta-t, és egészen tavaly év elejéig csak azt használtam rajta amíg nem váltottam a HOX-ra. Pont a MIUI miatt gondolkodom hogy következő telónak mnajd egy MI3-ast fogok beszerezni
Szerintem a Sense mellett a legigényesebb UI, de annál azért jóval többet tud.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Steve1207
veterán
válasz HUTCHDB #32396 üzenetére
Olvastam anno az írást úgy emlékszem, de én Desire-en toltam Írtam egy tagnak, hogy miként lehetne megoldani a base váltást, akár csak egy release erejéig is, utána kipótolnám a jóságokkal, ha ezen múlik. Ha mákunk van azért nem bánnám, ha elhagyná a Sense alapot és CM basere menne ő is. Akkor egyből 4.3-unk lenne
Persze csak, ha vevő lesz a dologra..
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Steve1207 #32395 üzenetére
nagy miui rajongó vagyok....voltam, 2.5 évig csak azt használtam, amikor cikket írtam róla, még szinte senki nem ismerte.
a régi 2-es androidhoz képest sokkal jobban működtek, mondjuk akkor még cm volt az alap!
a V5-ös verzió nagyon minőségi kidolgozású, és MI2-őn láttam is működni, betyár jól ment, de a portolással gondok vannak.
gond volt s3-nál, és ONE-nál is.
mindegyiknél laggolt.
még meg is lepődtem itt HOX-on, hogy nem is annyira rossz...a kernel flash-el várok egy kicsit, mert éppen most tettem fel a sense5 alapú viper-t ismét.
adok neki egy újabb esélyt!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Steve1207
veterán
válasz HUTCHDB #32391 üzenetére
Na igen, maga a MIUI már kezd perfekt lenni, de csak azt frissítik. Az alap rendszer meg egy őskövület... lehet majd megindítok egy témát, hátha valaki megcsinálná, mert szeretnék végre egy működőt látni. Valamelyik vietnámi fórumon is találtam nagy nehezen egy tagot, de úgy augusztus elején megvált a HOX-tól, így ő se csinál már semmit. RD-MIUI-ra hajazó rendszert dobált össze szintén. Egyszóval elég kétséges, hogy a base-t valaki átváltja. Az lenne a legjobb, ha magát az alaprendszert valahogy kicserélné a miui gárda.
A Kerneleset láttam, de még nem próbáltam, annyira nem volt szükséges, de ha kipróbálnád várom a tapasztalatokat A MIUI ügyben meg próbálok intézkedni, mert a héten ez járt a fejemben, hogy vissza kellene térni.
.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Steve1207 #32378 üzenetére
kíváncsiságból csak kipróbáltam, feltettem a tegnapi MIUI-t.
hát, ez tényleg nem az igazi.
laggol, viszont itt-ott meg hibátlan....
no mindegy, megy vissza a nandroid mentéem.most jutott eszembe, hogy pc nélküli romolás esetén jó lenne egy telefonon működő kernel flash, ami más androidos telefonokon recovery-ből könnyen megoldható, mivel általában a kernel is .zip kiterjesztésű.
tudom itt képfájlról van szó ... ( ) de nincs valami mobilon működő dolog?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
ferob
őstag
válasz kirkri #32389 üzenetére
Több, mint 3 hete próbáltam neki itt a fórumban segíteni, hogy próbálja meg a hosszan nyomva tartott bekapcsoló gombos újraindítást és ha úgy sem megy, akkor állítsa vissza az alapbeállításokat, mert az biztos segít.
Azt mondta, hogy nem szívesen csinálna visszaállítást, majd lezárta azzal, hogy az ő problémájára, akkor úgy néz ki, senki se tudja a megoldást, így kétlem, hogy ezúttal megtenné.
[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
válasz Shokkolo #32387 üzenetére
A napokban volt két olyan telefon is nálam, amikről a CID alapján biztosan tudtam, hogy már 4.2.2 kellett volna legyen rajta, mégsem talált semmit a mikor rányomtam a frissítések keresésére.
Mindkettő megtalálta a frissítést azonnal egy factory reset után.
Biztos vagyok benne, hogy nálad is ez lesz a probléma. Mentsd le a dolgaidat, mehet egy FR és megoldva az ügy.[ Szerkesztve ]
22 éve a Prohardveren! ™
-
Shokkolo
addikt
Üd urak,
Nincs itt valaki, akinek van HTC_032 -es CIDű, T-től vett HOX -a, amire már megkapta a frissítést?
Nekem kezd kicsit úgy tűnni, mintha a HTC Support hülyének akarna nézni."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ferob
őstag
válasz Steve1207 #32385 üzenetére
Az rendben, csak amelyik hozzászólásomra ő válaszolt, abban Icee79 hozzászólására válaszoltam, így nem értem hogyan jössz te a képbe, hogy mit mondtál.
De igazából engem nem is érdekel, felőlem várhatja mindenki a 4.3-as verziót meg a TRIM-et, de félek ez úgyse jön el.
-
Steve1207
veterán
Freak jól mondja, egyébként úgy írtam, hogy nálunk látszik legjobban tőle a javulás, ergo ez profitál a legjobban belőle, nem azt, hogy a többinél nem fontos vagy ne lenne. Nézd meg a legtöbb telefont, viszonylag döcögés nélkül mennek enélkül is, ez a vacak meg tele van microlaggal... Anno a desire-em folyamatosabb működést produkált, ami szégyen, hogy itt megannyi rendszerváltás óta csak a hobbifejlesztők tudták épkézlábra kalapálni a rendszert.
Egyébként ez a launcher nyavajája, ha megnézitek pl egy nova-val ég és föld lesz. Nekem mindegy, hogy lesz-e 4.3, de ezt nem lenne szép így hagyniuk..
-
ferob
őstag
válasz -FreaK- #32383 üzenetére
Nem értem, hogy honnan tudod mire gondolt, mert azt írta főleg a Tegra 3 profitál belőle, ennek így nem sok értelme van, mert nem csak a Tegra 3, hanem az összes telefon, amire kiadják a 4.3-at részesül benne.
Már feltéve, ha egyáltalán ez a telefon eljut odáig.[ Szerkesztve ]
-
pmSpeedy
csendes tag
Pár napja google szinkronizáció hibát ir ki a fiók beállitásoknál, pedig minden jól működik. Egyesével leszinkronizálva végig is tölt, de visszalépve ismét kiirja piros jelzéssel, hogy hiba. Ötletek? Az eltávolitás - újracsatlakoztatás nem oldotta meg.
Megbuktam informatikai biztonság és menedzsmentből, de feltörtem a tanulmányi rendszert, és kijavítottam ötösre.
-
ferob
őstag
válasz szunyi777 #32372 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy én nem csodálom, ha főzött ROM után is volt gyorsan merülő akkumulátor problémád, mert kapásból felsoroltál 5 alkalmazást, ami szerintem normál használat mellett teljesen felesleges és csak kimondottan plusz ok arra, hogy sokkal jobban merüljön a telefon.
A battery saver alkalmazásokat meg pl. én mások helyében kerülném, ahogy csak lehet.
(#32373) szrobi66: Akkor úgy néz ki, hogy nagy valószínűséggel megvan a probléma oka, hogy miért merül ennyire a telefonod, már csak azért is, mert kb. másfél éve, 2-3 napig én is teszteltem valami online játékot és konkrétan alig pár órát tudtam használni tőle a telefont, így hamar véget vetettem a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz szrobi66 #32377 üzenetére
Nálam a teljes lemerítés és újraindításos módszer vált be, teljes töltésekkel, de ezt sokan nem tartják helyesnek, ahogy nagyon régen írtam
(#32375) HUTCHDB: a minap néztem meg, lagzik nagyon, 4.1.1 az alapja még mindig. Dekky már nem foglalkozik vele, így vagy a régi változat, vagy az új hivatalos, ami kb még rosszabb... Tipikusan a csináljuk a semmit kategória, mert tény, hogy foldozzák a rendszert, de nekünk egy rendes alap kellene belőle.
Kernelből Sense alapú kell hozzá és mivel régi base, ezért pl neo v44-ese megfelelő. Anélkül van, hogy nem megy az érintő..
-
-
HUTCHDB
nagyúr
miui-t hasznal valaki?
az erdekelne, hogy hogyan lehet falsh-elni pontosan a romot, vagyis a kernelt?
vagy ennel a romnal ez hogyan mukodik?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szrobi66
aktív tag
válasz Steve1207 #32370 üzenetére
Nagyobb léptékekben csökken az akku. Míg elolvastam a hozzászólásotokat, és ezt megírtam -5%
Mivel nálatok ilyen szinten jobb az akkuidő, kipróbálom azt, hogy fr után pár napig nem teszek fel semmilyen appot, és akkor kiderül meddig bírja.
Feltettem a GSam-ot, aszerint world at arms 52%, amit nagyon sajnálok, mert hónapok óta fejlesztem a bázisom, 60as szintű vagyok. Lehet meg is van a hiba... -
szunyi777
őstag
Olvasgatom itt az akku problémákat...
A jelenlegi készülékkemmel is voltak gondok, custom romok esetében, és kernel frissités után...
Nem tudom, hogy a HOX gyári rom, milyen CPU Governior-okat tartalmaz, gondolom az alap az az ondemand..
Én ellenörzöm a cpu frkvenciát és a magok állapotát a következőkkel, mert volt olyan jópárszor, hogy leakatt a cpu frekvencia a max órajajelen és 3-4 óra alatt lezabálta az akut::Gondolom a greenifyt ismeritek, nagyon hasznos app, javaslom a Donate verzió beszerzését..
Az aktuális cpu sebességről, stb.. kijelzésére widgetként a Temp+cpu pro egyszerű kis appot használom..
A cpu sebességek és magok offline vagy online működését a CPU Spy donate verzióval szoktam ellenőrizni!
Nem tudom, hogy a HOX custom romok milyen governiort használnak, de a jelenlegi készülékem kernele tartalmazza a pegasusq, interactive, abyssplug,és a HOTPLUG kormányzót is, ami offline teszi a nem használt cpu magokat ha nincs rá szükség. HOX-ra vannak ilyen módositott kernelek?!
És még egy szupi kis appot használok, a Ds battery saver.. Ezzel is lehet spórolni az energiával..
És még esetleg a lux autobrightness pro, amivel a kijelző fényerejét lehet szabályozni nagyon finoman!!!Boccs, hogy egy kicsit hosszú lett...
(Nem ismerem még a készüléket, de gondolom ezek az appok ezen is beválnak)
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
Tyer
őstag
Nekem pl jelenleg 11 ora üzemidö, 0:32 kijelzö, 70%-os akku, 0,5% GSam, éééés hallgattam vagy másfél-2 óra zenét. De tegnap pl valamiért merült mint állat...
Annyit vettem észre, hogy miota 4.2-m van, 2 alkalommal nagyon merült (kb 1 honapja van van 4.2?) azaz 2/20 töltés. 10%. Belefér... Ahogy én használom 30-40 óra üzemet bir, nekem az jo.
Szerintem ma reggel levettem, kb holnapeste teszemujra töltöre.
Ezért mondom én, hogy nem lehet a 4.2 miatt a merülés... Meg GSam miatt se.
Más lesz a ludasTyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Steve1207
veterán
Igaz, de főként nálunk és a Nexusoknál van ezzel jelentős, szembetűnő javulás, a többin nem ilyen mértékű. Ettől függetlenül már a kérdés fentebb is értelmetlen volt, mert nem miattunk jön a 4.3, de a felsoroltakból pont hogy profitálhatunk. Kimondottan nekünk nem csinálnak semmit, mindenki tudja, hogy egy óriási zsákutca lett a 3-as Tegra.
(#32368) szrobi66: csak arra gondoltam, hogy abból adódóan szívja valamelyik alkalmazás az akkut. Youtubetól kezdve bármi, aminek köze lehet hozzá. Akár a böngésző, ami menti a kereséseid, lekéri a helyzeted a pontosabb találatok miatt, meg minden fityfenét, ha még nem kapcsoltad ki valaha stb. Lényegtelen pontok, de hátha. Ettől függetlenül szerintem a készüléknek nincs baja fizikailag, ha kijelző nélkül semmi gond a merüléssel.
Azt nézted már, hogy folyamatosan merül apránként, vagy nagyobb lépésekben ugrik le néha?(#32369) ferob: +1, nálam is mindig megy a wifi kapcsolattól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
.
-
ferob
őstag
válasz szrobi66 #32368 üzenetére
Jelenleg 7%-on van a telefonom akkumulátora és a GSam a teljes feltöltés óta 1,7%-ot használt el, de ma nézegettem is benne grafikont, így ez bőven normális.
Az energiatakarékos mód állandó bekapcsolásának sincs értelme, mert magad is be tudod állítani a dolgokat, főleg ha állandóan úgy használod (alacsonyabb fényerő, rezgő visszajelzés kikapcsolva stb.), plusz bekapcsolt állapotban folyton ott van az állapotsávon egy felesleges ikon.
Nálam éjjel-nappal megy a wifi, akkor is, ha nincs kapcsolódva (pl. utcán), de észre sem lehet venni, hogy jobban merülne a telefon.
-
szrobi66
aktív tag
GSam-al eleve nem próbálkozok, mert állandóan fut a háttérben. Térkép, facebook első perctől tiltva van. Szigorúan olyan appok vannak, amiket tényleg használok, és ezekre rendszeres a frissítés (a 4.2 nem a legfrissebb verzió) Energiatakarékos mód állandóan bekapcsolva (csak a proci használat, fényerő van bepipálva). Wifit rögtön lekapcsolom, ha nem otthon vagyok. Esténként fényerő 0-ra véve. GPS sosincs bekapcsolva.
Ami fura, hogy kikapcsolt kijelzőnél nincs gond a merüléssel, de amint aktív nagyon erőteljesen el kezd zuhanni.
HUTCHDB: Kipróbálom amit írtál, rászánom magam a 4ik factory resetreSteve1207: Ezt pontosan hogy érted? Természetesen bejelentkeztem a fiókommal, az automatikus visszaállítást letiltottam, és egyesével pakoltam vissza mindent.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz Steve1207 #32365 üzenetére
De ezek nem a Tegra 3 szempontjából igazak, hanem úgy konkrétan mindegyik telefonra, amelyik megkapja a 4.3-as verziót, míg a kérdés arra vonatkozott, hogy miért a Tegra 3-mal szerelt készülékek járnak a 4.3-mal a legjobban.
(#32367) Steve1207: Szerintem inkább minden androidra jellemző tulajdonság, amin a TRIM támogatás hivatott javítani, így ez sem lehet arra a kérdésre válasz, mint hogy a Tegra 3 profitál belőle a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
VipJoco
tag
Most jött meg a T-MOB 101re is a frissítés 4.17.111.3 396.82 mega
-
ferob
őstag
válasz fravik #32362 üzenetére
Valóban változott a készülékház anyag a telefon megjelenése óta, de szerencsére jó irányba, mert kevésbé tapad meg rajta a szennyeződés és azt is könnyebb eltávolítani róla.
(#32356) lcee79: Ha a bevezetett OpenGL ES 3.0 támogatásra gondolsz a 4.3 kapcsán, akkor amennyire én tudom a Tegra 3 nem OpenGL ES 3.0 certified, így ebből a szempontból kár várni a frissítést.
Többieknek, akik érdeklődnek az OpenGL ES 3.0-ról, azoknak érdemes ezt és ezt olvasgatni.[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
Sziasztok!
Csak gondoltam megosztom Veletek, hogy végre, kb. 10 nap után (nem munkanap) visszakaptam a HOX-omat a szervízből.
T-Mobile-nál adtam le 16-án délelőtt besárgult és hullámosodásos kijelző és illesztési hibával, a szervízes munkalap alapján 20-án történt a javítás - LCD kijelző, akksi, hangszóró, fülhallgató és keret cserével - és ma reggel kaptam az sms-t, hogy megjött a készülék.
Gyorsak voltak a srácok. Már nagyon hiányzott, addig egy Nokia Lumiát nyűstöltem, mondanom sem kell, hogy azért elég nagy váltás.Mintha egy kicsit változott volna az anyaga a keretnek, más nem vette észre? Vagy csak elszoktam volna tőle?
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
ferob
őstag
válasz szrobi66 #32359 üzenetére
Ez most komoly?
Ha valóban annyira hozzáértő lennél, ahogy előzőleg állítottad, akkor ilyen hülyeséget nem írnál.
Az, hogy te megvettél vagy csak úgy telepítettél alkalmazásokat a playről, az nem jelenti azt, hogy meg van tiltva a 150 ezer forintos telefonnak, hogy ha kijön rá egy android rendszerfrissítés, akkor ne lehessen kompatibilitási problémája olyan harmadik féltől származó alkalmazásokkal, amiket nem köteles figyelembe venni a gyártó, mert az az alkalmazás fejlesztőjének a dolga, hogy lépést tartson, már feltéve ha akar.Ebből következően, ha neked 20 ezer forintos készüléked lenne és azt frissítenék, akkor ugyanúgy felmerülhetne bármilyen kompatibilitási gond, mert az alkalmazásoknak az új frissített rendszerrel való együttműködése nem a telefon árcédulájától függ, hanem attól, hogy fejlesztik-e őket vagy épp, hogy használ-e olyan funkciót a program, amit az új szoftverben már máshogy kéne kezeljen, mert változott.
Ha kézzel-lábbal harcolsz is ellene, akkor is a saját beállításaid, telepített alkalmazásaid, urambocsá' hozzá nem értésed állnak a dolog hátterében.
Tanácsom, hogy ha a GSam vagy egyéb hasonló program, semmi következtetésre nem ad egyértelmű információt, akkor próbáld meg úgy használni pl. 2 napig a telefont, hogy visszaállítod az alapbeállításokat, de nem pakolod tele semmilyen alkalmazással a telefont, mert meglásd, meglepetés fog érni.
Utána jöhet az, hogy magadtól kikísérletezed, hogy melyik programmal van problémád és azt akkor nem használod, így a probléma megoldva.
Esetleg, ha tovább akarod utána növelni az üzemidőt, akkor lehet ilyenekkel próbálkozni, hogy tiltod a Google maps-ot vagy nem szinkronizáltatod éjjel-nappal a facebook-ot, feltéve, hogy használod.Szerk.: A kísérletező módszer épp felettem lett közben aránylag részletesen leírva, szóval a dolog megoldása adott.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz szrobi66 #32359 üzenetére
mindkettotok allaspontja ertheto...viszont en azt javaslom, hogy tedd teljesen gyari allapotba a telefonodat, es egyenkent telepitgesd (vissza) az altalad hasznalni kivant programokat.
ha meg tudod tenni, akkor 2-3 napig hasznald 1-1 program telepitese utan.
ki fog bukni, hogy mi, mik azok, ami miatt eszi az energiat.
csak peldakent irnam azt, hogy a viber egy idoszakban nagyon elkezte enni az akkut, viszont a korabbi verzio nem. igy ha a regebbi verzioju viber visszakerult, azzal minden visszaallt a regi rendbe.
ugyanez barmelyik masik programmal konnyen elofordulhat raadasul ugy, ahogy ferob irta, vagyis az uj androiddal nincs "kibekulve".
ez nem a telefon (vagy a sense "frissites") hibaja, hanem egyszeruen a programok, appok "alkalmazkodo" kepessegenek a hibaja (lehet).
ha van egy honapod, akkor van idod arra is, hogy ezt megcsinald.
egyebkent en a revolution sense5 alapu romjat hasznaltam "puceron" 2-3 napig, es tenyleg jobb erezhetoen az uzemido.
szoval, ha szeretned ismet szeretni a telefonodat ebbol az akkuido szempontjabol, akkor ennyit meg kell, hogy tegyel az ugy erdekeben." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szrobi66
aktív tag
Értem én amit írsz, de akkor a 150k-s telóm lósz@rt sem ér? Ne használjam, amire akarom? Play-ről szedtem le mindent, ami kellett megvettem, de örüljek az új rendszernek, mert előfordul a kompatibilitási probléma, és a régihez képest használhatatlan, mert 2x jobban merül? Így is le van tíltva a gyári appok több mint fele, hogy ne fusson semmi feleslegesen a háttérben. Ez így elég siralmasan hangzik. Legközelebb akkor beérem a 20ezres telefonnal, mert azt lehet használni, és aktív kijelzőnél nem esika z akksi 20perc alatt 40-45%-ot..
-
szika87
aktív tag
Hox-ra fog jönni 4.3 vagy a 4.2es volt az utolsó frissítés erre a készülékre több nem lesz?
[ Szerkesztve ]
We are here for a good time, not a long time.
-
lcee79
addikt
válasz volvoguy #32353 üzenetére
Total Commanderbe beépülő modullal Android ADB 7.2 file system plugin
le tudsz menteni mindent, és vissza is tudod mindet rakni
smsek, hívások, belépési adatok-at nem ment!!!
De appokat meg programbeállításokat stb mindent
A fizetős programokat pedig nekem kellett leszedni, de a beállítások ott voltak...Szóval én ezzel szoktam
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
volvoguy
addikt
Na srácok Tmob101-es CID-re is megjött az update.
Gondolom érdemes előtte FR-t csinálni. Viszont eléggé tele vagyok appokkal. Van olyan alkalmazás a Play-en, ami ingyenes, megy root nélkül, és az összes alkalmazásom beállításait le tudom menteni...vagy az SD kártyára vagy egy netes szerverre? A telefon beállításai nem fontosak csak az appok.Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
ferob
őstag
válasz szrobi66 #32350 üzenetére
Épp ez az, hogy ugyanazokat raktad fel, mint ami előtte volt, csak közben történt egy ugrás 4.2.2-re, amit nem veszel figyelembe, mert rengeteg probléma merülhet fel ugyanazokkal az alkalmazásokkal az új rendszer alatt, lásd pl. azért, mert nem teljesen kompatibilis.
Az, hogy 4-5 ember szól, hogy gond van az sosem lesz azzal egálban, hogy 4-5 ember írja, hogy nekik meg jó, mert logikusan nem fogja negyven vagy száz ember bejelenteni a fórumba, hogy neki mennyire jól működik, azért mert pár embernek nem, de mint említettem ilyen jellegű probléma nem maradhatott volna javítatlanul, mert mint látod, a frissítések érkeztek eddig is, szóval ha gond lenne, már javították volna.
Megjegyezném, hogy szerintem, ha felraksz egy főzött ROM-ot és ugyanazokat az alkalmazásokat rakod fel, amikből elég egy, ami kompatibilitási gondokkal küzd, akkor ugyanúgy csalódott leszel, mert a főzött ROM se fogja megoldani az ilyen jellegű gondokat.
[ Szerkesztve ]
-
szrobi66
aktív tag
Hááát ugyanazok az appok vannak fent mint frissítés előtt, sőt mint már írtam akkoriban tele volt szeméttel, és mégis gáz. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy nem csak nekem romlott az üzemidö, rajtam kívül legalább 4-5 ember írta, szóval valami nem kerek. (Rajtad kívül 4-5 ember írta, hogy jobb lett, szóval ez egál...) Nameg az xda-n is szó volt róla, hogy kernel szinten nem stimmel valami.
De lényegtelen, ha egy hónapon belül nem lesz változás, akkor kezdődik a romolgatás (bár ezt rohadtul nem akarom, nagyon beleuntam a korábbi htck-nél) -
szunyi777
őstag
válasz HUTCHDB #32346 üzenetére
Most látom a leirasod alapján a PhilZ Touch Recovery-t. Az egész korrekt nek tűnik. Még az Efs partíciót is lehet menteni vele..
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
ferob
őstag
válasz szrobi66 #32347 üzenetére
Célszerűbb lenne körülnézned az alkalmazásaid és a beállításaid között, ahogy eddig írta mindenki, mert másoknak még mindig nincs gondja a frissítéssel és nőtt az üzemidő, valamint ha hibás lenne a frissítés, akkor már rég javították volna.
Nem szeretném, ha megint hadakoznál, hogy ez hülyeség és te tudod, hogy a frissítéssel rontották el, csak szólok, hogy talán érdemes lenne a saját dolgaidban keresni a hibát.
Valószínűleg nagyobb frissítés már nem lesz.
-
szrobi66
aktív tag
válasz barathmarton #32344 üzenetére
Én is ezzel küzdök, kb 2hónapja, mióta frissítettem. Bizakodok egy frissítésben (főleg hogy ahogy olvasom a cid44 verziószáma 4.19.707.3) Ha a legközelebbi "nagyobb" frissítés nem segít, nyitom a bootloadert...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz barathmarton #32342 üzenetére
ha nem szamit a garancia, akkor a logout blog-omban levo leiras alapjan nyisd a bootloadert, tegyel fel recovery-t, majd a szamodra tetszo romot.
[link]
ha a gyari sense 4 tetszett, akkor a revolution hd romot ajanlom, mert az keves modositast tartalmaz a stock rendszerhez kepest.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
barathmarton
csendes tag
A gyengébb akkumulátor időtartam sajnos emiatt lehet, ugyanis az akksit azt most tavasszal cserélték szervizeléskor. Frissítés után csináltam egy factory reset-et, de még így is kevesebbet bír láthatóan, mint a régi rendszerrel.
Siemens A50->C55->C65->S75->Nokia N80 IE->N95 8GB->iPhone 2g-> HTC Desire-> HTC One X-> HTC One M7-> Huawei P10 Lite-> Xiaomi Mi Note 2-> iPhone XS-> iPhone 12
-
Tyer
őstag
válasz barathmarton #32342 üzenetére
Valoszinüleg nem a 4.1->4.2 miatt van, más lehet az ok.
Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
barathmarton
csendes tag
Üdv Mindenki!
A következő a problémám:
Legutóbb frissítettem a HOX-omat 4.2.2-re, pedig nem kellett volna. Sajnos az akkumulátor gyorsabban merül az új rendszerrel, ezért szeretném visszaállítani 4.1.1-re. Olvasgattam a fórumot, de nem találtam pontos választ.
Pontosan hogy lehetséges ez? Tudom, garancia ugrik, de ez nem is érdekel engem.
Létezik RUU telepítő 4.1.1-hez? Honnan tudnám letölteni? Továbbá bootloadert nyitni kell hozzá? Pontosan hogy működik mindez?
Előre is köszönöm a segítséget!Siemens A50->C55->C65->S75->Nokia N80 IE->N95 8GB->iPhone 2g-> HTC Desire-> HTC One X-> HTC One M7-> Huawei P10 Lite-> Xiaomi Mi Note 2-> iPhone XS-> iPhone 12
-
Gilberto
aktív tag
Nem tudom, hogy masnak is vannak-e gondjai, de a HOX-om folyamatosan halozati problemmakkal küzd az utolso update ota. Van, hogy felveszem a telefont, de nem hallok semmit, es ez van, ha en vinek barkit is. Sokszor megbolondul, es csak ugy mindenfele ok nelkül lerakja magat repülömodba. Tesomna, akinek szinten HOX-a van, meg ha lemerül a telefon, es felrakja tölteni, majd ujra hasznalni szeretne, fogja magat a telefon es kikapcsol. Es csak az segit rajta, ha raköti a gepre, bekapcsolt debuggal. Mas is tapasztalt valami hasonlot, vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsesek?
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
csernak75
senior tag
válasz Thor Steinar #32338 üzenetére
Igen, eddig egész jó pedig nem is csináltam gyári viszaállítást.
-
Steve1207
veterán
válasz szunyi777 #32334 üzenetére
A nyitást úgyis a dev oldalon kell megcsinálni, ott is lépésről lépésre le van írva minden és a hozzá tartozó parancsok, alkalmazások stb.
A progi max annyiban hasznos, hogy nem kell beírnod két parancssort cmd-be, amikor kernelt vagy recoveryt raksz fel, de az már későbbi, nyitás utáni történet. Itt van hirtelen egy 2.3, ha minden igaz az internationalhoz (bár szerintem mindegyik jó)..
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Tanulmányoztam a bootloader nyitásának módját, HUTCHDB leirása alapján, de van egy gondom.
Sajnos az xda oldalon nem található a toolkit
Mod edit: Download links removedHa esetleg megvan valakinek, és megosztaná velem, vagy feltöltené valahova azt megköszönném!
HUTCHDB javaslata alapján a 2.5-ös verzió kellene!
Nagyon szépen leirta, és az alapján megcsinálnám...Köszönöm előre is!
Más:
Ez az LCD panel mellett döntöttem, és le is rendeltem... Remélem szupi jó lesz!![ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Most nézem XDA-n, CID 44-re olyan update jött ki ami a többire még nincs is.. Eddig az a CID alig kapott frissítést, most meg az kapja meg a legújabbat először. Most akkor a sufni GSM boltban vett HOX tulajok örülhetnek!
Gondolom ez most csak nekem új4.19.707.3
+HBOOT 1.73
[link][ Szerkesztve ]
-
VipJoco
tag
Valakinek valami infója mikor várható a [T-MOB101] cidre a frissítés? Tudom ha a Német T-MOB kiadja, de valakinek valami pontos infója?
-
Sanyee30
csendes tag
válasz B4l!nt #32315 üzenetére
Én azt javaslom, hogy a csatolt linkről töltsd le a mostani szoftver verziódnak megfelelő RUU-t és telepítsd, majd azután frissítsd.
http://www.androidruu.com/index.php?developer=Endeavor
Ha az mint az enyém volt, akkor ez kell (3.14.707.24): http://www.androidruu.com/getdownload.php?file=Endeavor/RUU_ENDEAVOR_U_JB_45_S_hTC_Asia_WWE_3.14.707.24_Radio_5.1204.162.29_release_296434_signed.exe
-
Heroldg18
tag
Érdemes akkor frissíteni Sense 4+ ról sense 5re? Mik benn az újdonságok? Mi az ami miatt nem érdemes váltani? Akkuidő jobb vagy rosszabb?
-
B4l!nt
aktív tag
Egyenlőre kiírja hogy módosított szoftvert használok és nem telepíti. (locked boot loader)
Csináltam egy factory resetet, remélem most jó lesz. Nektek megy? -
Sanyee30
csendes tag
A CID44-re is kijött a frissítés!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz -FreaK- #32308 üzenetére
igen, s1-MIUI....mondjuk abban az idoben meg mas volt a "fejem"...ize avatarom.
a sebbessegre nem tudok valaszolni, mert a recovery-s mount-ot talan egyszer hasznaltam, igy nincs osszehasonlitasi alapom.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-FreaK-
veterán
válasz HUTCHDB #32307 üzenetére
Őőőő, SGS1, nem? én onnan ismerlek először ha jól emlékszem De aztán váltottál HOX-ra, aztán arról is valamire, most vissza HOX-ra. Tavaly volt egy összehasonlító cikked a HOX és a SGS3-ról amivel nem értettem egyet. Most így hirtelen ennyi rémlik
FR már megvolt, még nem próbáltam, hogy jó-e mert épp másolok vissza rá. Jut eszembe.. melyik gyorsabb átvitelben: MTP, vagy a CWM-ben található sima mountolás? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz -FreaK- #32303 üzenetére
ugy latom, hogy nem biztos, hogy beugrottam neked, hogy honnan lehetek ismeros...no mindegy.
a menu, alkalmazasok, play-ben torolted az adatokat?
lehet en meg arra raprobalnek factory reset elott...." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Emilchen
tag
A frissítés óta a kezdőképernyőről el-eltűnik egy widget. Korábban ilyenkor a menüben megkerestem, hosszan rányomtam, így megint megjelent a kezdőképernyőn. Most ez nem működik. Hogyan tudom visszavarázsolni az eltűnt widgetet a kezdőképernyőre? Előre is köszi.
-
kerdig
csendes tag
-
-FreaK-
veterán
válasz HUTCHDB #32299 üzenetére
Igen még tartom magam olvasom azért a topicot néha, de csak ritkán írok
Majd csak jövő év elején jár le a két év T-Mobile hűségem, addig szerintem nem váltok másra (bár nagyon csábít pár készülék ). Te még kitartasz a HOX mellett?Hm igen, az lehet hogy a recovery csinálta, sima non-Touch CWM van fent. Az előbb megcsináltam menüből is (kicsit keresgélni kell, mert nem ott van ahol régen), így újraindult és törölt, ahogy kell.
Azért kellett amúgy mert az utóbbi hétben nem tudtam használni a Google Play-t rendesen.
Először az Odex script-el odexeltem a romom, de így nem tudtam nagyobb programokat telepíteni, sem frissíteni. Emiatt full wipe és felraktam egy sima deodexelt romot, de itt meg néhány program telepítésekor(pl.: Whatsapp) ilyen hibaüzenetet kapok:Unknown error code during application install: "-24"
Így most a factory resettel próbálkozom, hátha.
-
szunyi777
őstag
válasz kerdig #32298 üzenetére
Én már több lcd-panelt és digitizert rendeltem kinai barátainktól, különböző tipusokra, és lekopogjam mind működött.
Kissebb gond volt egy motorolánál a digitizerrel (Érintőpanel), hogy az alsó 4 led közöl a 2 szélső teljes fényerővel világitott a másik 2 szinte nem.. De az érintő viszont gyönyörűen dolgozik!Megfogadom a fentebb javasolt tanácsot, és kerettel eggyütt rendelem, mert tényleg egyszerűbb a csere..
A feni videó alapján, és a termék mellé csatolt szerszámokkal, és egy kis kézügyeséggel, nyugalomba nem bonyolult hadművelet megcsinálni.Annó én is azért vágtam bele a cserébe, mert méregdrágán akarták kicserélni egy készülékem érintőjét...
Saját magam megoldottam, és kb.18-20 ezer forintom a zsebben maradt...Van kockázat, de Én mindig kérek követési számot pár dollárért.. És a másik, ha nem indul be a panel, nah az ciki!
És egy újat tanultam itt :HOX Agyaltam, hogy mi az, de leesett
Htc One xNehéz lesz megszokni a samu után a romolást is, igy ahogy olvasom xda-n..
kirkri Kössz a 3M típusú ragasztó tipus tippet..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Független Megkímélt/1-3 hónap gar./p3970
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%