- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Képzelt nagylelkűség, avagy a "Celerongyosok" :
Sok sok éve (úgy 16,5 éve pontosabban) volt egy fiatal pár itt pár házra tőlünk (most is itt laknak, naponta látom őket, de csak az ember szokott néha köszönni, a nő az úgy tesz mintha ismeretlen lennék).
Anno áthívtak h lassú a gép meg CD író is kéne, meg ez meg az ... Celeron 1700MHz, 128MB RAMmal asszem 20GB körüli winyóval, meg valami full alap VGA volt, szal látszott h belépőszint az egész.
Na kitalálták h ebbe kéne még RAM, mondom jó, tegyünk bele 256MB-ot még pluszba (ekkori otthoni gépemben ami szintén 1700-as Celeron volt, igaz 2266MHZ-en, már 640MB RAM volt, GeForce 3 Ti500 128MB, és 2×80GB HDD), mert annyi kellene már lassan, az a 128 nagyon kevés már. Persze ment a garasoskodás, így végül maradtunk a +128MB RAMba, illetve valami olcsó CD író legyen az az író, meg ugye már akkor rakjam újra a gépet is. Számlát meg mindenképp hozzak, vagy tárgytalan. Kérdezem miért ki a vállalkozó? Azt mondja senki de majd valakinek elpasszolják ismerettségi körben a számlát.
Tehát felmértem a terepet, megbeszéltem velük a dolgokat, majd elmentem és saját(!) pénzből megvettem a cuccokat a városban, számlával. (ma már nem tennék ilyet, de ez egy másik történet)
Akkoriban elég jó kapcsolataim voltak, okosba' kb 2/3-ad áron megtudtam volna oldani (persze számla nélkül) de hát biztos sokat kaptak egy olyan számláért amin a kis értékű szemetük 25%-át valaki valahogy vissza tudja majd igényelni/leírni, mindezt persze úgy, hogy neki is megérje az üzlet. Vagy nem.
Persze az is benne van h a számla csak azért kellett h leellenőrizzék, hogy nem verem-e át őket. (bár ugye nem ezt mondták, pedig megértettem volna)
Másnap visszamentem, számlát bemutattam, pénzt megkaptam fillérre pontosan. Beszereltem a RAMot, a CD írót, Win telepítés gyönyörűen felment, feldobáltam pár kötelező util-t meg amit kértek. Eddigre már eléggé estévbe is fordult az idő, gondoltam itt az ideje távozni. így közöltem, hogy azért még remélem tudják h munkadíj is lesz. Kérdik h mennyire gondoltam? mondom "kettőre". Erre a nagylelkű mosollyal az arcán átad 300ft-ot (háromszázat nem elírás) hogy a többit tartsam meg mert megérdemlem, igazán elégedettek velem. Mikor mondtam nekik, hogy 2000ft-ra gondoltam, lévén két teljes délutánt elbactam az ő szarjukkal, akkor jött a sápitozás, hogy de most akarnak ablakot cseréltetni, és tudom-e én milyen drága egy új ablak??? - hát nyilván az én 1700ft-om hiányzik csak hozzá... meg, hogy különben is most fizettek nekem egy csomót - az már nem fordult meg a fejükben, hogy azokért a cuccokért amik a gépükben vannak, szóval nem nekem hanem maguknak fizették. Végül a férfi azt mondta h majd elhozza nekem a pénzt. Azóta is hozza...
Még annyit ehhez, hogy aztán meglett az új ablak, a házhoz is ragasztva lett még egy szoba, lett egy Skoda Favorit, azt lecserélték pár év múlva egy Fabiára, mostanság pedig egy 2-3 éves Mondeojuk van.
De kell is ez, mert így van mivel hordani a városba szerelőhöz a gépet, 10 ezrekért. Mert tudom h jgy van, az mesélte, aki nekik engem ajánlott, hogy drágán hordják szerelőhöz a gépet, először meg is kérdezte h miért nem én megyek? Én meg elmeséltem neki is ezt a történetet :D
Hát ezért megérte megspórolni 1700ft-ot??? -
Astroboy
őstag
Ezt az ólban tartsunk ezres hajabusát dolgot sose értettem. Jó jó ez kivételesen pont oda való, de gondolom ti is találkoztatok hasonló volumenű hirdetéssel melyen pl. a koca mellett parkíroz a valóban csilli-villi speedmoci.
Addig meg sem venném, amíg nincs kész a zárt fagymentes és tiszta helye, nemhogy bátran hirdetni képekkel... -
KROK640
nagyúr
Ugyan nem tudom h a Win10nél mi a helyzet (asszem a biosba írja bele az aktiválási kódot vagy ilyesmi) de az a gyanúm h még a serial sem lehet ezen érték... ugyanakkor gondolom amikor betesz egy gépbe, egy máik gépre telepített Win10-et, akkor újra kell rakni., Akárhogy is, a Win10 még szerintem inkább hátrány rajta.
Használt 120-as SSD 10K-ért??? Az is sok.
Egy éve a 120-as SSD-met 6 ezerbe úgy dobtam a vevő után, hogy még a beszerelést is elvállaltam ennyiért. -
koko52
nagyúr
A belső égésűnek volt bő 100 éve fejlődni. Az e-autó most fog igazán berobbanni-fejlődni. Most épp a samu épít akku gyárat magyar honba 360 milliárdért. A Merci már nem fejleszt belső égésű motort, teljesen leálltak vele. Gondolom nem véletlen.
Eközben az e-sportkocsikból meg hányingerrel szálnak ki a pilóták. Tehát nem kell félni a sebesség őrülteknek sem. Mi lesz ha még ezeket is fejlesztik? Már most sem indulhatnak 1 kategóriában versenyeken, annyira gyenge a hagyományos technológia.
Az újrahasznosítás is most fejlődik. Napelem és akksi is sokkal jobban újrahasznosítható lesz. -
tonyrulez
őstag
Nem marad le, elejétől végéig, üzemanyag-akksi előállítástól az autó megsemmisítéséig minden benne van. Az elektromos kocsikból kinyert akksit pedig újrahasználják energiatárolásra, ahol a csökkent kapacitás nem számít, ha ingyé' volt, meg újrahasznosítani is tudják azért az akksikat.
Emellett jönnek az akksifejlesztések is, energiasűrűség növelése, új anyagok használata stb. Most kezdődnek az eautók miatt igazán a fejlesztések, amivel tovább fogják (jelentősen) csökkenteni az akksik káros hatását. -
Syl
nagyúr
> nagyobb szigetet alkotva mint Magyarország
Ha csak akkora lenne...
The giant garbage vortex in the Pacific Ocean is over twice the size of Texas -
envagyok
veterán
MS Hungary?
Ausztriában magánszemélyeknél volume licenszes gépeknél bőven elég a matrica, de még az olvashatatlanra kopott matricán se szaroznak.
Cégeknél kérhetnek számlát isItthon pont most beszéltem pár hete egy használt gépeket újra eladó cég vezetőjével pont erről, hogy a már matricás gépekre miért ad el külön windowst.
Indoklás: így azon is megvan a haszon. -
envagyok
veterán
Ezeket a medion gépeket Aldiban lehet kapni. Egy blokkot kapsz róla, amin a virsli is rajta.
A gépházon a matrica sorozatszámmal.
Szóval ha elvesztem a virslisblokkot, vagy kifújja a szél a kezemből, mikor kiviszem s boltból, akkor szerintetek illegális lesz rajta a windows. Okés :) -
envagyok
veterán
Nem saját, de féligmeddig talán igaz is lehet.
"2000 Gainward establishes their presence in Europe with a new branch in Germany while in 2001 they become an NVIDIA Certified Selection Solution Provider and NVIDIA Launch Partner."
[link]
Olyasmi mint a sapphire az AMD-nek.
Valamint valszeg bérgyárt az nvidiának fe modelleket. -
-
Ha nekik megfelel a csalók tutujgatása, csinálják.
BTW, lehet hogy megint hallani fogtok egy bőszen szarapéházót... Töröltette egy nagyon régi felhasználó egy topikban pár hsz-ét, amiben leírta egy terméke hibáját. Aztán észrevettem, hogy árulja azt a NAGYON-NAGYON-NAGYON drága terméket az aprón - hibátlanként. Azonnal megvontam a hirdetési jogosultságát, véglegesen. Szarapéhá, jogtalan, igazságtalan, mitképzelünk, ennek itt nincs vége, követelem, stb.
-
envagyok
veterán
Nem árt ha van nyoma annak hogy ő alaplapokat buherál, meg megérdemli.
Nem szeretem, ha hülyének néznek.
Meg az ilyen megélhetési "átbaszás" már nagyon gáz.
Azt sem ártana tisztázni, hogy a hibás jelenti a hibás terméket.
Informatikai hirdetési portálon a teszteletlenkedés elég gáz.
Nekem van egy láda teszteletlen cuccom, de:
-Ide a rozsdás bökőt, hogy 99% műkődik
-Ha meg szeretném hirdetni, még nekem is kb 10 perc legalább azt kipróbálnu hogy indul-e, ha más nem biosig, vagy egyéb hardver esetén látszik-e az eszközök között.
-Ha bármit teljes tesztelés nélkúl adok el, nálam evidens, hogy azonnal visszaveszem reklamáció esetén kérdés nélkül.
- Ha mindezt szeretném elkerülni, akkor viszont úgy hirdetem: nem teszteltem, ezérr HIBÁS-ként árulom. -
-
cbmfan
senior tag
-
-
-
-
-
-
-
Józan ésszel belátható hogy a fenyegetés, harcolás, harmadik fél bevonása bevizsgálásra nem vezet semmire.
Be lehet vonni bennünket, már csak amiatt is, hogy akinek a termékei véletlen mindig átadás után mennek tönkre, annak lehet hogy a lottózást, nem a hirdetést fogjuk javasolni.
Fenyegetni, stb. azt tényleg nem érdemes. -
-
-
envagyok
veterán
Általában nem kell tápcsere, hacsak nem 250-300 wattos tápja van a delikvensnek.
300 watt körül megáll egy tuningolt i7-es mellett is a komplett rendszer.
Egy fsp hexa 400 simán meghajtja
[link]@chaser
a GTX1660 alig gyorsabb a GTX1060-nál, kb 7% a különbség, ami mondjuk 60 fps-nél 4 fps-t jelent
[link]A 980Ti bő 20%-al gyorsabb a GTX1660-nál, a 1660ti-vel van kb pariban, de hát az meg 90k vs 60k
Persze én is inkább vennék egy fiatalabbat, általában minden időszakból a csúcskártyák a leghajlamosabbak megmurdelni. Max a retró gyűjteményembe emberi áron, de ott még leragadtam a gtx690, HD6990 szériánál, az újabbak még drágák eltenni emlékbe.
RTX2060 is megvolt 80k-ból.
1070 is van már 60-70k, és sok a garis is belőle, sokkal jobb választás a 980ti helyett. -
envagyok
veterán
Eleve 3 napja lett feladva a hirdetés, mégis mit vár.
Érdeklődött rá, utalt, talán tegnap lett számlán a zsé.
Gondolom emberünknek más dolga is van, mint azonnalderögtön haptákba vágni magát, és postázni de ízibe.
Nem hinném hogy 20k-t megérne ez neki.
Persze lehet nem nekem van igazam. -
koko52
nagyúr
Csak olcsósági sorrendben néztem rá. Proci 6000-ért van fenn, VGA 20-ért, RAM ha 1333mhz akkor a 4GB-os 2300-ért van fenn. Az 30 600 + ha van még egy 2GB ami rontja az egész sebességét akkor az egy ezres. A táp ezekben hulladék, a winyó filléres.
Na az alaplap még kimaradt, talán 5000 -
koby11h
őstag
Nekem most ASRock P4V88+, 3GHZ/1M/800, 4x512 Kingston + egy gyenge Celeronra való cserélendő hűtő, ezt raknám fel 2000ért, csak hogy ne kuka legyen.
Meg van egy Abit NF7-S2, Sempron 2800+, Spire rézmagos hűtővel, 3* 512 Kingston talán 3500-ért. De el kell utaznom, így majd csak ha hazajöttem.
Nincs szívem kidobni az ilyen működő darabokat, ráadásul ezek meg egy ismerősöm elhunyt édesapjától jöttek, ha valami összejön belőlük azt felezzük. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autós topik
- LEGO klub
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged