Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
Amikor telepíteni akarom a lollipop-ot, akkor megkérdezi, hogy Unlock Bootloader? Ott yes-re kell menni, ugye?
-
-
sto1911
veterán
válasz
rootkiller
üzenetére
Sosem figyeltem ra, bar en parancssorbol inditom.
-
bajzal
őstag
OTA frissítésen kívül hogyan lehet Lollipop-ra frissíteni? A lényeg az lenne, hogy teljes törléssel települjön az LP és ne rá a KK-re.
-
törölt tag
Akiknek már Android 5.0.2 van fent, és Telekom előfizetők: most frissült a TV GO alkalmazás, és már kompatbilis, megy a Stream

-
philoxenia
MODERÁTOR
sto1911 légy szíves nem piszkálni GoodSpeed fórumtársadat, Őt ez zavarja!
-
Rocky975
senior tag
Sziasztok!
5.0.2 óta néha xarakodik az érintő.
Görgetési hiba van,nem görget hanem belép oda ahol épp az ujjam van.
Újraindítás után jó.
Esetleg más is tapasztalt ilyet vagy haldoklik az érintőm?
-
törölt tag
Gitárhúr félével szoktak vagy körömmel, pl itt egy kellemesebb megoldás.
Csupán az első videót tettem be, illetve azért, mert ha valaki mégis így kezdene neki, sérülhet a keret a csavarhúzóval
Szóval azért mondtam, hogy aki még nem csinálta, aztán hirtelen határozza el, nehogy az legyen, hogy hát nem volt otthon más, és ágyuval verébre 
-
törölt tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Aki még nem csinált ilyet az inkább ne kezdjen hozzá. Akkor már érdemes elvinni olyanhoz, akinek kellő rutinja van.
-
törölt tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Ha a szervizben úgy kerül a készülék, hogy nincs garanciát vesztő ok, akkor ott már nem vész el a garancia. Sőt ott eleve lehet hátlap is. Mármint a hivatalos szervizben. Az viszont kérdéses, hogy foglalkoznak e esztétikai macerával, és nem az olcsóságukról híresek. Sőt szerintem csak hardveres problémával foglalkoznak.
-
Garry84
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van lehetőség gyári hátlapot vásárolni valahol a neten? Sajnos egy normáis tokban hordott, nagyon nagyon vigyázott nexus 7 hátlapját befogta(?)vagy lekoptatta a tok és a gazdáját nagyon zavarja. Van lehetőség gyári hátlap vásárlására?
-
Ez nekünk is érdekes lehet, a memóriakezelést javítja Lollipop alatt.
Megnéztem a gyári rendszeren, nálunk is rosszak(?) alapból a két fájl engedélyei.Amúgy nálam ez segített sokat a gyári rendszer használhatóságában, miszerint egy pár alkalmazást áttettem a data partícióra, csináltam egy mentést TWRP-ben, átformáztam a fájrendszert f2fs-re (szintén TWRP-ben), visszaraktam a mentést és telepítettem a topiknyitóból a kernelt.
Mindkettő eljáráshoz kell root.
-
Game-over
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud linkelni egy leírást, hogy hogyan tudom visszatenni a legegyszerűbben a Kitkat-et az 5.0.2 helyett?
Előre is köszönöm!

-
Polllen
félisten
válasz
rootkiller
üzenetére
Így, amíg nincs olyan funkció vagy program, amihez kell, nem sokat veszít az ember.
-
törölt tag
válasz
rootkiller
üzenetére
Nos ennél már az OTA-t mindenképpen meg akarom várni, nem sűrgős, mert az 5.0.2 is egészen jól használható nálam kompromisszumokkal, csak anyit várok el, hogy az 5.1 a böngészési élményen javítson - ne kelljen megvárom, ameddig betölt egy oldalt, görgethessek, de legalábbis az 5.0.2-9n már ne rontson
Szóval nincsenek extra igényeim. Legalábbis remélem ezek nem számítanak annak 
-
válasz
rootkiller
üzenetére
Én azt javaslom ne várd a csodát tőle
Felesleges, mert soha nem lesz olyan gyors már, mint volt 4.4.x-en -
Polllen
félisten
válasz
rootkiller
üzenetére
Gyorsabb nem lesz, max bugmentesebb.
-
törölt tag
-
Zsebob
senior tag
válasz
pixelblondie
üzenetére
Akku hogy állt a flesseléskor?
Kitörölte a bootloadert?Próbáld az APX figurát, itt fent.
-
Zsebob
senior tag
válasz
pixelblondie
üzenetére
Hibaüzenet?
-
Zsebob
senior tag
válasz
pixelblondie
üzenetére
OTA vagy fastboot volt?
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok.
Egy 2012 Nexus 7 tablettel kapcsolatosan lenne kérdésem. Elszállt frissítés közben. Fekete képernyő, se kép, se hang, nincs bootloader, csak APX módban látja a PC.Lehet itt tenni valamit?
Előre is köszi!
-
törölt tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
A tablet-et.

Viccet félretéve, kikapcsolni semmit nem kell, max. letiltani. Hogy mit, arra meg keress rá, volt párszor szó róla a topic-ban.
-
h1ght3chzor
őstag
Mit kell kikapcsolni, hogy ne hozza fel az 5.0.2-es frissítést folyamatosan?
-
Kaminski
tag
-
dajkapeter
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nekem egész jól ment a Primo rajta. 20-25 méteres pontossággal megtalált. Szóval, szerintem jól működött. Az új rendszerrel még nem próbáltam meg barátságba hozni...
-
bigsee
addikt
válasz
Kaminski
üzenetére
Hát...hát... Nemrégen errefelé írogattak APX módról, ha dingel a szgép, akkor a N7 abban van.
Innen ezt találtam, hátha:
1. Tablet plugged into computer.
2. Held Volume Down + Volume Up + Power (simultatenously) for three seconds
3. And then released all, and pressed Power again.
4. Tablet booted into bootloader.1/ Szgépre csatlakoztatva a tabletet (hátra, alaplapira dugd!)
2/ Hangerő le + fel + powergomd egyszerre három mp-ig
3/ amikor mindet elengeded, akkor powert újra
4/ neki bebootolt, szerencséje volt, imho...Utána editálta a szavait, miután szétégette a prociját egy stabilitásteszttel és a következő módon élesztette újra:
1. Plug in the usb into computer -> u.a.
2. Hold Volume Down + Volume Up + Power simultaneously for like 15 seconds -> 15 mp-ig
3. The bootloader should show up. - > bejön a BL
4. If it doesn't, unplug the usb cable, and plug it back in and then repeat the these procedures. ->ha mégse, akkor húzd ki USB-ből, újra be, majd egészet elölről újra -
Kaminski
tag
válasz
bigsee
üzenetére
Szia!
Töltő nem melegszik. Most is rajta van, ahogy fentebb javasolták és hidegnek érzem. Semmi nem látja mikor rádugtam a gépre, semmi nem történ, toolkit sem érzékelte, mikor pl. próbából fel akartam fleshelni vmit.
A windows pittyeget a szokásos módon, mikor rácsatlakoztatunk az usb portjára vmit, de az is hibát irt ki.
A aksi 20% környékén lehetett, mikor beütött a krah. A hátlapot is leszedtem és az aksi csatlakozóját kihúztam a helyéról, de ettől sem javult meg. -
-
Kaminski
tag
Sziasztok! Segítsetek már legyetek szívesek a fenti problémára! [link]
Tudom, hogy így látatlanba nem könnyű, meg a google a barátom(dehogy az), de már 3 napja próbálok életet lehelni a tabomba, semmi eredménnyel! Próbáltam már mindenhogy, nyomogatom össze-vissza hosszú percekig, ráteszem töltőre, leveszem róla stb. Az aksi csatlakozóját is kihúztam már. Semmire nem reagál, teljes fekete képernyő és meg se nyikkan!
Hogy tudom kiszűrni azt ,hogy sw vagy hw a probléma? Meghalhat az akkumulátor egyik pillanatról a másikra?
Vmi ötletet várnék, hogy mit próbáljak még ki! Vagy már végképp tégla a gép? -
sto1911
veterán
Akinek nincs szigszalagja es WD40-e otthon, az bzi!

-
Zsebob
senior tag
válasz
sajp63
üzenetére
Nincs mit, örülök, hogy jó lett.
Urak!
A WD-40 egy koktél, kifejezetten alkalmas oxidos csatlakozók kezelésére
( áram+pára= grünspan= a réz rozsdája )
Összetétele védett, de petroleum biztos van benne, ami nekünk kell. :-)
Semmit nem mar meg ( egy tablet vagy telefon csatlakozója körül, vagy egy alaplapon )
hatóanyagai elpárolgása után pedig az ásványi olaj tartalma
"bevédi" az érintkezőket.Féktisztitó: a legerősebb zsírtalanító, sok műanyaggal agresszív, felmarja a felületet,
nem ajánlott!! Bár tárcsafékkel ellátott tabletekhez jó lehet. -
flegga92
senior tag
válasz
rootkiller
üzenetére
Utánanéztem, és tulajdonképpen annak is izopropil alkohol a hatóanyaga. És ezt legalább lehet kapni kis kiszerelésben is.
-
l.skywalker
titán
válasz
rootkiller
üzenetére
Detto. Üdv a Klubban. Hívhatjuk szakszerűen, Good Old KitKat Club-nak
-
Kaminski
tag
[link] Erre vki pls.!
-
törölt tag
válasz
flegga92
üzenetére
Nem volt még eddig rá szükség, viszont tartalékba venni fogok egy ilyen WD-40-et mert bár most olyan gyönyörűen rajta van a dokkolóün a készülék, nem is serceg a hangfal sem, tölt is rendesen, de azért 2év az 2év, más olyan eszközöm nincs aminél szükséges lenne az ilyen jellegű kezelés. Direkt azért is kérdeztem rá a POGO esetében külön, mert a microUSB portos töltésnél egyáltalán nincs semmilyen gond. A dokkolóban pedig a gyári ASUS töltő lassan két éve van úgy bedugva, hogy a dokkolóból sosem volt kihúzva
(Két ASUS töltöm van a készülékhez, a másodlagos, csak akkor van használva, amikor úton vagyok).Az instukciót köszi, így fogom majd tisztítani

-
flegga92
senior tag
válasz
üzenetére
Nem hinném, hogy a WD-40 megmarná, nem egy agresszív anyag, csak én a kenőanyag miattóvatosan bánnék vele mert ragacsos lesz tőle, ha kicsit többet nyomsz. Egyébként fültisztítóra picit fújni és azzal kell dörzsölgetni, így valószínű nem lesz túl sok anyag. Ha nem szoktál elektronikai cuccokat takarítani sűrűn és amúgy is vennél WD-40 et én azt venném. Kb egy árban vannak de azért a WD-40 sokkal univerzálisabb.
-
rootkiller
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Az enyémen addig marad a 4.4.4 ameddig ki nem derül hogy az 5.1 hasonlóan használható.
-
Kaminski
tag
Sziasztok! Nekem is teljesen meghalt a táblám. A google drive-ot akartam elindítani, lefagyott tőle, majd újra indult. Morogtam egyet, de mondom belefér. Ezután újra el akartam indítani a drive-ot és megint kikészült tőle. De még úgy, hogy kikapcsolni is alig tudtam, be már abszolúte nem tudom.
2 éve szinte semmi bajom a géppel, az 5.0.2 -vel is jól elvoltam, idáig! Ezért nem tudom, hogy hogy tudok életet lehelni bele, mert ilyen jellegű problémákat olvastam itt a fórumon ,de mivel nem volta érintett nem foglalkoztam vele. Gondolok itt a power gomb percekig történő nyomva tartására, de ez sem segít! Mi az eget csináljak? -
sideburns
aktív tag
Az én tapasztalatom:
két éven át csak OTA frissítéseket csináltam, semmi gondom nem volt a Nexus 7 sebességével.
Most az 5.0.2. nálam is használhatatlanná tette (belassulások, Dolphin Browser összeomlások), ezért rászántam magam a teljes újrahúzásra.
Backup után Skipsoft Toolkittel felhúztam rá képfájlból megintcsak az 5.0.2.-őt (mindenkinek jár még egy esély). (Meg nyitottam a bootloadert is, hamár ott vagyok.)
Azt kell mondjam, sikeres volt a dolog, így már megint használható a tablet.Szóval a lényeg:
full wipe és újrahúzás segít. -
törölt tag
válasz
front3r
üzenetére
Tehát úgy is fogalmazhatnánk, ha nem a saját maga ellensége
KB a most még mindig 4.4.4-en ülő 3G-s verziókat birtoklók is már csak azt fogják megkapni, aminek viszont nagyon meg fognak örülni.snooze: Mert aláhúzná amit elgépelsz, és mert az asztali Chrome ebben is többet tud.
-
front3r
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ha jó fej a Google, akkor megcsinálja az 5.1-et, mert nem biztos, hogy ezek után megint Nexus-t fognak venni az emberek, mert csalódnak a brandben.
Tegyük hozzá: Az 5.1 az eddigi információk alapján is csak egy nagyon nagy bugfix és optimalizált változat lesz. Valószínű az is Lollipop néven fog szerepelni, mert lényegi változás nem fog történni. Annyit olvastam róla, hogy a Material design lesz pár színnel kibővítve, ami változás az 5.0-hoz képest, de ennyi csak. -
l.skywalker
titán
Tudom, forrás nélkül keveset ér, de pár napja egy anglusul írott oldalon olvastam egy szakértői bejegyzést, miszerint a Nexus7 2012-hoz kiadott 5.0 bőven tele van még buggokkal, ami annak az oka, h ehhez a Nexushoz fejlesztették le legutoljára verziót. Az 5.0.2 egy tűzoltással felérő muszáj kiadás volt, de hivatalosan ki nem mondva, csak az 5.1 fogja meghozni az igazi Lollipop hatást a 2012-es Nexus 7-ekre. Itt epésen megjegyezte az író: már amennyiben valóban meg fog jelenni erre a készülékre, ugyanis a támogatás két évre szólt és lehet, h a Google szerint ideje lenne már, h új készüléket vegyenek az első generációs Nexus tulajok.
Btw. nincs CM12 még erre?
-
snooze
veterán
Sziasztok!
Chrome-nál ugy van beállitva,hogy a megnyitott lapok jelenjenek meg a következö inditásnál..de mindig csak az elözö idöponti jelenik meg,igy kézzel kell frissiteni..ezt hol lehet állitani?vagy valami bövitmêny kell hozzá? -
Bozek
nagyúr
válasz
Cynicelectro
üzenetére
Nincs, ahhoz a fejlesztőnek tejelnie kellene a Dolby-nak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Tab M10 HD (TB-X306F)
- Apple iPad Pro 11 3rd gen. 2021, M1 128GB, Wifi + Cell, 99% akku, patika, 12 hónap gar.
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPad Pro 12.9 6th. gen. 2022 M2 Wifi, 85% akku, patika, 12 hó gar
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tölt is, és a Nexusos médialejátszók is Streamelnek onnan 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dugdosom, nyomkodom, töltöm, mindent csinálok vele, de meg se nyikkan.

,