Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az imént csinált egy olyat dokkolóra téve, hgy csak monóban szólt, hiába vettem le róla, majd helyeztem rá újból. Aztán a hangfalat átkötöttem az L7 II-re, és azzal nem volt hiba, utána pedig a Tabot újraindítottam, és helyre jött. 5.0.2-t használok továbbra is, de korábban sem tapasztaltam a majdnem 2 év alatt ilyet

-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
4.4.4 alatt más is érzékel rendszer lassulást? -
picur10
aktív tag
Ismerősöm leejtette a Nexus 7-esét, a kijelző sarokban eltört, onnan továbbrepedt. Tudtok ajánlani egy jó (értsd: olcsó) szervizt? Nagyjából milyen összegre lehet számítani?
Köszi! -
bencsikgab
tag
Sziasztok!
Azt produkálta ma 2012 32GB Nexus7-em, hogy egyszercsak használat közben kikapcsolt, 10-15% hátralévő akkuval. Feldugtam töltőre, majd a legnagyobb meglepetésemre egy kicsi 'hangyafoci' fogadott (mint amikor a tvben nincs adás), csak jóval kisebb százalékban borította el a kijelzőt a jelenség. 3-4. lehúzás-visszadugás után már csak háttérvilágítás volt, majd a töltőről való lehúzás után is csak világított az eszköz. Egy 5mp-s bekapcsgomb nyomás után viszont életre kelt, mintha semmi sem történt volna.
Tapasztaltatok már ilyen problémát?
Ne kövezzetek meg a szétszórt hozzászólásomért, még a szokatlan jelenség hatása alatt állok.

-
dajkapeter
senior tag
válasz
ngaben94
üzenetére
Nexus Media Importer-t javaslom a pendrive-ra. Sajnos ezen funkció valamiért kimaradt a 2012-es tabból...
-
ngaben94
csendes tag
Sziasztok! Ez jó lehet a tablethez? http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDc1MA==/z/0LwAAOSwGWNUYEwt/$_57.JPG
-
törölt tag
Némi kényszer is volt a Google vállán, hogy minél előbb adja ki az 5.0-t, mert anno már a 4.3 után az 5.0-t várta mindenki, aztán a lényeges újításokat ugyan tartalmazó, de a nyalókához képest mégis szerény méretű frissítés személyében érkezett meg a 4.4.4, ami viszont elég sokáig volt kint anélkül, hogy új főverzió követte volna.
-
leslieke
Jómunkásember
4.3-as droid 2030 órája fut, és hibátlanul.
-
Polllen
félisten
Nálam most 5.0.2 van fent. Vissza akartam tenni 4.4.4-t, de fastboot-ban ismeretlen eszköz feliratot dobott a windows és nem volt kedvem mókolni a driver-rel. De azt vettem észre, hogy ha hetente újraindítom, akkor teljesen normálisan működik ez is. Ami persze elég gáz, mert nexus-ról beszélünk, de legalább működik.
-
Teagol
aktív tag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Nekem a visszapakolt 4.4.4. is elkezdett belassulni és szaggatni. Eddig ilyen jellegű problémám nem volt vele.
-
sqpp
őstag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Rendben, ha para lesz megtalálsz. Itt szinte mindig vagyok, vagy skype: csendesma
Amúgy nekem ez az 5.0.2 nagyon tetszene, ha pl a menü is úgy lenne mint a mini pro-n is. Tehát a rendes Lollipopos menü. De szerintem túlpakolják alapból így is. Nem mindenkinek van szüksége Google+ -ra és Play Játékokra sem..
Azért ilyenkre gondolhatna a Google

-
dajkapeter
senior tag
Bocsesz, a kép lemaradt. Lapin win 8 van és elvben feltelepült a driver mikor rádugtam...
Az 5.0.2 wifin keresztül jött meg, nem magam hackkeltem rá. De annyira szörű a tapasztalatom vele, hogy már gondolkoztam azon hogy felgyújtom. Napi 1x újraindítás szükséges, mert ellenben a menü megnyitása is 20 mp. Egy online sorozat megtekintése újraindítást követően is legalább 4 perc, de inkább 5. A chrome 3 lapnál többtől meghal. Olykor a beállításoknak "csak" a megnyitása is több mint fél perc (a kattintást követően). Inkább vissza tenném a 4.4.4-et. Azzal hibátlan és kompromisszum mentesen futott.
És majd lehet, hogy szombaton esnék neki. Mint észrevettem ez nem egy 1 órás művelet egy kezdő számára.
Reggel meló... -
sqpp
őstag
válasz
dajkapeter
üzenetére
Hol van a probléma?
5.0.2. még nem javasolt Nexus 7-re szerintem. -
dajkapeter
senior tag
20 perc elteltével is csak váratott. USB debug bepipálva. Nem root-oltam a gépet, kellene? Próbáltam a mellékelt kép alapján feltenni, de semmi. Elrontottam valamit?
Sosem telepítettem még androidot. Windows-t már bekötött szemmel csinálom, de android terén még "szűz" vagyok.

-
törölt tag
válasz
Sanyi.il
üzenetére
Ármestertől is kérdezz rá itt: TABLET / TARTOZÉK beárazás (kiemelt téma)
-
kőbaltás
tag
Szia Bozek!
Lehet, hogy dőreség Tőlem, de visszafelé inkább nem megyek. Ma töröltem minden applikációt, a tabról, (mármint ami nem gyári) majd mindent újra visszatöltöttem. Ma még egyszer sem fagyott le! Meglátjuk.
További tapasztalataimról, majd írok. Amúgy Én, innen olvastam sokat a Nexus 7-ről. http://legoptimalisabb.blog.hu/2012/10/17/nexus_7_tippek_es_trukkok -
Sanyi.il
aktív tag
Mennyi egy 2012-es 32gb-os változat reális értéke most? Eladnám az enyémet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kőbaltás
üzenetére
1. Nem kell root ahhoz, hogy a korábbi szoftvert felrakd.
2. A linkeld oldal a hivatalos forrás, ha azt rakod fel, ami ott van, azzal nem veszik el a garanciád. Ez a Nexus lényege, hogy bármikor újrarakhatod a szoftvert (akár régebbit is), mert hozzáférhetőek a Google által. -
Csezi
tag
válasz
kőbaltás
üzenetére
Az az érzésem,h sok újdonságot nem fogsz olvasni,ha végigpergeted a fórumot...

Itt már minden megtörtént...
De ha esetleg mégse tiszta valami,szerintem kérdezz bátran,biztos lesz aki szívesen segít,és nem azt mondja,h olvass vissza x hozzászólást....
(bár ha követed,nem kell visszaolvasni)
Javaslom a keresőt....nagy segítség! -
kőbaltás
tag
Üdv Bozek!
Köszönöm szépen, hogy segíteni próbálsz, de a tabot '14 őszén vettem. Ergo még garanciális! Másfelől pedig, nem is hiszem, hogy egyedül neki mernék állni, root-olni. A tudásom jóval elmarad az ilyen fajta beavatkozások teljesítéséhez!
Mások azt írják (most már olvasom a topic-ot) türelmesebbnek kell lennem. Lassabban tölt be...... etc...... etc!!!
Meglátjuk, jeleztem a fejlesztőknek (Google) és az eladónak is a problémát , így ha a gép végleg beadja a kulcsot, megy szervízbe vagy csere!
Remélem nem kerül rá sor, hisz gondolom a fejlesztőknek sem jó ha nem működik a ,,találmányuk"!!! -
törölt tag
ma kiírta a tablet, hogy potom 28 óra kell neki, hogy teljesen feltöltődjön. (már elég rég óta fél napokat van töltőn, és merül mint a veszedelem)
Szétszedtem, akksit is lehúztam, usb csatlakozót is megtisztogattam, kis kontakt pucolás.
Összerakás után, 3 óra alatt 100%-ra töltődött
Most örül a fejem 
1 óra böngészéssel 15%-ot merült, 1 hete ennyi elég volt neki hogy kikapcsoljon. -
törölt tag
válasz
Polllen
üzenetére
Arra nálam is volt példa, hogy tokban amikor kinyitottam, nem kapcsolt be a kijelző - ez néha 4.4.4-nél is előfordult. Megoldások amiket én alkalmazni szoktam:
- újból rácsukom a fedőt, majd kis idő múlva kinyitom - ez működni szokott
- power gomb rövid ideig való megnyomása - vagy bejön vagy nem, ha nem akkor a következő
- power gomb hosszasan lenyomva és újraindítás.
+1
- ha itthon vagyok, rátszem a dokkolóra és az is felszokta ébreszteni.Böngészés: 5.0.2 óta saját tapasztalatom, hogy "allergiás" arra, ha egy időben 1-nél több lapot nyitunk meg. Van mód a többlapos böngészésre, de ha nem akarunk lefagyott, bezárandó Chrome-ot, akkor mindig várjuk meg, hogy a megnyitott lap teljesen betöltődjön a lapfülün a töltés jelzőcirkuláció megszűnjön, és a favicon megjelenjen, ezután lehet másik lapot is nyitni.
-
sqpp
őstag
Kedves Nexus 7 tulajok!
Ha jól tudom a legújabb rendszer rá 5.0.2 esetleg tudnátok mondani pár tanácsot mit figyeljek, mikor vásárlok egy ilyet?
-
eax1650
aktív tag
Bizonytalan időre ingyenes lett - ha valakit érdekel
-
Csezi
tag
Töltsd le a nexus toolkitet vagy a nexus root toolkitet....én az utóbbit ajánlom...
a tabon az usb hibakeresést engedélyezed...összedugod...
root toolkit indít...flash stock and unroot...itt kiválasztod h hova akarsz visszaállni....a nexus toolkit kicsit más,de ugyanaz a történet....

Kőbaltásnak szól....
-
Bozek
nagyúr
válasz
kőbaltás
üzenetére
Pedig nem ártana olvasni a topic-ot, mivel 1000x le lett írva, hogy hogyan lehet felrakni korábbi ROM-ot. Annyit most is tudok segíteni, hogy először innen le kell tölteni a megfelelőt (WiFi vagy Mobile), majd azt kell felrakni a tablet-re. Feltéve, ha 2012-es Nexus 7-ről van szó.
-
kőbaltás
tag
válasz
snooze
üzenetére
Kedves Snooze!
Valóban nem olvastam a fórum oldalt (mea culpa), de nem azt kérdeztem, hogy mit nem kellett volna tennem, hanem azt, hogy most mi a teendő? Mit tegyek (tehetek) azért, hogy a tabomat rendeltetés szerűen használni tudjam!
Remélem ebben a kérdésben is tudsz érdemleges hozzá szólással segíteni. Nagy szükségem van a hozzáértők segítségére, jóindulatára!
Tisztelettel: Bajkai László
ps.: a topikot pedig azért nem olvasom, mert amit a fórumozók írnak, annak felét sem értem!
Idős korom ellenére, Nekem új a számítás technika, csak tanulgatom. -
kőbaltás
tag
Sziasztok Bakesz vagyok!
Segítségre van szükségem. A Nexus 7-re, frissítettem a Lollipop 5.0.2. Azóta a tablet lassú, akadozik, naponta többször lefagy, újra kell indítani.
Továbbá az aksi 10%-ig lemerül, utána 12-15 óra alatt töltődik fel teljesen.
Van valami ötlet mivel lehet orvosolni a hibákat?!!
Előre is köszönöm! -
cuebler
senior tag
üdv mindenkinek,
megrepedt az n7-es táblagépem érintőképernyője, szóval keresek megbízható szervizest a cseréjére.
ha esetleg tudtok egyet ajánlani, lehetőleg a dél-dunántúlon, kérlek, ne fogjátok vissza magatokat!
előre is köszi. -
_seth_
veterán
Visszaraktam a 4.4.4et, letiltottam a config updatert, a kerdesem az lenne, hogy a letoltott frissitest hol lehet letorolni? 8 gbos valtozaton 300 mb is sok.
-
ngaben94
csendes tag
Sziasztok! Visszaraktam a 4.4.4-et a Lollipop után és a bluetoothos egerem nem működik,felismeri de hiába kattintok rá nem csinál semmit. Valakinek volt már ilyen, vagy mit lehet ezzel kezdeni? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
szuladam
aktív tag
Ma amikor hazaértem sötét képernyővel várt a nexusom, nem kapcsolbe, töltöm már 15 perce de így sincs semmi. Nem mókolt a cucc. Valami tipp hogy élesszem újra??

-
Agrippa22
tag
Kész, visszaraktam a 4.4-et. Ég és föld még iPad-felhasználó szemmel nézve is.
Google go home, u r drunk! -
anett1985
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Debrecenben gyári töltőt hol tudok venni a tablethez? Esetleg webshopban?
-
Marcika80
tag
válasz
üzenetére
Jó lehet! Én veszek egy usb csatlakozót, hogy ne lógjon ki fölöslegesen semmiféle hosszú kábel a táblagépből. Csak azt bánom azén masinámban hogy csak 8gigabyteos tárhelye van, mondjuk utólag ez sem lényeg már a pogó megoldással. Majd keresnem kellene egy otg micro usb csatlakozót, de akkor meg megint bukta az otg dugasz. Na mindegy, ne legyek ennyire böszme?!

-
törölt tag
-
vikla007
aktív tag
Aki szeretné a lolit használni jó minőségben annak rascarlo rastapop-ját ajánlom f2fs fájlrendszerrel és M-kernellel.
Szépen akadásmentesen fut...http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=58531492&postcount=3235
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2168787
-
bajzal
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Jaaa tehát akkor a régi nexus-ok a régi menüt kapták, az újak pedig az újat... érdekes. Belerakhatták volna ebbe is
Na mindegy. A másik, hogy bootolásnál ugye először a google logó és alatta van egy kis lakat nyitva. Ez azt jelenti, hogy nyitva a bootoloader? Nem kell visszazárni? -
bajzal
őstag
Most föl ment elvileg rá a lollipop, de még mindig bootol. már kb. 4 perce. Meddig tarthat?
-
törölt tag
-
bajzal
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
De akkor mit csináljak, milyen image fájl? Ez az, már ki van csomagolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- World of Warships
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Battlefield 6
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vírusirtó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Reggel meló...
5.0.2. még nem javasolt Nexus 7-re szerintem.