Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pyka87
csendes tag
Nah megjött az sms a szervíztől hogy mehetek a telefonér.
Hibák voltak:
nem kapcsolódik mobilhálózatra,
nehezen talál gps pozíciót,
keret repedt a hangerő gombnál és a sim tálcánál.
Elém raknak egy telefont új akksival új kerettel és új kijelzővel, meg kicserélték az alaplapot.
Sim be, bekapcs, majd a szöveg, hogy regisztrálás sikertelen.
Imei ellenőrzés, mert elvileg alaplap cserével az is változik.
Imei ugyan az mint régen.
Aztán kiderült hogy nem allaplapot cseréltek, hanem csak sim olvasót.
Valami TMX nevü cég csinálta, ( próbálta )
Otthagytam még egy körre, közölte a csávó, hogy ő is szervizel, és a telefonom nem fogja elhagyni a központot és ő maga fog alaplapot cserélni, de most Magyarországon nincsen, így jövő hét vége fele lesz kész.
Kíváncsi leszek.......... -
-
slice14
veterán
válasz
horvathkrisz #45094 üzenetére
Biztos szereti a csokit.
Vagy nincs oda a nyalókáért.
-
dkovizoli
addikt
válasz
horvathkrisz #45090 üzenetére
Vagy stock rooted kernel, mert az is van, vagy van még hellscore is. Tiszta kánaán.
-
Nashville
tag
Sziasztok!
Betöltés közben lefagy a telefon, vagyis a Google feliraton továbbjut, majd a kis színes körök csúsznak egymásba, de innen tovább nem megy. Ezt egyszer már csinálta a teló (KitKat- en vagyok), de TWRP- ből cache és Dalvik cache Wipe- al megoldódott. Most ez a megoldás sem működik már ¾ órája próbálkozik, de a kis köröknél tovább nem jut. Van valamilyen módszer a beindításra, hogy a fontos dolgaimat le tudjam menteni és újratelepítsem?
Előre is köszi a segítséget. -
slice14
veterán
válasz
Hehe...
Az asszony telefonján kísérletezel, hogy ne a sajátod b..zd el?
LOL
-
Just_Reboot
addikt
válasz
Igen van root, egy hozzá való kernelt (blue spark vagy ElementalX) + SuperSU-t kell TWRP-ből feltolni.
-
vikla007
aktív tag
válasz
horvathkrisz #45088 üzenetére
Nexus 7 2013 topikban nagyon dicsérte az egyik kollega... persze nem tudom, hogy a nexus 5-ön, hogy muzsikál...
Asszem az asszony bukja az M-et és délután felrakom...
Ő használja az 5-öst...
-
SybenX
őstag
válasz
Dottore #45084 üzenetére
Én is nagyon sokáig használtam olyan becsúsztathatós bőrtokot,de zavart,hogy nem tudtam egy kézzel felvenni a telefont,mert állandóan ki kellett belőle vennem és ez nem megy egy kézzel.A másik dolog meg,ha a kezedben van a telefon akkor nincs rajta tok és ha akkor ejted ki,aminek nagyobb a valószínűsége mint amikor tokban van,akkor nem ér sokat.Egy sipigen tok jobban véd mint bármi más.
-
vikla007
aktív tag
Ezt a romot próbáltátok?
-
Dottore
addikt
válasz
marton.m #45079 üzenetére
Most nem bántásból csak az őszinte kíváncsiság miatt, eszembe jutott a linkről, hogy itt is sokan használnak ilyen és ehhez hasonló feltapintható kereteket. A kérdésem az, hogy miért? Hiszen bemegy alá a por és öröm nézni ahogy megkarcolja a két felület súrlódása miatt.
Láttam már sok ilyen tokban tartott készüléket de szinte mindig elég kutyául néztek ki. Nekem a sima becsúsztatható bőrtok jött be és nem használok semmiféle fóliát sem. Persze így igaz van egy plusz mozdulat, mert ki kell venni, viszont (szerintem) elegánsabb és sokkal jobban védi mint bármilyen műanyag tok.
-
asturel
őstag
Te telefonon jelentetted a hibát? Illetve nem jól gondolom, hogy ezt globálisan 'javították' és nem csak egyénileg Neked? Mivel nekem konkrétan ma az eddiginél is gyatrább lett, már az egész hálózatot eldobja (No service), reggel még telefonáltam, kimentem a konyhába mire visszajöttem 'No service' negyed órát vártam de nem javult meg, majd airplane be/ki lett. Tegnap amúgy 'tesztelgettem' de villamoson 10 perces vonalon 2x is úgy megdöglött hogy mutatta hogy HSDPA van közben halott volt a mobilnet majd pár perc múlva eldobta és visszajött..
-
marton.m
tag
Srácok ez szinte ingyen van.
-
dákó83
csendes tag
Érdekes mert az MM osztrák oldala 24 hónapot ír a telefon adatainál, de ki fog derülni mert ha itthon visszadobjak akkor beviszem kint. Számlán most nem tudom megnezni van e valami írva, de megvan.
-
G4bi89
senior tag
Viszont ha magyar MM -be beviszed akkor továbbra is 2 év szerintem. Meg mintha másnak is ez lett volna a tapasztalata itt a topikban.
-
dákó83
csendes tag
Üdv.
Rég nem követem a topikot, van valami hivatalos infotok arról, hogy az osztrák Media Markt-ban vásárolt N5- re itthon hány év gyártói garancia vonatkozik? Két éves lesz a teló és a Nexus feliratból kiesett az x szára ill. a SIM és a jack-nél el van repedve a keret. -
dud998
őstag
Gondok vannak a OnePlus2 home gombjával:
http://www.androidpolice.com/2015/08/27/video-apparent-oneplus-2-grounding-issues-make-the-home-button-extremely-unresponsive/
-
Martinitius
tag
#45067 eisento
Egy kis önreklám: épp tegnap írtam egy leírást img flashről, lesd meg a blogomban -
Mtthw
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy ha a telefonnal felvett (1920x1080) videót szeretnék visszajátszani, akkor nagyon szaggat. 5.1.1-et használok, mindig frissítem az appokat. Ha elküldöm valakinek akkor nála nincs szaggatás, plusz ha a gépemen nézem meg akkor is tökéletes. Mi lehet a gond? A 'Fotók' appból indítom és a gyári lejátszót használom. Gondoltam arra, hogy kevés lehet a hely a telefonon, de van majdnem 1 giga. Gyárizni semmilyen esetben sem szeretném és hagyni akarom rajta a hivatalos androidot is.
Korábban sosem néztem vissza felvett videót, mert nem nagyon videóztam vele, csak munkám miatt mostanában elengedhetetlen. Azonban mikor utazás közben filmet akartam nézni az is szaggatott bármilyen programmal próbáltam.Köszönöm a segítséget!
-
eisento
addikt
sziasztok!
nagy unalmamba feltennem a preview M-et a telora.
kerdesem waze heremaps megy vele ugye?
es nem kell hozza mas csak usb driver kell egy fastboot zip meg az igame fajl ugye?
szokasos modon felrakas bootloader nyit image felrak majd viszazar ugye? koszi elore is -
MrPetya19
addikt
Megint előjött a wifi és sms gond az m prev 3-al. Szerintem inkább visszarakom az 5.1.1-et, de lehet, hogy kap még egy esélyt az I-s build egy clean installal.
-
JMarty
tag
Sajnos igen, eddig nem volt jellemző, de nem tudom melyik update óta ilyen, mert 2-3 naponta frissítek. Kb 2 hete még semmi baja nem volt.
-
arni1
aktív tag
Korrekt a faszi, mondtam h a markaszerviz elvileg meg egy javitast biztosit, igy o azt tanacsolja h probaljam meg ugy intezni. Egyebkent erdemes egyenesen a halkozbe vinni mert ott van a szerviz a masik csak ertekesitesi pont. 1 nap amig megcsinaljak. Megprobalom meg az lg-vel megbizniszelni aztan utana latjuk.
-
TOZ
addikt
válasz
asturel #45055 üzenetére
Direkt kertek, hogy az eheti teszt soran 4G force modban legyen a vas. LTE opcio kikapcsolva a simen es minden jol megy azota is.
Erdemes addig utni oket ezek szerint amig nem csinaljak meg. Nyugodtan hivatkozz arra, hogy tudomasod van hasonlo esetrol, amiben halozati beallitasok szolgaltatoi basztatasa hozta a megoldast.
-
CB
senior tag
Aki CM12.1-et használ, annak is előfordul random újraindulás?
-
arni1
aktív tag
válasz
horvathkrisz #45029 üzenetére
Most indulok
írok hogy mi a helyzet
-
radicspeter1
őstag
Blue_spark 16-ot próbágatta már valaki?
Végre az 5.X-es szenvedésnek végére értünk úgy érzem...mert eléggé szenvedősre sikeredett az előző verza szerintem. A 6.0-val megkaptuk a vágyva vágyott Nexus érzést egy jól sikeredett főverzióval.
-
asturel
őstag
Én meg azt hittem, hogy nekem "sikerült megjavítani", egy hete raktam át a szerviz menüben (*#*#4636#*#* ), hogy prefer GSM, LTE helyett, most már nálam se dobálja a hálózatot, régen ahol eldobta most csak pár mp-ig vár/áll a net de utána megy tovább. Viszont nálam még mindig megvan az a jelenség, hogy reggel mikor indulok nincs mobilnet és amíg nem kapcsolom be/ki az airplane módot nem is lesz..
Amúgy Te most LTE vagy 3G only módban használod? (Az az érdekes, hogy ha 3G onlyra van rakva akkor nálam stabilabb a hálózat -- hiába nincs LTE) -
TOZ
addikt
LTE nelkuli net T-mobilenal temakor.
Uj felemegyek vannak.
Ket hete ismet jelentekezett a T-System.
Valamit allitgattak a rendszeren.
A heten (Bp-en) teszt jelleggel lakapcsoltak az LTE-t a hivoszamomrol. Es lass csodat az allitgatasok utan nem volt tobbet problemam a LTE opcio nelkuli net kapcsolattal.A account igert meg egy visszajelzest a tech reszleg allaspontjaval. Remelem megtudom mi volt a gaz. De az erezheto, hogy a tobb fronton nyitott harc utan belattak, hogy valami megis naluk van elb@szva. Ha tudom a reszleteket megirom.
Kivancsisagbol kerdezem azoktol akiknek hasonlo gondjai voltak, hogy tapasztaltak-e valtozast.
-
arni1
aktív tag
válasz
Martinitius #45034 üzenetére
Darabos utca? Elvinnem ma, amennyiben megcsinalnak.
Bar latom mar kerdeztek.
-
twine
veterán
Még egy kérdés gravitybox-hoz, ami a kezdetektől kiidegel:
Ha bekapcsolom a navigációs sáv módosításait, (álló módban 40%os méret, és másik szín használata) előbb utóbb megjelenik az a kbsztt menügomb az alkalmazás váltó gomb mellet, hiába nincs berakva a pipa a GB navbar beállításain belül...találtatok már erre megoldást? vagy ez csak engem idegel ki a világból?
Csak a reboot segít egy rövid ideig...aztán elindítok egy két alkalmazást, és megint előjön a navbar-on az a kbsztt 3 pötty
ötlet hozzászólás javaslat? -
twine
veterán
válasz
csipuka #45038 üzenetére
köszönöm mindenkinek...
Csipuka...
Elmondod hogyan működik a minmin?
4.4.4 alatt tökéletesen tette a dolgát, használtam jó ideig..
Most nem...
Segítenél?Szerk:
Csak hogy egyértelmű legyen...:
Minmin telepít, xposed modulok között pipa be az engedélyezéshez, majd reboot...
ezek után látnom kellene minmin alatt az "adon"-os alkalmazásokat, de nem mutatja ugy mint eddig melyik ilyen...ettől függetlenül berakom a pipát azon alkalmazás mellé, amit tudom hogy reklámos,mégsem csinál semmit...Szerk 2.0:
Na most ,hog felraktam a 2.0 "kisérleti" verziót minmin-ből úgy tűnik blokkol...alkalmazások indításánál rákérdez akarom e blokkolni minminel a reklámokat...nyomok egy yest-és teszi a dolgát... -
bl4ze
veterán
Urak, van valakinek gondja a LUX fényerő app-pal az 5.1.1 security frissítés óta ? ? ? ?
-
horvathkrisz
addikt
Nekem a multkor ugyan ez volt a problemam, tobbet is kiprobaltam, de valami system mappaba nem engedett irni, dobott is valami hibauzit.
Regen volt a play store-on egy adfree, amit aztan a kugli eltavolitott, utanna csak webrol lehetett leszedni. Szal legutobb (par hete) kerestem ra gugliban: adfree bigtincan -most be akartam linkelni neked, de nem talalom az oldalt. Wtf?!Szerk.: probald meg ezt: [link]
Amugy adfree.bigtincan.com volt az oldaluk, most valamiert nem megy. Ez blokkol minden reklamot!
-
twine
veterán
urak...amatőr kérdést had tegyek fel...:
Mit kell tennem ezen a nyomorult nyalókán hogy blokkoljam a kbsztt reklámokat?
Xposed alatt eddig minminguard-ot használtam tökéletes elégedettséggel, de nyalóka alatt valamiért nem akar működni rendesen...(vannak reklámok) töröltem, felraktam az adblock plus-t, az sem zavar sok vizet, pont ugyanúgy vannak az alkalmazások alatt reklámok...wtf?valamit elkúrok?
-
zolka95
őstag
-
TaylorPro
addikt
válasz
Martinitius #45034 üzenetére
Melyik ez a szerviz?
-
arni1
aktív tag
válasz
Martinitius #45028 üzenetére
Gari mar nincs, lehet h szetkapom bar az lg nekem azt mondta h gari utan 1 evig 1x meg javitjak. Viszont 2 hetig nem akarok telo nelkul lenni/ pestre sem fogok menni mostansag.
-
TOZ
addikt
válasz
Basszus windowson ilyen durva elokszuletek kellenek?!
-
slice14
veterán
válasz
Ha ennyi leírás között nem tudják felflashelni, akkor el se kezdjék.
-
Martinitius
tag
Na közben összedobtam egy leírást parancssoros img flash-hez, aki ért hozzá, az olvassa már át, és ha hibát talál szóljon!
Elolvasni itt <-lehet!Remélem tudtam segíteni, és kellően szájbarágós lett a teljesen kezdőknek is.
(#45027) arni1 : Hát akkor lehet tényleg bekapcsológomb lesz. Engem ma kellemes meglepetés ért, mert küldtek sms-t a szervízből, hogy kész a telefonom, cserélni se kellett, csak kitakarították, meg megforrasztották, és tökéletes. Összvissz 3000 Ft-ból megúsztam, és nem kellett 2 hetet várnom
-
arni1
aktív tag
válasz
Martinitius #44986 üzenetére
Na felment az I vegu. Ugyanaz a helyzet, random restart..
-
Dottore
addikt
A jómunkásember olvas. A topik összefoglalót mindenképpen. Ott megtalálja amit keres. Mert olvasás nélkül valóban nehéz és ez nem csak neked, hanem mindenkihez szól.
-
Martinitius
tag
Már amúgy is akartam, de ez volt a végső lökés: írok egyet.
-
twine
veterán
Indulásnak hátha segítség
Rémlik, hogy valaki írt egy még részletesebb leírást a parancsokról, de most hirtelen ezt nem találom -
vacs
veterán
válasz
Martinitius #45017 üzenetére
Igen, és az egyszerű "jómunkásember" hol talál értelmes leírást a parancs sorból történő telepítéshez (sőt NRT-hez sincs normális)??
Ez a kérdés nem csak neked, hanem mindenkinek szól! -
MrPetya19
addikt
válasz
Martinitius #45017 üzenetére
Én pl azért használom, mert a parancssor nem igazán skálázódik, és nem tudom elolvasni, hogy mit írok.
-
Martinitius
tag
válasz
Dottore #44989 üzenetére
Szívemből szóltál. Eleve nem értem mi értelme az NRTnek, mikor mindent el lehet intézni 1-2-3 szögegyszerű parancsból. Bootloadert nyitni 1db parancs, zárni (minek?) úgy szintén. Egy img flash sem több 2-nél, ha nem kézzel rakod fastbootba akk 3, de ennyi.
Ennél egyszerűbbé nehéz lenne tenni az ilyen műveleteket szvsz. -
BlacKSouL
addikt
válasz
LógaGéza #45006 üzenetére
Köszi, a kamera bolondozásainak egy része megjavult az adattörléstől. Most elvileg már az anomáliák megszűntek, egyetlen dolog maradt meg, bár lehet, hogy ez eddig is így lehetett volna, hogy a manuális expozíció továbbra sem reagál, azonban ha beállítom sötétre, majd átállítom HDR-re, és onnan vissza, akkor eztán állítja be a -2 EV-t. Ha azután visszateszem +2 EV-re, akkor ismét nem történik semmi, ám újabb HDR be-ki kapcsolás után viszont átáll +2-re
A méret illetve a visszanézet most már működik.A váltást pedig még átgondolom, jó lenne, de csak azért, hogy új legyen... meglátom mennyi dolgot kellene lementeni, újrarakni, és mérlegelek.
Köszi a segítségeket.
Még annyi, hogy ha eldöntöm, és frissítek, akkor jelenleg az 5.0.1-et írja hogy elérhető, és onnan tudok simán probléma nélkül tovább frissíteni 5.1.1-re? -
TOZ
addikt
válasz
Dottore #44997 üzenetére
Az NRT-vel az a "rossz" szerintem, hogy olyanok hasznaljak, akik nem igazan tudjak, hogy mi mit csinal pontosan.
Mi akik nem nrt-zunk siman lenyomjuk fastbootbol ugyanazt, de tudjuk, hogy mivel mi jar (jarhat).
Dev 2-t en is hirtelen oteltbol userdata nelkul flasheltem (nem nrt-vel) es tudtam, hogy beszophatom, be is szoptam. Sokan azonban azt gondoljak, hogy az nrt-vel vegrehajtott muveletek nem vezetnek problemahoz, pedig igazabol csak egy gui a fastboot flash kore.Písz, láv, fláörpávör
-
vacs
veterán
Múlt héten sikeresen eltörtem a kezemet, ezért a telefon feloldása is problémát okoz jelenleg. Ezért kipróbáltam a Wakeup Touch Nexus programot (TaylorPro ajánlotta, köszönet érte). Az akkumulátor fogyasztás picit megnő, de nem katasztrofális. Ha minden nap töltöm a telefont akkor nem probléma. Számomra ez most egy nagyon hasznos kis program.
-
LógaGéza
veterán
válasz
BlacKSouL #45003 üzenetére
Ennyivel az a baj, hogy most 4.4.4-en vagy ugyebár. Lehet OTA-n frissíteni 5-ös főverzióra, csak az a baj, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem ajánlott a programok miatt. Elég sok változás volt a motorháztető alatt, amit nem szívlel pár régebbi program (Dalvik - ART cserére gondolok).
Én azt mondanám, ha nem félsz egy kis újrabelakástól, hogy frissíts 5.1.1-re, gyári, nem sok funkcióval, de a leírásod alapján neked meg fog felelni.Kamerára meg max annyi tippem van, hogy próbálj egy adatok törlését, hátha valami beállítás ragadt benn.
-
BlacKSouL
addikt
Két kérdésem lenne, lehet hogy van rájuk már válasz, de most nem nagyon tudok keresgélni.
Az első, hogy habár 4.4.4 alatt vagyok, de jelenleg a Play nem ajánl fel kamerafrissítést, vagyis elvileg a legutolsó hivatalos verziót használom ami erre elérhető, asszem. Gőzöm nincs az melyik. De az a verzió, amelyikben egy kör a fókuszjelző, és a beállítások korlátozottak, jobb felső sarokból hívhatók elő. Namost ha HDR-ben van, akkor mindent jól csinál, a képek is jók, 16:9-et is tud. Azonban ha kiveszem a HDR-t, és állítanék képkorrekciót, akkor arra nem reagál. Viszont így nem-HDR-ben nem csinál 16:9-es képet, csak 4:3-ast, nem állítható át, és a kép visszanézésnél belenagyításkor ugrál két nagyítási érték között. Vakut sem tudom ilyenkor használni, mert kikapcsolt vakunál használja azt, bekapcsoltnál meg nem. HDR-ben meg ugye nincs vaku... Az egyéb kameraappok nem nagyon jöttek be eddig, mind jelentősen szarabb képet csinált, mint a gyári HDR-ben.
A másik, hogy hónapok óta nem követem, ezért kérdem, hogy melyik a jelenleg elérhető, OTA-n 4.4.4-ből egymás után zökkenőmentesen elérhető és frissíthető legfrissebb, és legmegbízhatóbb rom? Nem buherálok, nem tesztelgetek, simán csak használom a telefont. Több mindenre ugyan, de nem cserélgetek naponta rajta mindent.
Mérjük mondjuk ahhoz, hogy 4.4.4-en az elmúlt 5 hónapban összesen 1 azaz 1 db. olyan rendszerfagyás volt, amiből csak teljes újraindulással tudott új életre kelni.
Az 5 hónappal ezelőtti 5.0, 5.01, 5.1 verziók és állapotok nem nagyon adtak okot, hogy váltsak, de ha van már olyan ami nyugodt szívvel vállalható, akkor lehet, hogy váltanék rá.Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest