-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz zezoka #18997 üzenetére
Szóról szóra ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem az elmúlt napokban...
Mind az on mond az off részével tökéletesen egyetértek...
Kicsit perverz, de esküszöm még jól is eset a májamnak, hogy az "app-ok" előtt jár picit a rendszer verzióm,,, hiszen "ezért akar" az ember Nexust,,, hogy a frissítések....
(Na b@sszuS,,, elkezdtelek ismételni... )[ Szerkesztve ]
-
zezoka
őstag
válasz z123456789 #18996 üzenetére
Beíroda playbe a navigációt, és szerintem lesz pár találat! Ingyenesek és fizetősek egyaránt!
Nekem a Sygic tetszik legjobban (szubjektív): szép domborzat, szép grafika.
Igo is létezett Androidra régebben, nemtom az most hol áll, elvileg hivatalosan nincs most (meg elég fapados volt), csak valami hegesztettek (és persze warezek), meg sys.txt-vel sokat kell tökölni emiatt, mire a felbontás megfelelő lesz - bár itt már írták régebben többen hova mit kell írni.
Van Gulglinak is navigációja, az is megvehető.[ Szerkesztve ]
-
zezoka
őstag
Én is megcsináltam a fact resetet, egyrészt nem árt néha az sem, másrészt én (alkalmanként) szeretem újra belakni a telót, harmadrészt elkerülhetők egy-egy frissítések utáni baromságok.
Programokat-beállításokat sem mentem le (az appok úgyis visszajönnek playről automatikusan), mert egy új verziónál régi verzióról lementett appokat-beállításokat visszaállítok, akkor lehet hogy ugyanott vagyok, mintha nem csináltam volna semmit...
Más:
FB-on is írták a Nexus4 kommentárokban, hogy lejátszók, és egyéb programok még nem működnek, mert még nincsenek optimalizálva, 4.3 alá. A hozzáírt kommentek (meg ami itt is van néha) elképesztőek... Mit össze sírnak, pattognak, meg hőzöngenek!!! Miközben egy olyan droid verziójuk van, ami a világon először nekik (nekünk) van meg, "2" napja van kint, előtte még nem is látta senki, és nem működik pár program kompatibilitások miatt??? FELHÁBORÍTÓ!!! Majd pár napon belül meglesz b@sszus!Meg pár napja, mikor elkezdett tömegesen menni az update: FB kommentárban írta a gugli ugyanazt, mint itt, hogy hogy lehet kikényszeríteni a frissítést (gugli keretrendszer, törlés, leállítás). Na arra is amilyen kommentek voltak: "hogy teheti meg egy ekkora cég, mitn a gugli, hogy ilyen sz@arul csinálja a dolgait, és ilyen trükkökhöz kell folyamodni a az embernek." és hasonlóak... Nem! Nem kell ezt csinálni, egyáltalán nem kötelező, ez csak felgyorsította, egy-két napon belül szólt volna magától is! (Gondolom)
Szóval hitehetlenek milyenek az emberek, amilyen sírás itt is megy néha! Sokszor gondolkodtam, h inkább abba is hagyom a fórumozást, csak akkor a ténylegesen hasznos dolgokat is kihagynám...
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Létezik megoldás offline navigációra ezzel a telefonnal ugye?Mondjuk sygic, vagy igo.Olvastam visszafele, de csak annyit láttam hogy valaki hálálkodik hogy megvan a müködö verzió.Konkrét sajnos nincs.Viszont nekem fontos lenne, mert sokat járok külföldön, illetve nyaralásnál szeretek elcsavarogni.
Köszi elöre is!
-
törölt tag
Látom már közben megtaláltad. Egyébként a www.aokp.co oldalon van ugye minden érdekes infó erről a cuccról.
A statusbar pedig állítható mind CM, mind AOKP alatt, hogy úgy működjön mint a stock rendszer, vagy két oldalról lehúzva mást csináljon. Settings - ROM Control - Toggles - Enable fast toggles (ezt kell kikapcsolni, ha nem akarod, hogy balról lehőzva a quick settings jöjjön elő).ű
-
w333
félisten
válasz batai15 #18987 üzenetére
Csillámpóni és aki ezt kitalálta, szerintem nagyon elgurult a gyógyszere
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
LeadZeppelin
tag
Ugye videózás közben lehet képeket lőni hogyha a kijelzőre bökünk.Ezek észrevételem szerint 16:9 es képek.Akkor ezek milyen felbontásban készülnek?6 vagy 2 megapixelben?
Közben megvan.1836x3264 pixeles képek ami 5.992.704 pixel ami majdnem 6 megapixel.Elég érdekes,hogy fényképező beállításnál nincs 6 megapixel 16:9hez de videóban meg olyat lő.[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
válasz #16820480 #18985 üzenetére
Ha megkérlek linkelnéd a ROMot ami neked fent van? HD2-ön szerettem AOKP-t, tennék vele egy próbát. Köszi!
zorromoto: ami eddig tuti, hogy a beállítások full angol, a telefon nyelve és minden más magyar. Most épp Titaniummal küzdök.
Ha esetleg valaki tudja CM ROMból hogy tudnám a böngészőt átvinni stock 4.3-ra, kérem ne tartsa magában. Egyedül csak a CM böngészője hiányszik, ha át lehetne aplikálni, maradnék stock 4.3-on.
Még egy olyan kérdés, ha statusbart egy újjal húzom le, akkor ugye értesítésekhez jutok, ha kettővel akkor pedig beállításokhoz. CMben ez úgy van, hogy ha a statusbar bal oldalát húzom akkor értesítések (és adatkapcsolók), ha jobb oldalát, akkor pedig a beállítások. Ezzel az a gondom, hogy beállításokat kb soha nem használom, de sokszor sikerül lehuzni, mert nem érem el a kijelző bal felső sarkát. Adatkapcsolókra viszont gyakran szükségem lenne. Beállítások részt nem lehet valahogy kiiktatni, vagy beállítani két újjasra?“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
batai15
félisten
Az aokp tulajdonképpen mit takar?
-
ak76
senior tag
Kész,feladtam,odáig eljutok hogy fastboot devices,de a gép nem látja a telefont,innentől kezdve nem tudok továbbmenni,driverek telepítve,USB hibakeresés bekapcsolva stb,nem értem hol rontom el.
Win 8 x64 van fenn,lehet hogy ezek a driverek nem erre valók? -
-myself-
tag
SEGAsztok,
Rootolt telon (stock droid) a frissitesnel torlodik minden? Es bezarja a bootloadert? Nincs most kedvem mindent ujra beallitani...Nexus forever...
-
zorromoto
senior tag
És igen már meg is érkezett vállalkozó kedvűeknek 4.3][JSS15J] CyanogenMod 10.2 [UNOFFICIAL][BUILD UP
[ Szerkesztve ]
-
FearTomi
őstag
Na, nekem 4.3 ota nem akar magatol kikapcsolni a kijelzo...valakinek van meg ilyen problemaja?
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
ak76
senior tag
válasz C.Brigante #18959 üzenetére
Fogalmam sincs hogy kell használni a toolkitet.
Ráadásul a Pöze féle leírással is gondjaim vannak Win 8 alatt. -
Pőze
aktív tag
válasz C.Brigante #18959 üzenetére
Ez egy másik lehetőség. Én így jobban szeretem. Tervezek egy toolkites leírást illetve frissíteni a bejegyzéseket és egy nagy cikkbe rakatni őket majd itt a fórumban egy linket rakni a bevezetőben.
-
sompetike
aktív tag
Megjött nekem is a 4.3,de az adw launcher hibásan műkszik...lehet,hogy arra is kéne frissítés...A playt,hogy lehet frissítésre kényszeríteni...nekem a 4.2.3 van...
[ Szerkesztve ]
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
twine
veterán
válasz C.Brigante #18956 üzenetére
-
Scooter74
őstag
Szerintetek a. 4.3 mièrt nem jön meg nekem? Csinálnom kène egy resetet és akkor talán?
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Keeperv85
nagyúr
válasz C.Brigante #18950 üzenetére
Nekem első dolgom lenne kipiszkálni belőle.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz C.Brigante #18948 üzenetére
Többnyire a shipped romokban egy darab recovery.img fájl sincs, így ha bele is nézel, vagy bele akarsz nyúlni, elsőre nem egyértelmű, hogy hogy is kerül mégis egy friss recovery fel a custom verziód helyett.
-
twine
veterán
Itt a segítség
Köszönd Pőze-nekInnen leszeded a gyári 4.3-at,,,
és Pőze leírása alapján megcsinálod,,,,
Figyelj arra, hogy a saját magad által leszedet, és kicsomagolt file-okkal dolgozz,,,hiszen Pőze még a 4.2-ről írt...Így más fileokkal kell dolgoznod,,,Ha ez logikus(mert egyébként az) akkor bocsánat,,csak gondoltam inkább "szájbarágom",,,,, voltak már itt érdekes dolgok[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz C.Brigante #18944 üzenetére
Fel kell neki, de a TWRP-t leszedi, erre egész biztosan készülhetsz előre.
-
C.Brigante
veterán
közben én megcsináltam a recovery-s dolgot. twrp-t dobtam fel, tetszeni fog ez a stock 4.3-nak? igazából nyitottam/rootoltam/twrp-ztem. erre fel kell mennie elvileg a stock 4.3-nak. remélem.
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
-
MODERÁTOR
válasz adequate_cou #18937 üzenetére
Semmi hátránnyal nem jár az ég világon. Csak az okosok elkezdték terjeszteni, hogy az hú de sokkal jobb.
-
ak76
senior tag
Sziasztok,vettem egy Nexust,4.2.2 Rasbeanjelly Rom van rajta,Franco 3.4.1 kernellel,bulid szám JDQ39E,olyan segítségre lenne szükségem hogy szeretnék ehelyett egy sima gyári 4.3 romot,hogyan induljak neki,hogy tegyem fel,mikre lesz szükségem?
Köszi a segítségeteket! -
adequate_cou
senior tag
Sziasztok!
Mai nappal én is Nexus 4 tulaj lettem, Nexus S-ről váltottam. Telenornál vettem, utolsó volt Szegeden raktáron, sajnos még nem a pöckös verzió. Ez a csúszósságon valamint a halk csengésen kívül jár valamilyen hátránnyal?
4.3 már megjött rá viszont.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
A belső oldalon a gombok felett volt egy kb. 0,2-3 mm-es "púp" gyárilag kialakítva. Ez (szerintem) túlzottan nagyra sikerült, és nyomta a gombokat, melyek ennek az előfeszítésnek a hatására sokkal könnyebben nyomódtak be. Ez engem zavart, ezért kivágtam őket. Kívülről semmi nem látszik természetesen, és érzésre is csak annyi, hogy ez a nyomás megszűnt, és egy lepkefing nem nyomja be a gombokat azonnal.
Ha gondolod, csinálok képet róla, hogy hogy sikerült a műtét.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz pusihusi #18924 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de ha tokot szeretnél venni, feltétlenül nézd meg a Ringke Fusion-t is. Nekem szponzor ajánlotta, és nagyon bejön, hogy látható marad a hátlap. Bár igaz, hogy a gombokat kicsit előfeszítette, de egy szike segítségével síkba vágtam belül, és azóta tökéletes. Bár lehet az is, hogy ez téged nem zavarna.
E-bay-en vettem a gyártótól, és másfél hét alatt meg is jött. Nagyon elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
petipetya
nagyúr
válasz Sterilzona #18921 üzenetére
A dobozon van egy serial. Ha ez 304K-val kezdődik, akkor az áprilisi koreai modell, amely biztosan tartalmazza a pöcköket.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Sanya
nagyúr
válasz Sterilzona #18921 üzenetére
Nekem Nillkin prémium van recés hátlappal, tökéletes nexus 4re
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Sterilzona
senior tag
válasz mrdavid #18919 üzenetére
sziasztok
a használton kívül, hogy illetve hol tudok a legolcsóbban egy ilyen telefonhoz jutni, lehetőleg újonnan ?
[link]
illetve olvastam még talán pár hónapja róla, hogy jött ki egy frissített változat, aminek az alján valami pöttyök vannak, s attól nem karcolódik az alja. akkor, pl ez amit belinkeltem, jó eséllyel már ilyen lehet?nexus táblámon nillkin tok van, láttam van ehez is, valaki hásználja hozzá ezt a tokot?
[ Szerkesztve ]
-
mrdavid
aktív tag
valaki használ mx video playert?
nekem most 4,3 alatt nem megy, nem támogatott verziótudtok ajánlani vmi jót playert e helyett?
köszi
Macbook Pro M1, iPhone 14 Pro
-
dombila
senior tag
válasz dombila #18916 üzenetére
A Google factory image-ből (4.2.2) is kibontható a stock recovery, az image-occam-jdq39.zip file-ban van.
Ja, a flash-hez viszont nyitott bootloader kell...
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Na én is power amp használok, de ilyen probléma nem fordult elő velem, pedig most vonaton nyomom a zenét vele. Minden Stock.
-- PSN_ID: GerY2123
-
dombila
senior tag
válasz C.Brigante #18915 üzenetére
A Nexus 4 Toolkit Recovery folderében ott van a gyári recovery image: recovery-stock-jdq39-mako.img
Ezt fastboot-ból fel lehet flash-elni:
fastboot flash recovery recovery-stock-jdq39-mako.img -
C.Brigante
veterán
Olvasgattam az xda-n due nem talaltam olyat, h stock recovery helyreallitas. Customot nem akarok mert akkor romolnek is. Szoval ha valakinek van otlete szivesen vennem. Problema roviden: stock 4.2.2 rol nem tud update-elni 4.3-ra mert nem eri el a stock recovery-t. Ha bootloader-bol nyitnam csak a megdolt robot van alatta bad command hibaval.
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
twine
veterán
Először szkeptikus voltqm ezzel a 4.3-al,,és úgy gondoltam "dobtak egy csontot a kutyáknak, ne ugassanak",,még az 5-ös főverzió előtt,,,
De tényleg javult az üzemidő....
Bekapcsolt Google Now-al,,,(és mindennel ami egy okostelón be lehet kapcsolva,*csak a Now eddig zabált mint az állat) Chrome-al böngészve...etc...
Ezt művelte tegnap óta a telefonom,,,
Én mondjuk eddig is elégedett voltam az üzemidővel, mert azt mondom,,ha használjuk, MERÜL,,,
Ellenben az ilyen "két napos" üzemidők,, (persze már minimálisan odafigyelve rá) álomszerűek voltak...
Úgy tűnik csak csináltak valamit a Google-nél..nem csak a zsákot vakargattákMás:
Épp veled "beszélgettem",(mikor kijött a térképp friss verziója) hogy Beta,,de ezt sehol nem jelzik,,,
Most sikerült egy screent lőnöm arról amit a múltkor említettem, hogy felhívják a figyelmet rá...:
ÉrdekesSzerk:
Kicsit hosszú lettem,,,sorry,,,
Jó napozást mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
Mr_Rob
tag
Sziasztok!
4.3-ra történő frissítés után a telefon minden egyes felébresztése után egy-két másodpercre megjelenik a gps ikon. Gps, location services be van kapcsolva, ahogy eddig is, de 4.2 alatt nem jelent meg az ikon. Van valakinek ötlete, hogy pontosan mi ez?
-
w333
félisten
Akku tényleg sokkal jobban bírja, 8 óra alatt + wifi bekapcsolva merült 2% !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
kisg
tag
válasz Keeperv85 #18895 üzenetére
Először Volume -, benyomva tartva és azután a Power és Volume + még hozzá nyomni egyszerre addig amíg me nem jön a fastboot mode.
Ekkol a Vol -/+ gombokkal a fölső piros ablakban válaszd ki a recovery-t. A telefon kép elsötétül majd a piros háromszöges robot jelenik meg.
Ekkor Power és Vol + gombokkal tudod elindítani a recovery-t.Üdv, kisg
-
ben800
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #18905 üzenetére
Köszönöm,,én is erre gyanakodtam,de így visszatérve a play music-ra már értem miért cseréltem le anno egyből
-
ben800
aktív tag
Valakinek esetleg van powerampje ??
Nemrég ment fel a 4.3 és amikor kiválasztok egy számot akkor lejátsza,de ha lezárom a kijelzőt akkor abbahagyja és kapok egy ilyet hogy a poweramp működése leált......
Újratelepíteni a programot próbáltam,de nem használt..... -
kisg
tag
válasz LeadZeppelin #18871 üzenetére
Attól, hogy nincs adatforgalom, még a wifi rádiónak működnie kell... Nem az email "jön meg" hanem a telefon szinkronizál.
Szóval nem azért nem merül, mert nem jött üzenet, hanem mert jó az energiafelhasználás.
Ettől függetlenül igaz, ha sok az automatikus szinkron ( pl. facebook), akkor nem lehet rekord üzemidőt elérni.
A 4.3 újítása akkor érzékelhető, hogyha megegyező felhasználási szokásokkal valaki jobb akkuidőt produkál mint az előző verziók esetén.Üdv, kisg
-
FőDudu
veterán
válasz C.Brigante #18900 üzenetére
Billentyu kombinacioval elo lehet hozni a gyari recovery-t, de azzal nem tudsz frissitesen kivul mast telepiteni (adb sideload update.zip mukodik).
Azaz aki felteszi igy az update.zip-et annak kotelezo beflashelnie a recovery-t, ugyanis a nelkul nem tudja rootolni.
Nem lehet azt megcsinalni amit en szoktam, hogy csak bootolok a CWM-rol es nem flashelem be.
Ez nem mukodik. Ugyanis ha jol remlik az OTA elofeltetele a gyari recovery - igy sosem szoktam beflashelni, csak bootolok rola afastboot boot recovery-clockwork-6.0.3.4-mako.img
paranccsal.
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest