Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
Huhh. Ha egy tiszta image flash után sem működik az előlapi kamera akkor az lehet már hardveres probléma is. Nem esett le a telefon, vagy ütötted neki valaminek? Esetleg a szalagkábel mozdult el - nem érintkezik rendesen. Garos még? Érdemes lenne megnézetni. Ha nem akkor fagyalllo kolléga javasolt itt a ph-n.
-
G4bi89
senior tag
Új frissítés jól látom ? LMY48M
Elvileg ez már az első havi frissítés, ami a biztonsági réseket,bugfixeket tartalmaz. Csak azt nem tudom mit is javít pontosan.Jó nagy szívás lesz ha havonta jön valami, mert mindig újra kell rootolni, meg ami a /system -re települ (adaway,wakelock detector,xposed...) azt szintén.

-
( V )
veterán
-
törölt tag
Melyik progival lehet nyomon követni, hogy mi mennyire fogyasztja az akkut? Két napja nagyon merülök, pedig semmi újat nem telepítettem... Ma úgy merültem 100%-ról 40-re fél nap alatt, hogy 10 perc kijelzőidőm volt és 5 percet telefonáltam, egyébként hozzá sem értem mert el voltam havazva.
-
Szabo_0
csendes tag
válasz
mr.szabados
üzenetére
Igen!
Néha nekem is előferdül -
mr.szabados
tag
M prew 3-mon más is tapasztalta hogy telefonálás után nem kapcsolja vissza a kijelzőt? a proxy szenzorom működik ellenőriztem valaki valami ötlet?
-
metal01
őstag
Akkor ott valami más baj van. Biztos, hogy a megfelelő appot tetted vissza? Attól, hogy eltávolítod és újratelepíted nem kellene ezt csinálnia...
Szerk.:
Ha végképp nem megy én a helyedben menteném ami kell és tiszta stock flash imageből. Az a biztos. Ha utána is ezt csinálja, akkor lehet hardveres is. Bár nem hinném.
-
-
dud998
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Próbáltam és azt írja, hogy az alkalmazás nincs telepítve. Pedig az ismeretlen forrás is be van kapcsolva. Nem értem...
-
-
bads1
aktív tag
Üdv, mi lehet az oka annak hogy az előlapi kamera nem működik? Egyszerűen nem találom a megfelelő ikont amire rányomhatnék. Meg úgy általában ha rányomok kamerán belül a beállításokra kiírja hogy az alkalmazás leállt
Elromlott vagy szoftveres hiba lehet? 5.1.1 van fent. -
slice14
veterán
válasz
radicspeter1
üzenetére
Sokat kódolhattak, míg a nyalókából mályvacukrot varázsoltak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha Mars lett volna a kódneve, akkor csokik lógnának az égből?

Bár ez nem utal a Mars-ra, de ez milyen jól nézet volna ki az flappy android-ban:

-
dud998
őstag
Sziasztok!
Nektek frissült már a Google app? Nekem még mindig a régi van. Pedig a Playen is már az új ikonos van. Próbáltam feltenni az Apkmirrorról de nem engedte. Nekem Preview3 van fent, lehet amiatt?
-
metal01
őstag
-
YAS-dude
őstag
válasz
próbakocka
üzenetére
Nem tudtuk, hogy kötelező válaszolni. Esetleg elképzelhető, hogy senki nem tud a kritériumaidnak megfelelő átlátszó tokról? (Nekem egy fehér spigen ultra fit van, védi a hülye kiálló kameralencsét, meg a gombokat, meg a sarkokat, meg a kijelző szélét. Kopik is, de leszarom, azért van hogy védje a telefont, nem azért hogy nézegessem. Pont annyival lett tőle nagyobb és vastagabb a telefon, hogy kényelmetlen egy kézzel használni, de ennél vékonyabb tok nincs ami még azért védelmet is nyújt)
-
metal01
őstag
-
radicspeter1
őstag

Ez a kerativitás a Google részéről...
-
( V )
veterán
válasz
próbakocka
üzenetére
nem is kérdés volt hanem kijelentés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
asturel
őstag
Volt 3 különböző US<>EU plug adapterem, lötyögtek, kicsúsztak a fali konnektorból, nem érintkeztek jól. Egy ilyen 3 vagy 4 portos töltőnek azért nagyobb a súlya is és ahogy látom csak az 5 portosnál van külön kábeles megoldás.
Igaz, N4-hez kínai olcsó adaptereim voltak, de nem kockáztatnék inkább -
próbakocka
senior tag
Rossz helyen tettem fel a kérdést? Meglepne. Értem én hogy nem mélyvíz egy tok kiválasztása, de azért az egyéni tapasztalatok érdekelnének ... főleg annak tükrében hogy már alig gyártanak bármit N5-höz, ami nem fekete ...
-
Dottore
addikt
válasz
StarKiller89
üzenetére
Mert nincs kész. Meg lesz az most már lassan , de csak a Google a megmondhatója, hogy mikor.
Nyelv és bevitel/ Személyes szótár -
asturel
őstag
Ezeket az Anker töltőket, kábeleket honnan lehet rendelni? ianker.com USA only, ebay-en nem találok eu pluggal csak olyat, amihez adnak adaptert.
Valakinek döglött már meg az n5 töltője? 2. év gyári lg garancia is teljeskörű azaz vonatkozik a töltőre is ?
Látszólag tölt, viszont 1%-ot nem töltött az éjjel, azt hittem a kábel a rossz, de töltőfejet cserélve rögtön tölteni kezdett.. -
asturel
őstag
Másnak nem szokott random időként "com.google.android.gms" sok procit enni? Időként csak azt veszem észre, hogy meleg a telefon és egy mag teljesen ki van hajtva, miközben semmit nem csinálok és csak reboot segít.
-
slice14
veterán
válasz
Dottore
üzenetére
Én szivem szerint meg a cataclysm-et használnám, de a fejlesztő még mindig ül a 48I-s build stabil kiadásán. Tudom a béta is használható, de ha már az image-ból fejeszti és csak hozzáadja az extrákat, akkor legyen már kicsit gyorsabb a dolog. Egyébként a chroma-val sincs bajim, csak hiányzik a qs-ből a network kapcsoló (2g/3g/lte).
-
Dottore
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Azóta megpróbáltam ismét és minden ok. régebbi verziónál volt némi anomália, de szerintem teljesen rendben van most már. Igaz ennek ellenére nem használom, mert ha nem lesz, megy a szenvedés mire megoldom a megszokásaim nélküle. Úgyhogy egyenlőre marad amikkel pótolni tudtam.
Mondjuk ez lehet nagy baromság. ezen gondolkodnom kell még.

-
Dottore
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Én nem írtam. Talán ezt értetted félre, vagy valaki mástól olvastad.
-
Zsotti824
tag
Android 6 prev 3 van fent. ebben már megújult a gyári zene felismerő kinézete is.Kérdésem hogy hol tudom megnézni hogy miket ismertettem fel vele eddig?mert az előzőbe volt a widget szélén egy kis óra ha jól emlékszem.azt megnyomva előjött az úgymond előzmények. na most is felismertetek egy zenét és ha kilépek belőle többet sehol nem találom hogy miket hallgattattam meg a programmal.valaki?
-
Draken
őstag
Elölről mert nem tette fel cwm-ből végül: melyiket flasheljem ezek közül? xposed-v73-sdk22-arm.zip ?
-
Dottore
addikt
válasz
Draken
üzenetére
Most telepíted az apk fájlt. XposedInstaller_3.0_alpha4.apk
-
pumukli56
tag
válasz
randras_83
üzenetére
Így van ha ez a dizájn lesz még jó is lesz!
Csak legyen -
Draken
őstag
Legyetek oly kedvesek segíteni nekem! Szeretném feltenni az xposed-t, de zipből még nem telepítettem, tudnátok egy kis útmutatóval szolgálni, akár privátban is?
Köszönöm! -
-
slice14
veterán
Ez az auto brightness on/off kinyírhatja a kijelzőt, vagy a fényérzékelőt?
Azért kérdem, mert jelenleg tasker-el kapcsolom ki/be az autó fényerőt napfázis és wifi-től függően. A wifi-től függőent úgy értem hogy ha látja az itthoni routert, akkor fix 40-re állítja a fényerőt. Ugyanez napnyugta és kelte között.Mert észre vettem hogy pl autó fényerő mellett beltéri használat (szoba, iroda) után kimegyek a a szabad ég alá (nappali fény) és újból használnám,, eléggé nehezen talál magára a fényérzékelő.
-
adamka1313
tag
Nem tudom volt-e már de itt is látható az új 5ös

http://www.aliexpress.com/item/TPU-PC-Heavy-Duty-armor-stand-Case-For-Nexus-5X-case-with-stand-Nexus-5-2015/32460539301.html -
Dottore
addikt
válasz
StarKiller89
üzenetére
Nyelv és bevitel/ Google billentyűzet/ Szövegjavítás.
A bővítmények és szótárak alatti menüben megtalálod a Magyar nyelvet, de nem működik és ez az oka, hogy nincs hibajavítás.Törlöd a felhasználói szótárból a szavakat ami nem kell.
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok!
az autocorrectet hogy lehet bekapcsolni a telefonon? mert nálam csak azokat a szavakat dobja be, amiket általában már használtam egy beszélgetés alatt, mellesleg ezek között sok félregépelt szót is feldob, ezeket hogyan tudom törölni? -
próbakocka
senior tag
Átlátszó tokot keresnék, ami nem feltétlen szuperolcsó, nem megy 2 hónap alatt szarrá, és 1 hét alatt eljut hozzám. Ha lehet ne legyen sokkal nagyobb a Spigen Ultra Fit Crystal-nál.
Bármilyen megoldás érdekel!
(btw: a bright red gyári spigen tokról elkezdett lekopni a festék 3 hónap után, pedig marhára nem kőművesként dolgozok ... nem baszkuráltam az asztalhoz, a kezem puha mint a szarvasbőr ... )
-
aizen92
addikt
Mi annak az xposed modulnak a neve, ami kikapcsolja a jelkódot ha az otthoni wifire,BTre csatlakozok? Vagy esetleg cella alapján lövi ki a kódot, majd ha lecsatlakozok egyből bekapcsolja a bizt. kódot?
-
CB
senior tag
-
arni1
aktív tag
válasz
üzenetére
másik stockot próbáltál feltenni? ha hosszan nyomod a bekapcsológombot(10-15 sec) akkor teljesen kikapcsol, utána hangerő le-fel+bekapcs és recoveryben vagy. onnan már lehet mókolni.
@metal01: btw ma a központi szervíz közvetlen száma(lg ügyfélszolgálattól kapott telszám) 30+ hívás után sem volt elérhető. 1x jelzett foglaltat. nem tudom, hogy amőbáznak vagy a nemesebbik szervükkel játszadoznak egész nap, de egy telefont igazán fel lehetne venni.
-
Draken
őstag
Önálló apk fájlból is tudom már telepíteni az xposed modult vagy mindenképp zipből kelle?
-
TOZ
addikt
Azert ez mennyi puruttya mar az LG-tol. Eddig a repedest fogtak a normal hasznalat miatti "sajatossagra", "megfeszulo anyagra a zsebben hordas miatt" stb. , most meg erre kenik ra, hogy bootloop van.
Ez az egy ami miatt egy kicsit meg gondolkodom a Nexus 5X-en.
-
metal01
őstag
válasz
üzenetére
Hívd fel a központi szervizt, vagy menj be személyesen és kérdezd meg, hogy mi a helyzet ilyenkor. A SIM melletti repedésnek és a bootloopnak semmi köze egymáshoz. Nem is értem, hogy egy ilyenre hivatkozva hogy dobhatják vissza. Ha ők tudnak megoldást találni akkor OK, de ha nem én még futnék egy kört a fogyasztóvédelemnél. Végső esetben pedig az említett szervizes kolléga talán tud segíteni.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy hónap után nem javították meg garanciában a boot-loopos telóm. Arra hivatkoznak hogy a sim kártyánál van egy repedés, az ami mindenkinek van mert szar anyagból van az egész

Mit lehet csinálni? Hova fordulhatok?51 ezer forintot akarnak a javításért... mikor Media Marktos garancia van rá

-
Scooter74
őstag
Köszi Köszi mindenkinek! -
Just486
senior tag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Kérdezd a Google-t. Az AOSP mára már csak egy nagyon lecsupaszított váza annak ami a Nexusokon fut, vagy akár az Androidnak. A rendszer igen nagy hányada került már át vagy a play store-ba, vagy a play services-be (ami teljesen zárt forrású.) Itt egy mellékelt kép egy pár hónappal ezelőtti hozzávetőleges állapotról.

-
TTTotya
senior tag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Úgy, hogy az AOSP és a Google Android, két külön dolog. Az AOSP a nyílt forráskódú platform. Az a droid amit te pl.: a Nexusokkal megkapsz tartalmazza a Google saját kódjait, alkalmazásait. (pl.: a Google előtagú komponensek egyike sem nyílt forráskódú.) Nagyon sok Google fejlesztés nem kerül át vagy csak később kerül át az AOSP-be.
(Nem véletlen, hogy a Google mind jobban és jobban próbálja az Androidot összefűzni a saját szolgáltatás rendszerével. Minél szorosabb a kapcsolat annál kisebb az esélye annak, hogy pl.: az AOSP-ből kinője magát egy konkurens variáns. Hiszen nekik új alkalmazás boltot stb.-t kellene készíteniük.)
Ezért van az, hogy az AOSP ROM-okban alapból nem lehetne benne semmilyen Google szolgáltatás (Play, stb.)
Pl.: A kínai belpiacos Androidos telók is Androidot használnak (bár ők amennyire én tudom bizonyos korlátozások miatt teszik), de nem a Google félét, ezért nincs náluk play hanem saját alkalmazásaik és alkalmazás boltjaik vannak a Google szolgáltatásainak kiváltására, mert ők csak a nyílt forráskódú részt használhatják.
Eléggé leegyszerűsítve így néz ki a helyzet. Nem akartam jobban belemenni.
-
LógaGéza
veterán
válasz
lord.lakli
üzenetére
+1 - én se kapcsolom ki soha, mi van, ha ellopják/elhagyom? Legalább látom merre van...
vacs
Próbáltad simán flashelni az új verziót? -
lord.lakli
őstag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Nem marad bekapcsolva. Nekem minden telón folyamatosan bekapcsolt állapotban van a GPS és eddig sosem merítette le a telefont a használt appok (gmaps, wazze, sygic). Biztos van rosszul megírt app, ami képes erre. Vagy az időjárás alkalmazások is ha sűrűn frissítenek időjárást és GPS helymeghatározást használnak. Én beállítottam 2 órás intervallumra a frissítést és szinte semmit sem fogyaszt.
Szerk: Megelőztek és még érthetőbben is elmagyarázták

-
Just486
senior tag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Összetett kérdés. Először is, ha a helymeghatározás be van kapcsolva, akkor a telefon folyamatosan jelenti a tartózkodási helyedet, amikből aztán statisztikákat meg grafikonokat hoz létre. Erről a felhasználó nem minden esetben kap értesítést (mondjuk, hogy soha). Ez alapesetben nem jár a GPS használatával, mert a környező wifi és adócella adatok alapján kerekít csak egy hozzávetőleges tartózkodási helyet. Az ikon, amit látsz, az kifejezetten csak a GPS modul működésére hívja fel a figyelmedet, és a helybeállítások alkalmazásai között jellemzően "magas fogyasztás" jelzővel listázódnak. Google Maps-nál például akkor jelenik meg az ikon, ha az alkalmazás előtérben van (ha háttérbe rakod, rögtön eltűnik), vagy ha navigációt indítottál, ilyenkor értelemszerűen a háttérben is bekapcsolva marad a GPS.
Az, hogy volt egy alkalmazás, ami bezárás után is úgy hagyta a modult, az az adott program miatt van, viszont ha kikeresed az alkalmazások közül, a "kényszerített leállítás" opciót választva el kell engedje a GPS kapcsolatot... tehát elvileg nem kell a telefont újraindítani.
Röviden ez egy bug, de nem a rendszeré, hanem a programé, amit vagy trehányul írtak meg, vagy nem elég felhasználóbarát a felület, és nem figyelmeztet arról, hogy az alkalmazás milyen esetekben, milyen feltételekkel fut tovább a háttérben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- !!ÚJ!! Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elromlott vagy szoftveres hiba lehet? 5.1.1 van fent.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)