- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
#41133696 #12782 üzenetére
Teljes magyar kiosztas nem is tudom hogy ott elerheto-e, de QWERTZ-s verzio ott is volt sztem. A Swiftkey amugy nepszerubb nala valamivel, de azert a SlideIT-et is viszonylag sokan toltottek mar le.
Egyebkent se iOS-en, se WP-n nincs Swype, mert egyikuk sem kepes semmilyen 3rd party billentyuzet tamogatasara, ezeken csak a beepitettet hasznalhatod akar tetszik akar nem, ami persze legalabb sikhulye mindket platformon, nem tud pl swype-hoz hasonlo cuccokat egyik sem mint amiket az Android 4.2 beepitett billentyuzete is tud.
Cyrin: Jo kerdes, mivel huzamosabb ideig nem hasznaltam igy errol komolyabban nem tudok nyilatkozni, de a rovid ideig amig probaltam nem tunt fel hogy nagyobb gond lenne a szotaraval.
-
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #12786 üzenetére
A figyelmeztetés eddig minden keyboard-nál megkaptam. Mondjuk nagyon noname-eket nem próbáltam. Amikor írtad, egyből megkerestem, és felraktam, de akkor még csak egy másik magyar kiosztást találtam meg, így hanyagoltam. Most rákerestem arra, amivel régen találkoztam, és meglett. Még szokjuk egymást, de egyelőre bejön. Aztán majd ha lesz időm, és kedvem, szétnézek más is tud-e ennyit, vagy "csak" mindenféle extrát.
-
bzoley
veterán
válasz
Közben megtaláltam. Az Anysoft-hoz van több letölthető kiosztás. Most minden karakter látható, plusz számok. De variálható. A zavaró dolgok nincsenek benne, és mivel perpill több, mint a fél képernyőt elfoglalja fekve, egész jó lehet gépelni vele, csak még szokni kell.
-
bzoley
veterán
válasz
Egyelőre a próbaverziót gyűröm. Nem maradéktalan az öröm, túl sok a hiba, lassít. Pont a swype részét kéne kikapcsolni, t9 mindig idegesített, gyorsabban tudnék gépelni. Főleg, ha meglenne minden hosszúékezetes betű. Szóval még ez sem az igazi. Valaki barkácsolt valamelyik keyboardhoz több magyar kiosztást, de nem találom.
Plusz hiányolom a nagyarányú nyilat. szerintem ez mind elférhetne egy lapon. -
assemble
addikt
válasz
#41133696 #12778 üzenetére
Baromi jo cucc, en is behuztam.
A beepitett Dragon Dictation is amugy egesz jol megerti a magyar nyelvet is.Nincs kulon tablet valtozat, de tabletre is optimalizalt, ez igy sztem sokkal inkabb elony, eleg egyszer megvenned es mindenen tudod hasznalni. SwiftKey is megvan amugy, es az is elegge jo telefonra, de tablan az a verzio tenyleg baromi optimalizalatlan (pl elnyujtott gombok landscape modban), gondolom direkt.
Ezt irjak Swype-nal:
"• Unique Tablet Keyboards: Don’t pay double, a single keyboard for both phones & tablets. Swype includes three tablet modes to choose from, including: the original Swype keyboard, a small and moveable keyboard, and a split keyboard for easy tablet input."
Es tenyleg tablan a jobb also sarokban lehet ilyen split modra is valtani, stb.A magyar kiosztas eleg jo hogy van, viszont amit en meg nem talaltam meg, hogy olyat lehet-e benne csinalni, hogy a kiosztas angol marad viszont a szotar magyar lesz, ugy latom a ket dolog egymastol sajnos nem elvalaszthato, pedig elegge angol billentyuzetre vagyok raszokva.
Ha mar billentyuzeteket teszteltem, felraktam a SlideIT-et is amugy egy proba erejeig (korabbrol meg van veve, de reg hasznaltam mar), es az is egesz kellemesen hasznalhato, van benne uj Holo-s tema, teljesen kulturaltan nez ki, gyorsan es jol mukodik, es ott pl kulon le lehet szedni qwerty es qwetz kiosztasu magyar billentyuzetet is. Szoval kezd kicsit a boseg zavara szindroma lenni nalam. Igazabol a gyari Android billentyuzet is tudna minden lenyegesebbet (4.2 ota), ha a swype mod mukodne magyar nyelvnel is
-
törölt tag
válasz
#41133696 #12777 üzenetére
Hoppá...
Az összehasonlítás kedvéért, hogy mindenki megtudja tekinteni a különbséget:
A Swiftkey féle elrendezés...
és a Swype féle:
Nem csak magyar szótára van, de magyar kiosztása is. Ha két éjszakával előbb jön tuti ezt veszem meg
Nem baj megvan a másik is. Még csak pár perce vásároltam meg, és csak fotóztam, de eddig minden arra mutat, hogy kevesebb mint negyed áron nyújt többet mint a Swype Google Play-en való megjelenéséig legjobbnak számító androidos alternatíva.
Nagyon ajánlott!
-
törölt tag
válasz
#41133696 #12757 üzenetére
No annyi fejlemény van, hogy csak adtam a dolognak egy esélyt...
- miután próbálkoztam ingyenes alternatívával is,hagytam magam rábeszélni - most is ezen írok...
szokom a T9-es szövegbevitelt, Figyelembe véve, hogy a Google áruházának ez a listavezető terméke sőt a szerkesztők ajánlata is a megbìzhatóságához gyakorlatilag nem fér kétség, és mivel a virtuális billentyűzetek választásánál a Nexus 7-en is felhívja az OS a figyelmet, hogy csak megbízható termékeknek engedjük át ezen funkció használatát, így nyilván vagy ezt választottam, vagy maradtam volna az android-os gyári mellett.A Trial cuccokat nem nagyon szeretem sokáig használni, meg ugye egy 1044 Ft nem a világ, így megvettem, és most elsődlegesnek van beállítva. A T9 egyébként egészen szépen muzsikál. No csak ezt akartam hozzátenni a dologhoz
-
bzoley
veterán
-
lafaty80
addikt
válasz
#41133696 #12740 üzenetére
Személyes bejegyzés, nem a topic-lakók véleménye csak az enyém
Ha szakmai topic-ként nézzük az N7 topic-ot, akkor az ilyen "jellegű" hozzászólásaid nem biztos hogy jó ötlet így megosztani. Elismerésem azoknak akik ily mélyen bele tudnak/akarnak/szeretnek mászni a témákba, de ahogy fatty is csinálja, az szerintem a célravezetőbb megoldás.
Hogy meg is indokoljam, nehezebb összeszedni a morzsából az információt, ha közben 100/500/100 hsz-t kell átolvasni, vagy már utána vagyunk. Viszont ha egy helyen vannak és friss információkkal van tele tűzdelve, azt jobban követi az ember, köztük én is perszeSőt akár az összefoglalóba is bele tehetnénk, hogy ha valakit jobban érdekel, akkor csak oda kelljen irányítani, ne a keresőbe...
Persze lakóként se jogom, se érdekem ez ellen beszélni, nem zavar, ha érdekes a dolog "átnézem", ha nem akkor görgetek... szimplán ennyi
Csabám: sajnos sok topicban már ez a stílus megy, itt ne ez legyen. Legyen mindig elsőre belügy, aztán modkerügy. Jobban jött volna ki ez is, meg a felvetésed is.
Béke.....
-
-
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #12730 üzenetére
Foodpanda Ételrendelés - Google Play
Pedig a GPS ikon aktív volt
Megyeszékhelyen kívül nincs élet szerinte sem...
-
törölt tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#41133696 #12455 üzenetére
Akkor egy villám keresést az eBay is megér. Én találtam egy vízzel tölthető kézi légkondicionálót, megy elemről és USB-ről is. Amiről én beszéltem nem pont ilyen, de pár perc kereséssel ezt köpte ki. 3000 HUF + posta.
De van olcsóbban kézi pumpás permetezős verzió is.
-
havri1
félisten
válasz
#41133696 #12434 üzenetére
- Szerintem -ezen nem érdemes rágódni. Ha van rá garancia, akkor főleg nem.
Ha 30 fok felett probléma lenne, akkor nyaranta hullanának a tabletek/mobilok. Nekem van telefonom (HTC Touch Diamond) ami igen sokat kapott a 3-4 év alatt töltés szempontból (nyáron, tűző napon, navigálás, töltés közben), és még mai napig elvan a gyári akksijával. -
Hegasus
senior tag
válasz
#41133696 #12432 üzenetére
érdekes... de szerintem nem lesz baja a 45 foktól se, már majdnem 1 éve van meg a hoxom, és januárig (azóta n7-en tolom az ipart
) szépen toltam rajta mindenféle izzasztó játékot, de nincs semmi baj az akkuval (sőt inkább sokkal jobb az üzemidő, mint régen), bár lehet közrejátszik, hogy abban li-po van li-ion helyett.
-
Hegasus
senior tag
válasz
#41133696 #12428 üzenetére
hát ezek kiváló hőmérsékleti értékek! Szerintem nyáron tűző napon se fog 40-45 fölé menni.(ami úgy tudom a határ)
aggódni a hox-on kell, ahol játék közben volt már 50 celsius is az akku, olyankor ha töltőn volt már le is kapcsolta a töltést, a proci meg 70, de volt aki 90-et is mért állítólag (játék közben természetesen)
-
fureder
csendes tag
válasz
#41133696 #12145 üzenetére
Köszi a választ!
Alvó módban már nekem sincs wifi, kezdeteknél úgy használtam, hogy volt-akkor természetesen szépen be is töltötte rögtön az új maileket, értesítéseket! NFC itt is off.
Egyébként azt vettem észre mostanság, hogy kijelző feloldás után csak pár másodperc elteltével frissíti be az akku százalékot. Meg is örültem amikor 10 óráig nem nyúltam a géphez és ugyanannyi volt mint amikor letettem
Ja, és a Chrome nálam is csak manuálisan frissül... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#41133696 #12167 üzenetére
Alapból nem is fogja a Viber, ugyanis az telefonokra szánt alkalmazás, hogy az SMS-t a sima push alapú üzengetéssel váltsa ki.
De felrakható kis trükközéssel, de ez normál SMS-t csak SIM kártya meglétével tud küldeni, máskülönben csak annak tudsz aki szintén rendelkezik Viber klienssel.
-
csabám
addikt
válasz
#41133696 #12165 üzenetére
Viber...
Utolsó friss változat!Aggregátor: Az usas gari rosszul szerepel az összefoglalóban szvsz.
Ha serial number alapján megkérdezed az asust, akkor megmondják, hogy milyen gari van rá.
Volt már rá példa, hogy usa n7 és itthon is itthon vállalták -
fPApi
őstag
válasz
#41133696 #12145 üzenetére
"Érdekes, hogy néhány esetben pl Youtube vagy Google Chrome hiába van bejelölve, hogy magától is frissülhet mégis manuális frissítés szükségeltetik."
Én úgy vettem észre, hogy ez akkor van, amikor olyan nagyobb léptékű frissítés van, amihez újra el kell fogadni a feltételeket, mert valami fontosabb változott benne. -
törölt tag
válasz
#41133696 #12068 üzenetére
Nem világos miért probléma ez. Nem tart senki pisztolyt a vásárlók fejéhez, hogy cserélje le a jól működő készüléket. Ha nincs rá keret/mód nem cseréli. Ha van, és valamiért fontos neki lecseréli. Ez nem egy kényszer. Mi van akkor, ha nem lesz rá új verzió? Semmi. Ugyanúgy fog működni, mint azelőtt.
Nem látom be, mit old meg, ha nincs opció...
Én pl. marha sűrűn cserélek készülékeket, nem csak ezt, de ez a foglalkozásomból is fakad. De ha nem így lenne, akkor is szívesen váltogatnám őket. Ezzel együtt sem tartom problémának, ha jódarabig nem jön ki új típus. Vagy kijön, de mondjuk egy generációt kihagyok.
Az égvilágon semmi nem történik. Ez csak egy használati tárgy/eszköz. -
sto1911
veterán
válasz
Ez sajnos igaz, de sajnos te csak ennyit tehetsz erte, hogy leirod, hogy ez van, ill. nem igy viselkedsz.
Ez a baromi nagy uzlet, ravenni embereket hogy lecserelje azt is, amit meg nem kellene. Jol is teszik, profitbol elnek ok is, es aki hulye, az hulye. Ha nem erre veri el a penzet, hanem elissza, vagy elautokazza, akkor sincs elorebb. Meg lehet figyelni, hogy amikor a nagy elektronikai uzletekben 0%-os THM van, sorban all a paraszt, hogy megvegye 200k-ert a 3D-s tevet, hgoy a baratokkoztetet jobban lassa, egyebkent meg kenyerre alig telik vagy a gyereket iskolaztatni. Es mint tudjuk, ingyen semmi sincsen.
Az akksis temahoz csak annyit, hogy keves kezugyesseggel ki lehet cserelni mindben, megsem egy kijelzorol beszelunk, regebben linkeltem is egy cseret, kepekkel, leirassal, kb. 5 perc melo. Ha meg 4 ev mulva doglik be az akku, akkor lehet megeri ujat venni, mennyit fog erni ez a kutyu is 4-5 ev mulva?
A mobilnet meg draga, rohdajanak meg!
-
cr4sh-
tag
válasz
A T-mobile-nál vannak jó opciók, én minden hónapban amikor elfogyasztom az 1 gb netet, felhívom őket és rendelek a meglévő mellé egy másik opcionális internetet, ez általában mindig akcióban van ezért alapból is olcsó lenne, de mivel ezt csak részarányosan kell fizetni, a hónapban hátralévő napokra, ezért 3-4 giga netet szerzek pár száz forintért. Nekem megér havonta két telefont(ezt ugye le is kell mondani hónap elején) hogy gyakorlatilag korlátlan netem legyen nem egész 2000 forintért.
-
Aethel
aktív tag
válasz
#41133696 #12050 üzenetére
Mikor megvolt az előző tab-om, én ezt használtam:
Wifi File Transfer
Ennek van egy fizetős változata, 300 Ft körül van. Én megvettem mert annyit bőven megért hogy ne folyton az usb portot inzultáljam. Az ingyenesben azt hiszem fájlméret korlátozás volt. Elindítod a tab-on a progit, egy server-t csinál amire böngészőből felmész és pakolgatod a cuccaid kényelmesen.
-
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #12022 üzenetére
Nyugodtan használhatod hálozat módban is. Az elektronika tudja, mit kell tennie. A mai netezés mellett a HD2 pl. egész nap töltőre volt dugva, mert a wifi router üzemmód seperc alatt lezabálta volna az akksit. De másokr is előfordul, hogy egész nap töltőn lóg. Mióta a RR3-mal bohóckodok, a N7 is sok időt tölt töltőn.
Árfolyamfigyeléshez én alkalmazást használok(telefonon), mégpedig ezt, de van többféle is. Ebay mellé eddig ezt találtam a legalkalmasabbnak, használhatónak. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#41133696 #11990 üzenetére
"Akkor viszont nincs olyan kemény megvezetés, csak a szórólapon nem tüntették fel. A dobozon rajta van."
Rohadt nagy kicseszés amikor valaki azért utazik egy csomót, hogy megvásárolja hihetetlen akciós áron, aztán meg csak a helyszínen derül ki a turpisság. Meg egy dolog, hogy rajta van a dobozon, de hány vásárló tudja is, hogy az mit jelent? A boltban az elmondottak alapján nem tájékoztatják a vevőt.
Valamikor tízen valahány éve vettünk egy egybe PC-t egy számtech boltban. Jó konfig volt a leírás alapján, szóval nem kellett magunknak építeni. Kifizettük, megnéztük, hogy minden megvan-e, aztán hazamentünk. Feltettük az oprendszert, dugnánk be a netkábelt... de hol az Ethernet port a gépen? Hol van, hiszen azt írták a hirdetésben, hogy van és az eladók sem mondták, hogy nincs...
Gondolta volna a franc, hogy meg kell azt is nézni, hogy minden port a helyén... akkoriban már az alaplapok többsége is tartalmazott egy csatit, de nem mindegyik. Aztán adtak egy PCI-ba illeszthető hálókártyát ingyen a baki miatt. Azért boldog nem voltam... ha rögtön ott kiderül és mellé adnak egy hálókártyát, akkor tojtam volna rá, így meg volt egy újabb felesleges köröm. Azóta sem vettem ott semmit.
Más téma: Megoldható valahogy, hogy ha a böngészővel (Chrome, Dolphin, stb) lejátszok egy beágyazott videót, akkor ne a gyári videólejátszóval nyomja? 2.3 Gingerbread alatt a böngésző két opciót ajánl fel: Letöltés vagy választhatok egy videólejátszó alkalmazást. Itt ilyen nincs, rögtön lejátssza beágyazva a saját lejátszójával.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #11918 üzenetére
No kipróbáltam, nem tűnik rossznak. Gyorsítótárat kíváncsiságból kipucoltam.
Apró üröm az örömben, ha fényképezek, eltűnik a párbeszédablak válaszadás előtt
Ha törlök egy alkalmazást - nem az ő app kezelőjéből, mert az is van neki - hanem a Nexus 7 beépített android operációs rendszerbeliéből, akkor a CM rákérdez, hogy a hátramaradt könyvtárat törölje e.
Leszedtem egy ilyen élőháttér alkalmazást is szép, meg minden, de még nem nagyon használtam mert csak zabálná az akkumulátorban tárolt energiát.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#41133696 #11891 üzenetére
Azért sokszor ezek a fóliák igen komoly védelmet nyújtanak, meg ügyetlenebbeknek az sem rossz ha dupla rétegűt vesz, hogy buborékmentesen felrakhassa (ekkora felületnél meg főleg nagy az esély a buborékokra vagy az elcsúszásra). Persze drágák egy darab méretre vágott fóliához képest, de a gyártó által kiadottak még pofátlanabb árakon mennek.
Az első Androidos telefonom egy Samsung Galaxy Spica volt. Még Skynet kollégától vettem hozzá párszáz forintért fóliát, miközben az eredeti Samsung fólia (ami se nem jobb, se nem rosszabb) került 3000-3500 forintba a szakszervizvben.
-
lafaty80
addikt
válasz
#41133696 #11835 üzenetére
Sorry, de nálam most este mocsok sz@r a ph oldal elérhetősége.
Szóval megy az, csak tartsd lenyomva 2mp a gombokat. 4.1.x androidnál ment gomb nyomás után, 4.2.x-nél kell a 2mp nyomva tartás is.
Amúgy ha elkészült a kép, akkor a programok / galéria app-al tudod megnézni, kicsit szerkeszteni, megosztani és törölni is. Szerkesztésre persze megint csak ott a google play, sok jó kis ingyenes editáló progi van
-
bzoley
veterán
válasz
#41133696 #11834 üzenetére
1. Nincs javaslat, ahogy neked jól esik.
2. Azt hiszem, igen. Nálam Apex mellett hosszú nyomás, törlés menüpont is használható.
3. Nagyjából igen. Nálam Paranoid rommal a jobb oldali ikonra újra nyomva az összes magától eltűnik az utolsó kivételével, arra kell még egy nyomás.
PA rom kikapcsoló menüjében van screenshot menüpont. -
lafaty80
addikt
válasz
#41133696 #11834 üzenetére
Szia,
1. Az gyári billentyűzet nem tudja az ilyen funkciókat, ehhez a google play-ről kell letölteni olyat ami tudja (hirtelen nem tudok mondani, mert én a "hosszanrányomokéskiválasztomazékezeteskaraktert" típusú emberke vagyok)
De emlékeim szerint van full magyar billentyűzetes app, de az már sokat kitakarhat a kijelzőből.
2. igen ez a módja a gyári launcher-nél (indítónál), más launcher-ereknél (holo launcher hd, apex, nova, stb) van olyanra is lehetőség, hogyha hosszan nyomsz az "ikon"-ra widget-re, akkor felajánlja, hogy átméretezed/eltávolítod.
3. Van olyan alkalmazás amit be tudsz zárni a programból való kilepéssel, van olyat amit csak háttérbe teszel azzal hogy (megnyomod vagy a jobb szélső, vagy a középső gombot), így amikor újra "előveszed", akkor ott folytathatod, ahol abbahagytad...
Androidnak más a memória kezelése mint a windows-nak, nem kell vele foglalkozni, teszi magától a dolgátAzért is jó ez a rendszer (android) mert testre szabható, alkalmazásonként és launcerenként változhat mit hogy tudsz megcsinálni. Így olykor nehéz elsőre jól válaszolni hogy mit lehet és mit nem
-
agabe
addikt
válasz
#41133696 #11819 üzenetére
ezen inkább ne hagyd rajta
Ha kell fólia védelem miatt, akkor külön kell venni hozzá valót, de ami a csomagolással van azzal nem tudod használni (nem arra van...5 másodperc alatt te is rájössz ha azzal próbálod)
Ha nem fogod pl. homokviharban használni, akkor nagyon nincs rá szükség nem karcolódik normál használat mellett. -
bzoley
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Foxpost
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Futás, futópályák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10+ (256 gb) (+ book cover) (Samsung vásárlás)
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- Samsung Galaxy Tab A9+ 64GB Wifi Tablet 24 Hónap Garanciával
- Apple iPad mini 7 2024 128GB a17 PRO Tablet!
- MacSzerez.com - iPad / 8. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi + Cellular / Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest