- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
válasz
#41133696 #23254 üzenetére
Nem értem, hogy miért vannak ezek a különbségek? Nem vagyok hardcore user és nem is csak 1-2 alkalmazással van problémám Lollipopon - , amit okozhatna az adott program nem megfelelő kompatibilitása - , hanem úgy unblock lassú és gyengébben teljesít a tablet 5.0.2-n
Legalább másnál jó.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #23033 üzenetére
Jelen hozzászólás azok számára szól, akiknek dokkolójuk van, és néha "elmozdul" rajta az eszköz.
Adott volt ez a dokkolós probléma, és az, hogy nem mindig jelzi ha nem érintkezik rendesen (tehát a dokkoló hang hiába van bekapcsolva aminek akkor is szólnia kell - és többnyire azért szól is -, ha leválasztjuk a dokkolóról - így megesik, hogy reggel 94-96 %-ról indul. Ami csak akkor kellemetlen persze, ha vinnem kell valahova a tabot. Szóval a dolog egyik része ez, a másik meg az, hogy ezen jó lenne segíteni. Az érdekessége az a történetnek, hogy az alapötletet a 23120-as posztban ajánlott applikáció adta, melyet mondjuk azóta sem próbáltam ki, de a hatására megnéztem, hogy GSam Battery Monitor PRO esetében mikhez lehet riasztást beállítani.
Az alapértelmezett 15%-ról beállítottam 97%-ra, és ebben az esetben riasztania kell. Plusz még a Pushbullet alkalmazással elérhetem azt is, hogy a PC-n is jelezzen. Szóval érdemes ezt így kipróbálni.
-
Mtomasz81
tag
válasz
#41133696 #23100 üzenetére
Köszi a segítséged! Annyira nem vagyok jártas, hogy OTA-n kívül hogy lehetne feltenni és elrontani se szeretném a gépet. Állítólag az 5.1-es jobb lesz, de majd kiderül remélem meg is jön majd rá. Szerinted mitől lehet, hogy enyémre még nem jött meg az OTA? Meg fog majd jönni?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #23050 üzenetére
A tárgyilagosság kedvéért, meg azért is mert előbb vagy utóbb úgyis lesz olyan kép amin felismerhető lesz
... Szóval nem hagyott a dolog nyugodni, utána olvasgattam vélemények tekintetében, láttam egy ismerősnél egy Telenoros Alcatel One Touch POP8 táblán működni, meg néztem róla Youtube videókat is. Persze a 15 perces időlimit a korábbi hozzászólásomnál sürgetett, ez meg nem az a fajta cucc, amit ennyi idő alatt tüzetesen meg lehet vizsgálni. Lényeg a lényeg, csak beruháztam rá, most éppen lakom befele. Ahogyan azt korábban is írtam 5.0.2-ön szépen fut, az is sokat nyomott a latban, hogy mindvégig ez tetszett a launcherek közül a legjobban. Az ára a gyenge pontja, mert az még így 50%-osban is elég kemény, köszönhetően annak, hogy $ helyett €-ban, rekord gyenge Ft mellett, is az Unióban legmagasabb ÁFA mellett lehetett csak beszerezni, viszont nem lehet tudni mikor lesz megint akciós anélkül meg ugye dupla annyiba kerülne.
-
alacka
tag
válasz
#41133696 #23059 üzenetére
Kérek engedélyt meghunyászkodni!
(Lassan hiányzik egy Válasz mindenkinek opció.)
Nem ismerem fel a modelleket, akkor valszeg z2, je volt, en meg hozzágondoltam a compactot, mert messzirol láttam, onnan meg miden kisebb. Majd megkérdem tole a pontosság kedvéért legközelebb.
A topicot illetoen örülök, hogy jó helyen vagyok
csak mit lehet itt tudni, hogy az újabb N7 nem került e bele,
ezt a 4.4.1 alapból kellene sejtenem?Leghamarabb A
ezek szerint inkább a Lan/Ethernet-MicroUSB és a König-OTG-USB között kellene keresnem a problémát?
Kár hogy errefele nincs hol kipróbálni, de jártamban-keltemben odafigyelek köszi a Königekre.
De jó lenne, ha csak ennyin múlna! -
arnoka
tag
válasz
#41133696 #23052 üzenetére
Az tiszta, hogy buktam, de nem azért fizetek, hogy pontosan megmondják mi a baja és mit kell kicserélni? Ezzel szemben csak egy összeg van a levélben és egy csálén lefotózott papír képe csatolva, amit árajánlatnak neveznek, de semmi nincs rajta csak az amit az ügyfélszolgálatos lány felírt a "sw frissités után folyamatosan újraindul"
Profi szolgáltatás 2500 forintért, 2015-ben. Na de nem offolom a topicot, így is elég ideges vagyok, csak mint érdekesség említettem, remélem más nem szív ekkorát.
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #22993 üzenetére
Hümm! Feltelepítettem én is az én Nexus 2012emre az Android 5.02őt. Nekem az antutu csak 18950 pontot ír, de ahogy te is írtad, ez nem fix. Na tesztelgetem, ha beválik marad ez. erre melyik kernelt érdemes felrakni? Márha lehet. Pcés androidomon az antutu majdnem kiugrott örömében.
-
sto1911
veterán
válasz
#41133696 #22973 üzenetére
Aha, 15GB vs. 10M mindegy. Mas is magyarazza mar neked, hogy ami a 10megaban van, ugyanazt hasznalod a 15GB-bol is, de csak nyugodtan tols le 15GB-t minden telepiteskor, ha neked jol esik. Nem kotelezo elhinni, hogy onnan szarmazik. Csak masnak ne ajanld.
Es ne, ne jegyezd meg, mert amig ki nem talaltad ezt a felunk a programoktol hulyeseget, addig SENKI nem toltotte le az SDK-t. Most is csak te. A csak egy embert erdeklo dolgokat meg blogban szokas vezetni, nem forumon.
Felsz meg a Playtol is, hogy egyik prg ellopja a nevjegyzeked, a masikat meg felrakod, ami ugyanazt keri, es orulsz, mint majom a farkanak?Mikozben az xda-n 100x tisztabbak ezek a dolgok... Nem kicsit vagy paranoid.
(#22974) _seth_: fel lehet rakni a 502-is wipe nelkul, de akkor egyesevel fel kell tenned az elotte levo osszes OTA update-et, az meg nem keves utanajarast igenyel sztem.
-
Polllen
félisten
válasz
#41133696 #22967 üzenetére
Ahogyan a linkelt screenshot-ból is látszódik, az SDK-ból csak az ADB/fastboot-t használtad.
Így én is azt javaslom, hogy külön le kell szedni a driver-t és az adb/fastboot-t*. Utána ki kell csomagolni 2x a google oldaláról letöltött csomagot. Bedobod az adb/fastboot file-kat a kicsomagolt rom mellé és flash-all.bat indítása. (ez végrehajt az unlock-tól kezdve a törlésen át mindent)
Az adb akkor kell egyébként ha a készüléket normál módban indítod, a fastboot meg értelemszerűen a fastboot módban. (Amikor a készülék lemegy "alfába" az meg a deep sleep.)
Nyugodtan kérheted, hogy hagyjanak békén, de ha mindenképpen a jobb kezeddel akarod a bal füled megvakarni a fejed búbját is érintve, mindig lesz valaki aki szól, hogy van ésszerűbb. Legalábbis itt a fórumokon.
* Mindkettő a google-től származik, csak kimásolták az sdk-ból. Egyébként a driver letölthető az asus oldaláról is.
-
sto1911
veterán
válasz
#41133696 #22965 üzenetére
Es meg mindig tolod a 15GB-s SDK-t, hihetetlen. Minek szivatod szerencsetlent vele?
_seth_, az SDK helyett van az osszefoglaloban naked driver, azt rakd fel drivernek, vagy itt van adb+fastboot+driver 10 megaban.
-
-
Dolphine
addikt
-
KPistike
aktív tag
válasz
#41133696 #22940 üzenetére
Lehet, hogy az is kivételessé teszi helyzetemet, hogy még Vendég fiókot sem aktiváltam - illetve a rendszer biztosította lehetőségek között maradva tiltottam is -, csak egy felhasználóval működik a rendszer.
Sűrűn kopogok minden fafelületen, hogy maradjon is így a helyzet, és csak remélem, ha nálam is jelzi 5.0.2 telepíthetőségét, hasonlóan hibamentesen megy végig, mint ahogy másfél hónapja történtDolphine: Az egy automatikusan induló folyamat - legalábbis a korábbi hsz-ek, linkek során erre a következtetésre jutottam
Ha tévedtem, elnézést kérek érte, sosem kellett manuálisan működésre bírnom -
törölt tag
válasz
#41133696 #22884 üzenetére
Egyébként a POGO esetében az az érdekes, hogy a dokkoló négy tüskéje úgy van kialakítva, hogy messze kiemelkedik a dokkoló bölcsőjének síkjából (3-4 mm magasságba saccolnám), és külön-külön is lenyomódnak, Az eszköz ráhelyezésekor, pedig mind a négy teljesen le kell, hogy nyomódjon. Szóval elvileg - ha nem lenne vele tapasztalatom, csak simán elsőnek látnám -, és hozzáveszem, hogy oldalirányban fixen behatárolt a táblagép pozíciója, nem mozdulhat el, akkor azt mondanám, hogy tökéletes megoldás.
(#22939) KPistike: 5.0.2-nél amikor a második fiókot állítottam be, voltak megakadások, de az éjszakai FSTRIM lényegében megoldotta. Azóta napok teltek el, és folyamatosabban működik, mint a 4.4.4 nálam. Igaz persze, hogy nincs is annyi cucc felrakva mint azon volt.
-
-
Bozek
nagyúr
-
G4bi89
senior tag
válasz
#41133696 #22870 üzenetére
Persze volt már, de ahhoz képest mennyi app van fent és abból mennyi lopta az adatokat ténylegesen, az elenyésző. Na meg ha jól láttam a Nova launcher volt ajánlva ami évek óta fent van és biztonságos, tuti nem vírusos, valamint ingyenes verzió is van belőle. Adatlopásról pedig annyit, hogy a Google is felhasználja az adataid csak ő szól előtte!
Nagyon paranoiás valaki akkor ez is probléma. (Kontaktokat, sms-eket, keresési előzményeket stb... gyorsan törölj is mindent. )
HD widgets-nek meg amit használsz van joga a névjegyzékedhez, biztos nem csinál vele semmit csak úgy olvassa.
-
bAtt001
addikt
válasz
#41133696 #22870 üzenetére
azt kérdezte h lehet eltüntetni, launcherrel el lehet, teljesen korrekt válasz a kérdésére. ez a paranoia meg hogy mindenre antivirus kell meg nem szabad telepíteni semmit sem túlzás, ha valaki fel akarja törni a te készülékedet (nem akarja senki) akkor téged nem fog megmenteni semmilyen vírusirtó, közben meg feleslegesen terheli szépen a háttérben a hardvert. de mindenki használja úgy a cuccait ahogy akarja
-
sto1911
veterán
válasz
#41133696 #22841 üzenetére
Csak a kalvariadra reagaltam, amit az SDKval megjartal. Nem is ertem, minek kellett azt letoltened, amikor a googlenek is van kulon drivere, meg az xdan is van fenn naked driver (es az xda azert nem egy alja hely). Ugy tettel, mint aki, de kozben nem
Amugy meg van virusirto is, elvileg azok mar letolteskor megfogjak a karos fajlokat.
Szerk, ha mar te is:
- aki nem hajlando az osszefoglalot elolvasni, bevallottan kezdo letere, az tovabbra is ezt a stilust fogja kapni
- linkelt forumtarsunknak nem kellett volna elbaxni 7 orat az eletebol, ha elolvassa az osszefoglalot
- szinten nem kerdezett volna hulyeseget ("Nincs egy 10 MB-os program, amivel fel lehet tolni ezt a Factory Image-t?")
- erre te felteszel 15GB tok felesleges szart, utana meg hallgathatjuk, hogy nem fer el az SSD-n. Mindezt ugy, hogy mar nem eloszor csinalod. Van blog lehetoseg, tessek elni vele. Szerintem itt rajtad kivul senki nem rakta fel az SDK-t romolashoz -
G4bi89
senior tag
válasz
#41133696 #22837 üzenetére
Oké értem én, és ez mit befolyásol ? Saját feltöltés egyébként és XDA -ról van.
Mert szerintem semmit, az első hozzászólásban is ez a zip van csak egy régebbi verzió. Ennyi erővel a sok toolkit sem hivatalos eljárás, mégis sokan azt használják mert nem tudnak pár parancsot begépelni cmd-be.
Semmi bajom az SDK-val csak aki egy gyári romot akar flashelni és semmi mást, annak tök felesleges ennyi mindent felpakolni. -
-
törölt tag
-
Cynicelectro
aktív tag
válasz
#41133696 #22800 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Nem haragúdtam volna meg rájuk, ha nem jött volna ki az 5.0. DE ha már valaki engedte kiadni feltölteni a szerverre, na azt kéne segbe rúgni, mert tényleg alapvető problémákkal küzd szegény Nexus. Anno azért vásároltam, mert referencia, stb. De ennél egy kínai tab is stabilabb. Részben én is hibás vagyok mert engedtem, sőt alig vártam, h. frissüljön OTA-n.
Most, mivel csalódtam a Nexus-ban és már az idő is eljárt felette, eladom. Vettem 60fontért egy tabot Win8.1. -el.
Lehet, h. marhaság, de nagyon gyorsnak tűnik. -
törölt tag
válasz
#41133696 #22809 üzenetére
Nagyjából készvan, dokkolón pihenget:
Belakás közben - még azt hiszem az elején, ennyi volt a rendszer helyigénye
Android 5.0.2
Most így néz ki, a HD Widgets meg a Beautiful Widgets PRO nálam évente váltják egymást kb
Valaki írta, hogy neki nem ment fel Google Driver-rel, nálam azzal sikerült rögtön elsőre.
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #22800 üzenetére
Egyébként videón: How to Get Android 5 0 "Lollipop" on the Nexus 5 & Nexus 7 - Youtube
-
Zsebob
senior tag
válasz
#41133696 #22739 üzenetére
Nincs otthoni. Vállalati 25 GB és a társ kártyája benn van egy LTE Mifi-ben. Az az otthoni hotspotom a többi eszközre, raktárra.
Nem is ez a lényeg, minek kell egy fészbukot meszendzsert satöbbit hetente kétszer frissíteni?
Mostmár kicsit nyűgös az állandó értesítéssel foglalkozni, havonta egyszer letolom, azt kész.
Hangouts pl. egy nekem fontos funkciót egyszerűen kivesz, ami kell a munkámhoz, anyád!
Netről fel a régi.... -
törölt tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
#41133696 #22716 üzenetére
Én ezeket találtam:
dokkoló nélkül - 184 ezer Ft
dokkolóval - 240 ezer FtEgyébként, amit linkeltél, abban nincs benne a dokkoló, ha megnézed.
-
-
válasz
#41133696 #22551 üzenetére
Felhívott az előbb az Expansys-os úr, mert korábban nem igazán tudott foglalkozni a nyavalyámmal.
Azt mondta, hogy:
1. végül neki sikerült manuálisan a frissítés
2. ha téglázom, akkor is visszaküldhetem
3. a 4.2.2-t tegyem rá, a többi menni fog OTA is
4. javasolta a Universal ADB program használatát a chipmagazin.hu-ról letöltveEste megpróbálom!
Majd beszámolok, vagy HELP-ért kiálltokKöszönöm Urak!
@Zsebob: THX! Megpróbálom most.
-
válasz
#41133696 #22547 üzenetére
Köszönöm!
Beszéltem az expansys magyar ügyfélszolgálatát ellátó úrral, hogy mi ilyenkor a teendő. Ő is rendelt 4 db-ot, tegnap kapta meg; a 4-ből 2-t ő sem tudta frissíteni. Hmm...
Mit csináljak, küldjem vissza, vagy érdemes alternatív frissítési megoldással próbálkozni?
-
válasz
#41133696 #22545 üzenetére
Igen, telefont is csak úgy szoktam/tudok.
4.4.x-ig szeretnék eljutni.szerk: elolvastam természetesen az összefoglalót, de ott nem találtam megoldást.
Bejelentkeztem a táblára, frissítettem az alkalmazásokat, de nem laktam be. Nem akarom rootolni, gyári 4.4.x-en szeretném átadni a feleségemnek. -
Pow
tag
válasz
#41133696 #22390 üzenetére
Nekem egy lassan egy hete frissített OTA-n (5.0), hajtott az új ereje engedtem a csábításnek. Hihetetlenül nem azt hozta amire számítottam a sebesség terén és factory reset se hozott javulást . A kinézet pedig, hát inkább hagyjuk .... Visszament a 4.4.4 3 nap szenvedés után, most mintha lenne egy új tabletem.
-
l.skywalker
titán
válasz
#41133696 #22336 üzenetére
Egyetértek veled. A Nexus9 már nem ugyanazt az ár-érték arányt képviseli, mint a 7-es sorozat. A 10-es se volt véleményem szerint kifizetődő konstrukció, de egy 2013-as hetesért bármikor bejelentkeznék, tudván, hogy nem nagyon lesz soha drágább 70k-nál. A 2012-es Refub-omat majd 1 éve 50k-ért szereztem be. Ma ugyanezt meg lehet szerezni 30-40k-ért. Egy év múlva tuti lesz egy 20-30ezres tétele az ASUS-nak 2013-as Refubrished modellekből és akkor nyugodt szívvel fogom útjára engedni a 2012-est...
Csak halkan megjegyzem, hogy "odaát" a refub már 20k alatt van:
http://www.expansys-usa.com/google-nexus7-2012-wi-fi-16gb-officially-refurbished-268539/
-
Bozek
nagyúr
válasz
#41133696 #22336 üzenetére
"Persze tudni kell azt is, hogy tényleg mire akarja használni az ember, mert nekem mégis az úton a táblagép az ideális"
A 7" azért kevés már. Én is sokáig használtam egy Nexus 7-est, magyar kiosztású billentyűzetes tokkal, de mivel meccsről tudósítok, inkább vettem egy Acer TravelMate TMB115-öt 100k-ért, ami 11,6"-os, szóval ölben még bőven elfér. Most meg örülök, hogy nem vártam vele, mert felment 120k-ra az ára. -
l.skywalker
titán
válasz
#41133696 #22319 üzenetére
Ez a rém durva, hogy itt még mindig lehet kapni a Refurbot:
http://www.expansys.hu/google-nexus-7
És már van Nexus4 is mellé, szintén Refubrished:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest