- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
gombsadi #4077 üzenetére
ööö na ez érdekes.
Próbáltagattam a spare partsot mert az előbb le is szedtem mondván rá volt írva az end gombnál hogy 1.5 only.
Szóval most a power gomb először némít másodikra lerak.
teszi ezt spare parts minden állásánál és spare parts leszedve is.
Ergó erős a gyanúm hogy froyo változás mert azóta nem futottam bele...
Na ennek most örülök -
-
brownus
veterán
válasz
gombsadi #3983 üzenetére
ok,
és antivirus programot érdemes feltenni, léteznek egyáltalán virusok androidra? most nézem, hogy az avg-nek van free verziós kergetője erre a platformra is.
(#3985) chevyfan, ha a papírok rendben vannak, akkor vedd meg tőle.
azon a megspórolt 10k-án tudsz venni pl. egy 8gb sd kártyát meg egy autós tartó/töltő szettet is... -
gombsadi
aktív tag
válasz
gombsadi #3606 üzenetére
Na szóval, kicsit utána nézve a dolognak, az 500mA a baj usb-n. A 2.0-ig(USB verzió), 5V 500mA a specifikációban meghatározott érték. Ez gyakorlatilag úgy néz ki, hogy 5V 400mA a névleges leadott teljesítmény. A telefon töltője meg 5V 1A ad le, ezért tölt gyorsabban az AC, illetve lassabban az USB.
Az, hogy miért nem bírja annyira USB-ről töltve, nem tudom. Ez az én tapasztalatom, nem hivatalos vélemény. off vége -
gombsadi
aktív tag
válasz
gombsadi #3597 üzenetére
"A töltő 3- 4
óra után automatikusan kikapcsol . A
legtöbb cellát 4 ,2 Volttal kell tölteni , +- 0,05
Volt ingadozást tolerálnak . Ha 4 ,1 Volttal
töltünk , az csökkenti a kapacitást , de 10 %-
kal növeli az élettartamot. Az újabb cellák
már 4, 2 Volttal való töltés esetén is jó
élettartammal bírnak. Az akkumulátor
99 ,9 %- ra töltődik fel , a töltés alatt nem
melegszik .
A teljes töltést a töltőáram folyamatos
csökkentése mellett érik el . A feszültség
maximumának eléréséig az akkumulátor
megkapja a töltés nagy részét , a maximum
töltöttség elérése viszont lassú folyamat .
Ezért becsapós az , amikor bizonyos
gyorstöltőknél azt ígérik , hogy a lítium- ion
akkumulátort 1 óra alatt feltöltik. Ilyenkor
az történik, hogy az akkumulátor- töltő
elérve a maximum feszültséget " kész"
állapotot jelez , valójában a töltöttség
ilyenkor az elérhető 70% - a csak. A maradék
30 % nagyjából kétszer ennyi ideig tart .
Mit nem tűrnek a lítium
alapú akkumulátorok ?
Csepptöltés
A csepptöltést a lítium- ion
akkumulátorok nem tolerálják, mert
nem tűrik a túltöltést. Ha mégis töltőn
hagyjuk az akkumulátort , és a töltő
4 ,05 Volt / cellával tölti , az lítium-
darabkák leválását eredményezheti,
ami instabilitást okoz , és ez veszélyes.
A túltöltés az akkumulátor olyan
mértékű melegedéséhez vezethet ,
melynek eredményeképpen ki is
gyulladhat . A teljes töltést javasolt 20
naponta végrehajtani.
Mivel a túlmerítést is meg kell
akadályozni , a beépített áramkör akkor
is leold , ha a terheletlen feszültség
kevesebb, mint 2,5 Volt / cella . Ilyen
értékeknél már olyan mértékben kisült
az akkumulátor, amiről hagyományos
töltővel már nem hozható vissza .
Vannak biztonsági megoldások a
túlmerülés megelőzésére , például
elektromosan szét kell választani a
cellákat , ha a cellafeszültség a 2,7 -3 ,0 Volt /
cella alá csökken.
A töltöttségi állapot kijelzése
A terhelés nélküli feszültség értéke
tájékoztatást adhat az akkumulátor várható
kimerülésének idejéről lítium -, alkáli-
( alkaline ) és ólom- alapú akkumulátorok
esetében , de ez a nikkeles
akkumulátoroknál nem használható
módszer . A lítium- ion akkumulátor
esetében a 3 ,8 Volt / cella feszültség a
töltöttség 50 % -os voltát feltételezi . Persze a
feszültség mérése önmagában nem ad
tájékoztató adatot , hiszen gyártóktól is függ
az akkumulátor viselkedése, ami egy
bonyolult elektrokémiai folyamat
eredménye . A hőmérséklet változása is
adhat tájékoztató adatot a töltöttségről,
azaz minél magasabb a hőmérséklet, annál
kisebb a töltöttség."by: Bérces Balázs
Amit kiemeltem, abban van a magyarázat. Ugye Usb-ről lassabban, kisebb feszültséget adva tölt az USB.
-
Matt88
csendes tag
válasz
gombsadi #3582 üzenetére
na hát akkor jelentek XD
letöltöttem az említett programot...indításkor kompatibilitási problémára hivatkozva bezárta a programot...újra megnyitásnál választottam egy olyan lehetőséget, hogy megoldás keresése interneten...nem sikerült...ezek után törölni akartam, de lefagyott tőle a gép...és mikor újraindítottam már a D meghajtóm messze szállt...
konkrétan eltűnt
és sokan dolgoztunk ma rajta...de nem tudtuk visszahozni...
a C-m megvan...még szerencse...így tudom nézni azt, hogy nincs D-m
szal holnap érvényesítem a garanciámatJAH
a kártya még mindig szar!!!
zanzásítva az elmúlt 2 napom eredménye
pedig nem is vagy pc-s láma -
umfrider
senior tag
válasz
gombsadi #3588 üzenetére
Éjszaka Ac-ről szoktam tölteni, csak akkor van USB-n, ha itt ülök a gép előtt. Szépen iderakom az asztalra és bedugom, hogy nézegethessem
Nekem egyáltalán nem jött be az automata fényerő... Nem tetszik. Meg idegesít, hogy váltogatja magát
Lehet, hogy az én baromságom
Este meg DE, majd meg vakulok, de szeretem kínozni magam. Főleg akkor a fasza, ha kapok egy smst, vagy szól az ébresztő és mondjuk azt kell megnéznem, lenyomnom. Mikor kinyitom a csipám, akkor majd meg halok. De gondoljatok bele az milyen, mikor reggel bekapcsolomés a fehér képernyő kiégeti a fejem hátán még a koponyámat is
Nekem 2.1-nél automatán eltűntek az értesítések, ha lehúztam. itt ( 2.2 ) nem
-
umfrider
senior tag
válasz
gombsadi #3579 üzenetére
No, hát ez a HTC WIdgetes dolgot eddig észre sem vettem
De, jó hogy szólsz!
Megnéztem a "Monitort" a systempanelben. 17%-os töltöttségnél ( töltőre dugva - USB ) 3780mV. Holnap reggel 100%-nál megint rápillantok.
Ma elég sokat használtam a 3G-t, kb 1,5 óra, talán kicsivel többet + 30 eprcet játszottam és 25 percet zenét hallgattam Bluetooth fülesen keresztül és 18:00-kor volt 3%-on az akkumulátor. 6:45-kor húzom le a töltőröl, mint mindig.
Most éppen kibírta.
Mondjuk hozzá tartozik a dologhoz az is, hogy én max fényerőn használom a készüléket, nem tudom, hogyan szokta.
1 hibát vettem észre a 2.2-ben. A notification barnál megjelennek az értesítések. Pl sms sent notification. A 2.1-nél, ha megjelent, akkor lehúztam a bar-t; majd mikor feltoltam akkor eltűnt az értesítés, tudván, hogy megnéztem, tudomásul vettem. Most viszont csak akkor tűnnek el ezek az infók, ha kitörlöm őket. Vagy ez nem "HIBA"?
Egyéne válogatja, én jobban szerettem, mikor magától kitörölte azokat... -
Matt88
csendes tag
válasz
gombsadi #3578 üzenetére
nem jött be az SDFV progi...:S
csak FAT-ra enged formázni meg a már említett formákra...
kipróbálom az általad említett programot is...ha azzal se megy akkor házalni fogok, amíg nem találok egy olyan oprendszert valakinél, amin engedélyezve van
jobbat nem tudok
köszi a segítségeket! -
gombsadi
aktív tag
válasz
gombsadi #3578 üzenetére
ehh, kevés az öt perc :-(
umfridert akartam írni, bocsánat.umfrider:
Azt hittem észre vetted, ha asztalhoz akarsz új widgetet hozzá adni a widgeteknél az első pont az ,hogy "Get more HTC widgets". Vagy valami ilyesmi.
A systempanelben ha megtaláltad a dev infonal a batteryt, ott azt is mutatja, hogy usbről vagy acről toltod. Ott nézd majd meg, mert lehet a kabel a bűnös.
A feltoltott fesznek (ez a monitornal nezheto) 4200mV körül kell legyen 100% toltottsegnel.
Csak halkan jegyzem meg, furkoo miatt is, hogy tegnap reggel levéve a toltorol, egész nap hsdpa halozaton (no wifi gps bluetooth semmi nem fut olyan a háttérben) bizony kemény hat órát bírt folyamatos hasznalattal, 10-20% fenyeronel.[ Módosította: bnss ]
-
-
umfrider
senior tag
-
gombsadi
aktív tag
válasz
gombsadi #3568 üzenetére
Amit elfelejtettem még, amit észrevettem, hogy néha nem erzekeli a töltést megfelelően. Nem rég azt vettem észre, hogy fel tettem tölteni, ac helyett usb érzékelte, lassan is töltötte. szét szedtem a töltöt ,utanna Jó volt. Systempanel volt az app amivel néztem.
Matt88:
fat32 fajlrendszert használ a memoria kartyanal. Gondolom windowst hasznalsz, annál nem tudom, hogy kell. Esetleg meghajton jobb klikk/tulajdonságok?
-
bajnokpityu
félisten
-
brownus
veterán
válasz
gombsadi #3341 üzenetére
bp 6ker - 1.77/1.25Mbps (telenor)
nohát
-> 2.2 heteken belül !? meglássuk...
-
HardRic
addikt
válasz
gombsadi #2507 üzenetére
A telefon a komplett szurke szinskalat szarul jeleniti meg. [link]
Kevesbe lepcsozetes vagy teljesen atmenetes kepen latszik, hogy nem csak zold a szurke, hanem van ott barna meg minden ami kell.
Szerinted a zenelejatszo, weather alkalmazas, ora hattere miert olyan szemcses? Mert az atmeneteket szarul jeleniti meg, ezert kb pixelenkent mas "szurket" lathatunk. -
L4mie
veterán
válasz
gombsadi #2289 üzenetére
Jajaj szégyenlem is magam
ekkora Walloftextet offba, de azért volt benne ON is.
Kijött belőlem, de az IP4 topikba nem akartam írni, mert ajjaj mit kaptam volna a szentlovagoktól
160 meg egy nagyon korrekt ár lenne érte, persze nem ilyen 2 évig fizetsz érte még havi 4-5k-t kivitelbe. (nem adnék érte én se annyit, ezt is 100 ért vettem, szerencsére sikerült AFÁ-t visszakérnem (köszönet is érte ;P )) de 160ért már sokkal jobb ár/érték arányt képvisel, tényleg szép lett, legalábbis nekem ez a letisztult, picit szögletes forma nagyon bejön, viszont a Villantós telefon státusza nagyon nagyon visszatartana.
Telódnak meg drukkolok, mert nekem semmi bajom nincs vele, életem legjobb telefonja eddig. (pedig volt pár)
-
L4mie
veterán
válasz
gombsadi #2284 üzenetére
egyszer merült le kikapcsolásig de sajnos kellett használnom, és töltőhöz se fértem 2 napja.
Amúgy első töltés előtt hagytam kikapcsolni.
De azért ne higgyük azt hogy nem építettek bele valami akkukímélő funkciót, mármint arra gondoltam, hogy nem 0ás akkunál fog kikapcsolni hogy tönkretegye a lipo-t.Bár ha mégis akkor picit csalódtam, mert oké hogy a Siemens S25 még nem tudta(ki is nyírtam az akkuját anno), de azért már nem 2002ben vagyunk
)
-
HardRic
addikt
válasz
gombsadi #2253 üzenetére
Jól kifogtad azt a telefont. Én szervizhez fordulnék. http://www.ecare.hu/
-
gombsadi
aktív tag
válasz
gombsadi #2246 üzenetére
üdv, megint én. Érdeklődnék hogy a kamera körüli fém gyűrű az másnak is mozog egy picit, vagy csak en fogtam ki ilylet? A másik kérdésem az hogy alul az akku fedélnél másnak is van hézag? a háznál gondolom, a sense felírás alatt, van egy kis rés. nem ér oda a muanyag fedél. ja és a gombok! a kijelző alatti gombok milyenek nektek? nekem kattogosak es nem mindegy melyik oldalát nyomom meg. thx
-
dkt
csendes tag
válasz
gombsadi #2227 üzenetére
Bocs, lejárt a szerk. idő...
A második kérdésedre:
Nézd meg ezt: http://curvefish.com/widgets/2g3g-onoff.htm
Nem az igazi, de állítólag nincs jobb. Lényege: a "Settings- mobile network" menübe visz egy gombnyomással, és ott be tudod állítani hogy 2G vagy 3G legyen (nem próbáltam ki) -
dkt
csendes tag
válasz
gombsadi #2227 üzenetére
Szerintem a HTC Sense a 2.1-es androidhoz alapból 7 oldalas, és nem állítható. A régebbi androidok voltak 3 és 5 oldalasak.
Amúgy viszonylag könnyű a 7 oldalból kettőt nem használni, mintha nem is lenne (javaslom a két szélsőt, úgy praktikus), és máris előállt az áhított ötoldalas felűletHej, ha minden probléma megoldása ilyen egyszerű lenne...
-
L4mie
veterán
válasz
gombsadi #2220 üzenetére
Üdv köztünk.
Enyémke már lassan 3 hónapos, 2 hét kb. míg beáll az akkuidő, érdemes elsőre lemeríteni, majd ugye 12-16 órát tölteni, nekem ez bevállt, használattól függően 24-72 óra volt eddig az üzemidőm, mindig volt rajta hívás, kis Wifi etc., és soha nem engedtem, hogy kikapcsoljon magától.
Javaslat:
Pakold csurig minden szarral amit csak ki akarsz próbálni, aztán szépen szedd le amit úgyse használsz -
dkt
csendes tag
válasz
gombsadi #2220 üzenetére
Üdv a klubban!
Jó tanács: ne (csak) az akksi alapján ítélj. Összességében ez egy jól összerakott, működő és szeretnivaló kis készülék. Vigyázz: ha az ég világán mindent kikapcsolsz, hogy egy kicsit több üzemidőd legyen, akkor minden előnyt elvesztesz, amiért végülis androidos okostelefont vettél. Hívásokat bonyolítani és SMS-ezni a leggagyibb ingyenes NoName készülékkel is lehet... Neked nem ez van, használd ki a tudását és örülj neki (hmm... és esténként dugd a töltőre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest