Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
Nandish
üzenetére
A kissebb meret miatt azert nagyobb a kulonbseg mint gondolnad...legalabbis erzesre, fogasra.
Ezt pl inkabb hasznalom kezbe fogva, ipad-okat (amikor voltak nalam) meg ikabb tokban allitva, vagy valamire teve esett jobban, es fekvo modban.
Nem csoda, hogy jon az ipad mini is (bar az a hirek szerint 7,8 colos lesz, de talan keskenyebb kavaval, igy lehet, hogy nem lesz fizikailag nagyobb a 7colosoknal), mert nem csak az olcsobb ar, hanem a hasznalat modja miatt is mar egy alszegmens ez a 7col a tabletek kozott, es nem az a kerdes melyik jobb, hanem ki melyiket szereti jobban hasznalni. -
agabe
addikt
válasz
assemble
üzenetére
Mivel rootolva van ezert barmolyen sima root browserrel bele tudok menni, es at tudom irni, vagy ott a rom toolbox (ahhoz is kell root), mert igy nincs crash, vagy barmi gaz. Az akkor jon elo a leiras szerint ha valamilyen dpi changer progit hasznal valaki, mert nincs rootja...valoszinuleg a nem teljes hozzaferes valamit osszeganyol a rendszerben...de attol sem felnek, mert max nexus toolkittel ujrateszem a rendszert. 2-3 perc alatt, majd root (ujabb par perc), es nandroid backup.. ha nagyon elhuzom akkor sem tobb 20-25percnel, emiatt ezt batran probalgatom azt ami amugy is biztonsagosnak tunik (nem foglalkoznek olyannal viszont ami a cpu sebesseget, vagy feszultseget buzeralja...nem akarok vilagelso benchmark eredmenyeket, az meg masra nem jo)
Vegigmentem 185-tol, hogy melyik erteknel all be tablet-re, es 177 volt a maximum, de kozben egyik erteknel sem volt (a par perc fuasido alatt, mert valtottam is a kovetkezore) crash.
Minden jol mukodik, de az aztal allo helyzetben alul/felul, fekvoben meg oldalt elegge kihasznalatlan. Launherek kozul sokkal lehet a racsot allitani (hanyszor hanyas legyen), de sajnos olyan pl nem jo ha allo helyzetben mondjuk 5x8-as, fekvoben meg 8x5-os(vagy mas ertek, de a lenyeg, hogy nem egyforma 5x6-os pl.) mert az ikonokat nem rendezi at, hanem ami valamelyik oldalra kilogna, azt egyszeruen nem jeleniti meg a masik helyzetbe forgatva, igy ehhez valoszinuleg tenyleg jol jonne valami olyan rom amiben ezt is megoldjak.
Ettol fuggetlenul hasznalhato, es lehet valakinek igy is jobban tetszik...kiprobalni nem art semmibol. -
agabe
addikt
Akkor nincs osszeeskuves, es a lenyeg, hogy azzal is mukodik. Jobban benyomtad kicsit most, es rendesen bepattant? Nalam nincs semmi jele lotyogesnek, vagy esetleges kihuzodasnak...stabilan fogja a csatlakozo ( a dugo 1mm-el azert kijjebb van mint az s2-esnel...de ez nem gond, ha az erintkezok ott vannak ahol kell, es ott vannak)
-
agabe
addikt
Nekem is tobbfele headset volt korabban mindenfele teloban, es s2-es is fogadott tobb mast (optimus 7 headsetje kipurcant, es samsung lett hozza beszerezve, de azt meg ki sem bontottam...ugyanolyan mint amit most hasznalok), de meg nem mondanam, hogy azok mind jok lennenek-e, es csak iphone -eval nem akar menni, vagy ennel valogatosabb az N7...majd beirjak masok is a tapasztalatukat.
Megneztem, es nalam is kinnmarad ugy kb 1-1,5mm, az s2-esbe meg teljesen belecuppan, de ennek ellenere hibatlanul mkodik a skype-val, meg viberrel, meg persze a zene/film lejatszasnal sincs gond, nem volt olyan, hogy esetleg kontakthibara utalo jeleket vettem volna eszre.
Lehet, hogy az iphone-e pont egy picit hosszabb amit mar nem toleral (ha osszeeskuves elmeletet akarnek gyartani, akkor azt mondanam lehet, hogy nem veletlen) -
agabe
addikt
Sgs2 headsetje hibatlanul mukodik.
Rendesen betoltad a maximumig? Persze nem kell nagyon nekiesni, ha iphone-os nem megy bele, de az enyemet is hatarozottan kell beletolni.(#1186) TOZ:
Swiftkey3 tablet kiprobalva....nem jo (tul lapos...legalabbis a 177-es beallitas mellett, de 160-on meg gazabb lenne) jeally bean keyboard (mondjuk nem ertem alapbol miert nem ez a verzio van benne ami letoltheto a playrol) nekem jobban bejon. -
z0d1AK
nagyúr
A napokban felfedezett Nexus 7 hiba: az iPhone headseten nem megy bele ahova be kéne. ennek az oka az, hogy mivel mikrofonos, egy picivel hosszabb, mint a sima fejhallgató csatlakozó. Mást headsettel még nem próbáltam, de nem kizárt, hogy ez azt jelenti, hogy headset nem is csatlakoztatható rá...
Én ezt éppen úgy oldottam meg, hogy van egy sima fejhallgató csatlakozóval rendelkező adapterem, ami két jacket csinál. Azt dugom a tabletbe, a headsetet meg abba. Így már szól, ha közvetlenül a headset megy a Nexusba, akkor hangszórókon keresztül szól csak a hang.
-
agabe
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
177-re allitva nem szemkifolyatos...ondjuk nem art lecserelni a launchert, meg a fekvo modhoz mindenkeppen kell egy split billentyuzet. Meg probalgatom majd, csak asszem ma mar aladni iskell buli utan

-
TOZ
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Igen. [link]
Holnap valószínűleg felrakom a paranoid android romot. Abban úgy tűnik meg van oldva ügyesen.
-
TOZ
addikt
Elkezdett már valaki romolgatni?
Tapasztalatokat várok.
Eddig a tablet ui elcsalogatását csináltam meg, de szívesen feltennék valami stabil fozott romot. (Eddig birtam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Skynet258
üzenetére
Németországban is az első napokban a Google Play-ben volt rendelhető és kellett pár nap, mire üzletek polcaira került, bár német ismerősöm mondta, hogy még így is elég nehéz helyenként polcról emelni.
Ha esetleg a Google azt mondaná, hogy 09. 03.-tól van Ausztriában, akkor szerintem ott is kell 1-2 nap, hogy mondjuk Media Marktban és hasonló üzletekben megjelenjen. Gondolom. -
Skynet258
veterán
válasz
Attila04
üzenetére
Miért? Itt van előttem a Pólus Center, itt lakom, 100 méterre a bejárattól. A Sunset Blvd meg az "utca" elnevezése, fantázianeve. Ahogy a Westendben is van ezer szám ilyen elnevezés.
Lehet este le is ugrom, rákérdezek, hogy tényleg van-e. Mondjuk ilyen áron nem hiszem, hogy sokakat érdekel az infó... 
z0d1AK: elvileg a héten töltöttek fel készleteket, szóval akár lehet is. Én is rámozdítok embert jövő héten, aki kint lesz. Persze valószínűleg kezdetben elég kevés darab lesz polcról, de pár minden bizonnyal akad majd.

-
freddirty
senior tag
válasz
Attila04
üzenetére
"Nekem teljesen mindegy, a lényeg, hogyha probléma van, akkor meg legyen javítva a cucc. Ennyi."
Egen, de ehhez az kell hogy közel kifogástalan legyen a szervize az adott helynek/gyártónak ahol vetted. Tehát:
- Biztosan meglegyen a bót a gariidő lejártáig - ezzel a kis noname boltok/webáruházak ki is estek. Itt nálunk nagy divatja van a cégek fantomizálódásának... Tiszelet a kivételnek.
- Ha nagy áruházlánc vagy ismertebb gyártó garijáról van szó akkor is korrekt szervízhálózat kell mögéjük. Vannak olyan gyártók akik ilyen/olyan okokból f*s/fantomizálódó kis szervizekkel kötnek szerződést aztán jönnek a panaszok csőstül.
Szóval bolti gari sokat nem ér, kivéve ismered őket és tudod hogy megbízhatóak. Gyártói gari is csak akkor ha ismered a szervízt. /Pl Acer-t az életben nem veszek a sok panasz miatt. / -
Attila04
tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
Nem az a lényeg, hanem az, hogy hol?

-
Champipi
aktív tag
Lehet, hogy hétfőn (szept 3) már lesz Nexus 7 Bécsben?
-
matteo_szg
őstag
válasz
Attila04
üzenetére
Elszomorít, hogy egyes médiák képesek lehozni egy ilyen hírt, és hogy a cikkíró szerint sima átváltással árazódnak be elektronikai eszközök.
Félreértés ne essék, én sem támogatom a 100 ezres árat, de nem ilyen formában és ilyen magyarázattal kell véleményt nyilvánítani.
-
Attila04
tag
Ebben a cikkben megy milyen áruházról beszélnek? Valaki erről hallott valamit?
-
mycso
veterán
válasz
matteo_szg
üzenetére
Nekem sorozatszám alapján pontosan ezeket mondták:
1, igen látják a készüléket és él rá a hivatalos ASUS garancia
2, xy hónap garancia van rá a vásárlás napjától számítva
3, csak xy országban érvényesíthető rá a garancia, mert lokális garancia van ráTehát igazából a sorozatszám alapján az ASUS support, mindent meg tud mondani az adott készülékről, garancia ügyileg.
-
Blaise
veterán
válasz
matteo_szg
üzenetére
Jó lenne tisztán látni az európában máshol vásárolt termékek itthoni garanciáztatásáról. Az, hogy szériaszám alapján tudják csak megmondani eléggé kamu szagú...
-
matteo_szg
őstag
válasz
Attila04
üzenetére
Hát, azért ennyire nem mindegy, mert a beszürkézett gép szervizelési útjával kapcsolatban maximum a kereskedőnél érdeklődhetsz, a magyar ASUS nem fog tudni segíteni neked ebben. Értem ezt úgy, hogy ha te vásárolsz valahol garancia-kiterjesztést, ami nem hivatalos ASUS kiterjesztés, akkor onnantól fogva a boltra vagy utalva.
Nem tudom, nekem ez nem jelentene biztonságot.
-
Attila04
tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
Nekem teljesen mindegy, a lényeg, hogyha probléma van, akkor meg legyen javítva a cucc. Ennyi.
-
matteo_szg
őstag
válasz
Attila04
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ez nem gyártói garancia?
agabe:
Mire gondolsz? Természetesen minden EU-s készülék garanciája érvényesíthető lesz itthon, az adott időtartamnak megfelelően. Nem lesz megvonva semmi, nem lesznek elutasítva az EU-ban vásárolt készülékek.
A szériaszámot továbbra is érdemes előre egyeztetni az ügyfélszolgálattal.
-
Attila04
tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
http://gsmhome.hu/asus-google-nexus-7.gsm
-
Attila04
tag
Na kérem, lesz ez itt jó áron!!
)http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=384298
-
berik899
tag
Mindegy akkor kivárom inkább a nexust

-
berik899
tag
válasz
hallerlaller
üzenetére
Elég vicces hogy a frissebb modell régebbi oprendszerrel hagyják.
Bocsi az offért amúgy 
-
berik899
tag
[link] Motorola XOOM 2 Media Edition 64 000 pénzért, így már lehet nem várom meg a nexust.
Ezen is már elérhető a Jelly Bean ugye? -
TOZ
addikt

Nem nagy gond az egesz. Csak kockulas.
A telefonomon van 1 giga net havonta. Csak telefonnal ha a negyedet ellovom mar durva honapom volt.
De mivel ott van egy vodafone stick a fiokban, amin meg korlatlan az adat... -
agabe
addikt
ha van egy nem használt droidos teló, akkor az a legolcsóbb megoldás...de van a mifi-nél olcsóbb mobil hotspot is amit pl. korábban is linkeltem ...nincs vele tapasztalatom, csak ha olcsót keresel és telefon nincs, akkor ez van mint lehetőség pl...vagy keresel egyet vaterán használtban.
-
mycso
veterán
Nekem egyedül ez a problémám ezzel.
Az sd hiánya nem számít...
Viszont a beépített 3g modem nekem nagyon is, ezért is maradok inkább a p6200-nál egyelőre, a Nexus meg megy tesóméknak.
Pedig ez a sebesség, meg úgy az egész de jó is lenne.
Nekem ilyen plussz kütyük, internet megosztás, stb. nem alternatívák. -
freddirty
senior tag
válasz
laszlohu
üzenetére
Elvből nincs kedvem kifizetni a +30%-os magyar árrést, ezért kiugranék jövő héten osztrákokhoz venni egyet. Ha tudtok olyan osztrák boltról ahol elő lehet rendelni és van bolti átvétel ne tartsátok vissza magatokat postoljátok

Ha sikerül előrendelni akkor lehet hozzám csatlakozni, 1-2 hely még akad az autóban. -
Attila04
tag
Talán elkezdődött az árharc.
))http://gsmhome.hu/asus-google-nexus-7.gsm
-
Mankó
veterán
Ez már egy jó hír. Bár lehet a JB-vel más tabletek wifi-je is javulna.
Nekem is be kell szereznem egy Nexus-t, bár még megvárom a hazai megjelenést, s még lehet egy árcsökkentési ciklust is kivárok (Karácsony?!). Addig meg magamba szívok minden kis hírt, beállítást, infót. -
agabe
addikt
A wifije jo...jelenlegi cuccaim kozul ( sgs2, galaxy wifi 5.0, lg optimus 7) egyik sem jobb, de nem meregettem oket igazabol. Van egy szinttel lejjebb es 20meterrel messzebb levo router...ahhoz is tud csatlakozni, es (ha akadozva is) megy a net. Ugyanez s2-vel pl. meg akadosabb, igy valamivel jobbnak tunik, de csak epphogy.
-
Attila04
tag
Most kaptam infót egy szlovák bolttól, hogy várhatóan szeptember 15-én érkezik meg a Nexus 7 szállítmány és a boltokba a következő héten kerül.
http://www.shoppie.sk/google-nexus-7-16gb/d-127780/
-
hallerlaller
addikt
-
mycso
veterán
válasz
edward2
üzenetére
Nem-nem.
A védelme, hiszen ha a külföldről behozott eszközökre, csak a vásárlás országában lesz érvényesíthető a garancia, akkor sokan inkább mégis itthon fogják megvenni, még ha drágább is, viszont nem lesz problémás a garanciális ügyintézés.De egyébként tényleg értelmetlen kósza infókról vitázni, no meg ha EU tagállamból vásárolunk, akkor él a garancia, futár, stb. ...csak nyilván hosszadalmasabb lesz az ügyintézés/javítás.
Nekem pl. USA-ba szól a garim, de pont lesz@rom...
-
agabe
addikt
válasz
matteo_szg
üzenetére
Ha kacsa (amit remelunk), akkor z0d1AK informatoraval van a bibi, de ez majd holnap kiderul.
-
agabe
addikt
válasz
matteo_szg
üzenetére
Tudod...ha korabbi pozitiv varhato infok megkerdojelezodnek (akar jogosan, akar kacsa), akkor rogton ramozdul mindenki, es persze a vehemencia is nagyobb.
Varjuk holnap a jelzesedet...mar csak azert is, hogy tenyleg tisztan lassunk.
En azt hittem beszeltetek z0d1AK-kal mert eleg hatarozottan kozol dolgokat, de lehet mas informacio forrasa is...remeljuk teves
-
matteo_szg
őstag
válasz
assemble
üzenetére
B*szki, már elnézést...ezerszer le lett írva, hogy ez ajánlott ár olyan retailek számára, mint MM, Saturn.
Ettől egy kisker majd bátran eltérhet, kisebb haszonnal pl. Köszi a jókívánságokat...most én is írjam be, hogy megérdemelnéd, hogy a kezeid között haljon meg a gép?
Mi a frász történt itt a topikban? Kicsit nyugodjon le mindenki, holnap írok a garancia ügyében.
-
matteo_szg
őstag
Mi van? Ki fél mitől?
Kérlek szépen, mielőtt ilyen hozzászólásokat írsz, legalább privátban egyeztess velem.
Megjegyzem a többiek kicsit lássanak már tisztábban, és pláne ne járjon annak a szája, aki olyan szlovák boltból próbál rendelni, ami hazánkba is értékesít. Aki külföldről - US, UK, DE, stb. - megveszi, szíve joga továbbra is, de az inkább maradjon csituba, aki a szlovák szürkeimportot támogatja.
Utánakérdezek holnap ennek az egész Nexus 7 ügynek. Mert én semmi ilyen információt nem kaptam, hogy megvonnánk utólag a garanciát a nem itthon vásárolt gépekre.
Stay tuned.
-
TOZ
addikt
Most jöttem rá, hogy mi az ami fura, a gép nem tablet uit használt. Ebből root lesz hamarosan. Nook Coloron már megszoktam, sokkal jobb úgy.
-
agabe
addikt
válasz
laszlohu
üzenetére
Meg nem...de valoszinuleg ok sem magyar szamlaval adjak a cuccot...mondjuk sok embert nem fog erdekelni, es ilyen helyekrol megveszik. A magyar hivatalos ajanlott aron meg majd eladnak talan parszaz db-ot, de ilyen helyzetben nem csodalkoznek ha hamarosan nehany muszaki uzletlanc itthon is jol beakciozna...karacsonyra pedig mar a nyitoarnal ugyis alapbol olcsobban kene kapni (mivel itthon lesz mibol engedni
)(#1109) assemble:
Azert ne feledjuk most nagyon jo az arfolyam, es nem tudni meddig marad igy. Persze meg 320-as arfolyamnal is olcsobb lenne szomszedbol egy 10-essel, de az mar csak akkor eri meg valakinek, ha ugyis ott jar. -
assemble
addikt
Ezt hol hallottad? Csak mert kb biztos vagyok benne, hogy ezt nem tehetik meg. Ugy adtak el a cuccot h globalis gari van ra, ez rajta van a gari levelen is. Utolag visszavonni utolagos egy oldalu szerzodesmodositasnak minosulne, amire biztosan nincs joguk.
A tobbire meg: talan nem ugy kene vedeni a hazai piacot h megvonjak a garanciat hanem pl hogy nem irrealisan dragan adjak a kinti arhoz kepest. Komolyan mondom en fel nem fogom esszel, hogy pl az angliai 70k-s brutto arbol (ami melle a legtobb bolt ott kb kinyalja a feneked, ingyen kiszallitja, stb) hogy lesz itt 90k. Persze az orszag is szarabb helyzetben van es magasabb az afa, de messze nem ennyivel. A kereskedok lennenek ilyen kapzsik itt? Vagy az olyan fergek, mint az artisjust megvamoljak ezt is? Akarki is a hibas, megerdemelnek, hogy egy darabot ne adjanak el annyiert, mert ez az ar egy rossz vicc, a vasarlok nyiltan hulyenek nezese. Persze meg igy is sokkal jobb vetel mint pl egy ipad 2 ami hivatalosan most is 120k, de ez nem az o erdemuk finoman szolva...

-
laszlohu
addikt
-
eami
veterán
-
agabe
addikt
No egy kicsit visszakanyarodva a lenyeghez

Nova launcher jo, szep meg minden (forog az asztal is, gyonyoru az attunesi animacio), de nalam eszrevehetoen visszafogta a rendszer teljes sebessegrt mar egy nap utan is, igy repult. Mas (aki hsznalja) nem tapasztalt hasonlot?A masik a Power Toggles ... a wifit kikapcsolta, de be mar nem, es menubol sem tudtam bekapcsolas utan sem mukodesre birni, igy az is repult (mondjuk annyira nem nagy eresztes, hogy nagyon sajnaltam vona)
-
Cyrin
addikt
Ja, és zárjuk is le a határokat, hogy ne is utazhassanak ki érte...
egyre inkább nem fognak működni az ilyen piacvédelmi dolgok... -
Skynet258
veterán
"Ezt a Google és az ASUS határozta meg."
Akkor hagy ne sajnáljam őket.
Mégis mi a francot vártak? Hogy majd pont ez a pöttöm, extrémen árérzékeny piac boldogan tejel többet, mint jobban élő nyugati embertársaink? Tudom, magas az áfa, meg biztos artismanó matrica is kell rá a tárhely miatt, de akkor lejjebb kell venni kicsit az alapárat. Már ha 80 körülire lőtték volna be, már akkor nem lenne ekkora az elégedetlenkedés. Így nincs min csodálkozni, hogy az emberek nem itthon veszik meg, hanem inkább utaznak pár órát... -
agabe
addikt
Csakhogy (nem vagyok eu-s jogasz igy persze nem ertek hozza, csak gondolkozom) a hazai paic eleg szoros osszefuggesben van az eu-s piaccal, igy az eu-s "vilaggaranciara" nem egykonnyen hanyhatnak fittyet...es megneznem azt, hogy mondjuk angliaban egy angol megveszi a cuccot (vagy nemetorszag, francia....akarmelyik orszag) es a vilaggari boldog tudataban itthon beviszi az asus szervuzbe, hogy hello, my nexus 7 does not work well, please repair it ... akkor azt mondjak neki, hogy sajnaljuk, de miutan kulfodon vasarolta, es magyarorszagon az eu teljes teruletevel ellentetben az asus csak az itthon vasaroltakat javitja?
Furcsa lesz, de ha ez lesz, akkor ez lesz.(#1099) TOZ:
No az meg egy erdekes dolog lenne...leirjak, hogy a gari ervenyes, majd kesobb erre azt mondanak megsem? Nem kerek ez nekem sem. -
eami
veterán
milyen haza piac védelem?
ez egy külföldi cég, külföldről importált cucca, nincs ezen mit védeni.. ha úgy gondolják hogy nem éri meg innen forgalmazni, akkor majd megteszik máshonnan. pl. logitech is ingyen szállít netes rendeléssel mindent EU-n belül. De csak azért megvonni a garit mert itt drágábban nem veszik (amiről ők szerintem pont nem is tehetnek) elég nagy öngól lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Viccrovat
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet este le is ugrom, rákérdezek, hogy tényleg van-e. Mondjuk ilyen áron nem hiszem, hogy sokakat érdekel az infó... 

)