Hirdetés
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Szevasztok!
Kössz a választ mindenkinek. Nekem korábban nem volt ilyen gondom se a gyári 2.2-vel (igaz az elég rövid ideig volt fenn) se a LeeDrOiD-al. Egy idő után, -- ahogy tettem fel a különböző alkalmazásokat, és telt meg a készülék -- kezdett el így szórakozni. Olyan, mintha a widget (vagy egy része) "kiszorult" volna az SD-re. Szóval furcsa egy kicsit.
-
r4z
nagyúr
válasz
pzoley #18394 üzenetére
Nos lenne egy "apró" problémám:
Fel akartam rakni az AuraxTSense 8.2 Extended-et, tehát elkezdtem újra particionálni a kártyát Acronis Disk Directorral. Meg is van, Primary FAT32 (5,9GB) - Primary EXT3 (0,99GB) - Primary FAT32 (467MB) van a kártyán. Beraktam a Desire-be, próbáltam mountolni a Recoveryben az sd-ext-et. Korábban (ha nem is találta meg), kb. fél percig kereste a partíciót, de most semmi, rányomok a mount-ra és errorHol ronthattam el?
Update: Feltettem a sima AuraxTSense 8.2-t, az már az SD-t se látja... WTF
(Nem válasz akart lenni, bocs)
[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz
LouiS22 #18387 üzenetére
Ritkán szokta félreérteni dolgokat, de akkor nagyon
Igen, tulajdonképpen 2-3 rom van olyan amit az eredeti rom-ból csináltam, a többit, főleg a HD rom-okat csak úgy próbáltam mod-dolni, hogy azok a rendszer app-ok amik a leglényegesebbek azok a nand-ban legyenek. Végül sikerült megoldani egy kis trükkel, hogy a Laputa kivételével minden rendszer cucc a nand-ba legyen. Az app-okat szinte csak a grafikával és egy pár xml módosításával érdemes módosítani. Egyedül a kernel az amit módosítanak, de azt meg "készen kapjuk". Itt csak azt érdemes megjegyezni, ha valaki azt akarja, hogy a rom gyors legyen és keveset fogyasszon akkor csak azok az app-ok maradjanak benne amiket használ is !!!!
Most a legújabb script-et próbálva, 15-20 rom-on sajnos azt vettem észre, hogy a MIUI rom kivételével mindegyiknél lényeges sebesség lassulás van a tesztek szerint. Nem érdemes ócsárolni a tesztek eredményét, mert az alsó sorban lévő számok, a más tesztek által adott értékeket igazolják./ pl ha a Quadrant teszt 3D értéke kb 420-430 akkor a Neocore teszt is mindig 32-33 között van, vagy a Linpack is a proc sebességével arányos értéket mutat./
A teszteket nézve és a tapasztalatot, véleményem szerint még mindig a régebbi rom-ok a stabilabbak és gyorsabbak.De kinek mi tetszik, ezek csak tesztek és számok. -
Faby
senior tag
válasz
GejzaR #18386 üzenetére
Nálam a mindennapi használatban nem jött elő semmi gond, a mostani verzióval amit használok (HD-ROM-FN V1.1-1.72.405.2 A2SD+) egyetlen FC sem volt, korábban valamiért az Adobe Reader dobott egyet-kettőt, de ezzel most semmi gond nincs.
A kamera problémára: őszintén, ki az, aki HD felbontásban akar rendszeresen videózni egy telefonnal? Esetleg filmet forgatni? (bizonyára vannak ilyenek is, én is kipróbáltam, de a mindennapi életben semmi szükségét nem látom) A tisztesség kedvéért van működő 720p felbontásban rögzítő kamera app:
LG Camera
Ehhez ugyan ajánlott egy izmosabb kártya (class 6 vagy felette) mert a magas bitrátán való rögzítésnél úgy vettem észre, hogy a kártya sebessége nagyon sokat számít. De egy gyors kártya az A2SD vagy Data2SD, pláne extended romoknál amúgyis kell.Összefoglalva: a jelenlegi HD romok jók, (legalábbis a pzoley féle) teljesen használhatók, és full magyar! (kisebb-nagyobb fordítási és gépelési bakikkal ugyan)
Bátran használja bárki!
[ Szerkesztve ]
-
GejzaR
tag
válasz
LouiS22 #18387 üzenetére
A gond abból adódhat, hogy ez a rom eredetileg egy másik készülékre készült (HD), azaz a Dézire portolt verzióról beszélünk. Voltak is gondok, én mondjuk csak a kamera 720p-s dolgára emlékszek, de gondolom lehetett más is (fagyás, újraindulás, stb..)
Minden esetre az eléggé megnyugtató, hogy már nincs semmi ilyen probléma vele.Ezzel kapcsolatban még azt kérdezném, hogy az alap 4 gigás kártya mennyire használható pl az extended romokkal? Egyelőre sztem elég lenne nekem a 4 giga is, mert nem fogom telerakni multimédiával, csak épp annyival, ami kell
-
LouiS22
veterán
válasz
GejzaR #18386 üzenetére
Nincs vele semmi gond, nyugodtan rakd fel.
BTW soha nem értettem ezeket a van velük gond típusú kérdéseket. Nem nulláról készült ROM-ról van szó (zoley, félre ne értsd!)
ANNYIRA sok mindent nem lehet benne átállítani, kicserélni, stb, hogy valami ne működjön/működjön. Az egyetlen nagyon komoly dolog a kernel lehet, de abból zoley is a placcon lévő legjobbat rakta be.
Hogy érthető legyek: számomra az összes mostani ROM egy meglévő moddolgatása, hiszen értelemszerűen senkinél nincs ott a forráskód. Ez persze nem azt jelenti, hogy lenézném, vagy bármilyen módon kicsinyelném azt a hatalmas munkát, amit azok az emberek fordítanak erre, akik ezeket csinálják.
[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan lehetne eldönteni egy programról, hogy milyen módon használja az SD kártyát? Illetve lehet-e valahogy kényszeríteni, hogy ne használja azt?
Kicsit konkretizálva a kérdést. LeeDrOiD ROM van a gépen, A2SD+ -al. Szépen működik is, de ha az SD-kártyát leválasztom (PC-re kötöm a cuccot) akkor a HTC-s Weather widget lehal. Miután vissza-mount-olódik a kártya nem mutat semmit. El kell távolítani (mármint a widget-et) és újra kitenni. Kipróbáltam azt is, hogy unmount-oltam a kártyát, levettem, majd visszatettem a widget-et. Működött is. Utána viszont akkor halt le, ha az SD-t újra mount-oltam. Asszem itt a fórumon olvastam, hogy a dalvik-cache A2SD+ esetén az SD-n van. Esetleg ez zavarhat be?
Légyszives adjatok tanácsot! -
bigsee
addikt
válasz
CivicEsi #18378 üzenetére
Úgy értem App2SD
, mennyi alkalmazás van SD-re telepítve? Egy röpke szösszenet van itt is, hasonló gondokkal, én is ide írtam a magamét...
szerk.: igaz, itt a topicindítónak gondja volt az akksival, 3 óra alatt lemerült neki...[ Szerkesztve ]
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
r3v0Lut10n #18337 üzenetére
valaki 5let ?
-
Zirowe
nagyúr
Ideje lenne, hogy egy navi ceg ezt is implementalja az androidos programjaba..
Mondjuk, ha mar valasztani lehetne, akkor inkabb egy wm szeru quickgps progit szeretnek androidra!
Az az androidra valtas ota hianyzik!
Ha az alap wk mar megvan a tartalomszolgaltatoval egyutt, nem hiszem, hogy olyan nehez lenne portolni.. -
r4z
nagyúr
válasz
Agent T #18370 üzenetére
Szia!
Csak megerősíteni tudom, amit premete írt.
Pontos, nem laggol, baromi gyorsan talál jelet. Talán az egyedüli nagyobb hátránya a céleszközökkel szemben a TMC vevő hiánya.Hooper: dátumozás beállítása sima Sense ROM alatt:
Camera >> Menu >> Settings >> Time stamp mellé pipa[ Szerkesztve ]
-
Agent T
tag
Sziasztok!
A Desire-ben a GPS mennyire jól használható? Most gondolkodom telefonvásárláson és nekem a GPS lenne az egyik fontos szempont.
-
mrmarkus
aktív tag
Igazad van, tényleg újonc vagyok!
Kitűnő érvelés... -
premete
veterán
válasz
llaszlo #18358 üzenetére
Nem felejtettem el a kérdésedet, ami szerint a t-mobile.hu oldalon a Desirére 2 év teljes körű garancia van, a webshop.t-mobile.hu oldalon pedig 1 év t-mobilos, plusz egy év, amit a HTC ad, ezért a gazdasági versenyhivatalnál panasszal éltem, 30 napon belül válaszolni fognak, majd közlöm a végzést. Remélem, itt is kiszabnak egy 50 milliós bírságot, mint amikor az ősszel az Auchanra tettem panaszt. Egyébként is nonszensz dolog, hogy Magyarországon a T-mobile mindent nagyságrendekkel drágábban ad, mint a Lajtától nyugatra.
-
dukaiii
csendes tag
Hello!
Kicsit az Androidtól elvonatkoztatva csak úgy kíváncsiságból feldobom, hogy ma olvastam (valószínűleg nem mai hír), hogy HD2-re portolták a WP7-et [link].
Nah, most mivel a HD2 paraméterei nagyjából egyeznek a Desire -vel, lehetséges-e, hogy lesz WP7 port Desire -re is? Szerintem nem csak én vagyok az egyedüli, aki kipróbálná a dolgot? Szerintetek lesz valami ilyen projekt? Vagy lehetséhes-e egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Üdv. Sikerült feldobtam egy Launcher2.apk -t és van stock android UI-m egyetlen egy bökkenővel. A telefonkönyvre(phone) ezt írja: "Application is not installed on your phone
". Tudtok esetleg erre valami megoldást? Gyári 2.2.9-es rom. XDA-n nem találtam és próbáltam felrakni másik alkalmazást, de akkor is ugyanez.Másik kérdés, hogy stock android lock screen-t szeretnék még elővarázsolni, persze mindezt root nélkül? Aztán ha bejön ez így, akkor jöhet a root és egy N1 rom.
-
elbandi2
tag
válasz
LouiS22 #18353 üzenetére
Hát igen ettől tartok én is már kissé, de bizok benne hogy csak egy rosszat fogtam ki, mert eladott már több darabot, és nem volt negatív értékelése..
Amit mondott magyarázatot az volt kicsit furcsa, és elbizonytalanodtam hogy esetleg én hibáztam, és ezek a nagyobb kártyák kényesebbek. Eddig csak 2-4gb ost használtunk.. -
Zirowe
nagyúr
Nem tudom volt-e mar..
Hd rommal gyari fenykepezonel hogy lehet bekapcsolni a datum nyomtatast, mert nem talalom..
Vagy kivettek volna?:S -
LouiS22
veterán
válasz
elbandi2 #18352 üzenetére
Ha kicseréli, akkor nincs gond.
Én így is, úgy is másolok a kártyára, nem hinném, hogy releváns lenne. Kifoghattál egy gyári hibás karit, de halkan megsúgom azt is, hogy a Kingston a legtöbbet hamisított memóriakártya (ha meg jelentősen olcsóbb volt a bolti árnál, akkor szinte biztos, hogy gagyi kártyát vateráztál).
[ Szerkesztve ]
-
elbandi2
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti hogyan másoltok az sd kártyára adatot,zenét stb.?
A kérdésem apropója az lenne, hogy most délután döglött meg egy új 32gb-os cl4 Kingston kártya, első adatfelmásolás közben.Adapterrel volt bent egy notebook kártyaolvasójában, és kb 3gb után, a másolás hibával leállt. Azóta semmi sem látja, se a noti, se a dézi amibe került volna, se az én SGS-em se. Több könyvtár volt kijelölve másolásra, komplett albumok(mp3).
Az eladóval beszéltem (vatera), kicseréli, van neki másik. Csak azt monda, hogy ez a másolási módszer nem jó, mert a pc túl gyorsan akarja írni a kártyát, és megsüti
Azt mondja hogy a teló adatkábelével használjam, ill.hogy ne másoljak komplett nagy könyvtárakat, hanem csak fájlokat.
Ez létezhet? Vagy csak ürügy, hogy azt mondja én csesztem el... -
llaszlo
veterán
Ez a kérdés nem kapcsolódik a topichoz, de meglátásom szerint itt vannak elég értelmes emberek, hogy választ kapjak a kérdésre.
Ha skype-on és mobilnettel telefonálok akkor kb mennyi lehet az adatforgalom egy perc alatt? -
GejzaR
tag
Köszi mindenkinek a választ, megnyugodtam, ilyen lesz
-
P@lee
csendes tag
-
bigsee
addikt
válasz
GejzaR #18334 üzenetére
Ha minden igaz, ezen a képen látszik a szalag.
Ha nem jó a link, akkor leírom: az oldalon,amit linkeltél, azon a 3. képen kicsit látszik a szalag teteje...
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
Leedroid 2.3d alá tud vki megoldást "rotate effect"-re?
Szeretném, ha a forgatás nem ennyire puritán lenne. (nincs is)
Köszi! -
BenHans
addikt
hello
valaki választ tudna adni erre a kérdésemre? mi a különbség a super lcd és a super ips lcd között?... előre is!
ja és bocs a kicsit off hsz-ért![ Szerkesztve ]
-
GejzaR
tag
Rádió megy bármilyen fülessel, ahogy az előttem szóló is mondta...
Ha viszont nem kell mikrofon rá, akkor bármilyen fülhallgatót használhatsz, ami 3,5-es.
Ez pedig elég pénztárcafüggő10-15 ezer között már lehet igazán jót venni, de mondjuk olyan 6 ezer körül is van, ami már bőven jobb, mint a gyári
Márka: Sennheiser, AKG én ezek közül választanék. -
r3v0Lut10n
senior tag
Arra nem tud valaki megoldást hogy az FM rádió hangerejét feljebb lehessen tolni ? Akár amplify vagy emtom , de max hangerőn is túl halk (gyári fülessel). Valami megoldás ? (mp3 80%-on már dobhártyaszaggató
)
-
P@lee
csendes tag
Sziasztok!
Valaki aki szintén mostanában vett Desire-t, tudna nyilatkozni a telefonálási hangminőségről? Elsősorban a normál hangminőség érdekel, ritkán hangosítom ki... Hooper panaszkodott rá pl., és ez aggaszt.
Zenehallgatás vmi jobbféle fülessel mennyire élvezhető? Van-e lapzaj, stb.Az sem baj, ha T-Mobil-os Desire-ről tud valaki nyilatkozni, mivel ha veszek én is tőlük veszek...
(E52-ről váltanék, amit amúgy szeretek, jó kis telefon, de megtetszett az Android, és több lehetőséget látok benne.
)
[ Szerkesztve ]
-
GejzaR
tag
Ezt a bőrtokot ajánljátok? --> Link
Ebben van ilyen kihúzó szalag? Vagy ki kell nyomni belőle?
Van esetleg másmilyen bőrtok is hozzá, ami nem kemény? Keményet semmiképp sem akarok... -
Hippo
aktív tag
Sziasztok! Amikor telefonálok, akkor a telefon hangszóróját recsegve hallom.. másnál is volt már hasonló jelenség? Nagyon idegesítő!
Ma reggel gyári fülessel hallgattam a rádiót, illetve csak szerettem volna, mert egy csatornát se talált meg csak max sisteregve (x10 mini pro előző telómmal tökéletes volt).. Mi lehet a gond? Csütörtök óta van meg a telóm. Másik kérdésem az lenne, hogy milyen fülest érdemes venni hozzá, mert a gyári nagyon gyatra. -
Nova91
tag
Sziasztok
Nem tudjátok véletlenül, hogy miért írja ki a telefon minden alkalmazás update után, hogy frisssités sikertelen volt? Ha meg manuálisan frissiteném akkor ismeretlen ok -18 hibát ír ki. Van amelyik sikerül de a legtöbb nem.
Választ előre is köszönöm.Gábor
-
szegto
senior tag
Üdv.
Vki próbálta már ezt a romot?
ReflexTSenseHD v1.5.1
Tapasztalat?
Mennyire szivja jobban ez a HD rom az aksit mint pl egy Leedroid vagy hasonló romok? -
gofry
senior tag
-
Hooper
őstag
-
r4z
nagyúr
válasz
CivicEsi #18315 üzenetére
Nem, ez nem normális.
Valamilyen alkalmazás beragadhatott, és pörgethette a procit. Szedd le a Marketből a Quick System Info-t, és ha megint forrósodik, nézd meg, mi terheli le a processzort. Ha nem látsz semmi ilyesmit, akkor én hardveres hibára gyanakszom, azon belül is az akkumulátorra. -
CivicEsi
senior tag
Kedves fórumtársak.
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy:
Ma reggel levettem az én kis Desirémet a töltőről, 100%-os töltöttséggel, és elindultam hazafelé.
Mobilnettet bekapcsoltam, és elindultam, az úton, egyszer telefonáltam, se SMS, se mail, semmi, hazaértem, és a Desiré nagyon forró volt, nem csak alul, a mikrofon részénél, hanem az egész, ahogy van, majd 10-kor jelezte, hogy lemerült, és dugjam töltőre, amint hazaértem mobilnet kilő, majd vált WIFI, szintén se SMS, se mail nem jött..
Felraktam tölteni, majd lefeküdtem aludni, és kb. 15-óra felé megint le a töltőről.
Elküldtem kb. 8 SMS-t, és telefonáltam kettőt, wifi ment, és egy mail jött közbe, és 18-18:30-körül, már ki is kapcsolt, hogy megint lemerült.
Ez ugye nem normális.
Nincs okosítva a telefon, a gyári froyo 2.2 van rajta, a legújabb frissítésekkel. -
mumk1
addikt
Erőss függőknek, rengeteg új pályával!! Nagyon beteg.
-
dukaiii
csendes tag
Senki nem tud érdemben válaszolni ezek szerint?
-->[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest