Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
siofok #19298 üzenetére
Megtennéd nekem hogy megpróbálod letölteni az Angry birds-öt vagy a Skypot, vagy a Fruit Ninja-t? De ide sorolhatnám a rocket bunnis-t is de látom az nem sikerült neked sem.
Nekem ezek közül egyik sem sikerült amikor fentvolt a rom, és már más is jelentkezett ezzel a problémával.Köszi
-
-
siofok
őstag
nah nekem ez a nyulas nemakar lejönni a marketből.3-4-et villan a nyíl hogy letölt,azt kilép.
-
-
reqaw18
csendes tag
Hát a kijelzőm híváskor még most sem akar visszakapcsolni. Csináltam szoftver frissítést az sem segített. De most néztem,h ha elindítom a hívást, nem is kell a fülemhez tenni a telefont, már kikapcsol a kijelző. Nem lehet h valamit bekellene csak állítani?
-
LouiS22
veterán
Hülye kérdés, de azért megkérdem: bekapcsoltad a GPS vevőt?
A következő a teendő: fogod a készüléket, kiballagsz a szabad ég alá, bekapcsolod és vársz türelmesen. 1-2 perc alatt (ez a max) jelet kell találnia.
Ha mozgás közben vagy (autóban, akármi), házak között, azok jelentősen árnyékolhatnak.
-
mocsarid
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem ez dézit, és érdekelne, hogy ki melyik navigációt ajánlja hozzá ( ha van leírás telepítéshez annak is örülnék ).
Persze ez szubjektív dolog, de kíváncsi vagyok, hogy kinek melyik jött be eddig a legjobban erre a telefonra.Köszönöm
-
Integra
titán
hova rejti a rendszer a kontaktokhoz az arc képeket? vagy csak gallery alá csinálok egy avatar nevű foldert és abból rendelem hozzá a fotókat a személyekhez?
illetve a people-nél, hogy adhatok meg nicknevet, hogy azt jelenitse meg? mert ugye beirhatom a first és last nevet, és a display-ben csak azt választhatom ki hogy first vagy last name legyen elöl.. alul megadhatom a nicknevet, de azt meg nem engedi kiválasztani..
úgyanis a contacts-ot hivatalosan vezetem a pontosság miatt, de a becenevére keresnék rá poeple-ben.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
pzoley
őstag
Pedig eddig az AuraxTSense-ről csak jót írtál, meg hogy kiirtottad a sense-t alóla, meg jó választás. Pedig képről nem tűnik egy nagy erőforrást igénylő játéknak, de ki tudja, lehet rossz programozás is.
Itt az ideje, hogy csinálj egy Quadrant tesztet, és nézd meg a 3D értékét. Ha 430 felett van akkor ok a 3D teljesítmény is!! -
llaszlo
veterán
Ha minden igaz akkor holnapra én is Desire tulaj leszek.
-
r4z
nagyúr
Hm. Egy kérdés: DHD ROM-mal mennyivel jobb/rosszabb a 3D játékok futása? Ez a nyuszis-űrhajós már szaggat AuraxTSense alatt (az ADW EX bezáródik játékok indítása előtt)
-
racerx
őstag
Ez kib..ott jó:
[link] -
reqaw18
csendes tag
Beszéltem ügyfélszolgálattal, azt mondták, h szoftverfrissítés ha az sem segít akkor csere.
-
kerlas
tag
Üdv! Valakinek sikerült felraknia a baadnwz v1.8c romját, mert nekem bootloop lett belőle, akárhányszor próbáltam. Próbáltam EXT2-re, meg EXT3-ra formázott 2. partícióval is (EXT4-et nem tudtam csinálni se minitool-al, se acronissal), de a végeredmény ugyanaz.
-
james008bond
őstag
válasz
pzoley #19251 üzenetére
"De van egy jól bevált módszer amivel ez elkerülhető !!"
Az a módszer, hogy nem kell sokat feltelepíteni? Így kíméljük az sd-t és internalt?
Azért úgy látom, nem csak én szoktam néhány tucat programot feltelepíteni, Te is efelé mentél fejlesztésben, meg úgy látom, szinte valamennyi custom rom készítője is próbál hegeszteni data2sd-t. Meg aztán a DHD-ben meg van már alapból 1 GB internal szabadon. Talán nem véletlenül?
-
pzoley
őstag
válasz
Integra #19242 üzenetére
És azt már megkérdezted magadtól, hogy a belső nand, aminek szintén van életciklusa, és ott mindig csak az a 137 MB áll rendelkezésre, az mikorra használódik el ?? És ha elhasználódott, hogy cseréled ??
Ha meg a kártyát eladod a telefonnal együtt, akkor nem jobb, ha addig sokkal gyorsabb a telefon ?? Az biztos, hogy előbb lesz mindenkinek új telefon, mint bármelyik script-tel működő rom miatt elromlott sd kártya !! -
reqaw18
csendes tag
Menü gomb megnyomásával sem történik semmi...
-
reqaw18
csendes tag
Nincs rajta fólia. Az első hívásnál még 2szer bevillant a kijelző aztán semmi több. Kb. 3 órája hozta a futárszolgálat. Aztán már vihetem is a szervízbe. Tök jó
-
Integra
titán
válasz
pzoley #19237 üzenetére
kérdés hogy mennyi idő alatt használódik el data2sd+ alatt az sd kártya azon része ami ext3-ként van leformázva. az én konkréte esetem egy sima class2 16 gigás sd kárty, ebből 13gb a szabadon felhasználható és 1.8gb az ext3 a data2sd+ számára.
teszem azt hogy használom a desire-t még 2 évig...
mire új telefont veszek úgysem fogok ezzel a kártyával vacakolni, eladom a telefonnal együtt etc.. észre se veszem hogy bármi baja lenne.
ugyanez van a pc-s ssd-vel. mindenki sir hogy tönkre megy. megy a faszomat, használhatod orrvérzésig 5 évig, semmi baja nem lesz, nemtom mit kell félteni, az a dolga, hogy irjon és olvasson. mire gépet cserélsz addigra meg féláron dupla akkora méretűt kapsz majd helyette. -
LordAndrew
tag
válasz
dombila #19231 üzenetére
Nekem egy profi rom-szakács mondta ezt (aki már látott emiatt elpusztult SD kártyát), ezért tartok ettől. Meg igazán nincs is rá szükségem: ami kell, az bőségesen elfér (akár kétszer is), ha A2SD-t használok. Én mondjuk közepes usernek mondanám magam: nem használom extrém sokat a telefont, de napi fél-egy óra nyomkodás biztosan összegyűlik.
-
reqaw18
csendes tag
Senkinek nem volt még ilyen gondja a telefonnal? Megvan 2 órája, de már kezdek is kiábrándulni belőle.
-
pzoley
őstag
válasz
racerx #19233 üzenetére
Hidd el sok ember a 200 app-al, csak a középmezőnyben van. Csináltam már 392 MB-os install rom-ot is.Sőt linkeltek olyan memory screen-t is, hogy a 2 x 1GB extended partíción 350 MB volt összesen üres !!!
Az sd kártya használattal kapcsolatban, csak annyit, munkámból kifolyólag, napi szinten foglalkozom különböző flash memóriák kezelésével.Én sem találkoztam még "elromlott" flash-el !!
Mint már sokszor leírtam, de most utoljára leírom, hogy a data2sd+, hiába hogy ext4-es fájlrendszert használ, a működése nem egyezik meg a régebbi scriptek működésével.
A régi verziók,az init.d-ben elhelyezett scriptek segítségével hozták létre az sd-n, a /data partíciót.Magyarul, amikor elindul a rom, akkor másolják át az adatokat az Internal Memory-ból az sd-re.Ez a művelet mindig, sd törléssel és írással jár. Emiatt használódik el az sd kártya hamarabb, mivel csak az írási, és törlési ciklusok vannak hatással az életkorra !!
A data2sd+ csak 1-szer csinálja ezt meg, akkor amikor felflash-eled a scriptet Recovery-ből !!
Az init.d-ben lévő rész,csak a már meglévő rendszert aktualizálja, mert a felmountolás még a rom indulása előtt megtörténik a system és a cache partíciókkal együtt!!
Ebből a szempontból azért sokkal jobb megoldás az extended változat, mert ott külön partíción van a program, és külön partíción az adat.Sokkal kevesebbszer kell az sd-hez szólnia, és akkor sem ugyan oda ír.
Csak gondolj bele abba, hogy van egy 16GB kártyád, ami kb félig van lefoglalva, de mivel az adatok csak az ext3 partíción vannak, és csak az használódik igazán, ha "elromlik" akkor 512 MB miatt kidobsz 15.5 GB-ot ?? Mert a fat32-re szinte csak te másolsz !!
Na ezt hámozzátok ki !!
De van egy jól bevált módszer amivel ez elkerülhető !![ Szerkesztve ]
-
reqaw18
csendes tag
Nem takarom! Most azt figyeltem meg hogy néha bejön a kijelző egy nagyon rövid időre, de el is tűnik. Nyomkodhatok itt akármit nem engedelmeskedik
-
reqaw18
csendes tag
Hello!
Ma kaptam meg a HTC desiremet! Olyan problémám van hogy nem tudom megszakítani a hívást. A kijelző kikapcsol, az üzemkapcsolóval sem tudom visszakapcsolni, így az End Call gombot nem érem el. Hogyan lehet ezt megoldani?
-
racerx
őstag
Magánvéleményem szerint ha nincs fent extrém sok játék, navi program akkor felesleges a datasd, elég a sima a2sd+. Ui. szinte soha se telik meg. Nálam fenn volt 5 navi, egy csomo gameloft game, egyéb komoly játékok , és még simán volt helyem. Viszont ha valakinek van 200 appja (monnyuk nem értem h minek), meg játékok, akkor kellhet a datasd.
-
dombila
őstag
válasz
LordAndrew #19225 üzenetére
Igyekeztem kicsit utánanézni a DATA2SD fokozott SD kártya használatból fakadó lehetséges problémáknak. Több fórumon is kerestem, a következőkhöz hasonlóakat találtam:
"Yes, eventually your SD card can be exhausted when you use APP2SD & DATA2SD, depends on the class of the SD card too. Basically, all the reads and writes to the SD card happen much more frequently in this scenario so the SD card's life span will be greatly reduced.
However, saying that, i have not had an SD card fail me yet. But i am not a 'HEAVY' user so to speak. Generally, its nothing to worry about. But can be a potential issue."
forrás: http://www.htcdesireforum.com/htc-desire-how-to/%28guide%29-rootin-flashing-rom/60/ - de több helyen is hasonló található
Azaz kb. a következő:
"Igen, végülis az SD kártya kimerülhet ha APP2SD vagy DATA2SD-t használsz, függően az SD kártya class-étől is. Alapvetően ezeknél a megoldásoknál sokkal gyakrabban fordulnak elő olvasás és írás műveletek az SD kártyán, így az SD kártya élettartama lerövidül.Azonban nekem még nem volt SD problémám. De én nem vagyok "HEAVY" felhasználó. Álalánosságban nincs miért aggódni, de ez potenciális gond lehet."
Ez kicsit olyan "nesze semmi fogd meg jól". Valóban jobban terheli a kártyát, de nem érdemes tartani tőle.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Integra #19202 üzenetére
Több mint valószínü hogy kicserélik. Mindenképp az E-care-be vidd.
Az "elfertőződött" kamera lencsét is szó nélkül cserélték egy srcának.Nekem pl. recseg ropog a hátlap (soha nem volt leejtve a telefon meg semmi ilyesmi)
azt kéne még megjátszani. Amikor kivettem a dobozból már ilyen volt -
pzoley
őstag
válasz
LordAndrew #19227 üzenetére
Az oldalamon leírtak alapján kemény 5 perc alatt tudsz csinálni magadnak fullos rom-ot !!
Mindent visszateszel, szignózás, és kész a fullos rom
Azért érdekes, hogy ha fullos rom-ot teszek fel, akkor csak olyan kérdések jönnek, hogy lehet kiszedni belőle ezt meg azt, ha az alapot teszem fel, és mellé a kiszedett app-okat, akkor meg miért nincs benne ?? Na most akkor mi van ??
Nem olyan bonyolult az a CSM, és ott van minden ami kell hozzá.
Ráadásul most már lehet csinálni full működő HD rom-ot !![ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz
LordAndrew #19225 üzenetére
Csináld Magad
-
LordAndrew
tag
válasz
pzoley #19131 üzenetére
Köszi a gyors választ. A Data2SD-ről azt hallottam, hogy nagyon (és túlzottan) igénybe veszi az SD-t, ami annak idő előtti elhalálozását okozhatja... Hely gondjaim az APP2SD óta nincsenek, ami kell azt fel tudtam rakni.
A kérdéssel viszont zavarba hoztál.
Mi az a CSM? (A fullost értem
)
-
-
lipy
csendes tag
Na végre mindenben megfelel most már nekem a Desire-em.
Stock rom+root+ap2sd+ext3+mostmár független. minden forrasztás nélkül. -
racerx
őstag
Na megjöttem, hosszabb utamról és a Desi jól muzsikált.Minden levéve kikapcsolva, only gsm, setcpu, az akkuidő is kitűnő
. De azért azt javaslom hosszabb útra, inkább vigyen az ember vmi 8 ezer forintos mp3 lejátszót.
Ami érdekes volt hogy, pl 1 óra zenehallgatás 4-5% mínusz, 1 óra film nézés 12-15% mínusz.. Ez a filmes csökkenés szvsz nem rossz, ahhoz képest, hogy mennyivel több erőforrás kell hozzá, mint a zenéhez.
A GPS menet közben idegen földön rohadtul nem akart poziciót fogni, gondolom sokat számít neki az Agps, és a háttérben futó egyéb trükkök -background data, roaming stb. (amiket én kikapcsoltam).
Más: nem emlékszem pontosan , de az s-off alatt, ha bizergálni akarom a system könyvtárt (pl. appot akarok kitörölni menet közben) root explorerrel, akkor normális é, hogy nem lehet (hiába van r/w-n), read only-t ir ki. Csak recoveryben megy , ha felmountolom? -
kokler
aktív tag
válasz
Hooper #19214 üzenetére
Szerintem nálad nincsen alaplap probléma, mert akkor boot-loop-ba kerül a készülék a túlmelegedés hatására.
Valami nagyon beakadhat nálad ezért a Quick System Info és a NetMeter felrakását javaslom, amivel láthatod, mi eszi a CPU-t. Szerintem egyedül azért melegszik annyira, mert folyamatosan pörgeti a procit valami.
Ha mégsem, akkor mégis szerviz -
Hooper
őstag
válasz
Hooper #19197 üzenetére
köszönöm a gyors válaszokat!
Júniusban vettem a telót (voda) remélem ezt az alaplap problémát nem fogtam ki, de a héten lehet h elviszem megnézetni.
Abszolút megértem amúgy azt ha 8 programot futtatok és a műanyag házba zárt "sárkánynak" melege van, a problémát inkább szerintem az okozza hogy a proci valami miatt folyton 100 százalékon pörög. Emiatt a telo sem hasít annyira - hozzáteszem a sebességhez hogy a görgetések sokszor megakadnak, a programok megnyitása meg szerintem lehetne gyorsabb is, megint csak 3gs el jövök, mert az van közelemben, de azonos programok nem nyílnak meg hamarabb az enyémen. szvsz az 1Ghz vs 600mhz-nek nem csak fogyasztásban kéne érezhetőnek lennie
Félre értés ne essék, nem a Desit szidom, csak szeretnék rájönni miért pörög a proci és melegszik és fogyaszt emiatt többet az én készülékem. -
Mákdaráló
tag
Tudom, hülye kérdés...de..
Ha az App 2 SD programmal minden lehetséges programot átdobáltam a memkártyára, az SDK-val beállítottam alapértelmezettként az SD-re való mentést, 9 MB a contacts, és a telefonon tárolt programok száma: 2db (Google maps 5.0 és Android market),
DE
a szabad memória mindössze 14MB, akkor mit csinálok rosszul???
-
sid87
senior tag
miközben próbálkoztam rendesen működőképesre hozni a legújabb miui romot, egyszercsak ezt írta ki...
– Wiping data…
Formating DATA
Formating CACHE
Formating SDEXT
Eant mount /dev/block/mmcblk0p2
(File exist)
Error mounting /sd-ext/
Skipping Format…
(..)az sd-ext-et nem tudja mountolni sehogy se...
próbáltam utána olvasgatni, de igazából nem nagyon értettem mit kell csinálni... tudtok segíteni???egy kártyaújraformázás segíthetne??? :S
[ Szerkesztve ]
-
Hippo
aktív tag
Auto_sign_HD-ROM V1.2a.zip
Ami a system illetve a data részben található calendar címszó alatt van, azt bemásoltam az update.zip-hez, megcsináltam az autosign-et, aztán telepítés után a naptárnál mikor eseményt akarok bejegyezni azt írja ki, hogy: Önnek nincs naptára!
Ez most mi?
Amúgy market-ről én se tudok letölteni semmit! fentebb említette valaki, hogy neki se megy.. franc se tudja miért..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- Apple MacBook
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Tesla topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111